Nedelja, 16.10.2016.

13:28

"Nedelja je, a u Alfa Plamu svi nasmejani" FOTO

Država će pomoći porodičnim kompanijama koliko može, izjavio je premijer Aleksandar Vučić, prilikom obilaska fabrike Alfa Plam u Vranju.

Izvor: Tanjug

"Nedelja je, a u Alfa Plamu svi nasmejani" FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

Pionir

pre 7 godina

Ma daaa rade i nedeljom!A petak i subotu bili slobodni da bi ugostili Vucica.To im je grc na licu a ne osmeh!Sta je vama?!Sramota za drzavu!

Pedjaa

pre 7 godina

Ja radim u americkoj kompaniji, 176 sati mesecno. Plata 37 000 - Prekovremeno se placa 1h:350 dinara, subota 1800 u proizvodnji..... Zadovoljan sam poslom,firmom.nemam fax,samo srednju skolu treci stepen...... Trazim bolje,dok ne nadjem,radim i cutim. Uslovi su najbolji kakav srpski radnik moze da ima u Beogradu.plata,regres,topli obrok,markica i bonusi. Na vreme.....

Dejan

pre 7 godina

Još kada bih imao gde da kupim tu njihovu peć, eeeee... mesec dana već tražim, nigde je nema na stanju "Luca" 8.5kw. Odlično posluju, valjda će do proleća imati negde da se kupi...

Srbin

pre 7 godina

@(radnik, 16. oktobar 2016 17:17) vikend tj "nedelja" ne postoji za svaku bolnicu,policijsku i vatrogasnu stanicu,aerodrom,putarine,za svaki rudnik i elektranu, za svaku farmu i ugostiteljski objekat, za svaku ozbiljnu kompaniju koja ima proizvodnju (npr Bambi oduvek ima 3 smene). Po komentarima se vidi da je u Srbiji vecina kancelarijskih moljaca. Drugo, za platu od 40k privatnik mora da da 65k,mora da plati sve poreze,takse i namete,otplacuje ulaganja i investira u proizvodnju. Poredjenje sa svajcarskom visom srednjom klasom je besmisleno. Poredite se sa Amerikom koju svi tako volite.U Americi NEMA placenog zdravstvenog i socijalnog,nema placenih odmora i praznika,nema trudnickog i porodiljskog,nema ogranicenja radnog vremena. Pokusajte da ubedite Amerikanca da vam gazda placa 3 nedelje odmora kao da radite.Ili da primate platu kada ste na bolovanju. Oni misle da su to bajke.
Voleo bih samo da je poslovanje svake kompanije transparentnije da radnici imaju svest kolika je zarada i koliki je njihov udeo. Da bivaju nagradjeni za dobro obavljeni posao i napredak kompanije ali i da ne vriste kada stvari nisu idealne.

ccc

pre 7 godina

Ma dajte bre ljudi da li stvarno mislite da oni rade nedeljom. Ove nedelje su radili jer je dolazio premijer inace im je nedelja slobodna cak i subota, dobro ponekada rade i subotom ali ja ne pamtim da su radili nedeljom.
Samo sto nije to sve tacno za ono sto se tice plata, prvih 5-7 meseca se rade za 16000 dinara a ako te pozovu da potpises ugovor koji je na 3 meseca povecaju ti platu na 22000 a zatim na 29000 i kasnije na 33000 dinara to je u prvih 2 godine rada a za ostalo ne znam, uglavnom ne rade nikada nedeljom a subotom mozda ponekad.
Medjutim niko tamo nije nasmejan, da ne govorim kakva su sve pravila.

Nebojša

pre 7 godina

(bunny, 16. oktobar 2016 22:34)

Kupuju onda kada prodavnica radi. U Beču nedeljom ne radi ništa, ako nisi kupio u subotu do 2 sata, možeš da se slikaš. U celom Beču nedeljom radi par prodavnica i u njima je sve mnogo skuplje nego u ostalim radnjama. To da vi imate mega markete gde idete da kupujete u 2 noću, postoji samo u Srbiji. Pritom ti radnici koji rade nedeljom ne rade za bombone, nego za novac.

Nemanja Milenkovic

pre 7 godina

Radnici srecni i zadovoljni, plata duplo veca???? Molim Vas ne zavaravajte se. Radio sam tamo skoro 2godine, za povecanje plate su pricali godinu i nesto dana. Radio sam na presi, viljuskaru i po magacinima u isto vreme i to sve za 20 000 i 1600din je bio prevoz. Eksplatacija radnika sve preko zadruge su mladi zaposljenji i rade duplo vise nego stariji radnici u pomenutoj fabrici. Ugovor potpisuju na svaka 3 meseca. Kako je plata onda duplo veca nije mi jasno kako tako mogu da lazu. Imam dokaze crno na belo da je tako.

Gradimir

pre 7 godina

Ajde i ja da se uključim u diskusiju. Znam površno vlasnika Alfa plama iz vremena dok je bio "samo" vlasnik Pionira i Alco banke. Tada mi se činio kao vrlo energičan ali generalno dobronameran čovek. Ne znam da li se do danas promenio, kako se obično menjaju srpske gazde kada ojačaju, ali ako je ostao takav kakvim sam ga procenio, verujem da je prema zaposlenima korektniji nego 95% vlasnika firmi. Malo mi se gadi ovo slikanje sa političarima, koji su inače najgori šljam koji jedan narod ima, ali valjda se ponešto i ne može izbeći.

popeye

pre 7 godina

Њима "колико може", а странцима по 10.000 евра по запосленом?
Него, газда, недеља је, ипак не иде то ...

Milan

pre 7 godina

OK. Firma proizvodi i privredjuje. Ali mene interesuje da finansijska inspekcija ispita da li je platila i koliko reklame ns roze tv. Samo na roze tv se reklamira ova firma što je jako čudno i jedini odgovor je da imaju neki dil!

Marko

pre 7 godina

Alfa Plam nije privatizovan za vreme ove vlasti. Alfa Plam nije privatizovan direktnom pogodbom vec prodajom akcija. Alfa Plam je primer kako treba da se radi privatizacija, ali Vucic se samo slika u tom pogonu, a ostalo radi tako da zadovolji njegove licne prijatelje.

dr.kadzija

pre 7 godina

Znaci premijer otvoreno podrzava krsenje prava radnika? Sedmodnevna radna nedelja ne postoji ni u Koreji. A svi nasmejani? I niko ne komentarise i ne psuje? pogotovu kad naidje neki funkcioner? Pa nisu blesavi da izgube i tu crkavicu sto im se isplacuje. Koliko nisko ovaj narod moze da padne?

Natasa

pre 7 godina

Naravno, radnici ne prave problem što rade čak i nedeljom. Bolje išta nego ništa. Ćute, guraju kroz život. Srećni su što imaju posao.

Pera Magic Mitic

pre 7 godina

Taman htedoh da napisem da nije cudno sto se radi nedeljom, ako moraju da im sforsiraju zbog rokova ili sl. Naravno, ne da to bude redovna radna nedelja. A onda uvidim da se botovi probudili, na pomen Njegovog imena, pa odustanem. Nalepili bi me plusevima, ne bih nedelju dana mogao da se otresem groznog osecaja.

Pera Magic Mitic

pre 7 godina

Samo napred, kupio sam dve peci i prezadovoljan sam. Odlican primer ostalima u Srbiji kako se moze :)
(noob, 16. oktobar 2016 14:03)
Ma, moze se. Samo, poenta je da drzava MORA da pomogne ovakva preduzeca. Ne mislim samo na subvencije, nego na otvaranje trzista, organizacija medjunarodnih sajmova i sl.
A ne da daje nebulozne subvencije i milione evra stranim investitorima, koji ce pojesti sva ovakva domaca preduzeca. Kako mozemo da budemo konkurentni sa strancima, kada imaju takav start?!

marko.sky

pre 7 godina

E moj Vucicu, mozes ti da zaposlis sve koji su nezaposleni, ali na kontinentu gde je prosecna plata preko 1000 evra, jedna zemlja kao sto je Srbija sa prosecnom platom od 250 evra je samo rob Evrope... Kolika god nezaposlenost bila...

maksim ilija mrmor

pre 7 godina

Vučić svakim danom sve više pokazuje da nema veze sa privredom. Pa masa firmi ima takav proces proizvodnje da mora da radi i vikendom i praznikom i zamisli i noću. Ali kada je neko ceo radni vek proveo u radikalnoj stranci, naravno da to ne zna. I ne bi i to bio nikakav problem da ne deli savete i kapom i šakom i to onima koji godinama crnče... Čovek je počeo toliko da iritira da je to strašno..

Zoran

pre 7 godina

40.000, rade 2 dana(subota i nedelja) vise u toku nedelje, to je 40% duze radno vreme, a trebalo bi bar 50% vise da plate. Jadnici, u sustini rade za minimalac. Al bitno da su srecni.

Nije sandžak nego RAŠKA

pre 7 godina

...ako poslodavac ima povećan obim posla, može preraspodeliti zaposlene i radno vreme. Potreba za prekovremenim radom mora biti privremenog karaktera. Ako je potreba za prekovremenim radom učestala, onda poslodavac mora zaposliti još radnika, povećati broj mašina i pogona za proizvodnju. Dakle, ne može biti da 365 dana u godini ima potrebu za prekovremenim radom, nego IMA MANJAK ZAPOSLENIH!

Neko

pre 7 godina

Pa sta ako su radili Nedeljom. Ovi sto pricaju za svicu i Njemacku neka dodje i neka vide kako se radi. Ja sam na dobroj poziciji u svojoj firmi pa opet ako bude posla radim i Nedeljom ako treba, ako nema posla nema ni firma para odma nemam ja plate. Welcome to EU. Svaki se cent mora zaradit nema nista dzaba. Nije bas zapad bogat zato sto je zapad vec sto se radi.

Radnik FTO-a, obezbedjenja

pre 7 godina

@pitam Daj neka se neko javi, kolike su plate za radnih sati 168 ili 176 u mesecu, to da cujemo.

Ovako stoje stvariza 168 radnih sati, odnosno 14 smena plata je 21336,00 rsd, dok je za 176 radnih sati 22352,00 rsd + prevoz 3 hiljade dinara. Pozdrav

Pepe le Tvor

pre 7 godina

za ove sto ne rade nedeljom ili se cude ko radi na taj dan... evo prvo moderator sajta, pa gomila novinara, televizije... prodavnice i marketi... stamparije... trzni centri... klinike... dez.domovi zdravlja i apoteke... cuvari... ma do sutra mogu da nabrajam...

Samobirekao

pre 7 godina

Za ove neupućene što pametuju mogu reći ovo. Očigledno da neko od vas nije nikada radio, pa priča o glupostima, jer ne poznaje šta je rad i kako važe pravila kada si kod privatnika. Gospodo, ako ima potreba da se radi i nedeljom zbog većeg obima proizvodnje onda se radnik zove na posao. I to mu se najavi. Naravno i mora da mu se plati za taj dan. Ja znam, jer sam radio i nedeljom kada je bilo potrebno, ali poslodavac mi je sve to platio. A vi mogli bi da prestanete da kukate i počnete da radite da bi shvatili šta je to posao i plata.

Peter

pre 7 godina

Cini mi se da su srecni kao u Koreji kad ih obilazi Kim Dzong. Je li ovo napravljeno da radnici dodju za snimanje ili stvarno rade nedeljom? Mislim, i jedno i drugo je podjednako lose.

Bivši radnik Alfa Plama

pre 7 godina

Alfa Plam je vrhunska kompanija u kojoj su plate odlicne za Srbiju, posebno za Vranje gde je nezaposlenost velika. Placen prekovremeni rad, prijavljeni na punu platu, regres jednom godisnje, kolektivni godisnji odmor i jos mnogo mnogo beneficija. Vlasnik je predivan covek, bio vise nego fer prema meni, da ne pricamo o znanju i iskustvu koje mi je pruzeno. Gazda za primer. Price o izrabljivanju radnika su laz. Kada bi i druge firme poslovale u Srbiji kao sto posluje Alco Grupacija bilo bi daleko bolje. Sve najbolje zaposlenima kao i vlasniku!

Nikola

pre 7 godina

Jel normalno da neko radi subotom i nedeljom??? Pa u svajcarskoj se i petkom ne radi a opet su najbogatija nacija!!! Ali srbi su robovi i samo u srbiji je dobro ako si biznismen !!!

radnik "Alfe"

pre 7 godina

Fabrika ne radi nedeljom, ovo je izuzetak jer je dolazio premijer, zato se radilo, petak je bio neradni dan (kao i subota), a radilo se danas, to je sve :)

Milan

pre 7 godina

Srećni što imaju posao, pa i robovi su imali posao, a plata skoro duplo veća od minimalne sreći nigde kraja pa i nedeljom rade, nama šta Srbija sa našim prepoštenim privrednicima nezadrživo srlja u progres😁

ns boy

pre 7 godina

drzava svojim nametima gusi razvoj srpske privrede,od trenutka kad dobijes pib krece deranje koze,pricam o malim preduzecima kojih je najvise,koja se bukvalno bore da opstanu a o nekom daljem razvoju ne sanjaju.

Goblin

pre 7 godina

U nekim zapadno evropskim drzavama se razmislja o petodnevnoj radnoj nedelji.Kod nas se kao u Bangladesu radi svaki dan.I svakog koga si doveo radnike placaju 200 evra.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Tika, 16. oktobar 2016 16:38)

Evo bas pre neki dana je objavljano kako neka firma iz Bangladesa otvara proizvodnju kod nas. To znaci da su strani investitori otisli u Banglades i pokrenuli proizvodnju a kad su bangladezani naucili posao osnovali su sopstvenu firmu.

A sta mi radimo? Koliko je fabrika tekstila i navlaka za sediste otvoreno poslednjih godina, da li je nekome radniku palo na pamet da se zaposli sa ciljem da nauci posao i da se udruzi sa jos par radnika i zapocnu nesto svoje?

Mi imamo kvalitetne kadrove ali ne bas kao sto volimo da mislimo.

JanDe

pre 7 godina

Za sve dosadašnje komentare:
Istina je ta da je petak zamenjen za nedelju kao radni dan zbog posete državne delegacije.
Radna nedela traje 5 dana u prvoj i drugoj smeni. Ukoliko postoji potreba da određeni pogoni rade subotom (priprema delova za montažu) svaki radni sat se dodatno plati.
Prosečna plata iznosi 46.000 rsd.
Svaki radnik dobije na ime regresa za godišnji odmor 21.000 rsd .
Nijedan državni praznik se ne radi.
Alfa -Plam spada među 5 najvećih proizvođača grejnih tela u Evropi.
Kamo sreće da je više ovakvih fabrika u Srbiji.
Toliko od jednog radnika ove fabrike.

radnik

pre 7 godina

Nedelja je, a ti krsis Zakon o radu, i jos se hvalis s tim...
(111, 16. oktobar 2016 15:22)

Za ovaj i slicne komentare... Ne znam kakav je ovde slucaj, ali u proizvodnji koja radi 24 casa, ne postoji vikend, ne postoji nedelja. Radi se u 4 smene, i to - 2 dana prva, 2 dana druga, 2 dana treca, 2 dana odmor. Ja tako radim, pa ako mi padne da odmaram utorak i sredu, to je za mene vikend. Inace, sasvim ok radno vreme. Mnogo neupucenih ljudi uporno komentarisu, valjda cisto reda radi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Lars, 16. oktobar 2016 16:24)

Koja je to proizvodnja koja radi svih sedam dana i jos u smenama.Nije to zelezara,rudnik.Jedan Mercedes radi pet dana.Sve velike kompanije takodje.To kako ti radis se radis bolnicamai tamo gde je tesko prekinuti lanac proizvodnje.Ovo sto ovi rade u Vladicinom hanu nije ono sto zahteva 24 casovno radno vreme

Lars

pre 7 godina

Nedelja je, a ti krsis Zakon o radu, i jos se hvalis s tim...
(111, 16. oktobar 2016 15:22)

Za ovaj i slicne komentare... Ne znam kakav je ovde slucaj, ali u proizvodnji koja radi 24 casa, ne postoji vikend, ne postoji nedelja. Radi se u 4 smene, i to - 2 dana prva, 2 dana druga, 2 dana treca, 2 dana odmor. Ja tako radim, pa ako mi padne da odmaram utorak i sredu, to je za mene vikend. Inace, sasvim ok radno vreme. Mnogo neupucenih ljudi uporno komentarisu, valjda cisto reda radi.

alan ford

pre 7 godina

I onda premijer kaze kako non stop radi! NARODE, ovo sto se svrcka je za njega RAD! Cisto da znate! Ovako radi i u vladi Srbije... zato mu i nije problem da radi 14 sati.

karthage

pre 7 godina

nedeljom?? zna li nas cenjeni premijer da zakon o radu kaze da je maksimalan broj radnih sati po nedelji 40 plus 8 sati maksimalno prekovremeno na sta idu 2 dana odmora + 1 na onih 8 sati prekovremenih? nismo robovi!!!

Ja

pre 7 godina

Ovaj gde god ode vidi srecne i nasmejane ljude.Neka se maskira i udje u gradski prevoz, stane u red kada se cekaju penzije, ode u dom zdravlja, na pijacu i da vidi tu srecu

Neutralni posmatrac

pre 7 godina

Ljudi, vama je nemoguce udovoljiti. Otkud vam ideja da rade 7 dana? Mozda rade 5,6 ali zbog obima posla mora fabrika da rasi i vikendom pa su tako rasporedjeni.
Drugo.,sta fali plati? Bolje je 40 nego 20 svakkao. Lepo bi bilo da je vise ali ako su prijavljeni i alo su plate redovne, to je važno.
Svi. Se bunite, a i dlaje vam u glavi socijalizam, pa se cudite sto ste gladni, besposleni i i dugovima

Tika

pre 7 godina

U nekim zapadno evropskim drzavama se razmislja o petodnevnoj radnoj nedelji.Kod nas se kao u Bangladesu radi svaki dan.I svakog koga si doveo radnike placaju 200 evra.

Mrkva

pre 7 godina

Plate bedne, a rade svaki dan. Bas lepo cuti. Jer kad su skoro duplo vece od minimalca, znaci da nemaju ni 50000 dinara, a rade svaki dan. Ovaj vrli premijer to hvali kao nevidjen uspeh. Ne znam ni sto ulazih na vesti, samo se nerviram.

objektivan

pre 7 godina

demagog i psihopata...nastradacemo opet sa njim...nije nam bilo dosta katastrofe..vec je vratio dobrovoljno sluzenje vojnog roka,uskoro sledi stalno.uvod u novu katastrofu.manijak.

Nebojsa iz Beograda

pre 7 godina

Lako je ovim srednje-velikim preduzećima. Ajde vi gospodine Vučiću da obiđete one malo manje, da vidite kako se borimo kao lavovi a kako nam vi dišete za vratom i ubijate u pojam svojim nametima.

vladebb

pre 7 godina

Ja ne razumem zasto firmi koja ostvarije ogroman profit i odlicno radi sama od sebe, pada na pamet da kalja ime i petlja se sa politicarima. Ja im ne bih dao ni prag da mi predju a kamoli da se setkaju i slikaju po pogonu.
I kakva je ovo demagogija da se nedeljom radi? Jel to po zakonu? Da li ljudi zive samo da bi radili il rade da bi ziveli?

Rezimske sluge objavite mi komentar

pre 7 godina

"Plate su gotovo dvostruko vece od minimalnih" Dakle plate nisu dvostruko vece ali su blizu da budu. Majstori rade za 35000-40000. Da li je moguce da se neko hvali ovim podatkom?

sve mi smeta

pre 7 godina

sve je reko. plate gotovo duplo vece od minimalnih. u poreskoj nikog ne poznajem sa platom manjom od 60000. da za prosek plata uzimate plate kod privatnika ne bi ni 30000 bilo. a od januara drzavne jasle jos 8%

Pera

pre 7 godina

istina , video sam njihove etazne sporete i kamin u baumax u . Izgleda da imaju neke firme u nemackoj i svajcarsoj preko kojih i pid cijim brendovima prodaju tamo. Bar nesto da se proizvodi ovde kada su politicari unistili skoro sve. IMT je.jedan od bolnijih primera.

Car

pre 7 godina

Zasto radnici nisu uniformisani? Majice i rukavice su iste.Dok dole svi nose razlicito sto implicira da to nose od kuce tj. kupuju sami? Nije problem rad nedeljom, ako ne rade po 6-7 dana u nedelji po 8 casova...

Mika

pre 7 godina

Nasmejani ljudi jer su srećni što rade nedeljom, daleko od porodice, dok njihove kolege u Evropi kojij težimo rade od ponedeljka do petka osmočasovno radno vreme za 5 puta veću platu. Smeju se ljudi jer su srećni što rade više da bi neko drugi bio srećan.

Zacudjeni

pre 7 godina

'plate su gotovo dvostruko veće od minimalnih' znaci ako je minimalac oko 21 a njihove su ni 40k. Najveci proizvodjac, avioni kamioni a plate male preko 300e... I to jos rade i subotom i nedeljom. Znaci radnici stvarno imaju minimalac ali kad im se plati rad vikendom imaju skoro pa dva minimalca. Banglades je za nas pojam...

Зоран

pre 7 godina

АКо сте хтели да помогонете породичним фирмама у Врању, зашто сте довели Геокс ?

matrix

pre 7 godina

U tu fabriku drzava nije dala 10000eur za svakog zaposlenog radnika - kako rece 800 novozaposlenih 8 000 000 eur, a vidim da zaposleni ne klece kao u Juri.
Drzava treba da pomaze domacim privrednicina a ne po svaku cenu stranim investitorima.

only fools and horses

pre 7 godina

Svaka čast, ali možda bi radnici bili srećni da rade ne samo 7 dana nedeljno, već da rade duple smene. Izgradite im spavaonice da tu mogu i da prespavaju, pa da odmah čim se probude, mogu da počnu da rade. I ne ne treba plaćati prekovremeno i rad nedeljom i praznicima, radnici samo vole da rade, ne treba im privatan život. Ne treba im ni idmor, ni letovanje, to je samo za gazde. Pa oni su presrećni kad gazda može da ode da se odmori na svojoj teško stečenoj jahti.

МишкоН

pre 7 godina

Треба помоћи привреднике који тек крећу са послом, а не оне који раде дуги низ година. Људи код нас немају кеша да покрену посао, а никоме се не улази у кредит јер ако пукнеш, зна се шта следи. Тако да људи не ризикују. Дајте свима 10.000е по радном месту па да видимо.

JanDe

pre 7 godina

Za sve dosadašnje komentare:
Istina je ta da je petak zamenjen za nedelju kao radni dan zbog posete državne delegacije.
Radna nedela traje 5 dana u prvoj i drugoj smeni. Ukoliko postoji potreba da određeni pogoni rade subotom (priprema delova za montažu) svaki radni sat se dodatno plati.
Prosečna plata iznosi 46.000 rsd.
Svaki radnik dobije na ime regresa za godišnji odmor 21.000 rsd .
Nijedan državni praznik se ne radi.
Alfa -Plam spada među 5 najvećih proizvođača grejnih tela u Evropi.
Kamo sreće da je više ovakvih fabrika u Srbiji.
Toliko od jednog radnika ove fabrike.

Bivši radnik Alfa Plama

pre 7 godina

Alfa Plam je vrhunska kompanija u kojoj su plate odlicne za Srbiju, posebno za Vranje gde je nezaposlenost velika. Placen prekovremeni rad, prijavljeni na punu platu, regres jednom godisnje, kolektivni godisnji odmor i jos mnogo mnogo beneficija. Vlasnik je predivan covek, bio vise nego fer prema meni, da ne pricamo o znanju i iskustvu koje mi je pruzeno. Gazda za primer. Price o izrabljivanju radnika su laz. Kada bi i druge firme poslovale u Srbiji kao sto posluje Alco Grupacija bilo bi daleko bolje. Sve najbolje zaposlenima kao i vlasniku!

Samobirekao

pre 7 godina

Za ove neupućene što pametuju mogu reći ovo. Očigledno da neko od vas nije nikada radio, pa priča o glupostima, jer ne poznaje šta je rad i kako važe pravila kada si kod privatnika. Gospodo, ako ima potreba da se radi i nedeljom zbog većeg obima proizvodnje onda se radnik zove na posao. I to mu se najavi. Naravno i mora da mu se plati za taj dan. Ja znam, jer sam radio i nedeljom kada je bilo potrebno, ali poslodavac mi je sve to platio. A vi mogli bi da prestanete da kukate i počnete da radite da bi shvatili šta je to posao i plata.

radnik "Alfe"

pre 7 godina

Fabrika ne radi nedeljom, ovo je izuzetak jer je dolazio premijer, zato se radilo, petak je bio neradni dan (kao i subota), a radilo se danas, to je sve :)

Neutralni posmatrac

pre 7 godina

Ljudi, vama je nemoguce udovoljiti. Otkud vam ideja da rade 7 dana? Mozda rade 5,6 ali zbog obima posla mora fabrika da rasi i vikendom pa su tako rasporedjeni.
Drugo.,sta fali plati? Bolje je 40 nego 20 svakkao. Lepo bi bilo da je vise ali ako su prijavljeni i alo su plate redovne, to je važno.
Svi. Se bunite, a i dlaje vam u glavi socijalizam, pa se cudite sto ste gladni, besposleni i i dugovima

Neko

pre 7 godina

Pa sta ako su radili Nedeljom. Ovi sto pricaju za svicu i Njemacku neka dodje i neka vide kako se radi. Ja sam na dobroj poziciji u svojoj firmi pa opet ako bude posla radim i Nedeljom ako treba, ako nema posla nema ni firma para odma nemam ja plate. Welcome to EU. Svaki se cent mora zaradit nema nista dzaba. Nije bas zapad bogat zato sto je zapad vec sto se radi.

Pepe le Tvor

pre 7 godina

za ove sto ne rade nedeljom ili se cude ko radi na taj dan... evo prvo moderator sajta, pa gomila novinara, televizije... prodavnice i marketi... stamparije... trzni centri... klinike... dez.domovi zdravlja i apoteke... cuvari... ma do sutra mogu da nabrajam...

only fools and horses

pre 7 godina

Svaka čast, ali možda bi radnici bili srećni da rade ne samo 7 dana nedeljno, već da rade duple smene. Izgradite im spavaonice da tu mogu i da prespavaju, pa da odmah čim se probude, mogu da počnu da rade. I ne ne treba plaćati prekovremeno i rad nedeljom i praznicima, radnici samo vole da rade, ne treba im privatan život. Ne treba im ni idmor, ni letovanje, to je samo za gazde. Pa oni su presrećni kad gazda može da ode da se odmori na svojoj teško stečenoj jahti.

Rezimske sluge objavite mi komentar

pre 7 godina

"Plate su gotovo dvostruko vece od minimalnih" Dakle plate nisu dvostruko vece ali su blizu da budu. Majstori rade za 35000-40000. Da li je moguce da se neko hvali ovim podatkom?

Lars

pre 7 godina

Nedelja je, a ti krsis Zakon o radu, i jos se hvalis s tim...
(111, 16. oktobar 2016 15:22)

Za ovaj i slicne komentare... Ne znam kakav je ovde slucaj, ali u proizvodnji koja radi 24 casa, ne postoji vikend, ne postoji nedelja. Radi se u 4 smene, i to - 2 dana prva, 2 dana druga, 2 dana treca, 2 dana odmor. Ja tako radim, pa ako mi padne da odmaram utorak i sredu, to je za mene vikend. Inace, sasvim ok radno vreme. Mnogo neupucenih ljudi uporno komentarisu, valjda cisto reda radi.

Goblin

pre 7 godina

U nekim zapadno evropskim drzavama se razmislja o petodnevnoj radnoj nedelji.Kod nas se kao u Bangladesu radi svaki dan.I svakog koga si doveo radnike placaju 200 evra.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Tika, 16. oktobar 2016 16:38)

Evo bas pre neki dana je objavljano kako neka firma iz Bangladesa otvara proizvodnju kod nas. To znaci da su strani investitori otisli u Banglades i pokrenuli proizvodnju a kad su bangladezani naucili posao osnovali su sopstvenu firmu.

A sta mi radimo? Koliko je fabrika tekstila i navlaka za sediste otvoreno poslednjih godina, da li je nekome radniku palo na pamet da se zaposli sa ciljem da nauci posao i da se udruzi sa jos par radnika i zapocnu nesto svoje?

Mi imamo kvalitetne kadrove ali ne bas kao sto volimo da mislimo.

maksim ilija mrmor

pre 7 godina

Vučić svakim danom sve više pokazuje da nema veze sa privredom. Pa masa firmi ima takav proces proizvodnje da mora da radi i vikendom i praznikom i zamisli i noću. Ali kada je neko ceo radni vek proveo u radikalnoj stranci, naravno da to ne zna. I ne bi i to bio nikakav problem da ne deli savete i kapom i šakom i to onima koji godinama crnče... Čovek je počeo toliko da iritira da je to strašno..

objektivan

pre 7 godina

demagog i psihopata...nastradacemo opet sa njim...nije nam bilo dosta katastrofe..vec je vratio dobrovoljno sluzenje vojnog roka,uskoro sledi stalno.uvod u novu katastrofu.manijak.

Зоран

pre 7 godina

АКо сте хтели да помогонете породичним фирмама у Врању, зашто сте довели Геокс ?

matrix

pre 7 godina

U tu fabriku drzava nije dala 10000eur za svakog zaposlenog radnika - kako rece 800 novozaposlenih 8 000 000 eur, a vidim da zaposleni ne klece kao u Juri.
Drzava treba da pomaze domacim privrednicina a ne po svaku cenu stranim investitorima.

sve mi smeta

pre 7 godina

sve je reko. plate gotovo duplo vece od minimalnih. u poreskoj nikog ne poznajem sa platom manjom od 60000. da za prosek plata uzimate plate kod privatnika ne bi ni 30000 bilo. a od januara drzavne jasle jos 8%

Ja

pre 7 godina

Ovaj gde god ode vidi srecne i nasmejane ljude.Neka se maskira i udje u gradski prevoz, stane u red kada se cekaju penzije, ode u dom zdravlja, na pijacu i da vidi tu srecu

Nije sandžak nego RAŠKA

pre 7 godina

...ako poslodavac ima povećan obim posla, može preraspodeliti zaposlene i radno vreme. Potreba za prekovremenim radom mora biti privremenog karaktera. Ako je potreba za prekovremenim radom učestala, onda poslodavac mora zaposliti još radnika, povećati broj mašina i pogona za proizvodnju. Dakle, ne može biti da 365 dana u godini ima potrebu za prekovremenim radom, nego IMA MANJAK ZAPOSLENIH!

vladebb

pre 7 godina

Ja ne razumem zasto firmi koja ostvarije ogroman profit i odlicno radi sama od sebe, pada na pamet da kalja ime i petlja se sa politicarima. Ja im ne bih dao ni prag da mi predju a kamoli da se setkaju i slikaju po pogonu.
I kakva je ovo demagogija da se nedeljom radi? Jel to po zakonu? Da li ljudi zive samo da bi radili il rade da bi ziveli?

Peter

pre 7 godina

Cini mi se da su srecni kao u Koreji kad ih obilazi Kim Dzong. Je li ovo napravljeno da radnici dodju za snimanje ili stvarno rade nedeljom? Mislim, i jedno i drugo je podjednako lose.

Mika

pre 7 godina

Nasmejani ljudi jer su srećni što rade nedeljom, daleko od porodice, dok njihove kolege u Evropi kojij težimo rade od ponedeljka do petka osmočasovno radno vreme za 5 puta veću platu. Smeju se ljudi jer su srećni što rade više da bi neko drugi bio srećan.

Zacudjeni

pre 7 godina

'plate su gotovo dvostruko veće od minimalnih' znaci ako je minimalac oko 21 a njihove su ni 40k. Najveci proizvodjac, avioni kamioni a plate male preko 300e... I to jos rade i subotom i nedeljom. Znaci radnici stvarno imaju minimalac ali kad im se plati rad vikendom imaju skoro pa dva minimalca. Banglades je za nas pojam...

Pera

pre 7 godina

istina , video sam njihove etazne sporete i kamin u baumax u . Izgleda da imaju neke firme u nemackoj i svajcarsoj preko kojih i pid cijim brendovima prodaju tamo. Bar nesto da se proizvodi ovde kada su politicari unistili skoro sve. IMT je.jedan od bolnijih primera.

Zoran

pre 7 godina

40.000, rade 2 dana(subota i nedelja) vise u toku nedelje, to je 40% duze radno vreme, a trebalo bi bar 50% vise da plate. Jadnici, u sustini rade za minimalac. Al bitno da su srecni.

Car

pre 7 godina

Zasto radnici nisu uniformisani? Majice i rukavice su iste.Dok dole svi nose razlicito sto implicira da to nose od kuce tj. kupuju sami? Nije problem rad nedeljom, ako ne rade po 6-7 dana u nedelji po 8 casova...

Natasa

pre 7 godina

Naravno, radnici ne prave problem što rade čak i nedeljom. Bolje išta nego ništa. Ćute, guraju kroz život. Srećni su što imaju posao.

Nebojsa iz Beograda

pre 7 godina

Lako je ovim srednje-velikim preduzećima. Ajde vi gospodine Vučiću da obiđete one malo manje, da vidite kako se borimo kao lavovi a kako nam vi dišete za vratom i ubijate u pojam svojim nametima.

alan ford

pre 7 godina

I onda premijer kaze kako non stop radi! NARODE, ovo sto se svrcka je za njega RAD! Cisto da znate! Ovako radi i u vladi Srbije... zato mu i nije problem da radi 14 sati.

Mrkva

pre 7 godina

Plate bedne, a rade svaki dan. Bas lepo cuti. Jer kad su skoro duplo vece od minimalca, znaci da nemaju ni 50000 dinara, a rade svaki dan. Ovaj vrli premijer to hvali kao nevidjen uspeh. Ne znam ni sto ulazih na vesti, samo se nerviram.

karthage

pre 7 godina

nedeljom?? zna li nas cenjeni premijer da zakon o radu kaze da je maksimalan broj radnih sati po nedelji 40 plus 8 sati maksimalno prekovremeno na sta idu 2 dana odmora + 1 na onih 8 sati prekovremenih? nismo robovi!!!

Nikola

pre 7 godina

Jel normalno da neko radi subotom i nedeljom??? Pa u svajcarskoj se i petkom ne radi a opet su najbogatija nacija!!! Ali srbi su robovi i samo u srbiji je dobro ako si biznismen !!!

Tika

pre 7 godina

U nekim zapadno evropskim drzavama se razmislja o petodnevnoj radnoj nedelji.Kod nas se kao u Bangladesu radi svaki dan.I svakog koga si doveo radnike placaju 200 evra.

Radnik FTO-a, obezbedjenja

pre 7 godina

@pitam Daj neka se neko javi, kolike su plate za radnih sati 168 ili 176 u mesecu, to da cujemo.

Ovako stoje stvariza 168 radnih sati, odnosno 14 smena plata je 21336,00 rsd, dok je za 176 radnih sati 22352,00 rsd + prevoz 3 hiljade dinara. Pozdrav

radnik

pre 7 godina

Nedelja je, a ti krsis Zakon o radu, i jos se hvalis s tim...
(111, 16. oktobar 2016 15:22)

Za ovaj i slicne komentare... Ne znam kakav je ovde slucaj, ali u proizvodnji koja radi 24 casa, ne postoji vikend, ne postoji nedelja. Radi se u 4 smene, i to - 2 dana prva, 2 dana druga, 2 dana treca, 2 dana odmor. Ja tako radim, pa ako mi padne da odmaram utorak i sredu, to je za mene vikend. Inace, sasvim ok radno vreme. Mnogo neupucenih ljudi uporno komentarisu, valjda cisto reda radi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Lars, 16. oktobar 2016 16:24)

Koja je to proizvodnja koja radi svih sedam dana i jos u smenama.Nije to zelezara,rudnik.Jedan Mercedes radi pet dana.Sve velike kompanije takodje.To kako ti radis se radis bolnicamai tamo gde je tesko prekinuti lanac proizvodnje.Ovo sto ovi rade u Vladicinom hanu nije ono sto zahteva 24 casovno radno vreme

Milan

pre 7 godina

Srećni što imaju posao, pa i robovi su imali posao, a plata skoro duplo veća od minimalne sreći nigde kraja pa i nedeljom rade, nama šta Srbija sa našim prepoštenim privrednicima nezadrživo srlja u progres😁

ns boy

pre 7 godina

drzava svojim nametima gusi razvoj srpske privrede,od trenutka kad dobijes pib krece deranje koze,pricam o malim preduzecima kojih je najvise,koja se bukvalno bore da opstanu a o nekom daljem razvoju ne sanjaju.

Dejan

pre 7 godina

Još kada bih imao gde da kupim tu njihovu peć, eeeee... mesec dana već tražim, nigde je nema na stanju "Luca" 8.5kw. Odlično posluju, valjda će do proleća imati negde da se kupi...

МишкоН

pre 7 godina

Треба помоћи привреднике који тек крећу са послом, а не оне који раде дуги низ година. Људи код нас немају кеша да покрену посао, а никоме се не улази у кредит јер ако пукнеш, зна се шта следи. Тако да људи не ризикују. Дајте свима 10.000е по радном месту па да видимо.

Srbin

pre 7 godina

@(radnik, 16. oktobar 2016 17:17) vikend tj "nedelja" ne postoji za svaku bolnicu,policijsku i vatrogasnu stanicu,aerodrom,putarine,za svaki rudnik i elektranu, za svaku farmu i ugostiteljski objekat, za svaku ozbiljnu kompaniju koja ima proizvodnju (npr Bambi oduvek ima 3 smene). Po komentarima se vidi da je u Srbiji vecina kancelarijskih moljaca. Drugo, za platu od 40k privatnik mora da da 65k,mora da plati sve poreze,takse i namete,otplacuje ulaganja i investira u proizvodnju. Poredjenje sa svajcarskom visom srednjom klasom je besmisleno. Poredite se sa Amerikom koju svi tako volite.U Americi NEMA placenog zdravstvenog i socijalnog,nema placenih odmora i praznika,nema trudnickog i porodiljskog,nema ogranicenja radnog vremena. Pokusajte da ubedite Amerikanca da vam gazda placa 3 nedelje odmora kao da radite.Ili da primate platu kada ste na bolovanju. Oni misle da su to bajke.
Voleo bih samo da je poslovanje svake kompanije transparentnije da radnici imaju svest kolika je zarada i koliki je njihov udeo. Da bivaju nagradjeni za dobro obavljeni posao i napredak kompanije ali i da ne vriste kada stvari nisu idealne.

Gradimir

pre 7 godina

Ajde i ja da se uključim u diskusiju. Znam površno vlasnika Alfa plama iz vremena dok je bio "samo" vlasnik Pionira i Alco banke. Tada mi se činio kao vrlo energičan ali generalno dobronameran čovek. Ne znam da li se do danas promenio, kako se obično menjaju srpske gazde kada ojačaju, ali ako je ostao takav kakvim sam ga procenio, verujem da je prema zaposlenima korektniji nego 95% vlasnika firmi. Malo mi se gadi ovo slikanje sa političarima, koji su inače najgori šljam koji jedan narod ima, ali valjda se ponešto i ne može izbeći.

dr.kadzija

pre 7 godina

Znaci premijer otvoreno podrzava krsenje prava radnika? Sedmodnevna radna nedelja ne postoji ni u Koreji. A svi nasmejani? I niko ne komentarise i ne psuje? pogotovu kad naidje neki funkcioner? Pa nisu blesavi da izgube i tu crkavicu sto im se isplacuje. Koliko nisko ovaj narod moze da padne?

popeye

pre 7 godina

Њима "колико може", а странцима по 10.000 евра по запосленом?
Него, газда, недеља је, ипак не иде то ...

marko.sky

pre 7 godina

E moj Vucicu, mozes ti da zaposlis sve koji su nezaposleni, ali na kontinentu gde je prosecna plata preko 1000 evra, jedna zemlja kao sto je Srbija sa prosecnom platom od 250 evra je samo rob Evrope... Kolika god nezaposlenost bila...

Pera Magic Mitic

pre 7 godina

Taman htedoh da napisem da nije cudno sto se radi nedeljom, ako moraju da im sforsiraju zbog rokova ili sl. Naravno, ne da to bude redovna radna nedelja. A onda uvidim da se botovi probudili, na pomen Njegovog imena, pa odustanem. Nalepili bi me plusevima, ne bih nedelju dana mogao da se otresem groznog osecaja.

Marko

pre 7 godina

Alfa Plam nije privatizovan za vreme ove vlasti. Alfa Plam nije privatizovan direktnom pogodbom vec prodajom akcija. Alfa Plam je primer kako treba da se radi privatizacija, ali Vucic se samo slika u tom pogonu, a ostalo radi tako da zadovolji njegove licne prijatelje.

Pera Magic Mitic

pre 7 godina

Samo napred, kupio sam dve peci i prezadovoljan sam. Odlican primer ostalima u Srbiji kako se moze :)
(noob, 16. oktobar 2016 14:03)
Ma, moze se. Samo, poenta je da drzava MORA da pomogne ovakva preduzeca. Ne mislim samo na subvencije, nego na otvaranje trzista, organizacija medjunarodnih sajmova i sl.
A ne da daje nebulozne subvencije i milione evra stranim investitorima, koji ce pojesti sva ovakva domaca preduzeca. Kako mozemo da budemo konkurentni sa strancima, kada imaju takav start?!

