Utorak, 30.10.2012.

08:30

Neverovatno je da su ovo preživeli

Izvor: B92

Neverovatno je da su ovo preživeli IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Moca

pre 11 godina

Ponasanje auta sa kamerom je skroz cudno, tj. neodlucno a samim tim opasno i iritirajuce. Pretekao je vise vozila i dosao do razdaljine od desetak metara od autobusa, a onda odlucio da tako vozi vise od pola minuta. Tacno je da ovo nije put sa sve trake ali to ne znaci da po njemu da se vozi kako se kome cefne, kao na video igrici. Ili pretici ili se sklanjaj u desno. A ovaj u Ladi nije dostojan ni komentara.

Danubius

pre 11 godina

Nakon sto se auto zaustavlja, na snimku se svo vreme vidi i lice vozaca. U poslednjoj sekundi vide se njegovi pokreti. Obratite paznju.

Alexandrius

pre 11 godina

Ljudi, o kojoj traci za preticanje vi pricate? Ovo je put sa po JEDNOM trakom u oba smera, ne sa dve. To znaci da NE POSTOJI traka za preticanje, a to dalje znaci da vozilo sa kamerom nije bilo bezobrazno vozeci sporo ili istom brzinom kao autobus ispred. Ako tako sagledate situaciju bice vam jasno da po zakonu (a pretpostavljam da je i u Rusiji preticanje sa desne strane apsolutno zabranjeno) vozilo sa kamerom nije nacinilo nikakav prekrsaj. Zapravo, to sto se vozaci krecu kao da postoje dve trake u jednom smeru ide na njihovu licnu odgovornost posto put jednostavno nema dve trake u jednom smeru. Vozilo sa kamerom, zbog prirode puta je moglo samo da odredi u kom delu trake ce voziti i koliko ce odstojanje od autobusa drzati. Drugim recima, ono je moglo ali i nije moralo da postuje propis koji vazi za put sa dve trake u istom smeru. Tu cinjenicu je trebao da ima na umu vozac Lade, kao i cinjenicu da preticanje sa desne strane nije dozvoljeno i da je prilikom takvog preticanja, u slucaju nesrece, on taj koji je odgovoran za istu.

Diki

pre 11 godina

@ Nada,Vasa...
Vase poznavanje saobracaja je zapanjujuce.Ovo nije auto-put sa 2 vozne trake i 1 zaustavnom pa da se leva traka koristi za preticanje.To je regionalni put u Rusiji takozvana federalka,zivim u toj zemlji pa znam.drugo,vozilo iz kog je snimano ide konstantnom brzinom u delu trake i drzi rastojanje od autobusa,to sto se klipan koji je vozio Ladu preracunao u svoje vozacke sposobnosti i manevarske svog automobila sa zadnjom vucom bez i jednog elektronskog pomagala proklizavanja to je opet nesto sasvim trece.I nema ovo veze sa Srbijom,mismo za njih kulturna nacija u saobracaju,vrlo kulturna.

petarV

pre 11 godina

DANILO...a vidiš,ja baš takve kao ti smatram za $%&/().

Zna se čemu služi leva traka,ako hoćeš da poštuješ ograničenja,vozi desnom...a pusti druge neka divljaju za svoj račun.
A ovaj vozač je krenuo u "preticanje" tek kada je video da će ova budala u ladi da ga prestigne sa desne strane!
Po meni su i jedan i drugi budale,doduše svakako ovaj u ladi nije normalan.

A što se tiče tvog komentara...pogledaj snimak još koji put,očigledno ne vidiš ono što drugi vide!

p.s. Bez lažne skromnosti,verovatno sam bolji vozač i oprezniji od pola vas...a svakako neko ko za skoro 20god vožnje nije ni ogrebao auto na parkingu,ko je morao da podmićuje saobraćajce...i neko kome u toku svake vožnje pešaci na pešačkom zahvaljuju! Ali to ne znači,da ću ja da poštujem ograničenja u levoj traci pa da ubrzam kada neki manijak pokuša sa desne strane da me pretekne. Ako tebi na ovom snimku nema ništa loše u vožnji auta sa kamerom,onda si ti batice u debeloj zabludi.
Da ne kažem,da si opasan u saobraćaju!

Velj@

pre 11 godina

Ili sam ja lud ili slep? Ne razumem o kojoj LEVOJ traci ljudi pisu u komentarima. Koliko ja vidim, jedna je traka obelezena na putu. Obilazenje sa desne strane je zabranjeno, koliko ja znam. Ovaj kreten u ladi nije smeo ni da pokusa da pocne preticanje u ovoj situaciji, jer bi morao da pravi slalom po putu cak i da je ovaj sa kamerom prikocio da ga pusti. A cim ga natera da prikoci, znaci da ga je ugrozio. Po meni, ovaj sa ladom je kriv, i steta je sto je preziveo, ako je preziveo. Da su deca bila jos u bilo kom autu, ne daj Boze, tek tad bi bilo steta.. Taj ni grama mozga nema.

Danilo

pre 11 godina

Prva reakcija na snimak: Boze, budale.
Onda procitam komentare koji objasnjavaju kako je vozilo koje je obilazilo autobus bilo bezobrazno, presporo i sl., pa shvatim da nije samo vozac Lade budala, vec ih ima jos.
Nadam se samo da ce ti komentatori sto pre shvatiti da voznja nije niti igra niti takmicenje, vec nacin da se stigne iz jedne tacke u drugu, zdravi i zivi.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Cesta im je perfektna, ali Je signalizacija nula, ako je dovoljno široka za 2 trake u svakom smjeru zašto ih nema? Ako nije onda nebi trebala bit toliko široka i nebi smjeli ljudima dozvoljavat da tako voze.
Neko kaže da je kriv ovaj sto je snimao, ma ama bas ništa nije kriv, ovaj s ladom se priključio sa sporedne i vozio paraleleno s njim i onda ovako išao bez mozga preticati, mogao je iza ovog stat trubit, blicat itd ako se ovaj nebi pomaknuo u stranu ili ubrzao.
Btw spasilo ga je to sto nije bio vezan inače bi ostao spljosten. Ne zagovaram time vožnju bez pojasa, samo konstatiram.

Bivši sugrađanin

pre 11 godina

Slažem se sa nekima ovde koji su primetili da ovaj dečko nije bio vozač već suvozač. Na 2:37 se jasno vidi da u Ladi napred sede dva čoveka. Verovatno je vozač poginuo.

dalibor21

pre 11 godina

(levo smetalo, 30. oktobar 2012 14:43)
u krivicnom zakonu da,ali svuda u evropi po saobracajnim propisima to je dozvoljena radnja.

Nada

pre 11 godina

Vozac auta na kom je kamera je zaista vozio grozno, cesto nailazim i sama na autoputu kod nas na takve koji se razvlace vozeci levom trakom i nece pa nece da se pomere bez obzira na to koliko ti brzo ides - moras da se nabijas u njih i ablendujes da bi se smilovali.
Medjutim NIKADA, ali N I K A D A ih ne obilazim sa desne strane! Cak i ako to znaci da cu ostatak puta morati da se vucem iza njih i nerviram! (sto naravno nije nikada slucaj, pre ili kasnije se sklone). Decko koji je napravio udes snosi potpunu odgovornost za nesrecu, koliko god da je ovaj sa kamerom p***inski vozio. Uzasava me pomisao da koliko god vi pristojno i sigurno vozili, uvek mozete da poginete, ostanete invalid ili dozivotno unakazeni zbog nekog debila sa manjkom mozga i viskom testosterona i (cesto, mada ne nuzno) alkohola u krvi.

Nemanja

pre 11 godina

Nisam citao sve komentare,ali niko se ne cudi na sigurnosno osiguranje deonice. Ovo je skoro autoput kako vidim,2x2 trake i nema nikakve ograde u sredini???...sada znam zasto i u Srbiji ima takvih deonica...ruski standard...na ovako nesto u Evropi nisam nikad naisao,cak ni u slobodnijim zemljama kao italija,grcka ili spanija...
Put je kao stvoren za mleveno meso...na ovoj brzini(preko 100kmh) dovoljna je sekunda da predjete duplu traku i direkt udarate...

vasa

pre 11 godina

Ovaj sa kamerom je iskljucivi krivac.Dugo se vozi levom stranom a ne pretice.Iz snimka se ne moze saznati da li je Lada davala mu signale da se skloni ,ali bezobrazno je i iritirajuce ,za vozace iza, voziti trakom za preticanje bez namere preticanja.

Zo

pre 11 godina

Ako se pazljivo pogleda snimak vidi se da se Lada ukljucuje na put sa desne strane negde odmah iza autobusa a paralelno sa autom sa kamerom. U tom trenutku auto sa kamerom je brzi ali Lada ubrzava i stize auto sa kamerom. Neko vreme voze istom brzinom i verovatno paralelno. Auto sa kamerom ne zuri da pretekne autobus i vidi se da je rastojanje do autobusa manje vise konstantno sve do trenutka kad Lada krece da pretice sa desne strane. U tom trenutku vozac auta sa kamerom kaze u sebi "e neces ga majci" i daje gas i iseca Ladu. Momak u Ladi umesto da uspori pa posle pretekne sa leve strane naivno ulece u makazice i gubi kontrolu nad Ladom koja je cerovatno imala i celave gume. Dakle dva losa tvrdoglava vozaca na putu podjednako kriva za sudar.

levo smetalo

pre 11 godina

Vozac lade je trebao da svetlosnim ili zvucnim signalom upozori vozaca automobila da se skloni u desnu traku kako bi oslobodio put, medjutim on je videvsi da ima prostora krenuo u obilazenje sa desne strane i tu se zeznuo. (Aleksandar, 30. oktobar 2012 13:11) ako bi poceo da mu ablenduje otpozadi time bi prisilio ovog da predje u desnu stranu sto predstavlja krivicno delo (prisiljavanje da uradi nesto sto je protiv njegove volje).

Eye

pre 11 godina

Ne znam da li primecujete, ali u Ladi su bila 2 (DVA) coveka. Na snimku se vidi da je jedan izasao, a drugi ga nema nigde na snimku. Rekao bih da je ovo ipak suvozac. Ko je kriv, ko nije, ne bih u to da zalazim, ali ovde traka za preticanje koliko vidim ne postoji, a ovo "preticanje" Lade, mislim, nije nepropisno, samo je izuzetno glupo.
P.S. Samo polako i pun gas :)

Danilo Tomasevic

pre 11 godina

Snimak pokazuje kako vozilo koje momak pretice sa desne strane, snazno ubrzava kada ovaj krece da pretekne, time izazivajuci njega da ovo napravi..sreca pa je preziveo! On jeste neoprezan, zamalo platio glavom a osoba koja je vozila auto koji je snimio ovo je za mene djubre nevidjeno!

Глобтротер

pre 11 godina

Не знам шта је овде крива жена. Нико од нас не може да сагледа целу ситуацију, али је очигледно да се ово дериште без мозга укључује на пут неких 20-30 секунди раније са десне стране (на 2:15), и са те исте десне стране претиче. Тако да овај глупан сигурно није изгубио живце чекајући 3 минута. Али мало му је фалило да изгуби главу, а можда да још некога, ни кривог ни дужног, поведе са собом.

ja

pre 11 godina

Ako ste malo pazljivije gledali, ovaj sa ladom se ukljucion na taj put 500 metara ranije i za 30 sekundi napravio karambol.
Za neke ljude jednostavno nisu dobri putevi, a ovaj put koliko god da je lose oznacen je ipak dobar.
Sad to sto je preziveo nema mnogo veze sa autom.
I sa 80% drugih automobila isto bi bilo.
Fakticki i nije bilo pravog udarca vec dva odbijanja

Zuki

pre 11 godina

Klinac je naravno kriv. Ali nije bez krivice ni vozac automobila sa kamerom. Neposredno pre nego sto u kadar udje Lada, cini se da je ubrzao, verovatno zeleci da zatvori Ladu. Ne vidim da je autobus kocio a cini mi se da nije ni smanjio brzinu. Vozac sa kamerom je izgleda naglo ubrzao i time znatno doprineo nesreci. To naravno ne opravdava klinca u Ladi. Ako je vec krenuo u obilazenje s desne strane, morao je da odustane kada je video da nema mesta.
Ovakvim budalama ipak treba popustiti, inace si isti ko i oni.

Aleksandar

pre 11 godina

Vozac lade je trebao da svetlosnim ili zvucnim signalom upozori vozaca automobila da se skloni u desnu traku kako bi oslobodio put, medjutim on je videvsi da ima prostora krenuo u obilazenje sa desne strane i tu se zeznuo.

Rabadzija

pre 11 godina

Svi se slazemo da je klinac budala.Ali malo vas prepoznaje razlog zasto se budala u Ladi bas kod ovog vozila nasla.Nista nismo bolji od Rusa po pitanju voznje, ako ne i gori!Sudeci naravno po desavanju na nasim ulicama a i po vasim komentarima

Jogi Letač

pre 11 godina

@Mare, što je žena kriva? Pitanje da li je ona vozila pošto je došla sa desne strane. Možda je vozač vozila sa kamerom samo poštovao ograničenje? Nema opravdanje za vozača Lade. Ne može se preticati sa desne strane, iako je to kod nas mnogima normalno! Pošto je dupla puna linija, tu praktično i nema preticanja, a sa snimka se vidi da se saobraćaj odvijao solidnom brzinom.

Ja

pre 11 godina

Tacno se vidi da je vozac sa kamerom uvideo da lada pokusava da ga pretekne sa desne strane i zato je ubrzao da pretekne autobus.|

Vozac vozi istom brzino svo vreme ovog snimka i bas u poslednjem trenutku dodaje gas da bi pretekao autobus i pobedio ladu u tome ne dozvoleci joj da ga pretekne. Ne opravdavam vozaca lade, ali ja se cesto susrecem sa takvim vozacima na nasim putevima i apsolutno u svakom susretu sa njima razmisljam o posledicama, dam desni zmigavac usporim i pustim ga da prodje pa neka ide gde god hoce sto dalje od mene.

petarV

pre 11 godina

A vozač kola iz kojih je kamera,vozi levom trakom kao da ide u razgledanje...apsolutno sporo kada se uporedi koliko ostali voze u levoj traci (na ovom snimku, u njenom i u suprotnom smeru)...nije ni pokušavo da pretekne ovaj kombi,a dodao je gas sekundu dve pre sudara,verovatno kada je primetio da se ovaj mamlaz (koji mu je najverovatnije i ablendovao,pa izgubio strpljenje) zaleće sa desne strane. Obratite pažnju i videćete da je tek tada ubrzao,da bi ga zagradio da ga ne iseče! Ništa on nije bolji od ove budale iz lade!

nemoj da ste zenomrsci

pre 11 godina

@Mare

Nisi u pravu. Zena je pritrcala sa desne strane, znaci da je sedela na suvozacevom sedistu. Da je sedela na mestu vozaca, ne bi mogla tako brzo da mu pridje, a da pre toga obidje svoj automobil. Bitno da si ti okrivio zenu, a ni sekunde nisi razmislio. Osim toga, zena govori muskarcu sa kojim je u kolima: brze, pomazi coveku, brze, brze! A on pita: kakvom coveku? I onda se vidi ona koja izvlaci onu budalu iz Lade. Znaci, zena je carica!

Marko

pre 11 godina

Jel samo ja primecujem da vozac kamiona ( ovaj iz cijeg ugla gledamo) vozi brzom trako sporije od kamiona iz sporije trake, a zatim ubrzava bas u trenutku kad se pojavljuje lada?

Ne znam kakvi su propisi u Rusiji ali znam da je logicno da se brzom trakom vozila brze krecu nego sporijom. Po meni je i kamion podjednako kriv za sudar kao i lada, ako ne i vise. Jer prvo, usporava brzu traku, a onda ubrzava nedozvoljavajuci preticanje.

Svako ko vozi zna da su vrlo opasne situacije kao sto je ova, pa cak i one kada preticemo na dozvoljenim mestima na magistralnim putevima, kada covek koga hocete da preteknete odjenom ubrza i ne da vam da ga obidjete. Kod nas je to valjda kaznjivo zakonom, ali da li je u Rusiji e to ne znam.

kisa

pre 11 godina

Kazu Rusi glupi. Pa niko se koliko ja znam u Evropi nije dosetio da uvede obavezne kamere. Tehnologija jeftina je tu vec toliko godina. Pre pola godine, ovde u UK, sam morao da napisem raport od 10 strana kako se desio udes. Ukoliko nema povredjenih milicija i ne izlazi na uvidjaj. Osiguravajucim kompanijama je 50/50 % najbolja situacija pa nisu ni zainteresovane da istrazuju sta se desilo. Bravo za Ruse i obavezne kamere. A sto se tice ovog klinca, kako god da je zena vozila preticati sa unutrasnje strane je nista drugo nego ubilacko-samoubilacko ludilo. Jos u Ladi koja je cuveno "sportsko" vozilo sa manevarskim osovinama tenka.

Dikh tu kava

pre 11 godina

@ Ladoljupci

http://www.autoreview.ru/new_site/year2001/n22/fiesta/fiesta.htm
http://cartest.omega.kz/crash/vaz_2107.html

Srećno u "tenku"..

Sinko

pre 11 godina

"Не разумем у чему је проблем на овом путу обележити 2+2 траке, када је довољно широк да се без проблема крећу возила у 2 траке у једном смеру? "
Problem je sto je to Rusija, kada padne sneg trecina puta je neupotrebljiva zbog nanosa snega i leda, zatim zamisli dva Zila natovarena necim oversize kako se tu preticu i najvaznije Rusi su ispodprosecni vozaci koji su navikli na siroke dumove. Drugar mi je pricao kako je jednom 10 min posmatrao s prozora vozaca kako pokusava da okrene Sobolj kombi u ulici gde bi prosecan srbin okrenuo FAP. Na kraju je sisao dole i okrenuo coveku vozilo.

iko

pre 11 godina

U pravu je bio ovde neko sto kaze da ova zenska ima uticaja na udes, pribila se uz ovaj autobus umjestu da se vrati iza njega pa kad je obidju brza vozila da onda nastavi natenane da ga pretice. Ovako je ovaj vec sigurno izgubio zivce cekajuci da ga ova obidje pa krenuo u makazice... Naravno to ga ne opravdava i kriv je 100% ali imala je i ona uticaja i to dobrog...

Milos

pre 11 godina

ovog vozaca prvo treba neko da posalje na takvu robiju,pa dozivotno bih mu zabranio trotinet da vozi a kamoli auto,ugrozava zivote u saobracaju samo zato sto glup. Treba ga dobro tuci

A nije ni nasa ibarska tako losa, onih 10km od orlovace pa prema lipovackoj

pre 11 godina

@ Виктор & KoleM

Apsolutno se slazem sa vama.
Eeeej bre, kakav put. Svaka cast!!
Aloo bre, braco Rusi, nacrtajte jos po jednu traku

q

pre 11 godina

Pravi mali ruski neo-nacista. Kakav kreten. Ovakvi putevi su najnebezbedniji. Samo su za dobre i sigurne vozace.
Klinac je imao srece. Ovde je ispalo dobro za njega sto je totalno los vozac, pa se okrenuo i tako je lada popila udarac u zadnje levo krlo.

Mare

pre 11 godina

Neverovatno iritantna voznja ove zene. Sigurno 3km ona vozi 5m iza kamiona ali u levoj traci. Moze se reci da i ona ima veliku odgovornost za ovaj incident.

seaman

pre 11 godina

za svoju kolicinu gluposti zasluzio je da pogine, ali duh Lade ga je ipak zadrzao da hoda ovozemaljskim putevima bar jos neko vrijeme....dok ne kupi drugo auto! :) bravo za djecaka! utjesna Darvinova nagrada ide doticnom!

KoleM

pre 11 godina

Ovakve puteve bi trebalo graditi u Srbiji. Jeftiniji su od autoputa a bezbedne su maksimalne brzine od 110 km/h. Takvim putem se vozim kad idem u Grcku na more i radi posao. Kad se uporedi sa Ibarskom ili slicnim gde efektivno imate gradsku voznju to bi preporodilo transport u Srbiji a kada se premrezi Srbija ovakvim putevima onda se mogu praviti i autoputevi.

Alcale

pre 11 godina

Samo mi nije jasan vozač koji vozi desnom stranom trake na 10metara iza autobusa. ŠTA je čekao, zašto je usporio? Klasičan neodlučan i nesiguran vozeč koji samo iritira ostale vozače! Naravno vozač lade je poseban slučaj!

Виктор

pre 11 godina

Не разумем у чему је проблем на овом путу обележити 2+2 траке, када је довољно широк да се без проблема крећу возила у 2 траке у једном смеру?
Овако је једна трака широка 6 метара и људи се претичу тамо где по "осећају" треба да је трака за претицање у једном смеру?
Друга је прича што то ни то не би помогло овом у Лади да направи добру процену. Укључио се са на пут са 30 на сат, неки трен пре него што се зафулао десном траком да претекне ово возило, које натенане претиче аутобус.

Dežurno zakeralo

pre 11 godina

Forsiranje snimaka udesa u kojima u proseku preživi 1% učesnika samo doliva ulje na vatru. Već besni klinci koji barem jednom nedeljno imaju priliku da vide ovakvo ludilo i likove koji neogrebani izlaze iz vozila samo će ih ohrabriti u sopstvenom ludilu na ulicama Srbije. Možda ne bi bilo loše da malo češće prikazujete snimke udesa kada vatrogascima treba po dva sata da iseku limariju ne bi li dospeli do beživotnog tela koje više liči na mleveno meso na nego na osobu koje je do malopre tu sedela. A udesi sa takvim ishodom su apsolutna većina. Mučno za gledati? Jeste. I nagoni na razmišljanje.

Dežurno zakeralo

pre 11 godina

Forsiranje snimaka udesa u kojima u proseku preživi 1% učesnika samo doliva ulje na vatru. Već besni klinci koji barem jednom nedeljno imaju priliku da vide ovakvo ludilo i likove koji neogrebani izlaze iz vozila samo će ih ohrabriti u sopstvenom ludilu na ulicama Srbije. Možda ne bi bilo loše da malo češće prikazujete snimke udesa kada vatrogascima treba po dva sata da iseku limariju ne bi li dospeli do beživotnog tela koje više liči na mleveno meso na nego na osobu koje je do malopre tu sedela. A udesi sa takvim ishodom su apsolutna većina. Mučno za gledati? Jeste. I nagoni na razmišljanje.

nemoj da ste zenomrsci

pre 11 godina

@Mare

Nisi u pravu. Zena je pritrcala sa desne strane, znaci da je sedela na suvozacevom sedistu. Da je sedela na mestu vozaca, ne bi mogla tako brzo da mu pridje, a da pre toga obidje svoj automobil. Bitno da si ti okrivio zenu, a ni sekunde nisi razmislio. Osim toga, zena govori muskarcu sa kojim je u kolima: brze, pomazi coveku, brze, brze! A on pita: kakvom coveku? I onda se vidi ona koja izvlaci onu budalu iz Lade. Znaci, zena je carica!

Mare

pre 11 godina

Neverovatno iritantna voznja ove zene. Sigurno 3km ona vozi 5m iza kamiona ali u levoj traci. Moze se reci da i ona ima veliku odgovornost za ovaj incident.

kisa

pre 11 godina

Kazu Rusi glupi. Pa niko se koliko ja znam u Evropi nije dosetio da uvede obavezne kamere. Tehnologija jeftina je tu vec toliko godina. Pre pola godine, ovde u UK, sam morao da napisem raport od 10 strana kako se desio udes. Ukoliko nema povredjenih milicija i ne izlazi na uvidjaj. Osiguravajucim kompanijama je 50/50 % najbolja situacija pa nisu ni zainteresovane da istrazuju sta se desilo. Bravo za Ruse i obavezne kamere. A sto se tice ovog klinca, kako god da je zena vozila preticati sa unutrasnje strane je nista drugo nego ubilacko-samoubilacko ludilo. Jos u Ladi koja je cuveno "sportsko" vozilo sa manevarskim osovinama tenka.

Виктор

pre 11 godina

Не разумем у чему је проблем на овом путу обележити 2+2 траке, када је довољно широк да се без проблема крећу возила у 2 траке у једном смеру?
Овако је једна трака широка 6 метара и људи се претичу тамо где по "осећају" треба да је трака за претицање у једном смеру?
Друга је прича што то ни то не би помогло овом у Лади да направи добру процену. Укључио се са на пут са 30 на сат, неки трен пре него што се зафулао десном траком да претекне ово возило, које натенане претиче аутобус.

Jogi Letač

pre 11 godina

@Mare, što je žena kriva? Pitanje da li je ona vozila pošto je došla sa desne strane. Možda je vozač vozila sa kamerom samo poštovao ograničenje? Nema opravdanje za vozača Lade. Ne može se preticati sa desne strane, iako je to kod nas mnogima normalno! Pošto je dupla puna linija, tu praktično i nema preticanja, a sa snimka se vidi da se saobraćaj odvijao solidnom brzinom.

Milos

pre 11 godina

ovog vozaca prvo treba neko da posalje na takvu robiju,pa dozivotno bih mu zabranio trotinet da vozi a kamoli auto,ugrozava zivote u saobracaju samo zato sto glup. Treba ga dobro tuci

Sinko

pre 11 godina

"Не разумем у чему је проблем на овом путу обележити 2+2 траке, када је довољно широк да се без проблема крећу возила у 2 траке у једном смеру? "
Problem je sto je to Rusija, kada padne sneg trecina puta je neupotrebljiva zbog nanosa snega i leda, zatim zamisli dva Zila natovarena necim oversize kako se tu preticu i najvaznije Rusi su ispodprosecni vozaci koji su navikli na siroke dumove. Drugar mi je pricao kako je jednom 10 min posmatrao s prozora vozaca kako pokusava da okrene Sobolj kombi u ulici gde bi prosecan srbin okrenuo FAP. Na kraju je sisao dole i okrenuo coveku vozilo.

KoleM

pre 11 godina

Ovakve puteve bi trebalo graditi u Srbiji. Jeftiniji su od autoputa a bezbedne su maksimalne brzine od 110 km/h. Takvim putem se vozim kad idem u Grcku na more i radi posao. Kad se uporedi sa Ibarskom ili slicnim gde efektivno imate gradsku voznju to bi preporodilo transport u Srbiji a kada se premrezi Srbija ovakvim putevima onda se mogu praviti i autoputevi.

petarV

pre 11 godina

A vozač kola iz kojih je kamera,vozi levom trakom kao da ide u razgledanje...apsolutno sporo kada se uporedi koliko ostali voze u levoj traci (na ovom snimku, u njenom i u suprotnom smeru)...nije ni pokušavo da pretekne ovaj kombi,a dodao je gas sekundu dve pre sudara,verovatno kada je primetio da se ovaj mamlaz (koji mu je najverovatnije i ablendovao,pa izgubio strpljenje) zaleće sa desne strane. Obratite pažnju i videćete da je tek tada ubrzao,da bi ga zagradio da ga ne iseče! Ništa on nije bolji od ove budale iz lade!

q

pre 11 godina

Pravi mali ruski neo-nacista. Kakav kreten. Ovakvi putevi su najnebezbedniji. Samo su za dobre i sigurne vozace.
Klinac je imao srece. Ovde je ispalo dobro za njega sto je totalno los vozac, pa se okrenuo i tako je lada popila udarac u zadnje levo krlo.

seaman

pre 11 godina

za svoju kolicinu gluposti zasluzio je da pogine, ali duh Lade ga je ipak zadrzao da hoda ovozemaljskim putevima bar jos neko vrijeme....dok ne kupi drugo auto! :) bravo za djecaka! utjesna Darvinova nagrada ide doticnom!

Ja

pre 11 godina

Tacno se vidi da je vozac sa kamerom uvideo da lada pokusava da ga pretekne sa desne strane i zato je ubrzao da pretekne autobus.|

Vozac vozi istom brzino svo vreme ovog snimka i bas u poslednjem trenutku dodaje gas da bi pretekao autobus i pobedio ladu u tome ne dozvoleci joj da ga pretekne. Ne opravdavam vozaca lade, ali ja se cesto susrecem sa takvim vozacima na nasim putevima i apsolutno u svakom susretu sa njima razmisljam o posledicama, dam desni zmigavac usporim i pustim ga da prodje pa neka ide gde god hoce sto dalje od mene.

Rabadzija

pre 11 godina

Svi se slazemo da je klinac budala.Ali malo vas prepoznaje razlog zasto se budala u Ladi bas kod ovog vozila nasla.Nista nismo bolji od Rusa po pitanju voznje, ako ne i gori!Sudeci naravno po desavanju na nasim ulicama a i po vasim komentarima

Danilo

pre 11 godina

Prva reakcija na snimak: Boze, budale.
Onda procitam komentare koji objasnjavaju kako je vozilo koje je obilazilo autobus bilo bezobrazno, presporo i sl., pa shvatim da nije samo vozac Lade budala, vec ih ima jos.
Nadam se samo da ce ti komentatori sto pre shvatiti da voznja nije niti igra niti takmicenje, vec nacin da se stigne iz jedne tacke u drugu, zdravi i zivi.

Diki

pre 11 godina

@ Nada,Vasa...
Vase poznavanje saobracaja je zapanjujuce.Ovo nije auto-put sa 2 vozne trake i 1 zaustavnom pa da se leva traka koristi za preticanje.To je regionalni put u Rusiji takozvana federalka,zivim u toj zemlji pa znam.drugo,vozilo iz kog je snimano ide konstantnom brzinom u delu trake i drzi rastojanje od autobusa,to sto se klipan koji je vozio Ladu preracunao u svoje vozacke sposobnosti i manevarske svog automobila sa zadnjom vucom bez i jednog elektronskog pomagala proklizavanja to je opet nesto sasvim trece.I nema ovo veze sa Srbijom,mismo za njih kulturna nacija u saobracaju,vrlo kulturna.

Глобтротер

pre 11 godina

Не знам шта је овде крива жена. Нико од нас не може да сагледа целу ситуацију, али је очигледно да се ово дериште без мозга укључује на пут неких 20-30 секунди раније са десне стране (на 2:15), и са те исте десне стране претиче. Тако да овај глупан сигурно није изгубио живце чекајући 3 минута. Али мало му је фалило да изгуби главу, а можда да још некога, ни кривог ни дужног, поведе са собом.

Velj@

pre 11 godina

Ili sam ja lud ili slep? Ne razumem o kojoj LEVOJ traci ljudi pisu u komentarima. Koliko ja vidim, jedna je traka obelezena na putu. Obilazenje sa desne strane je zabranjeno, koliko ja znam. Ovaj kreten u ladi nije smeo ni da pokusa da pocne preticanje u ovoj situaciji, jer bi morao da pravi slalom po putu cak i da je ovaj sa kamerom prikocio da ga pusti. A cim ga natera da prikoci, znaci da ga je ugrozio. Po meni, ovaj sa ladom je kriv, i steta je sto je preziveo, ako je preziveo. Da su deca bila jos u bilo kom autu, ne daj Boze, tek tad bi bilo steta.. Taj ni grama mozga nema.

Nada

pre 11 godina

Vozac auta na kom je kamera je zaista vozio grozno, cesto nailazim i sama na autoputu kod nas na takve koji se razvlace vozeci levom trakom i nece pa nece da se pomere bez obzira na to koliko ti brzo ides - moras da se nabijas u njih i ablendujes da bi se smilovali.
Medjutim NIKADA, ali N I K A D A ih ne obilazim sa desne strane! Cak i ako to znaci da cu ostatak puta morati da se vucem iza njih i nerviram! (sto naravno nije nikada slucaj, pre ili kasnije se sklone). Decko koji je napravio udes snosi potpunu odgovornost za nesrecu, koliko god da je ovaj sa kamerom p***inski vozio. Uzasava me pomisao da koliko god vi pristojno i sigurno vozili, uvek mozete da poginete, ostanete invalid ili dozivotno unakazeni zbog nekog debila sa manjkom mozga i viskom testosterona i (cesto, mada ne nuzno) alkohola u krvi.

Alcale

pre 11 godina

Samo mi nije jasan vozač koji vozi desnom stranom trake na 10metara iza autobusa. ŠTA je čekao, zašto je usporio? Klasičan neodlučan i nesiguran vozeč koji samo iritira ostale vozače! Naravno vozač lade je poseban slučaj!

iko

pre 11 godina

U pravu je bio ovde neko sto kaze da ova zenska ima uticaja na udes, pribila se uz ovaj autobus umjestu da se vrati iza njega pa kad je obidju brza vozila da onda nastavi natenane da ga pretice. Ovako je ovaj vec sigurno izgubio zivce cekajuci da ga ova obidje pa krenuo u makazice... Naravno to ga ne opravdava i kriv je 100% ali imala je i ona uticaja i to dobrog...

Zuki

pre 11 godina

Klinac je naravno kriv. Ali nije bez krivice ni vozac automobila sa kamerom. Neposredno pre nego sto u kadar udje Lada, cini se da je ubrzao, verovatno zeleci da zatvori Ladu. Ne vidim da je autobus kocio a cini mi se da nije ni smanjio brzinu. Vozac sa kamerom je izgleda naglo ubrzao i time znatno doprineo nesreci. To naravno ne opravdava klinca u Ladi. Ako je vec krenuo u obilazenje s desne strane, morao je da odustane kada je video da nema mesta.
Ovakvim budalama ipak treba popustiti, inace si isti ko i oni.

Nemanja

pre 11 godina

Nisam citao sve komentare,ali niko se ne cudi na sigurnosno osiguranje deonice. Ovo je skoro autoput kako vidim,2x2 trake i nema nikakve ograde u sredini???...sada znam zasto i u Srbiji ima takvih deonica...ruski standard...na ovako nesto u Evropi nisam nikad naisao,cak ni u slobodnijim zemljama kao italija,grcka ili spanija...
Put je kao stvoren za mleveno meso...na ovoj brzini(preko 100kmh) dovoljna je sekunda da predjete duplu traku i direkt udarate...

Vladimir Pula

pre 11 godina

Cesta im je perfektna, ali Je signalizacija nula, ako je dovoljno široka za 2 trake u svakom smjeru zašto ih nema? Ako nije onda nebi trebala bit toliko široka i nebi smjeli ljudima dozvoljavat da tako voze.
Neko kaže da je kriv ovaj sto je snimao, ma ama bas ništa nije kriv, ovaj s ladom se priključio sa sporedne i vozio paraleleno s njim i onda ovako išao bez mozga preticati, mogao je iza ovog stat trubit, blicat itd ako se ovaj nebi pomaknuo u stranu ili ubrzao.
Btw spasilo ga je to sto nije bio vezan inače bi ostao spljosten. Ne zagovaram time vožnju bez pojasa, samo konstatiram.

Zo

pre 11 godina

Ako se pazljivo pogleda snimak vidi se da se Lada ukljucuje na put sa desne strane negde odmah iza autobusa a paralelno sa autom sa kamerom. U tom trenutku auto sa kamerom je brzi ali Lada ubrzava i stize auto sa kamerom. Neko vreme voze istom brzinom i verovatno paralelno. Auto sa kamerom ne zuri da pretekne autobus i vidi se da je rastojanje do autobusa manje vise konstantno sve do trenutka kad Lada krece da pretice sa desne strane. U tom trenutku vozac auta sa kamerom kaze u sebi "e neces ga majci" i daje gas i iseca Ladu. Momak u Ladi umesto da uspori pa posle pretekne sa leve strane naivno ulece u makazice i gubi kontrolu nad Ladom koja je cerovatno imala i celave gume. Dakle dva losa tvrdoglava vozaca na putu podjednako kriva za sudar.

A nije ni nasa ibarska tako losa, onih 10km od orlovace pa prema lipovackoj

pre 11 godina

@ Виктор & KoleM

Apsolutno se slazem sa vama.
Eeeej bre, kakav put. Svaka cast!!
Aloo bre, braco Rusi, nacrtajte jos po jednu traku

Dikh tu kava

pre 11 godina

@ Ladoljupci

http://www.autoreview.ru/new_site/year2001/n22/fiesta/fiesta.htm
http://cartest.omega.kz/crash/vaz_2107.html

Srećno u "tenku"..

Marko

pre 11 godina

Jel samo ja primecujem da vozac kamiona ( ovaj iz cijeg ugla gledamo) vozi brzom trako sporije od kamiona iz sporije trake, a zatim ubrzava bas u trenutku kad se pojavljuje lada?

Ne znam kakvi su propisi u Rusiji ali znam da je logicno da se brzom trakom vozila brze krecu nego sporijom. Po meni je i kamion podjednako kriv za sudar kao i lada, ako ne i vise. Jer prvo, usporava brzu traku, a onda ubrzava nedozvoljavajuci preticanje.

Svako ko vozi zna da su vrlo opasne situacije kao sto je ova, pa cak i one kada preticemo na dozvoljenim mestima na magistralnim putevima, kada covek koga hocete da preteknete odjenom ubrza i ne da vam da ga obidjete. Kod nas je to valjda kaznjivo zakonom, ali da li je u Rusiji e to ne znam.

Alexandrius

pre 11 godina

Ljudi, o kojoj traci za preticanje vi pricate? Ovo je put sa po JEDNOM trakom u oba smera, ne sa dve. To znaci da NE POSTOJI traka za preticanje, a to dalje znaci da vozilo sa kamerom nije bilo bezobrazno vozeci sporo ili istom brzinom kao autobus ispred. Ako tako sagledate situaciju bice vam jasno da po zakonu (a pretpostavljam da je i u Rusiji preticanje sa desne strane apsolutno zabranjeno) vozilo sa kamerom nije nacinilo nikakav prekrsaj. Zapravo, to sto se vozaci krecu kao da postoje dve trake u jednom smeru ide na njihovu licnu odgovornost posto put jednostavno nema dve trake u jednom smeru. Vozilo sa kamerom, zbog prirode puta je moglo samo da odredi u kom delu trake ce voziti i koliko ce odstojanje od autobusa drzati. Drugim recima, ono je moglo ali i nije moralo da postuje propis koji vazi za put sa dve trake u istom smeru. Tu cinjenicu je trebao da ima na umu vozac Lade, kao i cinjenicu da preticanje sa desne strane nije dozvoljeno i da je prilikom takvog preticanja, u slucaju nesrece, on taj koji je odgovoran za istu.

Eye

pre 11 godina

Ne znam da li primecujete, ali u Ladi su bila 2 (DVA) coveka. Na snimku se vidi da je jedan izasao, a drugi ga nema nigde na snimku. Rekao bih da je ovo ipak suvozac. Ko je kriv, ko nije, ne bih u to da zalazim, ali ovde traka za preticanje koliko vidim ne postoji, a ovo "preticanje" Lade, mislim, nije nepropisno, samo je izuzetno glupo.
P.S. Samo polako i pun gas :)

ja

pre 11 godina

Ako ste malo pazljivije gledali, ovaj sa ladom se ukljucion na taj put 500 metara ranije i za 30 sekundi napravio karambol.
Za neke ljude jednostavno nisu dobri putevi, a ovaj put koliko god da je lose oznacen je ipak dobar.
Sad to sto je preziveo nema mnogo veze sa autom.
I sa 80% drugih automobila isto bi bilo.
Fakticki i nije bilo pravog udarca vec dva odbijanja

Danilo Tomasevic

pre 11 godina

Snimak pokazuje kako vozilo koje momak pretice sa desne strane, snazno ubrzava kada ovaj krece da pretekne, time izazivajuci njega da ovo napravi..sreca pa je preziveo! On jeste neoprezan, zamalo platio glavom a osoba koja je vozila auto koji je snimio ovo je za mene djubre nevidjeno!

petarV

pre 11 godina

DANILO...a vidiš,ja baš takve kao ti smatram za $%&/().

Zna se čemu služi leva traka,ako hoćeš da poštuješ ograničenja,vozi desnom...a pusti druge neka divljaju za svoj račun.
A ovaj vozač je krenuo u "preticanje" tek kada je video da će ova budala u ladi da ga prestigne sa desne strane!
Po meni su i jedan i drugi budale,doduše svakako ovaj u ladi nije normalan.

A što se tiče tvog komentara...pogledaj snimak još koji put,očigledno ne vidiš ono što drugi vide!

p.s. Bez lažne skromnosti,verovatno sam bolji vozač i oprezniji od pola vas...a svakako neko ko za skoro 20god vožnje nije ni ogrebao auto na parkingu,ko je morao da podmićuje saobraćajce...i neko kome u toku svake vožnje pešaci na pešačkom zahvaljuju! Ali to ne znači,da ću ja da poštujem ograničenja u levoj traci pa da ubrzam kada neki manijak pokuša sa desne strane da me pretekne. Ako tebi na ovom snimku nema ništa loše u vožnji auta sa kamerom,onda si ti batice u debeloj zabludi.
Da ne kažem,da si opasan u saobraćaju!

vasa

pre 11 godina

Ovaj sa kamerom je iskljucivi krivac.Dugo se vozi levom stranom a ne pretice.Iz snimka se ne moze saznati da li je Lada davala mu signale da se skloni ,ali bezobrazno je i iritirajuce ,za vozace iza, voziti trakom za preticanje bez namere preticanja.

Bivši sugrađanin

pre 11 godina

Slažem se sa nekima ovde koji su primetili da ovaj dečko nije bio vozač već suvozač. Na 2:37 se jasno vidi da u Ladi napred sede dva čoveka. Verovatno je vozač poginuo.

Aleksandar

pre 11 godina

Vozac lade je trebao da svetlosnim ili zvucnim signalom upozori vozaca automobila da se skloni u desnu traku kako bi oslobodio put, medjutim on je videvsi da ima prostora krenuo u obilazenje sa desne strane i tu se zeznuo.

dalibor21

pre 11 godina

(levo smetalo, 30. oktobar 2012 14:43)
u krivicnom zakonu da,ali svuda u evropi po saobracajnim propisima to je dozvoljena radnja.

levo smetalo

pre 11 godina

Vozac lade je trebao da svetlosnim ili zvucnim signalom upozori vozaca automobila da se skloni u desnu traku kako bi oslobodio put, medjutim on je videvsi da ima prostora krenuo u obilazenje sa desne strane i tu se zeznuo. (Aleksandar, 30. oktobar 2012 13:11) ako bi poceo da mu ablenduje otpozadi time bi prisilio ovog da predje u desnu stranu sto predstavlja krivicno delo (prisiljavanje da uradi nesto sto je protiv njegove volje).

Moca

pre 11 godina

Ponasanje auta sa kamerom je skroz cudno, tj. neodlucno a samim tim opasno i iritirajuce. Pretekao je vise vozila i dosao do razdaljine od desetak metara od autobusa, a onda odlucio da tako vozi vise od pola minuta. Tacno je da ovo nije put sa sve trake ali to ne znaci da po njemu da se vozi kako se kome cefne, kao na video igrici. Ili pretici ili se sklanjaj u desno. A ovaj u Ladi nije dostojan ni komentara.

Danubius

pre 11 godina

Nakon sto se auto zaustavlja, na snimku se svo vreme vidi i lice vozaca. U poslednjoj sekundi vide se njegovi pokreti. Obratite paznju.

Mare

pre 11 godina

Neverovatno iritantna voznja ove zene. Sigurno 3km ona vozi 5m iza kamiona ali u levoj traci. Moze se reci da i ona ima veliku odgovornost za ovaj incident.

KoleM

pre 11 godina

Ovakve puteve bi trebalo graditi u Srbiji. Jeftiniji su od autoputa a bezbedne su maksimalne brzine od 110 km/h. Takvim putem se vozim kad idem u Grcku na more i radi posao. Kad se uporedi sa Ibarskom ili slicnim gde efektivno imate gradsku voznju to bi preporodilo transport u Srbiji a kada se premrezi Srbija ovakvim putevima onda se mogu praviti i autoputevi.

iko

pre 11 godina

U pravu je bio ovde neko sto kaze da ova zenska ima uticaja na udes, pribila se uz ovaj autobus umjestu da se vrati iza njega pa kad je obidju brza vozila da onda nastavi natenane da ga pretice. Ovako je ovaj vec sigurno izgubio zivce cekajuci da ga ova obidje pa krenuo u makazice... Naravno to ga ne opravdava i kriv je 100% ali imala je i ona uticaja i to dobrog...

petarV

pre 11 godina

A vozač kola iz kojih je kamera,vozi levom trakom kao da ide u razgledanje...apsolutno sporo kada se uporedi koliko ostali voze u levoj traci (na ovom snimku, u njenom i u suprotnom smeru)...nije ni pokušavo da pretekne ovaj kombi,a dodao je gas sekundu dve pre sudara,verovatno kada je primetio da se ovaj mamlaz (koji mu je najverovatnije i ablendovao,pa izgubio strpljenje) zaleće sa desne strane. Obratite pažnju i videćete da je tek tada ubrzao,da bi ga zagradio da ga ne iseče! Ništa on nije bolji od ove budale iz lade!

vasa

pre 11 godina

Ovaj sa kamerom je iskljucivi krivac.Dugo se vozi levom stranom a ne pretice.Iz snimka se ne moze saznati da li je Lada davala mu signale da se skloni ,ali bezobrazno je i iritirajuce ,za vozace iza, voziti trakom za preticanje bez namere preticanja.

Zuki

pre 11 godina

Klinac je naravno kriv. Ali nije bez krivice ni vozac automobila sa kamerom. Neposredno pre nego sto u kadar udje Lada, cini se da je ubrzao, verovatno zeleci da zatvori Ladu. Ne vidim da je autobus kocio a cini mi se da nije ni smanjio brzinu. Vozac sa kamerom je izgleda naglo ubrzao i time znatno doprineo nesreci. To naravno ne opravdava klinca u Ladi. Ako je vec krenuo u obilazenje s desne strane, morao je da odustane kada je video da nema mesta.
Ovakvim budalama ipak treba popustiti, inace si isti ko i oni.

Zo

pre 11 godina

Ako se pazljivo pogleda snimak vidi se da se Lada ukljucuje na put sa desne strane negde odmah iza autobusa a paralelno sa autom sa kamerom. U tom trenutku auto sa kamerom je brzi ali Lada ubrzava i stize auto sa kamerom. Neko vreme voze istom brzinom i verovatno paralelno. Auto sa kamerom ne zuri da pretekne autobus i vidi se da je rastojanje do autobusa manje vise konstantno sve do trenutka kad Lada krece da pretice sa desne strane. U tom trenutku vozac auta sa kamerom kaze u sebi "e neces ga majci" i daje gas i iseca Ladu. Momak u Ladi umesto da uspori pa posle pretekne sa leve strane naivno ulece u makazice i gubi kontrolu nad Ladom koja je cerovatno imala i celave gume. Dakle dva losa tvrdoglava vozaca na putu podjednako kriva za sudar.

levo smetalo

pre 11 godina

Vozac lade je trebao da svetlosnim ili zvucnim signalom upozori vozaca automobila da se skloni u desnu traku kako bi oslobodio put, medjutim on je videvsi da ima prostora krenuo u obilazenje sa desne strane i tu se zeznuo. (Aleksandar, 30. oktobar 2012 13:11) ako bi poceo da mu ablenduje otpozadi time bi prisilio ovog da predje u desnu stranu sto predstavlja krivicno delo (prisiljavanje da uradi nesto sto je protiv njegove volje).

Alcale

pre 11 godina

Samo mi nije jasan vozač koji vozi desnom stranom trake na 10metara iza autobusa. ŠTA je čekao, zašto je usporio? Klasičan neodlučan i nesiguran vozeč koji samo iritira ostale vozače! Naravno vozač lade je poseban slučaj!

Aleksandar

pre 11 godina

Vozac lade je trebao da svetlosnim ili zvucnim signalom upozori vozaca automobila da se skloni u desnu traku kako bi oslobodio put, medjutim on je videvsi da ima prostora krenuo u obilazenje sa desne strane i tu se zeznuo.

kisa

pre 11 godina

Kazu Rusi glupi. Pa niko se koliko ja znam u Evropi nije dosetio da uvede obavezne kamere. Tehnologija jeftina je tu vec toliko godina. Pre pola godine, ovde u UK, sam morao da napisem raport od 10 strana kako se desio udes. Ukoliko nema povredjenih milicija i ne izlazi na uvidjaj. Osiguravajucim kompanijama je 50/50 % najbolja situacija pa nisu ni zainteresovane da istrazuju sta se desilo. Bravo za Ruse i obavezne kamere. A sto se tice ovog klinca, kako god da je zena vozila preticati sa unutrasnje strane je nista drugo nego ubilacko-samoubilacko ludilo. Jos u Ladi koja je cuveno "sportsko" vozilo sa manevarskim osovinama tenka.

Dežurno zakeralo

pre 11 godina

Forsiranje snimaka udesa u kojima u proseku preživi 1% učesnika samo doliva ulje na vatru. Već besni klinci koji barem jednom nedeljno imaju priliku da vide ovakvo ludilo i likove koji neogrebani izlaze iz vozila samo će ih ohrabriti u sopstvenom ludilu na ulicama Srbije. Možda ne bi bilo loše da malo češće prikazujete snimke udesa kada vatrogascima treba po dva sata da iseku limariju ne bi li dospeli do beživotnog tela koje više liči na mleveno meso na nego na osobu koje je do malopre tu sedela. A udesi sa takvim ishodom su apsolutna većina. Mučno za gledati? Jeste. I nagoni na razmišljanje.

Danilo Tomasevic

pre 11 godina

Snimak pokazuje kako vozilo koje momak pretice sa desne strane, snazno ubrzava kada ovaj krece da pretekne, time izazivajuci njega da ovo napravi..sreca pa je preziveo! On jeste neoprezan, zamalo platio glavom a osoba koja je vozila auto koji je snimio ovo je za mene djubre nevidjeno!

petarV

pre 11 godina

DANILO...a vidiš,ja baš takve kao ti smatram za $%&/().

Zna se čemu služi leva traka,ako hoćeš da poštuješ ograničenja,vozi desnom...a pusti druge neka divljaju za svoj račun.
A ovaj vozač je krenuo u "preticanje" tek kada je video da će ova budala u ladi da ga prestigne sa desne strane!
Po meni su i jedan i drugi budale,doduše svakako ovaj u ladi nije normalan.

A što se tiče tvog komentara...pogledaj snimak još koji put,očigledno ne vidiš ono što drugi vide!

p.s. Bez lažne skromnosti,verovatno sam bolji vozač i oprezniji od pola vas...a svakako neko ko za skoro 20god vožnje nije ni ogrebao auto na parkingu,ko je morao da podmićuje saobraćajce...i neko kome u toku svake vožnje pešaci na pešačkom zahvaljuju! Ali to ne znači,da ću ja da poštujem ograničenja u levoj traci pa da ubrzam kada neki manijak pokuša sa desne strane da me pretekne. Ako tebi na ovom snimku nema ništa loše u vožnji auta sa kamerom,onda si ti batice u debeloj zabludi.
Da ne kažem,da si opasan u saobraćaju!

Виктор

pre 11 godina

Не разумем у чему је проблем на овом путу обележити 2+2 траке, када је довољно широк да се без проблема крећу возила у 2 траке у једном смеру?
Овако је једна трака широка 6 метара и људи се претичу тамо где по "осећају" треба да је трака за претицање у једном смеру?
Друга је прича што то ни то не би помогло овом у Лади да направи добру процену. Укључио се са на пут са 30 на сат, неки трен пре него што се зафулао десном траком да претекне ово возило, које натенане претиче аутобус.

Ja

pre 11 godina

Tacno se vidi da je vozac sa kamerom uvideo da lada pokusava da ga pretekne sa desne strane i zato je ubrzao da pretekne autobus.|

Vozac vozi istom brzino svo vreme ovog snimka i bas u poslednjem trenutku dodaje gas da bi pretekao autobus i pobedio ladu u tome ne dozvoleci joj da ga pretekne. Ne opravdavam vozaca lade, ali ja se cesto susrecem sa takvim vozacima na nasim putevima i apsolutno u svakom susretu sa njima razmisljam o posledicama, dam desni zmigavac usporim i pustim ga da prodje pa neka ide gde god hoce sto dalje od mene.

Nada

pre 11 godina

Vozac auta na kom je kamera je zaista vozio grozno, cesto nailazim i sama na autoputu kod nas na takve koji se razvlace vozeci levom trakom i nece pa nece da se pomere bez obzira na to koliko ti brzo ides - moras da se nabijas u njih i ablendujes da bi se smilovali.
Medjutim NIKADA, ali N I K A D A ih ne obilazim sa desne strane! Cak i ako to znaci da cu ostatak puta morati da se vucem iza njih i nerviram! (sto naravno nije nikada slucaj, pre ili kasnije se sklone). Decko koji je napravio udes snosi potpunu odgovornost za nesrecu, koliko god da je ovaj sa kamerom p***inski vozio. Uzasava me pomisao da koliko god vi pristojno i sigurno vozili, uvek mozete da poginete, ostanete invalid ili dozivotno unakazeni zbog nekog debila sa manjkom mozga i viskom testosterona i (cesto, mada ne nuzno) alkohola u krvi.

q

pre 11 godina

Pravi mali ruski neo-nacista. Kakav kreten. Ovakvi putevi su najnebezbedniji. Samo su za dobre i sigurne vozace.
Klinac je imao srece. Ovde je ispalo dobro za njega sto je totalno los vozac, pa se okrenuo i tako je lada popila udarac u zadnje levo krlo.

Dikh tu kava

pre 11 godina

@ Ladoljupci

http://www.autoreview.ru/new_site/year2001/n22/fiesta/fiesta.htm
http://cartest.omega.kz/crash/vaz_2107.html

Srećno u "tenku"..

Nemanja

pre 11 godina

Nisam citao sve komentare,ali niko se ne cudi na sigurnosno osiguranje deonice. Ovo je skoro autoput kako vidim,2x2 trake i nema nikakve ograde u sredini???...sada znam zasto i u Srbiji ima takvih deonica...ruski standard...na ovako nesto u Evropi nisam nikad naisao,cak ni u slobodnijim zemljama kao italija,grcka ili spanija...
Put je kao stvoren za mleveno meso...na ovoj brzini(preko 100kmh) dovoljna je sekunda da predjete duplu traku i direkt udarate...

Jogi Letač

pre 11 godina

@Mare, što je žena kriva? Pitanje da li je ona vozila pošto je došla sa desne strane. Možda je vozač vozila sa kamerom samo poštovao ograničenje? Nema opravdanje za vozača Lade. Ne može se preticati sa desne strane, iako je to kod nas mnogima normalno! Pošto je dupla puna linija, tu praktično i nema preticanja, a sa snimka se vidi da se saobraćaj odvijao solidnom brzinom.

Marko

pre 11 godina

Jel samo ja primecujem da vozac kamiona ( ovaj iz cijeg ugla gledamo) vozi brzom trako sporije od kamiona iz sporije trake, a zatim ubrzava bas u trenutku kad se pojavljuje lada?

Ne znam kakvi su propisi u Rusiji ali znam da je logicno da se brzom trakom vozila brze krecu nego sporijom. Po meni je i kamion podjednako kriv za sudar kao i lada, ako ne i vise. Jer prvo, usporava brzu traku, a onda ubrzava nedozvoljavajuci preticanje.

Svako ko vozi zna da su vrlo opasne situacije kao sto je ova, pa cak i one kada preticemo na dozvoljenim mestima na magistralnim putevima, kada covek koga hocete da preteknete odjenom ubrza i ne da vam da ga obidjete. Kod nas je to valjda kaznjivo zakonom, ali da li je u Rusiji e to ne znam.

Sinko

pre 11 godina

"Не разумем у чему је проблем на овом путу обележити 2+2 траке, када је довољно широк да се без проблема крећу возила у 2 траке у једном смеру? "
Problem je sto je to Rusija, kada padne sneg trecina puta je neupotrebljiva zbog nanosa snega i leda, zatim zamisli dva Zila natovarena necim oversize kako se tu preticu i najvaznije Rusi su ispodprosecni vozaci koji su navikli na siroke dumove. Drugar mi je pricao kako je jednom 10 min posmatrao s prozora vozaca kako pokusava da okrene Sobolj kombi u ulici gde bi prosecan srbin okrenuo FAP. Na kraju je sisao dole i okrenuo coveku vozilo.

Eye

pre 11 godina

Ne znam da li primecujete, ali u Ladi su bila 2 (DVA) coveka. Na snimku se vidi da je jedan izasao, a drugi ga nema nigde na snimku. Rekao bih da je ovo ipak suvozac. Ko je kriv, ko nije, ne bih u to da zalazim, ali ovde traka za preticanje koliko vidim ne postoji, a ovo "preticanje" Lade, mislim, nije nepropisno, samo je izuzetno glupo.
P.S. Samo polako i pun gas :)

Rabadzija

pre 11 godina

Svi se slazemo da je klinac budala.Ali malo vas prepoznaje razlog zasto se budala u Ladi bas kod ovog vozila nasla.Nista nismo bolji od Rusa po pitanju voznje, ako ne i gori!Sudeci naravno po desavanju na nasim ulicama a i po vasim komentarima

Vladimir Pula

pre 11 godina

Cesta im je perfektna, ali Je signalizacija nula, ako je dovoljno široka za 2 trake u svakom smjeru zašto ih nema? Ako nije onda nebi trebala bit toliko široka i nebi smjeli ljudima dozvoljavat da tako voze.
Neko kaže da je kriv ovaj sto je snimao, ma ama bas ništa nije kriv, ovaj s ladom se priključio sa sporedne i vozio paraleleno s njim i onda ovako išao bez mozga preticati, mogao je iza ovog stat trubit, blicat itd ako se ovaj nebi pomaknuo u stranu ili ubrzao.
Btw spasilo ga je to sto nije bio vezan inače bi ostao spljosten. Ne zagovaram time vožnju bez pojasa, samo konstatiram.

Danilo

pre 11 godina

Prva reakcija na snimak: Boze, budale.
Onda procitam komentare koji objasnjavaju kako je vozilo koje je obilazilo autobus bilo bezobrazno, presporo i sl., pa shvatim da nije samo vozac Lade budala, vec ih ima jos.
Nadam se samo da ce ti komentatori sto pre shvatiti da voznja nije niti igra niti takmicenje, vec nacin da se stigne iz jedne tacke u drugu, zdravi i zivi.

Diki

pre 11 godina

@ Nada,Vasa...
Vase poznavanje saobracaja je zapanjujuce.Ovo nije auto-put sa 2 vozne trake i 1 zaustavnom pa da se leva traka koristi za preticanje.To je regionalni put u Rusiji takozvana federalka,zivim u toj zemlji pa znam.drugo,vozilo iz kog je snimano ide konstantnom brzinom u delu trake i drzi rastojanje od autobusa,to sto se klipan koji je vozio Ladu preracunao u svoje vozacke sposobnosti i manevarske svog automobila sa zadnjom vucom bez i jednog elektronskog pomagala proklizavanja to je opet nesto sasvim trece.I nema ovo veze sa Srbijom,mismo za njih kulturna nacija u saobracaju,vrlo kulturna.

A nije ni nasa ibarska tako losa, onih 10km od orlovace pa prema lipovackoj

pre 11 godina

@ Виктор & KoleM

Apsolutno se slazem sa vama.
Eeeej bre, kakav put. Svaka cast!!
Aloo bre, braco Rusi, nacrtajte jos po jednu traku

seaman

pre 11 godina

za svoju kolicinu gluposti zasluzio je da pogine, ali duh Lade ga je ipak zadrzao da hoda ovozemaljskim putevima bar jos neko vrijeme....dok ne kupi drugo auto! :) bravo za djecaka! utjesna Darvinova nagrada ide doticnom!

dalibor21

pre 11 godina

(levo smetalo, 30. oktobar 2012 14:43)
u krivicnom zakonu da,ali svuda u evropi po saobracajnim propisima to je dozvoljena radnja.

Bivši sugrađanin

pre 11 godina

Slažem se sa nekima ovde koji su primetili da ovaj dečko nije bio vozač već suvozač. Na 2:37 se jasno vidi da u Ladi napred sede dva čoveka. Verovatno je vozač poginuo.

Danubius

pre 11 godina

Nakon sto se auto zaustavlja, na snimku se svo vreme vidi i lice vozaca. U poslednjoj sekundi vide se njegovi pokreti. Obratite paznju.

nemoj da ste zenomrsci

pre 11 godina

@Mare

Nisi u pravu. Zena je pritrcala sa desne strane, znaci da je sedela na suvozacevom sedistu. Da je sedela na mestu vozaca, ne bi mogla tako brzo da mu pridje, a da pre toga obidje svoj automobil. Bitno da si ti okrivio zenu, a ni sekunde nisi razmislio. Osim toga, zena govori muskarcu sa kojim je u kolima: brze, pomazi coveku, brze, brze! A on pita: kakvom coveku? I onda se vidi ona koja izvlaci onu budalu iz Lade. Znaci, zena je carica!

ja

pre 11 godina

Ako ste malo pazljivije gledali, ovaj sa ladom se ukljucion na taj put 500 metara ranije i za 30 sekundi napravio karambol.
Za neke ljude jednostavno nisu dobri putevi, a ovaj put koliko god da je lose oznacen je ipak dobar.
Sad to sto je preziveo nema mnogo veze sa autom.
I sa 80% drugih automobila isto bi bilo.
Fakticki i nije bilo pravog udarca vec dva odbijanja

Velj@

pre 11 godina

Ili sam ja lud ili slep? Ne razumem o kojoj LEVOJ traci ljudi pisu u komentarima. Koliko ja vidim, jedna je traka obelezena na putu. Obilazenje sa desne strane je zabranjeno, koliko ja znam. Ovaj kreten u ladi nije smeo ni da pokusa da pocne preticanje u ovoj situaciji, jer bi morao da pravi slalom po putu cak i da je ovaj sa kamerom prikocio da ga pusti. A cim ga natera da prikoci, znaci da ga je ugrozio. Po meni, ovaj sa ladom je kriv, i steta je sto je preziveo, ako je preziveo. Da su deca bila jos u bilo kom autu, ne daj Boze, tek tad bi bilo steta.. Taj ni grama mozga nema.

Alexandrius

pre 11 godina

Ljudi, o kojoj traci za preticanje vi pricate? Ovo je put sa po JEDNOM trakom u oba smera, ne sa dve. To znaci da NE POSTOJI traka za preticanje, a to dalje znaci da vozilo sa kamerom nije bilo bezobrazno vozeci sporo ili istom brzinom kao autobus ispred. Ako tako sagledate situaciju bice vam jasno da po zakonu (a pretpostavljam da je i u Rusiji preticanje sa desne strane apsolutno zabranjeno) vozilo sa kamerom nije nacinilo nikakav prekrsaj. Zapravo, to sto se vozaci krecu kao da postoje dve trake u jednom smeru ide na njihovu licnu odgovornost posto put jednostavno nema dve trake u jednom smeru. Vozilo sa kamerom, zbog prirode puta je moglo samo da odredi u kom delu trake ce voziti i koliko ce odstojanje od autobusa drzati. Drugim recima, ono je moglo ali i nije moralo da postuje propis koji vazi za put sa dve trake u istom smeru. Tu cinjenicu je trebao da ima na umu vozac Lade, kao i cinjenicu da preticanje sa desne strane nije dozvoljeno i da je prilikom takvog preticanja, u slucaju nesrece, on taj koji je odgovoran za istu.

Moca

pre 11 godina

Ponasanje auta sa kamerom je skroz cudno, tj. neodlucno a samim tim opasno i iritirajuce. Pretekao je vise vozila i dosao do razdaljine od desetak metara od autobusa, a onda odlucio da tako vozi vise od pola minuta. Tacno je da ovo nije put sa sve trake ali to ne znaci da po njemu da se vozi kako se kome cefne, kao na video igrici. Ili pretici ili se sklanjaj u desno. A ovaj u Ladi nije dostojan ni komentara.

Milos

pre 11 godina

ovog vozaca prvo treba neko da posalje na takvu robiju,pa dozivotno bih mu zabranio trotinet da vozi a kamoli auto,ugrozava zivote u saobracaju samo zato sto glup. Treba ga dobro tuci

Глобтротер

pre 11 godina

Не знам шта је овде крива жена. Нико од нас не може да сагледа целу ситуацију, али је очигледно да се ово дериште без мозга укључује на пут неких 20-30 секунди раније са десне стране (на 2:15), и са те исте десне стране претиче. Тако да овај глупан сигурно није изгубио живце чекајући 3 минута. Али мало му је фалило да изгуби главу, а можда да још некога, ни кривог ни дужног, поведе са собом.