Četvrtak, 19.07.2018.

08:46

Imao dug od 4RSD za koji nije znao - odbijen mu kredit za kola

Sečena kartica, namireni minusi, krediti i zvanično zatvoren račun u banci nisu garancija da par dinara duga neće "sačekati iza ćoška" donoseći dodatne probleme

Izvor: Veèernje novosti

Imao dug od 4RSD za koji nije znao - odbijen mu kredit za kola IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Raifeisen

pre 4 godine

Imao sam na racunu 260 din. Sledecih meseci nije bilo plate ali racun nisam zatvarao i odbijeno mi za odrzavanje 250, ostalo je 10 din. Sledeci mesec je racun vec u minusu 240, pa zatim 490 a onda treci mesec na svu tu cifru salju opomenu od 790 din. i tako na svaka tri meseca odrzavanje + opomena OD 790 din. i tako tri godine dok im nije neko 2015-te zakonski stao na put da kad nema priliva sredstava odrzavanje miruje a meni je ostao dug 6000 din -kazu ovi iz kreditnog biroa!

Stefan

pre 5 godina

Ja sam radio u jednoj banci u Beogradu..politika svake banke kod nas je da se korisnici ne obavestavaju 5 godina tako da im naraste kamata na dug..prosto..

Otišao

pre 5 godina

Nije tačno da ne možete biti dužni 28 para kao sto neko napisa. Zaokruzuju se iznosi plaćeni u kesu. Na računu možete biti i u minusu i u plusu i 1 paru. 2008 sam prijavljen kreditnom birou zbog 11 para duga na zatvoreni račun jedne banke. Tada saznam da banka ustvari nije nikada zatvorila taj račun i nikada me nije ni obavestila o tih 11 para jer je račun bio u pasivnom rezimu?! Kada sam se selio iz Srbije zatvorio sam račun u drugoj banci i dobio potvrdu da je sve izmireno i da je račun ugašen. Medjutim kada sam došao dve godine kasnije sačekalo me pismo da imam na računu 12 dinara?! Odem u banku i pokažem potvrdu i opet sam morao kroz celu proceduru da prodjem zbog tih 12 dinara?! Suludo da ludje ne može biti.

Bane

pre 5 godina

nisam baš siguran da su ove priče tačne. ja sam tako banci morao da platim 400 maraka po dugu za održavanje računa za koji sam mislio da sam ugasio. posle toga sam promenio dosta banaka i svaki put kad sam zatvarao račun tražio sam pismenu potvrdu. nikad više nisam imao problema.
(ivan, 19. jul 2018 09:22)

Bukvalno identicna prica kod mene. Otisao sam da zatvorim dug po kreditnoj kartici, u tom trenutku su mi na salteru izdiktirali cifru koju treba da platim da zatvorim karticu, ista cifra je u tom trenutku bila u KB. Ja vrsim uplatu, gasi mi se karica i odlazim. Pukom slucajnosti, hteo sam da podignem cekove i kazu mi da ne mogu da dobijem nista jer dugujem 400 evra na ime duga po partiji kreditne kartice i to 2 godine. U banci ne znaju da mi kazu kako je taj dug nastao ali da moram da ga platim posto se jelte vodi da sam duzan, i upravo ta prica, pitaju me jel imam pisanu potvrdu da sam zatvorio karticu i ja kazem nemam sluzbenica mi je nije dala ali sam ja uplatio koliko je rekla i ona je na moje oci izbusila karticu, i oni kao e pa trebali ste sami da trazite pisanu potvrdu.....i nakon toga cak pocinju da me zovu da platim taj dug pod pretnjom da ce me tuziti i tako evo vec godinu dana. I sada em me uznemiravaju em ni u jednoj banci ne mogu da dobijem nista jer se vodim da sam u docnji....jedino sto sam ja njima pripretio da cu ih tuziti pa me evo neko vreme vise ne zovu, moram proveriti da nisu ipak obrisali taj "dug".

Činjenice i propaganda

pre 5 godina

Važi to i za porez za imovinu. Proveravajte kakvo vam je stanje. Ako se potkralo neko zakašnjenje zaračunaće vam kamatu koja će da raste a o tome pojma nećete imati.

Miloš

pre 5 godina

Šta da Vam kažem. Bankarski javašluk, a nisu ni svesni da njihova greška nekog košta normalnog života, jer se kreditom ili nekim drugim kreditnim proizvodom vadi iz kritične situacije.

Ja sam nedavno imao problem koji još nije rešen, tj. slao sam prigovor NBS na rad SocGen banke. Naime preuzeli su mi portfolio iz bivše Yu Banke u kojoj imam stambeni kredit. Kako im je banka dala potpuno neažurne podatke, do mene nije stizala nikakva informacija a kako uplaćujem kredit preko e-bankinga sve vreme mi je prijavljivalo nepostojeći račun. Naravno, call cenat Yu Banke više ne postoji i saznao sam slučajno, kada mi nije odobren dozvoljeni minus u drugoj banci da me je SocGen prijavila kreditnom birou zbog ne izmirivanja obaveza, i od tada kreću mojhi problemi. Ja sada ispaštam jer su nesposobni da preuzmu adekvatne podatke, a i nesposobni da u 21. veku nađu osobu, po matičnom broju, poslaodavcu itd. Nadam se da će im NBS naložiti da pošalju zahtev za brisanje iz KB.

jedan od mnogih

pre 5 godina

meni nije jasno da u KB uopste stoje zatvorena potrazivanja....nebitan iznos i vremenski period docnje....ako je izmireno i to i pise brisi bre i cao....a ne uslovljavaju ljude sa ovim i onim...podrzavam KB ali da se sve zatvoreno brise jer jednostavno nije vise relevantno

blabla

pre 5 godina

Svi servisi danas funkcionisu tako sto se ocenjuje i korisnik servisa i pruzalac servisa, jedino sa bankama (najvazniji servis jer drugacije ne moze) postoji samo crna lista za korisnike, a za banke nista slicno... Toliko o tome, sve je jasno.

Јабучило

pre 5 godina

Ne verujem vam. 
Po našem zakonu vi ne možete biti dužni 0.28 dinara ili 28 para. Jednostavno, svaki iznos do 50 para zaokružuje se naniže ( na nula dinara ), a svaki iznos preko 50 para se zaokružuje na 1 dinar.
(Saša, 19. jul 2018 11:53)

То је само за готовину.
Када плаћаш картицом могу да ти наплате и 527,93.динара и то важи за било коју безготовинску трансакцију.

posmatrač

pre 5 godina

Ovo je izmišljotina, što niste napisali ime banke i mesto ekspoziture. Sada su banke pune para, i u interesu im je da što više kredita plasiraju, tako da je glupost da zbog 4 dinara nije dobio kredit. Pre će biti da je on imao neke neplacene rate odranije, pa sad kao zbog 4 dinara nije dobio kredit.

birajtbek

pre 5 godina

sreca njegova,auto na kredit,jedna od jacih gluposti koju covek moze uciniti?
(bog blagoslovio ladovinu, 19. jul 2018 13:13)

A zasto je glupost? Ti bi dao 10.000 evra sad u kesu za auto da imas? Ne vidim svrhu bacanja zivih para za auto. Nemac, koliko god imao para, uvek uzima auto na kredit, a ti stavi prst na celo i pitaj se zasto.

tt

pre 5 godina

U ... banci sam u junu uplatio poslednju, 84tu ratu autokredita.Sve rate su uredno uplacivane. Ocekivao sam da ce mi banka po automatizmu poslati potvrdu o isplacenom kreditu uz mozda propratno pismo zahvalnosti za saradnju i poziv na koriscenje nekog njihovog ,,proizvoda", kredita. Ne. Jutros sam bio u ,,maticnoj" filijali u kojoj sam morao da pisem tri zahteva i to za potvrdu da sam otplatio kredit, za skidanje zaloznog prava i zahtev da mi vrate menice. Pola sata nakon izlaska iz banke sledio je telefonski poziv sa njihovim zahtevim da im uplatim 300 dinara uz nebulozno objasnjenje da je proslo vise od sedam dana od otplate kredita. Ne mogu da shvatim njihov menandzment da ulaze ogromne pare za reklame u cilju privlacenja klijenata a onda zbog ,,sibicarenja" i nepostovanja gube svog urednog klijenta. Nije u pitanju 300 dinara vec neposlovnost. Ja sam sa tom bankom zauvek zavrsio a svoje lose iskustvo cu prenositi drugom.

Ivan

pre 5 godina

Meni u postanskoj stedionici kad sam dizao kredit,proverom utvrdjeno da me banka prijavila kreditnom birou jer sam kasnio sa otplatom kreditne kartice. 4 puta po 250 din. Salterska radnica je samo rekla glupost,pocepala izvestaj I dobio kredit bez problema.

Mikailo

pre 5 godina

Meni besplatno odrzavanje tekuceg racuna naplacuju 200 dinara mesecno u Komercijalnoj banci. nisam u zemlji pa ne mogu da reagujem. Prakticno, ako mi neko uplati 500 dinara, banka uzima 600 na ume odrzavanja

Bicagr

pre 5 godina

Slican slucaj. Pride i.. Njihovom greskom, gospodjica sa saltera mi nije zatvorila racun na propisan nacin (kako to vec ide kod njih uobicajeno), i kamata za odrzavanje je nastavila da ide, iako sam ja, koliko je meni poznato - racun ugasio. Obavestavali me nisu nista, -jer nisam vise njihov klijent. Kad, ne lezi vraze, mesec dana pred svadbu skapiram da imam pustenu docnju. Sa kojom nemam veze. Elem, ja njima srocim kilometar mejla, uglavnom se na pomen narodne banke Srbije onesvescuju.. Mrzelo me da idem dalje .

Doki

pre 5 godina

Dinkić je doveo strane banke u Srbiju revanširajući se zapadu za pruženu pomoć u preuzimanju vlasti od strane koalicije "DOS". Tadašnja vlast je omogućila bankama da narod drže u svom ropstvu i ogule to malo para što je sirotinja imala. Tadašnja pravila su i dalje na snazi, zašto i dokle će ova vlast to tolerisati.

Ацо

pre 5 godina

Imao kredit u Unicredit banci. Nisam redovno plaćao, oni podneli sudu zahtev za namirenje potraživanja. Meni stigne rešenje o izvršenju. Ja dug u nekih 12 rata isplatim, pozovem banku i proverim stanje duga, bilo je dodatne zatezne, platim i to (kriv sam). Posle svega odem u expoziturul da zatvorim račun. Službenik mi kaže da imam dug od 6000,00 din i da moram to da izmirim i tek onda mogu da zatvorim račun. Tražio da mi objasne poreklo nastalog dugovanja. Nisu hteli na svim instancama. Žalio se NBS, oni mi rekli “nije dug veliki, plati i reši....”
Veoma se teško izboriti protiv aždaje

desilo-se-jos-nekom

pre 5 godina

Meni se desilo da sam sklopila ugovor sa osiguravajucom kucom da osiguranje naplacuju automatski sa racuna, medjutim desi mi se udes, saznam da je osiguranje tri meseca kasnilo, da nemam pravo na naknadu stete. Onda odem licno da uplatim, oni mi istampaju uplatnicu za tri meseca, kad sam uplatila posle godinu dana mi stize izvestaj iz banke da dugujem. Ovi iz osiguranja zaokruzili iznos na uplatnici i ostalo 0.28 para na koje je dosla kamata i tako... Sve proveravajte licno, redovno i nista bez pecata!

Neko ko voli svoju zemlju, ali od ljubavi se ne živi

pre 5 godina

Slična situacija i kod mene. Zbog odlaska u inostranstvo 2014-e godine, gasim sve račune uključujući i račun u Rajfajzen banci. Godinu dana kasnije dolazim na odmor i u poštanskom sandučetu nalazim neke koverte iz gore pomenute banke. Vidim da se nekako "potkralo" da je ostalo 240 dinara duga zbog poslednjeg meseca za održavanje računa i da su me oni kao obaveštavali i da je sa kamatom naraslo na 4500 dinara! Otišao sam, napravio lom, razmišljao da tužim i na kraju odustao i platio, jer nisam imao vremena da se uplićem u to. Bukvalno krađa!

srki

pre 5 godina

Upravo se i meni ovo isto desilo. Naime, prve godine kada se aktivirao sistem provere preko kreditnog biroa,u mojoj banci službenik mi kiselo kaže da imam neki dug...Na moje iznenađenje, kaže evo piše da imate dug od npr. 1750 din. u Komercijalnoj banci...Na to mu ja kažem da nisam klijent te banke već 10 god,i da sam tamo zatvorio račun,razdužio kartice, on kaže, pa...vidite ovde ne piše baš tako...Razjaren i ponižen odem do bivše ekspoziture gde bi trebalo da sam navodno sve završio pre 10 god.gde me sačeka službenik banke i na moju opasku zašto sam došao i šta mi se dogodilo kaže, pa ja ne mogu tu ništa, dug postoji jer račun nije zatvoren! Ubeđujući ga da sam se ja razdužio i zatvorio račun kod njegove koleginice pre 10 god., on me šeretski upita, a jel se sećate kod koje....E tu sam pobesneo da je čak i obezbeđenje htelo da interveniše, no došao je neki "šef" i posle više od pola sata rasprave,u stilu ja u pravu, ne nego ja u pravu, da ne dužim, moradoh da platim tih j....1750 din. na koje me niko nikad nije upozorio (od strane banke) da taj dug uopšte postoji i da je tokom godina sa kamatama narastao na taj iznos...

cvrko

pre 5 godina

Upisan sam radi duga koji nisam vratio niti cu ikada vratiti jer taj provajder mi je naplacivao 1,26€ za jednu sekundu razgovora u BiH gde je minuta tada bila 29 pfeninga tako je od 120 eura dug vec narastao na preko 400€,rekao sam im i zakleo se da im nikada to necu dati,nikakad,nikad,nikad !
Ponudio sam im da me tuze,nece :(

Saša

pre 5 godina

@desilo-se-jos-nekom

Ne verujem vam.
Po našem zakonu vi ne možete biti dužni 0.28 dinara ili 28 para. Jednostavno, svaki iznos do 50 para zaokružuje se naniže ( na nula dinara ), a svaki iznos preko 50 para se zaokružuje na 1 dinar.

Frere Jacques

pre 5 godina

Pa to je straaašno glup potez banke, pa njima je u interesu da valjaju te svoje lihvarske kredite i sad ga zbog 4 dinara odbili?!

T

pre 5 godina

Sluzbenik u banci to moze da proveri za minut, meni su to besplatno proverili kada sam isao da se raspitujem za kredit. Banke inace tu "uslugu" naplate 150 dinara ili slicno, bukvalno ni za kakav posao.

Borko

pre 5 godina

Dajte ime banke i neka se odrede kriterijumi za crnu listu banaka. Da se vidi koja sta radi transparentno, pa nek se kolju medju sobom jos vise za klijente. Bar da se koliko toliko izdvoji zito od kukolja, jer svakakve budale menadzeri rade po tim bankama...

Toma

pre 5 godina

Isto se i meni desilo. Zatvorio sam racun u Banci Intezi, posle 6-7 godina hteo sam uzmem kredit ali me je odbio kreditni biro zbog duga od 260 dinara.
Znam da sam prilikom gasenja kartice morao da uplatim u PARU da bi se racum mogao ugasiti.
Slicno mi se desilo pre neki dan sa Poreskoj Upravi Palilula, da nisam mogao da resim neku papirologiju zbog 3 dinara koji se vuku iz 2012 godine, a tada je i ugasena firma.
Kome se zaliti. Ovo moze samo u Sebiji

mirko

pre 5 godina

rešenje je jednostavno
pošalje se mail narodnoj banci sa opisom problema
neverovatno, ali u roku 7 dana narodna banka reaguje i posalje vam kopiju mail-a kojim traži od vaše banke da se izjasni o problemu.
epilog: banka vam posalje izvinjenje i izbriše vas sa crne liste kreditnog biroa

Bane.

pre 5 godina

Banke i onako trebaju da propadnu.Nikakve koristi od njih. Samo štete na korist gradjana. Proverite sami koliko je oštećenih od banaka i ko je zaista imao ikakve koristi od njih. Da li je bolje da nemaš ili sam da štediš ili njima da si dužan i preneseš dug naslednicima koliko su bahati. Dovoljno je što moram da se izborim sa porezima, akcizama i nametima koje mi nameće država. Imati dodatna posla sa parazitima je čista propast i to svi znamo kako su mnogi izvukli deblji kraj i izgubili sve što imaju. Ako moram da platim porez ,dažbine državi sve parazitske banke svojim širokim asortimanima raznoraznih lepeza prevara i inovativnih obmana u svih segmentima treba jednostavno ignorisati sa prezirom i nemati nikakva posla sa njima, pa bi bio red da totalno propadnu za sva vremena jer samo štete možete imati sa njima...

Rob sinji

pre 5 godina

Pri zatvaranju računa uvek , ali baš uvek, tražiti potvrdu da su sva potraživanja izmirena. Ovaj je još dobro prošao iznos je mogao da bude mnogo veći pa ti dokaži da si sve platio posle par godina kad nakarikaju lopovske kamate.

japaja

pre 5 godina

Treba tražiti pismeno da se pismeno odgovori da li ste izmirili sve obaveze prema banci. U podnesku navedite da snose punu materijalnu i moralnu odgovornost ako potvreda koju su vam dali nije istinita.
Onda možete da ih tužite za nanošenje štete vašem ugledu i za troškove koji su iz tog proizašli. ?

japaja

pre 5 godina

Treba tražiti pismeno da se pismeno odgovori da li ste izmirili sve obaveze prema banci. U podnesku navedite da snose punu materijalnu i moralnu odgovornost ako potvreda koju su vam dali nije istinita.
Onda možete da ih tužite za nanošenje štete vašem ugledu i za troškove koji su iz tog proizašli. ?

ivan

pre 5 godina

nisam baš siguran da su ove priče tačne. ja sam tako banci morao da platim 400 maraka po dugu za održavanje računa za koji sam mislio da sam ugasio. posle toga sam promenio dosta banaka i svaki put kad sam zatvarao račun tražio sam pismenu potvrdu. nikad više nisam imao problema.

Zoran

pre 5 godina

Ne razumem koliko imaju godina vaši sagovornici? Ako dođeš u Banku, potpišeš i otvoriš račun, na isti način izlaziš iz Banke, uz potpis.

Sa 22 si tropa

pre 5 godina

Samo im trazite pisanu potvrdu sa pecatom i potpisom odgovornog lica, prilikom zatvaranja tekuceg racuna, ili prilikom zavrsene otplate kredita, da ste prema banci izmirili sve obaveze i da nemate medjusobna potrazivanja. Naravno u pismenoj formi vaseg zahteva.

Glas Naroda

pre 5 godina

Trebalo bi da uz crnu listu klijenata, postoji i crna lista banaka, samo se plasim da ne bi bilo banke koja nije na toj listi.
Ipak, ako bi postojali neki javni brojaci zalbi prema tipu usluge, banke bi morale da prilagode politiku da ih ne bi pojela konkurencija.

Ne pada iver daleko od klade

pre 5 godina

Kada se "rastajete" sa bankom trazite pisanu potvrdu da ste izmirili sva dugovanja. Posle toga ako vam traze bio šta možete opušteno da ihbtužite za neosnovano uznemiravanje, dusevni bo i nanetu štetu vašem ugledu. Imao sam situaciju sa Infostanom koju sam resio upravo ovako. Trazio sam potvrdu da sam izmirio dugovanja i dobio je. Posle 7 meseci mi stize utuzenje od suda da me Infostan tereti za dug od 7800 dinara. Otisao sam u sud, pokazao potvrdu, oni su je iskopirali i stopirali izvrsenje. Iz MUPa su dolazili da me vode u zatvor zbog nepacenog saobracajnog preksaja. Policajcima sam pokazao uplatnicu, izvinii su mi se i otišli. Mnoge finansijske organizacije, JKP pa i MUP racunaju na nasu nemarnost i zaboravnost. Mnogi bace uplatnice cim plate nesto. Onda vam ponovo posalju da ste duzni, pa ako nemate dokaz da ste pllatii morate ponovo da platite.

marko

pre 5 godina

za ovakve stvari opušteno se dobija parnica to vam garantujem, obični prevaranti.

dajte ime banke, bez toga tekst nema nikakvog značaja jer i ovako znamo za ovakve slučajeve.

Cici

pre 5 godina

Mene samo interesuje gdje je ovdje agencija za zaštitu potrošača i da li za svaki slučaj mora kupac lično da im se obrati ili su oni kao agencija dužni da reaguju pružajući pomoć kupcu u rješavanju spora.

marko

pre 5 godina

za ovakve stvari opušteno se dobija parnica to vam garantujem, obični prevaranti.

dajte ime banke, bez toga tekst nema nikakvog značaja jer i ovako znamo za ovakve slučajeve.

Glas Naroda

pre 5 godina

Trebalo bi da uz crnu listu klijenata, postoji i crna lista banaka, samo se plasim da ne bi bilo banke koja nije na toj listi.
Ipak, ako bi postojali neki javni brojaci zalbi prema tipu usluge, banke bi morale da prilagode politiku da ih ne bi pojela konkurencija.

Borko

pre 5 godina

Dajte ime banke i neka se odrede kriterijumi za crnu listu banaka. Da se vidi koja sta radi transparentno, pa nek se kolju medju sobom jos vise za klijente. Bar da se koliko toliko izdvoji zito od kukolja, jer svakakve budale menadzeri rade po tim bankama...

Ne pada iver daleko od klade

pre 5 godina

Kada se "rastajete" sa bankom trazite pisanu potvrdu da ste izmirili sva dugovanja. Posle toga ako vam traze bio šta možete opušteno da ihbtužite za neosnovano uznemiravanje, dusevni bo i nanetu štetu vašem ugledu. Imao sam situaciju sa Infostanom koju sam resio upravo ovako. Trazio sam potvrdu da sam izmirio dugovanja i dobio je. Posle 7 meseci mi stize utuzenje od suda da me Infostan tereti za dug od 7800 dinara. Otisao sam u sud, pokazao potvrdu, oni su je iskopirali i stopirali izvrsenje. Iz MUPa su dolazili da me vode u zatvor zbog nepacenog saobracajnog preksaja. Policajcima sam pokazao uplatnicu, izvinii su mi se i otišli. Mnoge finansijske organizacije, JKP pa i MUP racunaju na nasu nemarnost i zaboravnost. Mnogi bace uplatnice cim plate nesto. Onda vam ponovo posalju da ste duzni, pa ako nemate dokaz da ste pllatii morate ponovo da platite.

Rob sinji

pre 5 godina

Pri zatvaranju računa uvek , ali baš uvek, tražiti potvrdu da su sva potraživanja izmirena. Ovaj je još dobro prošao iznos je mogao da bude mnogo veći pa ti dokaži da si sve platio posle par godina kad nakarikaju lopovske kamate.

Sa 22 si tropa

pre 5 godina

Samo im trazite pisanu potvrdu sa pecatom i potpisom odgovornog lica, prilikom zatvaranja tekuceg racuna, ili prilikom zavrsene otplate kredita, da ste prema banci izmirili sve obaveze i da nemate medjusobna potrazivanja. Naravno u pismenoj formi vaseg zahteva.

ivan

pre 5 godina

nisam baš siguran da su ove priče tačne. ja sam tako banci morao da platim 400 maraka po dugu za održavanje računa za koji sam mislio da sam ugasio. posle toga sam promenio dosta banaka i svaki put kad sam zatvarao račun tražio sam pismenu potvrdu. nikad više nisam imao problema.

Ацо

pre 5 godina

Imao kredit u Unicredit banci. Nisam redovno plaćao, oni podneli sudu zahtev za namirenje potraživanja. Meni stigne rešenje o izvršenju. Ja dug u nekih 12 rata isplatim, pozovem banku i proverim stanje duga, bilo je dodatne zatezne, platim i to (kriv sam). Posle svega odem u expoziturul da zatvorim račun. Službenik mi kaže da imam dug od 6000,00 din i da moram to da izmirim i tek onda mogu da zatvorim račun. Tražio da mi objasne poreklo nastalog dugovanja. Nisu hteli na svim instancama. Žalio se NBS, oni mi rekli “nije dug veliki, plati i reši....”
Veoma se teško izboriti protiv aždaje

Cici

pre 5 godina

Mene samo interesuje gdje je ovdje agencija za zaštitu potrošača i da li za svaki slučaj mora kupac lično da im se obrati ili su oni kao agencija dužni da reaguju pružajući pomoć kupcu u rješavanju spora.

mirko

pre 5 godina

rešenje je jednostavno
pošalje se mail narodnoj banci sa opisom problema
neverovatno, ali u roku 7 dana narodna banka reaguje i posalje vam kopiju mail-a kojim traži od vaše banke da se izjasni o problemu.
epilog: banka vam posalje izvinjenje i izbriše vas sa crne liste kreditnog biroa

srki

pre 5 godina

Upravo se i meni ovo isto desilo. Naime, prve godine kada se aktivirao sistem provere preko kreditnog biroa,u mojoj banci službenik mi kiselo kaže da imam neki dug...Na moje iznenađenje, kaže evo piše da imate dug od npr. 1750 din. u Komercijalnoj banci...Na to mu ja kažem da nisam klijent te banke već 10 god,i da sam tamo zatvorio račun,razdužio kartice, on kaže, pa...vidite ovde ne piše baš tako...Razjaren i ponižen odem do bivše ekspoziture gde bi trebalo da sam navodno sve završio pre 10 god.gde me sačeka službenik banke i na moju opasku zašto sam došao i šta mi se dogodilo kaže, pa ja ne mogu tu ništa, dug postoji jer račun nije zatvoren! Ubeđujući ga da sam se ja razdužio i zatvorio račun kod njegove koleginice pre 10 god., on me šeretski upita, a jel se sećate kod koje....E tu sam pobesneo da je čak i obezbeđenje htelo da interveniše, no došao je neki "šef" i posle više od pola sata rasprave,u stilu ja u pravu, ne nego ja u pravu, da ne dužim, moradoh da platim tih j....1750 din. na koje me niko nikad nije upozorio (od strane banke) da taj dug uopšte postoji i da je tokom godina sa kamatama narastao na taj iznos...

Neko ko voli svoju zemlju, ali od ljubavi se ne živi

pre 5 godina

Slična situacija i kod mene. Zbog odlaska u inostranstvo 2014-e godine, gasim sve račune uključujući i račun u Rajfajzen banci. Godinu dana kasnije dolazim na odmor i u poštanskom sandučetu nalazim neke koverte iz gore pomenute banke. Vidim da se nekako "potkralo" da je ostalo 240 dinara duga zbog poslednjeg meseca za održavanje računa i da su me oni kao obaveštavali i da je sa kamatom naraslo na 4500 dinara! Otišao sam, napravio lom, razmišljao da tužim i na kraju odustao i platio, jer nisam imao vremena da se uplićem u to. Bukvalno krađa!

Toma

pre 5 godina

Isto se i meni desilo. Zatvorio sam racun u Banci Intezi, posle 6-7 godina hteo sam uzmem kredit ali me je odbio kreditni biro zbog duga od 260 dinara.
Znam da sam prilikom gasenja kartice morao da uplatim u PARU da bi se racum mogao ugasiti.
Slicno mi se desilo pre neki dan sa Poreskoj Upravi Palilula, da nisam mogao da resim neku papirologiju zbog 3 dinara koji se vuku iz 2012 godine, a tada je i ugasena firma.
Kome se zaliti. Ovo moze samo u Sebiji

japaja

pre 5 godina

Treba tražiti pismeno da se pismeno odgovori da li ste izmirili sve obaveze prema banci. U podnesku navedite da snose punu materijalnu i moralnu odgovornost ako potvreda koju su vam dali nije istinita.
Onda možete da ih tužite za nanošenje štete vašem ugledu i za troškove koji su iz tog proizašli. ?

Frere Jacques

pre 5 godina

Pa to je straaašno glup potez banke, pa njima je u interesu da valjaju te svoje lihvarske kredite i sad ga zbog 4 dinara odbili?!

japaja

pre 5 godina

Treba tražiti pismeno da se pismeno odgovori da li ste izmirili sve obaveze prema banci. U podnesku navedite da snose punu materijalnu i moralnu odgovornost ako potvreda koju su vam dali nije istinita.
Onda možete da ih tužite za nanošenje štete vašem ugledu i za troškove koji su iz tog proizašli. ?

tt

pre 5 godina

U ... banci sam u junu uplatio poslednju, 84tu ratu autokredita.Sve rate su uredno uplacivane. Ocekivao sam da ce mi banka po automatizmu poslati potvrdu o isplacenom kreditu uz mozda propratno pismo zahvalnosti za saradnju i poziv na koriscenje nekog njihovog ,,proizvoda", kredita. Ne. Jutros sam bio u ,,maticnoj" filijali u kojoj sam morao da pisem tri zahteva i to za potvrdu da sam otplatio kredit, za skidanje zaloznog prava i zahtev da mi vrate menice. Pola sata nakon izlaska iz banke sledio je telefonski poziv sa njihovim zahtevim da im uplatim 300 dinara uz nebulozno objasnjenje da je proslo vise od sedam dana od otplate kredita. Ne mogu da shvatim njihov menandzment da ulaze ogromne pare za reklame u cilju privlacenja klijenata a onda zbog ,,sibicarenja" i nepostovanja gube svog urednog klijenta. Nije u pitanju 300 dinara vec neposlovnost. Ja sam sa tom bankom zauvek zavrsio a svoje lose iskustvo cu prenositi drugom.

Zoran

pre 5 godina

Ne razumem koliko imaju godina vaši sagovornici? Ako dođeš u Banku, potpišeš i otvoriš račun, na isti način izlaziš iz Banke, uz potpis.

desilo-se-jos-nekom

pre 5 godina

Meni se desilo da sam sklopila ugovor sa osiguravajucom kucom da osiguranje naplacuju automatski sa racuna, medjutim desi mi se udes, saznam da je osiguranje tri meseca kasnilo, da nemam pravo na naknadu stete. Onda odem licno da uplatim, oni mi istampaju uplatnicu za tri meseca, kad sam uplatila posle godinu dana mi stize izvestaj iz banke da dugujem. Ovi iz osiguranja zaokruzili iznos na uplatnici i ostalo 0.28 para na koje je dosla kamata i tako... Sve proveravajte licno, redovno i nista bez pecata!

cvrko

pre 5 godina

Upisan sam radi duga koji nisam vratio niti cu ikada vratiti jer taj provajder mi je naplacivao 1,26€ za jednu sekundu razgovora u BiH gde je minuta tada bila 29 pfeninga tako je od 120 eura dug vec narastao na preko 400€,rekao sam im i zakleo se da im nikada to necu dati,nikakad,nikad,nikad !
Ponudio sam im da me tuze,nece :(

T

pre 5 godina

Sluzbenik u banci to moze da proveri za minut, meni su to besplatno proverili kada sam isao da se raspitujem za kredit. Banke inace tu "uslugu" naplate 150 dinara ili slicno, bukvalno ni za kakav posao.

Bicagr

pre 5 godina

Slican slucaj. Pride i.. Njihovom greskom, gospodjica sa saltera mi nije zatvorila racun na propisan nacin (kako to vec ide kod njih uobicajeno), i kamata za odrzavanje je nastavila da ide, iako sam ja, koliko je meni poznato - racun ugasio. Obavestavali me nisu nista, -jer nisam vise njihov klijent. Kad, ne lezi vraze, mesec dana pred svadbu skapiram da imam pustenu docnju. Sa kojom nemam veze. Elem, ja njima srocim kilometar mejla, uglavnom se na pomen narodne banke Srbije onesvescuju.. Mrzelo me da idem dalje .

Ivan

pre 5 godina

Meni u postanskoj stedionici kad sam dizao kredit,proverom utvrdjeno da me banka prijavila kreditnom birou jer sam kasnio sa otplatom kreditne kartice. 4 puta po 250 din. Salterska radnica je samo rekla glupost,pocepala izvestaj I dobio kredit bez problema.

Јабучило

pre 5 godina

Ne verujem vam. 
Po našem zakonu vi ne možete biti dužni 0.28 dinara ili 28 para. Jednostavno, svaki iznos do 50 para zaokružuje se naniže ( na nula dinara ), a svaki iznos preko 50 para se zaokružuje na 1 dinar.
(Saša, 19. jul 2018 11:53)

То је само за готовину.
Када плаћаш картицом могу да ти наплате и 527,93.динара и то важи за било коју безготовинску трансакцију.

Bane.

pre 5 godina

Banke i onako trebaju da propadnu.Nikakve koristi od njih. Samo štete na korist gradjana. Proverite sami koliko je oštećenih od banaka i ko je zaista imao ikakve koristi od njih. Da li je bolje da nemaš ili sam da štediš ili njima da si dužan i preneseš dug naslednicima koliko su bahati. Dovoljno je što moram da se izborim sa porezima, akcizama i nametima koje mi nameće država. Imati dodatna posla sa parazitima je čista propast i to svi znamo kako su mnogi izvukli deblji kraj i izgubili sve što imaju. Ako moram da platim porez ,dažbine državi sve parazitske banke svojim širokim asortimanima raznoraznih lepeza prevara i inovativnih obmana u svih segmentima treba jednostavno ignorisati sa prezirom i nemati nikakva posla sa njima, pa bi bio red da totalno propadnu za sva vremena jer samo štete možete imati sa njima...

blabla

pre 5 godina

Svi servisi danas funkcionisu tako sto se ocenjuje i korisnik servisa i pruzalac servisa, jedino sa bankama (najvazniji servis jer drugacije ne moze) postoji samo crna lista za korisnike, a za banke nista slicno... Toliko o tome, sve je jasno.

Doki

pre 5 godina

Dinkić je doveo strane banke u Srbiju revanširajući se zapadu za pruženu pomoć u preuzimanju vlasti od strane koalicije "DOS". Tadašnja vlast je omogućila bankama da narod drže u svom ropstvu i ogule to malo para što je sirotinja imala. Tadašnja pravila su i dalje na snazi, zašto i dokle će ova vlast to tolerisati.

posmatrač

pre 5 godina

Ovo je izmišljotina, što niste napisali ime banke i mesto ekspoziture. Sada su banke pune para, i u interesu im je da što više kredita plasiraju, tako da je glupost da zbog 4 dinara nije dobio kredit. Pre će biti da je on imao neke neplacene rate odranije, pa sad kao zbog 4 dinara nije dobio kredit.

birajtbek

pre 5 godina

sreca njegova,auto na kredit,jedna od jacih gluposti koju covek moze uciniti?
(bog blagoslovio ladovinu, 19. jul 2018 13:13)

A zasto je glupost? Ti bi dao 10.000 evra sad u kesu za auto da imas? Ne vidim svrhu bacanja zivih para za auto. Nemac, koliko god imao para, uvek uzima auto na kredit, a ti stavi prst na celo i pitaj se zasto.

Mikailo

pre 5 godina

Meni besplatno odrzavanje tekuceg racuna naplacuju 200 dinara mesecno u Komercijalnoj banci. nisam u zemlji pa ne mogu da reagujem. Prakticno, ako mi neko uplati 500 dinara, banka uzima 600 na ume odrzavanja

jedan od mnogih

pre 5 godina

meni nije jasno da u KB uopste stoje zatvorena potrazivanja....nebitan iznos i vremenski period docnje....ako je izmireno i to i pise brisi bre i cao....a ne uslovljavaju ljude sa ovim i onim...podrzavam KB ali da se sve zatvoreno brise jer jednostavno nije vise relevantno

Saša

pre 5 godina

@desilo-se-jos-nekom

Ne verujem vam.
Po našem zakonu vi ne možete biti dužni 0.28 dinara ili 28 para. Jednostavno, svaki iznos do 50 para zaokružuje se naniže ( na nula dinara ), a svaki iznos preko 50 para se zaokružuje na 1 dinar.

Miloš

pre 5 godina

Šta da Vam kažem. Bankarski javašluk, a nisu ni svesni da njihova greška nekog košta normalnog života, jer se kreditom ili nekim drugim kreditnim proizvodom vadi iz kritične situacije.

Ja sam nedavno imao problem koji još nije rešen, tj. slao sam prigovor NBS na rad SocGen banke. Naime preuzeli su mi portfolio iz bivše Yu Banke u kojoj imam stambeni kredit. Kako im je banka dala potpuno neažurne podatke, do mene nije stizala nikakva informacija a kako uplaćujem kredit preko e-bankinga sve vreme mi je prijavljivalo nepostojeći račun. Naravno, call cenat Yu Banke više ne postoji i saznao sam slučajno, kada mi nije odobren dozvoljeni minus u drugoj banci da me je SocGen prijavila kreditnom birou zbog ne izmirivanja obaveza, i od tada kreću mojhi problemi. Ja sada ispaštam jer su nesposobni da preuzmu adekvatne podatke, a i nesposobni da u 21. veku nađu osobu, po matičnom broju, poslaodavcu itd. Nadam se da će im NBS naložiti da pošalju zahtev za brisanje iz KB.

Otišao

pre 5 godina

Nije tačno da ne možete biti dužni 28 para kao sto neko napisa. Zaokruzuju se iznosi plaćeni u kesu. Na računu možete biti i u minusu i u plusu i 1 paru. 2008 sam prijavljen kreditnom birou zbog 11 para duga na zatvoreni račun jedne banke. Tada saznam da banka ustvari nije nikada zatvorila taj račun i nikada me nije ni obavestila o tih 11 para jer je račun bio u pasivnom rezimu?! Kada sam se selio iz Srbije zatvorio sam račun u drugoj banci i dobio potvrdu da je sve izmireno i da je račun ugašen. Medjutim kada sam došao dve godine kasnije sačekalo me pismo da imam na računu 12 dinara?! Odem u banku i pokažem potvrdu i opet sam morao kroz celu proceduru da prodjem zbog tih 12 dinara?! Suludo da ludje ne može biti.

Stefan

pre 5 godina

Ja sam radio u jednoj banci u Beogradu..politika svake banke kod nas je da se korisnici ne obavestavaju 5 godina tako da im naraste kamata na dug..prosto..

Bane

pre 5 godina

nisam baš siguran da su ove priče tačne. ja sam tako banci morao da platim 400 maraka po dugu za održavanje računa za koji sam mislio da sam ugasio. posle toga sam promenio dosta banaka i svaki put kad sam zatvarao račun tražio sam pismenu potvrdu. nikad više nisam imao problema.
(ivan, 19. jul 2018 09:22)

Bukvalno identicna prica kod mene. Otisao sam da zatvorim dug po kreditnoj kartici, u tom trenutku su mi na salteru izdiktirali cifru koju treba da platim da zatvorim karticu, ista cifra je u tom trenutku bila u KB. Ja vrsim uplatu, gasi mi se karica i odlazim. Pukom slucajnosti, hteo sam da podignem cekove i kazu mi da ne mogu da dobijem nista jer dugujem 400 evra na ime duga po partiji kreditne kartice i to 2 godine. U banci ne znaju da mi kazu kako je taj dug nastao ali da moram da ga platim posto se jelte vodi da sam duzan, i upravo ta prica, pitaju me jel imam pisanu potvrdu da sam zatvorio karticu i ja kazem nemam sluzbenica mi je nije dala ali sam ja uplatio koliko je rekla i ona je na moje oci izbusila karticu, i oni kao e pa trebali ste sami da trazite pisanu potvrdu.....i nakon toga cak pocinju da me zovu da platim taj dug pod pretnjom da ce me tuziti i tako evo vec godinu dana. I sada em me uznemiravaju em ni u jednoj banci ne mogu da dobijem nista jer se vodim da sam u docnji....jedino sto sam ja njima pripretio da cu ih tuziti pa me evo neko vreme vise ne zovu, moram proveriti da nisu ipak obrisali taj "dug".

Činjenice i propaganda

pre 5 godina

Važi to i za porez za imovinu. Proveravajte kakvo vam je stanje. Ako se potkralo neko zakašnjenje zaračunaće vam kamatu koja će da raste a o tome pojma nećete imati.

Raifeisen

pre 4 godine

Imao sam na racunu 260 din. Sledecih meseci nije bilo plate ali racun nisam zatvarao i odbijeno mi za odrzavanje 250, ostalo je 10 din. Sledeci mesec je racun vec u minusu 240, pa zatim 490 a onda treci mesec na svu tu cifru salju opomenu od 790 din. i tako na svaka tri meseca odrzavanje + opomena OD 790 din. i tako tri godine dok im nije neko 2015-te zakonski stao na put da kad nema priliva sredstava odrzavanje miruje a meni je ostao dug 6000 din -kazu ovi iz kreditnog biroa!

posmatrač

pre 5 godina

Ovo je izmišljotina, što niste napisali ime banke i mesto ekspoziture. Sada su banke pune para, i u interesu im je da što više kredita plasiraju, tako da je glupost da zbog 4 dinara nije dobio kredit. Pre će biti da je on imao neke neplacene rate odranije, pa sad kao zbog 4 dinara nije dobio kredit.

Saša

pre 5 godina

@desilo-se-jos-nekom

Ne verujem vam.
Po našem zakonu vi ne možete biti dužni 0.28 dinara ili 28 para. Jednostavno, svaki iznos do 50 para zaokružuje se naniže ( na nula dinara ), a svaki iznos preko 50 para se zaokružuje na 1 dinar.

ivan

pre 5 godina

nisam baš siguran da su ove priče tačne. ja sam tako banci morao da platim 400 maraka po dugu za održavanje računa za koji sam mislio da sam ugasio. posle toga sam promenio dosta banaka i svaki put kad sam zatvarao račun tražio sam pismenu potvrdu. nikad više nisam imao problema.

Zoran

pre 5 godina

Ne razumem koliko imaju godina vaši sagovornici? Ako dođeš u Banku, potpišeš i otvoriš račun, na isti način izlaziš iz Banke, uz potpis.

birajtbek

pre 5 godina

sreca njegova,auto na kredit,jedna od jacih gluposti koju covek moze uciniti?
(bog blagoslovio ladovinu, 19. jul 2018 13:13)

A zasto je glupost? Ti bi dao 10.000 evra sad u kesu za auto da imas? Ne vidim svrhu bacanja zivih para za auto. Nemac, koliko god imao para, uvek uzima auto na kredit, a ti stavi prst na celo i pitaj se zasto.

Doki

pre 5 godina

Dinkić je doveo strane banke u Srbiju revanširajući se zapadu za pruženu pomoć u preuzimanju vlasti od strane koalicije "DOS". Tadašnja vlast je omogućila bankama da narod drže u svom ropstvu i ogule to malo para što je sirotinja imala. Tadašnja pravila su i dalje na snazi, zašto i dokle će ova vlast to tolerisati.

Frere Jacques

pre 5 godina

Pa to je straaašno glup potez banke, pa njima je u interesu da valjaju te svoje lihvarske kredite i sad ga zbog 4 dinara odbili?!

cvrko

pre 5 godina

Upisan sam radi duga koji nisam vratio niti cu ikada vratiti jer taj provajder mi je naplacivao 1,26€ za jednu sekundu razgovora u BiH gde je minuta tada bila 29 pfeninga tako je od 120 eura dug vec narastao na preko 400€,rekao sam im i zakleo se da im nikada to necu dati,nikakad,nikad,nikad !
Ponudio sam im da me tuze,nece :(

Cici

pre 5 godina

Mene samo interesuje gdje je ovdje agencija za zaštitu potrošača i da li za svaki slučaj mora kupac lično da im se obrati ili su oni kao agencija dužni da reaguju pružajući pomoć kupcu u rješavanju spora.

Glas Naroda

pre 5 godina

Trebalo bi da uz crnu listu klijenata, postoji i crna lista banaka, samo se plasim da ne bi bilo banke koja nije na toj listi.
Ipak, ako bi postojali neki javni brojaci zalbi prema tipu usluge, banke bi morale da prilagode politiku da ih ne bi pojela konkurencija.

Borko

pre 5 godina

Dajte ime banke i neka se odrede kriterijumi za crnu listu banaka. Da se vidi koja sta radi transparentno, pa nek se kolju medju sobom jos vise za klijente. Bar da se koliko toliko izdvoji zito od kukolja, jer svakakve budale menadzeri rade po tim bankama...

Bane.

pre 5 godina

Banke i onako trebaju da propadnu.Nikakve koristi od njih. Samo štete na korist gradjana. Proverite sami koliko je oštećenih od banaka i ko je zaista imao ikakve koristi od njih. Da li je bolje da nemaš ili sam da štediš ili njima da si dužan i preneseš dug naslednicima koliko su bahati. Dovoljno je što moram da se izborim sa porezima, akcizama i nametima koje mi nameće država. Imati dodatna posla sa parazitima je čista propast i to svi znamo kako su mnogi izvukli deblji kraj i izgubili sve što imaju. Ako moram da platim porez ,dažbine državi sve parazitske banke svojim širokim asortimanima raznoraznih lepeza prevara i inovativnih obmana u svih segmentima treba jednostavno ignorisati sa prezirom i nemati nikakva posla sa njima, pa bi bio red da totalno propadnu za sva vremena jer samo štete možete imati sa njima...

