Visoki napon 12

14.04.2024.

8:45

Koliko kineski BYD zaradi na svakom automobilu

Nije mnogo, ali stvar je u količini prodatih vozila. Cilj je osvojiti tržište, slomiti konkurenciju i onda (verovatno) podići cene.

Izvor: Revijahak

Koliko kineski BYD zaradi na svakom automobilu
BYD

Podeli:

Azijski gigant BYD je na putu da dominira na nekoliko kontinenata. Obim prodaje je njihov veliki cilj u ovoj novoj fazi poslovanja.

Kako je izvestio Late Finance, BYD u proseku ima neto profit od 9.000 juana na svakom prodatom automobilu. To je oko 1.245 dolara profita po transakciji.

Iako je ovo manje od proseka većine drugih auto-brendova, to nije problem za kompaniju. Naime, BYD je fokusiran na obim prodaje, što je slično većini kineskih kompanija u drugim segmentima poslovanja, piše Revijahak.

Cilj je osvojiti tržište, slomiti konkurenciju i onda (verovatno) podići cene.

U Evropi se već preduzimaju solidni koraci ka tome. BYD je prošle godine najavio izgradnju svoje prve fabrike na Starom kontinentu, u Mađarskoj.

Nedavno su najavili dolazak nekoliko brendova i modela na evropsko tržište. BYD se više neće ograničavati na 100% električne automobile, već će nuditi i plug-in hibridna vozila.

Pored njih biće i drugi brendovi konglomerata, kao što su YangWang, koji će napasti premijum segment i Denza, koji je u srednjoj klasi vozila.

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: