Dropšiping iz Blaca - EU plata iz fotelje

Niš -- "Zamislite da u decembru sedite kući u toploj sobi dok je napolju minus 20 i pada sneg, a vi pijete čaj i prodajete stvari ljudima iz celog sveta i zarađujete",

Izvor: Južne vesti
Pošaljite komentar
 1. (rmpalija, 10. novembar 2017 15:29)

  1. prema Zakonu o trgovini (Čl.11) može baviti trgovinom ograničenog spektra proizvoda i to poljoprivrednih, divljači, ribe i gljiva. Trgovinom se mogu baviti i ljudi koji rade rukotvorine, a i freelanceri koji nude svoje usluge. U slučaju prodaje na malo i veliko, trgovina je dozvoljena samo pravnim licima i preduzetnicima (Čl. 13 i 14). Daljinska trgovina, u ovom slučaju online trgovina, koja se vrši putem interneta uređuje se posebnim Zakonom o elektronskoj trgovini, u kojoj se ne spominje mogućnost vršenja trgovine u svojstvu fizičkog lica.
  Fizičko lice kao takvo legalno može vršiti prodaju polovnih stvari i to na malo. Da bi se kvalifikovalo za legalnog prodavca, fizičko lice mora da registruje delatnost u APR-u i da plaća godišnji porez prema obračunu.
  Sankcija za lica koja obavljaju promet robe/usluga, a nemaju svojstvo trgovca je prema Zakonu o trgovini novčana kazna koja se može kretati u rasponu od 50.000,00 do 150.000,00 dinara. Osim toga, ilegalna prodaja preko interneta je krivično delo i kažnjiva je zakonom.

  2. Amerikanci kupuju preko Aliexpresa?

  3. Pogledaj pod 1
  (zluradi, 10. novembar 2017 16:59)

  # Link komentara

 2. 1. To nije tacno posto profaja novih stvari nigde nije definisana kao prekrsaj
  2. Ne prima uplate od domacih kupaca, ciljaju se Amerikanci
  3 Ne posluje u Srbiji (nema fizicku prodavnicu, ne iznajmljuje lokal, ne prodaje na cosku ispred supermarketa), zapravo posluje ali ova drzava nije u stanju da mu udje u trag. Tako da to i jeste utaja poreza, al koga briga.
  (rmpalija, 10. novembar 2017 15:29)

  # Link komentara

 3. Objasniću kako funkcioniše oko firme: registrujete firmu u inostranstvu (US, Estonija, neka ostrvska država) ili preko Stripe Atlas-a. Dobićete ID firme i offshore račun. Kako je firma strana, sve klijente gledate globalno, dakle nebitno je da li je iz Srbije ili Singapura jer plaća stranoj kompaniji. Porez plaćate državi u kojoj je registrovana kompanija. Pratite popuste na Aliexpressu i prodajete proizvode 30-100 dolara da biste se ugradili 10-20. Shopify već ima integraciju za Ali dropshipping kao i za sve sisteme online naplate. Zaradu isplaćujete na bankomatu preko Payoneera, Skrilla ili nekog trećeg stranog servisa. Kraj priče.
  (Goran, 10. novembar 2017 14:52)

  # Link komentara

 4. Lepo ako je tako.Samo mi nije jasno nesto.Vecina proizvoda na aliexpresu je 3-5 dolara.Kako se onda ugradi 15?
  (rade, 10. novembar 2017 14:03)

  # Link komentara

 5. Da li je potrebno otvoriti firmu? Sta je sa placanjem poreza?
   (Dwiht York, 10. novembar 2017 13:52)

  # Link komentara

 6. Meni ovde nisu jasne 3 stvari: koliko znam, fizička lica ne smeju da prodaju nove stvari ili predmete, samo polovne. Drugo, kako prima uplate preko paypal od domaćih kupaca tj. u zemlji. Treće, da li plaća neki porez, ako ne, to je utaja poreza, što znači da je nedozvoljeno. Otvaranje internet prodavnice ne znači da je oslododjen poreza.
   (Zluradi, 10. novembar 2017 13:49)

  # Link komentara