BBC 0

19.04.2024.

11:59

Zabava: Moda mi je pomogla da "ponovo pronađem sebe" pošto sam postala majka, kaže Rijana

Pevačica je otkrila da joj je bilo "previše udobno" u pidžami i trenerkama pošto je prošle godine dobila drugog sina, ali i da posle porođaja, moda postaje "najmanje važna".

Izvor: Anabel Rekam i Ijan Jangs - BBC Njuz

Zabava: Moda mi je pomogla da "ponovo pronađem sebe" pošto sam postala majka, kaže Rijana
Getty Images

Podeli:

Pop zvezda Rijana je izjavila za BBC da joj je prilika da se ponovo pojavi pred ljudima u modernoj odeći, nakon što je rodila dobila dvoje dece, omogućila da "ponovo pronađe sebe".

Pevačica je otkrila da joj je bilo "previše udobno" u pidžami i trenerkama pošto je prošle godine dobila drugog sina.

Posle porođaja, moda postaje "najmanje važna" stvar, rekla je ona.

Ali, govoreći na promociji povodom njene skorašnje saradnje sa brendom Puma u Londonu, rekla je da je odevanje "pokreće, kao ženu".

Višestruka dobitnica Gremi nagrade ima dva sina sa reperom ASAP Rokijem - Rizu (RZA) Atelstona Majersa, rođenog 2022. i Rajot Rouza Majersa, rođenog prošle godine.

"Sa prvom trudnoćom, osećala sam se kao da sam mogla da nosim štikle do porođaja", rekla je ona.

"Ali sa drugom, imaš bebu, stomak, zima je, pa kaput, torba za bebe. I misliš se, štikle? Hm, možda i ne. Zato sam postala malo kreativnija u odevanju.

"A onda mi je bilo previše udobno pošto sam dobila drugo dete i samo sam nosila bade mantil, pidžamu i trenerke.

"Sada se ponovo igram. Zabavljam se mojom odećom."

Getty Images

Pop zvezda je prisustvovala zabavi u Londonu u sredu, nekoliko dana pošto je primećena na festivalu Koačela u Kaliforniji.

Povratak u centar pažnje i razmišljanje o modi dalo joj je priliku da "ponovo pronađe sebe", kao i dozvolu da "sebi čak i mentalno obezbedi prostor da priđe vlastitom ormaru i kreira", rekla je.

"Posle nekog vremena, kada imate decu, pomislite da je ovo najgluplja (stvar), najmanje važna. To i jeste zaista najmanje važna stvar.

"Ali vas to pokreće, kao ženu, ali i kao majku, što je važno za nas."

Rijana je dobijala pohvale jer je postavljala vlastita modna pravila dok je bila trudna, odbijajući da nosi konvencionalnu odeću za trudnice.

"Pristupila sam tome kao svemu drugome čemu pristupam u modi", rekla je za BBC.

"Samo želim da radim po svom."

"Ali jednostavno sam odbila da kupujem odeću za trudnice, zaista. Mislila sam, šta god mi pristaje, nosiću. I to me je nateralo da izazovem sebe da budem pametna sa stilom."

Pišući o Rijaninom trudničkom stilu, Vanesa Fridman je u Njujork tajmsu navela da ona "ima istoriju svesnog korišćenja sopstvenog stasa i profila kako bi se preispitale stare predrasude i društvene konvencije o ženskoj lepoti".

Mnoga njena izdanja, kako tokom trudnoće, tako i posle nje, odali su priznanje visokoj modi, a u listu Glamur su opisana kao "pristupačna" zbog upotrebe svakodnevnih odevnih predmeta.

Getty Images

Venesa Koger iz medijske kuće Rafinerija 29 rekla je za Gardijan 2022, da je Rijana učinila da "nema ničeg lošeg da se i dalje uživa u modnim stilovima koje ste voleli pre nego što ste zatrudneli".

Rijana se proteklih godina udaljila od muzike, a poslednji album je objavila 2016.

To je nije sprečilo da postane milijarderka.

Prema Forbsu, procenjuje se da raspolaže bogatstvom od 1,4 milijarde dolara.

Prihode uglavnom ostvaruje od njenog brenda šminke i nege kože Fenti bjuti i brenda donjeg veša Sevidž eks Fenti.

Tridesetšestogodišnja zvezda se pojavila u nekoliko pesama poslednjih godina, poput Lift Me Up 2022, glavne pesme iz filma Crni Panter: Vakanda zauvek.

Da je drugi put zatrudnela, otkrila je tokom poluvremena Superboula 2023, njenog prvog nastupa uživo u više od pet godina.

Spektakl je gledalo više od 121 miliona ljudi, što ga čini najgledanijim nastupom na poluvremenu u istoriji.

Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Jutjubu i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: