Petak, 29.06.2012.

15:02

Suzuki SX4 za 9.990 evra

Izvor: B92

Suzuki SX4 za 9.990 evra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

zeljko jovanovic

pre 10 godina

pohvale za Zeljku iz Eurosumara .Moze da daje daje savete prodavcima iz opela,tojote i mazde ,kod kojih sam bio pre kupovine.SX4 1,6 odlican gradski auto (moze i za celu Srbiju) ima sve sto vam treba: velike retrovizore,klimu, navigaciju,veliki tocak 205/60/16 koji nosi i audi a6

Megapland

pre 11 godina

Dakle, ustanem ja , u pola šes` ... kad ono, puna bašta vode!

Tj.snega. Pišem utisak od pre pola godine, inspirisan tragedijom na Bgd ulicama. Zasto nisam ovo napisao tada? šta reci, lenj sam do bola...

Pozelim da zamenim Astru za neko cudo koje ima 4x4

I odem do Eurosumara, cenim komšije smo na Konjarniku, pa mora da su fini ljudi :)

Povedem devojcicu da mi pravi društvo, sednem u auto i primetim sledece:
Plastika jeste katastrofa, ili da budem precizniji - jeftina i tvrda.
Nema prostora za noge/kolena cak i kad se sediste pomeri do kraja. Za moju visinu (190cm).Sta li ce reci tek oni "elegantno popunjeni", ne znam..
Gepek jeste mali, ali kako kaze neko, draga gospodo,za transport poljoprivrednih proizvoda (a ja dodajem)iz vašeg zavicaja..jednostavno nije.

To su mane.

Pozitivno je sledece:
Motor/obrtni momenat
Prenos - dobar menjac i lanac umesto kaiša
Aktivna i pasivna bezbednost
Muzika/zvucnici i naravno
4x4 pogon

Nudili su mi test drive bez problema koje je neko navodio ali sam iscoolirao..

Sto se tice exterijera-to je stvar licnog ukusa.

Cenim da sledeca generacija ima dobru osnovu i ako isprave ovo, gore navedeno, a zadrze pristojnu cenu imati jednog kupca više a u svakom slucaju test voznja se podrazumava ;)

The Ja

TechnicsV

pre 11 godina

Automobil za svaku preporuku,posedujem godinu dana SX4 sa 4X4 pogonom i GS opremom. Sipate gorivo, menjate ulje i filter i to je sve. Pogledajte njegove testove u Engleskoj i u svetu. Auto koji ima najbolji koeficijent isplativosti što u našim ograničenim finansijskim uslovima mnogo znači. Ima i taj pečat vizuelnosti, primetljiv je a ne napadan. Poseban su slučaj naši auto časopisi koji pišu samo o "određenim" automobilima određenih marki. Pošto Škoda proda preko dvestotine automobila mesečno a Toyota četrdesetak i kusur a Suzuki dvadesetak i nešto malo više, izvedeni zaključak je da Škoda predstavlja PREMIUM Brend u Srbiji i u odnosu na ova dva predstavlja mnogo bolju kupovinu. Ali američka ambasada u Sarajevu se opredelila za SX4 ne za YETI. Šta je sa Novim Zelandom, Kanadom, Amerikom..., kompletne policije pojedinih zemalja koriste SX4. Ovo nije favorizovanje SX4 već predstavlja poziv na razmišljanje o mogućnosti izbora i jednoj dalekoistočnoj porodičnoj firmi koja je osnovana davne 1908. godine.

Giga

pre 11 godina

Niko nije rekao da je SX4 lose vozilo. Naprotiv. Pouzdan automobil sa prakticno 0 kvarova. Malo je tvrdji, ali nebitno, odlicno lezanje na drumu. Jeftin servis. Proizvodjac daje tacne podatke sto se tice potrosnje.
Komentatori koji u okviru ove cene pominju los 4X4 treba da znaju da je za 9990 pomenuti model bez pogona na 4 tocka, te je komentar na tu temu iluzoran.
Koliko je sve navedeno tacno, isto tako je tacno da je vozilo staro vec 6 godina bez stilskih zahvata na eksterijeru i 2,5 promene u enterijeru.
Ako se kupuje nov model, kupuje se model koji nije na zalasku karijere.
U njegovoj klasi automobili su manji po volumenu ali imaju bar 30 lit veci gepek. Ako cemo da investiramo u Thule onda mozemo da vozimo bilo kojeg patuljka B klase, zar ne?
Sivkasta plastika podseca na moj stari Yugo. Oni koji kazu da je kvalitetnija od fau ve, krajnje maliciozno dezinformisu kupce.
Svi testovi koji pominju pomenute mane i isticu pomenute vrline mogu biti nadjeni na YT.
Prema tome, trolovanje mogu da spomenu samo oni kojima je ovo vrhunac kupovne moci kao sto je nekada isto takvima bio vrh Golf II, ili Punto.
I to je tacno kao i sve gore navedeno u sta se moze uveriti svako odlaskom u autosalon ili izlaskom na internet.

Dejan L

pre 11 godina

Projektovan u saradnji sa Fijatom. Fijat Sedici je njegov brat blizanac.
Ovaj SX4 je kraći od Golfa VI samo 10cm. Nema velik prtljažnik, ali je zato inženjerski biser komfora. Ta vrlina mu je od Fijata, majstora malih automobila. Plastika je bolja nego kod VW grupe. A dizajn je klasičan.
SX4 sa 4.10m dužine, samo 4cm je kraći od budućeg 500L, a takođe i 14cm duži od VW Polo-a.

Bane

pre 11 godina

(Giga, 30. jun 2012 17:04)

Automobil je na zalasku i novi model ide sledeće godine. Lično mislim da je 2006. kad je napravljen bio daleko ispred ostalih. 2-3 godine niko nije pravio crossover a onda su svi ostali počeli. Ali niko nije vozio reli šampionat sa tim crossoverima kao Suzuki i zbog toga mislim da je ovo odličan auto. Inače motor su menjali 2 puta i prenos jednom, poslednji put u januaru 2010. da se usklade sa euro 5 normama. Kod nas se ne može nabaviti 6-stepeni cvt jer te modele Eurosumar ne prodaje (mislim da u evropi taj menjač ide u paru samo sa dizel 2,0 motorom)
Ne znam kakav problem imaš sa plastikom, ja imam auto 4 godine, stalno stoji parkiran na suncu bez ikakve zaštite i plastika niti zuji niti krcka. Jeste malo tvrđa na nekim mestima ali uglavnom je dobra posebno na centralnoj konzoli i mostu.
Gepek je premali ako se auto koristi za transport poljoprivrednih proizvoda. Takođe je premali za odlazak četvoročlane porodice na godišnji odmor. U tom slučaju montiraj Thule na krovne šine i to je to. Za ostale namene je gepek dovoljan iako je verovatno među manjima u klasi.
Eurosumar neću da komentarišem, moj kontakt sa njima se svodio na obavezni servis u garantnom roku. Kasnije sam prešao kod svog starog majstora koji mi je servisirao Swifta.

4x4

pre 11 godina

Sasvim ok auto, ima mi ga drug, solidno prostran koliko to on moze da bude s obzirom na njegove dimenzije, svidja mi se izlged ali mi se ne svidja kako drzi krivine.. to bi moglo dosta bolje.. ali sve u svemu sasvim pristojan auto i rado bih ga pazario..

Ja

pre 11 godina

Ovo je pravi auto za parove i porodice sa manjom decom. Za te pare, uvek ću uzeti Suzukija pre Dačije, pa makar na more nosio krovni kofer!

Pittsburgh

pre 11 godina

O "kriimalno losoj plastici" pricaju oni koji nisu usli u SX4. plastika je istog kvaliteta ili i bolja nego u VW ! potrosnja u gradu, max 8 litara sa klimom, na otvorenom (do 120 km/h, bez klime) 5 litara . Sedista su udobna, upravljivost odlicna. a reci da Suzuki ima los 4x4 pogon je glupost svetska. kao kad bi rekli da su francuska kola neudobna. autu je mana mali gepek, ali zato moze da uparkira tamo gde neki Cherokee, ili BMW X5 ne mogu. uostalom, SX4 je 'cross-over' tip vozila,tj gradski-terenac. Kome treba da se penje po planinama, nek kupi ladu nivu, ili nek odvojih 50.000 za Range Rovera.

Milan

pre 11 godina

Plastika u kolima kriminalno jeftina, troši nenormalno, nema pravI 4wd, neupravljiv i uzasno malo mesta ima u njemu. Zaobići.
(Jap, 30. jun 2012 00:41)

Evo trola, verovatno plaćenog.

Imam ovaj auto i mogu reći da je:

Plastika na nivou (ajde da ne širim priču) japanskih auta iz ove klase, mene jedino malo nervira plastika na vratima, dok je konzola i ostalo sasvim ok. Vozim i Ford Focus i mislim da je izuzev plastike na vratima bolje urađena u SX4 nego u Focusu.

Troši u gradu 8-9l, na autoputu oko 6,5-7l pri brzinama 130-140km/h. Varijacije su zbog godišnjeg doba i načina vožnje.

