Škoda priprema veliki SUV

Škodin veliki SUV o kome se govori već neko vreme će izaći na drumove krajem 2016. godine.

Pošaljite komentar
 1. Nadam se da je moj komentar uspeo da dešifruje "povećanu grozničavu aktivnost" jedne proizvodne firme koja i nije baš tako tržišno uspešna, na osnovu intervjua šefa kompanije, zahvaljujući svojim "školovanim kadrovima svih profila". Jer ipak se na kraju godine gleda koliko ste zaradili u odnosu na trošak.Njihov uspeh je UVEK bio baziran na "specifičnim aktivnostima" u 20. veku. Da bi zabašurili svoju prošlost žele da promene ime u AUTO UNION.

  Da vam razbijem iluzije o autu kao pesničkoj stilskoj figuri, menadžeri na sve to gledaju kroz: površinu,zapreminu i težinu materijala, pa puta neki koeficijent (na primer x4), i eto prodajne cene auta. Što je auto veći i teži, on je skuplji, i veća je čista zarada, nego na nekom jeftinom malom autu. Zato je danas tržišni trend velikih kočija. Trend je i pokriti tržište autom za svaki tip kupca, tako da ne ostane ne popunjen slobodan prostor, gde će konkurencija da uleti, a to što je jedna šasija za sve nije ni bitno. Nekada je šasija određivala tip vozila, a danas je karoserija, jer je nju mnogo lakše (jeftinije) menjati.
  Svinje,konji,volovi,auti,svemirski brodovi, sve u svoje vreme.
  (Radovan, 24. jul 2014 14:22)

  # Link komentara

 2. dosadno i sve isto Audi vw skoda jedino seat je drugaciji
   (Ja, 24. jul 2014 11:06)

  # Link komentara

 3. @Radovan,

  Ko je kriv WW što nije došao u Kg? Imali bi trošak radne snage 1 Evro po satu, inžinjerski sat 2 Evra po satu, dotacije države, a makli bi i Krst na ulasku u Kg i stavili WW znak. Takvi smo mi Srbi.
  (Sava Drugi, 24. jul 2014 04:48)

  # Link komentara

 4. @mf hvatas coveka na sitnicama, uostalom svaka investicija pre ili kasnije zavrsi na troskovima, razlika je samo koliko prihoda uspe da "odbaci", a o tome je @radovan upravo i pricao: groznicavo trose/investiraju novac da bi ostvarili sto vece prihode/prilive novca u buducnosti. Neto razlika je profit za vlasnike.
  Elem, svi oni, i nemci i japanci i amerikanci su tate za stvaranje profita iz proizvodnje, umece koje opasno nedostaje u Srbiji (cast izuzecima).
  (nisam bot, 23. jul 2014 23:37)

  # Link komentara

 5. Ovo je A7 sa minimalnim izmenama.
   (Vlada, 23. jul 2014 18:38)

  # Link komentara

 6. @@radovan
  "U VW se pare grozničavo troše u ogromnim količinama na istraživanje, razvoj i nova kretanja vozila"

  Prijatelju za ove brojke koje si naveo ne znam ali znam da ovo što si rekao da se pare TROŠE nije tačno, TO JE INVESTIRANJE a nikako trošak i tačno je da pomenute platforme prelaze sa audija na VW pa dalje na škodu i ostale iz grupacije i završiće svoj život na dalekom istoku u proizvodnji jeftinih limuzinica...
  (mf, 23. jul 2014 17:49)

  # Link komentara

 7. Verovatno ce pokupiti platformu od VW CrossBlue-a ([link])
  (Ivan, 23. jul 2014 15:44)

  # Link komentara

 8. tako to rade nemacki menadzeri i inzenjeri- "zastarela" tehnologija se reciklira kroz više marki automobila a profiti probijaju sve granice, stepen iskorišćenja 300%.

  Kamo sreće za VW da je to tako.
  Šef kompanije Vinterkorn kaže sledeće:
  -nivo troškova je identičan sa TOYOTA
  -udeo profita iz svih VW prihoda iznose 2,9%, a TOYOTA 8.8%, HYUNDAI 9%
  -trošak rada jednog VW zaposlenog na sat iznosi 48,5€, a u USA 25,6€, JAPAN 29,9€
  -smanjiti svoje troškove u nabavci i proizvodnji za 5 milijardi €
  -dobitak pre oporezivanja je manji nego kod konkurencije i žele da to podignu na 6%.

  U VW se pare grozničavo troše u ogromnim količinama na istraživanje, razvoj i nova kretanja vozila.
  Glavni fokus je na izgradnji automobila na modularnim platformama (šasijama) sa maksimalnim korišćenjem zajedničkih komponenti.
  (Radovan, 23. jul 2014 15:20)

  # Link komentara

 9. Imate Audi q5, skuplju verziju dotičnog, Porše Macana i jeftiniju ovu Škodu, pa birajte. ;-)
   (meeskec, 23. jul 2014 15:05)

  # Link komentara

 10. iskreno, najiskrenije...
  kakva su sad vremena, posao, plata, mene bas briga za tehnologiju i slicno, jer da naprave novog GOLF 2 1.6D (ili nesto slicno), bez bilo kakve elektornike i slicno sutra bi ga kupio. I sta mi treba bolje sa ovom platom!? Delovi, limarija...sve je skuplje, elektronika samo izvblacenje para...jedino sigurnost me brine ali i to nije neka velika razlika...
  (aca, 23. jul 2014 14:36)

  # Link komentara

 11. nekad se u bivsoj jugi pravio reno i opel sa celm gamom automobila. sad imamo samo fiat koga drzava finansira i to samo jedan model
   (vlada, 23. jul 2014 13:28)

  # Link komentara

 12. Ako bude posecala na jeti bice zlo od auta.Licice na X6 bmw kao sto svi vuku sad na njega jer je avangardan model a sto se i vidi na slici mada malo razvuceno.
   (tomy, 23. jul 2014 13:06)

  # Link komentara

 13. Ako bude kao sto najavljuju bice prakticno bez konkurencije. Cena kao Kia, terenska sposobnost kao novi Land Roveri i ponuda prostora kao G klasa? Bice dovoljno da imaju mehanicku blokadu centralnog i zadnjeg diferencijala da bi terenska prohodnost bila ista ili cak bolja od novog LR RR (Sport) koji se prvenstveno oslanja na elektroniku. To sto u britanskim poligonskim auto-testovima Range Rover izjednacavaju sa Defender-om ili G klasom nema veze sa realnosti. Cak i kamere postavljaju ukrivo da bi delovalo da savladavaju velike uspone. Prolaze kroz pola metra vode, a ispod vode - beton ili nabijen sljunak! I sve to sa asfaltnim gumama, a dobro se zna da bez terenskih guma nema ni terenske voznje. Za promocije i testove SUV-ova se prave specijalni poligoni koje cak i X5 prolazi, a onda kad naivni kupci odu malo van asfalta zaglave se u 10 cm blata ili peska.
   (Marko, 23. jul 2014 12:35)

  # Link komentara

 14. tako to rade nemacki menadzeri i inzenjeri- "zastarela" tehnologija se reciklira kroz više marki automobila a profiti probijaju sve granice, stepen iskorišćenja 300%
  (mf, 23. jul 2014 12:22)

  # Link komentara