Sreda, 18.12.2013.

19:38

Prva vožnja: Škoda Rapid Spaceback

Izvor: B92

Prva vožnja: Škoda Rapid Spaceback IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

skrozlos

pre 10 godina

nema tu neke matematike, kada neko izbaci model za 10000e, onda svi proizvodjaci gledaju da ponude svoj model u toj klasi. koliko je ko uspeo u tome, pokazace trziste. dobra stvar za kupce je sto sada imaju mnogo veci izbor novih automobila. sad, kome se ne svidja motor od 1200ccm (skoda), moze da nadje drugog proizvodjaca koji nudi motor od 1400ccm (fiat, kia) ili 1600ccm (opel, reno, suzuki). i samo ne treba robovati markama i traziti samo modele odredjenog proizvodjaca. nekad se mozda i znalo ko zna a ko ne zna da napravi automobil, ali toga danas vise nema jer niko sebi ne moze da dopusti luksuz da napravi los auto. na kraju krajeva, pogledajte i uporedite podatke (duzina, tezina, zapremina prtljaznika, motor, snaga motora, itd...) za c klasu svih proizvodjaca i videcete da i nema nekih drakonskih razlika. kako neko ovde vec lepo rece, kad vozis auto ne vidis koje je boje. u sustini, auta i sluze da se voze...

Marko

pre 10 godina

Suvišno je komentirati dizajn ovog auta jer on nije stvoren da bi ga se zavidno gledalo i divilo se njegovim linijama kao na Alfama i sličnim umjetničkim djelima.Ovo je auto čista funkcionalnost.Za obiteljskog čovjeka,za čovjeka koji kupuje auto da ga koristi i iskoristi i da ga ne otplaćuje do penzije.Vidim da neki pišu da je nakrcan opremom skup,ali čemu na Rapidu nadoplaćivati DSG ili velike alu felge?Ova Škoda je prostrana,udobna i unatoč tvrdoj plastici ima sasvim korektnu unutrašnjost.Motori provjereni,mjenjač vrlo dobar..više nego pristojan auto za naše uslove.
POZZZ

Dejan L

pre 10 godina

@ Miško
Kažeš kod 1.2 htp potrošnja 6.3 litara plina?
Pa toliko košta 3 litra benzina.
A za cenu održavanja sve pohvale, jeftinije ne može.
U tome leži uspeh Škode, jeftin auto sa jeftinim održavanjem, a ne kao neki jeftiniji modeli, koji troše 10 litara, pa za godinu dana potroše goriva taman u vrednosti za onoliko koliko je Škoda skuplja.

Misko

pre 10 godina

Evo zašto Škoda: Fabia 1.2 htp 3 cilindra, 2006. godište 332.512km, potrošnja 6.3 litara plina, od servisa samo krajevi spone (900din), sijalice (500din), poneka svećica i veliki servis 11.800 dinara. U firmi gde radim imamo i Oktavije sa po 600.000km i Rumstere 1.2 i 1.4 sa preko 500.000km

Proks

pre 10 godina

550 lit gepek ili 415 lit prtljaznik, koliki je stvarno prostor za odlaganje stvari ?


Redakcija:

550 litara je podatak koji se odnosi na Rapid limuzinu, a 415 l na Rapid Spaceback.

Pozdrav

dre kinez

pre 10 godina

imao sam prilike da se vozim u rapidu i utisak je najblaze receno jadan. ukratko, auto lici na seat~ gomila lepka i plastike. skoda je do sada drzala imidz pristojnog automobila sa pristojnom cenom, ali kako stvari stoje vlasnici su odlucili da degradiraju jos jedan brend u svojoj gami kako bi se vodeci bolje pordavao. sto se tice ovog "spejsbeka", sto mu valjda dodje kao neko fensi ime za karavan, izgleda bapski.

N2

pre 10 godina

Nemci se plase korejske expanzije. U poredjenju sa Hyndai-jem ili Kiom Rapid je inferioran. Za iste pare vise opreme, jaci motori, lepsi auto, duza garancija, novija tehnologija. Najveci adut ovoga automobila je poreklo ali od stare slave se ne zivi. Gledao sam Rapid prosle godine na sajmu i lako ga odbacio iz razmatranja. Na kraju uzeo I30 i skroz zadovoljan.

Aca

pre 10 godina

Ovakvo masovno stancovanje automobila licno volim, jer za te novce u kesu mogu da kupim duplo bolje 2-3 staro vozilo koje se jos uvek nalazi u garanciji.

Fliper

pre 10 godina

Škoda polako postaje Audi. Modeli im sve više liče jedni na druge, osnovne verzije su maksimalno oguljene, a na dodatnoj opremi deru. A i ovo staklo iza zadnjih vrata je preuzeto sa a3, zbog čega auto iz profila više liči na karavan nego na hečbek.

octavio

pre 10 godina

Imao sam velika ocekivanja od ovog auta, ali kad sam seo u njega totalno sam se razocarao. Neka klot verzija, sve siva monotona plastika. Bez ikakvog preterivanja, u rangu Logana :/ Oko voznih karakteristika ne znam nista, nisam probao.

boki

pre 10 godina

Procitah sve komentare i necu nista da pametujem za mene je ovo dobro auto cak iznad proseka,narocito za nase svakodnevne potrebe.Ko hoce lepse vece i brze netreba da trazi u ovom segmentu nego pare u ruku i pravac salon Mercedesa,BMW-a Audija i sl.

japanac

pre 10 godina

Prosto ne znam sta da kazem, citajuci pethodne komentare. Ali letimicno procitavsi tekst clanka o ovom autu i znajuci za renomiranost ceskog proizvodjaca, mislim da ce dobro doci na trzistu jedan ovakav model.
Toliko...

meeskec

pre 10 godina

Meni su Skode potpuno bezlicne! Auto koji je toliko dosadan za gledanje (verovatno I za voznju), I spolja I unutra. Prosla Oktavia je razbijala, sada, pojma nemam da li je Rapid ili Oktavia dok ne vidim oznaku! Unutra, plastika, plastika I plastika, I Seat takodje, razocarao sam se na sajmu.

Eto toliko

pre 10 godina

U Evropi, Skodu svi posmatraju kao brend iznak korejskih. Medjutim, ono sto sam video i probao, rekao bih da se koreja nalazi iznad skode, a ispod vecine ostalih evropskih i japanskih brendova. U svakom slucaju u svetu su cenjeniji od skode i mnogih evropskih, a kao rezultat govori i ukupna prodaja, koja im svake godine raste.

Rapid bih uzeo sa 1.6TDI motorom u bilo kom izdanju, a ovaj trocilindricni 1.2 benzinac bih izbegavao u svakom pogledu (probao vise puta i ne mogu da opisem koliko je to razocarenje svaki put bilo). Ipak, meni je najvece razocarenje Octavia, koja pozadi nema multilink nego torzionu, koja mi deluje ruznije od prethodne (subjektivno) i iz daljine kad gledam rapid i oktaviju nisam siguran koji je auto u pitanju. Ovaj spaceback deluje primamljivo, i ima veliki potencijal na nasem trzistu. Cekamo cenu i opreme da vidimo na sajmu :)

5OO

pre 10 godina

Ja vozim 500 1.4 16V 100HP, duologic menjac koji je odlican.
Postoji opcija full automatic ili poluautomatik (+/-).
Mozda je stvarno kod 500L trom, iskreno nisam ga vozio...

Bane NS

pre 10 godina

@ ex sns

Liči dosta, ali nije isti auto kao A3, A3 deli platformu sa Oktavijom i Golfom, dok Rapid koristi produženu platformu Fabije i Pola, što je i objašnjeno u tekstu i gde je čak skrenuta pažnja da je Rapid zbog toga po dimenzijama nešto uži u odnosu na C segment iako je razvučen na tu dužinu.

Inače meni skroz lep auto, kompaktan, jendostavno gledajući na ovim slikama ni jedan detalj nisam zapazio da mi štrči ili bode oči.

Vlada

pre 10 godina

Za ove što tvrde da je ovo ružan auto, ja kažem da jako liči na A3, pa ako im je A3 ružan onda je i ova Škoda. Meni je auto odličan naizgled, a ja lično puno više cenim funkcionalnost od lepote, a reklo bi se da je ova Škoda takođe vrlo funkcionalna. Znači sve pohvale. Jedino što uz ovakav auto ne idu slabašni motori. Znači moj izbor bi bio najjači dizelaš i to je to. Da imam para, ne bih razmišljao.

Kobajashi

pre 10 godina

Svidja mi se. Nekako lepše i skuplje, ozbiljnije izgleda nego limuzina. Ne svidja mi se to što je dosta skup jer taj osnovni paket, u odnosu na konkurente, nema ni ono osnovno a o trocilindricnom motoru za ovoliki automobil je dosta slabo.

Zoran

pre 10 godina

Sve je to lepo, ali ako ga malo ozbiljnije "napakujete", da ne pricam da volite DSG menjac, ode na 17-18.000, a za te pare vec moze da se bira, NPR: Megan!!

Radovan

pre 10 godina

Tražiti i dati 10.000 € (20.000 DM) za auto u B+ kategoriji (DACIA, LADA, MOSKVITCH, ZASTAVA, SKODA) je vrhunac uspešnog marketinga i napretka auto-industrije.
Nekada su ovi auti prodavani do 10.000 DM.
Plastika je čudo za današnje ljude.

