Automobili

Petak, 01.09.2023.

09:34

Zavirite u unutrašnjost novog Superba i Kodiaqa FOTO

Škoda je otkrila enterijer svojih novih modela, koji će biti premijerno predstavljeni ove jeseni.

Izvor:

Zavirite u unutrašnjost novog Superba i Kodiaqa FOTO
Foto: Škoda promo

Kada je u pitanju enterijer, Škoda se opredelila za moderan izgled, ali uz zadržavanje tradicionalnih vrednosti. Dakle, fizičke komande nisu nestale, već su sada tri glavna točkića "klime" izvedena u tzv. Smart Dial finišu, sa centralno postavljenim minijaturnim ekranima dijagonale 32 mm.

Osim toga, njihova funkcija zavisi od izabranog paketa opreme, tako da pored kontrole ventilacije može uključivati i grejanje sedišta i režime vožnje.
Foto: Škoda promo
Enterijerom dominira multimedijalni sistem sa ekranom od 13 inča, a vozaču su na raspolaganju i digitalni kokpit promera 10 inča i head-up displej.

Velika inovacija je postavljanje komandi automatskog menjača u novu poziciju iza volana.
Foto: Škoda promo
Može se videti i da Kodiaq ima panel presvučen kožom na strani suvozača, dok je kod Superba taj deo predviđen za horizontalno orijentisane ventilacione otvore.

Nove Škode dobijaju i "pametne i praktične dodatke" kao što su kišobran u prednjim vratima, četiri USB-C porta na unutrašnjem retrovizoru, strugač za led itd.

Prodaja ovih modela kreće početkom sledeće godine, a navodno to su poslednji novi Škodini modeli sa konvencionalnim pogonom. Premijera se očekuje u septembru.
Foto: Škoda promo
Foto: Škoda promo
Foto: Škoda promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: