1. To zove pivska "depresija"! Dovoljno je da prestane sa pivom, da bi se povratio. Rakija ili vino imaju druge simptome. Kažu da se najteže "skida" sa vina, beli miševi se javljaju i tako to, ali sa druge strane ono štiti od mnogih bolesti, naročito srčanih.
  (kognitivna disonanca, 3. jul 2022 12:09)

  # Link komentara

 2. Depresija je kada ne može iz kreveta da se ustane bez neverovatnih poteškoća.
  Devojka, hobiji, zabava, to je nešto strano čoveku koji stvarno pati od depresije.
  Ovaj tip je imao blaži oblik anksioznosti, depresiju sigurno ne, i to pričam iz ličnog iskustva.

  Depresija je zlo i jako teška bolest koja često vodi u mrak i potpunu propast, kraj života.
  (Kajak, 1. jul 2022 17:10)

  # Link komentara

 3. Pandemija usamljenosti je jedna od bazične "hrane" depresije. Zato je depra i aksioznost tako raširena i u bogatim zemljama što po svim ostalim uzrocima nebi trebalo biti.
  Čuvajte prijatelje i familiju, negujte prijateljstva, učinite napor da odete na socijalne događaje, vidite se , popričate sa , potajmno simpatišete nekog,.... čak i kad vam se baš ne ide. Ne ide vam se na posao ili u školu ali ipak odete, zar ne.
  (Profilni, 30. jun 2022 18:32)

  # Link komentara

 4. Jos jedna jako dobra knjiga pored " Moc sadasnjeg trenutka " je knjiga " Proces prisutnosti " koja mi je pomogla da osvestim mnoge svoje nesvesne obrasce ponasanja I razmisljanja....toplo preporucujem svima Koji imaju problema sa mentalnim zdravljem
  (zen, 30. jun 2022 18:27)

  # Link komentara

 5. Natalija…..znaci neko je drugi kriv za sopstveno stanje depresije?
  Aferim…..
  (zaciorski, 30. jun 2022 17:21)

  # Link komentara

 6. Ima dobrih terapeuta koji rade za 20-30 evra! Nije ni to malo i priuštivo svakome ali je razumno za taj posao. Opet, mnogi veruju da ako su seansu platili 50 ili 80 evra da su platili odličnog terapeuta, a to često nije slučaj, nažalost..
  (bla, 30. jun 2022 16:59)

  # Link komentara

 7. Srbija je za 30 g postala Laza Lazarević na "otvorenom", doktorka sam penzioner, mogu o tome da svedočim i profesionalno i lično. Ako 30 g stalno menjate sva pravila (zakone) građani su u velikom psihološkom problemu, nema ničega stalnog (kako da planiraju svoje živote?). Zatim ako je vlast dopustila da svako može da uradi šta hoće, imate još veći atak na psihu ljudi. Može da baci tzv petardu (eksploziv) bilo kada i bilo gde; može da koristi bilo koje oružje (svadba, rođendani, navijanje u sportu....) da puca "u vazduh" i tsl. Ako može da odvrne zvučnike, pojačala i danju i noći bilo gde (stanu, kući, kolima); ako svaka kafana, radnja, može da ima zvučnike na otvorenom i emituje budu veću od dozvoljene 100 ili 500 puta jaču....ako ni pešački prelaz ne možeš bezbedno da pređeš (a treba dete svaki dan tu da prođe do škole....)...Zatim ako je 30 g rat, na medijima 24h ratne mržnje, koja se prelila na narod, pa u porodici, firmama, školama, čak i bolnicama, crkvi.... imate nasilje, obračune fizičke.... dobijete to da je zemlja Laza na otvorenom. Zatim ako ljude "sabijete" na tako mali prostor, besomučno zidanje zgrada, ako su vam gradovi favele, gde ste 24h žrtva nečijeg necivilizovanog ponašanja; a nema ko da vas zaštiti (institucije su tu da čuvaju vlast a ne da sprovode zakone)...pravo je čudo i ovo kako sada funkionšemo....
  (natalija, 30. jun 2022 15:33)

  # Link komentara

 8. Nazalost mali broj ljudi u Srbiji moze da priusti da ide na skupe seanse kod terapeuta
  (da, 30. jun 2022 15:32)

  # Link komentara