Nenad

pre 10 godina

Auto je bas ruzan,samo ne znam kako im se isplati da ugradjuju kvalitetnije materijale,ako je kao rapid onda bih rekao da nije nesto kvalitetno izradjen(mislim na eterijer).Tu ga 500 L bije....

Ivan

pre 10 godina

Prosečan automobil i s obzirom na to da je manje udoban nego Octavia sve samo po sebi kaže. Ko je ikad prevalio veću kilometražu sa Octaviom u jednom danu zna kakav je osećaj. Iz auta izađeš premoren. Kao auto za po gradu i lokalnim putevima je ok ali sve više od toga je muka čista. Manja je muka na put ići i klasu manjim automobilom neke druge marke. Na žalost je to tako. Ali ljudi vole, jer je "nemac" haha.

Dejan L

pre 10 godina

@ ja sam
Ti uzivaj u lepoti u nekom skucenom trovratnom vozilu bez prtljaznika.
Uzivaj u toj lepoti zbog koje bole kolena, a ramena putnika pozadi su slepljena.
Plati odrzavanje duplo od odrzavanja Skode, a nam ostavi NJU!
VW zna sta radi, a Skoda uvodi jos 4 nova modela u 2014.
Od lepote se ne zivi

Milun

pre 10 godina

Uparvo prelazim 311.000Km u svojoj Fabiji 1.2 HTP (ne nisam menjao ni lanac, samo, filteri, ulje, svecice, po neki lezaj tocka, kocnice i jedan PK kais). Ne znam da li da je vozim do 1.000.000 Km ili da kupim novog rapida. Ili mozda nesto bolje od Skode?

Kome treba auto da ga vozi, a ne da ga gleda...

m

pre 10 godina

ne znam po cemu isticu ovaj auto kao najbolji u klasi (jedino po prostoru), a sve ostalo ide u korist konkurencije. meni se licno svidja ova Skoda Rapid, ali u osnovnoj verziji po ceni nesto manjoj od 10 hiljada eura, dobija se smesan motor sa tri klipa, smesna oprema. a da bi se dobio neki pristojan Rapid potrebno je izdvojiti oko 12 hiljada, sto nije vredno tolikog novca za 1.2 tsi motor.

Dejan L

pre 10 godina

Bio sam skeptik kojoj klasi pripada, ali ako ga porede sa Kruzom i Sidom, znači da je u C klasi, Golf klasi. Ima duže međuosovinsko rastojanje od Golfa, duži je 6cm od Golfa. Ja mu kao glavne konkurente vidim turski Megan dženerejšn i Opel Astru Classic 3.
Da li bi pre uzeli Megan 1.6 benzin ili Rapid Spaceback TSI ili TDI?
Ili možda 250kg težu Astru classic 3 sa 1.4 motorom?
Sa cenom od 9.790€, nameće se kao najbolji izbor današnjice

pozz

pre 10 godina

ovaj auto ce ozbiljno da uzdrma golf klasu i njima ce po meni era jeftinih korejaca (koji više nisu jeftini) biti završena...

ja bih uzeo rapid limuzine pre zato što volim taj oblik

jedina zamerka je to što nema bar još jedan atmosferski benzinac (npr onaj 1.4) nego samo onaj slabasni trocilindras (koji je i ok ako auto nije zatrpan), nerazumem forsiranje skupljih turbobenzinaca u auta koja cenovno treba da budu namenjena siromasnijima

Milun

pre 10 godina

Uparvo prelazim 311.000Km u svojoj Fabiji 1.2 HTP (ne nisam menjao ni lanac, samo, filteri, ulje, svecice, po neki lezaj tocka, kocnice i jedan PK kais). Ne znam da li da je vozim do 1.000.000 Km ili da kupim novog rapida. Ili mozda nesto bolje od Skode?

Kome treba auto da ga vozi, a ne da ga gleda...

Dejan L

pre 10 godina

@ ja sam
Ti uzivaj u lepoti u nekom skucenom trovratnom vozilu bez prtljaznika.
Uzivaj u toj lepoti zbog koje bole kolena, a ramena putnika pozadi su slepljena.
Plati odrzavanje duplo od odrzavanja Skode, a nam ostavi NJU!
VW zna sta radi, a Skoda uvodi jos 4 nova modela u 2014.
Od lepote se ne zivi

pozz

pre 10 godina

ovaj auto ce ozbiljno da uzdrma golf klasu i njima ce po meni era jeftinih korejaca (koji više nisu jeftini) biti završena...

ja bih uzeo rapid limuzine pre zato što volim taj oblik

jedina zamerka je to što nema bar još jedan atmosferski benzinac (npr onaj 1.4) nego samo onaj slabasni trocilindras (koji je i ok ako auto nije zatrpan), nerazumem forsiranje skupljih turbobenzinaca u auta koja cenovno treba da budu namenjena siromasnijima

m

pre 10 godina

ne znam po cemu isticu ovaj auto kao najbolji u klasi (jedino po prostoru), a sve ostalo ide u korist konkurencije. meni se licno svidja ova Skoda Rapid, ali u osnovnoj verziji po ceni nesto manjoj od 10 hiljada eura, dobija se smesan motor sa tri klipa, smesna oprema. a da bi se dobio neki pristojan Rapid potrebno je izdvojiti oko 12 hiljada, sto nije vredno tolikog novca za 1.2 tsi motor.

Dejan L

pre 10 godina

Bio sam skeptik kojoj klasi pripada, ali ako ga porede sa Kruzom i Sidom, znači da je u C klasi, Golf klasi. Ima duže međuosovinsko rastojanje od Golfa, duži je 6cm od Golfa. Ja mu kao glavne konkurente vidim turski Megan dženerejšn i Opel Astru Classic 3.
Da li bi pre uzeli Megan 1.6 benzin ili Rapid Spaceback TSI ili TDI?
Ili možda 250kg težu Astru classic 3 sa 1.4 motorom?
Sa cenom od 9.790€, nameće se kao najbolji izbor današnjice

Ivan

pre 10 godina

Prosečan automobil i s obzirom na to da je manje udoban nego Octavia sve samo po sebi kaže. Ko je ikad prevalio veću kilometražu sa Octaviom u jednom danu zna kakav je osećaj. Iz auta izađeš premoren. Kao auto za po gradu i lokalnim putevima je ok ali sve više od toga je muka čista. Manja je muka na put ići i klasu manjim automobilom neke druge marke. Na žalost je to tako. Ali ljudi vole, jer je "nemac" haha.

Marko

pre 10 godina

Suvišno je komentirati dizajn ovog auta jer on nije stvoren da bi ga se zavidno gledalo i divilo se njegovim linijama kao na Alfama i sličnim umjetničkim djelima.Ovo je auto čista funkcionalnost.Za obiteljskog čovjeka,za čovjeka koji kupuje auto da ga koristi i iskoristi i da ga ne otplaćuje do penzije.Vidim da neki pišu da je nakrcan opremom skup,ali čemu na Rapidu nadoplaćivati DSG ili velike alu felge?Ova Škoda je prostrana,udobna i unatoč tvrdoj plastici ima sasvim korektnu unutrašnjost.Motori provjereni,mjenjač vrlo dobar..više nego pristojan auto za naše uslove.
POZZZ

Misko

pre 10 godina

Evo zašto Škoda: Fabia 1.2 htp 3 cilindra, 2006. godište 332.512km, potrošnja 6.3 litara plina, od servisa samo krajevi spone (900din), sijalice (500din), poneka svećica i veliki servis 11.800 dinara. U firmi gde radim imamo i Oktavije sa po 600.000km i Rumstere 1.2 i 1.4 sa preko 500.000km

boki

pre 10 godina

Procitah sve komentare i necu nista da pametujem za mene je ovo dobro auto cak iznad proseka,narocito za nase svakodnevne potrebe.Ko hoce lepse vece i brze netreba da trazi u ovom segmentu nego pare u ruku i pravac salon Mercedesa,BMW-a Audija i sl.

Dejan L

pre 10 godina

@ Miško
Kažeš kod 1.2 htp potrošnja 6.3 litara plina?
Pa toliko košta 3 litra benzina.
A za cenu održavanja sve pohvale, jeftinije ne može.
U tome leži uspeh Škode, jeftin auto sa jeftinim održavanjem, a ne kao neki jeftiniji modeli, koji troše 10 litara, pa za godinu dana potroše goriva taman u vrednosti za onoliko koliko je Škoda skuplja.

skrozlos

pre 10 godina

nema tu neke matematike, kada neko izbaci model za 10000e, onda svi proizvodjaci gledaju da ponude svoj model u toj klasi. koliko je ko uspeo u tome, pokazace trziste. dobra stvar za kupce je sto sada imaju mnogo veci izbor novih automobila. sad, kome se ne svidja motor od 1200ccm (skoda), moze da nadje drugog proizvodjaca koji nudi motor od 1400ccm (fiat, kia) ili 1600ccm (opel, reno, suzuki). i samo ne treba robovati markama i traziti samo modele odredjenog proizvodjaca. nekad se mozda i znalo ko zna a ko ne zna da napravi automobil, ali toga danas vise nema jer niko sebi ne moze da dopusti luksuz da napravi los auto. na kraju krajeva, pogledajte i uporedite podatke (duzina, tezina, zapremina prtljaznika, motor, snaga motora, itd...) za c klasu svih proizvodjaca i videcete da i nema nekih drakonskih razlika. kako neko ovde vec lepo rece, kad vozis auto ne vidis koje je boje. u sustini, auta i sluze da se voze...

octavio

pre 10 godina

Imao sam velika ocekivanja od ovog auta, ali kad sam seo u njega totalno sam se razocarao. Neka klot verzija, sve siva monotona plastika. Bez ikakvog preterivanja, u rangu Logana :/ Oko voznih karakteristika ne znam nista, nisam probao.

N2

pre 10 godina

Nemci se plase korejske expanzije. U poredjenju sa Hyndai-jem ili Kiom Rapid je inferioran. Za iste pare vise opreme, jaci motori, lepsi auto, duza garancija, novija tehnologija. Najveci adut ovoga automobila je poreklo ali od stare slave se ne zivi. Gledao sam Rapid prosle godine na sajmu i lako ga odbacio iz razmatranja. Na kraju uzeo I30 i skroz zadovoljan.

Radovan

pre 10 godina

Tražiti i dati 10.000 € (20.000 DM) za auto u B+ kategoriji (DACIA, LADA, MOSKVITCH, ZASTAVA, SKODA) je vrhunac uspešnog marketinga i napretka auto-industrije.
Nekada su ovi auti prodavani do 10.000 DM.
Plastika je čudo za današnje ljude.

Proks

pre 10 godina

550 lit gepek ili 415 lit prtljaznik, koliki je stvarno prostor za odlaganje stvari ?


Redakcija:

550 litara je podatak koji se odnosi na Rapid limuzinu, a 415 l na Rapid Spaceback.

Pozdrav

Bane NS

pre 10 godina

@ ex sns

Liči dosta, ali nije isti auto kao A3, A3 deli platformu sa Oktavijom i Golfom, dok Rapid koristi produženu platformu Fabije i Pola, što je i objašnjeno u tekstu i gde je čak skrenuta pažnja da je Rapid zbog toga po dimenzijama nešto uži u odnosu na C segment iako je razvučen na tu dužinu.

Inače meni skroz lep auto, kompaktan, jendostavno gledajući na ovim slikama ni jedan detalj nisam zapazio da mi štrči ili bode oči.

Vlada

pre 10 godina

Za ove što tvrde da je ovo ružan auto, ja kažem da jako liči na A3, pa ako im je A3 ružan onda je i ova Škoda. Meni je auto odličan naizgled, a ja lično puno više cenim funkcionalnost od lepote, a reklo bi se da je ova Škoda takođe vrlo funkcionalna. Znači sve pohvale. Jedino što uz ovakav auto ne idu slabašni motori. Znači moj izbor bi bio najjači dizelaš i to je to. Da imam para, ne bih razmišljao.

japanac

pre 10 godina

Prosto ne znam sta da kazem, citajuci pethodne komentare. Ali letimicno procitavsi tekst clanka o ovom autu i znajuci za renomiranost ceskog proizvodjaca, mislim da ce dobro doci na trzistu jedan ovakav model.
Toliko...

Eto toliko

pre 10 godina

U Evropi, Skodu svi posmatraju kao brend iznak korejskih. Medjutim, ono sto sam video i probao, rekao bih da se koreja nalazi iznad skode, a ispod vecine ostalih evropskih i japanskih brendova. U svakom slucaju u svetu su cenjeniji od skode i mnogih evropskih, a kao rezultat govori i ukupna prodaja, koja im svake godine raste.

Rapid bih uzeo sa 1.6TDI motorom u bilo kom izdanju, a ovaj trocilindricni 1.2 benzinac bih izbegavao u svakom pogledu (probao vise puta i ne mogu da opisem koliko je to razocarenje svaki put bilo). Ipak, meni je najvece razocarenje Octavia, koja pozadi nema multilink nego torzionu, koja mi deluje ruznije od prethodne (subjektivno) i iz daljine kad gledam rapid i oktaviju nisam siguran koji je auto u pitanju. Ovaj spaceback deluje primamljivo, i ima veliki potencijal na nasem trzistu. Cekamo cenu i opreme da vidimo na sajmu :)

Fliper

pre 10 godina

Škoda polako postaje Audi. Modeli im sve više liče jedni na druge, osnovne verzije su maksimalno oguljene, a na dodatnoj opremi deru. A i ovo staklo iza zadnjih vrata je preuzeto sa a3, zbog čega auto iz profila više liči na karavan nego na hečbek.

meeskec

pre 10 godina

Meni su Skode potpuno bezlicne! Auto koji je toliko dosadan za gledanje (verovatno I za voznju), I spolja I unutra. Prosla Oktavia je razbijala, sada, pojma nemam da li je Rapid ili Oktavia dok ne vidim oznaku! Unutra, plastika, plastika I plastika, I Seat takodje, razocarao sam se na sajmu.

dre kinez

pre 10 godina

imao sam prilike da se vozim u rapidu i utisak je najblaze receno jadan. ukratko, auto lici na seat~ gomila lepka i plastike. skoda je do sada drzala imidz pristojnog automobila sa pristojnom cenom, ali kako stvari stoje vlasnici su odlucili da degradiraju jos jedan brend u svojoj gami kako bi se vodeci bolje pordavao. sto se tice ovog "spejsbeka", sto mu valjda dodje kao neko fensi ime za karavan, izgleda bapski.

