1. Kakva nova stanica u Beogradu? Armatura jos visi sa plafona,nalepili plocice i osvetljenje.Obicno napusteno gradiliste,sa oglednim peronima.Svedok sam kada je pocelo rusenje starog Prokopa,nadstresnica prebacena na N.Beograd i pocetak gradnje novog. Procenjujem radove na narednih 20-40 godina.
  (Vlada, 12. decembar 2017 08:15)

  # Link komentara

 2. Dobra stvar u ovoj vesti je ta sto ce svi skapirati da je voziti se vozom u Srbiji besmisleno i potraziti neki drugi nacin transporta. Inace jedini bus koji ide za Prokop je 34 (u stvari jedan omanji kombi) koji nedeljom saobraca na svakih sat i 10 minuta!
  (Stenka, 11. decembar 2017 16:13)

  Postoji i 36, koji ide sa Prokopa preko Autokomande, Karadjordjevog parka i Slavije, pa Nemanjinom do Glavne zeleznicke i onda nazad na Prokop, pravi krug. Radnim danima ide na 20 minuta, a uvece posle 22 nema polazaka.
  (marija, 12. decembar 2017 06:36)

  # Link komentara

 3. da li mali i ekipa misle da se stanica proglasava dekretom a ne zavrsenim radovima.jos jedna obmana. kao i sve ostalo.nezavrsena stanica ne moze biti stanica a kamoli glavna sem ako to kazu mali i vesic.
  (d.ignjatovic, 12. decembar 2017 00:44)

  # Link komentara

 4. Sramota.Pancevo je grad koji preseca zeleznica sa 4 stajalista.Lokal patriote su uspele to da uniste ostave grad bez zeleznice.Ne zelim vise da zivim u Pancevu i odlazim,a lokalna vlast nek se voza autobusima u 21 veku.Pancevo,daleko od ociju Novog Sada i srca Beogrda. Vlast jedino nije uspela da objasni gde su nestali putnici iz prepunih Beovozova u proteklih 20 godina.Putuj Evropo,laku noc Srbijo. Dvokolosecnu novu prugu Beograd -Pancevo prodajte u staro gvozdje i onako su je ocerupali od samog otvaranja pa i BG voz ima sporu voznju.Laku noc.
  (Vlada, 11. decembar 2017 23:56)

  # Link komentara

 5. @(Stenka, 11. decembar 2017 16:13)

  Ne bih se složio, jer železnica treba da bude broj jedan, a da bahati autobuski prevoznici prestanu da deru sa cenama. Pre par dana je Pančevo objavilo "studiju" koju su naručili, u kojoj je rečeno da je voz skup i da je isplativije da se uloži više novca u autobuski prevoz, a nedavno je rekonstruisana cela pruga od Bg-a do Pančeva da bismo danas išli autobusom i to skoro duplo duže? Inače voz ima ogroman kapacitet u odnosu na bus (skoro 10-ak autobusa) i dovoljno je da saobraća na svakih sat vremena (što je jako mali trošak ako imamo recimo 10 polazaka autobusa na svakih 10 minuta da bi se postigao kapacitet voza). Dakle očigledno da autobuski lobi deluje poprilično jako i uništava železnicu.
  (Mileta, 11. decembar 2017 16:59)

  # Link komentara

 6. Odem nekad sto se kaze turisticki za BG. Idem iz NS i to uglavnom vozom. Staje mi tamo u centru grada. To mi je okej. Idealno. Ako neko moze ovde da objasni da li ce sada vozovi iz NS da idu za taj Prokop i u kom se on delu grada nalazi i koliko je daleko od centra? Hvala
  (Lala, 11. decembar 2017 10:48)

  U vestima (Prvi program Radio Beograda) emitovanim u 15 sati je jasno rečeno da će glavna železnička stanica biti namenjena za međunarodni železnički saobraćaj i za saobraćaj Beograd - Novi Sad - Beograd.
  (Samosvesna gradjanka, 11. decembar 2017 16:54)

  # Link komentara

 7. Dobra stvar u ovoj vesti je ta sto ce svi skapirati da je voziti se vozom u Srbiji besmisleno i potraziti neki drugi nacin transporta. Inace jedini bus koji ide za Prokop je 34 (u stvari jedan omanji kombi) koji nedeljom saobraca na svakih sat i 10 minuta!
  (Stenka, 11. decembar 2017 16:13)

  # Link komentara

 8. @Lala
  Кад изађеш на Прокопу, можеш да чекаш БГ воз, који после стаје код Карађорђевог парка, Вуковог споменика итд, или који иде ка Тошином бунару и Земуну.
  Карта се куца као и у бусу (бус плус).

