1. U ministarstvima se ništa ne radi. S jedne strane, zaposleno je na stotine partijskih kadrova od kojih mnogi ne umeju da otvore MS Word ili da pošalju imejl. S druge strane, imaju bedne plate, pa i oni koji imaju znanja i zvanja su potpuno demotivisani. Loše vrzino kolo. Onda unajmljuju savetnike i "autsorsuju" osnovne zadatke i to se onda debelo naplaćuje, a političari se tu pride počaste. Kako god, nezadovoljstvo zaposlenih u ministarstvima je ogromno u delu onih koji poznaju upravu i znaju znanje.
  (zapatta, 7. decembar 2017 18:07)

  # Link komentara

 2. Juce sam bio u pisarnici jedne drzavne ustanove. Tri stola, dve gospodje obavljaju neke privatne razgovore a za trecim stolom jedan gospodin koji mi je odmah uzeo predmet. Znaci na teret obveznika dve plate samo tu na jednom mestu.
   (SASA, 7. decembar 2017 18:02)

  # Link komentara

 3. E Srbijoooo. Zbog ovoga i ovakvih ode nam kompletna pametna omladina
   (Dejan, 7. decembar 2017 17:48)

  # Link komentara

 4. Naravno,da ne dirate parazite u drzavnom sektoru,koji primaju palte,a nista ne rade,osim sto ogovaraju i ispijaju kafe.A tu se zaposlili partijski ili po babu i stricevima.Ko to sve placa?Realni i privatni sektor,kojima namecete sve vece namete,poreze i prireze,sve zarad tih parazita.Ti paraziti su postali bolest Srbije,postali su pravi kapitalisti,a realni i privatni sektor proletarijat u ovom hibridnom drustvu,gde se uzelo najgore od kapitalizma i najgore od komunizma.
  (San Jackie, 7. decembar 2017 16:56)

  # Link komentara

 5. nemojte ,pa niste ludi, polako bar jos 10g.
   (Geometar, 7. decembar 2017 16:52)

  # Link komentara

 6. Radim u jednoj državnoj firmi, druga po prihodu u Srbiji. Pre desetak godina uvedeno je virtuelno brojanje poena u prodaji usluga i nije novac bio merilo rezultata. Zašto? Na takav način mogu velike plate I bonuse da zarade i oni koji su dovedeni sa ulice kao članovi partije. Šta se desilo? Menadžer koji je firmi doneo velike pare našao se na dnu liste jer su kolege koje su imale virtuelne rezultate dobijale bonuse i unapređenja. Naravno, posle toliko godina ta firma je izgubila 50% korisnika i sadaq ima 3500 više radnika. Verovali ili ne, do dan danas se taj sistem praćenja rezultata nije promenio. Naravno, pogodili ste koja je to firma!
  (Majstor za daske, 7. decembar 2017 16:46)

  # Link komentara

 7. Posto idu izbori da li ste spremni za izvoz mercedesovih autobusa?
  (Savrseni primerak, 7. decembar 2017 16:37)

  # Link komentara

 8. ma ne da vi niste spremni, no niste sposobni. svi ti doktori nauka ne mogu da srede kategorije...
   (betmen, 7. decembar 2017 16:37)

  # Link komentara

 9. A onda ce izbori sledece godine.... i tako.... u nedogled... realno nusta vi niste uradili za sve ove godine. Samo kredite dizete.
   (Srba, 7. decembar 2017 16:19)

  # Link komentara

 10. Kad dodje vreme za svodjenje računa koliko ste oštetili ovu državu, bićete spremni.
   (gojko, 7. decembar 2017 16:07)

  # Link komentara

 11. Odlaze se zbog izbora,jer ne smeju da ljute verne glasace.A posle izbora 8. krug Danteovog pakla...
   (CR 07, 7. decembar 2017 16:07)

  # Link komentara

 12. Niste vi spremni ni za šta, osim za bogaćenje od narodnih leđa.
   (trunjava politika, 7. decembar 2017 16:04)

  # Link komentara

 13. necete ih ni uvesti, ne majte narod vise. piskarala u javnom preduzecima npr. Eps plata veca od doktora, nepismeni poslanici posebna prica, kufercetove starlete u Mip-u....
   (Midrag, 7. decembar 2017 15:51)

  # Link komentara

 14. Koliko se sećam, gosp.Kori Udovički, dobila je još 2014. upravo ovaj zadatak, sa krajnjim rokom do isteka 2016.-e godine. Šta bi s tim? Šta bi i s njom, kuda nestade? (verovatno se povukla u ilegalu, nakon one afere sa vetroparkovima, u koju je bila umešana njena sestra) P.S.samo glasno razmišljam...uh, da smo zapisivali šta su sve obećavali i najavljivali, knjižurina bi bila deblja i od telefonskog imenika...
   (Neko odavde, 7. decembar 2017 15:51)

  # Link komentara

 15. Odlazete zato sto niste spremni da prihvatite nivo na kom treba da ste! Naravno, mislim na udomljeni stranački kadar, koji po trenutno prima enormne zarade za svoj nerad i slepu stranačku poslusnost.
  Zbog odlaganja donošenja ovog zakona, najviše će ispastati zaposleni u zdravstvu, policiji, prosveti svi sa kojima obican narod ima svakodnevni kontakt. Dok ce činovnici zavuceni u svoje kancelarije nastaviti da uzivaju u svojim privilegijama i masnim zaradama, ciji deo ce naravno zavrsavati u stranačkim kasama.
   (srdjan, 7. decembar 2017 15:44)

  # Link komentara

 16. Zju, ovaj ladno ministar! Nisam u toku, priznajem..
  (laik, 7. decembar 2017 15:41)

  # Link komentara