Zanimljivosti 5

01.04.2024.

17:25

Automobilski biser sa svega 430 pređenih km prodat za skoro milion dolara FOTO/VIDEO

Proizveden 107. po redu u ograničenoj seriji od samo 500 primeraka, ovaj Lexus LFA izdvaja se svojom malom kilometražom i retkom crvenom bojom.

Izvor: Jutarnji.hr

Automobilski biser sa svega 430 pređenih km prodat za skoro milion dolara FOTO/VIDEO
Bring a Trailer

Podeli:

U svetu superautomobila, malo je onih koji zrače ekskluzivnošću poput Lexusa LFA, japanske ikone moderne ere.

Bring a Trailer

Iako nije odmah po lansiranju osvojio srca zaljubljenika u automobile, vreme je donelo Lexusu LFA status kolekcionarskog dragulja, sa cenama koje znatno prevezilaze njegovu prvobitnu vrednost.

Bring a Trailer

Jedan takav primerak, ofarban u Absolutely red nijasnu crvene predstavlja vrhunac ponude za fanove i kolekcionare.

Napravljen kao 107. u ograničenoj seriji od samo 500 vozila, ovaj Lexus LFA iz 2012. ističe se svojom retkom crvenom bojom, koja dodaje dašak ekskluzivnosti i čini ga pravom zvezdom na putu, piše Jutarnji.hr.

Bring a Trailer

Njegov izgled dodatno naglašavaju 20-inčni BBS aluminijumski točkovi i žute kočione čeljusti, koje izgledaju vizuelno impresivno.

Originalna cena ovog superautomobila iz 2012. bila je 375.000 dolara, ali sa dodatnom opremom vrednom 12.500 dolara, konačna prodajna cena je iznosila 393.600 dolara, uključujući sve troškove.

Prvi vlasnik, koji ga je kupio u Teksasu, dobio je i ekskluzivni komplet torbi za prtljag, pokrivač za automobil i mnoge druge dodatke, što je ovaj LFA učinilo pravim kolekcionarskim predmetom.

Bring a Trailer

Sa samo 431 pređenim kilometrom do danas (268 milja), njegov moćni V10 motor sa prirodnim usisavanjem od 4.8 litara tek treba da pokaže svoj puni potencijal snage.

Bring a Trailer

Unutrašnjost ovog LFA je podjednako impresivna, sa luksuznom krem kožom i tepisima tamnosmeđe boje, dok posebna oznaka ukazuje da je u pitanju LFA broj 107. Gotovo netaknuta unutrašnjost svedoči o retki upotrebi automobila.

Automobil je prodat novom vlasniku preko aukcijske platforme Bring A Trailer za čak 890.000 dolara.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: