Ko kupuje Viktoriju? Dva igrača, malo jača

U trci za otkup dugova jedne od najvećih domaćih kompanija su MK Miodraga Kostića i konzorcijum dva američka investiciona fonda. Onaj ko se prvi dogovori sa bankama mogao bi postati novi većinski vlasnik Viktorije.

Petrica Đaković Izvor: NIN
Pošaljite komentar
 1. 1. Preinvestirali - napravili fabriku biodizela na bazi pretpostavki da će se biodizel mešati u običan dizel, te da će rafinerije morati da ga kupuju. Pokazalo se kao čist promašaj. Takođe, imali neke propuste - kao neki pokušaj pravljenja skrobare na mestu bivšeg ipoka u Zrenjaninu. Ništa ni od toga. Za ove investicije uzimali velike kredite.
  2. Nekoliko grešaka u vođenju dnevne firme - tipa 2012./13 zbog suše u Srbiji i Evropi bio mali rod soje, cena na berzi rasla - oni isplatili proizvođače odmah po žetvi po visokoj ceni, ne pazeći šta se dešava u brazilu. Kad su u Brazilu u januaru odradili žetvu soje, koja je vrhunski rodila - oni ostali sa gomilom zaliha koje su morali da prodaju po mnogo nižoj ceni od one za koju su soju kupili.. jedan stečaj će to sve da popravi :)
  (Da odgovorim veterinaru na dobro pitanje..., 31. januar 2018 13:09)

  # Link komentara

 2. Koliko nam nedostaju ovakvi analitički tekstovi. Jedino imam ispravku - priča sa Kostićem i Viktorijom je skoro završena, i on skoro pa sigurno kupuje kredite..inače, odličan tekst.
  (Začudo vrlo dobra analiza., 31. januar 2018 13:03)

  # Link komentara

 3. Ne kapiram kako su uspeli, i zbog cega , da uniste tako dobru kompaniju?! To isto su uradili i sa Vet.zavodom Zemun, koji je imao paletu proizvoda koji su sami sebe prodavali! VZZ nije mogao da proizvede koliko je mogao da proda, i to na avans, unapred, i onda dosao Djuric, kupio za male pare, i umesto da cuva zlatnu koku, on je zaklao za tanjir supe...
  (veterinarBG, 4. decembar 2017 20:13)

  # Link komentara

 4. Kostić je već demantovao. Idu pod led.
  (Insajderi, 4. decembar 2017 19:38)

  # Link komentara