  Имаш и опцију да хваташ бус 36. Нисам тачно сигуран где он стаје, ваљда је у близини...

  Надам се да сам ти помогао. Поздрав!
   (Бук, 11. decembar 2017 16:04)

  # Link komentara

 9. Bilo bi jako lepo kada bi taj međunarodni voz Beograd - Solun bio: AUTO voz.

  A ne samo onaj do Bara...
   (Ivan, 11. decembar 2017 13:13)

  # Link komentara

 10. @igor
  Ne samo sa invaliditetom, vec osoba sa iole vecim koferom i stiklama ne moze da pridje. Ne postoji staza do onih minijaturnih ulaza, vec se preskace sljunak.
  Posaljite novinara da slika ulaz u Prokop.
  (MisterNo, 11. decembar 2017 13:07)

  # Link komentara

 11. Katastrofa! Stara železnička stanica se nalazi na deset minuta od Slavije i dvadeset minuta od Terazija peške. Ceo tok saobraćaja u Beogradu je projektovan i ide preko trga kod stanice. Sada je saobraćaj prebačen u mrtvi deo Beograda ( stambeni deo) gde je nemoguće okrenuti saobraćaj ka Prokopu. I gle čuda autobus iz Prokopa vraća putnike na trg ispred stare železničke stanice. Katastrofa potpuno nepoznavanje tokova saobraćaja bez ikakve brige za putnike kao i za potrebe Železnica. Na zdravlje.
  (Vasilije Martic, 11. decembar 2017 13:04)

  # Link komentara

 12. Pročitao sam komentare i svi su logični i umesni. Veći problem od premeštanja na Prokop je KAŠNJENJE. Voz iz Velike Plane za Beograd i obratno kasni bukvalno, svakog dana, manje ili više. Džabe vam novi lepi vozovi.
  (urmas, 11. decembar 2017 12:45)

  # Link komentara

 13. Može li neko da mi objasni šta je pisac želio da kaže?
  "(Iz dosadašnje glavne železničke stanice Beograd u unutrašnjem putničkom saobraćaju od danas saobraćaju samo tri para vozova između Beograda i Novog Sada, dok se čitav međunarodni putnički saobraćaj i dalje odvija preko glavne železničke stanice Beograd, objavljeno je na sajtu "Infrastruktura železnice Srbije")".
  (Pero, 11. decembar 2017 12:40)

  # Link komentara

 14. Odem nekad sto se kaze turisticki za BG. Idem iz NS i to uglavnom vozom. Staje mi tamo u centru grada. To mi je okej. Idealno. Ako neko moze ovde da objasni da li ce sada vozovi iz NS da idu za taj Prokop i u kom se on delu grada nalazi i koliko je daleko od centra? Hvala
  (Lala, 11. decembar 2017 10:48)
  Prokop ti je u blizini mostarske petlje. Do grada ti treba nekih 20-ak minuta prevozom.
  (predavac, 11. decembar 2017 12:14)

  # Link komentara

 15. Da li voz SOLUN - BEOGRAD saobraća celom rutom ili i dalje voze autobusi od Gevgelije?
  Nigde osim u ovoj vesti ne postoji informacija da voz ponovo saobraća.

  Ovo sa Prokopom je nebuloza, okolina neuređena, neorganizovan prevoz do centra grada i ostalih delova, neobeleženo, šta da radi neko ko se tamo nađe sam uveče, nigde ništa...
  (VJ, 11. decembar 2017 11:42)

  # Link komentara

 16. Odem nekad sto se kaze turisticki za BG. Idem iz NS i to uglavnom vozom. Staje mi tamo u centru grada. To mi je okej. Idealno. Ako neko moze ovde da objasni da li ce sada vozovi iz NS da idu za taj Prokop i u kom se on delu grada nalazi i koliko je daleko od centra? Hvala
   (Lala, 11. decembar 2017 10:48)

  # Link komentara

 17. Znaci u prevodu, Bg nece imati pravu zeleznicku stanicu. Ako idete iz Nisa ili Uzica putujete do Resnika pa tamo cekate Bg voz koji mozda dodje mozda ne dodje da biste stigli do centra Bg-a. Ako putujete iz Ns-a ili Sida stizete do Batajnice i opet ista situacija kao sa Resnikom. Doduse iz Bataje imate i bus 73 koji mozete da hvatate do civilizacije.
  Inace nigde ne pise da je ovo privremeni red voznje i da se uskoro (za mesec, dva) ocekuje korigovanje ovog NEreda voznje na gore.
  (Eustahije, 11. decembar 2017 10:32)

  # Link komentara

 18. A na staroj nenormalne gužve, jer ko god nema baš fiksno vreme polaska, sačekaće voz za Peštu ili Beč da ide na sever umesto da se klacka do one vuko*ebine od Prokopa.
  (Vratite nam staru, 11. decembar 2017 10:10)

  # Link komentara

 19. Prosle godine u ovo vreme "slucajno"sam se obreo u stanici Prokop. Kad sam izasao na povrsinu ugledao sam autobusko stajaliste bez i jedne oznake ili informacije. Pomislio sam da pitam ostale putnike za bilo kakvu smislenu informaciju ali oni su bili u istom zbunu kao i ja.
  Znate onu izreku u kojoj se spominje magarac i magla..

  Fala na paznji.
  (iGOR, 11. decembar 2017 10:00)

  # Link komentara

 20. Pa mora postojati mnogo vise linija GSP da bi tako nesto bilo prakticno. Jednom sam stigao na Prokop oko 21h, kada vise nije bilo ni BG vozova.. Nisam imao cime kuci da odem. Stvarno katastrofa
  (putnik, 11. decembar 2017 09:53)

  # Link komentara

 21. Za to vreme na Glavnoj uredno prodaju karte za voz koji kreće za 15. min sa Prokopa.

  Ako izmeste Autobusku stanicu na Buvljak, nova glavna stanica biće Novi Beograd. Iz Novog Sada do Prokopa niko ne ide.
   (Mladen, 11. decembar 2017 09:48)

  # Link komentara

 22. Vidiš ti šta je velegrad,ima dve glavne železničke stanice.
   (Debeli Sava, 11. decembar 2017 09:45)

  # Link komentara

 23. Jedina pozitivna strana ove vesti je što se putnici više neće vući pola sata od Rakovice do glavne stanice. Opet, pola sata će im trebati da iz Prokopa dođu do bilo koje civilizacije.
  (Salvi, 11. decembar 2017 09:44)

  # Link komentara

 24. Novog reda vožnje BG voza nigde nema, ni na sajtu železnice. Neozbiljno i neodgovorno.
  (Aki Ajo, 11. decembar 2017 09:43)

  # Link komentara

 25. Прошлогодишњи Ред вожње правили су, очигледно, људи који се не возе возовима, нити познају ту проблематику. Био је тотално бесмислен и, самим тим, нерентабилан. Чини ми се да ће га овај, у глупости, превазићи, посебно са увођењем Ресника као раскрснице за возове према Прокопу. То је потез којим ће се број путника и надаље, засигурно, смањивати.
  (esapeka, 11. decembar 2017 09:36)

  # Link komentara

 26. Ma ko jos vozom ide sem putnika u prigradskim naseljima. Kompozicije od jednog ili dva vagona. Ne pamtim kad sam video voz sa dvadesetak vagona ,jos od mladosti
  (Neca, 11. decembar 2017 09:32)

  # Link komentara

 27. A do stanice blatnjavim kozjim stazama. Pa tako cisti pravo u voz.
  (Pedja, 11. decembar 2017 09:28)

  # Link komentara

 28. Kako ce sada ljudi da presedaju sa domacih linija na medjunarodne i obratno?! Sa sve torbama da putuju gradskim prevozom 5 km ili da ih oderu taksisti. Ko ce to da placa?
  (Goran, 11. decembar 2017 09:27)

  # Link komentara

 29. Taj vaš Prokop se otvara pred svake izbore, i počinje gradnja nove glavne autobusne stanice!
  (Bruder Jakob, 11. decembar 2017 09:22)

  # Link komentara

 30. Koji je napisao neko ko u voz nije ušao!!! Odgovara samo onima koji ne rade.
   (tajmon, 11. decembar 2017 09:10)

  # Link komentara

 31. jedina u svetu glavna zeleznicka stanica glavnog grada jedne drzave koja nema nijednu prodavnicu nijednu trafiku nista osobe sa invalidetom mogu samo da sanjaju ulazak na stanicu sto je sramota za jedan glavni grad i njegovu glavnu zeleznicku stanicu.
   (igor, 11. decembar 2017 09:05)

  # Link komentara