1. Ja sam trenutno u Grčkoj. Korisnik sam mts-a, postpejd. Kao i uvek data roming mi je isključen, aplikacije podešene da rade samo preko wifi-ja. Juče sam slučajno pogledao aktualno stanje u aplikaciji "MTS centar" i video da me duže skoro 2.000 dinara preko cene mog paketa!!!
  Preko portala "Moj MTS" i aktualnog listinga sam video da je svakoga dana, više puta i bez nekog pravila - u svako doba dana i noći - registrovan uvek identičan internet saobraćaj: 0,1 MB što iznosi 50 din. Ponovo sam proverio sve aplikacije i ukinuo dozvole za korišćenje podataka u pozadini (iako je data roming već isključen!) i pristup lokaciji. Lokacija u Gradu je takođe isključena. I opet ništa... par sati kasnije je opet došlo do protoka saobraćaja (0,1 MB/50din.).
  U junu mesecu sam takođe bio u Grčkoj i nije bilo ovakvih gluposti! Trenutno mi je telefon u avio modu, faktički neupotrebljiv.
   (Judge Dredd, 10. avgust 2018 17:43)

  # Link komentara

 2. Isključiti prenos mobilnih podataka, ugasiti data roaming (uglavnom je isključen po defaultu).
  E sad, pored svega toga treba staviti preferred network type na 3g/2g (standardno je na 4g/3g/2g). Ovo je potrebno uraditi zato što su ljudi prijavili da se zbog uključenog 4g telefon povremeno kači na mobilnu mrežu bez obzira što je prenos podataka isključen a roming zabranjen.
   (Liman, 10. avgust 2018 15:57)

  # Link komentara