1. Uvek domace, dve nase firme. Cena mi nije bitna. Nazalost, nemam licnog mlekara, imam mesara i coveka koji pravi med.
   (Kupac, 17. oktobar 2015 12:41)

  # Link komentara

 2. Zar treba da se trujem sa domacim mlekom da bih bio patrijota ?
   (jovica, 17. oktobar 2015 12:41)

  # Link komentara

 3. Posle afere sa aflatoksinom iskljucivo kupujem strano mleko .
   (boki, 17. oktobar 2015 12:39)

  # Link komentara

 4. Naravno da je najbolje domace.
  Nivo aflatoksina zagarantovan na 0.25, a mozda I vise.
  Uvozna mleka samo 0.05, a mozda I manje.
  (Branko, 17. oktobar 2015 12:27)

  # Link komentara

 5. Srbija ima jedno od najlošijih mlijeka u Evropi, to su dokazale analize iz EU, ali i iz Rusije. Ne samo da je aflatoksin viši i od dopuštenog, čak 5 puta viši nego u EU a bio je i 10 puta viši, nego mikrobiološki ne zadovoljava ni u jednom parametru. Svi dobro znamo analize uzoraka mlijeka, sira, kajmaka sa pijaca u Srbiji koje je katastrofalno, skoro polovina uzoraka nije za ishranu.
  Koliko je mlijeko i mliječni proizvodi u Srbiji loše govori i podatak da je njegov uvoz u EU zabranjen, čak i BiH ima uz svo nesređeno stanje na tržištu kvalitetnije mlijeko nego Srbija i izvozi u EU.
  Nije korektno da se građane laže jer mlijeko u Srbiji po EU normama je otrovno, pa sviđalo se to svima nama ili ne, meni je najviše žao kajmaka
  (kako da ne, 17. oktobar 2015 11:38)

  # Link komentara

 6. Nista dok meni dekica ne donese mleko direktno iz krave :-).Svaka dva ,tri dana po 2 litra i znam sta pijem,oseti se sta je domace a sta kupovno .Ceo komsiluk uzima od njega .
   (kg, 17. oktobar 2015 11:37)

  # Link komentara

 7. Mleko bi trebalo da bude hrana samo za decu, i nikako biti supstitut majcinom mleku. Za odrasle mleko moze naneti vise stete nego koristi. Nijedan sisar u svojoj ishrani ne koristi mleko neke druge vrste sisara. Ono ima svoju korisnost i namenu samo svojoj vrsti. Misljenje da u mleku ima najvise kalcijuma, je vise mit nego cinjenica. Danasnja industrija mleka, kako domaca tako i inostrana, gde se mleko pravi od krava koje se gruvaju antibioticima i hormonima, i hrane stocnom hranom i jos u velikom delu GMO, a ne ispasom, moze vam naneti haos u organizmu. Raspitajte se, i ne pijte vise mleko.
   (Zozon, 17. oktobar 2015 11:35)

  # Link komentara

 8. Da li je uvozno ili domace, mleko smo prestali da dajemo deci. Kiselo mleko, jogurt i kada mozemo nabavimo kozje od seljaka.
  (Blacky, 17. oktobar 2015 11:25)

  # Link komentara

 9. jedino sto mogu da vam verujem jeste da znate dobro da lazete narod pa pre neki dan ste dali izjavu da ce u srbiju dozvoljena kolicina aflatoksina iznositi 0025 mikrograma a dozvoljene vrednosti su 005mk znaci varate narod na sve moguce nacine preporucuje se da se mleko kupuje u madjarskoj
  (jonas, 17. oktobar 2015 10:48)

  # Link komentara

 10. Evo jednog prostog pravila. Siromašne zemlje nemaju veliko tržište i ne mogu da prodaju ni svu hranu koja prirodno/organski poraste na njivi ili štali. Prskanje protiv parazita ne računam u ovom smislu. U siromašnim zemljama je skuplje investirati u hemikalije i organske modifikacije, nego što ta hrana na kraju vredi, a proizvođači ni onu prirodnu količinu nemaju gde da prodaju. S druge strane, bogate zemlje imaju ogromna tržišta i tu se već ne postavlja pitanje plasmana nego količine koja može da se proizvede po hektaru, po kravi, po piletu itd. Zato su npr. Francuska vina, koja su ispod 35€ flaša, sva proizvedena uz pomoć enzima i druge hemije, kako bi od 1000 kg grožđa dobili 900 L vina, jer mogu da prodaju koliko god imaju. Slično je i sa mlekom. Na žalost, zbog njihovog lobiranja u EU i USA, sve je teže malim proizvođačima i na zapadu da prodaju svoju kvalitetnu robu, dok korporacije dominiraju, ujedno smanjujući i kvalitet i količinu. Ali oni imaju skupe sertifikate i ugovore sa najvećim lancina supermarketa...
   (Igor, 17. oktobar 2015 10:46)

