Sreda, 24.02.2016.

13:48

"Nije FAP bio Mercedes, nego ruina"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će se boriti za svakog radnika u Srbiji, da u toj borbi neće odustati, a to važi i za FAP iz Priboja.

Izvor: Tanjug

"Nije FAP bio Mercedes, nego ruina" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

Nebojša Čović Beograd

pre 8 godina

Zivim u Priboju,i ipoznat sam sa tematikom FAPA,sadasnja vlast je dosta pomogla,i non-stop pomazu,tako da je bez veze podignuta halabuka oko FAPA.
(Pinki, 24. februar 2016 14:19)

Botu, supermarket radi non-stop, vlast može samo neprestano da pomaže.

Pribojac bez Lima

pre 8 godina

Premijeru, izgleda da ne zivim u istom mestu o kome vi pricate.

1) Koja su to dva manja investitora sa po 200 mesta?

2) Gde nestadose Finci koje ste glasno najavljivali?

3) Zbog cega su se izbacivale masine koje su vredne iz FAP-a i terale u staro gvozdje jos tokom prosle godine?

4) Koga novog cete sada izmislite da zamajavate narod pred ove izbore?

Molim da mi objavite komentar, nisam nikakav bot, poput ovih sto su ih ranije terali da se potpisuju kao radnici FAP-a.

zoran

pre 8 godina

Alo botovi..evo gledam izjavu Vucica..strateški partner Fapa..će biti finski SISU...gde su oni sada..nemojte da kažete da izjave nema..gotovi ste..pa nećete osvojiti izbore..i da za mesec dana zavrsite BG NA VODI..

TheRiddler

pre 8 godina

Nije FAP jedini problem koji je ova vlast nasledila, ali nece biti ni jedini koji ce biti resen. Kao sto je to vec bio slucaj, premijer je resavao i ispravljao greske DS-a, pa ce tako biti i sada. Pomoci ce FAP-u i nece dozvoliti da tako pozanta i fabrika sa tako dugom tradicijom propadne.

Del Piero

pre 8 godina

Ne mogu da verujem šta Vučić priča. Pa on kao da je tek došao na vlast. Da li je svestan da se tamo nalazi već 4 godine? Ni jednom rečju ne pomenu SISU, šta je bilo sa njima? Zar to nije bila gotova stvar?
PS. Mogli bi ste da mi objavite po neki komentar. Hvala.

miloš

pre 8 godina

ima partnera koliko hoćeš, nego su problem te besne regulative s kojima samo sebi radimo štetu, bio sam po africi i južnoj americi, kinezi su tamo ušli masovno na tržišta, svi otvorili fabrike i joint venture poslove, dok mi pametujemo sa europskim regulativama oko normi euro 6-7-8 pitaj boga više koji, brazil ima kamione pokretane na entanol, u africi i dalje voze euro 4 motore, šta fali da se sa naših puteva maknu sve krđe sa euro 1-2 motorima, auti imaju sve ostale potrebne ateste, uostalom znanja i pameti imamo i lako bi se npr dogovorilo da iveco ili neka druga marka isporuči motore, zašto ne, ako u njemačkoj prodaju ruske gazele sa iveco motorima, ja vidio svojim očima!

u kini ima fabirika koje čak na svojim web sajtovima pozivaju firme i partnere na joint venture suradnju, i vrlo lako se može napraviti posao sa njima, ali ne, mi bi nešto za europu, ma idemo mi prvo nešto napraviti za nas kako treba, a onda za europu i sve ostale

Nenad

pre 8 godina

Boriš se tako što ispumpavaš iz budžeta Srbije za svoje partijske kadrove, opštinare, privrednike i ostale marifetluke više od 2. milijarde evra! Kome nije jasno nek potraži objašnjenje Saše Radulovića na ovu temu.

Lemi

pre 8 godina

Jok niste vi unistili, nego sam verovatno ja sabio u **** 10+ godina vlasti - sto kao mladjahni kerber radikal, sto kao spajam prste naprednjak. Kako ga nije sramota?
Niko da ga pita za cirkus sa finskim SISU!?

52

pre 8 godina

danijel@tacno je da kamion iz 1928 nema prođu ali ni ovi novi iz Kragujevca niko neće da kupi. Otpustili su 300 radnika a ovi sto rade , svaki drugi mesec nerade. Strasno. Jedno se prica, istina je bedna....

unlimited

pre 8 godina

Srpska Vlada ili financira teške gubitaše, npr. Air Serbia ili daje pare(subvencije) stranim firmama da pokrenu posao i imaju 5 godina za plaće, umjesto da financira srpske firme!

Danijel

pre 8 godina

Premijeru svaka cast za trud i zalaganje,ali ne moze on da snosi odgovornost sto niko danas normalan nece kupiti kamion iz 1928 ... u ove fabrike je trebalo ulagati pre 30 godina da ne bi danas bile tu gde jesu...

Huan Pablo Don Fernando

pre 8 godina

ako narod srbije i sada nasedne na ova po ko zna koliko puta ponovljena lazna obecanja, znaci da za bolje stvarno ni nismo, i da ovi treba da nas jasu do kraja nasih bednih zivota!!!

antonelo 08

pre 8 godina

Šta ste to rešili u MSK Kikinda?! Pa to je sve veštački uradjeno,toliki narod radi u toj fabrici,a pritom se još zapošljava,plate nenormalno visoke,a 2/3 radnika ne radi bukvalno ništa! I ti kažeš u MSK je sve potaman! Pa u bilo kojoj normalnoj državi ta fabrika ne bi radila 2 cela dana!

NN

pre 8 godina

(natasa, 24. februar 2016 15:51)
Pa izem ti firmu, Zelezaru, koja za 1,5 godinu napravi manjam od 500 miliona EUR a to su sve drzavne pare. Ili Air Serbia koja je u minusu 150 miliona eur a koje je opet pokrolila drzava sa otpisom dugova i bespovratnim sredstvima. O Srbijagasu i necu da pricam to je za FBI a ne za nasu nepoliciju.

Sale

pre 8 godina

mnogo pomazemo?!?!?

pa sta "VI" pomazete?!?!?!? to su bre pare naroda, koji je to od vas doneo u budzet milione evra iz svoje ustedjevine. Globite narod da biste rasporedjivali novac kako vama i stranci odgovara.... ne bojte se kao i za prethodne doci ce kraj i vama kad tad, i necete onda biti na vlasti doveka.... to svaki politicar zaboravlja naprasno kad dodje na vlast

rade

pre 8 godina

I za IMT-e je pričano(rekao ministar Knežević pred radnicima u fabrici) da će država dati 10 miliona evra za pokretanje proizvodnje, pa ništa. I samo jedna informacija za sve koji misle da je ova vlast najbolja, država je 2013 postavila Baneta Ivkovića da reši situaciju u firmi, da izabere sposobne ljude, i izabrao je, kad su došli u firmu dug prema radnicima je bio 6 plata, 1 naknada za prevoz i 1.5 godina staža, a 15 jula 2015 dug je bio prema svakom zaposlenom u proseku oko 450.000 hiljada(meni 523.000), 3 naknade za prevoz i 4.6 godina staža. Plata je bila prosek nekih 30.000-35.000 za radnika. Eto toliko o ovoj vlasti. Sve ovo bih i lično Vučiću rekao, ali nemože se nigde izneti mišljenje i stav građana.

NN

pre 8 godina

(darko, 24. februar 2016 16:52)

Prijatelju, sve sto kazes je istina, sve je to unisteno 99-te godine u bombardovanju. Doduse tada je vlast cinila koalicija SPS-JUL-SRS-SPO. E a ko je iz SRS-a bio tada na vlasti moras sam da proveris jer ti to nece reci osobe koji ti daju poruke da ih ostavljas na komentarima.

E moj premijeru prodade ti radnike

pre 8 godina

Lepo ti pričaš ali...Preko 500 preduzeća u restruktuiranju ste ugasili. Prvo je bilo mogli bi da nadjemo strateškog partnera za 160 preduzeća pa za 40. Na kraju osta 17 a ugasicete ih sve. I kas spomenu Mercedes ajde ja cu da te pitam što ni jedan novinar ne sme. Šta bi sa izvozom Ikarbusovih Mercedesa? Citiraću te:Veliko interesovanje vlada u okruženju za ovaj autobus. Izvozice se u celu jugoistočnu evropu. Prođoše izbori i više ni reč o izvozu. Evo kad prodju ovi izbori ugasicete i Ikarbus to jest Mercedes iz predizborne kampanje 2014 godine.

leto

pre 8 godina

4 godine na vlasti i nesposobni da rese problem. ako ga nisu resili za 4, nece ga resiti nikada.
(switchboard, 24. februar 2016 16:02)
Da li je neka od stranaka predstavila program kojim ce sve nasledjene programe resiti u rekordnom roku.Voleo bih da procitam taj program i da cekam to brzo resenje i brzi napredak koji donosi blagostanje gradjanima Srbije!

Slobodan

pre 8 godina

Sve firme su bile u drasticno boljem stanju kada ste ih zatekli, nego sada, posle cetiri godine Vuciceve diktature.
Nego, kad smo kod Mercedesa, sta bi sa oni domacim Mercedesima Vucicu,a?!

Aldo

pre 8 godina

Znači, još samo dve godine i FAP staje na zelenu granu, garantovano?

Ali, meni je ipak malo teško da u to poverujem. Kad bi barem negde mogla da se vidi nekakva maketa, to bi sigurno pojačalo utisak ozbiljnosti cele priče.

Miroslav

pre 8 godina

Za ogromnu razliku od svojih prethodnika na funkciji premijera Vučić pokazuje ogromnu želju i iskrenu nameru da pomogne FAP-u, zato što je svestan da će ne njegovom greškom dosta radnika ostati bez posla ako FAP propadne.

djordje

pre 8 godina

nema veze što nas je mastio tokom predizborne kampanje.opet ću ga glasati da vidim šta je sledeće na repertoaru i da vidim koliko su gradjani glupi da mu opet poveruju

Milutin

pre 8 godina

Covek je u pravu, svi misle da je sadasnja vlast krivac za sve, ali odgovor lezi u tome da je neko u proslosti zloupotrebio svoje polozaje i za to bi trebalo da odgovara. Sto se premijera tice on svakako pokusava da ocuva i RTB,Resavicu i FAP i mnoge druge.

Pioneer

pre 8 godina

Premijera ponovo napadaju zbog tudjih gresaka,a covek se bori da ocuva to sto nam je ostalo,tako unisteno i rezoreno. Prethodna vlast nije prstom mrdnula da unapredi bilo sta u FAP-u i to je sramota.

ziko

pre 8 godina

Borba za svako preduzece je velika.Problema more!Dvadeset godina urosavanja je premnogo! Vlada se trudi da spase i pronadje partnera i investitora koji nece posle godinu dana otpustiti radnike i izvucui ono sto je ostalo od FAP-a i njima slicnim firmama.Verujemo u uspeh!
(blagoo, 24. februar 2016 14:24)


jeste, prosla vlada ds je zatekla jedno perspektivo preduzece i onda su ga unistili i sad Vucic od kad je na vlasti resava problem.
E dal je neko ovde lud.

I

pre 8 godina

Fap jeste u losem stanju ali borba za opstanak nece prestati! Premijer nece odustati od oporavka i opstanka ove fabrike, za opstanak ljudi u toj fabrici!

Kosta

pre 8 godina

Ovaj demagog ili ce da ode sa vlasti, ili kao narod cemo svi kolektivno poludeti.Nista nije uradio, samo se hvali, prebacuje krivicu na neke ranije, laze, i prica lepoj buducnosti koja nikako da dodje.Vreme je da ode sa vlasti dok nas nije sve oterao u tri lepe....

Mihajlo

pre 8 godina

FAP je uništavan godinama unazad od strane prethodnih Vlada. Vlada koju predvodi Vučić je prva rešila da se hrabro uhvati u koštac sa svim problemima koji okružuju FAP i pokuša da spasi tu fabriku.

Ana

pre 8 godina

Jako je to dugo propadalo decenijama se tu ništa pametno nije radilo i svaka mu čast ako uspe da to poporavi, a ja se nadam da hoće zarad žitelja tog mesta. Bilo bi divno da je ožive.

Sveta

pre 8 godina

Stanje koje je zatekao premijer bilo je katastrofalno, ali se on ipak izborio da se situacija poboljsa i pokazuje iskrenu nameru da pomogne i ovoj fabrici

Niccolo

pre 8 godina

Ova vlada dosta ulaže u preduzeća koja su u državnom vlasništvu, za razliku od mnogih prethodnih kojima je najlakše bilo da ih se odreknu, gurnu ih pod tepih i stave pod stečaj.

putic

pre 8 godina

I Mercedes ce vileniti srpskim ulicama. Samo polako!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (cmookici, 24. februar 2016 13:58)

Vilenice on ne samo srpskim ulicama nego i ulicama Evrope,Afrike, Azije...

Pribojac

pre 8 godina

Vlada dovela 2 manja investitora koji su zaposlili po 200 radnika?? Pa gde je granica lazima... A da dodjes da nam pokažeš te investitore, da obidjes i SISU radnike...

Dragica

pre 8 godina

Uocljivo je da se se dosta radi po pitanju ozivljavanja posrnulih firmi, da se kroz odredjene projekte podize standard, i da postoje sanse da se upravo ove firme kroz neki vremenski period oporave sto ce znaciti za sve krajeve i regione gde se firme i nalaze, a uz skole, bolnice...mozemo da se nadamo boljem standardu i zivotu.

sah 88

pre 8 godina

Kako nije bio Mercedes?! Bio je Mercedes isto koliko i oni tvoji autobusi sto si nam ti rekao da su Mercedes zato sto imaju Mercedesov znak! I Fap je imeo na karoseriji isti taj znak, znaci to je po tvom objasnjenju Mercedesov Fap!!!!!

ZockoRabadzija

pre 8 godina

Fap pravi iste kamione vec godinama, kvalitetni su u to se ne sumnja ali su stari modeli a svi znamo da izgled kupuje pa tek onda kvalitet. Treba dovesti nekog investitora poput MAN ili Volvo ili Scaniu jer su to najbolje kompanije za kamione.

sandu

pre 8 godina

Da, to mi je jasno, al' zar ne bese neki Mercedes, tu kod nas prosle godine il' tako nekako? Stizu me godine, izdaje me memorija, ali mi se nesto kroz maglu vraca...

blagoo

pre 8 godina

Borba za svako preduzece je velika.Problema more!Dvadeset godina urosavanja je premnogo! Vlada se trudi da spase i pronadje partnera i investitora koji nece posle godinu dana otpustiti radnike i izvucui ono sto je ostalo od FAP-a i njima slicnim firmama.Verujemo u uspeh!

Kluz

pre 8 godina

Ali pazi kada uopste ne sumnjam da biste i Mercedes unistili... Zajedno sa BMW-om i WV-om i to za jedan mandat... Sve sto srpska politicka scena zna je da prodaje maglu...

Реалан

pre 8 godina

Зар није нађен партнер за ФАП? Шта је са оним Финцима? Није ваљда било лудом радовање!?

Pinki

pre 8 godina

Zivim u Priboju,i ipoznat sam sa tematikom FAPA,sadasnja vlast je dosta pomogla,i non-stop pomazu,tako da je bez veze podignuta halabuka oko FAPA.

Pinki

pre 8 godina

Zivim u Priboju,i ipoznat sam sa tematikom FAPA,sadasnja vlast je dosta pomogla,i non-stop pomazu,tako da je bez veze podignuta halabuka oko FAPA.

Реалан

pre 8 godina

Зар није нађен партнер за ФАП? Шта је са оним Финцима? Није ваљда било лудом радовање!?

ZockoRabadzija

pre 8 godina

Fap pravi iste kamione vec godinama, kvalitetni su u to se ne sumnja ali su stari modeli a svi znamo da izgled kupuje pa tek onda kvalitet. Treba dovesti nekog investitora poput MAN ili Volvo ili Scaniu jer su to najbolje kompanije za kamione.

ziko

pre 8 godina

Borba za svako preduzece je velika.Problema more!Dvadeset godina urosavanja je premnogo! Vlada se trudi da spase i pronadje partnera i investitora koji nece posle godinu dana otpustiti radnike i izvucui ono sto je ostalo od FAP-a i njima slicnim firmama.Verujemo u uspeh!
(blagoo, 24. februar 2016 14:24)


jeste, prosla vlada ds je zatekla jedno perspektivo preduzece i onda su ga unistili i sad Vucic od kad je na vlasti resava problem.
E dal je neko ovde lud.

blagoo

pre 8 godina

Borba za svako preduzece je velika.Problema more!Dvadeset godina urosavanja je premnogo! Vlada se trudi da spase i pronadje partnera i investitora koji nece posle godinu dana otpustiti radnike i izvucui ono sto je ostalo od FAP-a i njima slicnim firmama.Verujemo u uspeh!

putic

pre 8 godina

I Mercedes ce vileniti srpskim ulicama. Samo polako!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (cmookici, 24. februar 2016 13:58)

Vilenice on ne samo srpskim ulicama nego i ulicama Evrope,Afrike, Azije...

Niccolo

pre 8 godina

Ova vlada dosta ulaže u preduzeća koja su u državnom vlasništvu, za razliku od mnogih prethodnih kojima je najlakše bilo da ih se odreknu, gurnu ih pod tepih i stave pod stečaj.

Dragica

pre 8 godina

Uocljivo je da se se dosta radi po pitanju ozivljavanja posrnulih firmi, da se kroz odredjene projekte podize standard, i da postoje sanse da se upravo ove firme kroz neki vremenski period oporave sto ce znaciti za sve krajeve i regione gde se firme i nalaze, a uz skole, bolnice...mozemo da se nadamo boljem standardu i zivotu.

I

pre 8 godina

Fap jeste u losem stanju ali borba za opstanak nece prestati! Premijer nece odustati od oporavka i opstanka ove fabrike, za opstanak ljudi u toj fabrici!

Pioneer

pre 8 godina

Premijera ponovo napadaju zbog tudjih gresaka,a covek se bori da ocuva to sto nam je ostalo,tako unisteno i rezoreno. Prethodna vlast nije prstom mrdnula da unapredi bilo sta u FAP-u i to je sramota.

Mihajlo

pre 8 godina

FAP je uništavan godinama unazad od strane prethodnih Vlada. Vlada koju predvodi Vučić je prva rešila da se hrabro uhvati u koštac sa svim problemima koji okružuju FAP i pokuša da spasi tu fabriku.

Sveta

pre 8 godina

Stanje koje je zatekao premijer bilo je katastrofalno, ali se on ipak izborio da se situacija poboljsa i pokazuje iskrenu nameru da pomogne i ovoj fabrici

Milutin

pre 8 godina

Covek je u pravu, svi misle da je sadasnja vlast krivac za sve, ali odgovor lezi u tome da je neko u proslosti zloupotrebio svoje polozaje i za to bi trebalo da odgovara. Sto se premijera tice on svakako pokusava da ocuva i RTB,Resavicu i FAP i mnoge druge.

TheRiddler

pre 8 godina

Nije FAP jedini problem koji je ova vlast nasledila, ali nece biti ni jedini koji ce biti resen. Kao sto je to vec bio slucaj, premijer je resavao i ispravljao greske DS-a, pa ce tako biti i sada. Pomoci ce FAP-u i nece dozvoliti da tako pozanta i fabrika sa tako dugom tradicijom propadne.

Miroslav

pre 8 godina

Za ogromnu razliku od svojih prethodnika na funkciji premijera Vučić pokazuje ogromnu želju i iskrenu nameru da pomogne FAP-u, zato što je svestan da će ne njegovom greškom dosta radnika ostati bez posla ako FAP propadne.

miloš

pre 8 godina

ima partnera koliko hoćeš, nego su problem te besne regulative s kojima samo sebi radimo štetu, bio sam po africi i južnoj americi, kinezi su tamo ušli masovno na tržišta, svi otvorili fabrike i joint venture poslove, dok mi pametujemo sa europskim regulativama oko normi euro 6-7-8 pitaj boga više koji, brazil ima kamione pokretane na entanol, u africi i dalje voze euro 4 motore, šta fali da se sa naših puteva maknu sve krđe sa euro 1-2 motorima, auti imaju sve ostale potrebne ateste, uostalom znanja i pameti imamo i lako bi se npr dogovorilo da iveco ili neka druga marka isporuči motore, zašto ne, ako u njemačkoj prodaju ruske gazele sa iveco motorima, ja vidio svojim očima!

u kini ima fabirika koje čak na svojim web sajtovima pozivaju firme i partnere na joint venture suradnju, i vrlo lako se može napraviti posao sa njima, ali ne, mi bi nešto za europu, ma idemo mi prvo nešto napraviti za nas kako treba, a onda za europu i sve ostale

Ana

pre 8 godina

Jako je to dugo propadalo decenijama se tu ništa pametno nije radilo i svaka mu čast ako uspe da to poporavi, a ja se nadam da hoće zarad žitelja tog mesta. Bilo bi divno da je ožive.

Danijel

pre 8 godina

Premijeru svaka cast za trud i zalaganje,ali ne moze on da snosi odgovornost sto niko danas normalan nece kupiti kamion iz 1928 ... u ove fabrike je trebalo ulagati pre 30 godina da ne bi danas bile tu gde jesu...

Kluz

pre 8 godina

Ali pazi kada uopste ne sumnjam da biste i Mercedes unistili... Zajedno sa BMW-om i WV-om i to za jedan mandat... Sve sto srpska politicka scena zna je da prodaje maglu...

sandu

pre 8 godina

Da, to mi je jasno, al' zar ne bese neki Mercedes, tu kod nas prosle godine il' tako nekako? Stizu me godine, izdaje me memorija, ali mi se nesto kroz maglu vraca...

Del Piero

pre 8 godina

Ne mogu da verujem šta Vučić priča. Pa on kao da je tek došao na vlast. Da li je svestan da se tamo nalazi već 4 godine? Ni jednom rečju ne pomenu SISU, šta je bilo sa njima? Zar to nije bila gotova stvar?
PS. Mogli bi ste da mi objavite po neki komentar. Hvala.

Kosta

pre 8 godina

Ovaj demagog ili ce da ode sa vlasti, ili kao narod cemo svi kolektivno poludeti.Nista nije uradio, samo se hvali, prebacuje krivicu na neke ranije, laze, i prica lepoj buducnosti koja nikako da dodje.Vreme je da ode sa vlasti dok nas nije sve oterao u tri lepe....

Slobodan

pre 8 godina

Sve firme su bile u drasticno boljem stanju kada ste ih zatekli, nego sada, posle cetiri godine Vuciceve diktature.
Nego, kad smo kod Mercedesa, sta bi sa oni domacim Mercedesima Vucicu,a?!

Sale

pre 8 godina

mnogo pomazemo?!?!?

pa sta "VI" pomazete?!?!?!? to su bre pare naroda, koji je to od vas doneo u budzet milione evra iz svoje ustedjevine. Globite narod da biste rasporedjivali novac kako vama i stranci odgovara.... ne bojte se kao i za prethodne doci ce kraj i vama kad tad, i necete onda biti na vlasti doveka.... to svaki politicar zaboravlja naprasno kad dodje na vlast

Pribojac

pre 8 godina

Vlada dovela 2 manja investitora koji su zaposlili po 200 radnika?? Pa gde je granica lazima... A da dodjes da nam pokažeš te investitore, da obidjes i SISU radnike...

rade

pre 8 godina

I za IMT-e je pričano(rekao ministar Knežević pred radnicima u fabrici) da će država dati 10 miliona evra za pokretanje proizvodnje, pa ništa. I samo jedna informacija za sve koji misle da je ova vlast najbolja, država je 2013 postavila Baneta Ivkovića da reši situaciju u firmi, da izabere sposobne ljude, i izabrao je, kad su došli u firmu dug prema radnicima je bio 6 plata, 1 naknada za prevoz i 1.5 godina staža, a 15 jula 2015 dug je bio prema svakom zaposlenom u proseku oko 450.000 hiljada(meni 523.000), 3 naknade za prevoz i 4.6 godina staža. Plata je bila prosek nekih 30.000-35.000 za radnika. Eto toliko o ovoj vlasti. Sve ovo bih i lično Vučiću rekao, ali nemože se nigde izneti mišljenje i stav građana.

sah 88

pre 8 godina

Kako nije bio Mercedes?! Bio je Mercedes isto koliko i oni tvoji autobusi sto si nam ti rekao da su Mercedes zato sto imaju Mercedesov znak! I Fap je imeo na karoseriji isti taj znak, znaci to je po tvom objasnjenju Mercedesov Fap!!!!!

E moj premijeru prodade ti radnike

pre 8 godina

Lepo ti pričaš ali...Preko 500 preduzeća u restruktuiranju ste ugasili. Prvo je bilo mogli bi da nadjemo strateškog partnera za 160 preduzeća pa za 40. Na kraju osta 17 a ugasicete ih sve. I kas spomenu Mercedes ajde ja cu da te pitam što ni jedan novinar ne sme. Šta bi sa izvozom Ikarbusovih Mercedesa? Citiraću te:Veliko interesovanje vlada u okruženju za ovaj autobus. Izvozice se u celu jugoistočnu evropu. Prođoše izbori i više ni reč o izvozu. Evo kad prodju ovi izbori ugasicete i Ikarbus to jest Mercedes iz predizborne kampanje 2014 godine.

zoran

pre 8 godina

Alo botovi..evo gledam izjavu Vucica..strateški partner Fapa..će biti finski SISU...gde su oni sada..nemojte da kažete da izjave nema..gotovi ste..pa nećete osvojiti izbore..i da za mesec dana zavrsite BG NA VODI..

Aldo

pre 8 godina

Znači, još samo dve godine i FAP staje na zelenu granu, garantovano?

Ali, meni je ipak malo teško da u to poverujem. Kad bi barem negde mogla da se vidi nekakva maketa, to bi sigurno pojačalo utisak ozbiljnosti cele priče.

NN

pre 8 godina

(natasa, 24. februar 2016 15:51)
Pa izem ti firmu, Zelezaru, koja za 1,5 godinu napravi manjam od 500 miliona EUR a to su sve drzavne pare. Ili Air Serbia koja je u minusu 150 miliona eur a koje je opet pokrolila drzava sa otpisom dugova i bespovratnim sredstvima. O Srbijagasu i necu da pricam to je za FBI a ne za nasu nepoliciju.

Huan Pablo Don Fernando

pre 8 godina

ako narod srbije i sada nasedne na ova po ko zna koliko puta ponovljena lazna obecanja, znaci da za bolje stvarno ni nismo, i da ovi treba da nas jasu do kraja nasih bednih zivota!!!

NN

pre 8 godina

(darko, 24. februar 2016 16:52)

Prijatelju, sve sto kazes je istina, sve je to unisteno 99-te godine u bombardovanju. Doduse tada je vlast cinila koalicija SPS-JUL-SRS-SPO. E a ko je iz SRS-a bio tada na vlasti moras sam da proveris jer ti to nece reci osobe koji ti daju poruke da ih ostavljas na komentarima.

Pribojac bez Lima

pre 8 godina

Premijeru, izgleda da ne zivim u istom mestu o kome vi pricate.

1) Koja su to dva manja investitora sa po 200 mesta?

2) Gde nestadose Finci koje ste glasno najavljivali?

3) Zbog cega su se izbacivale masine koje su vredne iz FAP-a i terale u staro gvozdje jos tokom prosle godine?

4) Koga novog cete sada izmislite da zamajavate narod pred ove izbore?

Molim da mi objavite komentar, nisam nikakav bot, poput ovih sto su ih ranije terali da se potpisuju kao radnici FAP-a.

Nenad

pre 8 godina

Boriš se tako što ispumpavaš iz budžeta Srbije za svoje partijske kadrove, opštinare, privrednike i ostale marifetluke više od 2. milijarde evra! Kome nije jasno nek potraži objašnjenje Saše Radulovića na ovu temu.

Lemi

pre 8 godina

Jok niste vi unistili, nego sam verovatno ja sabio u **** 10+ godina vlasti - sto kao mladjahni kerber radikal, sto kao spajam prste naprednjak. Kako ga nije sramota?
Niko da ga pita za cirkus sa finskim SISU!?

antonelo 08

pre 8 godina

Šta ste to rešili u MSK Kikinda?! Pa to je sve veštački uradjeno,toliki narod radi u toj fabrici,a pritom se još zapošljava,plate nenormalno visoke,a 2/3 radnika ne radi bukvalno ništa! I ti kažeš u MSK je sve potaman! Pa u bilo kojoj normalnoj državi ta fabrika ne bi radila 2 cela dana!

unlimited

pre 8 godina

Srpska Vlada ili financira teške gubitaše, npr. Air Serbia ili daje pare(subvencije) stranim firmama da pokrenu posao i imaju 5 godina za plaće, umjesto da financira srpske firme!

djordje

pre 8 godina

nema veze što nas je mastio tokom predizborne kampanje.opet ću ga glasati da vidim šta je sledeće na repertoaru i da vidim koliko su gradjani glupi da mu opet poveruju

52

pre 8 godina

danijel@tacno je da kamion iz 1928 nema prođu ali ni ovi novi iz Kragujevca niko neće da kupi. Otpustili su 300 radnika a ovi sto rade , svaki drugi mesec nerade. Strasno. Jedno se prica, istina je bedna....

leto

pre 8 godina

4 godine na vlasti i nesposobni da rese problem. ako ga nisu resili za 4, nece ga resiti nikada.
(switchboard, 24. februar 2016 16:02)
Da li je neka od stranaka predstavila program kojim ce sve nasledjene programe resiti u rekordnom roku.Voleo bih da procitam taj program i da cekam to brzo resenje i brzi napredak koji donosi blagostanje gradjanima Srbije!

Nebojša Čović Beograd

pre 8 godina

Zivim u Priboju,i ipoznat sam sa tematikom FAPA,sadasnja vlast je dosta pomogla,i non-stop pomazu,tako da je bez veze podignuta halabuka oko FAPA.
(Pinki, 24. februar 2016 14:19)

Botu, supermarket radi non-stop, vlast može samo neprestano da pomaže.

Реалан

pre 8 godina

Зар није нађен партнер за ФАП? Шта је са оним Финцима? Није ваљда било лудом радовање!?

sandu

pre 8 godina

Da, to mi je jasno, al' zar ne bese neki Mercedes, tu kod nas prosle godine il' tako nekako? Stizu me godine, izdaje me memorija, ali mi se nesto kroz maglu vraca...

djordje

pre 8 godina

nema veze što nas je mastio tokom predizborne kampanje.opet ću ga glasati da vidim šta je sledeće na repertoaru i da vidim koliko su gradjani glupi da mu opet poveruju

Kluz

pre 8 godina

Ali pazi kada uopste ne sumnjam da biste i Mercedes unistili... Zajedno sa BMW-om i WV-om i to za jedan mandat... Sve sto srpska politicka scena zna je da prodaje maglu...

Kosta

pre 8 godina

Ovaj demagog ili ce da ode sa vlasti, ili kao narod cemo svi kolektivno poludeti.Nista nije uradio, samo se hvali, prebacuje krivicu na neke ranije, laze, i prica lepoj buducnosti koja nikako da dodje.Vreme je da ode sa vlasti dok nas nije sve oterao u tri lepe....

Sale

pre 8 godina

mnogo pomazemo?!?!?

pa sta "VI" pomazete?!?!?!? to su bre pare naroda, koji je to od vas doneo u budzet milione evra iz svoje ustedjevine. Globite narod da biste rasporedjivali novac kako vama i stranci odgovara.... ne bojte se kao i za prethodne doci ce kraj i vama kad tad, i necete onda biti na vlasti doveka.... to svaki politicar zaboravlja naprasno kad dodje na vlast

sah 88

pre 8 godina

Kako nije bio Mercedes?! Bio je Mercedes isto koliko i oni tvoji autobusi sto si nam ti rekao da su Mercedes zato sto imaju Mercedesov znak! I Fap je imeo na karoseriji isti taj znak, znaci to je po tvom objasnjenju Mercedesov Fap!!!!!

Aldo

pre 8 godina

Znači, još samo dve godine i FAP staje na zelenu granu, garantovano?

Ali, meni je ipak malo teško da u to poverujem. Kad bi barem negde mogla da se vidi nekakva maketa, to bi sigurno pojačalo utisak ozbiljnosti cele priče.

Pribojac

pre 8 godina

Vlada dovela 2 manja investitora koji su zaposlili po 200 radnika?? Pa gde je granica lazima... A da dodjes da nam pokažeš te investitore, da obidjes i SISU radnike...

E moj premijeru prodade ti radnike

pre 8 godina

Lepo ti pričaš ali...Preko 500 preduzeća u restruktuiranju ste ugasili. Prvo je bilo mogli bi da nadjemo strateškog partnera za 160 preduzeća pa za 40. Na kraju osta 17 a ugasicete ih sve. I kas spomenu Mercedes ajde ja cu da te pitam što ni jedan novinar ne sme. Šta bi sa izvozom Ikarbusovih Mercedesa? Citiraću te:Veliko interesovanje vlada u okruženju za ovaj autobus. Izvozice se u celu jugoistočnu evropu. Prođoše izbori i više ni reč o izvozu. Evo kad prodju ovi izbori ugasicete i Ikarbus to jest Mercedes iz predizborne kampanje 2014 godine.

Slobodan

pre 8 godina

Sve firme su bile u drasticno boljem stanju kada ste ih zatekli, nego sada, posle cetiri godine Vuciceve diktature.
Nego, kad smo kod Mercedesa, sta bi sa oni domacim Mercedesima Vucicu,a?!

rade

pre 8 godina

I za IMT-e je pričano(rekao ministar Knežević pred radnicima u fabrici) da će država dati 10 miliona evra za pokretanje proizvodnje, pa ništa. I samo jedna informacija za sve koji misle da je ova vlast najbolja, država je 2013 postavila Baneta Ivkovića da reši situaciju u firmi, da izabere sposobne ljude, i izabrao je, kad su došli u firmu dug prema radnicima je bio 6 plata, 1 naknada za prevoz i 1.5 godina staža, a 15 jula 2015 dug je bio prema svakom zaposlenom u proseku oko 450.000 hiljada(meni 523.000), 3 naknade za prevoz i 4.6 godina staža. Plata je bila prosek nekih 30.000-35.000 za radnika. Eto toliko o ovoj vlasti. Sve ovo bih i lično Vučiću rekao, ali nemože se nigde izneti mišljenje i stav građana.

Del Piero

pre 8 godina

Ne mogu da verujem šta Vučić priča. Pa on kao da je tek došao na vlast. Da li je svestan da se tamo nalazi već 4 godine? Ni jednom rečju ne pomenu SISU, šta je bilo sa njima? Zar to nije bila gotova stvar?
PS. Mogli bi ste da mi objavite po neki komentar. Hvala.

zoran

pre 8 godina

Alo botovi..evo gledam izjavu Vucica..strateški partner Fapa..će biti finski SISU...gde su oni sada..nemojte da kažete da izjave nema..gotovi ste..pa nećete osvojiti izbore..i da za mesec dana zavrsite BG NA VODI..

Huan Pablo Don Fernando

pre 8 godina

ako narod srbije i sada nasedne na ova po ko zna koliko puta ponovljena lazna obecanja, znaci da za bolje stvarno ni nismo, i da ovi treba da nas jasu do kraja nasih bednih zivota!!!

leto

pre 8 godina

4 godine na vlasti i nesposobni da rese problem. ako ga nisu resili za 4, nece ga resiti nikada.
(switchboard, 24. februar 2016 16:02)
Da li je neka od stranaka predstavila program kojim ce sve nasledjene programe resiti u rekordnom roku.Voleo bih da procitam taj program i da cekam to brzo resenje i brzi napredak koji donosi blagostanje gradjanima Srbije!

Pribojac bez Lima

pre 8 godina

Premijeru, izgleda da ne zivim u istom mestu o kome vi pricate.

1) Koja su to dva manja investitora sa po 200 mesta?

2) Gde nestadose Finci koje ste glasno najavljivali?

3) Zbog cega su se izbacivale masine koje su vredne iz FAP-a i terale u staro gvozdje jos tokom prosle godine?

4) Koga novog cete sada izmislite da zamajavate narod pred ove izbore?

Molim da mi objavite komentar, nisam nikakav bot, poput ovih sto su ih ranije terali da se potpisuju kao radnici FAP-a.

Nenad

pre 8 godina

Boriš se tako što ispumpavaš iz budžeta Srbije za svoje partijske kadrove, opštinare, privrednike i ostale marifetluke više od 2. milijarde evra! Kome nije jasno nek potraži objašnjenje Saše Radulovića na ovu temu.

antonelo 08

pre 8 godina

Šta ste to rešili u MSK Kikinda?! Pa to je sve veštački uradjeno,toliki narod radi u toj fabrici,a pritom se još zapošljava,plate nenormalno visoke,a 2/3 radnika ne radi bukvalno ništa! I ti kažeš u MSK je sve potaman! Pa u bilo kojoj normalnoj državi ta fabrika ne bi radila 2 cela dana!

NN

pre 8 godina

(darko, 24. februar 2016 16:52)

Prijatelju, sve sto kazes je istina, sve je to unisteno 99-te godine u bombardovanju. Doduse tada je vlast cinila koalicija SPS-JUL-SRS-SPO. E a ko je iz SRS-a bio tada na vlasti moras sam da proveris jer ti to nece reci osobe koji ti daju poruke da ih ostavljas na komentarima.

NN

pre 8 godina

(natasa, 24. februar 2016 15:51)
Pa izem ti firmu, Zelezaru, koja za 1,5 godinu napravi manjam od 500 miliona EUR a to su sve drzavne pare. Ili Air Serbia koja je u minusu 150 miliona eur a koje je opet pokrolila drzava sa otpisom dugova i bespovratnim sredstvima. O Srbijagasu i necu da pricam to je za FBI a ne za nasu nepoliciju.

52

pre 8 godina

danijel@tacno je da kamion iz 1928 nema prođu ali ni ovi novi iz Kragujevca niko neće da kupi. Otpustili su 300 radnika a ovi sto rade , svaki drugi mesec nerade. Strasno. Jedno se prica, istina je bedna....

Lemi

pre 8 godina

Jok niste vi unistili, nego sam verovatno ja sabio u **** 10+ godina vlasti - sto kao mladjahni kerber radikal, sto kao spajam prste naprednjak. Kako ga nije sramota?
Niko da ga pita za cirkus sa finskim SISU!?

unlimited

pre 8 godina

Srpska Vlada ili financira teške gubitaše, npr. Air Serbia ili daje pare(subvencije) stranim firmama da pokrenu posao i imaju 5 godina za plaće, umjesto da financira srpske firme!

Pinki

pre 8 godina

Zivim u Priboju,i ipoznat sam sa tematikom FAPA,sadasnja vlast je dosta pomogla,i non-stop pomazu,tako da je bez veze podignuta halabuka oko FAPA.

Nebojša Čović Beograd

pre 8 godina

Zivim u Priboju,i ipoznat sam sa tematikom FAPA,sadasnja vlast je dosta pomogla,i non-stop pomazu,tako da je bez veze podignuta halabuka oko FAPA.
(Pinki, 24. februar 2016 14:19)

Botu, supermarket radi non-stop, vlast može samo neprestano da pomaže.

blagoo

pre 8 godina

Borba za svako preduzece je velika.Problema more!Dvadeset godina urosavanja je premnogo! Vlada se trudi da spase i pronadje partnera i investitora koji nece posle godinu dana otpustiti radnike i izvucui ono sto je ostalo od FAP-a i njima slicnim firmama.Verujemo u uspeh!

TheRiddler

pre 8 godina

Nije FAP jedini problem koji je ova vlast nasledila, ali nece biti ni jedini koji ce biti resen. Kao sto je to vec bio slucaj, premijer je resavao i ispravljao greske DS-a, pa ce tako biti i sada. Pomoci ce FAP-u i nece dozvoliti da tako pozanta i fabrika sa tako dugom tradicijom propadne.

Sveta

pre 8 godina

Stanje koje je zatekao premijer bilo je katastrofalno, ali se on ipak izborio da se situacija poboljsa i pokazuje iskrenu nameru da pomogne i ovoj fabrici

Mihajlo

pre 8 godina

FAP je uništavan godinama unazad od strane prethodnih Vlada. Vlada koju predvodi Vučić je prva rešila da se hrabro uhvati u koštac sa svim problemima koji okružuju FAP i pokuša da spasi tu fabriku.

Miroslav

pre 8 godina

Za ogromnu razliku od svojih prethodnika na funkciji premijera Vučić pokazuje ogromnu želju i iskrenu nameru da pomogne FAP-u, zato što je svestan da će ne njegovom greškom dosta radnika ostati bez posla ako FAP propadne.

Niccolo

pre 8 godina

Ova vlada dosta ulaže u preduzeća koja su u državnom vlasništvu, za razliku od mnogih prethodnih kojima je najlakše bilo da ih se odreknu, gurnu ih pod tepih i stave pod stečaj.

Milutin

pre 8 godina

Covek je u pravu, svi misle da je sadasnja vlast krivac za sve, ali odgovor lezi u tome da je neko u proslosti zloupotrebio svoje polozaje i za to bi trebalo da odgovara. Sto se premijera tice on svakako pokusava da ocuva i RTB,Resavicu i FAP i mnoge druge.

Dragica

pre 8 godina

Uocljivo je da se se dosta radi po pitanju ozivljavanja posrnulih firmi, da se kroz odredjene projekte podize standard, i da postoje sanse da se upravo ove firme kroz neki vremenski period oporave sto ce znaciti za sve krajeve i regione gde se firme i nalaze, a uz skole, bolnice...mozemo da se nadamo boljem standardu i zivotu.

Pioneer

pre 8 godina

Premijera ponovo napadaju zbog tudjih gresaka,a covek se bori da ocuva to sto nam je ostalo,tako unisteno i rezoreno. Prethodna vlast nije prstom mrdnula da unapredi bilo sta u FAP-u i to je sramota.

ZockoRabadzija

pre 8 godina

Fap pravi iste kamione vec godinama, kvalitetni su u to se ne sumnja ali su stari modeli a svi znamo da izgled kupuje pa tek onda kvalitet. Treba dovesti nekog investitora poput MAN ili Volvo ili Scaniu jer su to najbolje kompanije za kamione.

I

pre 8 godina

Fap jeste u losem stanju ali borba za opstanak nece prestati! Premijer nece odustati od oporavka i opstanka ove fabrike, za opstanak ljudi u toj fabrici!

Danijel

pre 8 godina

Premijeru svaka cast za trud i zalaganje,ali ne moze on da snosi odgovornost sto niko danas normalan nece kupiti kamion iz 1928 ... u ove fabrike je trebalo ulagati pre 30 godina da ne bi danas bile tu gde jesu...

Ana

pre 8 godina

Jako je to dugo propadalo decenijama se tu ništa pametno nije radilo i svaka mu čast ako uspe da to poporavi, a ja se nadam da hoće zarad žitelja tog mesta. Bilo bi divno da je ožive.

putic

pre 8 godina

I Mercedes ce vileniti srpskim ulicama. Samo polako!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (cmookici, 24. februar 2016 13:58)

Vilenice on ne samo srpskim ulicama nego i ulicama Evrope,Afrike, Azije...

ziko

pre 8 godina

Borba za svako preduzece je velika.Problema more!Dvadeset godina urosavanja je premnogo! Vlada se trudi da spase i pronadje partnera i investitora koji nece posle godinu dana otpustiti radnike i izvucui ono sto je ostalo od FAP-a i njima slicnim firmama.Verujemo u uspeh!
(blagoo, 24. februar 2016 14:24)


jeste, prosla vlada ds je zatekla jedno perspektivo preduzece i onda su ga unistili i sad Vucic od kad je na vlasti resava problem.
E dal je neko ovde lud.

miloš

pre 8 godina

ima partnera koliko hoćeš, nego su problem te besne regulative s kojima samo sebi radimo štetu, bio sam po africi i južnoj americi, kinezi su tamo ušli masovno na tržišta, svi otvorili fabrike i joint venture poslove, dok mi pametujemo sa europskim regulativama oko normi euro 6-7-8 pitaj boga više koji, brazil ima kamione pokretane na entanol, u africi i dalje voze euro 4 motore, šta fali da se sa naših puteva maknu sve krđe sa euro 1-2 motorima, auti imaju sve ostale potrebne ateste, uostalom znanja i pameti imamo i lako bi se npr dogovorilo da iveco ili neka druga marka isporuči motore, zašto ne, ako u njemačkoj prodaju ruske gazele sa iveco motorima, ja vidio svojim očima!

u kini ima fabirika koje čak na svojim web sajtovima pozivaju firme i partnere na joint venture suradnju, i vrlo lako se može napraviti posao sa njima, ali ne, mi bi nešto za europu, ma idemo mi prvo nešto napraviti za nas kako treba, a onda za europu i sve ostale