Sreda, 11.07.2018.

08:44

"Divljaci" okupirali BG: Vožnju naplaćuju i 20.000 RSD

Kontrole su rigorozne, kazne drakonske, ali divlji taksisti se u Beogradu, čini se, ničega ne boje.

Izvor: B92

"Divljaci" okupirali BG: Vožnju naplaæuju i 20.000 RSD IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

140 Komentari

Sortiraj po:

Boki Francuska

pre 5 godina

Umesto Taksija svima preporucujem da skinu aplikaciju CarGo (domaca verzija Ubera) i stave odredjenu sumu na CarGo racunu, licno sam stavio oko 23000 dinara (200 evra) i za 15 voznji sam potrosio oko 10000 dinara (85 evra), sto je u proseku oko 600 dinara (5 evra) po voznji.

Milivoje

pre 5 godina

cemu sluzi armija komunalnih policajaca??
(Mokky, 11. jul 2018 13:04)

Verujte dragi gospodine da bi se pola Srbije potrovalo lubenicama i dinjama da nije nas koji to efikasno rešavamo. A ovo ne stižemo. Ali doći će i oni na red čim nas bude više.

rani

pre 5 godina

A sto kolege taxisti zbog ovoga ne zatvore grad kao kad su se bunili protiv CarGo-a?

E svasta covek ovde moze da procita! Pa poslednjih 20 godina, bukvalno svaki protest taksista je bio upravo protiv divljaka, a CarGo je, nista drugo nego organizacija divljih taksista! Razlika izmedju njih i onih secikesa ispred Beton hale, je samo sto su ovi prvi jeftiniji, ali se i jedni i drugi potpuno nezakonito bave tom profesijom! Ako ikome smetaju divlji taksisti, to je ovim legalnim, kradu im posao, urusavaju ugled, posto ih svi uglavnom, stavljaju u isti kos! Naravno da sve to moze veoma lako i brzo da se resi, ali nece! Time se nisu bavili ni predhodna, ni ova vlast, a nece ni neka buduca!

fc

pre 5 godina

Ne mozete im nista. Oduvek su bili na ulicama i ostace. Ne mozete da ih uklonite istim metodama kojima to pokusavate decenijama. To prosto ne radi. Naucite nesto na greskama, iz iskustva. Uber i slicne usluge su jednostavno buducnost. Ne morate da dozvolile Uber, ali napravite slicno aplikaciju koja ce da radi sa registrovan taksistima i sve ce biti drugacije

DrEurić

pre 5 godina

Podmitljivi komunalci
Loša uprava
U atvari svi su u lancu kupljeni
A taksisti - pa toliko su bahati da se samo silom mogu smiriti
Dotle je rasulo u društvu
Na kraju Kneza deru se na druge taksiste - prete - teraju ljude - spopadaju turiste
I komunalac kaže nema snage
Pa drugaru udbaški zašto ti 0rimaš platu, socijalno, penziono
Ti nas koštaš
Ma zemlja

Арас

pre 5 godina

Penkalo@ Već postoji gradska linija od aerodroma do grada(Zeleni Venac), linija je 72 i karta košta 89 dinara (važi 90min). Pored toga postoji i express linija A1 koja ide od aerodroma do trga Slavija. Karta je 300 dinara.

xxl

pre 5 godina

Ja par puta na ovu pisao ali nisu objavili. Na moju konstataciju pre par godina "sad se bar zna ko je taksista" taksista mi ladno odgovori
"spremi lovu ja ti nabavim pet TX tablica"

bg

pre 5 godina

Penkalo

Vec imamo obicnu gradsku liniju 72 a i liniju gde voze neki minibusevi od hotela Slavija do Aerodroma. Cak se grad potrudio i tu da ide u korist taksista, tako sto su pre do Aerodroma vozili komforni autobusi prvo JAT pa posle Laste do aerodroma i gde su se koferi stavljali u prtzaljnik. Sada do aerodroma voze oni mini busevi gde se koferi ne stavljaju u prtzaljnik.

Swarog

pre 5 godina

Ja pre par godina u BG vozim se u taksiju prema Beton hali i kad smo stigli ispred hale taksista promrmlja nesto kao: "Jao vidi ove ispred, samo sto im očnjaci ne vire". Ja tu pocnem da se smejem a da nisam provalio da se radi o "divljim" taksistima. Trebalo mi je godinu dana da ukapiram fazon :-).

Sve ostale prestonice Evrope>BG

pre 5 godina

Beograd je grozan grad. Apsolutna nula od grada, pored Kalemegdana nema nista stvarno interesantno da ponudi. Haos, prljavstina, guzva, rulja bezobraznih secikesa. Ali ako vam je dobro, onda nista, uzivajte.

kraja

pre 5 godina

...vajni drzavni sluzbenici iz texta su se mnogo trudili da nigde ne pomenu rec A E R O D R O M...
...pored 16 vrsta obezbedjenja, regularne i komunalne policije, saltera za taxi, na tom mestu vrvi od divljaka...
...zakonodavac je pretio gradjanstvu oduzimanjem vozila za kojekakve prekrsaje, ali mu na pamet ne pada da to isto uradi divljim prevoznicima...
...to je ta konstantna saradnja drzave i kriminala...
...nekoliko puta prijavio na salteru aerodroma divljake, uz prisustvo bar tri uniformisana lica, nalakcena na sto, ali su mi bezobrazno saopstili da su oni "nemocni"...

Pap Amerikano

pre 5 godina

Ti komunalci da obuku civilno, na aerodromu ko god ponudi taksi da prihvate i na parkingu odmah da prodje redovna policija i zaplena auta. Problem rešen za dva dana.

Saša

pre 5 godina

Mnogo letim i nigde baš nigde nije kao u Beogradu na aerodromu.
Sramota me kada je neko sa mnom ko prvi put dolazi u Srbiju i to je prvi utisak.
Pa u Delhiju u Indiji za koji bi verovatno većina mislila da je indijski haos, na aerodromu ima strelice do taksi stanice, tamo se kaže adresa, unapred se plati, dobije papirić i stane u red za taksi.
Gde nam vozač još poželi prijatan boravak na kraju vožnje a u džepovima imamo verovatno njegovu višegodišnju platu

bgd

pre 5 godina

Niko me ne moze ubediti da drzava i grad ne mogu stati na put divljim taksistima vec vise decenija. Divlji taksisti na Trg Republike a gomile komunalnih policajaca paradiraju Knezom, Terazijama jureci samo ulicne prodavce , a ne smeju da kaznjavaju divlje taksite, gomile prosjaka ugrozene manjine, bahate vozace koji parkiraju na nedozvoljeni mestima. Primer pre neki mesec strani auto parkiran na trotoaru u Kolarcevoj preko puta mesta gde je parkiran auto komunalne policije.

Dragan

pre 5 godina

Za 28 godina koliko radim nikad nije bilo više divljaka. Komunalna policija zna tačno ko je divljak i gde stoje ali im ne smeju ništa. Razloge ne znam, ali znam da regularne kažnjavaju kako stignu.

stanislav

pre 5 godina

Najpre treba uvesti jedinstvenu boju taxi vozila (svi da budu žuti, narandžasti - bilo šta upadljivo). Tabla TAXI da bude čvrsto fiksirana na vozilu i blombirana.
Dalje je rutina koju bi čak i korumpirani komunalci morali da slede

portorikanac

pre 5 godina

Koga lažu ovi iz inpekcije? Stanujem u blizini trga I znam da se prave da ne vide divljake..policija takodje. Na njih ne utiče nikakva promena vlasti. Verujte, da dodju Nemci oni bi bili tu I radili na isti način. To je za mene najveća enigma Beograda koja verovatno najrečitije govori o nama, o tome koliko je običan gradjanin beznačajan u zemlji Srbiji.

Toni

pre 5 godina

Šta je sa taksi službom na aerodromu koja bi izdala putniku kupon sa kojim je išao na taksi i plaćao fiksnu cijenu (po zonama), do centra 1500, pa nešto kasnije 1800 dinara? To je bilo dosta dobro, cijena fiksna, vozača možeš da častiš i nešto preko i svima ok. Da li toga još ima?

stanislav

pre 5 godina

Problem je itekako rešiv. Divljaku se uzme auto na 6 meseci, dozvola na godinu dana.
Posle 6 meseci može da podigne vozilo, plati čuvanje, pranje...

Resenje

pre 5 godina

Problem je vrlo lako restiti poogotovo u danasnje vreme.Svakom strancu na aerodromu dati broj telefona posebne interventne poliije koja bi odmah reagovala po pozivu na taj broj i hapsila takvbe taksiste kriminalce.Dok posumnjaju da je u pitanju prevara ne platiti i cekati policiju.A na to sve uvesti obavezan cenovnik u legalnim taksi vozilima koji mora biti na vidnom mestu i engleskom jeziku.Pa kada neko posle kaze mrzi nas ceo svet.

nesposobni protiv 50 ljudi u kolima...

pre 5 godina

'ej i njih nije sramota da se javljaju! pa bar cuti kad si nesposoban da radis svoj posao, ne hvali se time!
i slusaj opravdanje, vrhunski bezobrazluk : "taksisti u pokretu pa je teško pronaći i kazniti ih. ", pa sta ih vi jurite na biciklu ili pesice? cemu im sluzi vozni park, da jurite lubenicare po pijaci?
olos korumpirani...

Andrej77

pre 5 godina

A sto kolege taxisti zbog ovoga ne zatvore grad kao kad su se bunili protiv CarGo-a? Tada su svi izasli dok se protiv ilegalnih, bahatih i nasilnih "kolega "niko ne buni. I posle ocekujute podrsku gradjana u svojim zahtevima, tesko..

Zoran

pre 5 godina

A on mi mrtav hladan odgovori: nase ingerencije su izvan aerodromske zgrade, a ne unutar. Da skratim pricu, saznao sam kolika je cena za ovakvu kooperativnost: 10 evra dnevno po komunalnom policajcu i dovozenje i odvozenje sa aerodroma. Eto, toliko nam vredi napredna drzava.
(Marko (Dorcol), 11. jul 2018 09:22)
Zato sam dobio kaznu za parkiranje na dva parking mesta na aerodromu u 22:45h, na praznom parkingu jer imaju "ingetencije van aerodroma".

Dr.Haus

pre 5 godina

U Atini je cena taxi prevoza od Aerodroma do centra bila 40€ do ponoći a 60€ od ponoći.Ali zato je cena gradskog prevoza bila 6€ u jednom pravcu,i ide celu noc.Mozda bi trebalo da mislite malo na tu temu.

Alt

pre 5 godina

Naravno problem je neresiv, isto kao sto su divljanja navijaca, droga u skolama, klubovima i na stadionima...
Nikom ne pade na pamet da uvede SOSline za putnike, na kom dezura Komunalna i za 5 min je bilo gde u centru grada, gde se sve i desava? Hm, ma jok, more, neresivo je to...

Kokki

pre 5 godina

citat: "Bas da vidim da mi naplati 20k voznju. Ne bi se dobro proveo!"

Kako si samo opasan! Pa neće tebi da naplate a ni da te voze, nisi ciljna grupa, gadjaju strance koji ne znaju za "jadac"...

Taksista

pre 5 godina

Divlji deru, nikom ništa ne plaćaju. Pitomi taksisti koji sve ispunjavaju su na meti komunalac. Divljak hoće da bije, a pitomi ponizno ćuti. Nema volje da se reši problem taksija u Beogradu, a tu su i famozne aplikacije, njihovi vozači su nevidljivi, bez ikakvih oznaka, nisu taksi a jesu!

mita

pre 5 godina

laz je da komunalna ganja,sede sa njima kod Albanije, kad sam pitao sto to rade rekli su gledaj svoja posla. Isto tako nisu nista uradili ni na prijavu da se kod slavije nalazi tri vozila divljih taksista. Zvao sam ih telefonom a na sto metara je bila njihova ekipa koja ocigledno nije dobila prijavu ili su se pravili blesavi. Toliko o toj komunalnoj

Nikola

pre 5 godina

KOmunalci na aerodromu su korumpirani. \Plate im rucak ili kredit za telefon. Verovatno je plata velika da bi rizikovali , a drzava ih ne stiti. Divljake treba uhapsiti vozila prodati cija god da su pa nek oni vracaju pare onima na koje se vode. Pare dati Tirsovoj!

Simon

pre 5 godina

Prvi kontakt nekih ljudi sa Srbijom je u vidu osobe sumnjivog izgleda koja prilazi na samom izlazu Terminala 2 na "Tesli" i ponavljajući "taksi, taksi". Ljudi su nameravali svakako da taksijem dođu do hotela, smeštaja ili tranzita u Beogradu - i oni prihvate. Onda na scenu stupaju ti divljaci koji ispočetka ljubazno pakuju kofere u gepek i otvaraju vrata, potom odvoze mušterije ne libeći se ni mobilnih telefona, ni neke neprijatne muzike, ni neumesne konverzacije na nekom poluengleskom, i obavezno sve namršteniji što su bliži odredištu - gde saopštavaju da im taksimetar trenutno ne radi ali je uobičajena cena 80 evra. Nekim ljudima Beograd i Srbija tako presednu u startu a ne bi dolazili da nemaju interesovanje i nekakve simpatije. I vi, divljaci taksisti to sve uništite u korenu! Ako vam ni to nije bitno onda ništa...

Nikola

pre 5 godina

Jedino objašnjenje je da divlji taksisti plaćaju reket inspekciji pa ih ovi ne diraju. Nikako drugačije oni ne bi mogli stajati na Trgu, železničkoj, autobuskoj, aerodromu. Ili kontrolu rade kompletni idioti.

Sheriff

pre 5 godina

Veoma ružna slika koju šaljemo u svet. Turista koji doživi da ga u zemlji koju je posetio varaju i kradu teško da će nekada više tu doći. Ne samo to, već kada svojim prijateljima, kolegama, porodici ili bilo kome bude pričao utiske iz zemlje koju je posetio sigurno će i to spomenuti. Varanjem turista pokazujemo krajnje nepoštovanje prema ljudima koji su baš našu zemlju izabrali da posete i najveću odgovornost snosi država zbog neefikasnosti u borbi protiv ovakvih vidova ponašanja. Ako to mogu da srede u 5 puta većim gradovima sveta, mogu i ovde. Turista je svetinja. To je kao kada vam neko dođe u kuću. Normalno je da mu ukažete maksimalno poštovanje i da mu ugodite. Ako ova država ne štiti već nas, turiste mora ako ima iole ljudskosti i morala, a ove što ih varaju na televiziju sa sve imenom i prezimenom, novčane kazne i robija.

ggh

pre 5 godina

Bitno je da babe u gsp ne mogu pobeći. A sad što je grad deponija, što je sigurna kuća za divlje taksiste, što je ceo grad buvlja pijaca na otvorenom, pa ko je još video da komunalci time bave

sone

pre 5 godina

ne rade to samo divlji taksisti
taksista koji svaki dan stoji na slaviji i nije divlji naplatip je devojci od zeleznicke stanice do hotela slavija 3000din

srrrrrrrrrdjan

pre 5 godina

Alan Ford drzava. Borimo se hrabro sa nestvarnim antiherojima: divlji taksisti, vodje navijaca, izbacivaci sa splavova, nakupci, ...
I nikako trajno da resimo te probleme, uvek se vrate.
Pomislis onda, pa kako ce drzava da se obracuna sa narkodilerima ili organizovanim krimi grupama ako ne moze da pohapsi divlje taksiste?
Evo, za pocetak, smanjite svim komunalnim policajcima platu za 15%. Ako se problem ne resi - smanite im jos za 15%. Pocnite da im delite otkaze.
Ova drzava sluzi samo da pojacava kontrolu u saobracaju i da na svakih 15 dana podize kazne. Za sve ostalo nema sluha, ne vidi, ne razume, formira anketne odbore. Ali za nove kazne u saobracaju spremni su koliko sutra.
I gde je sad onaj zadrigli gradski menadzer, sto uvek zakrivi usta na stranu a za svaki problem na ovom svetu mu je kriv Djilas. Ili predsednik drzave da nas obavesti da zna odnekud da bas Jeremic vozi divlji taksi. Ili ministar policije da sa specijalnim jedinicama pred tv kamerama objavi rat divljim taksistima.
Jednostavno - nemamo ozbiljnu strukturu, a za ozbilju strukturu potrebni su ozbiljni ljudi. Mi uporno biramo i postavljamo najgore medju nama. Pa nam posle kriv NATO, Amerikanci, Nemci, EU, ...

Vlad the Great

pre 5 godina

U bilo kojoj zemlji u kojoj sam bio (Crna Gora se ne racuna), taksi vozila su iste boje iuglavnom isti modeli automobila.
Ne znam kakva je situacija u ostalim delovima Srbije (verovatno jos gora), ali kad vidim krntiju od 15-20 godina sa taksi oznakom, ili Fiat Multipl kako ponosno sparta Beogradskim ulicama....smuci mi se.
Necu zaboraviti, pre jedno 7-8 godina, staje mi taksista a volan na desnoj strani. Produzi dalje rekoh.

Sale

pre 5 godina

Zamislite zemlju koja ne moze da se izbori sa divljim taksistima!? Covek bi se pitao kako bi resili neki malo veci problem (na primer Sava mala)

Blake

pre 5 godina

Divljaci na aerodromu stoje rame uz rame sa komunalcima i nikom nista. I to je manje vise ista ekipa ljudi zadnjih 15 godina na aerodromu, iste face.
Nego rade u talu komunalci, dobiju deo od sisanja turista i oni zadovoljni.

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 5 godina

Lepo je rekao jedan Ruski pisac "ako dopustis da te gaze onda nemas prava da se zalis" e mi smo dopustili u bilo kakvom smislu da nas svi gaze zato cutite.

Miroslav

pre 5 godina

Jednostavno neće nadležne službe da rade svoj posao
Jedna patrola na brankovom mostu i jedna na trgu republike,za par dana ne bilo ni jednog divljeg kriminalca
Oni nama regularnim taxi prevoznicima ubijaju posao,jel se posle njih ljudi plaše da udju u taxi
Čitam u komentarima da taxisti uzimaju po 12,000 din za vožnju,što izvrcete stvari kad lepo piše divljaci-kriminalci,oni nemaju veze sa taxi službom
Ko god se vozi taxi prevozom u bg i koristi usluge normalnih taxi udruženja,pink,lux...nikad ne može da ima bilo kakav problem
Svi ostali komentari tipa ološ,bezobrazni,bahati...ne koriste taxi usluge nego samo lupaju ovde,ili ih vozaju ovi divljaci
Meni kao taxi preduzetniku ostane oko 60,000din cisto mesečno uz rad od najmanje 10 sati,svaki dan
Ja nemam platu kad odem na odmor,ja nemam ništa dok mi je auto kod majstora,bolovanje i da ne pominjem...
Možete da mislite da lažem koliko hoćete,ima na taxiju para,al kad izađem ujutru u 7 pa dodjem kuci u 11-12 nocu,to su dva radna vremena
Kad se radi desetak sati,svaki dan,ostane vam ok "plata"

Beli listic

pre 5 godina

Taksi vozilo je sredstvo za rad. Niti je bezbedno niti prema taksistima posteno da licna vozila koja koriste u privatne svrhe budu oznacena sluzbenom oznakom. Nego, grad treba da kupi 10.000 tipskih vozila, izda 30.000 licenci, propise radno vreme u 3 smene jer niko zaksi ne kontrolise koliko radi. Nije bezbedno da me vozi neko ko je 20 sati za volanom samo da iskoristi dobar vikend. Tada grad organizuje sopstveni servis ili nadje strateskog partnera, i propise tarife. E tada cemo imati i kvalitetnu i bezbednu uslugu. Trosak benzina na racun taksiste, amortizacija i osiguranje na teret grada, i deoba 50 - 50.

Vojke djans

pre 5 godina

Svi nesto lupetate uber ovo ono...i kod nas imate udruzenja kod kojih je sve regularno i vozaci i cene itd... ali najlakse je nesto iskomentarisati i iske*ati se ispametovati.
Uber je u turskoj skuplji od taxi-ja.
U americi je uber klasifikovan po kategorijama ali je trziste veliko pa ima posla za sve.
Ja sam u USA vozio uber i vozio automobil of 25.000 $ na kredit ovde toga nema.
Pola auta su krsevi jer taksisti nemaju ovde nikakva prava,olaksice...
Divljake na stranu svaka zemlja ih ima samo sto je kod nas u zadnjih par meseci broj porastao duplo.
Penzioneri ne idu u penziju, grad ne izdaje dozvole svako radi sta hoce samo policija inkomunalci ne rade svoj posao...

Frida, aerodrom, razni klubovi uvek ispred ima gomila njih koja ceka pijane strance i eto rezultata divlji taxi za 1 voznju od kuci i uzme 12000 a regularni mora raditi 12-13-15h za taj novac.

Uber, car go itd...
Car go ...regularna pljacka drzave tj. Vozaci ne placaju porez koji placaju taxisti, robovlasnicko drustvo koje uzima 25% od naplate voznje a pritom je voznja 20% jeftinija nego taxi...

Voznja taxijem 1000, car go 800 ( vozi vas bilo ko ko ima vozacku i auto ) gazda uzme 25% vozacu ostaje 600 na gorivo od 160din/rsd

Taxista

pre 5 godina

U Svilajncu je isto, neregistrovani taxi prevoznici, penzionisani taxi prevoznici koji i dalje rade. Zaposleni radnici rade bez taxi dozvole inspekcijske kontrole nema a i ako je bude 1 u dve godine već su nelegalni obavešteni. Haotično stanje koje niko ne kontroliše, taximetar se ne uključuje a naplata odokativnom metodom.

Banderaš

pre 5 godina

Da država želi ona bi sredila stanje i uvela red. Neka ovaj gospodin ode u Švajcarsku ili Dansku ili bilo koju drugu normalnu zemlju i ispriča ovu priču,mislim da bi ti ozbiljni ljudi pali u nesvest od smeha ka ovakvim pričama iz crtanog filma.

Hmh...

pre 5 godina

Ima predloga da to reše pravi taksisti, protestima ili direktno. Ima predloga da to reši komunalna policija. Ima predloga da to reši inspekcija. Ima predloga da to reši saobraćajna policija. Jedino niko da objasni šta će taj komunalni ili obični policajac, taj inspektor ili regularni taksista da rade kad im se kriminalci lično navale na leđa, po imenu i prezimenu. Tu država da pomogne neće. E sad, zamenite "divlji taksista" sa huligan, osumnjičeni ubica, diler droge ili nelegalni investitor u građevinarstvu, pa ćete videti zašto je problem u stvari ogroman. Ovde nema države, sve ostalo je tek posledica. Običan čovek može samo da trpi, dok na kraju i sam ne postane deo lanca (sa tih 10 evra dnevno po divljem taksisti, 100 po dileru, 1000 po investitoru ili 10.000 po ubici). Sve to dalje ide do vrha - ne mislite valjda da korupcija negde, sama od sebe, odjednom stane? Jedino što taksiste vide i stranci, pa nas kao bude malo sramota. Zamislite tek kad biste mu objasnili da diler droge umlati čoveka na sred ulice jer je nesrećnik hteo da zaštiti rođeno dete, a država okrene glavu? Koliko bi nas tek onda bilo sramota...

sreten

pre 5 godina

I tako 30-40 godina... pa ja mali kad sam bio cale nije uzimao taxi ispred Dusanovog grada... strasno je to sto smo od malena programirani, i sad ce neko da se cudi kako se neko provede lose kad se zna gde se ne zaustavlja taxi, na koje stanice ne ides da se uhvatis za kvaku, na kojim lokacijama bolje da uzmes rent-a-car jer ce biti jeftinije, zasto ne zoves preko centrale jer je to jedino sigurno... mi smo svi individualno prilagodjeni ludilu, i tesko prepoznajemo to, to je najgore od svega.

Bob

pre 5 godina

Kakva je to komunalna policija kada se boje taksista. Kada ih pogledas na ulici nabildovane face sepure se sa okacenin palicama i uredajima veze.
Niko nema petlju. Sramota.
Kako da imamo poverenjana u njih kada ne mogu da stite gradane. Zasto se odvajaju pare za njih?

Anoniman

pre 5 godina

A zašto ne pitate grad Beograd kakve je dozvole podelio određenim taksistima, pa mogu da voze i bez TX tablica ?!
pogledajte svakoga dana, u po belog dana vozila sa taksi oznakama bez TX tablica.

Aleks

pre 5 godina

oduzimanje automobila na 3 mjeseca je jedina kazna koja ih može uplašiti
(obi van, 11. jul 2018 09:27)
Ne. Minimalna kazna za takav prvi prekršaj 150.000 rsd i automobil se zadržava dok se kazna ne plati i normalno se obračuna svaki dan cena parkiranja. Drugi prekršaj 600.000 rsd i sve tako x4 napred.

česti posjetitelj

pre 5 godina

Divlji taksisti, očajan javni prevoz i naglašena prljavština (da ne navodim detalje) su tri velike mrlje u turističkom profilu inače osebujnog i privlačnog grada.

Stefan

pre 5 godina

Juce dosla koleginica iz inostranstva. Taxi joj uzeo od aerodroma do grada 40e!

Pricamo o drzavi ne mozemo da resimo taksije. Toliko o tome

Pex

pre 5 godina

Prica za penzionere koji veruju onome sta cuju u medijima. Relanost je da se ovaj problem resava u roku od par dana. Problem se ne resava jer u korumpirano udbasko lopovskom mentalitetu se od toga zivi i deli. Neposobni da nesto proizvedu, stvore ili pruze postenu uslugu, to je vecina stanovnistva kod nas. To bi tek videli da nema partijskog zaposljavanja i ogromnog drzavnog aparata. Najbolji su mi ovi sto se pitaju zasto komunalci ne reaguju? Recimo zato sto su komunalci isti profil ljudi, na isti nacin kao sto ih gledam kako se pozdravljaju ovde sa lokalnim djilkosima koji setaju besna pseta bez korpe. Ocito vecina ne shhvata gde zivi,za mene je to je strasnije od divljih taksita cije usluge sigurno ne koristim pored aplikacija za prevoz i sopstvenog vozila.

Ja u kaznjavanje i snakcije ne verujem,mada su one u Srbiji neophodno sbog stanja svesti prosecnog gradjanina,a neko je dole lepo rekao: taxi salter na aeorodromu za sve koji legalno rade a na izllasku iz aviona obavestenje putnicima u vidu bilborda, flajera ili u saradnji sa avio kompanijama.

dejan

pre 5 godina

Jedno iskustvo iz Antalije. Na aerodromu veliki broj taksi vozila, sva sa istim oznakama i licencama od grada. U taksiju sa suvozaceve strane sve informacije o vozacu sa brojevima telefona za prigovor ili pohvalu. Informacija o tome da se svako vozilo prati kroz GPS signal, a da se vozaci sankcionisu ukoliko ne voze najkracu mogucu rutu. Sve se moze kada se hoce.

kako da ne

pre 5 godina

Prosto. Tablu taxi sto ide na krov uvedes da moraju da kupe na samo jednom mestu i da ima jedan jedini izgled i kada taxista dodje da kupi to mora da pokaze papir da je legalan. Nego u Srbiji je taxi i taxi i reklama i sve zivo. Iznalepljeni, neke tabletine na krovovima, ruzno i uzasno. Svako ko nema sta da radi, a radio bi nesto on postavi tablu i vozi, bukvalno. Mora da se zna neki red. U mom gradu u Svajcarskoj imate 2 izgleda tabli taxi za krov i uopste nisu izlepljeni i nisu pokretni posteri. Mozes da nisi u udruzenju taxista, ali ne mozes da stajes na stajalistima gde su zeleznicke stanice i sva taxi mesta nego radis u pokretu. Bez profesionalne dozvole ne mozes nikako taxi da vozis i kazne su ogromne. Opet polazes voznju gde kontrolisu mnogo strozije. Mora da se zna neki red, ne moze Zdravko da zakaci peskir na vrat i da vozi taxi. Zna se procedura za auto, ne mozes da vozis taxi sa nekim lomom jer tu vozis ljude, decu...Ali pricamo mi o Srbiji. Neuredjena zemlja i ocekujes nesto uredjeno...

Hygge

pre 5 godina

Vidim da se ovde mnogi trude da daju rešenja problema divljih taksista. Nije problem u tome što "vlast" sama nema rešenje, već što korupcija IZVIRE i GENERISANA je iz "vlasti".

Rešenje za srpske probleme je smena ne samo ove "vlasti" već i uspostavljanje sistema nalik skandinavskom. S tim da se to u Srbiji može uraditi samo ako imaš ljude koji to zaista žele a usput su u poziciji. I žešćim kaznama jer izgleda se samo jezik batine razume na Balkanu.

Pojedinačni problemi, čak i da se reše, kao recimo da cena goriva bude i 80 dinara po litru, nisu ono čemu treba težiti. Problem nisu posledice, već uzrok. Izlečite jednu posledicu, niste rešili problem - stvaraju se nove dve. Mora se shvatati, što pre tim bolje, da se samo poštenim odnosom u društvu, potpunom transparentnošću, mogu rešiti srpski problemi i to ne jedan po jedan, već "u buljucima". Dotle, Srbija i Balkan ostaju zona sumraka i korupcije.

skeptik2017

pre 5 godina

Ako je neko bio na aerodromu u Bangkoku video je šta je organizovan prijem i raspodela taksija.
Ako nije evo kako se to radi.
Prvo se ode do pulta za taksi vozila.
Tamo vam na obrascu napišu odredište i broj taksija koji ti je dodeljen.
Zatim vam pozovu taksi vozilo koji stoji u redu.
Kada dođeš u hotel shvatiš da je obrazac koji si dobio u stvari pismo koje je već adresirano
Ako imate pritužbu na vižnju ili vozača, treba samo da zalepite poštansku markicu od 3 Bahta, napišete koji je problem i pošaljete pritužbu.
Garant se taksista neće dobro provesti.
E tako se to radi!!!

Vladimir

pre 5 godina

Ovaj problem ne postoji godinu ili dve vec vise decenija!!! Ovi lopovi kod aerodroma su tu bez ikakvih smetnji 5 decenija i cak je bilo tuca sa taksistima koji imaju dozvole. Sve to je i ondasnja i sadasnja milicija ili policija samo posmatrala umesto da pohapsi sve divljake i zapleni im vozila zauvek oni umesto toga zajedno sa celnicima svih gradskih struktura opstaju na svim navedenim lokacijama decenijama.
Isti kukavicluk svaka vlast pokazuje i prema navijacima koji nisu nista drugo do organizovane kriminalne bande za rasuranje droga, reketiranje i za druga organizovana kriminalna dela. Mnogi pojedinci po tim navijackim grupama imaju vise pravosnaznih presuda ali su i dalje na slobodi.
Toliko o tome sta je vlast kome zapravo pripada grad Beograd

sitno

pre 5 godina

Pa ja u drzavnoj firmi zaradim 1.200 dinara DNEVNO, a taksista to uzme za jednu voznju.

Ako taksista uzme kao sto pise u teksu 12.000 dinara na prevaru, znaci ja posteno radim 10 dana za to.

Pitanje za Vladu - Jel mozemo i mi drugi posteni gradjani u taksiste ili je taj dobar biznis rezervisan samo za one koji su imali problema sa zakonom (cast izuzecima)?

sasa jokic

pre 5 godina

Ispred Usca ceka najveca banda sa besnim automobilima. Lokalci ih zaobilaze, ali njima treba dve, tri zrtve dnevno. Ma kriminal se vratio svuda, kao devedesetih, ista ekipa.

Teta saveta

pre 5 godina

Super, taman da oteraju turiste.
Elem, da sam ja recimo neka vlast, lepo bih turistima delila flajere na aerodromu. Kako im lupim pečat ulaska, tako im zadenem cedulju u pasoš sa napomenom da obrate pažnju na taksi lopovluk sa uputstvima koja vozila su bezbedna i sve što je potrebno kao info da se smanji šteta.

21 vek

pre 5 godina

Једноставно то решити узети систем код војске који се примењује на авионима који путем радио сигнала пчитава наш туђи. Сваки када дође на регистрацију мора да има очитавање код полиције. При контроли на улици центар нема очитавање ево га дивљак или бар код налепи на кров возила и камера прати возила по граду и аутоматски очитава кодове. Нема га у индетификацији или је у другој полицијској управи одмах распис и привођење са одузимањењм возила.

schlosenberger

pre 5 godina

Ispred TC u Rajicevoj, Pariska ulica, pljackaju turiste na nase oči, komunalci samo prodju. Sezona je lubenica, imaju preca posla

Bojan

pre 5 godina

To sam doživeo u Bukureštu 2008. i bio sam ponosan na moj grad koji nije takav. Deset dodatnih godina tranzicije nas je definitivno napravilo manje ljudima. Beograd jednako volim, ali bih voleo da niko ko dođe sa strane ne doživi nešto ovako ružno.

s mile

pre 5 godina

Sve mi je jasno. Ali da ne mogu ( ili nece ) da pohvataju ili debelo kazne Divlje taksiste..... cinjenica je da smo divljina... kad ne mogu... da vozilo...auto... nahvataju

Pera

pre 5 godina

Sinoc sam bio na Tesli, cekaonica za dolaske prepuna taksista koji navalentno nude usluge. S obzirom da sam cesto na aerodromu primecujem jedne te iste face, neverovatno mi je da se tome ne moze stati na put, jedinu nadu polazem u Vinci jer je nasa drzava ocigledno nemocna.