Za ove pare ne dobijate 4wd (tj iAWD) pa je komentar besmislen. iAWD je inače veoma dobar u odnosu na slične konkurentske pogone, a jeftiniji je za održavanje. U svakom slučaju potpuno primeren jednom ovakvom automobilu. U Vitari i Jimny-ju je drugačiji tip pogona ali to su SUV i pravi mali terenac - dakle druge kategorije automobila.

Automobil je izuzetno upravljiv i to mu je zaista izrazito dobra karakteristika. Po ovome znam da je gornji komentar pisao trol.

Automobil je izuzetno prostran u kabini po širini i po visini. Jedina mana u vezi prostranosti je prtljažnik.

Još nešto - serviseri kažu da je u ovoj generaciji (od 2006 do danas) ovo najpouzdaniji Suzuki automobil. U prethodnoj generaciji to je bio Swift.

Mislim da vredi svaku paru kao univerzalno vozilo posebno u verziji sa pogonom na 4 točka.

Giga

pre 11 godina

SX4 je pouzdano vozilo, i uopste nije veliki potrosac sa 1600ccm 120KS i 8lit u gradu.
Medjutim.
Automobil je uveliko na zalasku karijere a nije doziveo pravi uplift, izuzev par kozmetickih prevara.
Plastika je kriminalna.
Gepek je sramotno mali.
Eurosummar je posebna prica. Vozilo ne mozete da probate izuzev ako salon ne namoli nekog od kupaca da vam da vozilo na probu. Bruka!

vlada

pre 11 godina

odlična ponuda.
meni se kod ovog auta ne svidjaju sedišta - nekako su mi uzana i ne uverljiva u krivinama! Kvalitet plastike unutra je odličan uzevši cenu u obzir, ponuda prostora relativno dobra, gepek malo manji ali i auto nije neki megaloman ima jedva nesto više od 4 metra...

Genije

pre 11 godina

I do sada je bio povoljan, a ovo je neverovatno. Da su napravili Sx4+2 (veći gepek), proizvodnja ne bi mogla da zadovolji potražnju!

Pittsburgh

pre 11 godina

@Vozim ga vec godinu dana i prezadovoljan sam. ja imam GS model (4x4, ESP) itd. mane su mu: mali gepek, malo veca buka na vecim brzinama. sve ostalo super, naravno, za te pare.
@Miroslav: a koja je onda realna cena za, na primer Mercedes B klase ? da li je realno da nova B klasa, kosta skoro 10.000 eura vise, nego na primer, nov Reno Scenic, u istoj/slicnoj opremi i jacini motora ?
Mislim da "realnu cenu" automobila diktira trziste.

E72

pre 11 godina

Na sajmu sam malo razgledao ovaj auto i zasvidjao mi se,posebno polozaj za volanom.Lepo izgleda kada ga vidimo na ulici.Tako da bih ja pazario ovaj model za te pare,samo kada bih imao :(. SX4 i Astra III Classic verovatno 2 najbolje kupovine do 10000eur

Dejan L

pre 11 godina

Odličan. Dovoljno je 1 sesti u njega i sve predrasude o istočnjačkim vozilima postaju prošlost! Sandero Stepway košta 9.200€ koji nije ni prići ni polovnom Suzukiju. Japanski precizan i kvalitetan, BEZBEDAN, sve što Sandero nije

Miroslav

pre 11 godina

Ovo je prava cena ovog automobila koji je 2008. koštao 15 000 eur. Cene automobila su decenijama naduvavane preko svake mere: 1978. je prosečan Nemac trebao da radi samo tri meseca da bi zaradio za Golfa I. Pre početka krize prosečnom Nemcu za kupovinu Golfa VI je trebalo 8 do 10 meseci. Kriza je svela cenu automobila na njihovu pravu vrednost.

Environmental Technologist

pre 11 godina

Nedavno sam kupio ovaj auto, i mislim da je za tu cijenu odlicna kupovina. Dosuse, u Kanadi je sx4 ponuda malo drugacija, model koji ja imam je 2.0/150ks, sa 8 vazdusnih jastuha i CVT menjacem koji ima opciju prelaska na manuelni (manutronic) mod. Proizvoden je u Japanu, i nema bočne zaštitne lajsne na vratima (koje mogu biti vrlo korisne u zastiti auta od ogrebotina i sitnih udaraca).
Najveci minus ovog auta, po mom misljenju, je tvrda interior plastika, ali to obicno ide sa Japancima u ovoj cenovnoj klasi.

Miroslav

pre 11 godina

Ovo je prava cena ovog automobila koji je 2008. koštao 15 000 eur. Cene automobila su decenijama naduvavane preko svake mere: 1978. je prosečan Nemac trebao da radi samo tri meseca da bi zaradio za Golfa I. Pre početka krize prosečnom Nemcu za kupovinu Golfa VI je trebalo 8 do 10 meseci. Kriza je svela cenu automobila na njihovu pravu vrednost.

Dejan L

pre 11 godina

Odličan. Dovoljno je 1 sesti u njega i sve predrasude o istočnjačkim vozilima postaju prošlost! Sandero Stepway košta 9.200€ koji nije ni prići ni polovnom Suzukiju. Japanski precizan i kvalitetan, BEZBEDAN, sve što Sandero nije

Environmental Technologist

pre 11 godina

Nedavno sam kupio ovaj auto, i mislim da je za tu cijenu odlicna kupovina. Dosuse, u Kanadi je sx4 ponuda malo drugacija, model koji ja imam je 2.0/150ks, sa 8 vazdusnih jastuha i CVT menjacem koji ima opciju prelaska na manuelni (manutronic) mod. Proizvoden je u Japanu, i nema bočne zaštitne lajsne na vratima (koje mogu biti vrlo korisne u zastiti auta od ogrebotina i sitnih udaraca).
Najveci minus ovog auta, po mom misljenju, je tvrda interior plastika, ali to obicno ide sa Japancima u ovoj cenovnoj klasi.

E72

pre 11 godina

Na sajmu sam malo razgledao ovaj auto i zasvidjao mi se,posebno polozaj za volanom.Lepo izgleda kada ga vidimo na ulici.Tako da bih ja pazario ovaj model za te pare,samo kada bih imao :(. SX4 i Astra III Classic verovatno 2 najbolje kupovine do 10000eur

Genije

pre 11 godina

I do sada je bio povoljan, a ovo je neverovatno. Da su napravili Sx4+2 (veći gepek), proizvodnja ne bi mogla da zadovolji potražnju!

Giga

pre 11 godina

SX4 je pouzdano vozilo, i uopste nije veliki potrosac sa 1600ccm 120KS i 8lit u gradu.
Medjutim.
Automobil je uveliko na zalasku karijere a nije doziveo pravi uplift, izuzev par kozmetickih prevara.
Plastika je kriminalna.
Gepek je sramotno mali.
Eurosummar je posebna prica. Vozilo ne mozete da probate izuzev ako salon ne namoli nekog od kupaca da vam da vozilo na probu. Bruka!

Ja

pre 11 godina

Ovo je pravi auto za parove i porodice sa manjom decom. Za te pare, uvek ću uzeti Suzukija pre Dačije, pa makar na more nosio krovni kofer!

Milan

pre 11 godina

Plastika u kolima kriminalno jeftina, troši nenormalno, nema pravI 4wd, neupravljiv i uzasno malo mesta ima u njemu. Zaobići.
(Jap, 30. jun 2012 00:41)

Evo trola, verovatno plaćenog.

Imam ovaj auto i mogu reći da je:

Plastika na nivou (ajde da ne širim priču) japanskih auta iz ove klase, mene jedino malo nervira plastika na vratima, dok je konzola i ostalo sasvim ok. Vozim i Ford Focus i mislim da je izuzev plastike na vratima bolje urađena u SX4 nego u Focusu.

Troši u gradu 8-9l, na autoputu oko 6,5-7l pri brzinama 130-140km/h. Varijacije su zbog godišnjeg doba i načina vožnje.

Za ove pare ne dobijate 4wd (tj iAWD) pa je komentar besmislen. iAWD je inače veoma dobar u odnosu na slične konkurentske pogone, a jeftiniji je za održavanje. U svakom slučaju potpuno primeren jednom ovakvom automobilu. U Vitari i Jimny-ju je drugačiji tip pogona ali to su SUV i pravi mali terenac - dakle druge kategorije automobila.

Automobil je izuzetno upravljiv i to mu je zaista izrazito dobra karakteristika. Po ovome znam da je gornji komentar pisao trol.

Automobil je izuzetno prostran u kabini po širini i po visini. Jedina mana u vezi prostranosti je prtljažnik.

Još nešto - serviseri kažu da je u ovoj generaciji (od 2006 do danas) ovo najpouzdaniji Suzuki automobil. U prethodnoj generaciji to je bio Swift.

Mislim da vredi svaku paru kao univerzalno vozilo posebno u verziji sa pogonom na 4 točka.

