Automobili

Sreda, 29.11.2023.

14:38

Lotus predstavio nove punjače

Lotus je predstavio sopstvena rešenja za punjenje električnih vozila (EV), uključujući ultra-brzi 450 kW punjač, mesto za napajanje i modularnu jedinicu za punjenje do četiri vozila odjednom.

Izvor: B92

Lotus predstavio nove punjače
Foto: Lotus

"Anksioznost oko punjenja ostaje jedna od glavnih prepreka za usvajanje električnih vozila, pri čemu je skoro 80% javnosti navelo nedostatak infrastrukture kao primarni razlog za to što ne kupuju EV u istraživanju koje je sproveo Institut za energetsku politiku", stoji u saopštenju Lotusa.

Novi paket rešenja za punjenje EV uključuje "all-in-one" punjač sa tečnim hlađenjem koji nudi ultra-brzo punjenje do 450 kW. Na primer, sa Lotus Eletre R, može da doda do 142 km dometa za oko 5 minuta punjenja.

Punjenje od 10% do 80% može se postići za samo 20 minuta uz proširenje dometa 120 kilometara sa 5-minutnog punjenja kada se koristi brzi punjač od 350 kW.

Tu je i terminal za punjenje, koji kada se koristi sa tečno hlađenim energetskim ormarićem, može puniti do četiri vozila odjednom. Ima maksimalnu izlaznu struju od 600A. Na primer, ako vam treba kratka "dopuna" ovo bi moglo dobro da im dođe.

"Lotusova rešenja za brzo punjenje su već primenjena u Kini i očekuje se da će biti uvedena u većinu evropskih zemalja i na Bliskom istoku u prvoj polovini 2024, nakon čega će uslediti Nemačka i Austrija", kaže Lotus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: