1. Islam nije ono što zapad misli da jeste. Živela sam u nekoliko muslimanskih zemalja i svuda se osećala odlično, u svakom pogledu. U nekima od njih nisam mogla da nosim kratke suknje i providnu odeću, ali kakva je važnost toga uopšte, zar je to bitno, zašto da nosim providnu odeću? Tamo ni muškarci ne idu goli, pa ni žene.
  Mnogo je predrasuda i nerazumevanja.
  Da, na zapadu ima sloboda kojih kod njih nema, ali kod njih ima vrednosti kojih na zapadu nema.
  Ne računam ekstreme, to je drugo.
  (Beograđanka, 14. septembar 2021 18:36)

  Nalupase ti minuse a da vecina nikada nije posetila ni jednu arapsku zemlju. Razlike postoje svakako i zavisi od drzave do drzave u kojoj meri se primenjuju. Jednostavno kulturoloske razlike se moraju uvaziti. Problem je sto ljudi uvek generalizuju uzimajuci za primer ekstremne varujante. U tom slucaju i rigidno tumacenje pravoslavlja je za mnoge neprihvatljivo.
  (infinity, 16. septembar 2021 05:34)

  # Link komentara

 2. Прочитах све и могу рећи да овде нема средине. Људи који су рођени и одрасли у том систему су навикли, то је њихов свет и њима је то нормално. Да им све то укинеш и уведеш западни модел, одбили би јер је превише шокантан за њих. На другој стани, никад не бих прихватио да ми ћерка тако одраста. Ја сам одрастао у Европи са свим њеним либералним погледима на свет и уређењу који је знатни другачији и мени је Шеријат друга планета на којој не желим да живим. Да постоји могућност избора пре рођења, верујем да би жене више волеле слободу избора и Европу него ограничења и Шеријат. Човек је рођен да живи слободно а не заточено.
  (Стрелац, 15. septembar 2021 20:54)

  # Link komentara

 3. Meni smeta to što se žene pokrivaju, sklanjaju i odvajaju od muškaraca, da oni jadni ne bi zgrešili, kao da su oni neke životinje koje ne umeju da kontrolišu svoje nagone, a ne svesna bića.
  (Mata, 15. septembar 2021 17:53)

  # Link komentara

 4. Islam nije ono što zapad misli da jeste. Živela sam u nekoliko muslimanskih zemalja i svuda se osećala odlično, u svakom pogledu. U nekima od njih nisam mogla da nosim kratke suknje i providnu odeću, ali kakva je važnost toga uopšte, zar je to bitno, zašto da nosim providnu odeću? Tamo ni muškarci ne idu goli, pa ni žene.
  Mnogo je predrasuda i nerazumevanja.
  Da, na zapadu ima sloboda kojih kod njih nema, ali kod njih ima vrednosti kojih na zapadu nema.
  Ne računam ekstreme, to je drugo.
  (Beograđanka, 14. septembar 2021 18:36)

  # Link komentara

 5. Što se mi bavimo šerijatima kad kažemo da nismo ništa, odnosno, ako smo ateistai agnostici ili nešto treće što se bavimo verom i teramo druge da misle kao mi. Što ne napravimo većinu i onda odlučujemo kako će se živeti.
  E sad ako po vama vera nije dobra, kako je moguće da vas je tako malo ili se drugačije opredeljujete kad je popis stanovništva.
  (MileR, 13. septembar 2021 22:55)

  # Link komentara