Milan

pre 7 godina

OK. Firma proizvodi i privredjuje. Ali mene interesuje da finansijska inspekcija ispita da li je platila i koliko reklame ns roze tv. Samo na roze tv se reklamira ova firma što je jako čudno i jedini odgovor je da imaju neki dil!

Nebojša

pre 7 godina

(bunny, 16. oktobar 2016 22:34)

Kupuju onda kada prodavnica radi. U Beču nedeljom ne radi ništa, ako nisi kupio u subotu do 2 sata, možeš da se slikaš. U celom Beču nedeljom radi par prodavnica i u njima je sve mnogo skuplje nego u ostalim radnjama. To da vi imate mega markete gde idete da kupujete u 2 noću, postoji samo u Srbiji. Pritom ti radnici koji rade nedeljom ne rade za bombone, nego za novac.

ccc

pre 7 godina

Ma dajte bre ljudi da li stvarno mislite da oni rade nedeljom. Ove nedelje su radili jer je dolazio premijer inace im je nedelja slobodna cak i subota, dobro ponekada rade i subotom ali ja ne pamtim da su radili nedeljom.
Samo sto nije to sve tacno za ono sto se tice plata, prvih 5-7 meseca se rade za 16000 dinara a ako te pozovu da potpises ugovor koji je na 3 meseca povecaju ti platu na 22000 a zatim na 29000 i kasnije na 33000 dinara to je u prvih 2 godine rada a za ostalo ne znam, uglavnom ne rade nikada nedeljom a subotom mozda ponekad.
Medjutim niko tamo nije nasmejan, da ne govorim kakva su sve pravila.

Nemanja Milenkovic

pre 7 godina

Radnici srecni i zadovoljni, plata duplo veca???? Molim Vas ne zavaravajte se. Radio sam tamo skoro 2godine, za povecanje plate su pricali godinu i nesto dana. Radio sam na presi, viljuskaru i po magacinima u isto vreme i to sve za 20 000 i 1600din je bio prevoz. Eksplatacija radnika sve preko zadruge su mladi zaposljenji i rade duplo vise nego stariji radnici u pomenutoj fabrici. Ugovor potpisuju na svaka 3 meseca. Kako je plata onda duplo veca nije mi jasno kako tako mogu da lazu. Imam dokaze crno na belo da je tako.

Pedjaa

pre 7 godina

Ja radim u americkoj kompaniji, 176 sati mesecno. Plata 37 000 - Prekovremeno se placa 1h:350 dinara, subota 1800 u proizvodnji..... Zadovoljan sam poslom,firmom.nemam fax,samo srednju skolu treci stepen...... Trazim bolje,dok ne nadjem,radim i cutim. Uslovi su najbolji kakav srpski radnik moze da ima u Beogradu.plata,regres,topli obrok,markica i bonusi. Na vreme.....

Pionir

pre 7 godina

Ma daaa rade i nedeljom!A petak i subotu bili slobodni da bi ugostili Vucica.To im je grc na licu a ne osmeh!Sta je vama?!Sramota za drzavu!

only fools and horses

pre 7 godina

Svaka čast, ali možda bi radnici bili srećni da rade ne samo 7 dana nedeljno, već da rade duple smene. Izgradite im spavaonice da tu mogu i da prespavaju, pa da odmah čim se probude, mogu da počnu da rade. I ne ne treba plaćati prekovremeno i rad nedeljom i praznicima, radnici samo vole da rade, ne treba im privatan život. Ne treba im ni idmor, ni letovanje, to je samo za gazde. Pa oni su presrećni kad gazda može da ode da se odmori na svojoj teško stečenoj jahti.

Rezimske sluge objavite mi komentar

pre 7 godina

"Plate su gotovo dvostruko vece od minimalnih" Dakle plate nisu dvostruko vece ali su blizu da budu. Majstori rade za 35000-40000. Da li je moguce da se neko hvali ovim podatkom?

Зоран

pre 7 godina

АКо сте хтели да помогонете породичним фирмама у Врању, зашто сте довели Геокс ?

objektivan

pre 7 godina

demagog i psihopata...nastradacemo opet sa njim...nije nam bilo dosta katastrofe..vec je vratio dobrovoljno sluzenje vojnog roka,uskoro sledi stalno.uvod u novu katastrofu.manijak.

Milan

pre 7 godina

Srećni što imaju posao, pa i robovi su imali posao, a plata skoro duplo veća od minimalne sreći nigde kraja pa i nedeljom rade, nama šta Srbija sa našim prepoštenim privrednicima nezadrživo srlja u progres😁

Car

pre 7 godina

Zasto radnici nisu uniformisani? Majice i rukavice su iste.Dok dole svi nose razlicito sto implicira da to nose od kuce tj. kupuju sami? Nije problem rad nedeljom, ako ne rade po 6-7 dana u nedelji po 8 casova...

sve mi smeta

pre 7 godina

sve je reko. plate gotovo duplo vece od minimalnih. u poreskoj nikog ne poznajem sa platom manjom od 60000. da za prosek plata uzimate plate kod privatnika ne bi ni 30000 bilo. a od januara drzavne jasle jos 8%

Pera

pre 7 godina

istina , video sam njihove etazne sporete i kamin u baumax u . Izgleda da imaju neke firme u nemackoj i svajcarsoj preko kojih i pid cijim brendovima prodaju tamo. Bar nesto da se proizvodi ovde kada su politicari unistili skoro sve. IMT je.jedan od bolnijih primera.

matrix

pre 7 godina

U tu fabriku drzava nije dala 10000eur za svakog zaposlenog radnika - kako rece 800 novozaposlenih 8 000 000 eur, a vidim da zaposleni ne klece kao u Juri.
Drzava treba da pomaze domacim privrednicina a ne po svaku cenu stranim investitorima.

karthage

pre 7 godina

nedeljom?? zna li nas cenjeni premijer da zakon o radu kaze da je maksimalan broj radnih sati po nedelji 40 plus 8 sati maksimalno prekovremeno na sta idu 2 dana odmora + 1 na onih 8 sati prekovremenih? nismo robovi!!!

Zoran

pre 7 godina

40.000, rade 2 dana(subota i nedelja) vise u toku nedelje, to je 40% duze radno vreme, a trebalo bi bar 50% vise da plate. Jadnici, u sustini rade za minimalac. Al bitno da su srecni.

Nikola

pre 7 godina

Jel normalno da neko radi subotom i nedeljom??? Pa u svajcarskoj se i petkom ne radi a opet su najbogatija nacija!!! Ali srbi su robovi i samo u srbiji je dobro ako si biznismen !!!

Radnik FTO-a, obezbedjenja

pre 7 godina

@pitam Daj neka se neko javi, kolike su plate za radnih sati 168 ili 176 u mesecu, to da cujemo.

Ovako stoje stvariza 168 radnih sati, odnosno 14 smena plata je 21336,00 rsd, dok je za 176 radnih sati 22352,00 rsd + prevoz 3 hiljade dinara. Pozdrav

Peter

pre 7 godina

Cini mi se da su srecni kao u Koreji kad ih obilazi Kim Dzong. Je li ovo napravljeno da radnici dodju za snimanje ili stvarno rade nedeljom? Mislim, i jedno i drugo je podjednako lose.

ns boy

pre 7 godina

drzava svojim nametima gusi razvoj srpske privrede,od trenutka kad dobijes pib krece deranje koze,pricam o malim preduzecima kojih je najvise,koja se bukvalno bore da opstanu a o nekom daljem razvoju ne sanjaju.

Ja

pre 7 godina

Ovaj gde god ode vidi srecne i nasmejane ljude.Neka se maskira i udje u gradski prevoz, stane u red kada se cekaju penzije, ode u dom zdravlja, na pijacu i da vidi tu srecu

Mrkva

pre 7 godina

Plate bedne, a rade svaki dan. Bas lepo cuti. Jer kad su skoro duplo vece od minimalca, znaci da nemaju ni 50000 dinara, a rade svaki dan. Ovaj vrli premijer to hvali kao nevidjen uspeh. Ne znam ni sto ulazih na vesti, samo se nerviram.

Tika

pre 7 godina

U nekim zapadno evropskim drzavama se razmislja o petodnevnoj radnoj nedelji.Kod nas se kao u Bangladesu radi svaki dan.I svakog koga si doveo radnike placaju 200 evra.

alan ford

pre 7 godina

I onda premijer kaze kako non stop radi! NARODE, ovo sto se svrcka je za njega RAD! Cisto da znate! Ovako radi i u vladi Srbije... zato mu i nije problem da radi 14 sati.

Nije sandžak nego RAŠKA

pre 7 godina

...ako poslodavac ima povećan obim posla, može preraspodeliti zaposlene i radno vreme. Potreba za prekovremenim radom mora biti privremenog karaktera. Ako je potreba za prekovremenim radom učestala, onda poslodavac mora zaposliti još radnika, povećati broj mašina i pogona za proizvodnju. Dakle, ne može biti da 365 dana u godini ima potrebu za prekovremenim radom, nego IMA MANJAK ZAPOSLENIH!

radnik

pre 7 godina

Nedelja je, a ti krsis Zakon o radu, i jos se hvalis s tim...
(111, 16. oktobar 2016 15:22)

Za ovaj i slicne komentare... Ne znam kakav je ovde slucaj, ali u proizvodnji koja radi 24 casa, ne postoji vikend, ne postoji nedelja. Radi se u 4 smene, i to - 2 dana prva, 2 dana druga, 2 dana treca, 2 dana odmor. Ja tako radim, pa ako mi padne da odmaram utorak i sredu, to je za mene vikend. Inace, sasvim ok radno vreme. Mnogo neupucenih ljudi uporno komentarisu, valjda cisto reda radi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Lars, 16. oktobar 2016 16:24)

Koja je to proizvodnja koja radi svih sedam dana i jos u smenama.Nije to zelezara,rudnik.Jedan Mercedes radi pet dana.Sve velike kompanije takodje.To kako ti radis se radis bolnicamai tamo gde je tesko prekinuti lanac proizvodnje.Ovo sto ovi rade u Vladicinom hanu nije ono sto zahteva 24 casovno radno vreme

Nebojsa iz Beograda

pre 7 godina

Lako je ovim srednje-velikim preduzećima. Ajde vi gospodine Vučiću da obiđete one malo manje, da vidite kako se borimo kao lavovi a kako nam vi dišete za vratom i ubijate u pojam svojim nametima.

Zacudjeni

pre 7 godina

'plate su gotovo dvostruko veće od minimalnih' znaci ako je minimalac oko 21 a njihove su ni 40k. Najveci proizvodjac, avioni kamioni a plate male preko 300e... I to jos rade i subotom i nedeljom. Znaci radnici stvarno imaju minimalac ali kad im se plati rad vikendom imaju skoro pa dva minimalca. Banglades je za nas pojam...

Mika

pre 7 godina

Nasmejani ljudi jer su srećni što rade nedeljom, daleko od porodice, dok njihove kolege u Evropi kojij težimo rade od ponedeljka do petka osmočasovno radno vreme za 5 puta veću platu. Smeju se ljudi jer su srećni što rade više da bi neko drugi bio srećan.

vladebb

pre 7 godina

Ja ne razumem zasto firmi koja ostvarije ogroman profit i odlicno radi sama od sebe, pada na pamet da kalja ime i petlja se sa politicarima. Ja im ne bih dao ni prag da mi predju a kamoli da se setkaju i slikaju po pogonu.
I kakva je ovo demagogija da se nedeljom radi? Jel to po zakonu? Da li ljudi zive samo da bi radili il rade da bi ziveli?

МишкоН

pre 7 godina

Треба помоћи привреднике који тек крећу са послом, а не оне који раде дуги низ година. Људи код нас немају кеша да покрену посао, а никоме се не улази у кредит јер ако пукнеш, зна се шта следи. Тако да људи не ризикују. Дајте свима 10.000е по радном месту па да видимо.

Gradimir

pre 7 godina

Ajde i ja da se uključim u diskusiju. Znam površno vlasnika Alfa plama iz vremena dok je bio "samo" vlasnik Pionira i Alco banke. Tada mi se činio kao vrlo energičan ali generalno dobronameran čovek. Ne znam da li se do danas promenio, kako se obično menjaju srpske gazde kada ojačaju, ali ako je ostao takav kakvim sam ga procenio, verujem da je prema zaposlenima korektniji nego 95% vlasnika firmi. Malo mi se gadi ovo slikanje sa političarima, koji su inače najgori šljam koji jedan narod ima, ali valjda se ponešto i ne može izbeći.

popeye

pre 7 godina

Њима "колико може", а странцима по 10.000 евра по запосленом?
Него, газда, недеља је, ипак не иде то ...

dr.kadzija

pre 7 godina

Znaci premijer otvoreno podrzava krsenje prava radnika? Sedmodnevna radna nedelja ne postoji ni u Koreji. A svi nasmejani? I niko ne komentarise i ne psuje? pogotovu kad naidje neki funkcioner? Pa nisu blesavi da izgube i tu crkavicu sto im se isplacuje. Koliko nisko ovaj narod moze da padne?

Pera Magic Mitic

pre 7 godina

Taman htedoh da napisem da nije cudno sto se radi nedeljom, ako moraju da im sforsiraju zbog rokova ili sl. Naravno, ne da to bude redovna radna nedelja. A onda uvidim da se botovi probudili, na pomen Njegovog imena, pa odustanem. Nalepili bi me plusevima, ne bih nedelju dana mogao da se otresem groznog osecaja.

marko.sky

pre 7 godina

E moj Vucicu, mozes ti da zaposlis sve koji su nezaposleni, ali na kontinentu gde je prosecna plata preko 1000 evra, jedna zemlja kao sto je Srbija sa prosecnom platom od 250 evra je samo rob Evrope... Kolika god nezaposlenost bila...

ccc

pre 7 godina

Ma dajte bre ljudi da li stvarno mislite da oni rade nedeljom. Ove nedelje su radili jer je dolazio premijer inace im je nedelja slobodna cak i subota, dobro ponekada rade i subotom ali ja ne pamtim da su radili nedeljom.
Samo sto nije to sve tacno za ono sto se tice plata, prvih 5-7 meseca se rade za 16000 dinara a ako te pozovu da potpises ugovor koji je na 3 meseca povecaju ti platu na 22000 a zatim na 29000 i kasnije na 33000 dinara to je u prvih 2 godine rada a za ostalo ne znam, uglavnom ne rade nikada nedeljom a subotom mozda ponekad.
Medjutim niko tamo nije nasmejan, da ne govorim kakva su sve pravila.

Marko

pre 7 godina

Alfa Plam nije privatizovan za vreme ove vlasti. Alfa Plam nije privatizovan direktnom pogodbom vec prodajom akcija. Alfa Plam je primer kako treba da se radi privatizacija, ali Vucic se samo slika u tom pogonu, a ostalo radi tako da zadovolji njegove licne prijatelje.

maksim ilija mrmor

pre 7 godina

Vučić svakim danom sve više pokazuje da nema veze sa privredom. Pa masa firmi ima takav proces proizvodnje da mora da radi i vikendom i praznikom i zamisli i noću. Ali kada je neko ceo radni vek proveo u radikalnoj stranci, naravno da to ne zna. I ne bi i to bio nikakav problem da ne deli savete i kapom i šakom i to onima koji godinama crnče... Čovek je počeo toliko da iritira da je to strašno..

Pera Magic Mitic

pre 7 godina

Samo napred, kupio sam dve peci i prezadovoljan sam. Odlican primer ostalima u Srbiji kako se moze :)
(noob, 16. oktobar 2016 14:03)
Ma, moze se. Samo, poenta je da drzava MORA da pomogne ovakva preduzeca. Ne mislim samo na subvencije, nego na otvaranje trzista, organizacija medjunarodnih sajmova i sl.
A ne da daje nebulozne subvencije i milione evra stranim investitorima, koji ce pojesti sva ovakva domaca preduzeca. Kako mozemo da budemo konkurentni sa strancima, kada imaju takav start?!

Neutralni posmatrac

pre 7 godina

Ljudi, vama je nemoguce udovoljiti. Otkud vam ideja da rade 7 dana? Mozda rade 5,6 ali zbog obima posla mora fabrika da rasi i vikendom pa su tako rasporedjeni.
Drugo.,sta fali plati? Bolje je 40 nego 20 svakkao. Lepo bi bilo da je vise ali ako su prijavljeni i alo su plate redovne, to je važno.
Svi. Se bunite, a i dlaje vam u glavi socijalizam, pa se cudite sto ste gladni, besposleni i i dugovima

Neko

pre 7 godina

Pa sta ako su radili Nedeljom. Ovi sto pricaju za svicu i Njemacku neka dodje i neka vide kako se radi. Ja sam na dobroj poziciji u svojoj firmi pa opet ako bude posla radim i Nedeljom ako treba, ako nema posla nema ni firma para odma nemam ja plate. Welcome to EU. Svaki se cent mora zaradit nema nista dzaba. Nije bas zapad bogat zato sto je zapad vec sto se radi.

Lars

pre 7 godina

Nedelja je, a ti krsis Zakon o radu, i jos se hvalis s tim...
(111, 16. oktobar 2016 15:22)

Za ovaj i slicne komentare... Ne znam kakav je ovde slucaj, ali u proizvodnji koja radi 24 casa, ne postoji vikend, ne postoji nedelja. Radi se u 4 smene, i to - 2 dana prva, 2 dana druga, 2 dana treca, 2 dana odmor. Ja tako radim, pa ako mi padne da odmaram utorak i sredu, to je za mene vikend. Inace, sasvim ok radno vreme. Mnogo neupucenih ljudi uporno komentarisu, valjda cisto reda radi.

Milan

pre 7 godina

OK. Firma proizvodi i privredjuje. Ali mene interesuje da finansijska inspekcija ispita da li je platila i koliko reklame ns roze tv. Samo na roze tv se reklamira ova firma što je jako čudno i jedini odgovor je da imaju neki dil!

Nebojša

pre 7 godina

(bunny, 16. oktobar 2016 22:34)

Kupuju onda kada prodavnica radi. U Beču nedeljom ne radi ništa, ako nisi kupio u subotu do 2 sata, možeš da se slikaš. U celom Beču nedeljom radi par prodavnica i u njima je sve mnogo skuplje nego u ostalim radnjama. To da vi imate mega markete gde idete da kupujete u 2 noću, postoji samo u Srbiji. Pritom ti radnici koji rade nedeljom ne rade za bombone, nego za novac.

Samobirekao

pre 7 godina

Za ove neupućene što pametuju mogu reći ovo. Očigledno da neko od vas nije nikada radio, pa priča o glupostima, jer ne poznaje šta je rad i kako važe pravila kada si kod privatnika. Gospodo, ako ima potreba da se radi i nedeljom zbog većeg obima proizvodnje onda se radnik zove na posao. I to mu se najavi. Naravno i mora da mu se plati za taj dan. Ja znam, jer sam radio i nedeljom kada je bilo potrebno, ali poslodavac mi je sve to platio. A vi mogli bi da prestanete da kukate i počnete da radite da bi shvatili šta je to posao i plata.

Nemanja Milenkovic

pre 7 godina

Radnici srecni i zadovoljni, plata duplo veca???? Molim Vas ne zavaravajte se. Radio sam tamo skoro 2godine, za povecanje plate su pricali godinu i nesto dana. Radio sam na presi, viljuskaru i po magacinima u isto vreme i to sve za 20 000 i 1600din je bio prevoz. Eksplatacija radnika sve preko zadruge su mladi zaposljenji i rade duplo vise nego stariji radnici u pomenutoj fabrici. Ugovor potpisuju na svaka 3 meseca. Kako je plata onda duplo veca nije mi jasno kako tako mogu da lazu. Imam dokaze crno na belo da je tako.

Bivši radnik Alfa Plama

pre 7 godina

Alfa Plam je vrhunska kompanija u kojoj su plate odlicne za Srbiju, posebno za Vranje gde je nezaposlenost velika. Placen prekovremeni rad, prijavljeni na punu platu, regres jednom godisnje, kolektivni godisnji odmor i jos mnogo mnogo beneficija. Vlasnik je predivan covek, bio vise nego fer prema meni, da ne pricamo o znanju i iskustvu koje mi je pruzeno. Gazda za primer. Price o izrabljivanju radnika su laz. Kada bi i druge firme poslovale u Srbiji kao sto posluje Alco Grupacija bilo bi daleko bolje. Sve najbolje zaposlenima kao i vlasniku!

Pepe le Tvor

pre 7 godina

za ove sto ne rade nedeljom ili se cude ko radi na taj dan... evo prvo moderator sajta, pa gomila novinara, televizije... prodavnice i marketi... stamparije... trzni centri... klinike... dez.domovi zdravlja i apoteke... cuvari... ma do sutra mogu da nabrajam...

JanDe

pre 7 godina

Za sve dosadašnje komentare:
Istina je ta da je petak zamenjen za nedelju kao radni dan zbog posete državne delegacije.
Radna nedela traje 5 dana u prvoj i drugoj smeni. Ukoliko postoji potreba da određeni pogoni rade subotom (priprema delova za montažu) svaki radni sat se dodatno plati.
Prosečna plata iznosi 46.000 rsd.
Svaki radnik dobije na ime regresa za godišnji odmor 21.000 rsd .
Nijedan državni praznik se ne radi.
Alfa -Plam spada među 5 najvećih proizvođača grejnih tela u Evropi.
Kamo sreće da je više ovakvih fabrika u Srbiji.
Toliko od jednog radnika ove fabrike.

Goblin

pre 7 godina

U nekim zapadno evropskim drzavama se razmislja o petodnevnoj radnoj nedelji.Kod nas se kao u Bangladesu radi svaki dan.I svakog koga si doveo radnike placaju 200 evra.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Tika, 16. oktobar 2016 16:38)

Evo bas pre neki dana je objavljano kako neka firma iz Bangladesa otvara proizvodnju kod nas. To znaci da su strani investitori otisli u Banglades i pokrenuli proizvodnju a kad su bangladezani naucili posao osnovali su sopstvenu firmu.

A sta mi radimo? Koliko je fabrika tekstila i navlaka za sediste otvoreno poslednjih godina, da li je nekome radniku palo na pamet da se zaposli sa ciljem da nauci posao i da se udruzi sa jos par radnika i zapocnu nesto svoje?

Mi imamo kvalitetne kadrove ali ne bas kao sto volimo da mislimo.

radnik "Alfe"

pre 7 godina

Fabrika ne radi nedeljom, ovo je izuzetak jer je dolazio premijer, zato se radilo, petak je bio neradni dan (kao i subota), a radilo se danas, to je sve :)

Natasa

pre 7 godina

Naravno, radnici ne prave problem što rade čak i nedeljom. Bolje išta nego ništa. Ćute, guraju kroz život. Srećni su što imaju posao.

Srbin

pre 7 godina

@(radnik, 16. oktobar 2016 17:17) vikend tj "nedelja" ne postoji za svaku bolnicu,policijsku i vatrogasnu stanicu,aerodrom,putarine,za svaki rudnik i elektranu, za svaku farmu i ugostiteljski objekat, za svaku ozbiljnu kompaniju koja ima proizvodnju (npr Bambi oduvek ima 3 smene). Po komentarima se vidi da je u Srbiji vecina kancelarijskih moljaca. Drugo, za platu od 40k privatnik mora da da 65k,mora da plati sve poreze,takse i namete,otplacuje ulaganja i investira u proizvodnju. Poredjenje sa svajcarskom visom srednjom klasom je besmisleno. Poredite se sa Amerikom koju svi tako volite.U Americi NEMA placenog zdravstvenog i socijalnog,nema placenih odmora i praznika,nema trudnickog i porodiljskog,nema ogranicenja radnog vremena. Pokusajte da ubedite Amerikanca da vam gazda placa 3 nedelje odmora kao da radite.Ili da primate platu kada ste na bolovanju. Oni misle da su to bajke.
Voleo bih samo da je poslovanje svake kompanije transparentnije da radnici imaju svest kolika je zarada i koliki je njihov udeo. Da bivaju nagradjeni za dobro obavljeni posao i napredak kompanije ali i da ne vriste kada stvari nisu idealne.

Dejan

pre 7 godina

Još kada bih imao gde da kupim tu njihovu peć, eeeee... mesec dana već tražim, nigde je nema na stanju "Luca" 8.5kw. Odlično posluju, valjda će do proleća imati negde da se kupi...

Pedjaa

pre 7 godina

Ja radim u americkoj kompaniji, 176 sati mesecno. Plata 37 000 - Prekovremeno se placa 1h:350 dinara, subota 1800 u proizvodnji..... Zadovoljan sam poslom,firmom.nemam fax,samo srednju skolu treci stepen...... Trazim bolje,dok ne nadjem,radim i cutim. Uslovi su najbolji kakav srpski radnik moze da ima u Beogradu.plata,regres,topli obrok,markica i bonusi. Na vreme.....

Pionir

pre 7 godina

Ma daaa rade i nedeljom!A petak i subotu bili slobodni da bi ugostili Vucica.To im je grc na licu a ne osmeh!Sta je vama?!Sramota za drzavu!