Kobajashi

pre 10 godina

Svidja mi se. Nekako lepše i skuplje, ozbiljnije izgleda nego limuzina. Ne svidja mi se to što je dosta skup jer taj osnovni paket, u odnosu na konkurente, nema ni ono osnovno a o trocilindricnom motoru za ovoliki automobil je dosta slabo.

Zoran

pre 10 godina

Sve je to lepo, ali ako ga malo ozbiljnije "napakujete", da ne pricam da volite DSG menjac, ode na 17-18.000, a za te pare vec moze da se bira, NPR: Megan!!

Aca

pre 10 godina

Ovakvo masovno stancovanje automobila licno volim, jer za te novce u kesu mogu da kupim duplo bolje 2-3 staro vozilo koje se jos uvek nalazi u garanciji.

5OO

pre 10 godina

Ja vozim 500 1.4 16V 100HP, duologic menjac koji je odlican.
Postoji opcija full automatic ili poluautomatik (+/-).
Mozda je stvarno kod 500L trom, iskreno nisam ga vozio...

Nenad

pre 10 godina

Auto je bas ruzan,samo ne znam kako im se isplati da ugradjuju kvalitetnije materijale,ako je kao rapid onda bih rekao da nije nesto kvalitetno izradjen(mislim na eterijer).Tu ga 500 L bije....

Ivan

pre 10 godina

Prosečan automobil i s obzirom na to da je manje udoban nego Octavia sve samo po sebi kaže. Ko je ikad prevalio veću kilometražu sa Octaviom u jednom danu zna kakav je osećaj. Iz auta izađeš premoren. Kao auto za po gradu i lokalnim putevima je ok ali sve više od toga je muka čista. Manja je muka na put ići i klasu manjim automobilom neke druge marke. Na žalost je to tako. Ali ljudi vole, jer je "nemac" haha.

Dejan L

pre 10 godina

Bio sam skeptik kojoj klasi pripada, ali ako ga porede sa Kruzom i Sidom, znači da je u C klasi, Golf klasi. Ima duže međuosovinsko rastojanje od Golfa, duži je 6cm od Golfa. Ja mu kao glavne konkurente vidim turski Megan dženerejšn i Opel Astru Classic 3.
Da li bi pre uzeli Megan 1.6 benzin ili Rapid Spaceback TSI ili TDI?
Ili možda 250kg težu Astru classic 3 sa 1.4 motorom?
Sa cenom od 9.790€, nameće se kao najbolji izbor današnjice

Dejan L

pre 10 godina

@ ja sam
Ti uzivaj u lepoti u nekom skucenom trovratnom vozilu bez prtljaznika.
Uzivaj u toj lepoti zbog koje bole kolena, a ramena putnika pozadi su slepljena.
Plati odrzavanje duplo od odrzavanja Skode, a nam ostavi NJU!
VW zna sta radi, a Skoda uvodi jos 4 nova modela u 2014.
Od lepote se ne zivi

pozz

pre 10 godina

ovaj auto ce ozbiljno da uzdrma golf klasu i njima ce po meni era jeftinih korejaca (koji više nisu jeftini) biti završena...

ja bih uzeo rapid limuzine pre zato što volim taj oblik

jedina zamerka je to što nema bar još jedan atmosferski benzinac (npr onaj 1.4) nego samo onaj slabasni trocilindras (koji je i ok ako auto nije zatrpan), nerazumem forsiranje skupljih turbobenzinaca u auta koja cenovno treba da budu namenjena siromasnijima

m

pre 10 godina

ne znam po cemu isticu ovaj auto kao najbolji u klasi (jedino po prostoru), a sve ostalo ide u korist konkurencije. meni se licno svidja ova Skoda Rapid, ali u osnovnoj verziji po ceni nesto manjoj od 10 hiljada eura, dobija se smesan motor sa tri klipa, smesna oprema. a da bi se dobio neki pristojan Rapid potrebno je izdvojiti oko 12 hiljada, sto nije vredno tolikog novca za 1.2 tsi motor.

N2

pre 10 godina

Nemci se plase korejske expanzije. U poredjenju sa Hyndai-jem ili Kiom Rapid je inferioran. Za iste pare vise opreme, jaci motori, lepsi auto, duza garancija, novija tehnologija. Najveci adut ovoga automobila je poreklo ali od stare slave se ne zivi. Gledao sam Rapid prosle godine na sajmu i lako ga odbacio iz razmatranja. Na kraju uzeo I30 i skroz zadovoljan.

dre kinez

pre 10 godina

imao sam prilike da se vozim u rapidu i utisak je najblaze receno jadan. ukratko, auto lici na seat~ gomila lepka i plastike. skoda je do sada drzala imidz pristojnog automobila sa pristojnom cenom, ali kako stvari stoje vlasnici su odlucili da degradiraju jos jedan brend u svojoj gami kako bi se vodeci bolje pordavao. sto se tice ovog "spejsbeka", sto mu valjda dodje kao neko fensi ime za karavan, izgleda bapski.

Milun

pre 10 godina

Uparvo prelazim 311.000Km u svojoj Fabiji 1.2 HTP (ne nisam menjao ni lanac, samo, filteri, ulje, svecice, po neki lezaj tocka, kocnice i jedan PK kais). Ne znam da li da je vozim do 1.000.000 Km ili da kupim novog rapida. Ili mozda nesto bolje od Skode?

Kome treba auto da ga vozi, a ne da ga gleda...

Zoran

pre 10 godina

Sve je to lepo, ali ako ga malo ozbiljnije "napakujete", da ne pricam da volite DSG menjac, ode na 17-18.000, a za te pare vec moze da se bira, NPR: Megan!!

meeskec

pre 10 godina

Meni su Skode potpuno bezlicne! Auto koji je toliko dosadan za gledanje (verovatno I za voznju), I spolja I unutra. Prosla Oktavia je razbijala, sada, pojma nemam da li je Rapid ili Oktavia dok ne vidim oznaku! Unutra, plastika, plastika I plastika, I Seat takodje, razocarao sam se na sajmu.

Radovan

pre 10 godina

Tražiti i dati 10.000 € (20.000 DM) za auto u B+ kategoriji (DACIA, LADA, MOSKVITCH, ZASTAVA, SKODA) je vrhunac uspešnog marketinga i napretka auto-industrije.
Nekada su ovi auti prodavani do 10.000 DM.
Plastika je čudo za današnje ljude.

Nenad

pre 10 godina

Auto je bas ruzan,samo ne znam kako im se isplati da ugradjuju kvalitetnije materijale,ako je kao rapid onda bih rekao da nije nesto kvalitetno izradjen(mislim na eterijer).Tu ga 500 L bije....

octavio

pre 10 godina

Imao sam velika ocekivanja od ovog auta, ali kad sam seo u njega totalno sam se razocarao. Neka klot verzija, sve siva monotona plastika. Bez ikakvog preterivanja, u rangu Logana :/ Oko voznih karakteristika ne znam nista, nisam probao.

boki

pre 10 godina

Procitah sve komentare i necu nista da pametujem za mene je ovo dobro auto cak iznad proseka,narocito za nase svakodnevne potrebe.Ko hoce lepse vece i brze netreba da trazi u ovom segmentu nego pare u ruku i pravac salon Mercedesa,BMW-a Audija i sl.

Eto toliko

pre 10 godina

U Evropi, Skodu svi posmatraju kao brend iznak korejskih. Medjutim, ono sto sam video i probao, rekao bih da se koreja nalazi iznad skode, a ispod vecine ostalih evropskih i japanskih brendova. U svakom slucaju u svetu su cenjeniji od skode i mnogih evropskih, a kao rezultat govori i ukupna prodaja, koja im svake godine raste.

Rapid bih uzeo sa 1.6TDI motorom u bilo kom izdanju, a ovaj trocilindricni 1.2 benzinac bih izbegavao u svakom pogledu (probao vise puta i ne mogu da opisem koliko je to razocarenje svaki put bilo). Ipak, meni je najvece razocarenje Octavia, koja pozadi nema multilink nego torzionu, koja mi deluje ruznije od prethodne (subjektivno) i iz daljine kad gledam rapid i oktaviju nisam siguran koji je auto u pitanju. Ovaj spaceback deluje primamljivo, i ima veliki potencijal na nasem trzistu. Cekamo cenu i opreme da vidimo na sajmu :)

5OO

pre 10 godina

Ja vozim 500 1.4 16V 100HP, duologic menjac koji je odlican.
Postoji opcija full automatic ili poluautomatik (+/-).
Mozda je stvarno kod 500L trom, iskreno nisam ga vozio...

Misko

pre 10 godina

Evo zašto Škoda: Fabia 1.2 htp 3 cilindra, 2006. godište 332.512km, potrošnja 6.3 litara plina, od servisa samo krajevi spone (900din), sijalice (500din), poneka svećica i veliki servis 11.800 dinara. U firmi gde radim imamo i Oktavije sa po 600.000km i Rumstere 1.2 i 1.4 sa preko 500.000km

Bane NS

pre 10 godina

@ ex sns

Liči dosta, ali nije isti auto kao A3, A3 deli platformu sa Oktavijom i Golfom, dok Rapid koristi produženu platformu Fabije i Pola, što je i objašnjeno u tekstu i gde je čak skrenuta pažnja da je Rapid zbog toga po dimenzijama nešto uži u odnosu na C segment iako je razvučen na tu dužinu.

