Kako do polovnjaka sa garancijom?

Toyota Centar Beograd od 17. septembra svojim kupcima u Srbiji daje šestomesečnu garanciju pri kupovini korišćenog vozila iz njihove ponude.

Pošaljite komentar
 1. Bolje je uzeti 5 god staru KIA-u, pa vam ostaje još 2 pune god. Iako nijesam simpatizer ove marke, činjenice govore za sebe.
  (Macak, 19. septembar 2012 18:08)

  # Link komentara

 2. Po starom srpskom običaju: gomila naših sunarodnika o svemu sve zna. Na žalost to se i kod ovakvih komentara dogodilo. Gospodo prvo pogledajte zakone Republike Srbije pa onda stavljajte ovakve paušalne i zajedljive komentare:

  U pogledu garancije za polovna vozila koje bi prodavac davao kupcima ne postoje nikakve zakonske obaveze da prodavac polovnog vozila daje odnosno ne daje garanciju. Nema smetnji da se uz poštovanje Zakona o obligacionim odnosima ugovara izdavanje garancije prilikom prodaje polovnih vozila. Ono što je neophodno jeste da se kupcu izda garantni list u svemu u skladu sa članom 56. Zakona o zaštiti potrošača.

  Garancija ne isključuje niti utiče na prava potrošača u vezi sa saobraznošću robe ugovoru.

  S druge strane, obzirom da se član 56 Zakona o zaštiiti potrošača poziva na član 54 istog u kome se navode prava potrošača koje svaka garancija mora da sadrži, potrebno je da u tekst garancije umetnu i ova prava sa kojima mora biti upoznat kupac prilikom kupovine polovnog vozila.

  Drugim rečima SAOBRAZNOST iz Zakona o zaštiti potrošača nije isto što i garancija!
  (DOKLE?, 19. septembar 2012 16:16)

  # Link komentara

 3. I to daju bednih 6 meseci garancije, ako u roku o 15 dana uradis veliki servis, koji kosta obicno preko 500e. Sramota, trebali su da daju mionimum godinu dana garancije i obavezno uraditi veliki servis na vozilu besplatno, tako rade dobri prodavci. Ja prvi ne bih kupio auto za koji proizvodjac moze dati samo 5.000km garancije da se nece pokvariti, a gde su jos 100-200 hiljada, koje planiram da ga vozim, znaci da ce se kvariti non-stop?
  (Pedja, 19. septembar 2012 16:14)

  # Link komentara

 4. Ček, ček, pa zar garancija nije na sve godinu dana?

  Plus oni je USLOVLJAVAJU time da pre toga prvo uradite servis kod njih, i ugradite NOVE delove (na koje garancija MORA da bude bar godinu dana min), i to naravno da platite par stotina Evra.

  Čini mi se da je ovo posao za inspekciju.
  (zabezeknut, 19. septembar 2012 15:39)

  # Link komentara

 5. Da li je moguće da u ovoj državi niko, ali niko ne ferma zakone ni 2 posto. Pa zakonska garancija na polovna vozila je godinu dana, a ako prodavac ne izda takvu pisanu garanciju, rok se produžuje na 2 godine. Šta se ovo dešava nije mi jasno. Ej još se i reklamiraju i ističu to kao plus. Dajemo 6 meseci umesno ništa. A obavezan servis u roku od 15 dana neću ni da komentarišem.
   (Pravi Nik, 19. septembar 2012 15:24)

  # Link komentara

 6. Ovakvo sprdanje sa potrošačima može samo u zemljama gde je nizak nivo svesti i informisanosti potrošača o svojim pravima. Gde država i sistem sudova ne gleda da zaštiti građanina, kao i to da su na meti zemlje gde su ljudi inertni da se učlane u udruženja za zaštitu potrošača i bore za svoja prava, tj svoj novac - svoj rad.

  Nije ovo samo Tojotina zloupotreba. Svi ovako "čerupaju".
  A vala kako smo neobrazovani i treba. Pa se posle lupajte šakama u glavu.
  Biće kasno.
  (gljivar, 19. septembar 2012 14:42)

  # Link komentara

 7. hahahaa koji sampioni gluposti.a dal ste samo videli cene polovnih vozila na njihovom sajtu?celica 2004 sa predjenih 137000 - 9500 EUR-a!!!
  hahahaha!pa trebaju 5 godina garanciju za te pare da daju.
  na sajtu liying kuce koja pocinje sa HY... za te pare moze da se kupi
  AUDI A3 V6 3.2 sa predjenih 50K i ko bombona.
  njihov sajt pratim vec godinu dana i broj vozila se samo uvecava a oni ne kapiraju da su im cene NENORMALNE nego daju garanciju to je kljucno!pa po novom zakonu svi prodavci moraju da daju garanciju 6 meseci.koji amateri.
  (alex, 19. septembar 2012 14:35)

  # Link komentara

 8. Toyota je jedan od najvećih svetskih proizvođača a u Srbiji ima veoma neozbiljnog i neprofesionalnog ovlašćenog predstavnika. Pre mesec dana na njihov mejl sam poslao upit za cenu malog i velikog servisa za vozilo Toyota RAV4 i nikada nisam dobio odgovor, a skoro je na jednoj televiziji bila reportaža kako su prevarili ženu prilikom reklamacije motora u garantnom roku. Razmišljao sam o Toyoti ali uz ovakvog distributera i servis ne hvala.
  (Vladan Jova, 19. septembar 2012 14:11)

  # Link komentara

 9. Sprdnja, to ima samo u Srbiji. . . Cuj 6 meseci ili 5.000 km. Kakva je to garancija,to za mesec dana predjem .
  (Milosh, 19. septembar 2012 12:38)

  # Link komentara

 10. Uslov za garanciju obavljen servis kod njih za tek kupljeno vozilo?! Pa ovo je posao za inspekciju!
  (Filip, 19. septembar 2012 12:17)

  # Link komentara

 11. Pretrgli su se sa garancijom...
   (Rambo, 19. septembar 2012 11:19)

  # Link komentara

 12. Sjajan članak. Pored toga što je svojevrsno pucanje u sopstvenu nogu, s obzirom da je u skladu sa zakonom, garancija najmanje godinu dana, pa naviše. Možda bi PR i pravne službe auto-dilera ipak trebalo da porazmisle pre plasiranja ovakvih vesti, pre svega kontraproduktivnih.
  Što se mene lično tiče, vest mi ne smeta. Sve da u njoj piše da je garancija 6, 7, 8, 5.. meseci, ja ću da im reklamiram auto u roku od godinu dana, šta god u garantnom listu pisalo, a oni neka mi ne uvaže istu, ako su uvereni da ne treba.. :-)
  (Dikh tu kava, 19. septembar 2012 11:06)

  # Link komentara

 13. Prodajem, skodu fabiu 270.000km iz 2005-te, dajem garanciju na 5000km ili 6 meseci... overavam ugovor u sudu. Dajte molim vas, 5000km, toliko predjem za mesec dana...
   (Milun, 19. septembar 2012 10:58)

  # Link komentara