1. Ja sam to svojevremeno koristio, relativno davno, dete mi sad ima 11 godina. Ne kajem se, naravno.

  Nego, sudeći po ovoj slici uz članak, izgleda da sada porodiljsko za očeve traje nešto duže - dečak ima bar 6-7 godina.
  (Kiza, 17. maj 2018 08:51)

  # Link komentara

 2. prvo dete je slabo spavalo nocu, stalno se budilo, nosio sam ga po celu noc pa ujutro na posao gde sam bio kao zombi ceo dan. I tako mesecima. E onda sam se opametio pa sa drugim detetom ovo vise nije praksa - vecinu ovih aktivnosti preuzela je mama, mada je nam je drugo dete pootpuno drugacoje od prvog ( ladno prespava celu noc bez da se probudi). Tako da... sve zavisi kakvo ste dete dobili, a da sam znao za ovo ocevo odustvo sa prvim detetom, uzeo bih ga

  pozz od tate
   (Momir, 17. maj 2018 01:49)

  # Link komentara

 3. Usrećio se, baš.
  (Pera, 16. maj 2018 16:43)

  A sto da nije?
  Ucestvujes svaki dan u stvaranju jednog novog coveka. Coveka koji je tvoj deo. Umesto u stvaranju posla firmi, da, bas zabavno...
  A kada ti dodje sudnji dan, ne verujem da ces pomisliti: Kako sam dobro radio od 8 do 4, ko car, eh da sam vise! ? Setices se onoga sto ti je svaki dan ispunilo srce...
   (dr, 16. maj 2018 22:09)

  # Link komentara

 4. Prvo, otac može da koristi odsustvo radi nege deteta od početka 3. meseca do 12. meseca detetovog života. Posle porođaja majka je ta koja moze da bude na bolovanju. Otac ne.
  Drugo, nije baš uobičajena stvar kao što je u tekstu navedeno da otac odlazi ujutro u pola devet od kuće i vraća se posle 8 uveče. To je radno vreme od 10-11h i tako svaki dan, to baš i nije normalno. Taj treba nešto da promeni u vezi posla.
  Treće, navodi se da neki otac viđa dete par sati dnevno. Druže, kad dođeš kući, da li se zavališ u krevet eventualno čekajući da ti žena opere noge? Ne razumem, šta radiš ostatak vremena? Previše si umoran da se igraš sa detetom? Vrati se na tačku 2!
  Nema bre izgovora da ne posvetite detetu vreme. I menjanje pelena je vreme sa detetom. I buđenje noću da ga uzmete i presvučete ili donesete majci ako bi da sisa je vreme sa detetom.
  Dok se moj klinac budio noću, često sam ustajao da ga uzmem i ako se žena budila redovno (kao i svaka majka valjda). Nije mi bilo teško (beba je spavala kod nas u sobi). A čujem sa milion strana kako je očevima teško pa spavaju u drugoj sobi. Ma idi, sve rudari...
   (zvezdarac, 16. maj 2018 21:54)

  # Link komentara

 5. Ja se super provodio i cuvao sina (prinudno jer nisam imao posao) i svim ocevima preporucujem da zene posalju na posao a uzmu odsustvo i malo odrade majcinski deo roditeljstva.
   (aleksa, 16. maj 2018 19:56)

  # Link komentara

 6. To je kulturoloska stvar. Kada vidim debate oko prisustva oceva na porodjaju, pa uzimanja odsustva kad su deca mala itd.... vidi se velika razlika. Zivim u USA, prisustvovao sam oba porodjaja. Meni je znacilo, zeni je znacilo. Firma u kojoj radim daje mesec dana odsustva za oceve novorodjene dece i ljudi to masovno koriste. I glupa je konotacija da majka mora da bude pored bebe - ne mora. U USA majke dobijaju standardnih 6 nedelja (negde firma doda jos ili uzimas neplaceno), to radi OK jer mleko moze i da se sacuva u frizideru. Nema vise razlike majka-otac, ko menja pelene ko cepa drva. Ja sam se namenjao pelena, nadojio dece flasicom, nakupao dece itd - ni jedan posao nije bio "mamin". Naravno sve to uz full time posao u hightech kompaniji.
  (Shamu, 16. maj 2018 18:33)

  # Link komentara

 7. koristio i bilo mi fenomenalno????
   (mitar mitra mitar, 16. maj 2018 18:11)

  # Link komentara

 8. Usrećio se, baš.
   (Pera, 16. maj 2018 16:43)

  # Link komentara

 9. Zbog cega samo otaljavate posao? Nije se otac porodio, pa da koristi porodiljsko odsustvo. ON koristi PORODICNO ili odsustvo za NEGU DETETA.
  (Majka je na porodiljskom, 16. maj 2018 13:41)

  # Link komentara

 10. Bravo Lale, svi smo uz tebe. :)
  (Joe, 16. maj 2018 13:06)

  # Link komentara