Automobili

Utorak, 28.11.2023.

17:58

Lancia: "Dan koji smo svi čekali je došao"

"Dan koji smo svi čekali je konačno došao. Danas obeležavamo renesansu brenda Lancia".

Izvor: B92

Lancia:
Foto: Lancia/Promo

Ove reči je Lancia u saopštenju napisala uz prvu fotografiju kojom je najavila prvi od tri nova planirana modela - Ypsilon 2024.

"Proslavljamo ovaj trenutak zajedno sa Cassinom, izrazom izvrsnosti italijanskog dizajna, i predstavljamo Lancia Ypsilon Edizione Limitata Cassina, 100% električni automobil, u 1906 primeraka, kako bismo proslavili 117 godina od osnivanja brenda", rekao je Luka Napolitano, izvršni direktor brenda Lancia.

U pitanju je, dakle, motor koji u potpunosti napaja baterija, a u kompaniji ga smatraju prvim odlučnim korakom na "putu renesanse" ovog brenda, sa, kako su rekli, "jasnom i ambicioznom strategijom elektrifikacije koja brzo napreduje".

Element koji je predstavljen na fotografijama, "tavolina", trebalo bi da donese kod vozača osećaj "kao da su kod kuće". Otkrivanje novog modela Ypsilon je zakazano za februar 2024. godine, a Lancia je najavila još detalja u narednim nedeljama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: