Automobili

Sreda, 07.02.2024.

12:14

Kinezi imaju auto snažniji od najmoćnijeg Tesle FOTO

BYD Yangwang U7 je snažniji – i to značajno – od Plaida, koji razvija 1.020 KS.

Izvor:

Kinezi imaju auto snažniji od najmoćnijeg Tesle FOTO
Foto: BYD promo

Kineski BYD pretekao je Teslu kao najveći brend električnih automobila u četvrtom kvartalu prošle godine. Ali on očigledno ne želi da se zaustavi na tome, jer želi da američkom proizvođaču električnih automobila zada još jedan udarac, tamo gde ga najviše boli.

To je, naravno, prestiž. BYD je predstavio električni automobil sa 1.305 KS koji je snažniji od Teslinog Modela S Plaid.

BYD Yangwang U7 je snažniji – i to značajno – od Plaida, koji razvija 1.020 KS.
Foto: BYD promo
BYD Yangwang U7 je velika limuzina u klasi BMW-a Serije 7 i meri 526 centimetara u dužinu. Za sada nema podataka o performansama, ali postoje informacije o bateriji i dometu.

Ugrađena je LFP baterija kapaciteta 135 kWh. Prema kineskom standardu, domet je oko 800 km, ali je ovaj merni ciklus uvek optimističniji od WLTP testiranja, pa bi trebalo računati na bar 100 kilometara manji domet.

Procenjuje se da bi početna cena na kineskom tržištu mogla da bude oko 130.000 evra.

Pročitajte još:

Moćni Kinez: BYD YangWang U9 do stotke stiže za 2 sekunde FOTO
Foto: BYD promo
Foto: BYD promo
Foto: BYD promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

13 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

15 h

Podeli: