1. Nije ovde reč samo o imenu države. To "Severna Makedonija" je bilo na stolu kao opcija i pre 20-ak godina. Grcima najviše smeta makedonsko svojatanje helenske istorije, i tu su izvinite potpuno u pravu.

  Sa druge strane, sa tom promenom naziva zemlje Makedonci će morati da menjaju sve drugo. Ime naroda, jezik, istoriju, ustav, crkvu ... Prilično veliko ponižavanje im sledi. Ko to može tek tako da prihvati?
  A da ne govorimo da i Albanci i Bugari jedva čekaju izmenu ustava kako bi izvršili kojekakve pritiske i povećali svoj uticaj u toj zemlji.
  (Dane, 15. jun 2018 14:04)

  # Link komentara

 2. Grci su potpuno u pravu. Kao i većina balkanskih državičica, naš južni sused zapravo i nema svoj nacionalni identitet, jer su zapravo mnogo više južna Srbija ili čak istočna Bugarska nego "Makedonija".
  (vlada, 15. jun 2018 11:56)

  # Link komentara

 3. da nije bilo zajeva ovi nacionalisti iz vmrodpne na celo sa nacionalistom ivanovim rasparcali bi makedoniju a ovako sve cestitke ZORANU ZAEVU STOJE UMNO SACUVAO MAKEDONIJU JER IMA PODRSKU CELOG SVETA POZDRAV ZA DOBRE LUDE
   (goranac, 15. jun 2018 00:30)

  # Link komentara

 4. Pa šta ovi više hoće?
   (Butragenjo, 14. jun 2018 16:09)

  # Link komentara

 5. poslednja odbrana identiteta Makedonije je ostao Ivanov !!!
  (Ivan, 14. jun 2018 15:47)

  # Link komentara

 6. Pa sigurno ne može da potpiše nešto što legitimizuje teritorijalne pretenzije susedne države. Na ime nepostojeće "južne Makedonije" koja nema nikakav pravni status u Grčkoj, ni federalni, ni autonomni, ništa, očekuje se da Republika Makedonija menja svoj ustav!?
  Ne znam kako bi se to danas zvalo, ali nekada bi se to zvalo veleizdajom kada bi predsednik suverene države uradio takvo nešto.
  (CATAPA, 14. jun 2018 15:29)

  # Link komentara