Nedelja, 19.07.2015.

12:08

"Slave "Oluju" a nisu svesni opasnosti"

Hrvatska još ne zna u kako se teškoj ekonomskoj situaciji nalazi. Dok je javnost s razlogom preplašena grčkom krizom, elita razmišlja kako obeležiti "Oluju".

Izvor: Tanjug

"Slave "Oluju" a nisu svesni opasnosti" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

789

pre 8 godina

Ako kažu Hrvati da su Srbi sami napustili svoje kuće -šta onda slave? Ako su oni proterali Srbe ("oluja")onda su AGRESORI -i šta tada slave?

Marko markovic

pre 8 godina

Daj koji vam je kurac budaletine jedne nemate kruha da jedete u toj vasoj Srbotini a samo ste zavidni Hrvatima na svemu zasto ste rusili pö Hrvatskoj ha Imate Jos obraza da se javljate Necete vi u Europu jos za sto godina Sa svima ste se zavadili na Balkanu pravili ste genocid gdje ste Stigli i imateJos pravo da se javljate Politicari su vam svi ratnici i jos imate pravo da se javljate Nezaboravite Srebrenicu i Vukovar jer to vam nece nikada niti oprosteno i jos imate pravo da se javljate Jednostavno Zavezite jer tada ste naj pametniji Amen

Marijan

pre 8 godina

Hrvatska je Olujom spasila Bihać od još većeg masakra od onog sto se desio u Srebrenici, a samim time spasila je Srbiju od još vece medjunarodne sramote. Trebali bi nam biti zahvalni na toj istoj oluji. Ali znamo mi s kim imamo posla...

gradjanka

pre 8 godina

Kao što reče jedan komentator, ne znam zašto ne volite da objavite komentare u kojima građani iznose svoje mišljenje o tome da su Oluja i Bljesak, vojne akcije koje su imale samo jedan cilj - oterati, uništiti, poubijati Srbe u Hrvatskoj. To i većina građana Hrvatske zna. Doći će dan , pravedan dan, kada će se ta istina i ZVANIČNO GOVORITI. Živi bili pa videli. Zanima me baš šta ćete odlučiti da uradite sa ovim komentarom.

Skepticna

pre 8 godina

Cak im ni pokradena srpska imovina ne moze pomoci da im se etnicki cista drzava izvuce iz dugova. Nadam se da ce ih stici kazna za to sto oni bez srama slave, a u tome im pomaze Njemacka. Ipak ih veze njihova fasisticka proslost i sadasnjost.

dragutin

pre 8 godina

Duznost Srbije je da lobira svugde po svetu da se Bljesak i Oluja raskrinkaju i obeleze rezolucijom u UN kao etnicko ciscenje sto i jesu.Trebale bi i izbeglice da ih tuze po medjunarodnim sudovima za ne samo zlocine koje su pocinili nego i ovo besramno paradiranje.

Јасеновац - стање свести

pre 8 godina

Ипак ће они увек изабрати Хрватск уса мање пара и без Срба у односу на богату Хрватску.

Приоритети су приоритети.

Warum?

pre 8 godina

Zasto Hrvati ne slave slavno oslobadjanje Zagreba u II Svetskom Ratu?
Pricao mi oslobodioc,iz prve ruke,kakve su muke sa gradjanima Zagreba imali,posebno vojske,kod oslobadjavanja.Otpor,uvrede,gadjanje svim i svacim,polivanje vodom vrelom itd,itd.Kaze mi ih oslobadjamo a oni tako sa nama!? Posle rata bese popularno proglasavanje gradova heroja: prvi Zagreb,drugi Beograd,...Komentar? Nein Danke! Zato i slave proterivanje civila svojih,sta bi drugo? Poraze?

vlada

pre 8 godina

Dočekaćemo dan kada ni zvanična Hrvatska neće slaviti ovaj, za nas tragičan i bolan dan. Znaju oni da treba da se stide a ne da slave. Stvari su krenuli tim tokom, ovogodišnja "parada" sa otkazvanjem gostiju to pokazuje.
Živi bili, pa videli.

Jožef

pre 8 godina

Ima jedna prilično glupa izrečica..: napad je najbolja odbrana.
Često puta je međutim siguran poraz. Hrvatska ima dovoljno ,,masnu,, prošlost pre svega Jasenovac. Treba po svaku cenu
skrenuti pažnju pa je na taj način naravno i oluja se tretira kao neka pobeda nad nečim lošem. Ne ide momci ...
Džabe ,,tapatajka,,.......

Кванте

pre 8 godina

Србија још има времена и простора да се окрене Евроазијском савезу, пример Грчке, па и Хрватске говори да чланство у ЕУ и НАТО нису гарант просперитета.

Kralj Ibi

pre 8 godina

Srbi su posle nekoliko vekova oslobodili Kosovo od Turske vlasti i ponovo ga vratile u sastav srpske drzave 1912 godine pa nikad nisu taj cin proslavljali bilo kakvim grandiznim paradama, kao sto nisu slavili ni proboj solunskog fronta i mnoge druge pobede prema kojima Oluja predstavlja samo ono sto i jest. policijsko vojnu akciju protiv sopstvenih gradjana uz podrsku anerickih penzionisanih grnerala i americke avijacije.

Panac

pre 8 godina

(Dejan, 19. jul 2015 13:25)

Dejane,svaka čast na komentaru. Pogodak u suštinu stvari. Narodom se vrlo lako manipulira,zato je i došlo do rata tako lako. Ali što je najgore,još uvijek ih je malo progledalo,pa na izborima stalno glasaju za iste. Oni koji su uništili,nikada ne mogu popraviti. Tko zna,možda jednog dana bude bolje...
Nada umire posljednja

Hej Sloveni jos ste zivi, duh Vasih dedova

pre 8 godina

"Hajde da igramo jednu igru, zamenite svuda u tekstu gde piše "Hrvatska" sa "Srbija" i gde piše "Zagreb" sa "Beograd".
Pa pročitajte ponovo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (anon, 19. jul 2015 13:47) "

Mi vec odavno igramo jednu budalastu igru koja nas sve skupo kosta gde se svi pretvaramo da smo nekakvi Hrvati, Bosanci, Srbi, Crnogorci i ko zna ko sve jos. Svi mi, smo hteli to da priznamo ili ne, jedan jedini narod koji govori isti jezik a koji se zove Juzni Sloveni.

To sto su nam u istoriji nametane razne veroispovesti, ne znaci da smo postali "nosioci" raznih nacionalnosti. Dakle ne postoje Srbi, Hrvati i ostala "buranija", postoji samo jedan jezik i jedan narod - Juzni Sloveni.

na-raspolaganju

pre 8 godina

Kaže vlada je slupala ogromne pare u objekte koji zvrlje prazni bez zaposlenih! Pa onaj ko je smislio da su ti objekti potrebni nije ni razmišljao o zapošljavanju nego o tome koliko će para da stavi u džep od svega toga!

Black howk down

pre 8 godina

Dosta vise Hrvata i Oluje, aman. Ajde da pricamo o zdravijoj poridici i ljudskim vrednostima, pa tavi dogadjaji.vise nece biti vazni.

Слављеник

pre 8 godina

Ја потпуно разумем Хрвате. Не могу да имају прославу 1804 - нису учествовали у револуцији, нити су имали Карађорђа. Не могу да прослављају 1918 - били су на губитничкој страни, нису имали краља, Мишића, Путника нити Степу. Не могу да прослављају 1945. јер је Загреб пао 9. маја, а Берлин 8. маја (дан раније). Шта им је још остало да славе, осим Олује и Бљеска? Сада славе политику павелића и старчевића, јер су је коначно остварили, као и тисућљетни сан о слободи. Људи су чекали 1000 година да би направили параду за протеривање 250.000 цивила и отимање њихове имовине. 1000 година. Ко може да им спочитава радост? Стрпљиви људи, нема шта.

Snouden

pre 8 godina

Ljudima koji nas stalno stavljaju u isti kos sa hrvatskom: Prekinite!
Hrvatska ce morati svoj krst da nosi za sve sto do sad nije.
To nema i ne treba da ima veze sa nama. Neka kusaju corbu koju su zakuvali.
Srbija s druge strane svoj krst vec decenijama nosi.

Analyst

pre 8 godina

Aj sad samo cinjenice: HR je manja od Srbije, ima manje stanovnika, manje prirodnih resursa (osim mora) gotovo pola teritorije je bilo zahvaceno ratom pre 20 godina, pojedini gradovi i sela bukvalno unisteni do temelja, hoteli na Jadranu puni izbeglica umesto turista a infrastruktura unistena - pomrece od gladi bez Juge. 20 godina kasnije imaju BDP veci od Srbije, valuta stabilnija, ekonomija bolja (izmedju ostalog vlasnici pola prehrambene ind. u Srbiji) Infrastruktura neuporedivo bolja nego u Srbiji, clan EU, Nato... Razlika je sto oni tamo kritikuju vlast, menjaju one koje ne rade dobro (pa i premijer moze u zatvor) i opozicija SME da kazu sta misle o vlasti. U Srbiji politicari traze da im se kaze svaka cast, neprijatno im je koliko su dobri i skromni, stranke se menjaju kao carape, u vestima smo lideri na Balkanu u stvarnsti najbednije placeni, u komentarima se divimo politicarima i bankarima kako dobro vode drzavu (Srbija na pravom putu,ja verujem da nas...) i VOLIMO kritikovati sve oko nas! I onda imamo tekst kao ovaj o HR a oni ove godine imaju porast BDP (SBR pad) verovatno rekordnu sezonu na moru i porast stranih ulaganja od 40%....da nije tuzno bilo bi smesno.

tuzlak

pre 8 godina

Hladno Pivo je sve objasnilo, ko ne cuje i ne razumije poruku nije vrijedan spomena...."bog, domovina, nacija, svi na pod, ovo je privatizacija..."
Zivijo KRA-DE-ZE !

LOL

pre 8 godina

(Dejan, 19. jul 2015 13:25)

A ko nama i njima vodi unutrasnju politiku? Angela Merkel? Znaci ona je kriva zato sto neki nas alavi doktor nije gadljiv na mito? Ma nemoj, svi su drugi krivi samo mi nismo krivi. Znas sta, mozda i treba svi da nestanemo jer ocigledno nismo bili dovoljno inteligentni da se kako ti kazes odupremo stranom uticaju i manipulacijama. Obrni okreni, nasa je krivica.

nista,nista..

pre 8 godina

@ Milan
dozvoli..obala je samo potencijalni privredni resusrs,koji kako vidimo u prvom redu zavisi ipak u najboljem slucaju jednako od vanjskih kao i nutarnjih faktora..a,jedna zemlja bilo koja je uvek samo toliko lepa koliko ju ljudi cine lepom;)

pera detlić

pre 8 godina

Pustite ljude neka slave... Prvo pogledajte u svoje dvorište... Udjite malo u gradske kafane gde lokalni poglavari tj. direktorčići raznih javnih preduzeća imaju otvorene račune... Pa oni slave skoro svaki dan... I nikome to ne smeta...

vlada logika

pre 8 godina

Lepo je sto nam omogucavate da se informisemo kako svi propadaju. Jos lepse bi bilo kada bi nas prosvletili kako mi koji napredujemo, u konacnom zbiru propadamo gore nego Grcka.

iskreno

pre 8 godina

Nikakve oluje nije bilo! Bio je dogovor Milosevića i Tuđmana uz saglasnost SAD! Nema tu pobede i toga su svrsni svi koji su to podrzali....zato ih nema na paradi! A Hrvatska , da misli o svom građanstvu ., netreba da uzalud trosi novac. Bolje da podeli sirotinji koje ima koliko i Srboja. Sve se zna...pa nije se to dogodilo pre nove ere!

Dejan

pre 8 godina

Jugoslavija je raskomadana da bi tako usitnjena bila lakši zalogaj i da se velike sile ne zagrcnu prilikom gutanja.Nacionalizam na ovim prostorima oduvek je služio velikim silama da usitne jugoslovenske narode i okrenu ih jedne protiv drugih obećavajući im nacionalnu državu i blagostanje kao i teritoriju i imovinu svoga brata druge veroispovesti.Međutim život je kratak i sve je to samo iluzija i prevara koja našim narodima ništa dobro nije donela,a ta podela će sve skupo koštati i svi YU-narodi će nestati za 50 godina jer će tada na ovim prostorima živeti germani.Iz tog razloga oni nikada nikome neće dozvoliti da se ekonomski oporavi i postane ekonomski nezavistan oni podstiču belu kugu,odliv mozgova i migracije mladih ljudi to je fantastičan instrument za istrebljenje jednog naroda koji su usavršili i besprekorno funkcioniše.Eliminacija naroda bez ispaljenog metka.Dozvole vam kvalitetno obrazovanje,a uskrate pravo na dostojanstven život time što vam tolerišu korupciju na svim nivoima i normalno da vam se mladi i obrazovani ljudi neće ženiti i udavati jer nemaju uslova za dostojanstveni život i nemogu deci priuštiti osnovne potrepštine pa ex-YU države ostaju bez potomstva,dok ostali koji se usude na tako nešto odlaze na zapad da se asimiliraju i nekako im ostaje gorak ukus u ustima kada se sete nepravde u svojoj domovini u kojoj vladaju tajkuni i političari,a narod uvek na rubu egzistencije sa ogromnom birokratskom nefunkcionalnom mašinerijom koja maltretira stanovništvo.

Aleksandar

pre 8 godina

pa nek slave ako mi mozemo da docekujemo Putina uz vojne parade , i da priustimo svake godine aeromiting u batajnici, sta nas z..... za hrvate i njihov genocidni praznik ...

hm

pre 8 godina

Jedni slave Oluju, drugi su utukli pare na OI, treci prave Beograd na vodi, cetvrti..., a svi zajedno u 'bankrotu'. Nitko ne ulaze nista u proizvodnju. Pa kada dodju jednoga dana i kazu vratite pare ili dajte ostrva, plodnu zemlju, vode, sume...

lev

pre 8 godina

Danas je sve ekonomija, a narod zamlacuju nekim stvarima od kojih nikakve koristi niti bolje sutra nece imati. Umesto da tu energiju uloze u resavanje problema, oni cak nisu ni svesni da ti problemi i opasnosti uopste postoje.
Isto vazi i za nas. Ne zna se ko je u gorem s...tanju.

global komunist

pre 8 godina

ha,cemu se cudite???
o tome koliko je ko sveatan mogli do zore,samo ne znam koje.. nemojmo se zavarati da je moguce promeniti drustvo a da se nepromenu sami ljudi,a da bi to bilo uopste moguce neophodan je zdrav razum i sposobnost logickog razmisljanja..kako na balkanu stvari stoje evo jednog uobicajenog primera za nase podneblje: svake nedelje na misi u prvim redovima slini poslodavac koji se predstavlja navodno hriscanskog uverenja,"ljubi bliznjeg svoga,kao.." a ne isplacuje svojim radnicima redovno mizernu platu..jel` treba jos?

Milan

pre 8 godina

Domovinski rat zapravo unistava hrvatsku kroz ekonomiju. Imaju ogroman broj branitelja koje neko mora da izdrzava a ekonomija to ne moze da izdrzi. No izvuci ce se oni, obala je ogroman resurs koji donosi novac za oporavak.

Melenci

pre 8 godina

pa sada neka paradiraju!A u pravu je i za krvavo stecenu slobodu,samo sto se krv jos nije oprala sa ruku zlocinaca!U svakom slucaju gospodja pise o ogorcenosti zbog siromastva ljudi pogotovo Knina,ali to je zato sto voli svoju zemlju i saoseca sa narodom.Zbog toga,cenim takve osobe!

lujo

pre 8 godina

Jasna stvar da je parada za obljetnicu Oluje ove godine radi izbora ,ali novinar bi trebao pročitati članak u ovoj istoj rubrici biz ,gdi se navodi da je porast stranih ulaganja u Hrvatskoj u odnosu na isti period prošle godine 40%. Tako da u Hrvatskoj nije sjajno,ali ulaganja rastu,EU će financirati oko 85% izgradnje Peljeskog mosta,već se financiraju iz fondova EU milijunski projekti izgradnje nekih novih pruga. Iz fonda za Schengen je Hrvatska dobila velika sredstva za vozila i opremu i kreće izgradnja objekata za nadzor granice ,isto financirano iz fondova EU. Nije super ,ali ljudi imaju i tu mogućnost da odu raditi u neku od zemalja EU,po istim uvjetima kao i njihovi radnici.

hm

pre 8 godina

Jedni slave Oluju, drugi su utukli pare na OI, treci prave Beograd na vodi, cetvrti..., a svi zajedno u 'bankrotu'. Nitko ne ulaze nista u proizvodnju. Pa kada dodju jednoga dana i kazu vratite pare ili dajte ostrva, plodnu zemlju, vode, sume...

Dejan

pre 8 godina

Jugoslavija je raskomadana da bi tako usitnjena bila lakši zalogaj i da se velike sile ne zagrcnu prilikom gutanja.Nacionalizam na ovim prostorima oduvek je služio velikim silama da usitne jugoslovenske narode i okrenu ih jedne protiv drugih obećavajući im nacionalnu državu i blagostanje kao i teritoriju i imovinu svoga brata druge veroispovesti.Međutim život je kratak i sve je to samo iluzija i prevara koja našim narodima ništa dobro nije donela,a ta podela će sve skupo koštati i svi YU-narodi će nestati za 50 godina jer će tada na ovim prostorima živeti germani.Iz tog razloga oni nikada nikome neće dozvoliti da se ekonomski oporavi i postane ekonomski nezavistan oni podstiču belu kugu,odliv mozgova i migracije mladih ljudi to je fantastičan instrument za istrebljenje jednog naroda koji su usavršili i besprekorno funkcioniše.Eliminacija naroda bez ispaljenog metka.Dozvole vam kvalitetno obrazovanje,a uskrate pravo na dostojanstven život time što vam tolerišu korupciju na svim nivoima i normalno da vam se mladi i obrazovani ljudi neće ženiti i udavati jer nemaju uslova za dostojanstveni život i nemogu deci priuštiti osnovne potrepštine pa ex-YU države ostaju bez potomstva,dok ostali koji se usude na tako nešto odlaze na zapad da se asimiliraju i nekako im ostaje gorak ukus u ustima kada se sete nepravde u svojoj domovini u kojoj vladaju tajkuni i političari,a narod uvek na rubu egzistencije sa ogromnom birokratskom nefunkcionalnom mašinerijom koja maltretira stanovništvo.

Слављеник

pre 8 godina

Ја потпуно разумем Хрвате. Не могу да имају прославу 1804 - нису учествовали у револуцији, нити су имали Карађорђа. Не могу да прослављају 1918 - били су на губитничкој страни, нису имали краља, Мишића, Путника нити Степу. Не могу да прослављају 1945. јер је Загреб пао 9. маја, а Берлин 8. маја (дан раније). Шта им је још остало да славе, осим Олује и Бљеска? Сада славе политику павелића и старчевића, јер су је коначно остварили, као и тисућљетни сан о слободи. Људи су чекали 1000 година да би направили параду за протеривање 250.000 цивила и отимање њихове имовине. 1000 година. Ко може да им спочитава радост? Стрпљиви људи, нема шта.

Kralj Ibi

pre 8 godina

Srbi su posle nekoliko vekova oslobodili Kosovo od Turske vlasti i ponovo ga vratile u sastav srpske drzave 1912 godine pa nikad nisu taj cin proslavljali bilo kakvim grandiznim paradama, kao sto nisu slavili ni proboj solunskog fronta i mnoge druge pobede prema kojima Oluja predstavlja samo ono sto i jest. policijsko vojnu akciju protiv sopstvenih gradjana uz podrsku anerickih penzionisanih grnerala i americke avijacije.

Analyst

pre 8 godina

Aj sad samo cinjenice: HR je manja od Srbije, ima manje stanovnika, manje prirodnih resursa (osim mora) gotovo pola teritorije je bilo zahvaceno ratom pre 20 godina, pojedini gradovi i sela bukvalno unisteni do temelja, hoteli na Jadranu puni izbeglica umesto turista a infrastruktura unistena - pomrece od gladi bez Juge. 20 godina kasnije imaju BDP veci od Srbije, valuta stabilnija, ekonomija bolja (izmedju ostalog vlasnici pola prehrambene ind. u Srbiji) Infrastruktura neuporedivo bolja nego u Srbiji, clan EU, Nato... Razlika je sto oni tamo kritikuju vlast, menjaju one koje ne rade dobro (pa i premijer moze u zatvor) i opozicija SME da kazu sta misle o vlasti. U Srbiji politicari traze da im se kaze svaka cast, neprijatno im je koliko su dobri i skromni, stranke se menjaju kao carape, u vestima smo lideri na Balkanu u stvarnsti najbednije placeni, u komentarima se divimo politicarima i bankarima kako dobro vode drzavu (Srbija na pravom putu,ja verujem da nas...) i VOLIMO kritikovati sve oko nas! I onda imamo tekst kao ovaj o HR a oni ove godine imaju porast BDP (SBR pad) verovatno rekordnu sezonu na moru i porast stranih ulaganja od 40%....da nije tuzno bilo bi smesno.

Aleksandar

pre 8 godina

pa nek slave ako mi mozemo da docekujemo Putina uz vojne parade , i da priustimo svake godine aeromiting u batajnici, sta nas z..... za hrvate i njihov genocidni praznik ...

vlada logika

pre 8 godina

Lepo je sto nam omogucavate da se informisemo kako svi propadaju. Jos lepse bi bilo kada bi nas prosvletili kako mi koji napredujemo, u konacnom zbiru propadamo gore nego Grcka.

iskreno

pre 8 godina

Nikakve oluje nije bilo! Bio je dogovor Milosevića i Tuđmana uz saglasnost SAD! Nema tu pobede i toga su svrsni svi koji su to podrzali....zato ih nema na paradi! A Hrvatska , da misli o svom građanstvu ., netreba da uzalud trosi novac. Bolje da podeli sirotinji koje ima koliko i Srboja. Sve se zna...pa nije se to dogodilo pre nove ere!

Warum?

pre 8 godina

Zasto Hrvati ne slave slavno oslobadjanje Zagreba u II Svetskom Ratu?
Pricao mi oslobodioc,iz prve ruke,kakve su muke sa gradjanima Zagreba imali,posebno vojske,kod oslobadjavanja.Otpor,uvrede,gadjanje svim i svacim,polivanje vodom vrelom itd,itd.Kaze mi ih oslobadjamo a oni tako sa nama!? Posle rata bese popularno proglasavanje gradova heroja: prvi Zagreb,drugi Beograd,...Komentar? Nein Danke! Zato i slave proterivanje civila svojih,sta bi drugo? Poraze?

lujo

pre 8 godina

Jasna stvar da je parada za obljetnicu Oluje ove godine radi izbora ,ali novinar bi trebao pročitati članak u ovoj istoj rubrici biz ,gdi se navodi da je porast stranih ulaganja u Hrvatskoj u odnosu na isti period prošle godine 40%. Tako da u Hrvatskoj nije sjajno,ali ulaganja rastu,EU će financirati oko 85% izgradnje Peljeskog mosta,već se financiraju iz fondova EU milijunski projekti izgradnje nekih novih pruga. Iz fonda za Schengen je Hrvatska dobila velika sredstva za vozila i opremu i kreće izgradnja objekata za nadzor granice ,isto financirano iz fondova EU. Nije super ,ali ljudi imaju i tu mogućnost da odu raditi u neku od zemalja EU,po istim uvjetima kao i njihovi radnici.

na-raspolaganju

pre 8 godina

Kaže vlada je slupala ogromne pare u objekte koji zvrlje prazni bez zaposlenih! Pa onaj ko je smislio da su ti objekti potrebni nije ni razmišljao o zapošljavanju nego o tome koliko će para da stavi u džep od svega toga!

Hej Sloveni jos ste zivi, duh Vasih dedova

pre 8 godina

"Hajde da igramo jednu igru, zamenite svuda u tekstu gde piše "Hrvatska" sa "Srbija" i gde piše "Zagreb" sa "Beograd".
Pa pročitajte ponovo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (anon, 19. jul 2015 13:47) "

Mi vec odavno igramo jednu budalastu igru koja nas sve skupo kosta gde se svi pretvaramo da smo nekakvi Hrvati, Bosanci, Srbi, Crnogorci i ko zna ko sve jos. Svi mi, smo hteli to da priznamo ili ne, jedan jedini narod koji govori isti jezik a koji se zove Juzni Sloveni.

To sto su nam u istoriji nametane razne veroispovesti, ne znaci da smo postali "nosioci" raznih nacionalnosti. Dakle ne postoje Srbi, Hrvati i ostala "buranija", postoji samo jedan jezik i jedan narod - Juzni Sloveni.

Milan

pre 8 godina

Domovinski rat zapravo unistava hrvatsku kroz ekonomiju. Imaju ogroman broj branitelja koje neko mora da izdrzava a ekonomija to ne moze da izdrzi. No izvuci ce se oni, obala je ogroman resurs koji donosi novac za oporavak.

Black howk down

pre 8 godina

Dosta vise Hrvata i Oluje, aman. Ajde da pricamo o zdravijoj poridici i ljudskim vrednostima, pa tavi dogadjaji.vise nece biti vazni.

vlada

pre 8 godina

Dočekaćemo dan kada ni zvanična Hrvatska neće slaviti ovaj, za nas tragičan i bolan dan. Znaju oni da treba da se stide a ne da slave. Stvari su krenuli tim tokom, ovogodišnja "parada" sa otkazvanjem gostiju to pokazuje.
Živi bili, pa videli.

pera detlić

pre 8 godina

Pustite ljude neka slave... Prvo pogledajte u svoje dvorište... Udjite malo u gradske kafane gde lokalni poglavari tj. direktorčići raznih javnih preduzeća imaju otvorene račune... Pa oni slave skoro svaki dan... I nikome to ne smeta...

Кванте

pre 8 godina

Србија још има времена и простора да се окрене Евроазијском савезу, пример Грчке, па и Хрватске говори да чланство у ЕУ и НАТО нису гарант просперитета.

Jožef

pre 8 godina

Ima jedna prilično glupa izrečica..: napad je najbolja odbrana.
Često puta je međutim siguran poraz. Hrvatska ima dovoljno ,,masnu,, prošlost pre svega Jasenovac. Treba po svaku cenu
skrenuti pažnju pa je na taj način naravno i oluja se tretira kao neka pobeda nad nečim lošem. Ne ide momci ...
Džabe ,,tapatajka,,.......

gradjanka

pre 8 godina

Kao što reče jedan komentator, ne znam zašto ne volite da objavite komentare u kojima građani iznose svoje mišljenje o tome da su Oluja i Bljesak, vojne akcije koje su imale samo jedan cilj - oterati, uništiti, poubijati Srbe u Hrvatskoj. To i većina građana Hrvatske zna. Doći će dan , pravedan dan, kada će se ta istina i ZVANIČNO GOVORITI. Živi bili pa videli. Zanima me baš šta ćete odlučiti da uradite sa ovim komentarom.

global komunist

pre 8 godina

ha,cemu se cudite???
o tome koliko je ko sveatan mogli do zore,samo ne znam koje.. nemojmo se zavarati da je moguce promeniti drustvo a da se nepromenu sami ljudi,a da bi to bilo uopste moguce neophodan je zdrav razum i sposobnost logickog razmisljanja..kako na balkanu stvari stoje evo jednog uobicajenog primera za nase podneblje: svake nedelje na misi u prvim redovima slini poslodavac koji se predstavlja navodno hriscanskog uverenja,"ljubi bliznjeg svoga,kao.." a ne isplacuje svojim radnicima redovno mizernu platu..jel` treba jos?

Јасеновац - стање свести

pre 8 godina

Ипак ће они увек изабрати Хрватск уса мање пара и без Срба у односу на богату Хрватску.

Приоритети су приоритети.

Skepticna

pre 8 godina

Cak im ni pokradena srpska imovina ne moze pomoci da im se etnicki cista drzava izvuce iz dugova. Nadam se da ce ih stici kazna za to sto oni bez srama slave, a u tome im pomaze Njemacka. Ipak ih veze njihova fasisticka proslost i sadasnjost.

dragutin

pre 8 godina

Duznost Srbije je da lobira svugde po svetu da se Bljesak i Oluja raskrinkaju i obeleze rezolucijom u UN kao etnicko ciscenje sto i jesu.Trebale bi i izbeglice da ih tuze po medjunarodnim sudovima za ne samo zlocine koje su pocinili nego i ovo besramno paradiranje.

lev

pre 8 godina

Danas je sve ekonomija, a narod zamlacuju nekim stvarima od kojih nikakve koristi niti bolje sutra nece imati. Umesto da tu energiju uloze u resavanje problema, oni cak nisu ni svesni da ti problemi i opasnosti uopste postoje.
Isto vazi i za nas. Ne zna se ko je u gorem s...tanju.

Panac

pre 8 godina

(Dejan, 19. jul 2015 13:25)

Dejane,svaka čast na komentaru. Pogodak u suštinu stvari. Narodom se vrlo lako manipulira,zato je i došlo do rata tako lako. Ali što je najgore,još uvijek ih je malo progledalo,pa na izborima stalno glasaju za iste. Oni koji su uništili,nikada ne mogu popraviti. Tko zna,možda jednog dana bude bolje...
Nada umire posljednja

Melenci

pre 8 godina

pa sada neka paradiraju!A u pravu je i za krvavo stecenu slobodu,samo sto se krv jos nije oprala sa ruku zlocinaca!U svakom slucaju gospodja pise o ogorcenosti zbog siromastva ljudi pogotovo Knina,ali to je zato sto voli svoju zemlju i saoseca sa narodom.Zbog toga,cenim takve osobe!

tuzlak

pre 8 godina

Hladno Pivo je sve objasnilo, ko ne cuje i ne razumije poruku nije vrijedan spomena...."bog, domovina, nacija, svi na pod, ovo je privatizacija..."
Zivijo KRA-DE-ZE !

LOL

pre 8 godina

(Dejan, 19. jul 2015 13:25)

A ko nama i njima vodi unutrasnju politiku? Angela Merkel? Znaci ona je kriva zato sto neki nas alavi doktor nije gadljiv na mito? Ma nemoj, svi su drugi krivi samo mi nismo krivi. Znas sta, mozda i treba svi da nestanemo jer ocigledno nismo bili dovoljno inteligentni da se kako ti kazes odupremo stranom uticaju i manipulacijama. Obrni okreni, nasa je krivica.

Marijan

pre 8 godina

Hrvatska je Olujom spasila Bihać od još većeg masakra od onog sto se desio u Srebrenici, a samim time spasila je Srbiju od još vece medjunarodne sramote. Trebali bi nam biti zahvalni na toj istoj oluji. Ali znamo mi s kim imamo posla...

Snouden

pre 8 godina

Ljudima koji nas stalno stavljaju u isti kos sa hrvatskom: Prekinite!
Hrvatska ce morati svoj krst da nosi za sve sto do sad nije.
To nema i ne treba da ima veze sa nama. Neka kusaju corbu koju su zakuvali.
Srbija s druge strane svoj krst vec decenijama nosi.

nista,nista..

pre 8 godina

@ Milan
dozvoli..obala je samo potencijalni privredni resusrs,koji kako vidimo u prvom redu zavisi ipak u najboljem slucaju jednako od vanjskih kao i nutarnjih faktora..a,jedna zemlja bilo koja je uvek samo toliko lepa koliko ju ljudi cine lepom;)

Marko markovic

pre 8 godina

Daj koji vam je kurac budaletine jedne nemate kruha da jedete u toj vasoj Srbotini a samo ste zavidni Hrvatima na svemu zasto ste rusili pö Hrvatskoj ha Imate Jos obraza da se javljate Necete vi u Europu jos za sto godina Sa svima ste se zavadili na Balkanu pravili ste genocid gdje ste Stigli i imateJos pravo da se javljate Politicari su vam svi ratnici i jos imate pravo da se javljate Nezaboravite Srebrenicu i Vukovar jer to vam nece nikada niti oprosteno i jos imate pravo da se javljate Jednostavno Zavezite jer tada ste naj pametniji Amen

789

pre 8 godina

Ako kažu Hrvati da su Srbi sami napustili svoje kuće -šta onda slave? Ako su oni proterali Srbe ("oluja")onda su AGRESORI -i šta tada slave?

Marijan

pre 8 godina

Hrvatska je Olujom spasila Bihać od još većeg masakra od onog sto se desio u Srebrenici, a samim time spasila je Srbiju od još vece medjunarodne sramote. Trebali bi nam biti zahvalni na toj istoj oluji. Ali znamo mi s kim imamo posla...

Kralj Ibi

pre 8 godina

Srbi su posle nekoliko vekova oslobodili Kosovo od Turske vlasti i ponovo ga vratile u sastav srpske drzave 1912 godine pa nikad nisu taj cin proslavljali bilo kakvim grandiznim paradama, kao sto nisu slavili ni proboj solunskog fronta i mnoge druge pobede prema kojima Oluja predstavlja samo ono sto i jest. policijsko vojnu akciju protiv sopstvenih gradjana uz podrsku anerickih penzionisanih grnerala i americke avijacije.

Hej Sloveni jos ste zivi, duh Vasih dedova

pre 8 godina

"Hajde da igramo jednu igru, zamenite svuda u tekstu gde piše "Hrvatska" sa "Srbija" i gde piše "Zagreb" sa "Beograd".
Pa pročitajte ponovo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (anon, 19. jul 2015 13:47) "

Mi vec odavno igramo jednu budalastu igru koja nas sve skupo kosta gde se svi pretvaramo da smo nekakvi Hrvati, Bosanci, Srbi, Crnogorci i ko zna ko sve jos. Svi mi, smo hteli to da priznamo ili ne, jedan jedini narod koji govori isti jezik a koji se zove Juzni Sloveni.

To sto su nam u istoriji nametane razne veroispovesti, ne znaci da smo postali "nosioci" raznih nacionalnosti. Dakle ne postoje Srbi, Hrvati i ostala "buranija", postoji samo jedan jezik i jedan narod - Juzni Sloveni.

Marko markovic

pre 8 godina

Daj koji vam je kurac budaletine jedne nemate kruha da jedete u toj vasoj Srbotini a samo ste zavidni Hrvatima na svemu zasto ste rusili pö Hrvatskoj ha Imate Jos obraza da se javljate Necete vi u Europu jos za sto godina Sa svima ste se zavadili na Balkanu pravili ste genocid gdje ste Stigli i imateJos pravo da se javljate Politicari su vam svi ratnici i jos imate pravo da se javljate Nezaboravite Srebrenicu i Vukovar jer to vam nece nikada niti oprosteno i jos imate pravo da se javljate Jednostavno Zavezite jer tada ste naj pametniji Amen

Aleksandar

pre 8 godina

pa nek slave ako mi mozemo da docekujemo Putina uz vojne parade , i da priustimo svake godine aeromiting u batajnici, sta nas z..... za hrvate i njihov genocidni praznik ...

Слављеник

pre 8 godina

Ја потпуно разумем Хрвате. Не могу да имају прославу 1804 - нису учествовали у револуцији, нити су имали Карађорђа. Не могу да прослављају 1918 - били су на губитничкој страни, нису имали краља, Мишића, Путника нити Степу. Не могу да прослављају 1945. јер је Загреб пао 9. маја, а Берлин 8. маја (дан раније). Шта им је још остало да славе, осим Олује и Бљеска? Сада славе политику павелића и старчевића, јер су је коначно остварили, као и тисућљетни сан о слободи. Људи су чекали 1000 година да би направили параду за протеривање 250.000 цивила и отимање њихове имовине. 1000 година. Ко може да им спочитава радост? Стрпљиви људи, нема шта.

iskreno

pre 8 godina

Nikakve oluje nije bilo! Bio je dogovor Milosevića i Tuđmana uz saglasnost SAD! Nema tu pobede i toga su svrsni svi koji su to podrzali....zato ih nema na paradi! A Hrvatska , da misli o svom građanstvu ., netreba da uzalud trosi novac. Bolje da podeli sirotinji koje ima koliko i Srboja. Sve se zna...pa nije se to dogodilo pre nove ere!

vlada

pre 8 godina

Dočekaćemo dan kada ni zvanična Hrvatska neće slaviti ovaj, za nas tragičan i bolan dan. Znaju oni da treba da se stide a ne da slave. Stvari su krenuli tim tokom, ovogodišnja "parada" sa otkazvanjem gostiju to pokazuje.
Živi bili, pa videli.

Кванте

pre 8 godina

Србија још има времена и простора да се окрене Евроазијском савезу, пример Грчке, па и Хрватске говори да чланство у ЕУ и НАТО нису гарант просперитета.

Warum?

pre 8 godina

Zasto Hrvati ne slave slavno oslobadjanje Zagreba u II Svetskom Ratu?
Pricao mi oslobodioc,iz prve ruke,kakve su muke sa gradjanima Zagreba imali,posebno vojske,kod oslobadjavanja.Otpor,uvrede,gadjanje svim i svacim,polivanje vodom vrelom itd,itd.Kaze mi ih oslobadjamo a oni tako sa nama!? Posle rata bese popularno proglasavanje gradova heroja: prvi Zagreb,drugi Beograd,...Komentar? Nein Danke! Zato i slave proterivanje civila svojih,sta bi drugo? Poraze?

Dejan

pre 8 godina

Jugoslavija je raskomadana da bi tako usitnjena bila lakši zalogaj i da se velike sile ne zagrcnu prilikom gutanja.Nacionalizam na ovim prostorima oduvek je služio velikim silama da usitne jugoslovenske narode i okrenu ih jedne protiv drugih obećavajući im nacionalnu državu i blagostanje kao i teritoriju i imovinu svoga brata druge veroispovesti.Međutim život je kratak i sve je to samo iluzija i prevara koja našim narodima ništa dobro nije donela,a ta podela će sve skupo koštati i svi YU-narodi će nestati za 50 godina jer će tada na ovim prostorima živeti germani.Iz tog razloga oni nikada nikome neće dozvoliti da se ekonomski oporavi i postane ekonomski nezavistan oni podstiču belu kugu,odliv mozgova i migracije mladih ljudi to je fantastičan instrument za istrebljenje jednog naroda koji su usavršili i besprekorno funkcioniše.Eliminacija naroda bez ispaljenog metka.Dozvole vam kvalitetno obrazovanje,a uskrate pravo na dostojanstven život time što vam tolerišu korupciju na svim nivoima i normalno da vam se mladi i obrazovani ljudi neće ženiti i udavati jer nemaju uslova za dostojanstveni život i nemogu deci priuštiti osnovne potrepštine pa ex-YU države ostaju bez potomstva,dok ostali koji se usude na tako nešto odlaze na zapad da se asimiliraju i nekako im ostaje gorak ukus u ustima kada se sete nepravde u svojoj domovini u kojoj vladaju tajkuni i političari,a narod uvek na rubu egzistencije sa ogromnom birokratskom nefunkcionalnom mašinerijom koja maltretira stanovništvo.

Jožef

pre 8 godina

Ima jedna prilično glupa izrečica..: napad je najbolja odbrana.
Često puta je međutim siguran poraz. Hrvatska ima dovoljno ,,masnu,, prošlost pre svega Jasenovac. Treba po svaku cenu
skrenuti pažnju pa je na taj način naravno i oluja se tretira kao neka pobeda nad nečim lošem. Ne ide momci ...
Džabe ,,tapatajka,,.......

gradjanka

pre 8 godina

Kao što reče jedan komentator, ne znam zašto ne volite da objavite komentare u kojima građani iznose svoje mišljenje o tome da su Oluja i Bljesak, vojne akcije koje su imale samo jedan cilj - oterati, uništiti, poubijati Srbe u Hrvatskoj. To i većina građana Hrvatske zna. Doći će dan , pravedan dan, kada će se ta istina i ZVANIČNO GOVORITI. Živi bili pa videli. Zanima me baš šta ćete odlučiti da uradite sa ovim komentarom.

lujo

pre 8 godina

Jasna stvar da je parada za obljetnicu Oluje ove godine radi izbora ,ali novinar bi trebao pročitati članak u ovoj istoj rubrici biz ,gdi se navodi da je porast stranih ulaganja u Hrvatskoj u odnosu na isti period prošle godine 40%. Tako da u Hrvatskoj nije sjajno,ali ulaganja rastu,EU će financirati oko 85% izgradnje Peljeskog mosta,već se financiraju iz fondova EU milijunski projekti izgradnje nekih novih pruga. Iz fonda za Schengen je Hrvatska dobila velika sredstva za vozila i opremu i kreće izgradnja objekata za nadzor granice ,isto financirano iz fondova EU. Nije super ,ali ljudi imaju i tu mogućnost da odu raditi u neku od zemalja EU,po istim uvjetima kao i njihovi radnici.

dragutin

pre 8 godina

Duznost Srbije je da lobira svugde po svetu da se Bljesak i Oluja raskrinkaju i obeleze rezolucijom u UN kao etnicko ciscenje sto i jesu.Trebale bi i izbeglice da ih tuze po medjunarodnim sudovima za ne samo zlocine koje su pocinili nego i ovo besramno paradiranje.

Skepticna

pre 8 godina

Cak im ni pokradena srpska imovina ne moze pomoci da im se etnicki cista drzava izvuce iz dugova. Nadam se da ce ih stici kazna za to sto oni bez srama slave, a u tome im pomaze Njemacka. Ipak ih veze njihova fasisticka proslost i sadasnjost.

Analyst

pre 8 godina

Aj sad samo cinjenice: HR je manja od Srbije, ima manje stanovnika, manje prirodnih resursa (osim mora) gotovo pola teritorije je bilo zahvaceno ratom pre 20 godina, pojedini gradovi i sela bukvalno unisteni do temelja, hoteli na Jadranu puni izbeglica umesto turista a infrastruktura unistena - pomrece od gladi bez Juge. 20 godina kasnije imaju BDP veci od Srbije, valuta stabilnija, ekonomija bolja (izmedju ostalog vlasnici pola prehrambene ind. u Srbiji) Infrastruktura neuporedivo bolja nego u Srbiji, clan EU, Nato... Razlika je sto oni tamo kritikuju vlast, menjaju one koje ne rade dobro (pa i premijer moze u zatvor) i opozicija SME da kazu sta misle o vlasti. U Srbiji politicari traze da im se kaze svaka cast, neprijatno im je koliko su dobri i skromni, stranke se menjaju kao carape, u vestima smo lideri na Balkanu u stvarnsti najbednije placeni, u komentarima se divimo politicarima i bankarima kako dobro vode drzavu (Srbija na pravom putu,ja verujem da nas...) i VOLIMO kritikovati sve oko nas! I onda imamo tekst kao ovaj o HR a oni ove godine imaju porast BDP (SBR pad) verovatno rekordnu sezonu na moru i porast stranih ulaganja od 40%....da nije tuzno bilo bi smesno.

Snouden

pre 8 godina

Ljudima koji nas stalno stavljaju u isti kos sa hrvatskom: Prekinite!
Hrvatska ce morati svoj krst da nosi za sve sto do sad nije.
To nema i ne treba da ima veze sa nama. Neka kusaju corbu koju su zakuvali.
Srbija s druge strane svoj krst vec decenijama nosi.

Milan

pre 8 godina

Domovinski rat zapravo unistava hrvatsku kroz ekonomiju. Imaju ogroman broj branitelja koje neko mora da izdrzava a ekonomija to ne moze da izdrzi. No izvuci ce se oni, obala je ogroman resurs koji donosi novac za oporavak.

Melenci

pre 8 godina

pa sada neka paradiraju!A u pravu je i za krvavo stecenu slobodu,samo sto se krv jos nije oprala sa ruku zlocinaca!U svakom slucaju gospodja pise o ogorcenosti zbog siromastva ljudi pogotovo Knina,ali to je zato sto voli svoju zemlju i saoseca sa narodom.Zbog toga,cenim takve osobe!

hm

pre 8 godina

Jedni slave Oluju, drugi su utukli pare na OI, treci prave Beograd na vodi, cetvrti..., a svi zajedno u 'bankrotu'. Nitko ne ulaze nista u proizvodnju. Pa kada dodju jednoga dana i kazu vratite pare ili dajte ostrva, plodnu zemlju, vode, sume...

Black howk down

pre 8 godina

Dosta vise Hrvata i Oluje, aman. Ajde da pricamo o zdravijoj poridici i ljudskim vrednostima, pa tavi dogadjaji.vise nece biti vazni.

Јасеновац - стање свести

pre 8 godina

Ипак ће они увек изабрати Хрватск уса мање пара и без Срба у односу на богату Хрватску.

Приоритети су приоритети.

LOL

pre 8 godina

(Dejan, 19. jul 2015 13:25)

A ko nama i njima vodi unutrasnju politiku? Angela Merkel? Znaci ona je kriva zato sto neki nas alavi doktor nije gadljiv na mito? Ma nemoj, svi su drugi krivi samo mi nismo krivi. Znas sta, mozda i treba svi da nestanemo jer ocigledno nismo bili dovoljno inteligentni da se kako ti kazes odupremo stranom uticaju i manipulacijama. Obrni okreni, nasa je krivica.

vlada logika

pre 8 godina

Lepo je sto nam omogucavate da se informisemo kako svi propadaju. Jos lepse bi bilo kada bi nas prosvletili kako mi koji napredujemo, u konacnom zbiru propadamo gore nego Grcka.

lev

pre 8 godina

Danas je sve ekonomija, a narod zamlacuju nekim stvarima od kojih nikakve koristi niti bolje sutra nece imati. Umesto da tu energiju uloze u resavanje problema, oni cak nisu ni svesni da ti problemi i opasnosti uopste postoje.
Isto vazi i za nas. Ne zna se ko je u gorem s...tanju.

tuzlak

pre 8 godina

Hladno Pivo je sve objasnilo, ko ne cuje i ne razumije poruku nije vrijedan spomena...."bog, domovina, nacija, svi na pod, ovo je privatizacija..."
Zivijo KRA-DE-ZE !

pera detlić

pre 8 godina

Pustite ljude neka slave... Prvo pogledajte u svoje dvorište... Udjite malo u gradske kafane gde lokalni poglavari tj. direktorčići raznih javnih preduzeća imaju otvorene račune... Pa oni slave skoro svaki dan... I nikome to ne smeta...

Panac

pre 8 godina

(Dejan, 19. jul 2015 13:25)

Dejane,svaka čast na komentaru. Pogodak u suštinu stvari. Narodom se vrlo lako manipulira,zato je i došlo do rata tako lako. Ali što je najgore,još uvijek ih je malo progledalo,pa na izborima stalno glasaju za iste. Oni koji su uništili,nikada ne mogu popraviti. Tko zna,možda jednog dana bude bolje...
Nada umire posljednja

na-raspolaganju

pre 8 godina

Kaže vlada je slupala ogromne pare u objekte koji zvrlje prazni bez zaposlenih! Pa onaj ko je smislio da su ti objekti potrebni nije ni razmišljao o zapošljavanju nego o tome koliko će para da stavi u džep od svega toga!

global komunist

pre 8 godina

ha,cemu se cudite???
o tome koliko je ko sveatan mogli do zore,samo ne znam koje.. nemojmo se zavarati da je moguce promeniti drustvo a da se nepromenu sami ljudi,a da bi to bilo uopste moguce neophodan je zdrav razum i sposobnost logickog razmisljanja..kako na balkanu stvari stoje evo jednog uobicajenog primera za nase podneblje: svake nedelje na misi u prvim redovima slini poslodavac koji se predstavlja navodno hriscanskog uverenja,"ljubi bliznjeg svoga,kao.." a ne isplacuje svojim radnicima redovno mizernu platu..jel` treba jos?

nista,nista..

pre 8 godina

@ Milan
dozvoli..obala je samo potencijalni privredni resusrs,koji kako vidimo u prvom redu zavisi ipak u najboljem slucaju jednako od vanjskih kao i nutarnjih faktora..a,jedna zemlja bilo koja je uvek samo toliko lepa koliko ju ljudi cine lepom;)

789

pre 8 godina

Ako kažu Hrvati da su Srbi sami napustili svoje kuće -šta onda slave? Ako su oni proterali Srbe ("oluja")onda su AGRESORI -i šta tada slave?