Ispred izlaza na 15 metara je bio pripadnik KP, ne znam sta mu je opis posla ali ne bi rekao da radi ono sto treba...

vampirbg

pre 5 godina

Ako komunalna policija ne moze to da resi onda nek masovno daju otkaz buduci da ne umeju da rade svoj posao. Ako ni regularna to ne moze onda isto i za njih. Za sve njih se zna gde stoje. Nema tu mnogo lokacija i nisu pokretni posto divljaci uglavnom na odredjenim mestima cekaju zrtve. Samo stavis komunalnog i obicnog policajca na svaku od tih lokacija svaki dan i kontrolises svaki taksi koji tu stane ili prodje pored. Kad naletis na divljaka privedes ga, skines tablice a auto zaplenis do okoncanja postupka. Tablice nece dobiti nazad ali kola hoce kad plati kaznu

Marko (Dorcol)

pre 5 godina

Ovo je prica za malu decu i vodjine glasace. Na aerodromu je konstantno desetak divljih taksista koji vuku za rukav turiste po izlasku iz carinske zone. Pritom svojim ocima sam video kako se ljubazno pozdravljaju sa komunalnim policajcima koji su caskali unutra. Pridjem im i pitam ih zasto dozvoljavaju da na njihove oci divljaci odvode strance za ruku i naplacuju im od 50 do 100 evra do centra. A on mi mrtav hladan odgovori: nase ingerencije su izvan aerodromske zgrade, a ne unutar. Da skratim pricu, saznao sam kolika je cena za ovakvu kooperativnost: 10 evra dnevno po komunalnom policajcu i dovozenje i odvozenje sa aerodroma. Eto, toliko nam vredi napredna drzava.

nmnjvet

pre 5 godina

Stvarno ne mogu da razumem kako komunalna i ova policija ne mogu da reše ovaj problem kad ih ima na svakom semaforu u gradu. Možda su preče bake koje prodaju ručni rad na ulici ili prodavci lubenica i jagoda.

tija

pre 5 godina

Dovoljno je tri dana da se resi alo oma volje a nema je. To je krivicno delo kada pokradete putnika isto kao i dzeparenje.
Oduzima se auto i skidaju se tablice.
Aerodrom i Beton hala su mesta sa najvise kriminalaca sa laznim taksi vozilima.
Oni stete bas svima.

Vladimir

pre 5 godina

Ova drzava nije u stanju da se izbori sa divljim taksistima i divljim buvljakom kod Cvetkove pijace,a hoce da resava ozbiljne probleme tipa Kosovo,gasovod,Soros,Istok,Zapad?

mls

pre 5 godina

Prvo, ovo je pokazatelj ozbiljnosti i snage drzave i grada u reavanju konkretnih problema. Drugo, interesantno mi je da legalni taksisti ne protestuju i ne blokiraju grad zbog divljaka, u krajnjem slucaju oni im direktno uzimaju novac iz dzepa. Blokirali su grad zbog mnogo sitnijih stvari ali izgleda da im divljaci ne smetaju

bob

pre 5 godina

kad god dodjem u beograd busom spopadnu me taksisti na stanici i to divlji,nikad ali bas nikad nisam video komunalnu policiju na autobuskoj stanici

mikicarock

pre 5 godina

Uber, Lyft gospodo....
popustili ste pod pritiskom grupe taksista koji upravo to rade i samim tim ste im direktno pomogli u izvrsenju tih lopovskih postupaka(prekrsajnih).

Mrgud

pre 5 godina

Da žele to bi za dan sredili. Pogotovo ove pirate na aerodromu. Više puta sam gledao kako se ostrvljuju na potencijalne mušterije. Pljačkaši.
U Londonu to funkcioniše idealno.
Dođeš na šalter Taxi sluŸbe i kažeš dokle ideš. Otkucaju ti račum na osnovu relacije, siđeš do stanice i sa računom uđeš u prvi slobodan taxi. Nema pogađanja i pljačke.

Ponavljaćemo dok ne shvate

pre 5 godina

Dajte UBER i Lift i da završimo sa ovim glupostima! Realno, treba zabraniti rad taksistima u obliku u kom postoje sada i ukoliko nemaju digitalni sistem poput uber-a i lyft-a da ne mogu da voze. Progres nećete zaustaviti, pitanje je samo koliko ćete štete napraviti dok se opirete istom.

Mokky

pre 5 godina

ovo je nevidjena sramota Srbije. Nigde i svetu ovoga nema. Dodjete na aerodrom i imate taksije koji stoje u nizu, i svi uredno imaju taksimetar i legalni su. Samo u srbiji morate da znate za fazon. Sramota

nenad

pre 5 godina

pustite ove sitnice sada.. i za ovo nam je realno kriva EU, kao i svetska kriza.. prvo da resimo kosovo, i ostalu BITNOST, da ne kazem bitninu, pa cemo valjda onda smognuti snage i za ovo, kad udjemo u eu.. do tada strpite se, nije do drzave problem, strane sile podrivaju

Kadrovik

pre 5 godina

E moj Srbistanu! Sinoć nas je, ovde na Lefkadi, taksista vozio između dva gradića za 7 EUR, bez cenkanja već regularno, ušli, platili, izašli. Baš smo žena i ja komentarisali kako bi neki naš delija, u Beogradu, uzeo turistima 70 a ne 7 EUR za tu istu vožnju.

Dragan

pre 5 godina

Kakva zamena teza - problem dranja turista biće rešen kažnjavanjem TX vozila koja nisu iz Beograda? Beogradski taxisti inače za živu glavu ne bi zavrnuli nekog naivnog gosta, to je nezabeležen slučaj u glavnom gradu...

BG stanovnik

pre 5 godina

E pa kad su oni blokirali Beograd nikom nista a kad gradjani protestvuju zbog goriva I dr. onda su to kriminalci , strani placenici, zuti predhodna vlast. Ona pesma najbolje kaze. "I'ma neka tajna veza"

mile rizik

pre 5 godina

Da se ne lazemo, nadlezne sluzbe vrlo dobro znaju gde stoje divljaci, ali ili ih mrzi da ih jure ili su u dosluhu s njima tj. dobijaju pare od divljaka da ih ne jure. Ja verujem da u roku od dva minuta mogi da dobiju dojave od legalnih taksista i njihovih udruzenja gde se nalaze divljaci. Ali lakse je da jure svercere u gradskom prevozu na odredjenim punktovima.

abarth

pre 5 godina

Problem su divlji taxisti koji skupljaju strance na aerodromu? Stvarno?
Pa postavite konacno par kilometara sina (moze i samo jedan kolosek za pocetak)sa NBGDa do aerodroma (sve ravno) i napravite direktnu liniju voza. Istog trenutka ce se resiti problem nelegalnih taxista na aerodromu a i konacno ce se omoguciti da se ljudi prevezu do grada ili do aerodroma na pravi nacin.

Milos

pre 5 godina

Bas kod Beton hale sam video ekipu divljaka sa audijima u drustvu sa komunalcima, pricaju kao najbolji ortaci... I posle isti ti treba da ih kazne? Ma vazi...

KP

pre 5 godina

Prosto. Angazujes Saobracajnu policiju koja zaustavlja taksiste, a onda usput komunalni policajac zavrsi svoj deo posla.
(Kobaja Grande, 11. jul 2018 09:01)

I šta onda? Da delimo mito? Neka hvala bolje svakom svoje. Pa ko više njih uhvati veći mu je i bonus.

za2do3godine...

pre 5 godina

predlog: na aerodromu, na trgu, napraviti bilborde (na eng) sa informacijama za prijavu takstisa, ili regularnim cenama po km, ili da je fiskalni obavezan...

Aleksa

pre 5 godina

Pre mesec dana mi je lik od autokomande do hrama sv. Save uzeo 520 dinara. Radi se o samostalnom taksisti sa grbom grada Beograda. Pokušao sam da ga prijavim jer sam zapisao broj tablice ali i posle 3 sata telefoniranja sa institucijama grada Beograda i Beokom servisa, nisam našao nadležan broj telefona. Grad Beograd je nikada veći divlji zapad.

C i n i k

pre 5 godina

Istina je da divljaci u saobracaju prave velike probleme ali kako vidim, rezim im tesko moze nauditi..
Mozda se pokrenu kad divljaci krenu da voze sa Dedinja ili Bgd na H2O...

miša

pre 5 godina

Ma kakvi divljaci, to su regularni taksisti, svi uredno registrovani.

Druga je stvar što je to kriminalna stoka, najveći ološ i šljam koji postoji. Ljudi (ili neljudi) koji bukvalno maltretiraju ceo jedan grad, svaki dan.

Pokondirena tikvica

pre 5 godina

Posle 16h svako trece vozilo sa taksi firmom nema TX tablice.Nisam siguran zasto bas cekaju 16h ali predpostavljam da dotle rade inspekcije,kao da smo palanka a ne grad.

kole

pre 5 godina

Kada je predsednik rekao da ne moze da se suprotstavi navijacima, tada je slomljena pravna drzava i to je bio signal svima u drustvu da mogu da rade sta hoce, jer ako ne mozete da sredite jedan problem, ne mozete ni jedan. Komunalna policija je potpuno razocarala gradjane i sa njima nije ostvarila nikakav kontakt sto je preduslov za dobru saradnju i efikasnost. Umesto da resavaju komunalne probleme, oni su stali na stranu krupnog kapitala, a taj dobro placeni posao im sluzi kao odskocna daska za neka bolja radna mesta u graskim organima. Divljim taksistima oduzmes auto i posaljes ga u reciklazu, a njega 5 godina u zatvor da cisti kanale DTD. Za pet dana ih nebi bilo ni u secanjima najstarijih Beogradjana.

_Deutex

pre 5 godina

Policiju u civilu postaviti da se provoza sa divljacima, pa kad im izbace sumanutu cenu, znacku na videlo i na procesuiranje.... Al nece niko da se bakce time....

Sava

pre 5 godina

Hahahaha, "kontrole su rigorozne"... dobra fora. Samo na pristanistu u svako doba mozete da vidite taksi vozilo koje nema ni TX tablicu. Na aerodromu su divljaci i dalje uvek u holu za dolaske i nije lako promasiti njihova "iskrivljena" lica. Na Trgu su BMW-i koje svaki Beogradjanin zna. Dakle, evo vam pomoc za vase "rigorozne" kontrole.

Дарко

pre 5 godina

Дивљи таксисти без икаквих проблема стоје на истим местима у граду, као и 'легални' (који чекају само странце) а да их при томе нико не контролише нити кажњава. Они су свуда а комуналне нигде, ни на видику. Страшно је да не постоји могућност да се нешто предузме већ годинама. То је доказ да је кримунал јачи од закона.

sasa jokic

pre 5 godina

Ispred Usca ceka najveca banda sa besnim automobilima. Lokalci ih zaobilaze, ali njima treba dve, tri zrtve dnevno. Ma kriminal se vratio svuda, kao devedesetih, ista ekipa.

Mrgud

pre 5 godina

Da žele to bi za dan sredili. Pogotovo ove pirate na aerodromu. Više puta sam gledao kako se ostrvljuju na potencijalne mušterije. Pljačkaši.
U Londonu to funkcioniše idealno.
Dođeš na šalter Taxi sluŸbe i kažeš dokle ideš. Otkucaju ti račum na osnovu relacije, siđeš do stanice i sa računom uđeš u prvi slobodan taxi. Nema pogađanja i pljačke.

Marko (Dorcol)

pre 5 godina

Ovo je prica za malu decu i vodjine glasace. Na aerodromu je konstantno desetak divljih taksista koji vuku za rukav turiste po izlasku iz carinske zone. Pritom svojim ocima sam video kako se ljubazno pozdravljaju sa komunalnim policajcima koji su caskali unutra. Pridjem im i pitam ih zasto dozvoljavaju da na njihove oci divljaci odvode strance za ruku i naplacuju im od 50 do 100 evra do centra. A on mi mrtav hladan odgovori: nase ingerencije su izvan aerodromske zgrade, a ne unutar. Da skratim pricu, saznao sam kolika je cena za ovakvu kooperativnost: 10 evra dnevno po komunalnom policajcu i dovozenje i odvozenje sa aerodroma. Eto, toliko nam vredi napredna drzava.

nmnjvet

pre 5 godina

Stvarno ne mogu da razumem kako komunalna i ova policija ne mogu da reše ovaj problem kad ih ima na svakom semaforu u gradu. Možda su preče bake koje prodaju ručni rad na ulici ili prodavci lubenica i jagoda.

bob

pre 5 godina

kad god dodjem u beograd busom spopadnu me taksisti na stanici i to divlji,nikad ali bas nikad nisam video komunalnu policiju na autobuskoj stanici

schlosenberger

pre 5 godina

Ispred TC u Rajicevoj, Pariska ulica, pljackaju turiste na nase oči, komunalci samo prodju. Sezona je lubenica, imaju preca posla

kole

pre 5 godina

Kada je predsednik rekao da ne moze da se suprotstavi navijacima, tada je slomljena pravna drzava i to je bio signal svima u drustvu da mogu da rade sta hoce, jer ako ne mozete da sredite jedan problem, ne mozete ni jedan. Komunalna policija je potpuno razocarala gradjane i sa njima nije ostvarila nikakav kontakt sto je preduslov za dobru saradnju i efikasnost. Umesto da resavaju komunalne probleme, oni su stali na stranu krupnog kapitala, a taj dobro placeni posao im sluzi kao odskocna daska za neka bolja radna mesta u graskim organima. Divljim taksistima oduzmes auto i posaljes ga u reciklazu, a njega 5 godina u zatvor da cisti kanale DTD. Za pet dana ih nebi bilo ni u secanjima najstarijih Beogradjana.

Ponavljaćemo dok ne shvate

pre 5 godina

Dajte UBER i Lift i da završimo sa ovim glupostima! Realno, treba zabraniti rad taksistima u obliku u kom postoje sada i ukoliko nemaju digitalni sistem poput uber-a i lyft-a da ne mogu da voze. Progres nećete zaustaviti, pitanje je samo koliko ćete štete napraviti dok se opirete istom.

Sava

pre 5 godina

Hahahaha, "kontrole su rigorozne"... dobra fora. Samo na pristanistu u svako doba mozete da vidite taksi vozilo koje nema ni TX tablicu. Na aerodromu su divljaci i dalje uvek u holu za dolaske i nije lako promasiti njihova "iskrivljena" lica. Na Trgu su BMW-i koje svaki Beogradjanin zna. Dakle, evo vam pomoc za vase "rigorozne" kontrole.

abarth

pre 5 godina

Problem su divlji taxisti koji skupljaju strance na aerodromu? Stvarno?
Pa postavite konacno par kilometara sina (moze i samo jedan kolosek za pocetak)sa NBGDa do aerodroma (sve ravno) i napravite direktnu liniju voza. Istog trenutka ce se resiti problem nelegalnih taxista na aerodromu a i konacno ce se omoguciti da se ljudi prevezu do grada ili do aerodroma na pravi nacin.

_Deutex

pre 5 godina

Policiju u civilu postaviti da se provoza sa divljacima, pa kad im izbace sumanutu cenu, znacku na videlo i na procesuiranje.... Al nece niko da se bakce time....

sitno

pre 5 godina

Pa ja u drzavnoj firmi zaradim 1.200 dinara DNEVNO, a taksista to uzme za jednu voznju.

Ako taksista uzme kao sto pise u teksu 12.000 dinara na prevaru, znaci ja posteno radim 10 dana za to.

Pitanje za Vladu - Jel mozemo i mi drugi posteni gradjani u taksiste ili je taj dobar biznis rezervisan samo za one koji su imali problema sa zakonom (cast izuzecima)?

BG stanovnik

pre 5 godina

E pa kad su oni blokirali Beograd nikom nista a kad gradjani protestvuju zbog goriva I dr. onda su to kriminalci , strani placenici, zuti predhodna vlast. Ona pesma najbolje kaze. "I'ma neka tajna veza"

Pera

pre 5 godina

Sinoc sam bio na Tesli, cekaonica za dolaske prepuna taksista koji navalentno nude usluge. S obzirom da sam cesto na aerodromu primecujem jedne te iste face, neverovatno mi je da se tome ne moze stati na put, jedinu nadu polazem u Vinci jer je nasa drzava ocigledno nemocna.

Ispred izlaza na 15 metara je bio pripadnik KP, ne znam sta mu je opis posla ali ne bi rekao da radi ono sto treba...

Kadrovik

pre 5 godina

E moj Srbistanu! Sinoć nas je, ovde na Lefkadi, taksista vozio između dva gradića za 7 EUR, bez cenkanja već regularno, ušli, platili, izašli. Baš smo žena i ja komentarisali kako bi neki naš delija, u Beogradu, uzeo turistima 70 a ne 7 EUR za tu istu vožnju.

Дарко

pre 5 godina

Дивљи таксисти без икаквих проблема стоје на истим местима у граду, као и 'легални' (који чекају само странце) а да их при томе нико не контролише нити кажњава. Они су свуда а комуналне нигде, ни на видику. Страшно је да не постоји могућност да се нешто предузме већ годинама. То је доказ да је кримунал јачи од закона.

miša

pre 5 godina

Ma kakvi divljaci, to su regularni taksisti, svi uredno registrovani.

Druga je stvar što je to kriminalna stoka, najveći ološ i šljam koji postoji. Ljudi (ili neljudi) koji bukvalno maltretiraju ceo jedan grad, svaki dan.

vampirbg

pre 5 godina

Ako komunalna policija ne moze to da resi onda nek masovno daju otkaz buduci da ne umeju da rade svoj posao. Ako ni regularna to ne moze onda isto i za njih. Za sve njih se zna gde stoje. Nema tu mnogo lokacija i nisu pokretni posto divljaci uglavnom na odredjenim mestima cekaju zrtve. Samo stavis komunalnog i obicnog policajca na svaku od tih lokacija svaki dan i kontrolises svaki taksi koji tu stane ili prodje pored. Kad naletis na divljaka privedes ga, skines tablice a auto zaplenis do okoncanja postupka. Tablice nece dobiti nazad ali kola hoce kad plati kaznu

za2do3godine...

pre 5 godina

predlog: na aerodromu, na trgu, napraviti bilborde (na eng) sa informacijama za prijavu takstisa, ili regularnim cenama po km, ili da je fiskalni obavezan...

mile rizik

pre 5 godina

Da se ne lazemo, nadlezne sluzbe vrlo dobro znaju gde stoje divljaci, ali ili ih mrzi da ih jure ili su u dosluhu s njima tj. dobijaju pare od divljaka da ih ne jure. Ja verujem da u roku od dva minuta mogi da dobiju dojave od legalnih taksista i njihovih udruzenja gde se nalaze divljaci. Ali lakse je da jure svercere u gradskom prevozu na odredjenim punktovima.

Pokondirena tikvica

pre 5 godina

Posle 16h svako trece vozilo sa taksi firmom nema TX tablice.Nisam siguran zasto bas cekaju 16h ali predpostavljam da dotle rade inspekcije,kao da smo palanka a ne grad.

mls

pre 5 godina

Prvo, ovo je pokazatelj ozbiljnosti i snage drzave i grada u reavanju konkretnih problema. Drugo, interesantno mi je da legalni taksisti ne protestuju i ne blokiraju grad zbog divljaka, u krajnjem slucaju oni im direktno uzimaju novac iz dzepa. Blokirali su grad zbog mnogo sitnijih stvari ali izgleda da im divljaci ne smetaju

Mokky

pre 5 godina

ovo je nevidjena sramota Srbije. Nigde i svetu ovoga nema. Dodjete na aerodrom i imate taksije koji stoje u nizu, i svi uredno imaju taksimetar i legalni su. Samo u srbiji morate da znate za fazon. Sramota

Dragan

pre 5 godina

Kakva zamena teza - problem dranja turista biće rešen kažnjavanjem TX vozila koja nisu iz Beograda? Beogradski taxisti inače za živu glavu ne bi zavrnuli nekog naivnog gosta, to je nezabeležen slučaj u glavnom gradu...

mikicarock

pre 5 godina

Uber, Lyft gospodo....
popustili ste pod pritiskom grupe taksista koji upravo to rade i samim tim ste im direktno pomogli u izvrsenju tih lopovskih postupaka(prekrsajnih).

Bojan

pre 5 godina

To sam doživeo u Bukureštu 2008. i bio sam ponosan na moj grad koji nije takav. Deset dodatnih godina tranzicije nas je definitivno napravilo manje ljudima. Beograd jednako volim, ali bih voleo da niko ko dođe sa strane ne doživi nešto ovako ružno.

KP

pre 5 godina

Prosto. Angazujes Saobracajnu policiju koja zaustavlja taksiste, a onda usput komunalni policajac zavrsi svoj deo posla.
(Kobaja Grande, 11. jul 2018 09:01)

I šta onda? Da delimo mito? Neka hvala bolje svakom svoje. Pa ko više njih uhvati veći mu je i bonus.

portorikanac

pre 5 godina

Koga lažu ovi iz inpekcije? Stanujem u blizini trga I znam da se prave da ne vide divljake..policija takodje. Na njih ne utiče nikakva promena vlasti. Verujte, da dodju Nemci oni bi bili tu I radili na isti način. To je za mene najveća enigma Beograda koja verovatno najrečitije govori o nama, o tome koliko je običan gradjanin beznačajan u zemlji Srbiji.

nenad

pre 5 godina

pustite ove sitnice sada.. i za ovo nam je realno kriva EU, kao i svetska kriza.. prvo da resimo kosovo, i ostalu BITNOST, da ne kazem bitninu, pa cemo valjda onda smognuti snage i za ovo, kad udjemo u eu.. do tada strpite se, nije do drzave problem, strane sile podrivaju

Teta saveta

pre 5 godina

Super, taman da oteraju turiste.
Elem, da sam ja recimo neka vlast, lepo bih turistima delila flajere na aerodromu. Kako im lupim pečat ulaska, tako im zadenem cedulju u pasoš sa napomenom da obrate pažnju na taksi lopovluk sa uputstvima koja vozila su bezbedna i sve što je potrebno kao info da se smanji šteta.

nesposobni protiv 50 ljudi u kolima...

pre 5 godina

'ej i njih nije sramota da se javljaju! pa bar cuti kad si nesposoban da radis svoj posao, ne hvali se time!
i slusaj opravdanje, vrhunski bezobrazluk : "taksisti u pokretu pa je teško pronaći i kazniti ih. ", pa sta ih vi jurite na biciklu ili pesice? cemu im sluzi vozni park, da jurite lubenicare po pijaci?
olos korumpirani...

s mile

pre 5 godina

Sve mi je jasno. Ali da ne mogu ( ili nece ) da pohvataju ili debelo kazne Divlje taksiste..... cinjenica je da smo divljina... kad ne mogu... da vozilo...auto... nahvataju

Pap Amerikano

pre 5 godina

Ti komunalci da obuku civilno, na aerodromu ko god ponudi taksi da prihvate i na parkingu odmah da prodje redovna policija i zaplena auta. Problem rešen za dva dana.

Andrej77

pre 5 godina

A sto kolege taxisti zbog ovoga ne zatvore grad kao kad su se bunili protiv CarGo-a? Tada su svi izasli dok se protiv ilegalnih, bahatih i nasilnih "kolega "niko ne buni. I posle ocekujute podrsku gradjana u svojim zahtevima, tesko..

stanislav

pre 5 godina

Problem je itekako rešiv. Divljaku se uzme auto na 6 meseci, dozvola na godinu dana.
Posle 6 meseci može da podigne vozilo, plati čuvanje, pranje...

C i n i k

pre 5 godina

Istina je da divljaci u saobracaju prave velike probleme ali kako vidim, rezim im tesko moze nauditi..
Mozda se pokrenu kad divljaci krenu da voze sa Dedinja ili Bgd na H2O...

Saša

pre 5 godina

Mnogo letim i nigde baš nigde nije kao u Beogradu na aerodromu.
Sramota me kada je neko sa mnom ko prvi put dolazi u Srbiju i to je prvi utisak.
Pa u Delhiju u Indiji za koji bi verovatno većina mislila da je indijski haos, na aerodromu ima strelice do taksi stanice, tamo se kaže adresa, unapred se plati, dobije papirić i stane u red za taksi.
Gde nam vozač još poželi prijatan boravak na kraju vožnje a u džepovima imamo verovatno njegovu višegodišnju platu

21 vek

pre 5 godina

Једноставно то решити узети систем код војске који се примењује на авионима који путем радио сигнала пчитава наш туђи. Сваки када дође на регистрацију мора да има очитавање код полиције. При контроли на улици центар нема очитавање ево га дивљак или бар код налепи на кров возила и камера прати возила по граду и аутоматски очитава кодове. Нема га у индетификацији или је у другој полицијској управи одмах распис и привођење са одузимањењм возила.

Kokki

pre 5 godina

citat: "Bas da vidim da mi naplati 20k voznju. Ne bi se dobro proveo!"

Kako si samo opasan! Pa neće tebi da naplate a ni da te voze, nisi ciljna grupa, gadjaju strance koji ne znaju za "jadac"...

Zoran

pre 5 godina

A on mi mrtav hladan odgovori: nase ingerencije su izvan aerodromske zgrade, a ne unutar. Da skratim pricu, saznao sam kolika je cena za ovakvu kooperativnost: 10 evra dnevno po komunalnom policajcu i dovozenje i odvozenje sa aerodroma. Eto, toliko nam vredi napredna drzava.
(Marko (Dorcol), 11. jul 2018 09:22)
Zato sam dobio kaznu za parkiranje na dva parking mesta na aerodromu u 22:45h, na praznom parkingu jer imaju "ingetencije van aerodroma".

stanislav

pre 5 godina

Najpre treba uvesti jedinstvenu boju taxi vozila (svi da budu žuti, narandžasti - bilo šta upadljivo). Tabla TAXI da bude čvrsto fiksirana na vozilu i blombirana.
Dalje je rutina koju bi čak i korumpirani komunalci morali da slede

Sve ostale prestonice Evrope>BG

pre 5 godina

Beograd je grozan grad. Apsolutna nula od grada, pored Kalemegdana nema nista stvarno interesantno da ponudi. Haos, prljavstina, guzva, rulja bezobraznih secikesa. Ali ako vam je dobro, onda nista, uzivajte.

mita

pre 5 godina

laz je da komunalna ganja,sede sa njima kod Albanije, kad sam pitao sto to rade rekli su gledaj svoja posla. Isto tako nisu nista uradili ni na prijavu da se kod slavije nalazi tri vozila divljih taksista. Zvao sam ih telefonom a na sto metara je bila njihova ekipa koja ocigledno nije dobila prijavu ili su se pravili blesavi. Toliko o toj komunalnoj

Alt

pre 5 godina

Naravno problem je neresiv, isto kao sto su divljanja navijaca, droga u skolama, klubovima i na stadionima...
Nikom ne pade na pamet da uvede SOSline za putnike, na kom dezura Komunalna i za 5 min je bilo gde u centru grada, gde se sve i desava? Hm, ma jok, more, neresivo je to...

bgd

pre 5 godina

Niko me ne moze ubediti da drzava i grad ne mogu stati na put divljim taksistima vec vise decenija. Divlji taksisti na Trg Republike a gomile komunalnih policajaca paradiraju Knezom, Terazijama jureci samo ulicne prodavce , a ne smeju da kaznjavaju divlje taksite, gomile prosjaka ugrozene manjine, bahate vozace koji parkiraju na nedozvoljeni mestima. Primer pre neki mesec strani auto parkiran na trotoaru u Kolarcevoj preko puta mesta gde je parkiran auto komunalne policije.

DrEurić

pre 5 godina

Podmitljivi komunalci
Loša uprava
U atvari svi su u lancu kupljeni
A taksisti - pa toliko su bahati da se samo silom mogu smiriti
Dotle je rasulo u društvu
Na kraju Kneza deru se na druge taksiste - prete - teraju ljude - spopadaju turiste
I komunalac kaže nema snage
Pa drugaru udbaški zašto ti 0rimaš platu, socijalno, penziono
Ti nas koštaš
Ma zemlja

Simon

pre 5 godina

Prvi kontakt nekih ljudi sa Srbijom je u vidu osobe sumnjivog izgleda koja prilazi na samom izlazu Terminala 2 na "Tesli" i ponavljajući "taksi, taksi". Ljudi su nameravali svakako da taksijem dođu do hotela, smeštaja ili tranzita u Beogradu - i oni prihvate. Onda na scenu stupaju ti divljaci koji ispočetka ljubazno pakuju kofere u gepek i otvaraju vrata, potom odvoze mušterije ne libeći se ni mobilnih telefona, ni neke neprijatne muzike, ni neumesne konverzacije na nekom poluengleskom, i obavezno sve namršteniji što su bliži odredištu - gde saopštavaju da im taksimetar trenutno ne radi ali je uobičajena cena 80 evra. Nekim ljudima Beograd i Srbija tako presednu u startu a ne bi dolazili da nemaju interesovanje i nekakve simpatije. I vi, divljaci taksisti to sve uništite u korenu! Ako vam ni to nije bitno onda ništa...

Dragan

pre 5 godina

Za 28 godina koliko radim nikad nije bilo više divljaka. Komunalna policija zna tačno ko je divljak i gde stoje ali im ne smeju ništa. Razloge ne znam, ali znam da regularne kažnjavaju kako stignu.

srrrrrrrrrdjan

pre 5 godina

Alan Ford drzava. Borimo se hrabro sa nestvarnim antiherojima: divlji taksisti, vodje navijaca, izbacivaci sa splavova, nakupci, ...
I nikako trajno da resimo te probleme, uvek se vrate.
Pomislis onda, pa kako ce drzava da se obracuna sa narkodilerima ili organizovanim krimi grupama ako ne moze da pohapsi divlje taksiste?
Evo, za pocetak, smanjite svim komunalnim policajcima platu za 15%. Ako se problem ne resi - smanite im jos za 15%. Pocnite da im delite otkaze.
Ova drzava sluzi samo da pojacava kontrolu u saobracaju i da na svakih 15 dana podize kazne. Za sve ostalo nema sluha, ne vidi, ne razume, formira anketne odbore. Ali za nove kazne u saobracaju spremni su koliko sutra.
I gde je sad onaj zadrigli gradski menadzer, sto uvek zakrivi usta na stranu a za svaki problem na ovom svetu mu je kriv Djilas. Ili predsednik drzave da nas obavesti da zna odnekud da bas Jeremic vozi divlji taksi. Ili ministar policije da sa specijalnim jedinicama pred tv kamerama objavi rat divljim taksistima.
Jednostavno - nemamo ozbiljnu strukturu, a za ozbilju strukturu potrebni su ozbiljni ljudi. Mi uporno biramo i postavljamo najgore medju nama. Pa nam posle kriv NATO, Amerikanci, Nemci, EU, ...

kraja

pre 5 godina

...vajni drzavni sluzbenici iz texta su se mnogo trudili da nigde ne pomenu rec A E R O D R O M...
...pored 16 vrsta obezbedjenja, regularne i komunalne policije, saltera za taxi, na tom mestu vrvi od divljaka...
...zakonodavac je pretio gradjanstvu oduzimanjem vozila za kojekakve prekrsaje, ali mu na pamet ne pada da to isto uradi divljim prevoznicima...
...to je ta konstantna saradnja drzave i kriminala...
...nekoliko puta prijavio na salteru aerodroma divljake, uz prisustvo bar tri uniformisana lica, nalakcena na sto, ali su mi bezobrazno saopstili da su oni "nemocni"...

ggh

pre 5 godina

Bitno je da babe u gsp ne mogu pobeći. A sad što je grad deponija, što je sigurna kuća za divlje taksiste, što je ceo grad buvlja pijaca na otvorenom, pa ko je još video da komunalci time bave

Nikola

pre 5 godina

Jedino objašnjenje je da divlji taksisti plaćaju reket inspekciji pa ih ovi ne diraju. Nikako drugačije oni ne bi mogli stajati na Trgu, železničkoj, autobuskoj, aerodromu. Ili kontrolu rade kompletni idioti.

Aleksa

pre 5 godina

Pre mesec dana mi je lik od autokomande do hrama sv. Save uzeo 520 dinara. Radi se o samostalnom taksisti sa grbom grada Beograda. Pokušao sam da ga prijavim jer sam zapisao broj tablice ali i posle 3 sata telefoniranja sa institucijama grada Beograda i Beokom servisa, nisam našao nadležan broj telefona. Grad Beograd je nikada veći divlji zapad.

Milos

pre 5 godina

Bas kod Beton hale sam video ekipu divljaka sa audijima u drustvu sa komunalcima, pricaju kao najbolji ortaci... I posle isti ti treba da ih kazne? Ma vazi...

Resenje

pre 5 godina

Problem je vrlo lako restiti poogotovo u danasnje vreme.Svakom strancu na aerodromu dati broj telefona posebne interventne poliije koja bi odmah reagovala po pozivu na taj broj i hapsila takvbe taksiste kriminalce.Dok posumnjaju da je u pitanju prevara ne platiti i cekati policiju.A na to sve uvesti obavezan cenovnik u legalnim taksi vozilima koji mora biti na vidnom mestu i engleskom jeziku.Pa kada neko posle kaze mrzi nas ceo svet.

Vladimir

pre 5 godina

Ova drzava nije u stanju da se izbori sa divljim taksistima i divljim buvljakom kod Cvetkove pijace,a hoce da resava ozbiljne probleme tipa Kosovo,gasovod,Soros,Istok,Zapad?

xxl

pre 5 godina

Ja par puta na ovu pisao ali nisu objavili. Na moju konstataciju pre par godina "sad se bar zna ko je taksista" taksista mi ladno odgovori
"spremi lovu ja ti nabavim pet TX tablica"

skeptik2017

pre 5 godina

Ako je neko bio na aerodromu u Bangkoku video je šta je organizovan prijem i raspodela taksija.
Ako nije evo kako se to radi.
Prvo se ode do pulta za taksi vozila.
Tamo vam na obrascu napišu odredište i broj taksija koji ti je dodeljen.
Zatim vam pozovu taksi vozilo koji stoji u redu.
Kada dođeš u hotel shvatiš da je obrazac koji si dobio u stvari pismo koje je već adresirano
Ako imate pritužbu na vižnju ili vozača, treba samo da zalepite poštansku markicu od 3 Bahta, napišete koji je problem i pošaljete pritužbu.
Garant se taksista neće dobro provesti.
E tako se to radi!!!

Dr.Haus

pre 5 godina

U Atini je cena taxi prevoza od Aerodroma do centra bila 40€ do ponoći a 60€ od ponoći.Ali zato je cena gradskog prevoza bila 6€ u jednom pravcu,i ide celu noc.Mozda bi trebalo da mislite malo na tu temu.

Milivoje

pre 5 godina

cemu sluzi armija komunalnih policajaca??
(Mokky, 11. jul 2018 13:04)

Verujte dragi gospodine da bi se pola Srbije potrovalo lubenicama i dinjama da nije nas koji to efikasno rešavamo. A ovo ne stižemo. Ali doći će i oni na red čim nas bude više.

Sheriff

pre 5 godina

Veoma ružna slika koju šaljemo u svet. Turista koji doživi da ga u zemlji koju je posetio varaju i kradu teško da će nekada više tu doći. Ne samo to, već kada svojim prijateljima, kolegama, porodici ili bilo kome bude pričao utiske iz zemlje koju je posetio sigurno će i to spomenuti. Varanjem turista pokazujemo krajnje nepoštovanje prema ljudima koji su baš našu zemlju izabrali da posete i najveću odgovornost snosi država zbog neefikasnosti u borbi protiv ovakvih vidova ponašanja. Ako to mogu da srede u 5 puta većim gradovima sveta, mogu i ovde. Turista je svetinja. To je kao kada vam neko dođe u kuću. Normalno je da mu ukažete maksimalno poštovanje i da mu ugodite. Ako ova država ne štiti već nas, turiste mora ako ima iole ljudskosti i morala, a ove što ih varaju na televiziju sa sve imenom i prezimenom, novčane kazne i robija.

Pex

pre 5 godina

Prica za penzionere koji veruju onome sta cuju u medijima. Relanost je da se ovaj problem resava u roku od par dana. Problem se ne resava jer u korumpirano udbasko lopovskom mentalitetu se od toga zivi i deli. Neposobni da nesto proizvedu, stvore ili pruze postenu uslugu, to je vecina stanovnistva kod nas. To bi tek videli da nema partijskog zaposljavanja i ogromnog drzavnog aparata. Najbolji su mi ovi sto se pitaju zasto komunalci ne reaguju? Recimo zato sto su komunalci isti profil ljudi, na isti nacin kao sto ih gledam kako se pozdravljaju ovde sa lokalnim djilkosima koji setaju besna pseta bez korpe. Ocito vecina ne shhvata gde zivi,za mene je to je strasnije od divljih taksita cije usluge sigurno ne koristim pored aplikacija za prevoz i sopstvenog vozila.

Ja u kaznjavanje i snakcije ne verujem,mada su one u Srbiji neophodno sbog stanja svesti prosecnog gradjanina,a neko je dole lepo rekao: taxi salter na aeorodromu za sve koji legalno rade a na izllasku iz aviona obavestenje putnicima u vidu bilborda, flajera ili u saradnji sa avio kompanijama.

sreten

pre 5 godina

I tako 30-40 godina... pa ja mali kad sam bio cale nije uzimao taxi ispred Dusanovog grada... strasno je to sto smo od malena programirani, i sad ce neko da se cudi kako se neko provede lose kad se zna gde se ne zaustavlja taxi, na koje stanice ne ides da se uhvatis za kvaku, na kojim lokacijama bolje da uzmes rent-a-car jer ce biti jeftinije, zasto ne zoves preko centrale jer je to jedino sigurno... mi smo svi individualno prilagodjeni ludilu, i tesko prepoznajemo to, to je najgore od svega.

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 5 godina

Lepo je rekao jedan Ruski pisac "ako dopustis da te gaze onda nemas prava da se zalis" e mi smo dopustili u bilo kakvom smislu da nas svi gaze zato cutite.

sone

pre 5 godina

ne rade to samo divlji taksisti
taksista koji svaki dan stoji na slaviji i nije divlji naplatip je devojci od zeleznicke stanice do hotela slavija 3000din

Swarog

pre 5 godina

Ja pre par godina u BG vozim se u taksiju prema Beton hali i kad smo stigli ispred hale taksista promrmlja nesto kao: "Jao vidi ove ispred, samo sto im očnjaci ne vire". Ja tu pocnem da se smejem a da nisam provalio da se radi o "divljim" taksistima. Trebalo mi je godinu dana da ukapiram fazon :-).

Stefan

pre 5 godina

Juce dosla koleginica iz inostranstva. Taxi joj uzeo od aerodroma do grada 40e!

Pricamo o drzavi ne mozemo da resimo taksije. Toliko o tome

Nikola

pre 5 godina

KOmunalci na aerodromu su korumpirani. \Plate im rucak ili kredit za telefon. Verovatno je plata velika da bi rizikovali , a drzava ih ne stiti. Divljake treba uhapsiti vozila prodati cija god da su pa nek oni vracaju pare onima na koje se vode. Pare dati Tirsovoj!

Taksista

pre 5 godina

Divlji deru, nikom ništa ne plaćaju. Pitomi taksisti koji sve ispunjavaju su na meti komunalac. Divljak hoće da bije, a pitomi ponizno ćuti. Nema volje da se reši problem taksija u Beogradu, a tu su i famozne aplikacije, njihovi vozači su nevidljivi, bez ikakvih oznaka, nisu taksi a jesu!

Sale

pre 5 godina

Zamislite zemlju koja ne moze da se izbori sa divljim taksistima!? Covek bi se pitao kako bi resili neki malo veci problem (na primer Sava mala)

Banderaš

pre 5 godina

Da država želi ona bi sredila stanje i uvela red. Neka ovaj gospodin ode u Švajcarsku ili Dansku ili bilo koju drugu normalnu zemlju i ispriča ovu priču,mislim da bi ti ozbiljni ljudi pali u nesvest od smeha ka ovakvim pričama iz crtanog filma.

Vladimir

pre 5 godina

Ovaj problem ne postoji godinu ili dve vec vise decenija!!! Ovi lopovi kod aerodroma su tu bez ikakvih smetnji 5 decenija i cak je bilo tuca sa taksistima koji imaju dozvole. Sve to je i ondasnja i sadasnja milicija ili policija samo posmatrala umesto da pohapsi sve divljake i zapleni im vozila zauvek oni umesto toga zajedno sa celnicima svih gradskih struktura opstaju na svim navedenim lokacijama decenijama.
Isti kukavicluk svaka vlast pokazuje i prema navijacima koji nisu nista drugo do organizovane kriminalne bande za rasuranje droga, reketiranje i za druga organizovana kriminalna dela. Mnogi pojedinci po tim navijackim grupama imaju vise pravosnaznih presuda ali su i dalje na slobodi.
Toliko o tome sta je vlast kome zapravo pripada grad Beograd

Vlad the Great

pre 5 godina

U bilo kojoj zemlji u kojoj sam bio (Crna Gora se ne racuna), taksi vozila su iste boje iuglavnom isti modeli automobila.
Ne znam kakva je situacija u ostalim delovima Srbije (verovatno jos gora), ali kad vidim krntiju od 15-20 godina sa taksi oznakom, ili Fiat Multipl kako ponosno sparta Beogradskim ulicama....smuci mi se.
Necu zaboraviti, pre jedno 7-8 godina, staje mi taksista a volan na desnoj strani. Produzi dalje rekoh.

česti posjetitelj

pre 5 godina

Divlji taksisti, očajan javni prevoz i naglašena prljavština (da ne navodim detalje) su tri velike mrlje u turističkom profilu inače osebujnog i privlačnog grada.

fc

pre 5 godina

Ne mozete im nista. Oduvek su bili na ulicama i ostace. Ne mozete da ih uklonite istim metodama kojima to pokusavate decenijama. To prosto ne radi. Naucite nesto na greskama, iz iskustva. Uber i slicne usluge su jednostavno buducnost. Ne morate da dozvolile Uber, ali napravite slicno aplikaciju koja ce da radi sa registrovan taksistima i sve ce biti drugacije

Bob

pre 5 godina

Kakva je to komunalna policija kada se boje taksista. Kada ih pogledas na ulici nabildovane face sepure se sa okacenin palicama i uredajima veze.
Niko nema petlju. Sramota.
Kako da imamo poverenjana u njih kada ne mogu da stite gradane. Zasto se odvajaju pare za njih?

dejan

pre 5 godina

Jedno iskustvo iz Antalije. Na aerodromu veliki broj taksi vozila, sva sa istim oznakama i licencama od grada. U taksiju sa suvozaceve strane sve informacije o vozacu sa brojevima telefona za prigovor ili pohvalu. Informacija o tome da se svako vozilo prati kroz GPS signal, a da se vozaci sankcionisu ukoliko ne voze najkracu mogucu rutu. Sve se moze kada se hoce.

Blake

pre 5 godina

Divljaci na aerodromu stoje rame uz rame sa komunalcima i nikom nista. I to je manje vise ista ekipa ljudi zadnjih 15 godina na aerodromu, iste face.
Nego rade u talu komunalci, dobiju deo od sisanja turista i oni zadovoljni.

kako da ne

pre 5 godina

Prosto. Tablu taxi sto ide na krov uvedes da moraju da kupe na samo jednom mestu i da ima jedan jedini izgled i kada taxista dodje da kupi to mora da pokaze papir da je legalan. Nego u Srbiji je taxi i taxi i reklama i sve zivo. Iznalepljeni, neke tabletine na krovovima, ruzno i uzasno. Svako ko nema sta da radi, a radio bi nesto on postavi tablu i vozi, bukvalno. Mora da se zna neki red. U mom gradu u Svajcarskoj imate 2 izgleda tabli taxi za krov i uopste nisu izlepljeni i nisu pokretni posteri. Mozes da nisi u udruzenju taxista, ali ne mozes da stajes na stajalistima gde su zeleznicke stanice i sva taxi mesta nego radis u pokretu. Bez profesionalne dozvole ne mozes nikako taxi da vozis i kazne su ogromne. Opet polazes voznju gde kontrolisu mnogo strozije. Mora da se zna neki red, ne moze Zdravko da zakaci peskir na vrat i da vozi taxi. Zna se procedura za auto, ne mozes da vozis taxi sa nekim lomom jer tu vozis ljude, decu...Ali pricamo mi o Srbiji. Neuredjena zemlja i ocekujes nesto uredjeno...

Boki Francuska

pre 5 godina

Umesto Taksija svima preporucujem da skinu aplikaciju CarGo (domaca verzija Ubera) i stave odredjenu sumu na CarGo racunu, licno sam stavio oko 23000 dinara (200 evra) i za 15 voznji sam potrosio oko 10000 dinara (85 evra), sto je u proseku oko 600 dinara (5 evra) po voznji.

Toni

pre 5 godina

Šta je sa taksi službom na aerodromu koja bi izdala putniku kupon sa kojim je išao na taksi i plaćao fiksnu cijenu (po zonama), do centra 1500, pa nešto kasnije 1800 dinara? To je bilo dosta dobro, cijena fiksna, vozača možeš da častiš i nešto preko i svima ok. Da li toga još ima?

Hygge

pre 5 godina

Vidim da se ovde mnogi trude da daju rešenja problema divljih taksista. Nije problem u tome što "vlast" sama nema rešenje, već što korupcija IZVIRE i GENERISANA je iz "vlasti".

Rešenje za srpske probleme je smena ne samo ove "vlasti" već i uspostavljanje sistema nalik skandinavskom. S tim da se to u Srbiji može uraditi samo ako imaš ljude koji to zaista žele a usput su u poziciji. I žešćim kaznama jer izgleda se samo jezik batine razume na Balkanu.

Pojedinačni problemi, čak i da se reše, kao recimo da cena goriva bude i 80 dinara po litru, nisu ono čemu treba težiti. Problem nisu posledice, već uzrok. Izlečite jednu posledicu, niste rešili problem - stvaraju se nove dve. Mora se shvatati, što pre tim bolje, da se samo poštenim odnosom u društvu, potpunom transparentnošću, mogu rešiti srpski problemi i to ne jedan po jedan, već "u buljucima". Dotle, Srbija i Balkan ostaju zona sumraka i korupcije.

Hmh...

pre 5 godina

Ima predloga da to reše pravi taksisti, protestima ili direktno. Ima predloga da to reši komunalna policija. Ima predloga da to reši inspekcija. Ima predloga da to reši saobraćajna policija. Jedino niko da objasni šta će taj komunalni ili obični policajac, taj inspektor ili regularni taksista da rade kad im se kriminalci lično navale na leđa, po imenu i prezimenu. Tu država da pomogne neće. E sad, zamenite "divlji taksista" sa huligan, osumnjičeni ubica, diler droge ili nelegalni investitor u građevinarstvu, pa ćete videti zašto je problem u stvari ogroman. Ovde nema države, sve ostalo je tek posledica. Običan čovek može samo da trpi, dok na kraju i sam ne postane deo lanca (sa tih 10 evra dnevno po divljem taksisti, 100 po dileru, 1000 po investitoru ili 10.000 po ubici). Sve to dalje ide do vrha - ne mislite valjda da korupcija negde, sama od sebe, odjednom stane? Jedino što taksiste vide i stranci, pa nas kao bude malo sramota. Zamislite tek kad biste mu objasnili da diler droge umlati čoveka na sred ulice jer je nesrećnik hteo da zaštiti rođeno dete, a država okrene glavu? Koliko bi nas tek onda bilo sramota...

Aleks

pre 5 godina

oduzimanje automobila na 3 mjeseca je jedina kazna koja ih može uplašiti
(obi van, 11. jul 2018 09:27)
Ne. Minimalna kazna za takav prvi prekršaj 150.000 rsd i automobil se zadržava dok se kazna ne plati i normalno se obračuna svaki dan cena parkiranja. Drugi prekršaj 600.000 rsd i sve tako x4 napred.

tija

pre 5 godina

Dovoljno je tri dana da se resi alo oma volje a nema je. To je krivicno delo kada pokradete putnika isto kao i dzeparenje.
Oduzima se auto i skidaju se tablice.
Aerodrom i Beton hala su mesta sa najvise kriminalaca sa laznim taksi vozilima.
Oni stete bas svima.

Beli listic

pre 5 godina

Taksi vozilo je sredstvo za rad. Niti je bezbedno niti prema taksistima posteno da licna vozila koja koriste u privatne svrhe budu oznacena sluzbenom oznakom. Nego, grad treba da kupi 10.000 tipskih vozila, izda 30.000 licenci, propise radno vreme u 3 smene jer niko zaksi ne kontrolise koliko radi. Nije bezbedno da me vozi neko ko je 20 sati za volanom samo da iskoristi dobar vikend. Tada grad organizuje sopstveni servis ili nadje strateskog partnera, i propise tarife. E tada cemo imati i kvalitetnu i bezbednu uslugu. Trosak benzina na racun taksiste, amortizacija i osiguranje na teret grada, i deoba 50 - 50.

Miroslav

pre 5 godina

Jednostavno neće nadležne službe da rade svoj posao
Jedna patrola na brankovom mostu i jedna na trgu republike,za par dana ne bilo ni jednog divljeg kriminalca
Oni nama regularnim taxi prevoznicima ubijaju posao,jel se posle njih ljudi plaše da udju u taxi
Čitam u komentarima da taxisti uzimaju po 12,000 din za vožnju,što izvrcete stvari kad lepo piše divljaci-kriminalci,oni nemaju veze sa taxi službom
Ko god se vozi taxi prevozom u bg i koristi usluge normalnih taxi udruženja,pink,lux...nikad ne može da ima bilo kakav problem
Svi ostali komentari tipa ološ,bezobrazni,bahati...ne koriste taxi usluge nego samo lupaju ovde,ili ih vozaju ovi divljaci
Meni kao taxi preduzetniku ostane oko 60,000din cisto mesečno uz rad od najmanje 10 sati,svaki dan
Ja nemam platu kad odem na odmor,ja nemam ništa dok mi je auto kod majstora,bolovanje i da ne pominjem...
Možete da mislite da lažem koliko hoćete,ima na taxiju para,al kad izađem ujutru u 7 pa dodjem kuci u 11-12 nocu,to su dva radna vremena
Kad se radi desetak sati,svaki dan,ostane vam ok "plata"

Арас

pre 5 godina

Penkalo@ Već postoji gradska linija od aerodroma do grada(Zeleni Venac), linija je 72 i karta košta 89 dinara (važi 90min). Pored toga postoji i express linija A1 koja ide od aerodroma do trga Slavija. Karta je 300 dinara.

bg

pre 5 godina

Penkalo

Vec imamo obicnu gradsku liniju 72 a i liniju gde voze neki minibusevi od hotela Slavija do Aerodroma. Cak se grad potrudio i tu da ide u korist taksista, tako sto su pre do Aerodroma vozili komforni autobusi prvo JAT pa posle Laste do aerodroma i gde su se koferi stavljali u prtzaljnik. Sada do aerodroma voze oni mini busevi gde se koferi ne stavljaju u prtzaljnik.

Anoniman

pre 5 godina

A zašto ne pitate grad Beograd kakve je dozvole podelio određenim taksistima, pa mogu da voze i bez TX tablica ?!
pogledajte svakoga dana, u po belog dana vozila sa taksi oznakama bez TX tablica.

Taxista

pre 5 godina

U Svilajncu je isto, neregistrovani taxi prevoznici, penzionisani taxi prevoznici koji i dalje rade. Zaposleni radnici rade bez taxi dozvole inspekcijske kontrole nema a i ako je bude 1 u dve godine već su nelegalni obavešteni. Haotično stanje koje niko ne kontroliše, taximetar se ne uključuje a naplata odokativnom metodom.

rani

pre 5 godina

A sto kolege taxisti zbog ovoga ne zatvore grad kao kad su se bunili protiv CarGo-a?

E svasta covek ovde moze da procita! Pa poslednjih 20 godina, bukvalno svaki protest taksista je bio upravo protiv divljaka, a CarGo je, nista drugo nego organizacija divljih taksista! Razlika izmedju njih i onih secikesa ispred Beton hale, je samo sto su ovi prvi jeftiniji, ali se i jedni i drugi potpuno nezakonito bave tom profesijom! Ako ikome smetaju divlji taksisti, to je ovim legalnim, kradu im posao, urusavaju ugled, posto ih svi uglavnom, stavljaju u isti kos! Naravno da sve to moze veoma lako i brzo da se resi, ali nece! Time se nisu bavili ni predhodna, ni ova vlast, a nece ni neka buduca!

Vojke djans

pre 5 godina

Svi nesto lupetate uber ovo ono...i kod nas imate udruzenja kod kojih je sve regularno i vozaci i cene itd... ali najlakse je nesto iskomentarisati i iske*ati se ispametovati.
Uber je u turskoj skuplji od taxi-ja.
U americi je uber klasifikovan po kategorijama ali je trziste veliko pa ima posla za sve.
Ja sam u USA vozio uber i vozio automobil of 25.000 $ na kredit ovde toga nema.
Pola auta su krsevi jer taksisti nemaju ovde nikakva prava,olaksice...
Divljake na stranu svaka zemlja ih ima samo sto je kod nas u zadnjih par meseci broj porastao duplo.
Penzioneri ne idu u penziju, grad ne izdaje dozvole svako radi sta hoce samo policija inkomunalci ne rade svoj posao...

Frida, aerodrom, razni klubovi uvek ispred ima gomila njih koja ceka pijane strance i eto rezultata divlji taxi za 1 voznju od kuci i uzme 12000 a regularni mora raditi 12-13-15h za taj novac.

Uber, car go itd...
Car go ...regularna pljacka drzave tj. Vozaci ne placaju porez koji placaju taxisti, robovlasnicko drustvo koje uzima 25% od naplate voznje a pritom je voznja 20% jeftinija nego taxi...

Voznja taxijem 1000, car go 800 ( vozi vas bilo ko ko ima vozacku i auto ) gazda uzme 25% vozacu ostaje 600 na gorivo od 160din/rsd

rani

pre 5 godina

A sto kolege taxisti zbog ovoga ne zatvore grad kao kad su se bunili protiv CarGo-a?

E svasta covek ovde moze da procita! Pa poslednjih 20 godina, bukvalno svaki protest taksista je bio upravo protiv divljaka, a CarGo je, nista drugo nego organizacija divljih taksista! Razlika izmedju njih i onih secikesa ispred Beton hale, je samo sto su ovi prvi jeftiniji, ali se i jedni i drugi potpuno nezakonito bave tom profesijom! Ako ikome smetaju divlji taksisti, to je ovim legalnim, kradu im posao, urusavaju ugled, posto ih svi uglavnom, stavljaju u isti kos! Naravno da sve to moze veoma lako i brzo da se resi, ali nece! Time se nisu bavili ni predhodna, ni ova vlast, a nece ni neka buduca!

Milivoje

pre 5 godina

cemu sluzi armija komunalnih policajaca??
(Mokky, 11. jul 2018 13:04)

Verujte dragi gospodine da bi se pola Srbije potrovalo lubenicama i dinjama da nije nas koji to efikasno rešavamo. A ovo ne stižemo. Ali doći će i oni na red čim nas bude više.

nenad

pre 5 godina

pustite ove sitnice sada.. i za ovo nam je realno kriva EU, kao i svetska kriza.. prvo da resimo kosovo, i ostalu BITNOST, da ne kazem bitninu, pa cemo valjda onda smognuti snage i za ovo, kad udjemo u eu.. do tada strpite se, nije do drzave problem, strane sile podrivaju

Vojke djans

pre 5 godina

Svi nesto lupetate uber ovo ono...i kod nas imate udruzenja kod kojih je sve regularno i vozaci i cene itd... ali najlakse je nesto iskomentarisati i iske*ati se ispametovati.
Uber je u turskoj skuplji od taxi-ja.
U americi je uber klasifikovan po kategorijama ali je trziste veliko pa ima posla za sve.
Ja sam u USA vozio uber i vozio automobil of 25.000 $ na kredit ovde toga nema.
Pola auta su krsevi jer taksisti nemaju ovde nikakva prava,olaksice...
Divljake na stranu svaka zemlja ih ima samo sto je kod nas u zadnjih par meseci broj porastao duplo.
Penzioneri ne idu u penziju, grad ne izdaje dozvole svako radi sta hoce samo policija inkomunalci ne rade svoj posao...

Frida, aerodrom, razni klubovi uvek ispred ima gomila njih koja ceka pijane strance i eto rezultata divlji taxi za 1 voznju od kuci i uzme 12000 a regularni mora raditi 12-13-15h za taj novac.

Uber, car go itd...
Car go ...regularna pljacka drzave tj. Vozaci ne placaju porez koji placaju taxisti, robovlasnicko drustvo koje uzima 25% od naplate voznje a pritom je voznja 20% jeftinija nego taxi...

Voznja taxijem 1000, car go 800 ( vozi vas bilo ko ko ima vozacku i auto ) gazda uzme 25% vozacu ostaje 600 na gorivo od 160din/rsd

Ponavljaćemo dok ne shvate

pre 5 godina

Dajte UBER i Lift i da završimo sa ovim glupostima! Realno, treba zabraniti rad taksistima u obliku u kom postoje sada i ukoliko nemaju digitalni sistem poput uber-a i lyft-a da ne mogu da voze. Progres nećete zaustaviti, pitanje je samo koliko ćete štete napraviti dok se opirete istom.

Sve ostale prestonice Evrope>BG

pre 5 godina

Beograd je grozan grad. Apsolutna nula od grada, pored Kalemegdana nema nista stvarno interesantno da ponudi. Haos, prljavstina, guzva, rulja bezobraznih secikesa. Ali ako vam je dobro, onda nista, uzivajte.

sasa jokic

pre 5 godina

Ispred Usca ceka najveca banda sa besnim automobilima. Lokalci ih zaobilaze, ali njima treba dve, tri zrtve dnevno. Ma kriminal se vratio svuda, kao devedesetih, ista ekipa.

21 vek

pre 5 godina

Једноставно то решити узети систем код војске који се примењује на авионима који путем радио сигнала пчитава наш туђи. Сваки када дође на регистрацију мора да има очитавање код полиције. При контроли на улици центар нема очитавање ево га дивљак или бар код налепи на кров возила и камера прати возила по граду и аутоматски очитава кодове. Нема га у индетификацији или је у другој полицијској управи одмах распис и привођење са одузимањењм возила.

sitno

pre 5 godina

Pa ja u drzavnoj firmi zaradim 1.200 dinara DNEVNO, a taksista to uzme za jednu voznju.

Ako taksista uzme kao sto pise u teksu 12.000 dinara na prevaru, znaci ja posteno radim 10 dana za to.

Pitanje za Vladu - Jel mozemo i mi drugi posteni gradjani u taksiste ili je taj dobar biznis rezervisan samo za one koji su imali problema sa zakonom (cast izuzecima)?

KP

pre 5 godina

Prosto. Angazujes Saobracajnu policiju koja zaustavlja taksiste, a onda usput komunalni policajac zavrsi svoj deo posla.
(Kobaja Grande, 11. jul 2018 09:01)

I šta onda? Da delimo mito? Neka hvala bolje svakom svoje. Pa ko više njih uhvati veći mu je i bonus.

Dr.Haus

pre 5 godina

U Atini je cena taxi prevoza od Aerodroma do centra bila 40€ do ponoći a 60€ od ponoći.Ali zato je cena gradskog prevoza bila 6€ u jednom pravcu,i ide celu noc.Mozda bi trebalo da mislite malo na tu temu.

Boki Francuska

pre 5 godina

Umesto Taksija svima preporucujem da skinu aplikaciju CarGo (domaca verzija Ubera) i stave odredjenu sumu na CarGo racunu, licno sam stavio oko 23000 dinara (200 evra) i za 15 voznji sam potrosio oko 10000 dinara (85 evra), sto je u proseku oko 600 dinara (5 evra) po voznji.

abarth

pre 5 godina

Problem su divlji taxisti koji skupljaju strance na aerodromu? Stvarno?
Pa postavite konacno par kilometara sina (moze i samo jedan kolosek za pocetak)sa NBGDa do aerodroma (sve ravno) i napravite direktnu liniju voza. Istog trenutka ce se resiti problem nelegalnih taxista na aerodromu a i konacno ce se omoguciti da se ljudi prevezu do grada ili do aerodroma na pravi nacin.

Mrgud

pre 5 godina

Da žele to bi za dan sredili. Pogotovo ove pirate na aerodromu. Više puta sam gledao kako se ostrvljuju na potencijalne mušterije. Pljačkaši.
U Londonu to funkcioniše idealno.
Dođeš na šalter Taxi sluŸbe i kažeš dokle ideš. Otkucaju ti račum na osnovu relacije, siđeš do stanice i sa računom uđeš u prvi slobodan taxi. Nema pogađanja i pljačke.

bob

pre 5 godina

kad god dodjem u beograd busom spopadnu me taksisti na stanici i to divlji,nikad ali bas nikad nisam video komunalnu policiju na autobuskoj stanici

Bojan

pre 5 godina

To sam doživeo u Bukureštu 2008. i bio sam ponosan na moj grad koji nije takav. Deset dodatnih godina tranzicije nas je definitivno napravilo manje ljudima. Beograd jednako volim, ali bih voleo da niko ko dođe sa strane ne doživi nešto ovako ružno.

mikicarock

pre 5 godina

Uber, Lyft gospodo....
popustili ste pod pritiskom grupe taksista koji upravo to rade i samim tim ste im direktno pomogli u izvrsenju tih lopovskih postupaka(prekrsajnih).

miša

pre 5 godina

Ma kakvi divljaci, to su regularni taksisti, svi uredno registrovani.

Druga je stvar što je to kriminalna stoka, najveći ološ i šljam koji postoji. Ljudi (ili neljudi) koji bukvalno maltretiraju ceo jedan grad, svaki dan.

nmnjvet

pre 5 godina

Stvarno ne mogu da razumem kako komunalna i ova policija ne mogu da reše ovaj problem kad ih ima na svakom semaforu u gradu. Možda su preče bake koje prodaju ručni rad na ulici ili prodavci lubenica i jagoda.

Beli listic

pre 5 godina

Taksi vozilo je sredstvo za rad. Niti je bezbedno niti prema taksistima posteno da licna vozila koja koriste u privatne svrhe budu oznacena sluzbenom oznakom. Nego, grad treba da kupi 10.000 tipskih vozila, izda 30.000 licenci, propise radno vreme u 3 smene jer niko zaksi ne kontrolise koliko radi. Nije bezbedno da me vozi neko ko je 20 sati za volanom samo da iskoristi dobar vikend. Tada grad organizuje sopstveni servis ili nadje strateskog partnera, i propise tarife. E tada cemo imati i kvalitetnu i bezbednu uslugu. Trosak benzina na racun taksiste, amortizacija i osiguranje na teret grada, i deoba 50 - 50.

Арас

pre 5 godina

Penkalo@ Već postoji gradska linija od aerodroma do grada(Zeleni Venac), linija je 72 i karta košta 89 dinara (važi 90min). Pored toga postoji i express linija A1 koja ide od aerodroma do trga Slavija. Karta je 300 dinara.

Mokky

pre 5 godina

ovo je nevidjena sramota Srbije. Nigde i svetu ovoga nema. Dodjete na aerodrom i imate taksije koji stoje u nizu, i svi uredno imaju taksimetar i legalni su. Samo u srbiji morate da znate za fazon. Sramota

Dragan

pre 5 godina

Kakva zamena teza - problem dranja turista biće rešen kažnjavanjem TX vozila koja nisu iz Beograda? Beogradski taxisti inače za živu glavu ne bi zavrnuli nekog naivnog gosta, to je nezabeležen slučaj u glavnom gradu...

Teta saveta

pre 5 godina

Super, taman da oteraju turiste.
Elem, da sam ja recimo neka vlast, lepo bih turistima delila flajere na aerodromu. Kako im lupim pečat ulaska, tako im zadenem cedulju u pasoš sa napomenom da obrate pažnju na taksi lopovluk sa uputstvima koja vozila su bezbedna i sve što je potrebno kao info da se smanji šteta.

Marko (Dorcol)

pre 5 godina

Ovo je prica za malu decu i vodjine glasace. Na aerodromu je konstantno desetak divljih taksista koji vuku za rukav turiste po izlasku iz carinske zone. Pritom svojim ocima sam video kako se ljubazno pozdravljaju sa komunalnim policajcima koji su caskali unutra. Pridjem im i pitam ih zasto dozvoljavaju da na njihove oci divljaci odvode strance za ruku i naplacuju im od 50 do 100 evra do centra. A on mi mrtav hladan odgovori: nase ingerencije su izvan aerodromske zgrade, a ne unutar. Da skratim pricu, saznao sam kolika je cena za ovakvu kooperativnost: 10 evra dnevno po komunalnom policajcu i dovozenje i odvozenje sa aerodroma. Eto, toliko nam vredi napredna drzava.

