Automobili

Utorak, 28.11.2023.

09:29

Srpska premijera: Novi BMW X2 predstavljen u Beogradu, poznate i cene FOTO

Novi X2 je po prvi put dostupan i u električnoj verziji.

Izvor:

Srpska premijera: Novi BMW X2 predstavljen u Beogradu, poznate i cene FOTO
Foto: Auto Magazin

BMW X2 druge generacije predstavljen je u ponedeljak u TC Galerija u Beogradu, gde će biti ekskluzivno izložen u "BMW Store"-u do 5. decembra.

Novi X2, koji je od sada po prvi put dostupan električnoj verziji, karakterišu atraktivni sportski dizajn i inovativne digitalne opcije koje ga sada pozicioniraju u još višu klasu u pogledu performansi i dizajna.
Foto: Auto Magazin
Automobil nudi ekspresivan dizajn i u odnosu na prethodnu generaciju duži je za 194, širi za 21 i viši za 64 milimetra. Pored toga, povećano je i međuosovinsko rastojanje koje omogućava veći prostor za svih pet sedišta i u prtljažniku (od 560-1.470 litara, u zavisnosti od varijante modela).

Prednji deo vozila je upotpunjeno upečatljivim elementima poput LED farova i šestougaone BMW prednje maske, koja se – po prvi put za premijum kompaktni segment – može opciono poručiti sa BMW Iconic Glow osvetljenjem.
Foto: Auto Magazin
Linija krova stvara atraktivnu siluetu u prepoznatljivom stilu BMW-ovih SAC (Sports Activity Coupe) modela, odajući sportski utisak, koji je obogaćen spojlerom i atraktivnim branikom.

Sa druge strane, karakteristike dizajna specifične za M, kao što su dva para izduvnih cevi integrisanih u zadnju masku, daju verziji M35i xDrive posebno dinamičnu auru.

M Sport paket je dostupan za sve ostale varijante modela, uključujući i novi, potpuno električni BMW iX2, obezbeđujući i aerodinamički optimizovane detalje eksterijera.
Foto: Auto Magazin
Unutrašnjost novog X2 nudi moderan ambijent sa sportskim detaljima. Elegantna komandna tabla, na kojoj se nalazi BMW zakrivljeni ekran, kombinovana je sa "plutajućim" naslonom za ruke i integrisanim kontrolnim "ostrvom".

Nova sedišta se opciono nude u Veganza perforiranim oblogama i Vernasca koži sa atraktivnim štepovima kao alternativa standardnim platnenim presvlakama.

Sportska sedišta dolaze kao opcija, uz mogućnost električnog podešavanja sa memorijskom funkcijom, lumbalnim osloncem i funkcijom masaže.
Foto: Auto Magazin
Dvozonska automatska kontrola klime, navigacioni sistem i sportski kožni volan su standardni u novom BMW-u X2, kao i automatsko otvaranje prtljažnika, četiri USB-C porta i utičnica od 12V na centralnoj konzoli i u prtljažniku.

Broj dostupnih sistema pomoći vozaču i digitalnih usluga takođe se značajno povećao u odnosu na prethodni model.

Među dostupnim opcijama za poboljšanje njegovog premijum karaktera su grejanje volana i Harman Kardon zvučni sistem, dok je jedna od najatraktivnijih opcija panoramski stakleni krov.
Foto: Auto Magazin
Potpuno električna varijanta iX2 xDrive30 biće dostupna od samog lansiranja. Njegove dve integrisane pogonske jedinice – jedna na prednjoj osovini i jedna na zadnjoj – zajedno generišu sistemsku snagu od 230 kW/313 KS i ukupni obrtni moment od 494 Nm.

BMW iX2 xDrive30 ubrzava od 0 do 100 km/h za 5,6 sekundi pre nego što dostigne maksimalnu, elektronski ograničenu brzinu od 180 km/h.

Visokonaponska baterija kapaciteta 64,8kWh upotrebljive energije omogućava domet od 417-449 kilometara, po WLTP standardu. Adaptivna rekuperacija i funkcija MAX RANGE takođe doprinose respektabilnim brojevima kada je reč o dometu. BMW iX2 podržava Plug & Charge funkciju.
Foto: Auto Magazin
BMW X2 M35i xDrive, sa svojim prepoznatljivim M dizajnom i karakteristikama upravljanja poseduje 2.0 litarski četvorocilindarski motor koji proizvodi maksimalnu snagu od 221 kW/300 KS i ubrzava do 100km/h za 5,4 sekunde.

Sedmostepeni Steptronic menjač sa duplim kvačilom dolazi kao standard.

Dizel je i dalje tu

Foto: Auto Magazin
Trocilindarski benzinski agregat iz najnovije modularne generacije porodice motora pokreće verziju X2 sDrive20i. U kombinaciji sa 48V "lakim" hibridnim sistemom, 1.5 litarski motor isporučuje maksimalnu snagu od 125 kW/170 KS.

Četvorocilindarski dizel motor u BMW-u X2 sDrive18d takođe je prošao kroz opsežnu nadogradnju i nudi maksimalnu snagu od 110 kW/150 KS.

Svi motori sa unutrašnjim sagorevanjem dostupni za novi BMW X2 se standardno uparuju sa sedmostepenim Steptronic menjačem sa duplim kvačilom.
Foto: Auto Magazin
Električni BMW iX2 xDrive30 standardno dolazi sa 17-inčnim točkovima sa aerodinamično optimizovanim dizajnom, dok modeli BMW X2 sDrive20i i BMW X2 sDrive18d imaju točkove od 18 inča.

BMW X2 M35i xDrive poseduje 20-inčne M točkove, dok su točkovi od 18 do 21 inča dostupni opciono.
Foto: Auto Magazin
Najnovija verzija BMW-ovog iDrive sistema sa korisničkim interfejsom 9.0 koji ima QuickSelect funkciju brzog pristupa je ugrađena u novi BMW X2.

Zasnovan na BMW-ovom Operativnom sistemu 9, kombinovan je zajedno sa zakrivljenim ekranom i BMW-ovim inteligentnim ličnim asistentom.
Foto: Auto Magazin
Standardni i opcioni sistemi pomoći za automatizovanu vožnju i parkiranje povećavaju udobnost i bezbednost, kako u svakodnevnoj vožnji tako i na dužim putovanjima. Standardne karakteristike uključuju najnoviju verziju sistema za upozorenje na prednji sudar, tempomat sa funkcijom kočenja, informacije o ograničenju brzine i upozorenje o napuštanju trake sa funkcijom povratka u traku.

Asistencija pri parkiranju, uključujući kameru za pomoć pri vožnji unazad i asistenciju za vožnju unazad takođe su deo standardne opreme.
Foto: Auto Magazin
Lista opcionih funkcija uključuje delimično automonmu vožnju, adaptivni tempomat sa funkcijom Stop & Go, BMW Head-Up displej, kao i funkcije Surround View (kamere 360), Remote 3D View (3D daljinski prikaz), BMW Drive Recorder i Remote Theft Recorder.

Postojeće funkcije se mogu unapređivati i pomoću opcije Remote Software Upgrades (daljinsko ažuriranje softvera).

Novi BMW X2 u Srbiji je dostupan po početnoj ceni od 46.830€, odnosno 65.660€ za potpuno električnu verziju.
Foto: Auto Magazin
Foto: Auto Magazin

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: