MMF strahuje: Dug je već previsok

Peking -- Generalna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard upozorila je na rizik od finansijskih teškoća i zaduženosti zemalja uključenih u Put svile.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. "Ovde ne čekamo na zapadne kompanije, naročito u oblasti nafte i gasa. Razgovarao sam sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Sočiju. Želimo da ovde rade ruske kompanije, i očekujemo njihov brzi ulazak na naše tržište", rekao je sirijski predsednik."
  Ово је кључна реченица и алфа и омега сукоба у Сирији. Запад ће учинити све што је у његовој моћи, не бирајући средства и начине, да осујети било какво учешће руских нафтних а поготову гасних компанија у овој земљи. Искрено, не искључујем и могућност војне конфромтације САД и њених сателита са Русијом.
  (Runner, 16. april 2018 19:59)

  # Link komentara

 2. Napredak Kine u poslednji 20 godina je neverovatan. BDP im se povecao 13 puta. Poredjenja radi, BDP Rusije se uvecao 5 puta u tom periodu a BDP SAD 2 puta. Jeste da SAD i dalje ima najveci BDP ali ako se nastave ovakve stope rasta Kina ce ih prestici negde oko 2035. Jos samo da unaprede vojnu tehniku i stvarno su sila.
  (Koza, 16. april 2018 19:14)

  # Link komentara

 3. Smeta im jer Kina uzima stvari u svoje ruke i pravi mocnu Aziju. Smeta im prezaduzenost,a ne smeta im prezaduzenost zapada,prevashodno USA i UK,to je uredu. Licemerje. Samo,nije Kina Srbija,pa da zakoce im EU podigne obrvu,ima Kina da melje i melje,nadam se da cemo mi konacno odabrati pravo za Srbiju i nekako se uvuci u velike planove Kine.
  (Eidos, 16. april 2018 17:35)

  # Link komentara

 4. U prevodu, izrazila je zabrinutost da se drzave ne zaduze previse kod Kineskih banaka jer onda MMF nema svoju prvobitnu funkciju. Robovlasnicki odnos prema istim tim drzavama.
  (Jelena, 16. april 2018 17:08)

  # Link komentara

 5. Kako ovu kinu nije sramota da zaduzuje ovih 70 zemalja umesto da se oni zaduze kod EU.. ccc pa ovi više ne skrivaju ni svoje slabosti. Ko zadnji izadje iz EU nek ugasi svetlo da mogu Nemci da spavaju u mraku
  (alo, 16. april 2018 16:29)

  # Link komentara

 6. Za sve što naprave putem zaduženja garantuju, bilo lukama, rudnicima, putevima, železnicom.... tako da ovi idu u najam na 99 godina u korist Kine. Strategija davanja pozajmica kao rešenja za čupanje regiona iz ruku Indije delovaće bez obzira na MMF, Nepal je skoranji i baš direktan primer te strategije, kako agresivan razvoj infrastrukture, bez obzira što područje tradicionalno pripada Indiji (do te mere da njihova vojska služi u Indijskoj) priču okreće prema Kini.
  (unesem se i pokupim, mnogo bolje nego da ratujem, 16. april 2018 15:54)

  # Link komentara

 7. prvo demokratija a onda povoljne pozajmice, i u zemlji zavlada blagostsanje, evo vidite kod nas kako je super
  (lol, 16. april 2018 15:42)

  # Link komentara