Visoki napon 6

15.04.2024.

16:30

Kako je novi električni Kia SUV osvojio svet

Kia EV9 ostvarila je dvostruku pobedu u izboru World Car Awards 2024.

Izvor: B92

Kako je novi električni Kia SUV osvojio svet
Kia

Podeli:

Nedavnp je na salonu automobila u Njujorku električni SUV EV9 je osvojio čak dve prestižne titule - Svetski automobil godine i Svetsko električno vozilo.

Žiri sastavljen od 100 automobilskih novinara iz 29 zemalja je nagradom World Car Awards kod EV9 istakao "inovativan dizajn, prostranu unutrašnjost sa sedam sedišta i konkurentsku cenu". EV9 napravljen je na platformi E-GMP i predstavlja prvu Kiju s četvrtom generacijom baterijske tehnologije koja pruža unapređene mogućnosti.

Do ovogodišnje dodele nagrada, Kia je već osvojila tri titule World Car Awards - 2020. godine Telluride je proglašen Svetskim automobilom godine, dok je te iste godine Soul EV postao Svetski gradski automobil. Godine 2023, Kia EV6 GT osvojio je titulu Svetski perfomans automobil godine.


"Velika nam je čast što je u 2024. EV9 proglašen Svetskim automobilom godine i Svetskim električnim vozilom. Ovaj trijumf dokaz je naše nepokolebljive posvećenosti pomicanju granica tehnologije i izvrsnosti dizajna. Kontinuirani uspeh Kia EV9 podstaknuće nas da nastavimo da isporučujemo izuzetna vozila koja redefinišu iskustvo vožnje za kupce širom sveta", rekao je Ho Sung Song, predsednik i izvršni direktor Kia Corporation.


Ovaj model je već osvojio neke nagrade, npr. pobedio je u kategoriji "porodični automobili" u nemačkom izboru Zlatni volan; proglašen je "severnoameričkim SUV-om godine za 2024", i dobio je priznanje za "najbolji premium SUV" po mišljenju Newsweek Auto Awards 2023.

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

19 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

21 h

Podeli: