Šta će biti sa crnim zlatom u 2017.

Nafta iz Irana preplavila je svet nakon ukidanja sankcija, OOPEK se svađao oko proizvodnje i na kraju je postignut istorijski dogovor.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Ne znam zasto ne objavljujete moje komentare. Radim na busotinama i dobro sam upoznat sa problematikom. Ameri su vec podigli proizvodnju za 5 miliona barela dnevno i izazvali ovaj pad cena nafte. U tom momentu se proizvodilo 92 miliona barela dnevno i toliko se i trosilo. Sa Americkih 5 miliona proizvodnja je skocila na 97 miliona, a tek tada ukidaju Irancima sankcije i oni ulaze sa 1 milion. Cilj Irana je da u narednih par godina povecaju proizvodnju na 5 miliona koliko su proizvodili pre sankcija.
  (Pera, 1. januar 2017 09:34)

  # Link komentara

 2. А за све то време у земљи Србији... Сећам се кад је пре неколико година нафта кратко нагурала и на 140 долара, па се вратила на за то време стандардних 90-100 о све то време бензин, дизел итд. били су јефтинији него сада. Где је разлика, код кога? Осим што знамо да нас рођена држава све више и више поткрада, из године у годину отима нам све више, утреује нам дугове боље од било ког криминалца, али још неко ту силно масти бркове?
   (Влада, 1. januar 2017 09:25)

  # Link komentara

 3. Амроканци сваки дан отварају нове бушотине, а са обзиром да долази Трамп реално је да ће то још о подстицати. Онда само остаје да амери повећају производњу и дођу до цифре за извоз од рецимо 4-5 милиона барела дневно. И шта онда још остаје? Остаје да се подигне цена, јер они баш и не воле да раде за сићу. А цену ће да дигну мада ми на памет тако што ће блокирати нечије количине. Баш ме занима ко ће бити на удару. Можда овај сценарио изгледа далек, али реално јел може неко да замисли сценарио да амери ваде нафту а не продају је никоме. Тешко, пре ће неко да страда, а они ће извозити своје.
  (marko, 31. decembar 2016 17:06)

  # Link komentara