Inače meni skroz lep auto, kompaktan, jendostavno gledajući na ovim slikama ni jedan detalj nisam zapazio da mi štrči ili bode oči.

Kobajashi

pre 10 godina

Svidja mi se. Nekako lepše i skuplje, ozbiljnije izgleda nego limuzina. Ne svidja mi se to što je dosta skup jer taj osnovni paket, u odnosu na konkurente, nema ni ono osnovno a o trocilindricnom motoru za ovoliki automobil je dosta slabo.

Vlada

pre 10 godina

Za ove što tvrde da je ovo ružan auto, ja kažem da jako liči na A3, pa ako im je A3 ružan onda je i ova Škoda. Meni je auto odličan naizgled, a ja lično puno više cenim funkcionalnost od lepote, a reklo bi se da je ova Škoda takođe vrlo funkcionalna. Znači sve pohvale. Jedino što uz ovakav auto ne idu slabašni motori. Znači moj izbor bi bio najjači dizelaš i to je to. Da imam para, ne bih razmišljao.

japanac

pre 10 godina

Prosto ne znam sta da kazem, citajuci pethodne komentare. Ali letimicno procitavsi tekst clanka o ovom autu i znajuci za renomiranost ceskog proizvodjaca, mislim da ce dobro doci na trzistu jedan ovakav model.
Toliko...

Dejan L

pre 10 godina

@ Miško
Kažeš kod 1.2 htp potrošnja 6.3 litara plina?
Pa toliko košta 3 litra benzina.
A za cenu održavanja sve pohvale, jeftinije ne može.
U tome leži uspeh Škode, jeftin auto sa jeftinim održavanjem, a ne kao neki jeftiniji modeli, koji troše 10 litara, pa za godinu dana potroše goriva taman u vrednosti za onoliko koliko je Škoda skuplja.

Fliper

pre 10 godina

Škoda polako postaje Audi. Modeli im sve više liče jedni na druge, osnovne verzije su maksimalno oguljene, a na dodatnoj opremi deru. A i ovo staklo iza zadnjih vrata je preuzeto sa a3, zbog čega auto iz profila više liči na karavan nego na hečbek.

Marko

pre 10 godina

Suvišno je komentirati dizajn ovog auta jer on nije stvoren da bi ga se zavidno gledalo i divilo se njegovim linijama kao na Alfama i sličnim umjetničkim djelima.Ovo je auto čista funkcionalnost.Za obiteljskog čovjeka,za čovjeka koji kupuje auto da ga koristi i iskoristi i da ga ne otplaćuje do penzije.Vidim da neki pišu da je nakrcan opremom skup,ali čemu na Rapidu nadoplaćivati DSG ili velike alu felge?Ova Škoda je prostrana,udobna i unatoč tvrdoj plastici ima sasvim korektnu unutrašnjost.Motori provjereni,mjenjač vrlo dobar..više nego pristojan auto za naše uslove.
POZZZ

Aca

pre 10 godina

Ovakvo masovno stancovanje automobila licno volim, jer za te novce u kesu mogu da kupim duplo bolje 2-3 staro vozilo koje se jos uvek nalazi u garanciji.

Proks

pre 10 godina

550 lit gepek ili 415 lit prtljaznik, koliki je stvarno prostor za odlaganje stvari ?


Redakcija:

550 litara je podatak koji se odnosi na Rapid limuzinu, a 415 l na Rapid Spaceback.

Pozdrav

skrozlos

pre 10 godina

nema tu neke matematike, kada neko izbaci model za 10000e, onda svi proizvodjaci gledaju da ponude svoj model u toj klasi. koliko je ko uspeo u tome, pokazace trziste. dobra stvar za kupce je sto sada imaju mnogo veci izbor novih automobila. sad, kome se ne svidja motor od 1200ccm (skoda), moze da nadje drugog proizvodjaca koji nudi motor od 1400ccm (fiat, kia) ili 1600ccm (opel, reno, suzuki). i samo ne treba robovati markama i traziti samo modele odredjenog proizvodjaca. nekad se mozda i znalo ko zna a ko ne zna da napravi automobil, ali toga danas vise nema jer niko sebi ne moze da dopusti luksuz da napravi los auto. na kraju krajeva, pogledajte i uporedite podatke (duzina, tezina, zapremina prtljaznika, motor, snaga motora, itd...) za c klasu svih proizvodjaca i videcete da i nema nekih drakonskih razlika. kako neko ovde vec lepo rece, kad vozis auto ne vidis koje je boje. u sustini, auta i sluze da se voze...