  # Link komentara

 11. Pa uvozno naravno,sve uvozno je bolje... Mi trebamo samo da uvozimo i nista da ne izvozimo,to je moderna politika!
   (Royal Flush, 17. oktobar 2015 10:43)

  # Link komentara

 12. E zato ja idem u obliznje selo jedno-dvaput sedmicno i od pravog domacina kupujem pravo kravlje mleko, a ne ove obojene vodurine sto se prodaju po friziderskim rafovima u trgovinama.
   (yappy ns, 17. oktobar 2015 10:40)

  # Link komentara

 13. Tako sam i mislila. Ne kupujem ni mleko niti mlečne proizvode koji nisu iz SR. Izuzetno neki kačakavalj .Isto i sveže meso. Nikada ne bih kupila meso koje nije iz SR. Ne znam koliko je kvalitetno ali mora da je svežije.
  (konzerva, 17. oktobar 2015 10:40)

  # Link komentara

 14. Uvozno.
   (Dule, 17. oktobar 2015 10:31)

  # Link komentara

 15. Gde možemo da pročitamo uporedne podatke, brojke me zanimaju samo, nikako marketing?
   (Djole, 17. oktobar 2015 10:30)

  # Link komentara

 16. само домаће
   (КРАЉЕВАЧКИ ГРИНГОС, 17. oktobar 2015 10:21)

  # Link komentara

 17. Kvalitetno mleko mozete josh samo da nadjete negde na selu.
  Ovo sve sto se prodaje su najobicnije emulzije, mlecne masti i vode.
  O jogurtima da i ne govorim. Posle procesa pasterizacije, pa homogenizacije to mleko nema onu kombinaciju bakterija u sebi koja je korisna za crevnu floru. Naknadno se pokusava sa dodavanjem svega i svacega al to nije to. Mleko danas ne moze da se ukiseli, ono se usmrdi i ukvari. Razlog tome je taj, sto su obradom tog mleka pobijene, pored losih i sve dobre bakterije. Sve te dobre bakterije su ono zbog cega nam stalno govore da treba da pijemo mleko i mlecne proizvode, a zapravo toga tamo nema vise. Sada pijemo nesto sto samo izgledom podseca na mleko i jogurt.

  Za kraj, mleko u otkupu od seljaka, sa udelom mlecne masti preko 4%, kosta oko 10ak dinara za litru. U slobodnoj prodaju, sva mleka i jogurti su sa najvide 3.2 % mlecne masti i cenom preko 80 dinara po litri.
  Samo se lova gleda i nista vise.
  (qwerty, 17. oktobar 2015 10:20)

  # Link komentara

 18. Zašto se putem sredstava javnog informisanja građani ne obaveste koja su meka kvalitetna, be obzira da li je reč o domaćim ili stranim. Ovako, možemo samo da nagađamo.
  Da se čuje reč stručnjaka za tehnologiju mleka i reč nutricionista !
  (Reč stručnjaka, 17. oktobar 2015 10:18)

  # Link komentara

 19. Od velike koristi bi bilo znati koje mleko na tržištu je uvozno i da li neka mlekara koristi mleko u prahu i prodaje ga kao sveže mleko ili jogurt.Proizvođači ne smeju da napišu na ambalaži "mleko iz srbije" ali zato potrošači mogu da putem foruma dele informacije.
   (charlie, 17. oktobar 2015 10:15)

  # Link komentara

 20. Bez obzira na Vas tekst ja uvek gledam da kupim mleko domace proizvodnje.
  Najbolje mi je kada ga kupim od komsinke.Kada to mleko skuvamo na povrsini se skupi dva prsta kajmaka, plus je jeftinije od ovih iz prodavnica.
  (Juga, 17. oktobar 2015 10:15)

  # Link komentara

 21. Uvozno (nekvalitetno) mleko iz Madjarske ima 0.01 aflatoksina. Koliko ima domace "kvalitetno mleko"?
  Zasto onda da kupujem domace?
  (Bacvanin, 17. oktobar 2015 10:12)

  # Link komentara