Дарко

pre 5 godina

Дивљи таксисти без икаквих проблема стоје на истим местима у граду, као и 'легални' (који чекају само странце) а да их при томе нико не контролише нити кажњава. Они су свуда а комуналне нигде, ни на видику. Страшно је да не постоји могућност да се нешто предузме већ годинама. То је доказ да је кримунал јачи од закона.

kole

pre 5 godina

Kada je predsednik rekao da ne moze da se suprotstavi navijacima, tada je slomljena pravna drzava i to je bio signal svima u drustvu da mogu da rade sta hoce, jer ako ne mozete da sredite jedan problem, ne mozete ni jedan. Komunalna policija je potpuno razocarala gradjane i sa njima nije ostvarila nikakav kontakt sto je preduslov za dobru saradnju i efikasnost. Umesto da resavaju komunalne probleme, oni su stali na stranu krupnog kapitala, a taj dobro placeni posao im sluzi kao odskocna daska za neka bolja radna mesta u graskim organima. Divljim taksistima oduzmes auto i posaljes ga u reciklazu, a njega 5 godina u zatvor da cisti kanale DTD. Za pet dana ih nebi bilo ni u secanjima najstarijih Beogradjana.

Taksista

pre 5 godina

Divlji deru, nikom ništa ne plaćaju. Pitomi taksisti koji sve ispunjavaju su na meti komunalac. Divljak hoće da bije, a pitomi ponizno ćuti. Nema volje da se reši problem taksija u Beogradu, a tu su i famozne aplikacije, njihovi vozači su nevidljivi, bez ikakvih oznaka, nisu taksi a jesu!

stanislav

pre 5 godina

Najpre treba uvesti jedinstvenu boju taxi vozila (svi da budu žuti, narandžasti - bilo šta upadljivo). Tabla TAXI da bude čvrsto fiksirana na vozilu i blombirana.
Dalje je rutina koju bi čak i korumpirani komunalci morali da slede

Pokondirena tikvica

pre 5 godina

Posle 16h svako trece vozilo sa taksi firmom nema TX tablice.Nisam siguran zasto bas cekaju 16h ali predpostavljam da dotle rade inspekcije,kao da smo palanka a ne grad.

Kadrovik

pre 5 godina

E moj Srbistanu! Sinoć nas je, ovde na Lefkadi, taksista vozio između dva gradića za 7 EUR, bez cenkanja već regularno, ušli, platili, izašli. Baš smo žena i ja komentarisali kako bi neki naš delija, u Beogradu, uzeo turistima 70 a ne 7 EUR za tu istu vožnju.

BG stanovnik

pre 5 godina

E pa kad su oni blokirali Beograd nikom nista a kad gradjani protestvuju zbog goriva I dr. onda su to kriminalci , strani placenici, zuti predhodna vlast. Ona pesma najbolje kaze. "I'ma neka tajna veza"

mls

pre 5 godina

Prvo, ovo je pokazatelj ozbiljnosti i snage drzave i grada u reavanju konkretnih problema. Drugo, interesantno mi je da legalni taksisti ne protestuju i ne blokiraju grad zbog divljaka, u krajnjem slucaju oni im direktno uzimaju novac iz dzepa. Blokirali su grad zbog mnogo sitnijih stvari ali izgleda da im divljaci ne smetaju

Resenje

pre 5 godina

Problem je vrlo lako restiti poogotovo u danasnje vreme.Svakom strancu na aerodromu dati broj telefona posebne interventne poliije koja bi odmah reagovala po pozivu na taj broj i hapsila takvbe taksiste kriminalce.Dok posumnjaju da je u pitanju prevara ne platiti i cekati policiju.A na to sve uvesti obavezan cenovnik u legalnim taksi vozilima koji mora biti na vidnom mestu i engleskom jeziku.Pa kada neko posle kaze mrzi nas ceo svet.

bg

pre 5 godina

Penkalo

Vec imamo obicnu gradsku liniju 72 a i liniju gde voze neki minibusevi od hotela Slavija do Aerodroma. Cak se grad potrudio i tu da ide u korist taksista, tako sto su pre do Aerodroma vozili komforni autobusi prvo JAT pa posle Laste do aerodroma i gde su se koferi stavljali u prtzaljnik. Sada do aerodroma voze oni mini busevi gde se koferi ne stavljaju u prtzaljnik.

Pera

pre 5 godina

Sinoc sam bio na Tesli, cekaonica za dolaske prepuna taksista koji navalentno nude usluge. S obzirom da sam cesto na aerodromu primecujem jedne te iste face, neverovatno mi je da se tome ne moze stati na put, jedinu nadu polazem u Vinci jer je nasa drzava ocigledno nemocna.

Ispred izlaza na 15 metara je bio pripadnik KP, ne znam sta mu je opis posla ali ne bi rekao da radi ono sto treba...

Sava

pre 5 godina

Hahahaha, "kontrole su rigorozne"... dobra fora. Samo na pristanistu u svako doba mozete da vidite taksi vozilo koje nema ni TX tablicu. Na aerodromu su divljaci i dalje uvek u holu za dolaske i nije lako promasiti njihova "iskrivljena" lica. Na Trgu su BMW-i koje svaki Beogradjanin zna. Dakle, evo vam pomoc za vase "rigorozne" kontrole.

mile rizik

pre 5 godina

Da se ne lazemo, nadlezne sluzbe vrlo dobro znaju gde stoje divljaci, ali ili ih mrzi da ih jure ili su u dosluhu s njima tj. dobijaju pare od divljaka da ih ne jure. Ja verujem da u roku od dva minuta mogi da dobiju dojave od legalnih taksista i njihovih udruzenja gde se nalaze divljaci. Ali lakse je da jure svercere u gradskom prevozu na odredjenim punktovima.

za2do3godine...

pre 5 godina

predlog: na aerodromu, na trgu, napraviti bilborde (na eng) sa informacijama za prijavu takstisa, ili regularnim cenama po km, ili da je fiskalni obavezan...

Miroslav

pre 5 godina

Jednostavno neće nadležne službe da rade svoj posao
Jedna patrola na brankovom mostu i jedna na trgu republike,za par dana ne bilo ni jednog divljeg kriminalca
Oni nama regularnim taxi prevoznicima ubijaju posao,jel se posle njih ljudi plaše da udju u taxi
Čitam u komentarima da taxisti uzimaju po 12,000 din za vožnju,što izvrcete stvari kad lepo piše divljaci-kriminalci,oni nemaju veze sa taxi službom
Ko god se vozi taxi prevozom u bg i koristi usluge normalnih taxi udruženja,pink,lux...nikad ne može da ima bilo kakav problem
Svi ostali komentari tipa ološ,bezobrazni,bahati...ne koriste taxi usluge nego samo lupaju ovde,ili ih vozaju ovi divljaci
Meni kao taxi preduzetniku ostane oko 60,000din cisto mesečno uz rad od najmanje 10 sati,svaki dan
Ja nemam platu kad odem na odmor,ja nemam ništa dok mi je auto kod majstora,bolovanje i da ne pominjem...
Možete da mislite da lažem koliko hoćete,ima na taxiju para,al kad izađem ujutru u 7 pa dodjem kuci u 11-12 nocu,to su dva radna vremena
Kad se radi desetak sati,svaki dan,ostane vam ok "plata"

česti posjetitelj

pre 5 godina

Divlji taksisti, očajan javni prevoz i naglašena prljavština (da ne navodim detalje) su tri velike mrlje u turističkom profilu inače osebujnog i privlačnog grada.

Zoran

pre 5 godina

A on mi mrtav hladan odgovori: nase ingerencije su izvan aerodromske zgrade, a ne unutar. Da skratim pricu, saznao sam kolika je cena za ovakvu kooperativnost: 10 evra dnevno po komunalnom policajcu i dovozenje i odvozenje sa aerodroma. Eto, toliko nam vredi napredna drzava.
(Marko (Dorcol), 11. jul 2018 09:22)
Zato sam dobio kaznu za parkiranje na dva parking mesta na aerodromu u 22:45h, na praznom parkingu jer imaju "ingetencije van aerodroma".

Andrej77

pre 5 godina

A sto kolege taxisti zbog ovoga ne zatvore grad kao kad su se bunili protiv CarGo-a? Tada su svi izasli dok se protiv ilegalnih, bahatih i nasilnih "kolega "niko ne buni. I posle ocekujute podrsku gradjana u svojim zahtevima, tesko..

Toni

pre 5 godina

Šta je sa taksi službom na aerodromu koja bi izdala putniku kupon sa kojim je išao na taksi i plaćao fiksnu cijenu (po zonama), do centra 1500, pa nešto kasnije 1800 dinara? To je bilo dosta dobro, cijena fiksna, vozača možeš da častiš i nešto preko i svima ok. Da li toga još ima?

DrEurić

pre 5 godina

Podmitljivi komunalci
Loša uprava
U atvari svi su u lancu kupljeni
A taksisti - pa toliko su bahati da se samo silom mogu smiriti
Dotle je rasulo u društvu
Na kraju Kneza deru se na druge taksiste - prete - teraju ljude - spopadaju turiste
I komunalac kaže nema snage
Pa drugaru udbaški zašto ti 0rimaš platu, socijalno, penziono
Ti nas koštaš
Ma zemlja

fc

pre 5 godina

Ne mozete im nista. Oduvek su bili na ulicama i ostace. Ne mozete da ih uklonite istim metodama kojima to pokusavate decenijama. To prosto ne radi. Naucite nesto na greskama, iz iskustva. Uber i slicne usluge su jednostavno buducnost. Ne morate da dozvolile Uber, ali napravite slicno aplikaciju koja ce da radi sa registrovan taksistima i sve ce biti drugacije

s mile

pre 5 godina

Sve mi je jasno. Ali da ne mogu ( ili nece ) da pohvataju ili debelo kazne Divlje taksiste..... cinjenica je da smo divljina... kad ne mogu... da vozilo...auto... nahvataju

vampirbg

pre 5 godina

Ako komunalna policija ne moze to da resi onda nek masovno daju otkaz buduci da ne umeju da rade svoj posao. Ako ni regularna to ne moze onda isto i za njih. Za sve njih se zna gde stoje. Nema tu mnogo lokacija i nisu pokretni posto divljaci uglavnom na odredjenim mestima cekaju zrtve. Samo stavis komunalnog i obicnog policajca na svaku od tih lokacija svaki dan i kontrolises svaki taksi koji tu stane ili prodje pored. Kad naletis na divljaka privedes ga, skines tablice a auto zaplenis do okoncanja postupka. Tablice nece dobiti nazad ali kola hoce kad plati kaznu

_Deutex

pre 5 godina

Policiju u civilu postaviti da se provoza sa divljacima, pa kad im izbace sumanutu cenu, znacku na videlo i na procesuiranje.... Al nece niko da se bakce time....

Vladimir

pre 5 godina

Ova drzava nije u stanju da se izbori sa divljim taksistima i divljim buvljakom kod Cvetkove pijace,a hoce da resava ozbiljne probleme tipa Kosovo,gasovod,Soros,Istok,Zapad?

Hygge

pre 5 godina

Vidim da se ovde mnogi trude da daju rešenja problema divljih taksista. Nije problem u tome što "vlast" sama nema rešenje, već što korupcija IZVIRE i GENERISANA je iz "vlasti".

Rešenje za srpske probleme je smena ne samo ove "vlasti" već i uspostavljanje sistema nalik skandinavskom. S tim da se to u Srbiji može uraditi samo ako imaš ljude koji to zaista žele a usput su u poziciji. I žešćim kaznama jer izgleda se samo jezik batine razume na Balkanu.

Pojedinačni problemi, čak i da se reše, kao recimo da cena goriva bude i 80 dinara po litru, nisu ono čemu treba težiti. Problem nisu posledice, već uzrok. Izlečite jednu posledicu, niste rešili problem - stvaraju se nove dve. Mora se shvatati, što pre tim bolje, da se samo poštenim odnosom u društvu, potpunom transparentnošću, mogu rešiti srpski problemi i to ne jedan po jedan, već "u buljucima". Dotle, Srbija i Balkan ostaju zona sumraka i korupcije.

sreten

pre 5 godina

I tako 30-40 godina... pa ja mali kad sam bio cale nije uzimao taxi ispred Dusanovog grada... strasno je to sto smo od malena programirani, i sad ce neko da se cudi kako se neko provede lose kad se zna gde se ne zaustavlja taxi, na koje stanice ne ides da se uhvatis za kvaku, na kojim lokacijama bolje da uzmes rent-a-car jer ce biti jeftinije, zasto ne zoves preko centrale jer je to jedino sigurno... mi smo svi individualno prilagodjeni ludilu, i tesko prepoznajemo to, to je najgore od svega.

Sale

pre 5 godina

Zamislite zemlju koja ne moze da se izbori sa divljim taksistima!? Covek bi se pitao kako bi resili neki malo veci problem (na primer Sava mala)

kako da ne

pre 5 godina

Prosto. Tablu taxi sto ide na krov uvedes da moraju da kupe na samo jednom mestu i da ima jedan jedini izgled i kada taxista dodje da kupi to mora da pokaze papir da je legalan. Nego u Srbiji je taxi i taxi i reklama i sve zivo. Iznalepljeni, neke tabletine na krovovima, ruzno i uzasno. Svako ko nema sta da radi, a radio bi nesto on postavi tablu i vozi, bukvalno. Mora da se zna neki red. U mom gradu u Svajcarskoj imate 2 izgleda tabli taxi za krov i uopste nisu izlepljeni i nisu pokretni posteri. Mozes da nisi u udruzenju taxista, ali ne mozes da stajes na stajalistima gde su zeleznicke stanice i sva taxi mesta nego radis u pokretu. Bez profesionalne dozvole ne mozes nikako taxi da vozis i kazne su ogromne. Opet polazes voznju gde kontrolisu mnogo strozije. Mora da se zna neki red, ne moze Zdravko da zakaci peskir na vrat i da vozi taxi. Zna se procedura za auto, ne mozes da vozis taxi sa nekim lomom jer tu vozis ljude, decu...Ali pricamo mi o Srbiji. Neuredjena zemlja i ocekujes nesto uredjeno...

Simon

pre 5 godina

Prvi kontakt nekih ljudi sa Srbijom je u vidu osobe sumnjivog izgleda koja prilazi na samom izlazu Terminala 2 na "Tesli" i ponavljajući "taksi, taksi". Ljudi su nameravali svakako da taksijem dođu do hotela, smeštaja ili tranzita u Beogradu - i oni prihvate. Onda na scenu stupaju ti divljaci koji ispočetka ljubazno pakuju kofere u gepek i otvaraju vrata, potom odvoze mušterije ne libeći se ni mobilnih telefona, ni neke neprijatne muzike, ni neumesne konverzacije na nekom poluengleskom, i obavezno sve namršteniji što su bliži odredištu - gde saopštavaju da im taksimetar trenutno ne radi ali je uobičajena cena 80 evra. Nekim ljudima Beograd i Srbija tako presednu u startu a ne bi dolazili da nemaju interesovanje i nekakve simpatije. I vi, divljaci taksisti to sve uništite u korenu! Ako vam ni to nije bitno onda ništa...

ggh

pre 5 godina

Bitno je da babe u gsp ne mogu pobeći. A sad što je grad deponija, što je sigurna kuća za divlje taksiste, što je ceo grad buvlja pijaca na otvorenom, pa ko je još video da komunalci time bave

Kokki

pre 5 godina

citat: "Bas da vidim da mi naplati 20k voznju. Ne bi se dobro proveo!"

Kako si samo opasan! Pa neće tebi da naplate a ni da te voze, nisi ciljna grupa, gadjaju strance koji ne znaju za "jadac"...

nesposobni protiv 50 ljudi u kolima...

pre 5 godina

'ej i njih nije sramota da se javljaju! pa bar cuti kad si nesposoban da radis svoj posao, ne hvali se time!
i slusaj opravdanje, vrhunski bezobrazluk : "taksisti u pokretu pa je teško pronaći i kazniti ih. ", pa sta ih vi jurite na biciklu ili pesice? cemu im sluzi vozni park, da jurite lubenicare po pijaci?
olos korumpirani...

Alt

pre 5 godina

Naravno problem je neresiv, isto kao sto su divljanja navijaca, droga u skolama, klubovima i na stadionima...
Nikom ne pade na pamet da uvede SOSline za putnike, na kom dezura Komunalna i za 5 min je bilo gde u centru grada, gde se sve i desava? Hm, ma jok, more, neresivo je to...

Pap Amerikano

pre 5 godina

Ti komunalci da obuku civilno, na aerodromu ko god ponudi taksi da prihvate i na parkingu odmah da prodje redovna policija i zaplena auta. Problem rešen za dva dana.

bgd

pre 5 godina

Niko me ne moze ubediti da drzava i grad ne mogu stati na put divljim taksistima vec vise decenija. Divlji taksisti na Trg Republike a gomile komunalnih policajaca paradiraju Knezom, Terazijama jureci samo ulicne prodavce , a ne smeju da kaznjavaju divlje taksite, gomile prosjaka ugrozene manjine, bahate vozace koji parkiraju na nedozvoljeni mestima. Primer pre neki mesec strani auto parkiran na trotoaru u Kolarcevoj preko puta mesta gde je parkiran auto komunalne policije.

Dragan

pre 5 godina

Za 28 godina koliko radim nikad nije bilo više divljaka. Komunalna policija zna tačno ko je divljak i gde stoje ali im ne smeju ništa. Razloge ne znam, ali znam da regularne kažnjavaju kako stignu.

kraja

pre 5 godina

...vajni drzavni sluzbenici iz texta su se mnogo trudili da nigde ne pomenu rec A E R O D R O M...
...pored 16 vrsta obezbedjenja, regularne i komunalne policije, saltera za taxi, na tom mestu vrvi od divljaka...
...zakonodavac je pretio gradjanstvu oduzimanjem vozila za kojekakve prekrsaje, ali mu na pamet ne pada da to isto uradi divljim prevoznicima...
...to je ta konstantna saradnja drzave i kriminala...
...nekoliko puta prijavio na salteru aerodroma divljake, uz prisustvo bar tri uniformisana lica, nalakcena na sto, ali su mi bezobrazno saopstili da su oni "nemocni"...

C i n i k

pre 5 godina

Istina je da divljaci u saobracaju prave velike probleme ali kako vidim, rezim im tesko moze nauditi..
Mozda se pokrenu kad divljaci krenu da voze sa Dedinja ili Bgd na H2O...

schlosenberger

pre 5 godina

Ispred TC u Rajicevoj, Pariska ulica, pljackaju turiste na nase oči, komunalci samo prodju. Sezona je lubenica, imaju preca posla

tija

pre 5 godina

Dovoljno je tri dana da se resi alo oma volje a nema je. To je krivicno delo kada pokradete putnika isto kao i dzeparenje.
Oduzima se auto i skidaju se tablice.
Aerodrom i Beton hala su mesta sa najvise kriminalaca sa laznim taksi vozilima.
Oni stete bas svima.

Aleksa

pre 5 godina

Pre mesec dana mi je lik od autokomande do hrama sv. Save uzeo 520 dinara. Radi se o samostalnom taksisti sa grbom grada Beograda. Pokušao sam da ga prijavim jer sam zapisao broj tablice ali i posle 3 sata telefoniranja sa institucijama grada Beograda i Beokom servisa, nisam našao nadležan broj telefona. Grad Beograd je nikada veći divlji zapad.

Milos

pre 5 godina

Bas kod Beton hale sam video ekipu divljaka sa audijima u drustvu sa komunalcima, pricaju kao najbolji ortaci... I posle isti ti treba da ih kazne? Ma vazi...

Bob

pre 5 godina

Kakva je to komunalna policija kada se boje taksista. Kada ih pogledas na ulici nabildovane face sepure se sa okacenin palicama i uredajima veze.
Niko nema petlju. Sramota.
Kako da imamo poverenjana u njih kada ne mogu da stite gradane. Zasto se odvajaju pare za njih?

skeptik2017

pre 5 godina

Ako je neko bio na aerodromu u Bangkoku video je šta je organizovan prijem i raspodela taksija.
Ako nije evo kako se to radi.
Prvo se ode do pulta za taksi vozila.
Tamo vam na obrascu napišu odredište i broj taksija koji ti je dodeljen.
Zatim vam pozovu taksi vozilo koji stoji u redu.
Kada dođeš u hotel shvatiš da je obrazac koji si dobio u stvari pismo koje je već adresirano
Ako imate pritužbu na vižnju ili vozača, treba samo da zalepite poštansku markicu od 3 Bahta, napišete koji je problem i pošaljete pritužbu.
Garant se taksista neće dobro provesti.
E tako se to radi!!!

Vlad the Great

pre 5 godina

U bilo kojoj zemlji u kojoj sam bio (Crna Gora se ne racuna), taksi vozila su iste boje iuglavnom isti modeli automobila.
Ne znam kakva je situacija u ostalim delovima Srbije (verovatno jos gora), ali kad vidim krntiju od 15-20 godina sa taksi oznakom, ili Fiat Multipl kako ponosno sparta Beogradskim ulicama....smuci mi se.
Necu zaboraviti, pre jedno 7-8 godina, staje mi taksista a volan na desnoj strani. Produzi dalje rekoh.

Pex

pre 5 godina

Prica za penzionere koji veruju onome sta cuju u medijima. Relanost je da se ovaj problem resava u roku od par dana. Problem se ne resava jer u korumpirano udbasko lopovskom mentalitetu se od toga zivi i deli. Neposobni da nesto proizvedu, stvore ili pruze postenu uslugu, to je vecina stanovnistva kod nas. To bi tek videli da nema partijskog zaposljavanja i ogromnog drzavnog aparata. Najbolji su mi ovi sto se pitaju zasto komunalci ne reaguju? Recimo zato sto su komunalci isti profil ljudi, na isti nacin kao sto ih gledam kako se pozdravljaju ovde sa lokalnim djilkosima koji setaju besna pseta bez korpe. Ocito vecina ne shhvata gde zivi,za mene je to je strasnije od divljih taksita cije usluge sigurno ne koristim pored aplikacija za prevoz i sopstvenog vozila.

Ja u kaznjavanje i snakcije ne verujem,mada su one u Srbiji neophodno sbog stanja svesti prosecnog gradjanina,a neko je dole lepo rekao: taxi salter na aeorodromu za sve koji legalno rade a na izllasku iz aviona obavestenje putnicima u vidu bilborda, flajera ili u saradnji sa avio kompanijama.

dejan

pre 5 godina

Jedno iskustvo iz Antalije. Na aerodromu veliki broj taksi vozila, sva sa istim oznakama i licencama od grada. U taksiju sa suvozaceve strane sve informacije o vozacu sa brojevima telefona za prigovor ili pohvalu. Informacija o tome da se svako vozilo prati kroz GPS signal, a da se vozaci sankcionisu ukoliko ne voze najkracu mogucu rutu. Sve se moze kada se hoce.

Hmh...

pre 5 godina

Ima predloga da to reše pravi taksisti, protestima ili direktno. Ima predloga da to reši komunalna policija. Ima predloga da to reši inspekcija. Ima predloga da to reši saobraćajna policija. Jedino niko da objasni šta će taj komunalni ili obični policajac, taj inspektor ili regularni taksista da rade kad im se kriminalci lično navale na leđa, po imenu i prezimenu. Tu država da pomogne neće. E sad, zamenite "divlji taksista" sa huligan, osumnjičeni ubica, diler droge ili nelegalni investitor u građevinarstvu, pa ćete videti zašto je problem u stvari ogroman. Ovde nema države, sve ostalo je tek posledica. Običan čovek može samo da trpi, dok na kraju i sam ne postane deo lanca (sa tih 10 evra dnevno po divljem taksisti, 100 po dileru, 1000 po investitoru ili 10.000 po ubici). Sve to dalje ide do vrha - ne mislite valjda da korupcija negde, sama od sebe, odjednom stane? Jedino što taksiste vide i stranci, pa nas kao bude malo sramota. Zamislite tek kad biste mu objasnili da diler droge umlati čoveka na sred ulice jer je nesrećnik hteo da zaštiti rođeno dete, a država okrene glavu? Koliko bi nas tek onda bilo sramota...

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 5 godina

Lepo je rekao jedan Ruski pisac "ako dopustis da te gaze onda nemas prava da se zalis" e mi smo dopustili u bilo kakvom smislu da nas svi gaze zato cutite.

Blake

pre 5 godina

Divljaci na aerodromu stoje rame uz rame sa komunalcima i nikom nista. I to je manje vise ista ekipa ljudi zadnjih 15 godina na aerodromu, iste face.
Nego rade u talu komunalci, dobiju deo od sisanja turista i oni zadovoljni.

Taxista

pre 5 godina

U Svilajncu je isto, neregistrovani taxi prevoznici, penzionisani taxi prevoznici koji i dalje rade. Zaposleni radnici rade bez taxi dozvole inspekcijske kontrole nema a i ako je bude 1 u dve godine već su nelegalni obavešteni. Haotično stanje koje niko ne kontroliše, taximetar se ne uključuje a naplata odokativnom metodom.

Aleks

pre 5 godina

oduzimanje automobila na 3 mjeseca je jedina kazna koja ih može uplašiti
(obi van, 11. jul 2018 09:27)
Ne. Minimalna kazna za takav prvi prekršaj 150.000 rsd i automobil se zadržava dok se kazna ne plati i normalno se obračuna svaki dan cena parkiranja. Drugi prekršaj 600.000 rsd i sve tako x4 napred.

Anoniman

pre 5 godina

A zašto ne pitate grad Beograd kakve je dozvole podelio određenim taksistima, pa mogu da voze i bez TX tablica ?!
pogledajte svakoga dana, u po belog dana vozila sa taksi oznakama bez TX tablica.

Vladimir

pre 5 godina

Ovaj problem ne postoji godinu ili dve vec vise decenija!!! Ovi lopovi kod aerodroma su tu bez ikakvih smetnji 5 decenija i cak je bilo tuca sa taksistima koji imaju dozvole. Sve to je i ondasnja i sadasnja milicija ili policija samo posmatrala umesto da pohapsi sve divljake i zapleni im vozila zauvek oni umesto toga zajedno sa celnicima svih gradskih struktura opstaju na svim navedenim lokacijama decenijama.
Isti kukavicluk svaka vlast pokazuje i prema navijacima koji nisu nista drugo do organizovane kriminalne bande za rasuranje droga, reketiranje i za druga organizovana kriminalna dela. Mnogi pojedinci po tim navijackim grupama imaju vise pravosnaznih presuda ali su i dalje na slobodi.
Toliko o tome sta je vlast kome zapravo pripada grad Beograd

Banderaš

pre 5 godina

Da država želi ona bi sredila stanje i uvela red. Neka ovaj gospodin ode u Švajcarsku ili Dansku ili bilo koju drugu normalnu zemlju i ispriča ovu priču,mislim da bi ti ozbiljni ljudi pali u nesvest od smeha ka ovakvim pričama iz crtanog filma.

Stefan

pre 5 godina

Juce dosla koleginica iz inostranstva. Taxi joj uzeo od aerodroma do grada 40e!

Pricamo o drzavi ne mozemo da resimo taksije. Toliko o tome

srrrrrrrrrdjan

pre 5 godina

Alan Ford drzava. Borimo se hrabro sa nestvarnim antiherojima: divlji taksisti, vodje navijaca, izbacivaci sa splavova, nakupci, ...
I nikako trajno da resimo te probleme, uvek se vrate.
Pomislis onda, pa kako ce drzava da se obracuna sa narkodilerima ili organizovanim krimi grupama ako ne moze da pohapsi divlje taksiste?
Evo, za pocetak, smanjite svim komunalnim policajcima platu za 15%. Ako se problem ne resi - smanite im jos za 15%. Pocnite da im delite otkaze.
Ova drzava sluzi samo da pojacava kontrolu u saobracaju i da na svakih 15 dana podize kazne. Za sve ostalo nema sluha, ne vidi, ne razume, formira anketne odbore. Ali za nove kazne u saobracaju spremni su koliko sutra.
I gde je sad onaj zadrigli gradski menadzer, sto uvek zakrivi usta na stranu a za svaki problem na ovom svetu mu je kriv Djilas. Ili predsednik drzave da nas obavesti da zna odnekud da bas Jeremic vozi divlji taksi. Ili ministar policije da sa specijalnim jedinicama pred tv kamerama objavi rat divljim taksistima.
Jednostavno - nemamo ozbiljnu strukturu, a za ozbilju strukturu potrebni su ozbiljni ljudi. Mi uporno biramo i postavljamo najgore medju nama. Pa nam posle kriv NATO, Amerikanci, Nemci, EU, ...

Nikola

pre 5 godina

KOmunalci na aerodromu su korumpirani. \Plate im rucak ili kredit za telefon. Verovatno je plata velika da bi rizikovali , a drzava ih ne stiti. Divljake treba uhapsiti vozila prodati cija god da su pa nek oni vracaju pare onima na koje se vode. Pare dati Tirsovoj!

sone

pre 5 godina

ne rade to samo divlji taksisti
taksista koji svaki dan stoji na slaviji i nije divlji naplatip je devojci od zeleznicke stanice do hotela slavija 3000din

Nikola

pre 5 godina

Jedino objašnjenje je da divlji taksisti plaćaju reket inspekciji pa ih ovi ne diraju. Nikako drugačije oni ne bi mogli stajati na Trgu, železničkoj, autobuskoj, aerodromu. Ili kontrolu rade kompletni idioti.

mita

pre 5 godina

laz je da komunalna ganja,sede sa njima kod Albanije, kad sam pitao sto to rade rekli su gledaj svoja posla. Isto tako nisu nista uradili ni na prijavu da se kod slavije nalazi tri vozila divljih taksista. Zvao sam ih telefonom a na sto metara je bila njihova ekipa koja ocigledno nije dobila prijavu ili su se pravili blesavi. Toliko o toj komunalnoj

Sheriff

pre 5 godina

Veoma ružna slika koju šaljemo u svet. Turista koji doživi da ga u zemlji koju je posetio varaju i kradu teško da će nekada više tu doći. Ne samo to, već kada svojim prijateljima, kolegama, porodici ili bilo kome bude pričao utiske iz zemlje koju je posetio sigurno će i to spomenuti. Varanjem turista pokazujemo krajnje nepoštovanje prema ljudima koji su baš našu zemlju izabrali da posete i najveću odgovornost snosi država zbog neefikasnosti u borbi protiv ovakvih vidova ponašanja. Ako to mogu da srede u 5 puta većim gradovima sveta, mogu i ovde. Turista je svetinja. To je kao kada vam neko dođe u kuću. Normalno je da mu ukažete maksimalno poštovanje i da mu ugodite. Ako ova država ne štiti već nas, turiste mora ako ima iole ljudskosti i morala, a ove što ih varaju na televiziju sa sve imenom i prezimenom, novčane kazne i robija.

Saša

pre 5 godina

Mnogo letim i nigde baš nigde nije kao u Beogradu na aerodromu.
Sramota me kada je neko sa mnom ko prvi put dolazi u Srbiju i to je prvi utisak.
Pa u Delhiju u Indiji za koji bi verovatno većina mislila da je indijski haos, na aerodromu ima strelice do taksi stanice, tamo se kaže adresa, unapred se plati, dobije papirić i stane u red za taksi.
Gde nam vozač još poželi prijatan boravak na kraju vožnje a u džepovima imamo verovatno njegovu višegodišnju platu

stanislav

pre 5 godina

Problem je itekako rešiv. Divljaku se uzme auto na 6 meseci, dozvola na godinu dana.
Posle 6 meseci može da podigne vozilo, plati čuvanje, pranje...

portorikanac

pre 5 godina

Koga lažu ovi iz inpekcije? Stanujem u blizini trga I znam da se prave da ne vide divljake..policija takodje. Na njih ne utiče nikakva promena vlasti. Verujte, da dodju Nemci oni bi bili tu I radili na isti način. To je za mene najveća enigma Beograda koja verovatno najrečitije govori o nama, o tome koliko je običan gradjanin beznačajan u zemlji Srbiji.

xxl

pre 5 godina

Ja par puta na ovu pisao ali nisu objavili. Na moju konstataciju pre par godina "sad se bar zna ko je taksista" taksista mi ladno odgovori
"spremi lovu ja ti nabavim pet TX tablica"

Swarog

pre 5 godina

Ja pre par godina u BG vozim se u taksiju prema Beton hali i kad smo stigli ispred hale taksista promrmlja nesto kao: "Jao vidi ove ispred, samo sto im očnjaci ne vire". Ja tu pocnem da se smejem a da nisam provalio da se radi o "divljim" taksistima. Trebalo mi je godinu dana da ukapiram fazon :-).