Digla ruke od vožnje nakon 13 saobraćajki

"Mislim da sam dovoljno okušavala sreću".

Izvor:

Subota, 21.01.2023.

11:11

Digla ruke od vožnje nakon 13 saobraćajki
Foto: hedgehog94/Shutterstock

Dženifer Kerns iz Ohaja odustala je od vožnje nakon što je učestvovala u 13 nesreća do svoje 30. godine, piše Ladbible.

Ova 50-godišnjakinja, koja sada živi u Belfastu, rekla je da veruje da možda ima posttraumatski stresni poremećaj (PTSP) zbog svih nesreća u kojima je učestvovala tokom godina, uprkos tome što u međuvremenu nije vozila više od dve decenije.

Dženifer, koja su dijagnostikovani generalizovani anksiozni poremećaj, autizam i hiperaktivni poremećaj (ADHD), imala je prvu nesreću kada je imala samo sedam godina, kada je auto njene majke proklizao na ledu.

Sledeću saobraćajnu nezgodu doživela je sa 17 godina, kada je sama vozila, a opisala ju je kao jednu od najdramatičnijih.

"Bukvalno sam tog dana saznala da je moj najbolji prijatelj poginuo u saobraćajnoj nesreći. Dva sata nakon toga potpuno sam slupala auto nedaleko od svoje ulice", priseća se ona.

Dženifer kaže da je tada izgubila kontrolu nad automobilom i zakucala se u ogradu, završivši u bolnici sa povredama glave, nakon čega je imala i tri operacije. Ona je objasnila da ceo život pati od anksioznog poremećaja, delom izazvanog traumatskim saobraćajnim nesrećama.

Ispričala je kako je u mladosti bila neoprezna i ulazila u auto ne znajući ko vozi ili je pak vozila automobile koji nisu bili bezbedni za vožnju.

Kaže da je, dok je bila tinejdžerka, kupila auto za 150 dolara, ali nije bila svesna da nije bezbedan za vožnju te je ponovno izgubila kontrolu nad automobilom, ovoga puta na auto-putu.

Sa 24 godine otišla je na svadbu kod drugarice i ponovo doživela težak udes sa totalnom štetom, kada je kamion ušao u njenu saobraćajnu traku, a njena poslednja nesreća dogodila se 1999. godine kada se neko zabio u zadnji deo njenog automobila dok je čekala zeleno svetlo na semaforu.

Tokom čitavog tog perioda više puta je završavala u bolnici na operacijama, a i dan danas prima injekcije. Nakon što se 2001. preselila u Belfast, odustala je od vožnje.

"Mislim da sam dovoljno okušavala sreću", rekla je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: