Utorak, 21.05.2013.

18:52

Peugeot 208 1.6 eHDi Allure

Izvor: B92

Peugeot 208 1.6 eHDi Allure IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

Renault lover

pre 10 godina

(Elena, 23. maj 2013 09:47)

Minuse vam lupaju vozaci "sterilnih nemaca" koji ne znaju sta znaci komfor francuskih automobila. Meni se licno ne dopada izgled 208ice (izgleda suvise kitanjsto), ali verujem da je jako udoban i agilan automobil, a pouzdanost ne bi trebala da bude problem.

ivan

pre 10 godina

Kad pogledam svoj novi C4 za 17000 eur i opremu koju dobijem(čitaj dvozonska klima,panorama krov,tempomat,bluetooth handsfree,17cola felga,mišelinke gore,esp,8 zračnih jastuka,ergonomska sjedala,ipod usb priključak,hill holder,serijski zatamnjene zadnje šajbe i 1.6hdi 112ks ) ovo ne izgleda nimalo povoljno,a ne može se reći da C4 nije i lijep auto.

Miki

pre 10 godina

Sta se bunite na cenu, pa ovaj auto je po kvalitetu iznadj Audi A1 ili Mini, a kosta manje od Pola, koji je plasticna kanta za njega. O izdrzljivosti francuskih motora prema Volcwagenovih turb- motora koji imaju garanciju da ce riknuti bar jednom pre nego sto predju 100.000 da ne pricamo (guglajte malo TSI i TDI Turboschaden ili Turbo defekt, samo zato sto vi u Srbiji samo znate za pouzdanost Golf Dvojke, to ne znaci da se svet u zadnjih 30 godina nije okrenuo par puta). VTI i HDI motori na drugoj strani su medju najpouzdanijim. I BMW 1 serija i Mini koriste VTI motore koje koristi i Pezo. Probajte naci koliko kostaju Audi A1 ili Mini (oba bez zadnjih vrata i sa dosta manje prostora od ovog auta) i onda vidite koliko oni kostaju. Nemojte ovo uporedjivati sa autima koji su unutra puni jeftine tvrde kineske plastike kao sto su Clio, Skoda, Hjundaj ili Kija, ovaj auto za istu cenu nudi luksuzni enterijer i opcije koje u ovoj klasi normalno nemaju. Ako vam se uzima sto jeftinija kanta, samo da se kotrlja, onda odmah uzmite Daciju ili Ladu, ne morate dzaba trositi na Clio, Skodu ili Hjudnai/Kiju. Tako da ne mogu da verujem da bi neko od ovih koji se bune na cenu (koja uopste nije iznad drugih u klasi) stvarno bio interesovan kao kupac, nego samo lupaju, a realno voze 10 godina stare polovnjake. A oni koji spomenjuju Skodu Rapid - Pa to je jeftin auto bas za trzista kao Srbiju, to imas i od Pezoa i Sitroena: Pezo 301 i Citroen C-Elysee.

MM

pre 10 godina

Zašto bi neko za 17 000 kupio mali auto kada za iste pare ima MAZDU 3 isto dizel sa dosta opreme, ok možda nema ovaj ekrančić, ali ima alufelne, esp, muziku...

Nemanja

pre 10 godina

@(Milos, 23. maj 2013 11:36)
A ti po automatizmu mislis da je on maksimalno stiskao pedalu gasa i vozio na ivici stabilnosti u krivni? Ma daj, to je kao kad mi se drug hvali kako je na autpoutu sa C klasom iz 95' oduvao novi 530d... Sem ako nisi naisao na 1.4hdi koji je namenjen samo ljudima koji gledaju svaki decilitar goriva...

Dikh tu kava

pre 10 godina

Fin autić. U toj klasi, Clio ili 208, ne bih mogao lako da odlučim. Istini za volju, ko na klasu iznad ove nije gadljiv, za par stotina evra više ima npr Mazda 3, dizel, 6 brzina, 116 ks... Zacepiše ga Francuzi.

ne kupujem najjeftinije

pre 10 godina

(Milan, 22. maj 2013 16:43)

Milane, ne siri dezinformacije. Ne znam odakle ti ideja da se i30 prodaje sa 1.6 GDI motorom, ima ga samo Kia u Ceedu. Hyundai ima stari 1.6 motor.

(dm, 23. maj 2013 09:04)

I Fiat 500L moze da se kupi sa koznom instrument tablom, i to mozes da biras boju pa cak i antilop kozu ili alkantaru, nisam siguran.

Milos

pre 10 godina

Moj Punto II Sporting 1.2 bnz iz 2002. kosta malo preko 2000,00 EUR. To mu nije nista smetalo da pre mesec dana, od Hvara do Sucuraja, maltretira Peugeot 208 HDI ZG registracije. Poigravanje je bilo posebno naglaseno u krivinama. Toliko o poboljsanoj upravljivosti 208.
Ja sam imao zenu u kolima a borbeni pilot ZG 208 nije, zbog cega je pravio razliku na pravcu (faktor vristanja).

Clio je lepsi ako nista drugo

dm

pre 10 godina

@branko m ..... Sve zavisi kakav ti je auto potreban,koje velicine.500L je veci,sve ostalo je na strani 208ice.meni je recimo bitan prvi utisak kad sednem u auto,kvalitet enterijera,tu me je 500L razocarao,nigde mekih materijala,sedista nekako mala...208 iako klasa ili dve nizi po tom pitanju je bolji,cak koliko pri@mecujem Peugeot u visim paketima nudi inst.table presvucene kozom sto je retkost.Imizd je takodje na strani 208.opet se dovodi u pitanje i kakav je kvalitet 500L na duze staze s obzirom da je pravljen kod nas i da je prvenac u novonapravljenoj fabrici.Dakle,ako prostor nije presudan faktor predlog je 208

Elena

pre 10 godina

Evo informacije iz prve ruke...
Ponosni sam vlasnik 208ice (1.2 82ks, nivo active) nešto više od mesec dana i za to vreme sam prešla više od 1500 km ne zato što postoji potreba za toliko pređenim putem, već zato što mi je žao da izađem iz njega :)). Prvobitno dizajn me je kupio i to je svakako bio prvi impuls ili jednostavno ljubav na prvi pogled. Ako vam se auto sviđa spolja, čekajte tek da vidite unutrašnjost i bićete potpuno oduševljeni od instrument table, volana umerene piano plastike sve odiše elegancijom i miriše na premium segment. Budući da sam natprosečno visoka (čak i za standard muškaraca), moram reći da je izuzetno komforan i prostran, čak na nivou automobila iz višeg segmenta. A kad sam krenula da vozim... Mom oduševljenju nema kraja! Lak je na gasu, izuzetno agilan, lako upravljiv, pregledan, koči u mestu ma šta da vam kažem pravi gradski lav. Ovaj auto je svakako više od prevoznog sredstva, pravo zadovoljstvo i stvar prestiža. Jedini problem sa kojim ćete se susresti je tuga kada stignete na odredište i morate da izađete iz njega :). Srdačno ga preporučujem svim potencijalnim kupcima.

jokix

pre 10 godina

Pošto nama u Srbiji treba "auto za sve", a pogotovo za nas koji imamo porodicu, besmisleno je kupovati pežo 208. Cena opremljenijeg modela visoka je u odnosu na Škodu, Kiu, Hyundai...
Skoda startuje sa Rapidom ispod 10k eura, a sa oktavijom oko 15k eura.
Kia ima povoljan Rio I Rio sedan itd.

moron

pre 10 godina

Pežo nije jeftin u nabavci kao nov, ali nije ni uradjen jeftino ( posebno ne u enterijeru ), niti se čovek u njemu oseća "jeftino", već nekako prijatno. Vozim drugi po redu njihov HDI u mojoj poslednjoj deceniji ( 307 pa 308 SW ) i ja tim kolima ne znam šta bih ozbiljno zamerio. Za mene vrede svakog uloženog "dinara". Da gube vrednost više no VW - nema dileme. Ali, recimo, rizik kradje je "nula" i spavam mirno i kada mi ostanu otključana ili otvorenog prozora (a kako starim i to mi se češće dešava). Cena održavanja mi je OK. Pribavio sam nedavno od Hjundajija cenu redovnog održavanja za i30 za 195.000 km ( bezin i dizel) i mislim da je PSA ipak malo jeftiniji za održavanje. Ko želi neki dizel (raznih brendova), neka dobro UNAPRED sagleda kako funkcioniše samošišćenje DPF-a kod PSA, a kako kod svih ostalih, neka preko interneta pročita upustvo za upotrebu ( npr. za dizel opel, chevrolet, kia ... bilo šta ) i videće da su FAP filteri kod PSA nešto što je danas najmanje loša varijanta DPF-a kod savremenih dizela. Imao sam ideju da sledeći put možda uzmem neki dizel drugog proizvodjača, ali dok "svi ostali" imaju DPF filtere onakve kakve imaju ( bez aditiva, gde moram da ga regenerišem neprekidnom vožnjom i do 25 min ne ispod 2.000 rpm, a što sa FAP kod PSA ne moram da radim, već vozim kao da DPF nemam ), do tada mislim da kod novih dizel vozila HDI FAP nema alternativu.
To je ujedno i komentar na ovaj 208 HDI. Ima 5 MT menjač? Pa šta, ima ga i golf 1.6, octavia ...

boris

pre 10 godina

Ja imam ovaj motor hdi 92 ks u C3 i mogu vam reci da je eksplozivan tako da tvrdnja autora vezano za motor nije na mestu, za tako mali automobil je vise nego dosta, nema passata tdi koji moze da mu pobegne, potrosnja po gradu je 5.2lit.

Zg

pre 10 godina

(Milan, 22. maj 2013 16:43)

Zanimljivo... Toga nema u Hrvatskoj. i30 se nudi samo sa 100 KS benzincem i 110 KS dizelašem za cca 17000€, a paketi opreme su iStart, iLike i iThink.

Jedino i40 dolazi s 1.6 GDi motorom i taj s početnim iStart paketom opreme košta 23000€...

Milan

pre 10 godina

Za 12.370 eura dobijate 1.2/85ks trocilindricnog benzinca. Ja kazem ovako: za samo 800 eura vise dobijate Hyundai i30 i to pretposlednji paket opreme Style i sve zaokruzeno sa snaznim 1.6GDI/135ks motorom. Znaci klasa automobila, oprema, motor sve to za klasu vise za skoro iste pare, plus garancija. Mislim da je o ovom nepotrebno diskutovati. Ziveli japanci i koreanci, francuzi, hvala lepo i dovidjenja.

Nemanja

pre 10 godina

Odlican automobil. Cena jeste nesto visa, ali iskreno, kada se uporedi sa slicnim agregatima i opremom koju ovaj auto ima, ne odskace puno od konkurencije, a mislim da je taman za toliko bolji. Meni se ovaj vise svidja od novog Clia, a tek od nemacke konkurencije tipa Pola i ostalih, narocito u dizajnu enterijera. 208 RC ce biti strasan auto, naravno za one koji budu mogli da ga priuste...

dudule

pre 10 godina

Sa tehničke strane automobilu se malo šta može zameriti.
Problem nastaje kada želite da uzmete malo bolju opremu i malo jači motor, jer tada cena odlazi u nebo.

(građanin Srbije, 22. maj 2013 09:17)

Slazem se sa ovim u potpunosti, isto vazi i za novi Reno Klio koji mu je glavni rival.

Spoljasnjost mi je skroz promasaj ako se uporedi sa kliom koji je stvarno skladno dizajniran. Unutrasnjost je meni posebno zanimljiva, stvarno je veliki pomak u odnosu na 207, ne znam koliko je sve to prakticno za nize vozace.

dzigi

pre 10 godina

Kada se ne bi gledala cena, videli bismo odličan, lep automobil, vrlo konkurentan. Ali sa ovom cenom... I ono što ne bi bila mana, postaje minus: petostepeni menjač, slab motor...

vozač

pre 10 godina

Nekada je glavnom konkurentu Renou bežao za čitav korak, pogotovo sa generacojom 206-ice. Sada isto pleni i šarmira,odlično izgleda uživo, s' tim što mislim da je Reno sa novim kliom sada ravnopravan, ako ne i bolji sa ovom generacijom dci motora. Vozio sam službenu 307-icu 3 godine, bio sam prezadovoljan, jedino kod Pežoa u Srbiji kvari utisak kratka lista distributera i skomna mreža servisa u unutrašnjosti tako da se zavisi od Verana.

Srdjan Jagodic

pre 10 godina

Postovani citaoci ja sam ponosni vlasnik Pezoa i moja iskustva sa njim su pozitivna, ko jednom kupi taj automobil tesko da ce misliti na drugi
*uvek atraktivan jednostavno pleni izgledom
*mali potrosac bez obzira koji model je u pitanju pogotovo ako ima HDI motor
*pouzdan i udoban
*i jos mnogo toga lepog, nebih da ga previse hvalim probajte ga
*u poredjenju s drugim brendovima nije skup za odrzavanje i moja iskustva su samo s redovnim odrzavanjem

N.N

pre 10 godina

Mislim da je cena previsoka utoliko pre sto ce za par godina cena polovnjaka pasti na 4-5000€ .....ali je prelep i ide kao munja, ovi dizeli su im odlicni, a i benzinci....:)

građanin Srbije

pre 10 godina

Sa tehničke strane automobilu se malo šta može zameriti.
Problem nastaje kada želite da uzmete malo bolju opremu i malo jači motor, jer tada cena odlazi u nebo. Ne kažem da ne vredi taj novac, već da je to razlog što evropski proizvođači, a pogotovu Peugeot ima problema sa prodajom.
Uporedite šta se može kupiti kod drugih, pre svega kod Koreanaca.

miloica

pre 10 godina

Auto je prelep, drugaciji od ostalih i stvarno skrece paznju na sebe. Mnogo mi se svidja. Ali cenovnik im je malo nerealan. Prvo, za te pare danas se nude automobili iz vise klase od ove. Drugo, ljudi iz Pezoa su malo precenili svoj kvalitet, jer oni nisu ni primaci kvalitetu nemaca i japanaca. A sve to se samo potvrdjuje njihovom uspesnoscu na trzistu...

građanin Srbije

pre 10 godina

Sa tehničke strane automobilu se malo šta može zameriti.
Problem nastaje kada želite da uzmete malo bolju opremu i malo jači motor, jer tada cena odlazi u nebo. Ne kažem da ne vredi taj novac, već da je to razlog što evropski proizvođači, a pogotovu Peugeot ima problema sa prodajom.
Uporedite šta se može kupiti kod drugih, pre svega kod Koreanaca.

Milan

pre 10 godina

Za 12.370 eura dobijate 1.2/85ks trocilindricnog benzinca. Ja kazem ovako: za samo 800 eura vise dobijate Hyundai i30 i to pretposlednji paket opreme Style i sve zaokruzeno sa snaznim 1.6GDI/135ks motorom. Znaci klasa automobila, oprema, motor sve to za klasu vise za skoro iste pare, plus garancija. Mislim da je o ovom nepotrebno diskutovati. Ziveli japanci i koreanci, francuzi, hvala lepo i dovidjenja.

N.N

pre 10 godina

Mislim da je cena previsoka utoliko pre sto ce za par godina cena polovnjaka pasti na 4-5000€ .....ali je prelep i ide kao munja, ovi dizeli su im odlicni, a i benzinci....:)

Srdjan Jagodic

pre 10 godina

Postovani citaoci ja sam ponosni vlasnik Pezoa i moja iskustva sa njim su pozitivna, ko jednom kupi taj automobil tesko da ce misliti na drugi
*uvek atraktivan jednostavno pleni izgledom
*mali potrosac bez obzira koji model je u pitanju pogotovo ako ima HDI motor
*pouzdan i udoban
*i jos mnogo toga lepog, nebih da ga previse hvalim probajte ga
*u poredjenju s drugim brendovima nije skup za odrzavanje i moja iskustva su samo s redovnim odrzavanjem

miloica

pre 10 godina

Auto je prelep, drugaciji od ostalih i stvarno skrece paznju na sebe. Mnogo mi se svidja. Ali cenovnik im je malo nerealan. Prvo, za te pare danas se nude automobili iz vise klase od ove. Drugo, ljudi iz Pezoa su malo precenili svoj kvalitet, jer oni nisu ni primaci kvalitetu nemaca i japanaca. A sve to se samo potvrdjuje njihovom uspesnoscu na trzistu...

vozač

pre 10 godina

Nekada je glavnom konkurentu Renou bežao za čitav korak, pogotovo sa generacojom 206-ice. Sada isto pleni i šarmira,odlično izgleda uživo, s' tim što mislim da je Reno sa novim kliom sada ravnopravan, ako ne i bolji sa ovom generacijom dci motora. Vozio sam službenu 307-icu 3 godine, bio sam prezadovoljan, jedino kod Pežoa u Srbiji kvari utisak kratka lista distributera i skomna mreža servisa u unutrašnjosti tako da se zavisi od Verana.

dzigi

pre 10 godina

Kada se ne bi gledala cena, videli bismo odličan, lep automobil, vrlo konkurentan. Ali sa ovom cenom... I ono što ne bi bila mana, postaje minus: petostepeni menjač, slab motor...

Miki

pre 10 godina

Sta se bunite na cenu, pa ovaj auto je po kvalitetu iznadj Audi A1 ili Mini, a kosta manje od Pola, koji je plasticna kanta za njega. O izdrzljivosti francuskih motora prema Volcwagenovih turb- motora koji imaju garanciju da ce riknuti bar jednom pre nego sto predju 100.000 da ne pricamo (guglajte malo TSI i TDI Turboschaden ili Turbo defekt, samo zato sto vi u Srbiji samo znate za pouzdanost Golf Dvojke, to ne znaci da se svet u zadnjih 30 godina nije okrenuo par puta). VTI i HDI motori na drugoj strani su medju najpouzdanijim. I BMW 1 serija i Mini koriste VTI motore koje koristi i Pezo. Probajte naci koliko kostaju Audi A1 ili Mini (oba bez zadnjih vrata i sa dosta manje prostora od ovog auta) i onda vidite koliko oni kostaju. Nemojte ovo uporedjivati sa autima koji su unutra puni jeftine tvrde kineske plastike kao sto su Clio, Skoda, Hjundaj ili Kija, ovaj auto za istu cenu nudi luksuzni enterijer i opcije koje u ovoj klasi normalno nemaju. Ako vam se uzima sto jeftinija kanta, samo da se kotrlja, onda odmah uzmite Daciju ili Ladu, ne morate dzaba trositi na Clio, Skodu ili Hjudnai/Kiju. Tako da ne mogu da verujem da bi neko od ovih koji se bune na cenu (koja uopste nije iznad drugih u klasi) stvarno bio interesovan kao kupac, nego samo lupaju, a realno voze 10 godina stare polovnjake. A oni koji spomenjuju Skodu Rapid - Pa to je jeftin auto bas za trzista kao Srbiju, to imas i od Pezoa i Sitroena: Pezo 301 i Citroen C-Elysee.

moron

pre 10 godina

Pežo nije jeftin u nabavci kao nov, ali nije ni uradjen jeftino ( posebno ne u enterijeru ), niti se čovek u njemu oseća "jeftino", već nekako prijatno. Vozim drugi po redu njihov HDI u mojoj poslednjoj deceniji ( 307 pa 308 SW ) i ja tim kolima ne znam šta bih ozbiljno zamerio. Za mene vrede svakog uloženog "dinara". Da gube vrednost više no VW - nema dileme. Ali, recimo, rizik kradje je "nula" i spavam mirno i kada mi ostanu otključana ili otvorenog prozora (a kako starim i to mi se češće dešava). Cena održavanja mi je OK. Pribavio sam nedavno od Hjundajija cenu redovnog održavanja za i30 za 195.000 km ( bezin i dizel) i mislim da je PSA ipak malo jeftiniji za održavanje. Ko želi neki dizel (raznih brendova), neka dobro UNAPRED sagleda kako funkcioniše samošišćenje DPF-a kod PSA, a kako kod svih ostalih, neka preko interneta pročita upustvo za upotrebu ( npr. za dizel opel, chevrolet, kia ... bilo šta ) i videće da su FAP filteri kod PSA nešto što je danas najmanje loša varijanta DPF-a kod savremenih dizela. Imao sam ideju da sledeći put možda uzmem neki dizel drugog proizvodjača, ali dok "svi ostali" imaju DPF filtere onakve kakve imaju ( bez aditiva, gde moram da ga regenerišem neprekidnom vožnjom i do 25 min ne ispod 2.000 rpm, a što sa FAP kod PSA ne moram da radim, već vozim kao da DPF nemam ), do tada mislim da kod novih dizel vozila HDI FAP nema alternativu.
To je ujedno i komentar na ovaj 208 HDI. Ima 5 MT menjač? Pa šta, ima ga i golf 1.6, octavia ...

dudule

pre 10 godina

Sa tehničke strane automobilu se malo šta može zameriti.
Problem nastaje kada želite da uzmete malo bolju opremu i malo jači motor, jer tada cena odlazi u nebo.

(građanin Srbije, 22. maj 2013 09:17)

Slazem se sa ovim u potpunosti, isto vazi i za novi Reno Klio koji mu je glavni rival.

Spoljasnjost mi je skroz promasaj ako se uporedi sa kliom koji je stvarno skladno dizajniran. Unutrasnjost je meni posebno zanimljiva, stvarno je veliki pomak u odnosu na 207, ne znam koliko je sve to prakticno za nize vozace.

ivan

pre 10 godina

Kad pogledam svoj novi C4 za 17000 eur i opremu koju dobijem(čitaj dvozonska klima,panorama krov,tempomat,bluetooth handsfree,17cola felga,mišelinke gore,esp,8 zračnih jastuka,ergonomska sjedala,ipod usb priključak,hill holder,serijski zatamnjene zadnje šajbe i 1.6hdi 112ks ) ovo ne izgleda nimalo povoljno,a ne može se reći da C4 nije i lijep auto.

Renault lover

pre 10 godina

(Elena, 23. maj 2013 09:47)

Minuse vam lupaju vozaci "sterilnih nemaca" koji ne znaju sta znaci komfor francuskih automobila. Meni se licno ne dopada izgled 208ice (izgleda suvise kitanjsto), ali verujem da je jako udoban i agilan automobil, a pouzdanost ne bi trebala da bude problem.

Elena

pre 10 godina

Evo informacije iz prve ruke...
Ponosni sam vlasnik 208ice (1.2 82ks, nivo active) nešto više od mesec dana i za to vreme sam prešla više od 1500 km ne zato što postoji potreba za toliko pređenim putem, već zato što mi je žao da izađem iz njega :)). Prvobitno dizajn me je kupio i to je svakako bio prvi impuls ili jednostavno ljubav na prvi pogled. Ako vam se auto sviđa spolja, čekajte tek da vidite unutrašnjost i bićete potpuno oduševljeni od instrument table, volana umerene piano plastike sve odiše elegancijom i miriše na premium segment. Budući da sam natprosečno visoka (čak i za standard muškaraca), moram reći da je izuzetno komforan i prostran, čak na nivou automobila iz višeg segmenta. A kad sam krenula da vozim... Mom oduševljenju nema kraja! Lak je na gasu, izuzetno agilan, lako upravljiv, pregledan, koči u mestu ma šta da vam kažem pravi gradski lav. Ovaj auto je svakako više od prevoznog sredstva, pravo zadovoljstvo i stvar prestiža. Jedini problem sa kojim ćete se susresti je tuga kada stignete na odredište i morate da izađete iz njega :). Srdačno ga preporučujem svim potencijalnim kupcima.

boris

pre 10 godina

Ja imam ovaj motor hdi 92 ks u C3 i mogu vam reci da je eksplozivan tako da tvrdnja autora vezano za motor nije na mestu, za tako mali automobil je vise nego dosta, nema passata tdi koji moze da mu pobegne, potrosnja po gradu je 5.2lit.

Nemanja

pre 10 godina

Odlican automobil. Cena jeste nesto visa, ali iskreno, kada se uporedi sa slicnim agregatima i opremom koju ovaj auto ima, ne odskace puno od konkurencije, a mislim da je taman za toliko bolji. Meni se ovaj vise svidja od novog Clia, a tek od nemacke konkurencije tipa Pola i ostalih, narocito u dizajnu enterijera. 208 RC ce biti strasan auto, naravno za one koji budu mogli da ga priuste...

jokix

pre 10 godina

Pošto nama u Srbiji treba "auto za sve", a pogotovo za nas koji imamo porodicu, besmisleno je kupovati pežo 208. Cena opremljenijeg modela visoka je u odnosu na Škodu, Kiu, Hyundai...
Skoda startuje sa Rapidom ispod 10k eura, a sa oktavijom oko 15k eura.
Kia ima povoljan Rio I Rio sedan itd.

MM

pre 10 godina

Zašto bi neko za 17 000 kupio mali auto kada za iste pare ima MAZDU 3 isto dizel sa dosta opreme, ok možda nema ovaj ekrančić, ali ima alufelne, esp, muziku...

Dikh tu kava

pre 10 godina

Fin autić. U toj klasi, Clio ili 208, ne bih mogao lako da odlučim. Istini za volju, ko na klasu iznad ove nije gadljiv, za par stotina evra više ima npr Mazda 3, dizel, 6 brzina, 116 ks... Zacepiše ga Francuzi.

ne kupujem najjeftinije

pre 10 godina

(Milan, 22. maj 2013 16:43)

Milane, ne siri dezinformacije. Ne znam odakle ti ideja da se i30 prodaje sa 1.6 GDI motorom, ima ga samo Kia u Ceedu. Hyundai ima stari 1.6 motor.

(dm, 23. maj 2013 09:04)

I Fiat 500L moze da se kupi sa koznom instrument tablom, i to mozes da biras boju pa cak i antilop kozu ili alkantaru, nisam siguran.

Zg

pre 10 godina

(Milan, 22. maj 2013 16:43)

Zanimljivo... Toga nema u Hrvatskoj. i30 se nudi samo sa 100 KS benzincem i 110 KS dizelašem za cca 17000€, a paketi opreme su iStart, iLike i iThink.

Jedino i40 dolazi s 1.6 GDi motorom i taj s početnim iStart paketom opreme košta 23000€...

Nemanja

pre 10 godina

@(Milos, 23. maj 2013 11:36)
A ti po automatizmu mislis da je on maksimalno stiskao pedalu gasa i vozio na ivici stabilnosti u krivni? Ma daj, to je kao kad mi se drug hvali kako je na autpoutu sa C klasom iz 95' oduvao novi 530d... Sem ako nisi naisao na 1.4hdi koji je namenjen samo ljudima koji gledaju svaki decilitar goriva...

Milos

pre 10 godina

Moj Punto II Sporting 1.2 bnz iz 2002. kosta malo preko 2000,00 EUR. To mu nije nista smetalo da pre mesec dana, od Hvara do Sucuraja, maltretira Peugeot 208 HDI ZG registracije. Poigravanje je bilo posebno naglaseno u krivinama. Toliko o poboljsanoj upravljivosti 208.
Ja sam imao zenu u kolima a borbeni pilot ZG 208 nije, zbog cega je pravio razliku na pravcu (faktor vristanja).

Clio je lepsi ako nista drugo

dm

pre 10 godina

@branko m ..... Sve zavisi kakav ti je auto potreban,koje velicine.500L je veci,sve ostalo je na strani 208ice.meni je recimo bitan prvi utisak kad sednem u auto,kvalitet enterijera,tu me je 500L razocarao,nigde mekih materijala,sedista nekako mala...208 iako klasa ili dve nizi po tom pitanju je bolji,cak koliko pri@mecujem Peugeot u visim paketima nudi inst.table presvucene kozom sto je retkost.Imizd je takodje na strani 208.opet se dovodi u pitanje i kakav je kvalitet 500L na duze staze s obzirom da je pravljen kod nas i da je prvenac u novonapravljenoj fabrici.Dakle,ako prostor nije presudan faktor predlog je 208

Milos

pre 10 godina

Moj Punto II Sporting 1.2 bnz iz 2002. kosta malo preko 2000,00 EUR. To mu nije nista smetalo da pre mesec dana, od Hvara do Sucuraja, maltretira Peugeot 208 HDI ZG registracije. Poigravanje je bilo posebno naglaseno u krivinama. Toliko o poboljsanoj upravljivosti 208.
Ja sam imao zenu u kolima a borbeni pilot ZG 208 nije, zbog cega je pravio razliku na pravcu (faktor vristanja).

Clio je lepsi ako nista drugo

Srdjan Jagodic

pre 10 godina

Postovani citaoci ja sam ponosni vlasnik Pezoa i moja iskustva sa njim su pozitivna, ko jednom kupi taj automobil tesko da ce misliti na drugi
*uvek atraktivan jednostavno pleni izgledom
*mali potrosac bez obzira koji model je u pitanju pogotovo ako ima HDI motor
*pouzdan i udoban
*i jos mnogo toga lepog, nebih da ga previse hvalim probajte ga
*u poredjenju s drugim brendovima nije skup za odrzavanje i moja iskustva su samo s redovnim odrzavanjem

Elena

pre 10 godina

Evo informacije iz prve ruke...
Ponosni sam vlasnik 208ice (1.2 82ks, nivo active) nešto više od mesec dana i za to vreme sam prešla više od 1500 km ne zato što postoji potreba za toliko pređenim putem, već zato što mi je žao da izađem iz njega :)). Prvobitno dizajn me je kupio i to je svakako bio prvi impuls ili jednostavno ljubav na prvi pogled. Ako vam se auto sviđa spolja, čekajte tek da vidite unutrašnjost i bićete potpuno oduševljeni od instrument table, volana umerene piano plastike sve odiše elegancijom i miriše na premium segment. Budući da sam natprosečno visoka (čak i za standard muškaraca), moram reći da je izuzetno komforan i prostran, čak na nivou automobila iz višeg segmenta. A kad sam krenula da vozim... Mom oduševljenju nema kraja! Lak je na gasu, izuzetno agilan, lako upravljiv, pregledan, koči u mestu ma šta da vam kažem pravi gradski lav. Ovaj auto je svakako više od prevoznog sredstva, pravo zadovoljstvo i stvar prestiža. Jedini problem sa kojim ćete se susresti je tuga kada stignete na odredište i morate da izađete iz njega :). Srdačno ga preporučujem svim potencijalnim kupcima.

Miki

pre 10 godina

Sta se bunite na cenu, pa ovaj auto je po kvalitetu iznadj Audi A1 ili Mini, a kosta manje od Pola, koji je plasticna kanta za njega. O izdrzljivosti francuskih motora prema Volcwagenovih turb- motora koji imaju garanciju da ce riknuti bar jednom pre nego sto predju 100.000 da ne pricamo (guglajte malo TSI i TDI Turboschaden ili Turbo defekt, samo zato sto vi u Srbiji samo znate za pouzdanost Golf Dvojke, to ne znaci da se svet u zadnjih 30 godina nije okrenuo par puta). VTI i HDI motori na drugoj strani su medju najpouzdanijim. I BMW 1 serija i Mini koriste VTI motore koje koristi i Pezo. Probajte naci koliko kostaju Audi A1 ili Mini (oba bez zadnjih vrata i sa dosta manje prostora od ovog auta) i onda vidite koliko oni kostaju. Nemojte ovo uporedjivati sa autima koji su unutra puni jeftine tvrde kineske plastike kao sto su Clio, Skoda, Hjundaj ili Kija, ovaj auto za istu cenu nudi luksuzni enterijer i opcije koje u ovoj klasi normalno nemaju. Ako vam se uzima sto jeftinija kanta, samo da se kotrlja, onda odmah uzmite Daciju ili Ladu, ne morate dzaba trositi na Clio, Skodu ili Hjudnai/Kiju. Tako da ne mogu da verujem da bi neko od ovih koji se bune na cenu (koja uopste nije iznad drugih u klasi) stvarno bio interesovan kao kupac, nego samo lupaju, a realno voze 10 godina stare polovnjake. A oni koji spomenjuju Skodu Rapid - Pa to je jeftin auto bas za trzista kao Srbiju, to imas i od Pezoa i Sitroena: Pezo 301 i Citroen C-Elysee.

Milan

pre 10 godina

Za 12.370 eura dobijate 1.2/85ks trocilindricnog benzinca. Ja kazem ovako: za samo 800 eura vise dobijate Hyundai i30 i to pretposlednji paket opreme Style i sve zaokruzeno sa snaznim 1.6GDI/135ks motorom. Znaci klasa automobila, oprema, motor sve to za klasu vise za skoro iste pare, plus garancija. Mislim da je o ovom nepotrebno diskutovati. Ziveli japanci i koreanci, francuzi, hvala lepo i dovidjenja.

Nemanja

pre 10 godina

Odlican automobil. Cena jeste nesto visa, ali iskreno, kada se uporedi sa slicnim agregatima i opremom koju ovaj auto ima, ne odskace puno od konkurencije, a mislim da je taman za toliko bolji. Meni se ovaj vise svidja od novog Clia, a tek od nemacke konkurencije tipa Pola i ostalih, narocito u dizajnu enterijera. 208 RC ce biti strasan auto, naravno za one koji budu mogli da ga priuste...

dm

pre 10 godina

@branko m ..... Sve zavisi kakav ti je auto potreban,koje velicine.500L je veci,sve ostalo je na strani 208ice.meni je recimo bitan prvi utisak kad sednem u auto,kvalitet enterijera,tu me je 500L razocarao,nigde mekih materijala,sedista nekako mala...208 iako klasa ili dve nizi po tom pitanju je bolji,cak koliko pri@mecujem Peugeot u visim paketima nudi inst.table presvucene kozom sto je retkost.Imizd je takodje na strani 208.opet se dovodi u pitanje i kakav je kvalitet 500L na duze staze s obzirom da je pravljen kod nas i da je prvenac u novonapravljenoj fabrici.Dakle,ako prostor nije presudan faktor predlog je 208

MM

pre 10 godina

Zašto bi neko za 17 000 kupio mali auto kada za iste pare ima MAZDU 3 isto dizel sa dosta opreme, ok možda nema ovaj ekrančić, ali ima alufelne, esp, muziku...

miloica

pre 10 godina

Auto je prelep, drugaciji od ostalih i stvarno skrece paznju na sebe. Mnogo mi se svidja. Ali cenovnik im je malo nerealan. Prvo, za te pare danas se nude automobili iz vise klase od ove. Drugo, ljudi iz Pezoa su malo precenili svoj kvalitet, jer oni nisu ni primaci kvalitetu nemaca i japanaca. A sve to se samo potvrdjuje njihovom uspesnoscu na trzistu...

ivan

pre 10 godina

Kad pogledam svoj novi C4 za 17000 eur i opremu koju dobijem(čitaj dvozonska klima,panorama krov,tempomat,bluetooth handsfree,17cola felga,mišelinke gore,esp,8 zračnih jastuka,ergonomska sjedala,ipod usb priključak,hill holder,serijski zatamnjene zadnje šajbe i 1.6hdi 112ks ) ovo ne izgleda nimalo povoljno,a ne može se reći da C4 nije i lijep auto.

Renault lover

pre 10 godina

(Elena, 23. maj 2013 09:47)

Minuse vam lupaju vozaci "sterilnih nemaca" koji ne znaju sta znaci komfor francuskih automobila. Meni se licno ne dopada izgled 208ice (izgleda suvise kitanjsto), ali verujem da je jako udoban i agilan automobil, a pouzdanost ne bi trebala da bude problem.

građanin Srbije

pre 10 godina

Sa tehničke strane automobilu se malo šta može zameriti.
Problem nastaje kada želite da uzmete malo bolju opremu i malo jači motor, jer tada cena odlazi u nebo. Ne kažem da ne vredi taj novac, već da je to razlog što evropski proizvođači, a pogotovu Peugeot ima problema sa prodajom.
Uporedite šta se može kupiti kod drugih, pre svega kod Koreanaca.

dzigi

pre 10 godina

Kada se ne bi gledala cena, videli bismo odličan, lep automobil, vrlo konkurentan. Ali sa ovom cenom... I ono što ne bi bila mana, postaje minus: petostepeni menjač, slab motor...

jokix

pre 10 godina

Pošto nama u Srbiji treba "auto za sve", a pogotovo za nas koji imamo porodicu, besmisleno je kupovati pežo 208. Cena opremljenijeg modela visoka je u odnosu na Škodu, Kiu, Hyundai...
Skoda startuje sa Rapidom ispod 10k eura, a sa oktavijom oko 15k eura.
Kia ima povoljan Rio I Rio sedan itd.

N.N

pre 10 godina

Mislim da je cena previsoka utoliko pre sto ce za par godina cena polovnjaka pasti na 4-5000€ .....ali je prelep i ide kao munja, ovi dizeli su im odlicni, a i benzinci....:)

dudule

pre 10 godina

Sa tehničke strane automobilu se malo šta može zameriti.
Problem nastaje kada želite da uzmete malo bolju opremu i malo jači motor, jer tada cena odlazi u nebo.

(građanin Srbije, 22. maj 2013 09:17)

Slazem se sa ovim u potpunosti, isto vazi i za novi Reno Klio koji mu je glavni rival.

Spoljasnjost mi je skroz promasaj ako se uporedi sa kliom koji je stvarno skladno dizajniran. Unutrasnjost je meni posebno zanimljiva, stvarno je veliki pomak u odnosu na 207, ne znam koliko je sve to prakticno za nize vozace.

vozač

pre 10 godina

Nekada je glavnom konkurentu Renou bežao za čitav korak, pogotovo sa generacojom 206-ice. Sada isto pleni i šarmira,odlično izgleda uživo, s' tim što mislim da je Reno sa novim kliom sada ravnopravan, ako ne i bolji sa ovom generacijom dci motora. Vozio sam službenu 307-icu 3 godine, bio sam prezadovoljan, jedino kod Pežoa u Srbiji kvari utisak kratka lista distributera i skomna mreža servisa u unutrašnjosti tako da se zavisi od Verana.

moron

pre 10 godina

Pežo nije jeftin u nabavci kao nov, ali nije ni uradjen jeftino ( posebno ne u enterijeru ), niti se čovek u njemu oseća "jeftino", već nekako prijatno. Vozim drugi po redu njihov HDI u mojoj poslednjoj deceniji ( 307 pa 308 SW ) i ja tim kolima ne znam šta bih ozbiljno zamerio. Za mene vrede svakog uloženog "dinara". Da gube vrednost više no VW - nema dileme. Ali, recimo, rizik kradje je "nula" i spavam mirno i kada mi ostanu otključana ili otvorenog prozora (a kako starim i to mi se češće dešava). Cena održavanja mi je OK. Pribavio sam nedavno od Hjundajija cenu redovnog održavanja za i30 za 195.000 km ( bezin i dizel) i mislim da je PSA ipak malo jeftiniji za održavanje. Ko želi neki dizel (raznih brendova), neka dobro UNAPRED sagleda kako funkcioniše samošišćenje DPF-a kod PSA, a kako kod svih ostalih, neka preko interneta pročita upustvo za upotrebu ( npr. za dizel opel, chevrolet, kia ... bilo šta ) i videće da su FAP filteri kod PSA nešto što je danas najmanje loša varijanta DPF-a kod savremenih dizela. Imao sam ideju da sledeći put možda uzmem neki dizel drugog proizvodjača, ali dok "svi ostali" imaju DPF filtere onakve kakve imaju ( bez aditiva, gde moram da ga regenerišem neprekidnom vožnjom i do 25 min ne ispod 2.000 rpm, a što sa FAP kod PSA ne moram da radim, već vozim kao da DPF nemam ), do tada mislim da kod novih dizel vozila HDI FAP nema alternativu.
To je ujedno i komentar na ovaj 208 HDI. Ima 5 MT menjač? Pa šta, ima ga i golf 1.6, octavia ...

Nemanja

pre 10 godina

@(Milos, 23. maj 2013 11:36)
A ti po automatizmu mislis da je on maksimalno stiskao pedalu gasa i vozio na ivici stabilnosti u krivni? Ma daj, to je kao kad mi se drug hvali kako je na autpoutu sa C klasom iz 95' oduvao novi 530d... Sem ako nisi naisao na 1.4hdi koji je namenjen samo ljudima koji gledaju svaki decilitar goriva...

boris

pre 10 godina

Ja imam ovaj motor hdi 92 ks u C3 i mogu vam reci da je eksplozivan tako da tvrdnja autora vezano za motor nije na mestu, za tako mali automobil je vise nego dosta, nema passata tdi koji moze da mu pobegne, potrosnja po gradu je 5.2lit.

ne kupujem najjeftinije

pre 10 godina

(Milan, 22. maj 2013 16:43)

Milane, ne siri dezinformacije. Ne znam odakle ti ideja da se i30 prodaje sa 1.6 GDI motorom, ima ga samo Kia u Ceedu. Hyundai ima stari 1.6 motor.

(dm, 23. maj 2013 09:04)

I Fiat 500L moze da se kupi sa koznom instrument tablom, i to mozes da biras boju pa cak i antilop kozu ili alkantaru, nisam siguran.

Dikh tu kava

pre 10 godina

Fin autić. U toj klasi, Clio ili 208, ne bih mogao lako da odlučim. Istini za volju, ko na klasu iznad ove nije gadljiv, za par stotina evra više ima npr Mazda 3, dizel, 6 brzina, 116 ks... Zacepiše ga Francuzi.

Zg

pre 10 godina

(Milan, 22. maj 2013 16:43)

Zanimljivo... Toga nema u Hrvatskoj. i30 se nudi samo sa 100 KS benzincem i 110 KS dizelašem za cca 17000€, a paketi opreme su iStart, iLike i iThink.

Jedino i40 dolazi s 1.6 GDi motorom i taj s početnim iStart paketom opreme košta 23000€...