1. Molim sve one koji imaju stambeni kredit indeksiran u CHF da pronađu na youtube integralnu verziju snimka konferencije i odgledaju je, a pod nazivom: CHF Srbija - Konferencija za medije 12.10.2017.
  Molim administratore da objave moj komentar jer je ovaj problem od životnog značaja za veliki broj građana Srbije. Hvala
  (Korisnik stambenog kredita indeksiranog u CHF, 14. oktobar 2017 09:36)

  # Link komentara

 2. Veoma jak bankarski lobi drži u rukama "političku elitu" u našoj zemlji, koja izbegava da donošenjem i sprovođonjem postojećih propisa spreči očiglednu pljačku svog naroda. Na svu sreću Srbija je ratifikovala Direktivu EU, pa je ista primorava da je poštuje, o čemu će morati sudovi, a posebno VKS, da vode računa donoseći odluke u aktuelnim parnicama. U suprotnom pravda će se tražiti u Strazburu, a onda će država snositi troškove, tj. građani Srbije. Napominjem da je u pitanju očigledna pljačka naroda i pravi posao za državno tužilaštvo, koje bi moralo po ugledu na svoje kolege iz Francuske da pokrene krivicne prijave protiv odgovornih za plasiranje ovog toksičnog proizvoda.
  (Goran Dimitrijević, 12. oktobar 2017 22:59)

  # Link komentara

 3. Biće pravde i za naše dosta su nas pljačkali i banke u država. Moraće da i naši sudovi krenu da primenjuju praksu EU. Izdržavamo još malo!!!
  (Ikica, 12. oktobar 2017 21:02)

  # Link komentara

 4. O kakvoj stranoj valuti pričamo kada svi znaju da banke nisu imale franke koje su nam "davale" u vidu stambenih kredita? To se vidi i u godišnjim bilansima banaka a to zna i Nbs. E sad, zašto Nbs ćuti, to je pre pitanje za tužilaštvo.
   (prava tema za insajder, 12. oktobar 2017 19:35)

  # Link komentara

 5. A,ko to nije znao da ti rata zavisi od kursa kad uzimas kredit indeksiran u stranoj valuti? Ako sad poniste sve te kredite u francima, sta ce biti sutra ako euro drasticno ojaca u odnosu na dinar, onda se mora primeniti isti princip i na te kredite, znaci ponistavanje ugovora, a posto je 90% kredita takvo, to bi znacilo totalni kolaps finansijskog trzista kod nas.
   (mali, 12. oktobar 2017 17:32)

  # Link komentara

 6. Nisu krive banke, već država, tačnije NBS, koja im je to dozvolila. Čemu inače krediti indeksirani u stranoj valuti, osim da banke profitiraju od "lakomih i povodljivih" građana, koji su, eto, verovali da država ne bi baš toliko povlađivala bankama nauštrb građana.

  Ako je u Srbiji jedino legalno sredstvo plaćanaj dinar, onda tako mara da bude u svim poslovnim i bankarskim transakcijama, uključujući i kreditne poslove. Lepo, kredit u dinarima, kamata plus zvanično utvrđena inflacija, 10 privatnih banaka i najmanje 2-3 državne, konkurencija, i kraj priče. Kome se ne sviđa, nek pokupi svoje šarene postore i svetleće reklame i nek ide u neku drugu zemlju da se bavi zelenašenjem!
  (2001, ali nije odiseja u svemiru, 12. oktobar 2017 16:55)

  # Link komentara