1. Ja bih ukinuo ocenjivanje učenika i uveo bih standardizovane testove iz svakog predmeta na kraju svakog polugodišta - kao ispiti na fakultetu. Na osnovu rezultata bi mogle da se rangiraju prvo škole, a zatim i predmetni nastavnici. Pa bi se sledeće godine koeficijent plata prilagodio realnom uspehu u opismenjavanju dece i tako bi se nagradile i bolje škole i bolji nastavnici. Pa ako profesor ima ispodprosečne rezultate 2 godine zaredom - ide na dodatnu obuku, a ako, i nakon toga, ne može da ostvari bolje rezultate - onda doviđenja, jer taj posao očigledno nije za njega/nju...
   (ja, 21. avgust 2017 13:42)

  # Link komentara

 2. Poslanicima i ministrima plate po ucinku.
   (masak, 21. avgust 2017 11:07)

  # Link komentara

 3. Слажем се.
  Све треба плаћати по учинку.
  Политичаре поготово.
  А ако појединац не оствари оно што је обећао, нанесе штету, мора да плати и да надокнади штету коју је направио.
  (МаркоБ, 21. avgust 2017 06:05)

  # Link komentara

 4. E ovako... svoj posao volim, obožavam. Radim u seoskoj školi sa 10 učenika. Iako je područna škola koju direktor obilazi par puta u toku školske godine, škola u kojoj nastavnici ne poštuju zvono, odlaze na čas kad im se prohte, ja toliko savesno obavljam svoj posao i rezultate vidim na svojim učenicima. Iako nam plate nisu ništa posebno, obožavam da radim sa svojim učenicima, pa u školu donosim silikonske štapiće, pištolj, papire, boje, hamere, štampam svakodnevno nastavne listiće... sve to košta, ali ljubav prema poslu je jača. Učenici srećni, kao i roditelji i ja. Ne hvalim sebe, iskrena sam. Naravno, nemam rešenje za stalno i uskoro letim napolje. Dragi moji, iza zatvorenih vrata se ništa ne vidi. Istu platu ima i onaj ko kasni na čas, ispriča suvoparnu priču, deca se smore, i oni koji se zaista trude. Ne treba veća plata, kad bi obezbedili neka nastavna sredstva bilo bi mnogo bolje. To je to! Verovali ili ne!
  (Učiteljica Kg, 20. avgust 2017 21:54)

  # Link komentara

 5. Kod mog deteta u gimnaziji je profesorka koja je izvrsna i koju deca vole ali i koja super predaje i koja u
  Ima odlicne rezultate, bila 5 godina na odredjeno. U drugoj skoli se stvorio tehnoloski visak i zena je ostala bez posla. Sad tehnoloski visak nistavne radi, a zena koja he radila nema posao.
  (Ter, 20. avgust 2017 18:09)

  # Link komentara

 6. Platni razredi koji su traženi podrazumevaju nešto sasvim drugo. Da li premijerka nije lepo proučila ili namerno priča o nečem sasvim drugom, ne znamo.
  Namerno se pred sam početak školske godine plasiraju neke zamagljene informacije. Najjednostavnije rečeno, treba napraviti platne razrede tako da lice sa završenom osnovnom školom koje radi u npr EPS-u nema trostruko veća primanja od profesora sa visokom stručnom spremom. Dakle, platni razredi u okviru zaposlenih koji se finansiraju iz budžeta, a ne ovo o čemu priča premijerka.
  (Mara, 20. avgust 2017 16:11)

  # Link komentara

 7. Gospodja bi trebala da zna da sustina uvodjenja platnih razreda nije da se nagrade njihovi poslusnici, pardon ti koje navodi kao najbolji i najefikasniji. Zaista se nada razgovorima???? Ovo njihovo ponizavanje je zaista prevrsilo svaku meru. Vajni SNS-ovci da nam procenjuju strucnost i efikasnost?
  (Ooooo, 20. avgust 2017 14:50)

  # Link komentara

 8. Hocete li i nastavnike u Bg vise platiti?
   (realno, 20. avgust 2017 14:36)

  # Link komentara

 9. To je mnogo šira priča nego što se čini.Biće mnogo problema oko te procene ma ko je vršio.Na pr.uspeh u nekom odeljenju zavisi od sastava đaka,u mojoj školi psiholog koji pravi odeljenja namešta svojim prijateljima najbolju decu,direktorica takođe nagrađuje svoje ljude(cinkare)tako što im čini razne ustupke,hvali ljude koji su znali da se laktaju i da gaze preko mrtvih i živih itd. Da ne dužim,ne verujem da će tu biti pravde i realnog stanja,a sigurna sam da će se stvoriti razdori u kolektivima...zavadi pa vladaj
  (baš, 20. avgust 2017 13:16)

  # Link komentara