- Komentari -

Studentima niko nije javio za banku

Beograd -- Mnogi korisnici studentskih kredita, nedavno su se našli u čudu kada su saznali da im je obračunata zatezna kamata za mesece za koje dug nisu vraćali.

Izvor: Danas
Pošaljite komentar
 1. Kolege,imate sve informacije na sajtu Efektive,nema nista od placanja kamate! To je samo lov u mutnom.
  Meni su prilikom zatvaranja banke ostale tri rate kredita za vracanje,a sad navodno treba da platim 42k sa kamatom.Sve je uredno i na vreme placano ,naravno tako bi bile te preostale tri da je neko nasao za shodno da me obavesti,a sad da im placam kamatu,pa...nema teorije,a ni potrebe.

  [link]/
  (Dunja, 19. jun 2016 20:48)

  # Link komentara

 2. Još jedan sam od korisnika studentskog kredita. Nakon prestanka rada Univerzal banke, kontaktirala sam Ministarstvo prosvete radi informacija o nastavku izmirivanja rata, prilikom čega mi je rečeno da ništa ne uplaćujem, da će mi stići obaveštenje na kućnu adresu. I stiglo je. 2 godine kasnije sa dugom od 55000 koji moram da izmirim u roku od 10 dana. Mislim da to zaista nije pravedno s obzirom na redovnost isplate rata i na to da greška nije sa strane studenata. Pri tome kamata na studentski kredit koji je priman tokom 4 godine je 50 procenata što je jedna velika sramota kako država zarađuje na studentima umesto da im pomaže. Apsolutno više ne začuđava zašto mladi odlaze iz zemlje. Umesto da ih država stimuliše samo ih šiba po ušima. Moj jedini savet za svršene studente koji su u istoj ovoj situaciji jeste da pozovu banku i da napišu molbu za isplatu celokupnog duga na rate. Sasvim su korektni za razliku od države koja svoju "uslugu" debelo naplati.
  (Sandra Nikolić, 17. jun 2016 18:35)

  # Link komentara

 3. Evo da se i ja upisem u listu onih koji su posle ovoliko vremena dobili obavestenje o dugovanju. U mom slucaju je jos gore jer sam tek danas dobio obavestenje da do ponedeljka uplatim 60 000 din. Iako na obavestenju stoji datum 13.05.2016. meni je tek danas uruceno i sad zbog nesposobnosti Poste ili same banke meni je uskraceno pravo na rok od 10 dana za uplatu. Sramota je sta se radi i posle se neko cudi zasto svi beze odavde! Nije problem u vracanju kredita, vracao sam ga staroj banci svakog meseca redovno, ali je problem sto niko studente nije obavestio o promeni i ispada da smo trebali da visimo na internetu i Facebook-u kako bi oni objavili da je doslo do promene.
  SRAMOTA!
  (Student-kredit, 20. maj 2016 10:10)

  # Link komentara

 4. Danas sam bila u Unicredit i rekli su mi da ne treba da uplatim ovaj iznos u celosti, nego da od sada treba da plaćam iste mesečne anuitete (bez zatezne kamate) kao i Univerzal banci, na 25 rate (toliko mi je ostalo od 02.2014.). Ili mogu i ranije otplatiti
  (Dora, 19. maj 2016 13:56)

  # Link komentara

 5. I ja sam u istom problemu. Znam da zateznu kamatu platiti NECU jer mi apsolutno niko nista nije rekao. Zvala sam banku redovno, dok je nisu ugasili, posle nisam imala kome da se obratim. Niko ne progovara nista vise od godinu dana, i sada treba da sam prepuna razumeva i dam im na lepe oci poplacam njihove kampanje i putovanja. Cije god, u to ne ulazim. Neka me tuze. Ne znam samo koliko mi treba jos go**na da bih otisla iz ove zemlje. NECUVENO!
  (Danijela, 17. maj 2016 14:12)

  # Link komentara

 6. Cim sam dobila da treba da vracam kredit istog meseca sam pocela da otplacujem. 10 meseci redovno. onda su rekli da je banka propala i da sacekam obavestenje. Ministarstvo prosvete sam zvala bar 7-8 puta i rekli su mi da sam jedna od retkih koja se interesujem. da ne zovem vise jer cu biti pismeno obavestena. Da i pre 3 dana su me pismeno obavestili da nisam redovno placala i da trteba da im za 10 dana uplatim 42000 sa zateznom kamatom. Gde si MINISTRE?
  (DOKICA, 11. mart 2016 16:25)

  # Link komentara

 7. Ovo je bruka i sramota. Drzava pomogne navodno studentima da mogu lakse da podnesu i ovako prevelike troskove studiranja a sad ova sramota. Prvo je strasno sto je KAMATA po ugovoru prevelika a sad jos i zbog njihove greske zatezna kamata. Dobila sam 173000 dinara za 3 godine. Treba da vratim 245000. i jos sad plus ZATEZNA KAMATA od 30000.Za 0,16% nemam prosek 8,5. Fakultet sam zavrsila u roku na buzetu.Zavrsila sam i master. Gde nestade ono preko 7,5 da se vraca pola kredita.Ljudi ovo je BRUKA.Sto mi neko posao ne nadje....
  (damozdane, 11. mart 2016 16:19)

  # Link komentara

 8. Nije problem u vracanju kredita. Univerzal banci sam vracala dok je postojala. Od gasenja iste do juce, ni slovo nisam procitala niti me je ko zvanicno obavestio o tome gde i kome mogu da nastavim da vracam. I onda me danas obavestavaju da mi je obracinata kamata i da je rok za uplatu preostalog duga DESET DANA. E taj film necete da gledate...
  (NoCanDo, 10. mart 2016 16:49)

  # Link komentara

 9. " objavio i na svojoj fejsbuk stranici." - ma ni manje ni vise. Sledece ce Skupstina da objavljuje zakone na svojoj FB strani, sta ce im Sluzbeni Glasnik.
  (Petar, 8. jun 2015 18:33)

  # Link komentara