Automobili

Utorak, 04.12.2018.

10:20

Amerikanci stali u odbranu Juga - ipak nije najgori auto u istoriji

Nekadašnji ponos jugoslovenske auto-industrije na Zapadu je često bio (ne)pravedno okarakterisan kao najgori, ili jedan od najgorih automobila svih vremena, ali da li je baš tako?

Izvor: B92

Amerikanci stali u odbranu Juga - ipak nije najgori auto u istoriji
Screenshot YouTube

Kako bi se lično i bez predrasuda uverili u karakteristike Juga, novinari američkog automobilskog sajta Jalopnik testirali su jedan primerak ovog modela koji im je ustupio njihov kolega.

Oni su pokušali da što objektivnije ocene automobil, uprkos negativnoj reputaciji koju Jugo ima u američkoj javnosti. Istakli su neke njegove pozitvne strane – poput dizajna i iskorišćenosti prostora u kabini, dok su zamerke išle na račun loših materijala i završne obrade.
Screenshot YouTube
Kao još jedan važan detalj u vezi sa lošim imidžom koji Jugo ima u Americi, novinar Jalopnika ističe da vlasnici ovog automobila zbog njegove niske cene uglavnom nisu vodili dovoljno računa o svom vozilu i često bi ga zapustili – jer su ga smatrali bezvrednim.

Povrh toga, auto koji je bio na testu star je preko tri decenije.

Kada se sve sabere i oduzme, zaključak je da Jugo nije bio bogzna kakav automobil, ali da svakako nije ni najgori u istoriji.

Pogledajte video sa ovog testa:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: