1. A danas ni biciklističku stazu ne možemo sami da izgradimo.Uzmemo kredit od stranaca,njima plaćamo da grade,a mi se time hvalimo.
   (vagar, 17. avgust 2019 17:18)

  # Link komentara

 2. Ironično, nikad nije bio rentabilan.
  (lajkovačka pruga, 16. avgust 2019 23:21)

  # Link komentara

 3. Hotel je izgubio titulu najveceg I najluksuznjijeg u Bg jos za vreme komunizma kad je 1979 otvoren Interkontinental
   (bla, 15. avgust 2019 23:03)

  # Link komentara

 4. Zaboravili ste napisati i da je od otvaranja imao sopstveni sistem, tj.postrojenje za klimatizaciju. Impozantan i sada, ali tuga je kad uporedimo sta smo bili u svakom smislu kao drzava i sta smo imali, a sta je ostalo i sta imamo sada.
   (Posetilac, radnik, 15. avgust 2019 19:13)

  # Link komentara

 5. "Zdanje je trebalo da pokaže koliko Novi Beograd može da se izgradi.

  Hotel "Jugoslavija", od projektovanja pa sve do dan-danas nalazi se u Zemunu, preko puta nekadašnje zemunske železničke stanice. Što se tiče kategorizacije, ovaj hotel bio je kategorisan kao "luks", što je prema tadašnjoj kategorizaciji značilo da je iznad "A" kategorije (u celoj SFRJ bilo je svega nekoliko hotela ove kategorije). Kategorizaciju prema broju zvezdica hotel "Jugoslavija" nije doživeo, već je tako kategorisan samo jedan deo hotelske zgrade, kao garni hotel ***
  (A bio je reklamiran i kao hotel na obali Save, 15. avgust 2019 16:59)

  # Link komentara

 6. Hotel je nastao na temelju prvobitne zgrade SIV-a započete na toj lokaciji. Jedan je od najlepših i trebalo bi ga ponovo privesti nameni prema originalnim planovima i bez izgradnje kula, jer je saobraćaj u tom delu grada već previše opterećen, a kapaciteti su dovoljno veliki i bez dodatnih objekata. Čak i sada izgleda kao brod na Dunavu. Lepotinja.
  (kopakabano, 15. avgust 2019 11:50)

  # Link komentara