Nedelja, 01.04.2018.

14:47

"Nismo poklonili "Konstantina", plaćali bi 6.000 EUR dnevno"

Odlukom da prenese u državno vlasništvo imovinu i osnivačka prava aerodroma "Konstantin Veliki", grad Niš nije "nikome ništa poklonio".

Izvor: Beta

"Nismo poklonili "Konstantina", plaæali bi 6.000 EUR dnevno" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

Puniša

pre 6 godina

A šta mislite o sledećem scenariju: Gradske vlasti fingiraju da iz finansijskih razloga moraju da predaju aerodrom državi a da, u stvari, iza svega stoji namera ili odluka države da više ne ide ka EU već ka Rusiji, odnosno da hoće da aerodrom prepuste Rusima gde će ovi napraviti svoju vojnu bazu?

mina

pre 6 godina

ma radice aerodrom ,nije to problem nece propasti ..ali sedistece biti u bgu ..zasto je sediste filip Morisa prebaceno u bg sad tamo placaju porez ..nekada je opstina Crveni krst bila najbogatija zbog Filip Morisa ..radnici iz Nisa su dobili otkaz a primljeni su Beogradjani i primaju velike plate ali U bgu...u nisu samo 300 radnika u prozvodnji i sve ih prebacuju u treca lica ...a u bg-u 1000 radnika u administraciji ..tako ce biti i sa aerodromom..uprava u Bg cak ce i radnike birati Bg ..evo rpimer Lidl ..iz Beogarda odlucuju ko ce biti primljen u Nisu ..U nisu voze autobusi sa beogradskim registracijama ..sve firme su registrovane u Bgu ...evo I cumtobel se jos nije otvorio al sediste u Bgu ..pa od cega ovaj grad da zivi ..eto to je problem ..sto je za sve sediste u Beogradu sta smo onda ovde ,debili koji nemamo mozak da razmilsjamo sami bez Beograda ..ne bi rekla

Jedva cekam da odem odavde

pre 6 godina

Narod u Evropi ne u Africi u 2018-oj godini ne u 1854-e godine vec u 2018-oj godini koji se prodaje svoj glas na izborima za 10 eura po clanu porodice ko god da je na glasackom listicu ne zasluzuje ni 1% bolju drzavu i bolje politicare od te koje ima 26+ godina zaredom.

Александар

pre 6 godina

Тако су провидни... Сада питање дана кда ће се Руско-Србски хуманитарни центар затворити сем ако га не дају Русима на 25година као Никола Тесла Французима тј. западњацима. Код нас су мала врата увек широм отворена. Ееее Србијо.

Boris B.

pre 6 godina

Pravo pitanje je ko je na ledini napravio aerodrom ,ko je nabavio i instalirao opremu,ko sve to odrzava.Dali drzava ili mesna zajednica na cijoj je aerodrom teritoriji.Ako nije drzava ista treba da se skroz povuce i prepusti sve gradjanima Nisa pa neka sami posluju i razvijaju vazdusnu luku.Sve lici na politicku igru opozicije a ujedno pokazuje kako je lako posvadjati Srbe-zavadi pa vladaj.

Aca

pre 6 godina

Grad Niš nije dobio ništa od vojske. Radi se o vojnom aerodromu na koji je nakalemljena mala aerodromska zgrada i carina i špedicije... Pogledajte na google... To je rezervni aerodrom i na njega se preusmeravaju letovi kad je na Surčinu magla... Opremljen je opremom zamenjeno u Beogradu... Valjda je bolje da se koristi nego da stoji negde i propada... "Žuti" si subvencionisali dugo neku talijanski firmu da održava neke linije da se ne bi načisto ugasio... Srbija bi valjda trebala da ima bar dva aerodroma, Nišlje se plaše da je ovo samo predigra za gašenje il vraćanje na nivo od 2 leta dnevno...

Aleksandar

pre 6 godina

Dragi dušebriznici, ostavite naš grad i aerodrom, zabavite se nekim drugim stvarima.
Gde ste bili kada sa Aerodroma nije bilo letova? Zašto ste nas se sada setili, kada smo bez vas uspeli da privučemo linije ka 12 gradova, hiljade tona kargo saobraćaja, kada Aerodrom ostvaruje PROFIT?
Statistike su javno dostupne, iz kojih se vidi da nama vasa pomoc nije potrebna.
Zasto bas sada, nakon Tesline koncesije? Svi znamo koje su vam namere.
Dole centralizacija ili bice Republika Juzna Srbija, zivi bili pa videli, dosta smo vas trpeli.

nislija

pre 6 godina

Izmisljaju....pa sto niste od 2009 placali 6.000 dnevno?
U ugovoru o koncesiji dogovoreno je da se upropasti niski aerodrom koji je jedan od najperspektivnijih u Evropi.
Sramota je da se jedan gradonacelnik ne bori za Nis i nislije vec kao vazal poklanja sto nije njegovo.
Ostavka vazala Bulatovica!!!
Pokazati ugovor o koncesiji!!!
Imam poruku za Bg politicare....Aerodrom necete dobiti!!!

Aleksandra

pre 6 godina

Ova priča je toliko smrdljiva, da je to neverovatno! Do pre 2—3 meseca, gradski funkcioneri se hvalili uspehom aerodroma, sad odjednom, aerodrom je, po rečima istih, propast! Zatim, odjednom pominju neki ugovor ranije vlasti, koji SNS—u nije smetao kad je i sam došao na vlast, već se tek sada, posle 5—6 godina poziva na taj ugovor! Pa da li oni stvarno misle da smo mi idioti?! Najgore od svega je što to i misle i tako nas i tretiraju.

pajo

pre 6 godina

ljudi vam sve lijepo objasnili, niko nece ponijeti aerodrom. oon ostaje i svi benefiti koje on donosi ostaju gradu. drzava ga opreema i ulaze u njega. na krajju krajeva drzava ga je i pokrernula da mrtve tacke.grad nis se odlobodio tereta i velikih obaveza. umjesto da slavite ovakav potez grada vi protestvujete. znste zasto, zato sto ste danas strucnjaci za avio saobracaj, juce ste bili selektori, a sutra ste ko zna sto. misllte svojom glavom

Milann

pre 6 godina

Lepi komentari. Ako je državi do razvijanja aerodroma- ima Moravu.
Ako hoće da pomogne, neka namenski pomogne gradu Nišu.
Nišlije ne dajte aerodrom!!! Ako vam ga otmu koristite Sofiju i Skoplje koji su vam mnogo bliži. I Prištinu - veoma moderan aerodrom sa automatima za čekiranje.
Ja sve te aerodrome odavno koristim, jer bojkotujem Teslu, koja nije dozvolila detetu sa autizmom da uđe na let.

Marko Niš

pre 6 godina

To da je gradska vlast nesposobna da vodi aerodrom i izgradi stanove to vidim al umesto da odu sa vlasti poklanjaju aerodrom. Kad nešto nisi sposoban da radiš DOLAZI BOLJI I SPOSOBNIJI A NE POKLANJAŠ NEŠTO ŠTO NISI STEKAO!!! Marš bre iz fotelja nesposobnjakovići!!!

deki

pre 6 godina

Max
Nije to nego do aerodroma u Cirih imaš iz skoro svih gradova i mislim i manje sa 10000 stanovnika direktan voz do stanice ispod aerodroma u Cirihu, a do bazela moraš do glavne stanice u bazelu pa onda sa busom što neide bas cesto do aerodroma, a i onda zavisi dal ideš sa ch ili sa Fr stane

dontKnow

pre 6 godina

bukvalno bih radije isao busom do minhena 30h nego placao tvoje arape u airsrbiji... u celom svetu cveta low cost samo ih ovde proteruju. mislim ja nemam nista protiv i da letim sa ludthansa ali sa airsrbijom niiiiiiikad!!!!

marija

pre 6 godina

dakle, ne daju nam glavu da dignemo!!!!sramota....sve prodane duse!!!! avioni puni iz nisa...aerodrom radi odlicno....dokle vise po nasim glavama??? samo u nisu inspekcije bukvalno terorisu ugostitelje???? sta je ovo ljudi? gde idemo?

sta da radimo ovde,da motamo kablove?

pre 6 godina

Filip Moris Nis,sediste u Beogradu,najaca srpska banka AIK banka Nis postade Aik banka BG,aerodrom Nis sa sedistem u BG.......................

C i n i k

pre 6 godina

Znaci ako dobro razumem, zemljiste u Nisu nije svojina nislija, nego je svojina Beograda?
Ako ima jos neko ko se cudi sto sve ex Yu republike pobegose glavom bez obzira od Beograda, eto vam jos jedan primer, Bgd ovde racuna da su to ipak juznjaci i da se niko ne buni?
Bolesno je koliko je ova zemlja centralizovana.Do mere da Srbija komotno moze da promeni naziv drzave u " Republika Beograd"!

Sramota

pre 6 godina

Ako je istina da je grad Niš potpisao ugovor da u zamenu za aerodrom da zemljište, a onda to zemljište prodalo strancima, ja nemam reči kakav je to bezobrazluk i sramota. Još gore je ako sada država treba da preuzme obaveze grafa Niša, jer aerodrom svakako ostaje u gradu, plate, takse, ma sve. Sramota je sta radite, ni Beograd nema aerodrom u svom vlasništvu, a cak su njegove akcije deljene svim građanima!

BBB

pre 6 godina

Znaci sada ce svi poreski obveznici Srbije placati troskove aerodroma u Nisu umesto poreskih obveznika Nisa (sada se ne bune mrzitelji Beogradjana kojim su im za sve lose u zivotu od 1991 godine i dolaska SPS i Slobe).
Racunajmo trosak 6000 evra puta 365 dana i dolazimo do brojke od 2,19 miliona evra. Koliko placamo tj dotiramo avio kompanije da slecu na taj aerodrom.

nikki

pre 6 godina

Kakve lazi Beograda.. Ne, ovo nije u interesu svih gradjana Srbije, vec samo nekih. Poklonili, bez dinara, evra..sta li nadoknade. Ko je ovde lud....

Zvele

pre 6 godina

Obelodanite ugovor sa francuzima o privatizaciji Beogradskog aerodroma!!!
Nismo bas tolike ovce!!!
(Aleksandar Veliki, 01. april 2018 19:12)

pa ne stavlja se baš sve u ugovor.

meraklija

pre 6 godina

"... Udruživanjem privrednika i političara grada Niša 1986.godine doneta je odluka o osnivanju radne organizacije “Aerodrom Niš”. Sudeći po okolnostima koje su tada vladale, ideja o otvaranju aerodroma u Nišu nije se dopala ondašnjoj vlasti u zemlji pa je tri dana pre svečanog otvaranja Republicki SUP zatvorio aerodrom. Tadašnji predsednik Skupštine opštine Niš, Dragoslav Pavlović izjavio je pre godinu dana za naš portal sledeće :

”Pogledajte podatke o otvaranju aerodroma. I ako je otvaranje bilo veličanstveno, iza kulisa se odvijala drama. Beograd, potpomognut svojim „vazalima“ iz Niša nije želeo taj aerodrom, pa ga je Republički SUP zatvorio tri dana pre nego što je otvoren. Uz mudro provlačenje kroz iglene uši i nesebičnu pomoć nekih ljudi, pre svega iz JNA, otvaranje je bilo veličanstveno. Drama koju pominjem poznata je vrlo malom broju ljudi, ali mi je drago da ovo izlazi u javnost za života onih koji su se borili za aerodrom, ali i onih koji su gurali klipove u svaki točak.”."

Tako bilo tada i uvek do sada, tako je i danas. Sve sto vredi prebaciti Beogradu, zaposliti ljude tamo, ostalo unistiti.

ja

pre 6 godina

Ne lazite. Godinu dana se priča kako je isplativ i beleži rast i promet (350 000 putnika prošle godine) a od juče kako nije isplativ i država dolazi da ga spasi.
Molim vas, nemojte da pomažete Nišu. Bilo nam je super dok se niste mesali. Leteli jeftino za 12 gradova.
Ako se umešate, nećemo leteti uopšte jer znamo koje su vam namere. Isterati low cost kojim će I aerodrom da se ugasi.

Max

pre 6 godina

@ deki Ajde se lepo saberi u glavi i objasni nam u kojem to mjestu u CH zivis i koja vrsta energije pokrece vozove kojima treba sat i pol da prevale 40 km? Jel to u Svici ponovo parna lokomotiva u funkciji?

Миле

pre 6 godina

Grad nije izmirio obavezu zato sto je kasarnu Bubanjski heroji prodao Americkoj firmi. Kako ce onda sagraditi stanove vojsci ako su otudjili zemljiste. Prevaranti i secikese.

Istraživač

pre 6 godina

02.12.2011 Južne vesti potražile su objašnjenje za izuzetno nisku cenu po kojoj je prodata nekadašnja kasarna Bubanjski heroji u Nišu.

Ova atraktivna lokacija od 15 hektara u urbanom delu grada prodata je juče američkoj kompaniji Clean erath capital po ceni od 1.020 dinara po kvadratu, što je svega 6 dinara veće od minimalne cene.Sudski veštak procenio je vrednost na oko 75 evra po kvadratu, ili oko 12 miliona evra. Ali, od te cifre treba odbiti 21.000 kvadrata stambenog prostora koliko je investitor u obavezi da izgradi i prenese Gradu, a Grad dalje Vojsci Srbije. Dakle, cena od 10 evra po kvadratu po kojoj je kasarna prodata je samo razlika između onoga što investitor plaća u nepokretnostima - rekao je Pešić.

realan

pre 6 godina

kasarna na bubnju je jos jedan neuspeh jer "investitor" uporno salje sve na svoju fb stranu?!? (iako su svi ubedjivali da je to firma od poverenja), aerodrom jeste poklonili jer nikada nije belezio bolje rezultate sto sa putnickim delom sto za kargo letove to su cinjenice(realno ne vidim zasto bi grad otkupio zemljiste od vs a onda im dao pravo na koriscenje istog ako im zatreba), vojni i civilni aerodrom je trebalo odavno razdvojiti i sa vojskom nemati apsolutno nikakva posla ali sadasnja vlast i sam gradonacelnik je usko povezan sa vojskom i ucinice sve samo da bi imao ikakvu korist (bas kao jedina ulica u nisu koja je uradjena od kada je dosao na vlast je slucajno ona gde on zivi)

Mara

pre 6 godina

Pre mesec dana vam je Aerodrom odlucno poslovao, ne treba subvencije, raste primet i br.putnika....a sad odjednom ovo? OK, treba naci izgovore, ali ne pravite ljude budalama! Ne damo niški Aerodrom!
Ili ce Sofija i Skoplje jednino od ovoga da imaju koristi!

Aleksandar Veliki

pre 6 godina

1) privatizavija aerodroma Nikola tesla
2) odmah krece prica da Niski aerodrom nije isplativ
3) grad 'poklanja' aerodrom drzavi
4) nakon protesta izlazi ovo nebulozno objasnjenje
Obelodanite ugovor sa francuzima o privatizaciji Beogradskog aerodroma!!!
Nismo bas tolike ovce!!!

prof dr CVETKO Prvi

pre 6 godina

Sta su cekali /SNS-ovci/ od 2012.god. kada su dosli na vlast i preuzeli kasarnu i kada su najavili izgradnju "Novog Nisa" ? Normalno - nista nisu uradili a ta kasarna im nije ni trebala ! A nisam znao da je "drzava" Srbija nametnula gradu harach od 6.000 € , kao penale ! "Drzava Srbija" je tada postala banka , koja uzima vise od svojih gradjana nego sto uzimaju strane banke ! Ko je potpisao taj zelenaski "Ugovor" i u cije ime i u ciju korist ? U korist shtete Nislija ! Valja podneti tuzbe proti takvog "ugovora" i on kao shtetan - nema pravnu valjanost ! A , kako su u "gradskoj" vlasti sve nepismeni ljudi /bili tada i sada/, bilo ih je lako dovesti u zabludu te je i po tom osnovu "ugovor" nevazheci! Iako je tako - mnogi bi trebali da zaglave u KPD "Nis" - iz obe ugovorne strane ! Kada su nepismeni a misle da znaju - valja ih kazniti !

Aleksa

pre 6 godina

Aerodrom u Nišu treba da ostane u vlasništvu grada Niša i treba da se razvija nezavisno od Beograda i beogradskog aerodroma. Voleo bih da svi veći evropski low-cost operatori (Eurowings, RyanAir, Easyjet, WIZZ, WOW, Pegasus) istovremeno rade na niškom aerodromu i povezuju građane Srbije sa ostatkom evrope po jeftinim tarifama.

brm

pre 6 godina

Pa i nama iz Novog Sada se više isplati da letimo iz Temišvara i Budimpešte, nego iz Beograda. Zar stvarno mislite da će Nišlije pre da lete iz BG nego iz Sofije? Pa nije Srbija Beograd, a i mislim da se u mnogim Beograđanima smučilo što se cela Srbija usmerava kao Beogradu. Dosta više sa time.

deki

pre 6 godina

Air serbia i nije toliko skupa koliko svi lupaju, krajem maja idemo za beograd iz ciriha a vraćamo se 10.juna. Sa prtljagom nam je najbolji po ceni air serbia pa swiss pa tek onda wizzair, kartu kupio pre 10dana a povratna za dve osobe 350.-Fr. Kod swiss 380.- a kod wizzair oko 550.-Fr. Išli smo i sa wizzair ali samo kada nemaš kofer itd. Znam da nema puno veze sa temom ali za one koji pišu 10,20,30 evra, to može kada ti datum nije bitan i putuješ sa ručnim prtljagom. A meni sto živim 40km do bazela a 30km do ciriha, treba mi 1,5sati do bazela a 25min do ciriha sa vozom a i to je puno nama bitno.

bla bla

pre 6 godina

Neka je taj ugovor i istinit, sto sumnjam. ali niko ne trazi 1,5 milijardi eur, nego zemljiste koje se procenilo na tu vrednost.
Valjda je ugovorom definisano koje zemljiste.
Ko je potpisao ugovor? Vlada Srbije, vojska?
Ako je sve to istina, neko mora da odgovara i u zatvor.
Salim se, Srbija odavno nije drzava, nego nedefinisano geografsko podrucje.

dr.kadzija

pre 6 godina

Kada se rade kombinacije, obicno se prvo napravi prica, koja pije vodu i bar deluje logicno, pa neki papir pride da da zaledjinu....ovako sada s brda s dola neko pravdanje, koje ni sendvicari uz sokic ne mogu da progutaju.

Mile

pre 6 godina

Ako necete da razvijate aerodrom u Nisu,
razvijacete aerodrome u:

Tuzli,
Sofiji,
Skoplju,
Pristini u buducnosti,
Temisvaru,
Osijeku,

Jer vecina naroda nece da vam placa 100-150 Evra sa Tesle, za nesto sto moze za 20, 30, 40, 50 Evra.
Sramotno su visoke cene Air Srbije u poredjenju sa konkurencijom.

ггг

pre 6 godina

Ljudi, ajde nešto da shvatimo. Niš nikako ne krade putnike Beogradu, i ako krade to je svega 10.000 - 30.000 godišnje što je mizerno malo u odnosu na 5,3 miliona koliko Beograd ima putnika u 2017. godini. I jedan i drugi aerodrom su u 2017. godini su zabeležili porast broja putnika i ne vidim razlog da ne rade oba. Niš treba da se čuva Skoplja i Prištini jer su mu oni istinska konkurencja, tu najviše ima low cost saobraćaja. Beograd je opet u rangu sa Sofijom, Zagrebom..

ricoNi

pre 6 godina

Bolje ugasi aerodrom.
Jutros sam ga slusao... covek prica, spustio glavu i prica... a pre 2-3 meseca na sva usta kako su ukinute subvencije aerodromu, super uspesno. Znate to je onaj gradonacelnik koga je Vucic vikao a on spustio glavu ima sniimak..

vule

pre 6 godina

Pa kada ste znali da ste duzni i ruzni sto niste pravili budzet prema tome a ne ulazete u gluposti samo da bi se slikali u nadi dace te dobiti jos jedan mandat.U Nisu SNS izgleda kao razbucana banda lopova koji niko nisakim ne razgovara a kola gore li gore.

Pravite nas budalama

pre 6 godina

Aham,nisu ni Baziliku kod bele Palanke zatrpali,samo su nabacili pesak preko nje i presli kamionima preko.Kao i fontana sto ne curi nego preliva a i onaj Hrast,nisu ga posekli,samo su presli preko njega testerom.

Borko

pre 6 godina

Snešno je ovo što rade. Uništili i dali teslu francuzima pa im je sada potreban novi izvor za krađu. Samo mi nije jasno kako misle da razvijaju taj niški aerodrom kad dokazano nisu znali da razviju teslu.
Još jedno! Da nije u pitanju ruski humanitarni centar možda? Otmu aerodrom, unište ga jer to je jedino što znaju i onda ga daju pod koncesiju da bi nove gazde zabranile rusima sletanje.

Helena

pre 6 godina

E, sad iz inata neću nikad da letim iz Beograda, makar išla u Budimpeštu, Temišvar... Moje pare videti nećete! Ako i budem ikad stala nogom više na "Teslu", biće to da zauvek odem iz ove zemlje.

motka umočena u organsku materiju neprijatnog mirisa

pre 6 godina

u nišu imate apsolutnu vlast 6 godina, kažete da obaveze bez plaćanja penala ne biste morali da podmirujete još godinu dana - što znači da za dobijanje trajnog vlasništva nad izuzetno profitabilnim aerodromom niste obezbedili nešto preko 10% godišnjeg gradskog budžeta u tom periodu?!
ili ste ekstremno nesposobni, pa bi vas trebalo smeniti doživotno, ili radite po nečijem diktatu pa bi vas trebalo doživotno smestiti u instituciju zatvorenog tipa!

na kraju, i ne najmanje važno - ko će sada vojsci isplatiti te pare i dati stambeni prostor?
vojska ovaj put neće pristati na vučićev diktat i oprostiti dugovanja, a ako je grad niš dužan da to namiri - koja je onda poenta ustupanja aerodroma državi?

neša

pre 6 godina

Pa doevno placate 10.000€ za prenos skupstine grada privatnoj tv stanici a gradsku ste istom coveku prodali u bescenje.
Drugo ta kasarna je porusena vec sedam godina i ruzi deo grada koji je u nevidjenim rupcagama.
Nikada losije ulice u Nišu
ne ume doseljenik da vodi tako bitan grad, to mora rodjeni Nišlija.
Naissus mu dadose ime Rimljani a ti bi krila da mu poseces.

I opet laž

pre 6 godina

Laž, laž i laž. I opet laž. Stanovi za vojsku su kompenzacija za projekat Novi Niš, na području kasarne Bubanjski heroji. Taj deo grada je dat američkoj firmi, uz dogovor da deo stanova koji se napravi, ide vojsci. Aerodrom je vlasništvo promenio mnooogo ranije, inače ne bi bilo moguće finansiranje iz gradske kase i od donacija - Norveška je dala solidan novac da se aerodrom osposobi. To je sve urađeno pre 2004. Sramota je davati ovako izvrnute informacije i pravdati se lažima. Skupi petlju čoveče pa kaži istinu, makar ostao bez funcije. Ionako si prevremeno penzionisani invalid koji nije radno sposoban - bar tako kaže tvoj papir o preveremenoj penziji.

Milos

pre 6 godina

To sto cete unistiti niski aerodrom NECE vam povecati broj putnika u BG, ici cemo kao i ranije za Skoplje i Sofiju, em blize, em jeftinije, tako da od bonusa kojima ste se nadali od francuza mozete da se oprostite. Coveka mozes da kontrolises dokle god mu nesto dajes, onog trenutka kada mu uzmes sve, vise nemas kontrolu. Mislite o tome, ako imate cime.

Poslednji samuraj

pre 6 godina

pa logicno
prodali su jedan aerodrom treba prebaciti zaposlene sa " iskustvom" na jedini preostali aerodrom. Najjace sto zaposleni nece menjati mesto zivota. Ili ti sedece u Bg u i primati masne plate dok ce za to vreme Nislije raditi na Aerodromu za plate odgovarajucem standardu grada Nisa. Jedno je sigurno ili sa Nisa ili iz Bg a poletecu u bolji zivot iz ovog nepotiskoj raja.
p.s. Zasto ne razvijate Ladjevce

Nišlija poklonjen Beogradu

pre 6 godina

Bulatoviću pa zar stvarno misliš da smo mala deca i da možeš takve gluposti da nam pričaš??
Jasno je ko dan bre, daješ aerodrom jer moraš , obecano je koncesionari beogradskog aerodroma i airserbii da neće biti low cost letova iz Srbije. Pa čak je bre i sam AV rekao da ih uništi Niški aerodrom pri pregovaranju za koncesije ne Beogradskom ..... Bruko jedna !!!!! I ako ti se drao AV na sred tvrdjave , malo je trebalo je šamarcinu da ti zavali !!!

Metropola

pre 6 godina

Drzava ce upropastiti Konstantina, mora to da ucini zbog ugovora sa Vinci. Isto kao sto subvencionise strane firme i time unistava privatni sektor. Mi smo narod koji ne ume na vreme da primeti kljucne stvari.

Marko

pre 6 godina

Niski aerodrom po podacima pravi profit, dakle cistu dobit od 6mil evra godisnje. 1.5 milijardi RSD je malo vise od 12mil eura. To je moglo da se isplati 10x do sada i da grad ubira profit da se razvija dalje. Koje ovde napredno lud? Zbog ne transparentne koncesije svi ce placati cenu a prvo low cost iz Nisa na zalost svi ce se prebaciti u Temisvar.

Nišlija poklonjen Beogradu

pre 6 godina

Bulatoviću pa zar stvarno misliš da smo mala deca i da možeš takve gluposti da nam pričaš??
Jasno je ko dan bre, daješ aerodrom jer moraš , obecano je koncesionari beogradskog aerodroma i airserbii da neće biti low cost letova iz Srbije. Pa čak je bre i sam AV rekao da ih uništi Niški aerodrom pri pregovaranju za koncesije ne Beogradskom ..... Bruko jedna !!!!! I ako ti se drao AV na sred tvrdjave , malo je trebalo je šamarcinu da ti zavali !!!

I opet laž

pre 6 godina

Laž, laž i laž. I opet laž. Stanovi za vojsku su kompenzacija za projekat Novi Niš, na području kasarne Bubanjski heroji. Taj deo grada je dat američkoj firmi, uz dogovor da deo stanova koji se napravi, ide vojsci. Aerodrom je vlasništvo promenio mnooogo ranije, inače ne bi bilo moguće finansiranje iz gradske kase i od donacija - Norveška je dala solidan novac da se aerodrom osposobi. To je sve urađeno pre 2004. Sramota je davati ovako izvrnute informacije i pravdati se lažima. Skupi petlju čoveče pa kaži istinu, makar ostao bez funcije. Ionako si prevremeno penzionisani invalid koji nije radno sposoban - bar tako kaže tvoj papir o preveremenoj penziji.

Milos

pre 6 godina

To sto cete unistiti niski aerodrom NECE vam povecati broj putnika u BG, ici cemo kao i ranije za Skoplje i Sofiju, em blize, em jeftinije, tako da od bonusa kojima ste se nadali od francuza mozete da se oprostite. Coveka mozes da kontrolises dokle god mu nesto dajes, onog trenutka kada mu uzmes sve, vise nemas kontrolu. Mislite o tome, ako imate cime.

Mile

pre 6 godina

Ako necete da razvijate aerodrom u Nisu,
razvijacete aerodrome u:

Tuzli,
Sofiji,
Skoplju,
Pristini u buducnosti,
Temisvaru,
Osijeku,

Jer vecina naroda nece da vam placa 100-150 Evra sa Tesle, za nesto sto moze za 20, 30, 40, 50 Evra.
Sramotno su visoke cene Air Srbije u poredjenju sa konkurencijom.

Marko

pre 6 godina

Niski aerodrom po podacima pravi profit, dakle cistu dobit od 6mil evra godisnje. 1.5 milijardi RSD je malo vise od 12mil eura. To je moglo da se isplati 10x do sada i da grad ubira profit da se razvija dalje. Koje ovde napredno lud? Zbog ne transparentne koncesije svi ce placati cenu a prvo low cost iz Nisa na zalost svi ce se prebaciti u Temisvar.

Metropola

pre 6 godina

Drzava ce upropastiti Konstantina, mora to da ucini zbog ugovora sa Vinci. Isto kao sto subvencionise strane firme i time unistava privatni sektor. Mi smo narod koji ne ume na vreme da primeti kljucne stvari.

ricoNi

pre 6 godina

Bolje ugasi aerodrom.
Jutros sam ga slusao... covek prica, spustio glavu i prica... a pre 2-3 meseca na sva usta kako su ukinute subvencije aerodromu, super uspesno. Znate to je onaj gradonacelnik koga je Vucic vikao a on spustio glavu ima sniimak..

Helena

pre 6 godina

E, sad iz inata neću nikad da letim iz Beograda, makar išla u Budimpeštu, Temišvar... Moje pare videti nećete! Ako i budem ikad stala nogom više na "Teslu", biće to da zauvek odem iz ove zemlje.

motka umočena u organsku materiju neprijatnog mirisa

pre 6 godina

u nišu imate apsolutnu vlast 6 godina, kažete da obaveze bez plaćanja penala ne biste morali da podmirujete još godinu dana - što znači da za dobijanje trajnog vlasništva nad izuzetno profitabilnim aerodromom niste obezbedili nešto preko 10% godišnjeg gradskog budžeta u tom periodu?!
ili ste ekstremno nesposobni, pa bi vas trebalo smeniti doživotno, ili radite po nečijem diktatu pa bi vas trebalo doživotno smestiti u instituciju zatvorenog tipa!

na kraju, i ne najmanje važno - ko će sada vojsci isplatiti te pare i dati stambeni prostor?
vojska ovaj put neće pristati na vučićev diktat i oprostiti dugovanja, a ako je grad niš dužan da to namiri - koja je onda poenta ustupanja aerodroma državi?

Poslednji samuraj

pre 6 godina

pa logicno
prodali su jedan aerodrom treba prebaciti zaposlene sa " iskustvom" na jedini preostali aerodrom. Najjace sto zaposleni nece menjati mesto zivota. Ili ti sedece u Bg u i primati masne plate dok ce za to vreme Nislije raditi na Aerodromu za plate odgovarajucem standardu grada Nisa. Jedno je sigurno ili sa Nisa ili iz Bg a poletecu u bolji zivot iz ovog nepotiskoj raja.
p.s. Zasto ne razvijate Ladjevce

ja

pre 6 godina

Ne lazite. Godinu dana se priča kako je isplativ i beleži rast i promet (350 000 putnika prošle godine) a od juče kako nije isplativ i država dolazi da ga spasi.
Molim vas, nemojte da pomažete Nišu. Bilo nam je super dok se niste mesali. Leteli jeftino za 12 gradova.
Ako se umešate, nećemo leteti uopšte jer znamo koje su vam namere. Isterati low cost kojim će I aerodrom da se ugasi.

Borko

pre 6 godina

Snešno je ovo što rade. Uništili i dali teslu francuzima pa im je sada potreban novi izvor za krađu. Samo mi nije jasno kako misle da razvijaju taj niški aerodrom kad dokazano nisu znali da razviju teslu.
Još jedno! Da nije u pitanju ruski humanitarni centar možda? Otmu aerodrom, unište ga jer to je jedino što znaju i onda ga daju pod koncesiju da bi nove gazde zabranile rusima sletanje.

Aleksandar Veliki

pre 6 godina

1) privatizavija aerodroma Nikola tesla
2) odmah krece prica da Niski aerodrom nije isplativ
3) grad 'poklanja' aerodrom drzavi
4) nakon protesta izlazi ovo nebulozno objasnjenje
Obelodanite ugovor sa francuzima o privatizaciji Beogradskog aerodroma!!!
Nismo bas tolike ovce!!!

brm

pre 6 godina

Pa i nama iz Novog Sada se više isplati da letimo iz Temišvara i Budimpešte, nego iz Beograda. Zar stvarno mislite da će Nišlije pre da lete iz BG nego iz Sofije? Pa nije Srbija Beograd, a i mislim da se u mnogim Beograđanima smučilo što se cela Srbija usmerava kao Beogradu. Dosta više sa time.

dr.kadzija

pre 6 godina

Kada se rade kombinacije, obicno se prvo napravi prica, koja pije vodu i bar deluje logicno, pa neki papir pride da da zaledjinu....ovako sada s brda s dola neko pravdanje, koje ni sendvicari uz sokic ne mogu da progutaju.

bla bla

pre 6 godina

Neka je taj ugovor i istinit, sto sumnjam. ali niko ne trazi 1,5 milijardi eur, nego zemljiste koje se procenilo na tu vrednost.
Valjda je ugovorom definisano koje zemljiste.
Ko je potpisao ugovor? Vlada Srbije, vojska?
Ako je sve to istina, neko mora da odgovara i u zatvor.
Salim se, Srbija odavno nije drzava, nego nedefinisano geografsko podrucje.

Pravite nas budalama

pre 6 godina

Aham,nisu ni Baziliku kod bele Palanke zatrpali,samo su nabacili pesak preko nje i presli kamionima preko.Kao i fontana sto ne curi nego preliva a i onaj Hrast,nisu ga posekli,samo su presli preko njega testerom.

neša

pre 6 godina

Pa doevno placate 10.000€ za prenos skupstine grada privatnoj tv stanici a gradsku ste istom coveku prodali u bescenje.
Drugo ta kasarna je porusena vec sedam godina i ruzi deo grada koji je u nevidjenim rupcagama.
Nikada losije ulice u Nišu
ne ume doseljenik da vodi tako bitan grad, to mora rodjeni Nišlija.
Naissus mu dadose ime Rimljani a ti bi krila da mu poseces.

vule

pre 6 godina

Pa kada ste znali da ste duzni i ruzni sto niste pravili budzet prema tome a ne ulazete u gluposti samo da bi se slikali u nadi dace te dobiti jos jedan mandat.U Nisu SNS izgleda kao razbucana banda lopova koji niko nisakim ne razgovara a kola gore li gore.

Mara

pre 6 godina

Pre mesec dana vam je Aerodrom odlucno poslovao, ne treba subvencije, raste primet i br.putnika....a sad odjednom ovo? OK, treba naci izgovore, ali ne pravite ljude budalama! Ne damo niški Aerodrom!
Ili ce Sofija i Skoplje jednino od ovoga da imaju koristi!

Aleksa

pre 6 godina

Aerodrom u Nišu treba da ostane u vlasništvu grada Niša i treba da se razvija nezavisno od Beograda i beogradskog aerodroma. Voleo bih da svi veći evropski low-cost operatori (Eurowings, RyanAir, Easyjet, WIZZ, WOW, Pegasus) istovremeno rade na niškom aerodromu i povezuju građane Srbije sa ostatkom evrope po jeftinim tarifama.

sta da radimo ovde,da motamo kablove?

pre 6 godina

Filip Moris Nis,sediste u Beogradu,najaca srpska banka AIK banka Nis postade Aik banka BG,aerodrom Nis sa sedistem u BG.......................

Миле

pre 6 godina

Grad nije izmirio obavezu zato sto je kasarnu Bubanjski heroji prodao Americkoj firmi. Kako ce onda sagraditi stanove vojsci ako su otudjili zemljiste. Prevaranti i secikese.

Milann

pre 6 godina

Lepi komentari. Ako je državi do razvijanja aerodroma- ima Moravu.
Ako hoće da pomogne, neka namenski pomogne gradu Nišu.
Nišlije ne dajte aerodrom!!! Ako vam ga otmu koristite Sofiju i Skoplje koji su vam mnogo bliži. I Prištinu - veoma moderan aerodrom sa automatima za čekiranje.
Ja sve te aerodrome odavno koristim, jer bojkotujem Teslu, koja nije dozvolila detetu sa autizmom da uđe na let.

ггг

pre 6 godina

Ljudi, ajde nešto da shvatimo. Niš nikako ne krade putnike Beogradu, i ako krade to je svega 10.000 - 30.000 godišnje što je mizerno malo u odnosu na 5,3 miliona koliko Beograd ima putnika u 2017. godini. I jedan i drugi aerodrom su u 2017. godini su zabeležili porast broja putnika i ne vidim razlog da ne rade oba. Niš treba da se čuva Skoplja i Prištini jer su mu oni istinska konkurencja, tu najviše ima low cost saobraćaja. Beograd je opet u rangu sa Sofijom, Zagrebom..

prof dr CVETKO Prvi

pre 6 godina

Sta su cekali /SNS-ovci/ od 2012.god. kada su dosli na vlast i preuzeli kasarnu i kada su najavili izgradnju "Novog Nisa" ? Normalno - nista nisu uradili a ta kasarna im nije ni trebala ! A nisam znao da je "drzava" Srbija nametnula gradu harach od 6.000 € , kao penale ! "Drzava Srbija" je tada postala banka , koja uzima vise od svojih gradjana nego sto uzimaju strane banke ! Ko je potpisao taj zelenaski "Ugovor" i u cije ime i u ciju korist ? U korist shtete Nislija ! Valja podneti tuzbe proti takvog "ugovora" i on kao shtetan - nema pravnu valjanost ! A , kako su u "gradskoj" vlasti sve nepismeni ljudi /bili tada i sada/, bilo ih je lako dovesti u zabludu te je i po tom osnovu "ugovor" nevazheci! Iako je tako - mnogi bi trebali da zaglave u KPD "Nis" - iz obe ugovorne strane ! Kada su nepismeni a misle da znaju - valja ih kazniti !

C i n i k

pre 6 godina

Znaci ako dobro razumem, zemljiste u Nisu nije svojina nislija, nego je svojina Beograda?
Ako ima jos neko ko se cudi sto sve ex Yu republike pobegose glavom bez obzira od Beograda, eto vam jos jedan primer, Bgd ovde racuna da su to ipak juznjaci i da se niko ne buni?
Bolesno je koliko je ova zemlja centralizovana.Do mere da Srbija komotno moze da promeni naziv drzave u " Republika Beograd"!

Marko Niš

pre 6 godina

To da je gradska vlast nesposobna da vodi aerodrom i izgradi stanove to vidim al umesto da odu sa vlasti poklanjaju aerodrom. Kad nešto nisi sposoban da radiš DOLAZI BOLJI I SPOSOBNIJI A NE POKLANJAŠ NEŠTO ŠTO NISI STEKAO!!! Marš bre iz fotelja nesposobnjakovići!!!

Istraživač

pre 6 godina

02.12.2011 Južne vesti potražile su objašnjenje za izuzetno nisku cenu po kojoj je prodata nekadašnja kasarna Bubanjski heroji u Nišu.

Ova atraktivna lokacija od 15 hektara u urbanom delu grada prodata je juče američkoj kompaniji Clean erath capital po ceni od 1.020 dinara po kvadratu, što je svega 6 dinara veće od minimalne cene.Sudski veštak procenio je vrednost na oko 75 evra po kvadratu, ili oko 12 miliona evra. Ali, od te cifre treba odbiti 21.000 kvadrata stambenog prostora koliko je investitor u obavezi da izgradi i prenese Gradu, a Grad dalje Vojsci Srbije. Dakle, cena od 10 evra po kvadratu po kojoj je kasarna prodata je samo razlika između onoga što investitor plaća u nepokretnostima - rekao je Pešić.

realan

pre 6 godina

kasarna na bubnju je jos jedan neuspeh jer "investitor" uporno salje sve na svoju fb stranu?!? (iako su svi ubedjivali da je to firma od poverenja), aerodrom jeste poklonili jer nikada nije belezio bolje rezultate sto sa putnickim delom sto za kargo letove to su cinjenice(realno ne vidim zasto bi grad otkupio zemljiste od vs a onda im dao pravo na koriscenje istog ako im zatreba), vojni i civilni aerodrom je trebalo odavno razdvojiti i sa vojskom nemati apsolutno nikakva posla ali sadasnja vlast i sam gradonacelnik je usko povezan sa vojskom i ucinice sve samo da bi imao ikakvu korist (bas kao jedina ulica u nisu koja je uradjena od kada je dosao na vlast je slucajno ona gde on zivi)

marija

pre 6 godina

dakle, ne daju nam glavu da dignemo!!!!sramota....sve prodane duse!!!! avioni puni iz nisa...aerodrom radi odlicno....dokle vise po nasim glavama??? samo u nisu inspekcije bukvalno terorisu ugostitelje???? sta je ovo ljudi? gde idemo?

meraklija

pre 6 godina

"... Udruživanjem privrednika i političara grada Niša 1986.godine doneta je odluka o osnivanju radne organizacije “Aerodrom Niš”. Sudeći po okolnostima koje su tada vladale, ideja o otvaranju aerodroma u Nišu nije se dopala ondašnjoj vlasti u zemlji pa je tri dana pre svečanog otvaranja Republicki SUP zatvorio aerodrom. Tadašnji predsednik Skupštine opštine Niš, Dragoslav Pavlović izjavio je pre godinu dana za naš portal sledeće :

”Pogledajte podatke o otvaranju aerodroma. I ako je otvaranje bilo veličanstveno, iza kulisa se odvijala drama. Beograd, potpomognut svojim „vazalima“ iz Niša nije želeo taj aerodrom, pa ga je Republički SUP zatvorio tri dana pre nego što je otvoren. Uz mudro provlačenje kroz iglene uši i nesebičnu pomoć nekih ljudi, pre svega iz JNA, otvaranje je bilo veličanstveno. Drama koju pominjem poznata je vrlo malom broju ljudi, ali mi je drago da ovo izlazi u javnost za života onih koji su se borili za aerodrom, ali i onih koji su gurali klipove u svaki točak.”."

Tako bilo tada i uvek do sada, tako je i danas. Sve sto vredi prebaciti Beogradu, zaposliti ljude tamo, ostalo unistiti.

dontKnow

pre 6 godina

bukvalno bih radije isao busom do minhena 30h nego placao tvoje arape u airsrbiji... u celom svetu cveta low cost samo ih ovde proteruju. mislim ja nemam nista protiv i da letim sa ludthansa ali sa airsrbijom niiiiiiikad!!!!

Zvele

pre 6 godina

Obelodanite ugovor sa francuzima o privatizaciji Beogradskog aerodroma!!!
Nismo bas tolike ovce!!!
(Aleksandar Veliki, 01. april 2018 19:12)

pa ne stavlja se baš sve u ugovor.

nikki

pre 6 godina

Kakve lazi Beograda.. Ne, ovo nije u interesu svih gradjana Srbije, vec samo nekih. Poklonili, bez dinara, evra..sta li nadoknade. Ko je ovde lud....

Max

pre 6 godina

@ deki Ajde se lepo saberi u glavi i objasni nam u kojem to mjestu u CH zivis i koja vrsta energije pokrece vozove kojima treba sat i pol da prevale 40 km? Jel to u Svici ponovo parna lokomotiva u funkciji?

Jedva cekam da odem odavde

pre 6 godina

Narod u Evropi ne u Africi u 2018-oj godini ne u 1854-e godine vec u 2018-oj godini koji se prodaje svoj glas na izborima za 10 eura po clanu porodice ko god da je na glasackom listicu ne zasluzuje ni 1% bolju drzavu i bolje politicare od te koje ima 26+ godina zaredom.

mina

pre 6 godina

ma radice aerodrom ,nije to problem nece propasti ..ali sedistece biti u bgu ..zasto je sediste filip Morisa prebaceno u bg sad tamo placaju porez ..nekada je opstina Crveni krst bila najbogatija zbog Filip Morisa ..radnici iz Nisa su dobili otkaz a primljeni su Beogradjani i primaju velike plate ali U bgu...u nisu samo 300 radnika u prozvodnji i sve ih prebacuju u treca lica ...a u bg-u 1000 radnika u administraciji ..tako ce biti i sa aerodromom..uprava u Bg cak ce i radnike birati Bg ..evo rpimer Lidl ..iz Beogarda odlucuju ko ce biti primljen u Nisu ..U nisu voze autobusi sa beogradskim registracijama ..sve firme su registrovane u Bgu ...evo I cumtobel se jos nije otvorio al sediste u Bgu ..pa od cega ovaj grad da zivi ..eto to je problem ..sto je za sve sediste u Beogradu sta smo onda ovde ,debili koji nemamo mozak da razmilsjamo sami bez Beograda ..ne bi rekla

deki

pre 6 godina

Air serbia i nije toliko skupa koliko svi lupaju, krajem maja idemo za beograd iz ciriha a vraćamo se 10.juna. Sa prtljagom nam je najbolji po ceni air serbia pa swiss pa tek onda wizzair, kartu kupio pre 10dana a povratna za dve osobe 350.-Fr. Kod swiss 380.- a kod wizzair oko 550.-Fr. Išli smo i sa wizzair ali samo kada nemaš kofer itd. Znam da nema puno veze sa temom ali za one koji pišu 10,20,30 evra, to može kada ti datum nije bitan i putuješ sa ručnim prtljagom. A meni sto živim 40km do bazela a 30km do ciriha, treba mi 1,5sati do bazela a 25min do ciriha sa vozom a i to je puno nama bitno.

Aleksandar

pre 6 godina

Dragi dušebriznici, ostavite naš grad i aerodrom, zabavite se nekim drugim stvarima.
Gde ste bili kada sa Aerodroma nije bilo letova? Zašto ste nas se sada setili, kada smo bez vas uspeli da privučemo linije ka 12 gradova, hiljade tona kargo saobraćaja, kada Aerodrom ostvaruje PROFIT?
Statistike su javno dostupne, iz kojih se vidi da nama vasa pomoc nije potrebna.
Zasto bas sada, nakon Tesline koncesije? Svi znamo koje su vam namere.
Dole centralizacija ili bice Republika Juzna Srbija, zivi bili pa videli, dosta smo vas trpeli.

Sramota

pre 6 godina

Ako je istina da je grad Niš potpisao ugovor da u zamenu za aerodrom da zemljište, a onda to zemljište prodalo strancima, ja nemam reči kakav je to bezobrazluk i sramota. Još gore je ako sada država treba da preuzme obaveze grafa Niša, jer aerodrom svakako ostaje u gradu, plate, takse, ma sve. Sramota je sta radite, ni Beograd nema aerodrom u svom vlasništvu, a cak su njegove akcije deljene svim građanima!

nislija

pre 6 godina

Izmisljaju....pa sto niste od 2009 placali 6.000 dnevno?
U ugovoru o koncesiji dogovoreno je da se upropasti niski aerodrom koji je jedan od najperspektivnijih u Evropi.
Sramota je da se jedan gradonacelnik ne bori za Nis i nislije vec kao vazal poklanja sto nije njegovo.
Ostavka vazala Bulatovica!!!
Pokazati ugovor o koncesiji!!!
Imam poruku za Bg politicare....Aerodrom necete dobiti!!!

Aleksandra

pre 6 godina

Ova priča je toliko smrdljiva, da je to neverovatno! Do pre 2—3 meseca, gradski funkcioneri se hvalili uspehom aerodroma, sad odjednom, aerodrom je, po rečima istih, propast! Zatim, odjednom pominju neki ugovor ranije vlasti, koji SNS—u nije smetao kad je i sam došao na vlast, već se tek sada, posle 5—6 godina poziva na taj ugovor! Pa da li oni stvarno misle da smo mi idioti?! Najgore od svega je što to i misle i tako nas i tretiraju.

pajo

pre 6 godina

ljudi vam sve lijepo objasnili, niko nece ponijeti aerodrom. oon ostaje i svi benefiti koje on donosi ostaju gradu. drzava ga opreema i ulaze u njega. na krajju krajeva drzava ga je i pokrernula da mrtve tacke.grad nis se odlobodio tereta i velikih obaveza. umjesto da slavite ovakav potez grada vi protestvujete. znste zasto, zato sto ste danas strucnjaci za avio saobracaj, juce ste bili selektori, a sutra ste ko zna sto. misllte svojom glavom

deki

pre 6 godina

Max
Nije to nego do aerodroma u Cirih imaš iz skoro svih gradova i mislim i manje sa 10000 stanovnika direktan voz do stanice ispod aerodroma u Cirihu, a do bazela moraš do glavne stanice u bazelu pa onda sa busom što neide bas cesto do aerodroma, a i onda zavisi dal ideš sa ch ili sa Fr stane

Aca

pre 6 godina

Grad Niš nije dobio ništa od vojske. Radi se o vojnom aerodromu na koji je nakalemljena mala aerodromska zgrada i carina i špedicije... Pogledajte na google... To je rezervni aerodrom i na njega se preusmeravaju letovi kad je na Surčinu magla... Opremljen je opremom zamenjeno u Beogradu... Valjda je bolje da se koristi nego da stoji negde i propada... "Žuti" si subvencionisali dugo neku talijanski firmu da održava neke linije da se ne bi načisto ugasio... Srbija bi valjda trebala da ima bar dva aerodroma, Nišlje se plaše da je ovo samo predigra za gašenje il vraćanje na nivo od 2 leta dnevno...

BBB

pre 6 godina

Znaci sada ce svi poreski obveznici Srbije placati troskove aerodroma u Nisu umesto poreskih obveznika Nisa (sada se ne bune mrzitelji Beogradjana kojim su im za sve lose u zivotu od 1991 godine i dolaska SPS i Slobe).
Racunajmo trosak 6000 evra puta 365 dana i dolazimo do brojke od 2,19 miliona evra. Koliko placamo tj dotiramo avio kompanije da slecu na taj aerodrom.

Александар

pre 6 godina

Тако су провидни... Сада питање дана кда ће се Руско-Србски хуманитарни центар затворити сем ако га не дају Русима на 25година као Никола Тесла Французима тј. западњацима. Код нас су мала врата увек широм отворена. Ееее Србијо.

Puniša

pre 6 godina

A šta mislite o sledećem scenariju: Gradske vlasti fingiraju da iz finansijskih razloga moraju da predaju aerodrom državi a da, u stvari, iza svega stoji namera ili odluka države da više ne ide ka EU već ka Rusiji, odnosno da hoće da aerodrom prepuste Rusima gde će ovi napraviti svoju vojnu bazu?

Boris B.

pre 6 godina

Pravo pitanje je ko je na ledini napravio aerodrom ,ko je nabavio i instalirao opremu,ko sve to odrzava.Dali drzava ili mesna zajednica na cijoj je aerodrom teritoriji.Ako nije drzava ista treba da se skroz povuce i prepusti sve gradjanima Nisa pa neka sami posluju i razvijaju vazdusnu luku.Sve lici na politicku igru opozicije a ujedno pokazuje kako je lako posvadjati Srbe-zavadi pa vladaj.

deki

pre 6 godina

Air serbia i nije toliko skupa koliko svi lupaju, krajem maja idemo za beograd iz ciriha a vraćamo se 10.juna. Sa prtljagom nam je najbolji po ceni air serbia pa swiss pa tek onda wizzair, kartu kupio pre 10dana a povratna za dve osobe 350.-Fr. Kod swiss 380.- a kod wizzair oko 550.-Fr. Išli smo i sa wizzair ali samo kada nemaš kofer itd. Znam da nema puno veze sa temom ali za one koji pišu 10,20,30 evra, to može kada ti datum nije bitan i putuješ sa ručnim prtljagom. A meni sto živim 40km do bazela a 30km do ciriha, treba mi 1,5sati do bazela a 25min do ciriha sa vozom a i to je puno nama bitno.

pajo

pre 6 godina

ljudi vam sve lijepo objasnili, niko nece ponijeti aerodrom. oon ostaje i svi benefiti koje on donosi ostaju gradu. drzava ga opreema i ulaze u njega. na krajju krajeva drzava ga je i pokrernula da mrtve tacke.grad nis se odlobodio tereta i velikih obaveza. umjesto da slavite ovakav potez grada vi protestvujete. znste zasto, zato sto ste danas strucnjaci za avio saobracaj, juce ste bili selektori, a sutra ste ko zna sto. misllte svojom glavom

BBB

pre 6 godina

Znaci sada ce svi poreski obveznici Srbije placati troskove aerodroma u Nisu umesto poreskih obveznika Nisa (sada se ne bune mrzitelji Beogradjana kojim su im za sve lose u zivotu od 1991 godine i dolaska SPS i Slobe).
Racunajmo trosak 6000 evra puta 365 dana i dolazimo do brojke od 2,19 miliona evra. Koliko placamo tj dotiramo avio kompanije da slecu na taj aerodrom.

Sramota

pre 6 godina

Ako je istina da je grad Niš potpisao ugovor da u zamenu za aerodrom da zemljište, a onda to zemljište prodalo strancima, ja nemam reči kakav je to bezobrazluk i sramota. Još gore je ako sada država treba da preuzme obaveze grafa Niša, jer aerodrom svakako ostaje u gradu, plate, takse, ma sve. Sramota je sta radite, ni Beograd nema aerodrom u svom vlasništvu, a cak su njegove akcije deljene svim građanima!

Helena

pre 6 godina

E, sad iz inata neću nikad da letim iz Beograda, makar išla u Budimpeštu, Temišvar... Moje pare videti nećete! Ako i budem ikad stala nogom više na "Teslu", biće to da zauvek odem iz ove zemlje.

ггг

pre 6 godina

Ljudi, ajde nešto da shvatimo. Niš nikako ne krade putnike Beogradu, i ako krade to je svega 10.000 - 30.000 godišnje što je mizerno malo u odnosu na 5,3 miliona koliko Beograd ima putnika u 2017. godini. I jedan i drugi aerodrom su u 2017. godini su zabeležili porast broja putnika i ne vidim razlog da ne rade oba. Niš treba da se čuva Skoplja i Prištini jer su mu oni istinska konkurencja, tu najviše ima low cost saobraćaja. Beograd je opet u rangu sa Sofijom, Zagrebom..

Borko

pre 6 godina

Snešno je ovo što rade. Uništili i dali teslu francuzima pa im je sada potreban novi izvor za krađu. Samo mi nije jasno kako misle da razvijaju taj niški aerodrom kad dokazano nisu znali da razviju teslu.
Još jedno! Da nije u pitanju ruski humanitarni centar možda? Otmu aerodrom, unište ga jer to je jedino što znaju i onda ga daju pod koncesiju da bi nove gazde zabranile rusima sletanje.

Nišlija poklonjen Beogradu

pre 6 godina

Bulatoviću pa zar stvarno misliš da smo mala deca i da možeš takve gluposti da nam pričaš??
Jasno je ko dan bre, daješ aerodrom jer moraš , obecano je koncesionari beogradskog aerodroma i airserbii da neće biti low cost letova iz Srbije. Pa čak je bre i sam AV rekao da ih uništi Niški aerodrom pri pregovaranju za koncesije ne Beogradskom ..... Bruko jedna !!!!! I ako ti se drao AV na sred tvrdjave , malo je trebalo je šamarcinu da ti zavali !!!

Mile

pre 6 godina

Ako necete da razvijate aerodrom u Nisu,
razvijacete aerodrome u:

Tuzli,
Sofiji,
Skoplju,
Pristini u buducnosti,
Temisvaru,
Osijeku,

Jer vecina naroda nece da vam placa 100-150 Evra sa Tesle, za nesto sto moze za 20, 30, 40, 50 Evra.
Sramotno su visoke cene Air Srbije u poredjenju sa konkurencijom.

Boris B.

pre 6 godina

Pravo pitanje je ko je na ledini napravio aerodrom ,ko je nabavio i instalirao opremu,ko sve to odrzava.Dali drzava ili mesna zajednica na cijoj je aerodrom teritoriji.Ako nije drzava ista treba da se skroz povuce i prepusti sve gradjanima Nisa pa neka sami posluju i razvijaju vazdusnu luku.Sve lici na politicku igru opozicije a ujedno pokazuje kako je lako posvadjati Srbe-zavadi pa vladaj.

Metropola

pre 6 godina

Drzava ce upropastiti Konstantina, mora to da ucini zbog ugovora sa Vinci. Isto kao sto subvencionise strane firme i time unistava privatni sektor. Mi smo narod koji ne ume na vreme da primeti kljucne stvari.

Milann

pre 6 godina

Lepi komentari. Ako je državi do razvijanja aerodroma- ima Moravu.
Ako hoće da pomogne, neka namenski pomogne gradu Nišu.
Nišlije ne dajte aerodrom!!! Ako vam ga otmu koristite Sofiju i Skoplje koji su vam mnogo bliži. I Prištinu - veoma moderan aerodrom sa automatima za čekiranje.
Ja sve te aerodrome odavno koristim, jer bojkotujem Teslu, koja nije dozvolila detetu sa autizmom da uđe na let.

Milos

pre 6 godina

To sto cete unistiti niski aerodrom NECE vam povecati broj putnika u BG, ici cemo kao i ranije za Skoplje i Sofiju, em blize, em jeftinije, tako da od bonusa kojima ste se nadali od francuza mozete da se oprostite. Coveka mozes da kontrolises dokle god mu nesto dajes, onog trenutka kada mu uzmes sve, vise nemas kontrolu. Mislite o tome, ako imate cime.

Marko

pre 6 godina

Niski aerodrom po podacima pravi profit, dakle cistu dobit od 6mil evra godisnje. 1.5 milijardi RSD je malo vise od 12mil eura. To je moglo da se isplati 10x do sada i da grad ubira profit da se razvija dalje. Koje ovde napredno lud? Zbog ne transparentne koncesije svi ce placati cenu a prvo low cost iz Nisa na zalost svi ce se prebaciti u Temisvar.

Poslednji samuraj

pre 6 godina

pa logicno
prodali su jedan aerodrom treba prebaciti zaposlene sa " iskustvom" na jedini preostali aerodrom. Najjace sto zaposleni nece menjati mesto zivota. Ili ti sedece u Bg u i primati masne plate dok ce za to vreme Nislije raditi na Aerodromu za plate odgovarajucem standardu grada Nisa. Jedno je sigurno ili sa Nisa ili iz Bg a poletecu u bolji zivot iz ovog nepotiskoj raja.
p.s. Zasto ne razvijate Ladjevce

C i n i k

pre 6 godina

Znaci ako dobro razumem, zemljiste u Nisu nije svojina nislija, nego je svojina Beograda?
Ako ima jos neko ko se cudi sto sve ex Yu republike pobegose glavom bez obzira od Beograda, eto vam jos jedan primer, Bgd ovde racuna da su to ipak juznjaci i da se niko ne buni?
Bolesno je koliko je ova zemlja centralizovana.Do mere da Srbija komotno moze da promeni naziv drzave u " Republika Beograd"!

I opet laž

pre 6 godina

Laž, laž i laž. I opet laž. Stanovi za vojsku su kompenzacija za projekat Novi Niš, na području kasarne Bubanjski heroji. Taj deo grada je dat američkoj firmi, uz dogovor da deo stanova koji se napravi, ide vojsci. Aerodrom je vlasništvo promenio mnooogo ranije, inače ne bi bilo moguće finansiranje iz gradske kase i od donacija - Norveška je dala solidan novac da se aerodrom osposobi. To je sve urađeno pre 2004. Sramota je davati ovako izvrnute informacije i pravdati se lažima. Skupi petlju čoveče pa kaži istinu, makar ostao bez funcije. Ionako si prevremeno penzionisani invalid koji nije radno sposoban - bar tako kaže tvoj papir o preveremenoj penziji.

Aleksandar Veliki

pre 6 godina

1) privatizavija aerodroma Nikola tesla
2) odmah krece prica da Niski aerodrom nije isplativ
3) grad 'poklanja' aerodrom drzavi
4) nakon protesta izlazi ovo nebulozno objasnjenje
Obelodanite ugovor sa francuzima o privatizaciji Beogradskog aerodroma!!!
Nismo bas tolike ovce!!!

dontKnow

pre 6 godina

bukvalno bih radije isao busom do minhena 30h nego placao tvoje arape u airsrbiji... u celom svetu cveta low cost samo ih ovde proteruju. mislim ja nemam nista protiv i da letim sa ludthansa ali sa airsrbijom niiiiiiikad!!!!

deki

pre 6 godina

Max
Nije to nego do aerodroma u Cirih imaš iz skoro svih gradova i mislim i manje sa 10000 stanovnika direktan voz do stanice ispod aerodroma u Cirihu, a do bazela moraš do glavne stanice u bazelu pa onda sa busom što neide bas cesto do aerodroma, a i onda zavisi dal ideš sa ch ili sa Fr stane

ricoNi

pre 6 godina

Bolje ugasi aerodrom.
Jutros sam ga slusao... covek prica, spustio glavu i prica... a pre 2-3 meseca na sva usta kako su ukinute subvencije aerodromu, super uspesno. Znate to je onaj gradonacelnik koga je Vucic vikao a on spustio glavu ima sniimak..

bla bla

pre 6 godina

Neka je taj ugovor i istinit, sto sumnjam. ali niko ne trazi 1,5 milijardi eur, nego zemljiste koje se procenilo na tu vrednost.
Valjda je ugovorom definisano koje zemljiste.
Ko je potpisao ugovor? Vlada Srbije, vojska?
Ako je sve to istina, neko mora da odgovara i u zatvor.
Salim se, Srbija odavno nije drzava, nego nedefinisano geografsko podrucje.

motka umočena u organsku materiju neprijatnog mirisa

pre 6 godina

u nišu imate apsolutnu vlast 6 godina, kažete da obaveze bez plaćanja penala ne biste morali da podmirujete još godinu dana - što znači da za dobijanje trajnog vlasništva nad izuzetno profitabilnim aerodromom niste obezbedili nešto preko 10% godišnjeg gradskog budžeta u tom periodu?!
ili ste ekstremno nesposobni, pa bi vas trebalo smeniti doživotno, ili radite po nečijem diktatu pa bi vas trebalo doživotno smestiti u instituciju zatvorenog tipa!

na kraju, i ne najmanje važno - ko će sada vojsci isplatiti te pare i dati stambeni prostor?
vojska ovaj put neće pristati na vučićev diktat i oprostiti dugovanja, a ako je grad niš dužan da to namiri - koja je onda poenta ustupanja aerodroma državi?

Mara

pre 6 godina

Pre mesec dana vam je Aerodrom odlucno poslovao, ne treba subvencije, raste primet i br.putnika....a sad odjednom ovo? OK, treba naci izgovore, ali ne pravite ljude budalama! Ne damo niški Aerodrom!
Ili ce Sofija i Skoplje jednino od ovoga da imaju koristi!

ja

pre 6 godina

Ne lazite. Godinu dana se priča kako je isplativ i beleži rast i promet (350 000 putnika prošle godine) a od juče kako nije isplativ i država dolazi da ga spasi.
Molim vas, nemojte da pomažete Nišu. Bilo nam je super dok se niste mesali. Leteli jeftino za 12 gradova.
Ako se umešate, nećemo leteti uopšte jer znamo koje su vam namere. Isterati low cost kojim će I aerodrom da se ugasi.

neša

pre 6 godina

Pa doevno placate 10.000€ za prenos skupstine grada privatnoj tv stanici a gradsku ste istom coveku prodali u bescenje.
Drugo ta kasarna je porusena vec sedam godina i ruzi deo grada koji je u nevidjenim rupcagama.
Nikada losije ulice u Nišu
ne ume doseljenik da vodi tako bitan grad, to mora rodjeni Nišlija.
Naissus mu dadose ime Rimljani a ti bi krila da mu poseces.

dr.kadzija

pre 6 godina

Kada se rade kombinacije, obicno se prvo napravi prica, koja pije vodu i bar deluje logicno, pa neki papir pride da da zaledjinu....ovako sada s brda s dola neko pravdanje, koje ni sendvicari uz sokic ne mogu da progutaju.

brm

pre 6 godina

Pa i nama iz Novog Sada se više isplati da letimo iz Temišvara i Budimpešte, nego iz Beograda. Zar stvarno mislite da će Nišlije pre da lete iz BG nego iz Sofije? Pa nije Srbija Beograd, a i mislim da se u mnogim Beograđanima smučilo što se cela Srbija usmerava kao Beogradu. Dosta više sa time.

vule

pre 6 godina

Pa kada ste znali da ste duzni i ruzni sto niste pravili budzet prema tome a ne ulazete u gluposti samo da bi se slikali u nadi dace te dobiti jos jedan mandat.U Nisu SNS izgleda kao razbucana banda lopova koji niko nisakim ne razgovara a kola gore li gore.

Aleksa

pre 6 godina

Aerodrom u Nišu treba da ostane u vlasništvu grada Niša i treba da se razvija nezavisno od Beograda i beogradskog aerodroma. Voleo bih da svi veći evropski low-cost operatori (Eurowings, RyanAir, Easyjet, WIZZ, WOW, Pegasus) istovremeno rade na niškom aerodromu i povezuju građane Srbije sa ostatkom evrope po jeftinim tarifama.

marija

pre 6 godina

dakle, ne daju nam glavu da dignemo!!!!sramota....sve prodane duse!!!! avioni puni iz nisa...aerodrom radi odlicno....dokle vise po nasim glavama??? samo u nisu inspekcije bukvalno terorisu ugostitelje???? sta je ovo ljudi? gde idemo?

Миле

pre 6 godina

Grad nije izmirio obavezu zato sto je kasarnu Bubanjski heroji prodao Americkoj firmi. Kako ce onda sagraditi stanove vojsci ako su otudjili zemljiste. Prevaranti i secikese.

Pravite nas budalama

pre 6 godina

Aham,nisu ni Baziliku kod bele Palanke zatrpali,samo su nabacili pesak preko nje i presli kamionima preko.Kao i fontana sto ne curi nego preliva a i onaj Hrast,nisu ga posekli,samo su presli preko njega testerom.

realan

pre 6 godina

kasarna na bubnju je jos jedan neuspeh jer "investitor" uporno salje sve na svoju fb stranu?!? (iako su svi ubedjivali da je to firma od poverenja), aerodrom jeste poklonili jer nikada nije belezio bolje rezultate sto sa putnickim delom sto za kargo letove to su cinjenice(realno ne vidim zasto bi grad otkupio zemljiste od vs a onda im dao pravo na koriscenje istog ako im zatreba), vojni i civilni aerodrom je trebalo odavno razdvojiti i sa vojskom nemati apsolutno nikakva posla ali sadasnja vlast i sam gradonacelnik je usko povezan sa vojskom i ucinice sve samo da bi imao ikakvu korist (bas kao jedina ulica u nisu koja je uradjena od kada je dosao na vlast je slucajno ona gde on zivi)

Puniša

pre 6 godina

A šta mislite o sledećem scenariju: Gradske vlasti fingiraju da iz finansijskih razloga moraju da predaju aerodrom državi a da, u stvari, iza svega stoji namera ili odluka države da više ne ide ka EU već ka Rusiji, odnosno da hoće da aerodrom prepuste Rusima gde će ovi napraviti svoju vojnu bazu?

prof dr CVETKO Prvi

pre 6 godina

Sta su cekali /SNS-ovci/ od 2012.god. kada su dosli na vlast i preuzeli kasarnu i kada su najavili izgradnju "Novog Nisa" ? Normalno - nista nisu uradili a ta kasarna im nije ni trebala ! A nisam znao da je "drzava" Srbija nametnula gradu harach od 6.000 € , kao penale ! "Drzava Srbija" je tada postala banka , koja uzima vise od svojih gradjana nego sto uzimaju strane banke ! Ko je potpisao taj zelenaski "Ugovor" i u cije ime i u ciju korist ? U korist shtete Nislija ! Valja podneti tuzbe proti takvog "ugovora" i on kao shtetan - nema pravnu valjanost ! A , kako su u "gradskoj" vlasti sve nepismeni ljudi /bili tada i sada/, bilo ih je lako dovesti u zabludu te je i po tom osnovu "ugovor" nevazheci! Iako je tako - mnogi bi trebali da zaglave u KPD "Nis" - iz obe ugovorne strane ! Kada su nepismeni a misle da znaju - valja ih kazniti !

Marko Niš

pre 6 godina

To da je gradska vlast nesposobna da vodi aerodrom i izgradi stanove to vidim al umesto da odu sa vlasti poklanjaju aerodrom. Kad nešto nisi sposoban da radiš DOLAZI BOLJI I SPOSOBNIJI A NE POKLANJAŠ NEŠTO ŠTO NISI STEKAO!!! Marš bre iz fotelja nesposobnjakovići!!!

Istraživač

pre 6 godina

02.12.2011 Južne vesti potražile su objašnjenje za izuzetno nisku cenu po kojoj je prodata nekadašnja kasarna Bubanjski heroji u Nišu.

Ova atraktivna lokacija od 15 hektara u urbanom delu grada prodata je juče američkoj kompaniji Clean erath capital po ceni od 1.020 dinara po kvadratu, što je svega 6 dinara veće od minimalne cene.Sudski veštak procenio je vrednost na oko 75 evra po kvadratu, ili oko 12 miliona evra. Ali, od te cifre treba odbiti 21.000 kvadrata stambenog prostora koliko je investitor u obavezi da izgradi i prenese Gradu, a Grad dalje Vojsci Srbije. Dakle, cena od 10 evra po kvadratu po kojoj je kasarna prodata je samo razlika između onoga što investitor plaća u nepokretnostima - rekao je Pešić.

sta da radimo ovde,da motamo kablove?

pre 6 godina

Filip Moris Nis,sediste u Beogradu,najaca srpska banka AIK banka Nis postade Aik banka BG,aerodrom Nis sa sedistem u BG.......................

nikki

pre 6 godina

Kakve lazi Beograda.. Ne, ovo nije u interesu svih gradjana Srbije, vec samo nekih. Poklonili, bez dinara, evra..sta li nadoknade. Ko je ovde lud....

Max

pre 6 godina

@ deki Ajde se lepo saberi u glavi i objasni nam u kojem to mjestu u CH zivis i koja vrsta energije pokrece vozove kojima treba sat i pol da prevale 40 km? Jel to u Svici ponovo parna lokomotiva u funkciji?

Aleksandar

pre 6 godina

Dragi dušebriznici, ostavite naš grad i aerodrom, zabavite se nekim drugim stvarima.
Gde ste bili kada sa Aerodroma nije bilo letova? Zašto ste nas se sada setili, kada smo bez vas uspeli da privučemo linije ka 12 gradova, hiljade tona kargo saobraćaja, kada Aerodrom ostvaruje PROFIT?
Statistike su javno dostupne, iz kojih se vidi da nama vasa pomoc nije potrebna.
Zasto bas sada, nakon Tesline koncesije? Svi znamo koje su vam namere.
Dole centralizacija ili bice Republika Juzna Srbija, zivi bili pa videli, dosta smo vas trpeli.

mina

pre 6 godina

ma radice aerodrom ,nije to problem nece propasti ..ali sedistece biti u bgu ..zasto je sediste filip Morisa prebaceno u bg sad tamo placaju porez ..nekada je opstina Crveni krst bila najbogatija zbog Filip Morisa ..radnici iz Nisa su dobili otkaz a primljeni su Beogradjani i primaju velike plate ali U bgu...u nisu samo 300 radnika u prozvodnji i sve ih prebacuju u treca lica ...a u bg-u 1000 radnika u administraciji ..tako ce biti i sa aerodromom..uprava u Bg cak ce i radnike birati Bg ..evo rpimer Lidl ..iz Beogarda odlucuju ko ce biti primljen u Nisu ..U nisu voze autobusi sa beogradskim registracijama ..sve firme su registrovane u Bgu ...evo I cumtobel se jos nije otvorio al sediste u Bgu ..pa od cega ovaj grad da zivi ..eto to je problem ..sto je za sve sediste u Beogradu sta smo onda ovde ,debili koji nemamo mozak da razmilsjamo sami bez Beograda ..ne bi rekla

meraklija

pre 6 godina

"... Udruživanjem privrednika i političara grada Niša 1986.godine doneta je odluka o osnivanju radne organizacije “Aerodrom Niš”. Sudeći po okolnostima koje su tada vladale, ideja o otvaranju aerodroma u Nišu nije se dopala ondašnjoj vlasti u zemlji pa je tri dana pre svečanog otvaranja Republicki SUP zatvorio aerodrom. Tadašnji predsednik Skupštine opštine Niš, Dragoslav Pavlović izjavio je pre godinu dana za naš portal sledeće :

”Pogledajte podatke o otvaranju aerodroma. I ako je otvaranje bilo veličanstveno, iza kulisa se odvijala drama. Beograd, potpomognut svojim „vazalima“ iz Niša nije želeo taj aerodrom, pa ga je Republički SUP zatvorio tri dana pre nego što je otvoren. Uz mudro provlačenje kroz iglene uši i nesebičnu pomoć nekih ljudi, pre svega iz JNA, otvaranje je bilo veličanstveno. Drama koju pominjem poznata je vrlo malom broju ljudi, ali mi je drago da ovo izlazi u javnost za života onih koji su se borili za aerodrom, ali i onih koji su gurali klipove u svaki točak.”."

Tako bilo tada i uvek do sada, tako je i danas. Sve sto vredi prebaciti Beogradu, zaposliti ljude tamo, ostalo unistiti.

Aca

pre 6 godina

Grad Niš nije dobio ništa od vojske. Radi se o vojnom aerodromu na koji je nakalemljena mala aerodromska zgrada i carina i špedicije... Pogledajte na google... To je rezervni aerodrom i na njega se preusmeravaju letovi kad je na Surčinu magla... Opremljen je opremom zamenjeno u Beogradu... Valjda je bolje da se koristi nego da stoji negde i propada... "Žuti" si subvencionisali dugo neku talijanski firmu da održava neke linije da se ne bi načisto ugasio... Srbija bi valjda trebala da ima bar dva aerodroma, Nišlje se plaše da je ovo samo predigra za gašenje il vraćanje na nivo od 2 leta dnevno...

Александар

pre 6 godina

Тако су провидни... Сада питање дана кда ће се Руско-Србски хуманитарни центар затворити сем ако га не дају Русима на 25година као Никола Тесла Французима тј. западњацима. Код нас су мала врата увек широм отворена. Ееее Србијо.

Zvele

pre 6 godina

Obelodanite ugovor sa francuzima o privatizaciji Beogradskog aerodroma!!!
Nismo bas tolike ovce!!!
(Aleksandar Veliki, 01. april 2018 19:12)

pa ne stavlja se baš sve u ugovor.

Aleksandra

pre 6 godina

Ova priča je toliko smrdljiva, da je to neverovatno! Do pre 2—3 meseca, gradski funkcioneri se hvalili uspehom aerodroma, sad odjednom, aerodrom je, po rečima istih, propast! Zatim, odjednom pominju neki ugovor ranije vlasti, koji SNS—u nije smetao kad je i sam došao na vlast, već se tek sada, posle 5—6 godina poziva na taj ugovor! Pa da li oni stvarno misle da smo mi idioti?! Najgore od svega je što to i misle i tako nas i tretiraju.

nislija

pre 6 godina

Izmisljaju....pa sto niste od 2009 placali 6.000 dnevno?
U ugovoru o koncesiji dogovoreno je da se upropasti niski aerodrom koji je jedan od najperspektivnijih u Evropi.
Sramota je da se jedan gradonacelnik ne bori za Nis i nislije vec kao vazal poklanja sto nije njegovo.
Ostavka vazala Bulatovica!!!
Pokazati ugovor o koncesiji!!!
Imam poruku za Bg politicare....Aerodrom necete dobiti!!!

Jedva cekam da odem odavde

pre 6 godina

Narod u Evropi ne u Africi u 2018-oj godini ne u 1854-e godine vec u 2018-oj godini koji se prodaje svoj glas na izborima za 10 eura po clanu porodice ko god da je na glasackom listicu ne zasluzuje ni 1% bolju drzavu i bolje politicare od te koje ima 26+ godina zaredom.