1. Наша држава је јако далеко од тога. Међутим, ми као народ имамо изузетан капацитет да остваримо и много више. Једно и основно! Један човек није Србија! Премијер Вучић је имао овлашћења. Председник Вучић иста таква! Док је Николић био председник није га било у јавности. Овог председника има свуда. Хеј, ово треба да буде Република а не монархија. Да, право и основно за почетак...
  (Један уместо свих, 12. januar 2019 12:27)

  # Link komentara

 2. Direktna demokratija je veoma opasna u društvima u kojima ne postoji visoka svest i odgovornost građana, kao i u državama gde sloboda medija nije na visokom nivou, a pogotovo ako se njome odlučuje o trošenju novca. Mogućnost manipulacije građanima je velika čak i u najrazvijenijim društvima. Način na koji bi se eventualno mogla primenjivati jeste da se spreči određeno trošenje novca ali bi i u takvim slučajevima morao postojati uslov u vidu dvotrećinske većine od ukupnog broja birača koji su upisani u spisak kako bi se smanjila mogućnost manipulacije. Takođe postoji i problem verodostojnosti takvog načina glasanja gde bi morao postojati sistem kontrole koji bi predvideo sve zloupotrebe.
   (sinisa, 11. januar 2019 15:32)

  # Link komentara

 3. Ovo bi trebalo da uvedu kod nas pa bi mozda gradski prevoz, ambulante i bolnice imale prioritet umesto fontana, jarbola, stadiona i gondola.
  (Xli, 11. januar 2019 13:45)

  # Link komentara

 4. Nama treba neko ovakav da ukine ovo jednoumlje gde se Vučić pita za sve. I boju zidova će uskoro da nam određuje.
   (miki, 11. januar 2019 12:20)

  # Link komentara

 5. Sjajno.
  Svaka cast , Soto
   (frank_castle, 11. januar 2019 12:03)

  # Link komentara

 6. Ovo za granice se slazem, to je idiotizam, ali sto se tice direktne demokratije, ovaj je idealista, i nemoj na kraju da ispadne samo jos jedan idiot kao Asanž i Snouden (verovatno hoće) . Videćemo.
  (mrka kapa, 11. januar 2019 10:56)

  # Link komentara