Toma

pre 5 godina

Isto se i meni desilo. Zatvorio sam racun u Banci Intezi, posle 6-7 godina hteo sam uzmem kredit ali me je odbio kreditni biro zbog duga od 260 dinara.
Znam da sam prilikom gasenja kartice morao da uplatim u PARU da bi se racum mogao ugasiti.
Slicno mi se desilo pre neki dan sa Poreskoj Upravi Palilula, da nisam mogao da resim neku papirologiju zbog 3 dinara koji se vuku iz 2012 godine, a tada je i ugasena firma.
Kome se zaliti. Ovo moze samo u Sebiji

desilo-se-jos-nekom

pre 5 godina

Meni se desilo da sam sklopila ugovor sa osiguravajucom kucom da osiguranje naplacuju automatski sa racuna, medjutim desi mi se udes, saznam da je osiguranje tri meseca kasnilo, da nemam pravo na naknadu stete. Onda odem licno da uplatim, oni mi istampaju uplatnicu za tri meseca, kad sam uplatila posle godinu dana mi stize izvestaj iz banke da dugujem. Ovi iz osiguranja zaokruzili iznos na uplatnici i ostalo 0.28 para na koje je dosla kamata i tako... Sve proveravajte licno, redovno i nista bez pecata!

marko

pre 5 godina

za ovakve stvari opušteno se dobija parnica to vam garantujem, obični prevaranti.

dajte ime banke, bez toga tekst nema nikakvog značaja jer i ovako znamo za ovakve slučajeve.

T

pre 5 godina

Sluzbenik u banci to moze da proveri za minut, meni su to besplatno proverili kada sam isao da se raspitujem za kredit. Banke inace tu "uslugu" naplate 150 dinara ili slicno, bukvalno ni za kakav posao.

srki

pre 5 godina

Upravo se i meni ovo isto desilo. Naime, prve godine kada se aktivirao sistem provere preko kreditnog biroa,u mojoj banci službenik mi kiselo kaže da imam neki dug...Na moje iznenađenje, kaže evo piše da imate dug od npr. 1750 din. u Komercijalnoj banci...Na to mu ja kažem da nisam klijent te banke već 10 god,i da sam tamo zatvorio račun,razdužio kartice, on kaže, pa...vidite ovde ne piše baš tako...Razjaren i ponižen odem do bivše ekspoziture gde bi trebalo da sam navodno sve završio pre 10 god.gde me sačeka službenik banke i na moju opasku zašto sam došao i šta mi se dogodilo kaže, pa ja ne mogu tu ništa, dug postoji jer račun nije zatvoren! Ubeđujući ga da sam se ja razdužio i zatvorio račun kod njegove koleginice pre 10 god., on me šeretski upita, a jel se sećate kod koje....E tu sam pobesneo da je čak i obezbeđenje htelo da interveniše, no došao je neki "šef" i posle više od pola sata rasprave,u stilu ja u pravu, ne nego ja u pravu, da ne dužim, moradoh da platim tih j....1750 din. na koje me niko nikad nije upozorio (od strane banke) da taj dug uopšte postoji i da je tokom godina sa kamatama narastao na taj iznos...

jedan od mnogih

pre 5 godina

meni nije jasno da u KB uopste stoje zatvorena potrazivanja....nebitan iznos i vremenski period docnje....ako je izmireno i to i pise brisi bre i cao....a ne uslovljavaju ljude sa ovim i onim...podrzavam KB ali da se sve zatvoreno brise jer jednostavno nije vise relevantno

Rob sinji

pre 5 godina

Pri zatvaranju računa uvek , ali baš uvek, tražiti potvrdu da su sva potraživanja izmirena. Ovaj je još dobro prošao iznos je mogao da bude mnogo veći pa ti dokaži da si sve platio posle par godina kad nakarikaju lopovske kamate.

Sa 22 si tropa

pre 5 godina

Samo im trazite pisanu potvrdu sa pecatom i potpisom odgovornog lica, prilikom zatvaranja tekuceg racuna, ili prilikom zavrsene otplate kredita, da ste prema banci izmirili sve obaveze i da nemate medjusobna potrazivanja. Naravno u pismenoj formi vaseg zahteva.

mirko

pre 5 godina

rešenje je jednostavno
pošalje se mail narodnoj banci sa opisom problema
neverovatno, ali u roku 7 dana narodna banka reaguje i posalje vam kopiju mail-a kojim traži od vaše banke da se izjasni o problemu.
epilog: banka vam posalje izvinjenje i izbriše vas sa crne liste kreditnog biroa

Neko ko voli svoju zemlju, ali od ljubavi se ne živi

pre 5 godina

Slična situacija i kod mene. Zbog odlaska u inostranstvo 2014-e godine, gasim sve račune uključujući i račun u Rajfajzen banci. Godinu dana kasnije dolazim na odmor i u poštanskom sandučetu nalazim neke koverte iz gore pomenute banke. Vidim da se nekako "potkralo" da je ostalo 240 dinara duga zbog poslednjeg meseca za održavanje računa i da su me oni kao obaveštavali i da je sa kamatom naraslo na 4500 dinara! Otišao sam, napravio lom, razmišljao da tužim i na kraju odustao i platio, jer nisam imao vremena da se uplićem u to. Bukvalno krađa!

Bicagr

pre 5 godina

Slican slucaj. Pride i.. Njihovom greskom, gospodjica sa saltera mi nije zatvorila racun na propisan nacin (kako to vec ide kod njih uobicajeno), i kamata za odrzavanje je nastavila da ide, iako sam ja, koliko je meni poznato - racun ugasio. Obavestavali me nisu nista, -jer nisam vise njihov klijent. Kad, ne lezi vraze, mesec dana pred svadbu skapiram da imam pustenu docnju. Sa kojom nemam veze. Elem, ja njima srocim kilometar mejla, uglavnom se na pomen narodne banke Srbije onesvescuju.. Mrzelo me da idem dalje .

Ivan

pre 5 godina

Meni u postanskoj stedionici kad sam dizao kredit,proverom utvrdjeno da me banka prijavila kreditnom birou jer sam kasnio sa otplatom kreditne kartice. 4 puta po 250 din. Salterska radnica je samo rekla glupost,pocepala izvestaj I dobio kredit bez problema.

Mikailo

pre 5 godina

Meni besplatno odrzavanje tekuceg racuna naplacuju 200 dinara mesecno u Komercijalnoj banci. nisam u zemlji pa ne mogu da reagujem. Prakticno, ako mi neko uplati 500 dinara, banka uzima 600 na ume odrzavanja

Bane

pre 5 godina

nisam baš siguran da su ove priče tačne. ja sam tako banci morao da platim 400 maraka po dugu za održavanje računa za koji sam mislio da sam ugasio. posle toga sam promenio dosta banaka i svaki put kad sam zatvarao račun tražio sam pismenu potvrdu. nikad više nisam imao problema.
(ivan, 19. jul 2018 09:22)

Bukvalno identicna prica kod mene. Otisao sam da zatvorim dug po kreditnoj kartici, u tom trenutku su mi na salteru izdiktirali cifru koju treba da platim da zatvorim karticu, ista cifra je u tom trenutku bila u KB. Ja vrsim uplatu, gasi mi se karica i odlazim. Pukom slucajnosti, hteo sam da podignem cekove i kazu mi da ne mogu da dobijem nista jer dugujem 400 evra na ime duga po partiji kreditne kartice i to 2 godine. U banci ne znaju da mi kazu kako je taj dug nastao ali da moram da ga platim posto se jelte vodi da sam duzan, i upravo ta prica, pitaju me jel imam pisanu potvrdu da sam zatvorio karticu i ja kazem nemam sluzbenica mi je nije dala ali sam ja uplatio koliko je rekla i ona je na moje oci izbusila karticu, i oni kao e pa trebali ste sami da trazite pisanu potvrdu.....i nakon toga cak pocinju da me zovu da platim taj dug pod pretnjom da ce me tuziti i tako evo vec godinu dana. I sada em me uznemiravaju em ni u jednoj banci ne mogu da dobijem nista jer se vodim da sam u docnji....jedino sto sam ja njima pripretio da cu ih tuziti pa me evo neko vreme vise ne zovu, moram proveriti da nisu ipak obrisali taj "dug".

japaja

pre 5 godina

Treba tražiti pismeno da se pismeno odgovori da li ste izmirili sve obaveze prema banci. U podnesku navedite da snose punu materijalnu i moralnu odgovornost ako potvreda koju su vam dali nije istinita.
Onda možete da ih tužite za nanošenje štete vašem ugledu i za troškove koji su iz tog proizašli. ?

Ne pada iver daleko od klade

pre 5 godina

Kada se "rastajete" sa bankom trazite pisanu potvrdu da ste izmirili sva dugovanja. Posle toga ako vam traze bio šta možete opušteno da ihbtužite za neosnovano uznemiravanje, dusevni bo i nanetu štetu vašem ugledu. Imao sam situaciju sa Infostanom koju sam resio upravo ovako. Trazio sam potvrdu da sam izmirio dugovanja i dobio je. Posle 7 meseci mi stize utuzenje od suda da me Infostan tereti za dug od 7800 dinara. Otisao sam u sud, pokazao potvrdu, oni su je iskopirali i stopirali izvrsenje. Iz MUPa su dolazili da me vode u zatvor zbog nepacenog saobracajnog preksaja. Policajcima sam pokazao uplatnicu, izvinii su mi se i otišli. Mnoge finansijske organizacije, JKP pa i MUP racunaju na nasu nemarnost i zaboravnost. Mnogi bace uplatnice cim plate nesto. Onda vam ponovo posalju da ste duzni, pa ako nemate dokaz da ste pllatii morate ponovo da platite.

Ацо

pre 5 godina

Imao kredit u Unicredit banci. Nisam redovno plaćao, oni podneli sudu zahtev za namirenje potraživanja. Meni stigne rešenje o izvršenju. Ja dug u nekih 12 rata isplatim, pozovem banku i proverim stanje duga, bilo je dodatne zatezne, platim i to (kriv sam). Posle svega odem u expoziturul da zatvorim račun. Službenik mi kaže da imam dug od 6000,00 din i da moram to da izmirim i tek onda mogu da zatvorim račun. Tražio da mi objasne poreklo nastalog dugovanja. Nisu hteli na svim instancama. Žalio se NBS, oni mi rekli “nije dug veliki, plati i reši....”
Veoma se teško izboriti protiv aždaje

tt

pre 5 godina

U ... banci sam u junu uplatio poslednju, 84tu ratu autokredita.Sve rate su uredno uplacivane. Ocekivao sam da ce mi banka po automatizmu poslati potvrdu o isplacenom kreditu uz mozda propratno pismo zahvalnosti za saradnju i poziv na koriscenje nekog njihovog ,,proizvoda", kredita. Ne. Jutros sam bio u ,,maticnoj" filijali u kojoj sam morao da pisem tri zahteva i to za potvrdu da sam otplatio kredit, za skidanje zaloznog prava i zahtev da mi vrate menice. Pola sata nakon izlaska iz banke sledio je telefonski poziv sa njihovim zahtevim da im uplatim 300 dinara uz nebulozno objasnjenje da je proslo vise od sedam dana od otplate kredita. Ne mogu da shvatim njihov menandzment da ulaze ogromne pare za reklame u cilju privlacenja klijenata a onda zbog ,,sibicarenja" i nepostovanja gube svog urednog klijenta. Nije u pitanju 300 dinara vec neposlovnost. Ja sam sa tom bankom zauvek zavrsio a svoje lose iskustvo cu prenositi drugom.

blabla

pre 5 godina

Svi servisi danas funkcionisu tako sto se ocenjuje i korisnik servisa i pruzalac servisa, jedino sa bankama (najvazniji servis jer drugacije ne moze) postoji samo crna lista za korisnike, a za banke nista slicno... Toliko o tome, sve je jasno.

Miloš

pre 5 godina

Šta da Vam kažem. Bankarski javašluk, a nisu ni svesni da njihova greška nekog košta normalnog života, jer se kreditom ili nekim drugim kreditnim proizvodom vadi iz kritične situacije.

Ja sam nedavno imao problem koji još nije rešen, tj. slao sam prigovor NBS na rad SocGen banke. Naime preuzeli su mi portfolio iz bivše Yu Banke u kojoj imam stambeni kredit. Kako im je banka dala potpuno neažurne podatke, do mene nije stizala nikakva informacija a kako uplaćujem kredit preko e-bankinga sve vreme mi je prijavljivalo nepostojeći račun. Naravno, call cenat Yu Banke više ne postoji i saznao sam slučajno, kada mi nije odobren dozvoljeni minus u drugoj banci da me je SocGen prijavila kreditnom birou zbog ne izmirivanja obaveza, i od tada kreću mojhi problemi. Ja sada ispaštam jer su nesposobni da preuzmu adekvatne podatke, a i nesposobni da u 21. veku nađu osobu, po matičnom broju, poslaodavcu itd. Nadam se da će im NBS naložiti da pošalju zahtev za brisanje iz KB.

Stefan

pre 5 godina

Ja sam radio u jednoj banci u Beogradu..politika svake banke kod nas je da se korisnici ne obavestavaju 5 godina tako da im naraste kamata na dug..prosto..

japaja

pre 5 godina

Treba tražiti pismeno da se pismeno odgovori da li ste izmirili sve obaveze prema banci. U podnesku navedite da snose punu materijalnu i moralnu odgovornost ako potvreda koju su vam dali nije istinita.
Onda možete da ih tužite za nanošenje štete vašem ugledu i za troškove koji su iz tog proizašli. ?

Јабучило

pre 5 godina

Ne verujem vam. 
Po našem zakonu vi ne možete biti dužni 0.28 dinara ili 28 para. Jednostavno, svaki iznos do 50 para zaokružuje se naniže ( na nula dinara ), a svaki iznos preko 50 para se zaokružuje na 1 dinar.
(Saša, 19. jul 2018 11:53)

То је само за готовину.
Када плаћаш картицом могу да ти наплате и 527,93.динара и то важи за било коју безготовинску трансакцију.

Činjenice i propaganda

pre 5 godina

Važi to i za porez za imovinu. Proveravajte kakvo vam je stanje. Ako se potkralo neko zakašnjenje zaračunaće vam kamatu koja će da raste a o tome pojma nećete imati.

Otišao

pre 5 godina

Nije tačno da ne možete biti dužni 28 para kao sto neko napisa. Zaokruzuju se iznosi plaćeni u kesu. Na računu možete biti i u minusu i u plusu i 1 paru. 2008 sam prijavljen kreditnom birou zbog 11 para duga na zatvoreni račun jedne banke. Tada saznam da banka ustvari nije nikada zatvorila taj račun i nikada me nije ni obavestila o tih 11 para jer je račun bio u pasivnom rezimu?! Kada sam se selio iz Srbije zatvorio sam račun u drugoj banci i dobio potvrdu da je sve izmireno i da je račun ugašen. Medjutim kada sam došao dve godine kasnije sačekalo me pismo da imam na računu 12 dinara?! Odem u banku i pokažem potvrdu i opet sam morao kroz celu proceduru da prodjem zbog tih 12 dinara?! Suludo da ludje ne može biti.

Raifeisen

pre 4 godine

Imao sam na racunu 260 din. Sledecih meseci nije bilo plate ali racun nisam zatvarao i odbijeno mi za odrzavanje 250, ostalo je 10 din. Sledeci mesec je racun vec u minusu 240, pa zatim 490 a onda treci mesec na svu tu cifru salju opomenu od 790 din. i tako na svaka tri meseca odrzavanje + opomena OD 790 din. i tako tri godine dok im nije neko 2015-te zakonski stao na put da kad nema priliva sredstava odrzavanje miruje a meni je ostao dug 6000 din -kazu ovi iz kreditnog biroa!