Pittsburgh

pre 11 godina

@Vozim ga vec godinu dana i prezadovoljan sam. ja imam GS model (4x4, ESP) itd. mane su mu: mali gepek, malo veca buka na vecim brzinama. sve ostalo super, naravno, za te pare.
@Miroslav: a koja je onda realna cena za, na primer Mercedes B klase ? da li je realno da nova B klasa, kosta skoro 10.000 eura vise, nego na primer, nov Reno Scenic, u istoj/slicnoj opremi i jacini motora ?
Mislim da "realnu cenu" automobila diktira trziste.

Bane

pre 11 godina

(Giga, 30. jun 2012 17:04)

Automobil je na zalasku i novi model ide sledeće godine. Lično mislim da je 2006. kad je napravljen bio daleko ispred ostalih. 2-3 godine niko nije pravio crossover a onda su svi ostali počeli. Ali niko nije vozio reli šampionat sa tim crossoverima kao Suzuki i zbog toga mislim da je ovo odličan auto. Inače motor su menjali 2 puta i prenos jednom, poslednji put u januaru 2010. da se usklade sa euro 5 normama. Kod nas se ne može nabaviti 6-stepeni cvt jer te modele Eurosumar ne prodaje (mislim da u evropi taj menjač ide u paru samo sa dizel 2,0 motorom)
Ne znam kakav problem imaš sa plastikom, ja imam auto 4 godine, stalno stoji parkiran na suncu bez ikakve zaštite i plastika niti zuji niti krcka. Jeste malo tvrđa na nekim mestima ali uglavnom je dobra posebno na centralnoj konzoli i mostu.
Gepek je premali ako se auto koristi za transport poljoprivrednih proizvoda. Takođe je premali za odlazak četvoročlane porodice na godišnji odmor. U tom slučaju montiraj Thule na krovne šine i to je to. Za ostale namene je gepek dovoljan iako je verovatno među manjima u klasi.
Eurosumar neću da komentarišem, moj kontakt sa njima se svodio na obavezni servis u garantnom roku. Kasnije sam prešao kod svog starog majstora koji mi je servisirao Swifta.

Pittsburgh

pre 11 godina

O "kriimalno losoj plastici" pricaju oni koji nisu usli u SX4. plastika je istog kvaliteta ili i bolja nego u VW ! potrosnja u gradu, max 8 litara sa klimom, na otvorenom (do 120 km/h, bez klime) 5 litara . Sedista su udobna, upravljivost odlicna. a reci da Suzuki ima los 4x4 pogon je glupost svetska. kao kad bi rekli da su francuska kola neudobna. autu je mana mali gepek, ali zato moze da uparkira tamo gde neki Cherokee, ili BMW X5 ne mogu. uostalom, SX4 je 'cross-over' tip vozila,tj gradski-terenac. Kome treba da se penje po planinama, nek kupi ladu nivu, ili nek odvojih 50.000 za Range Rovera.

TechnicsV

pre 11 godina

Automobil za svaku preporuku,posedujem godinu dana SX4 sa 4X4 pogonom i GS opremom. Sipate gorivo, menjate ulje i filter i to je sve. Pogledajte njegove testove u Engleskoj i u svetu. Auto koji ima najbolji koeficijent isplativosti što u našim ograničenim finansijskim uslovima mnogo znači. Ima i taj pečat vizuelnosti, primetljiv je a ne napadan. Poseban su slučaj naši auto časopisi koji pišu samo o "određenim" automobilima određenih marki. Pošto Škoda proda preko dvestotine automobila mesečno a Toyota četrdesetak i kusur a Suzuki dvadesetak i nešto malo više, izvedeni zaključak je da Škoda predstavlja PREMIUM Brend u Srbiji i u odnosu na ova dva predstavlja mnogo bolju kupovinu. Ali američka ambasada u Sarajevu se opredelila za SX4 ne za YETI. Šta je sa Novim Zelandom, Kanadom, Amerikom..., kompletne policije pojedinih zemalja koriste SX4. Ovo nije favorizovanje SX4 već predstavlja poziv na razmišljanje o mogućnosti izbora i jednoj dalekoistočnoj porodičnoj firmi koja je osnovana davne 1908. godine.

Dejan L

pre 11 godina

Projektovan u saradnji sa Fijatom. Fijat Sedici je njegov brat blizanac.
Ovaj SX4 je kraći od Golfa VI samo 10cm. Nema velik prtljažnik, ali je zato inženjerski biser komfora. Ta vrlina mu je od Fijata, majstora malih automobila. Plastika je bolja nego kod VW grupe. A dizajn je klasičan.
SX4 sa 4.10m dužine, samo 4cm je kraći od budućeg 500L, a takođe i 14cm duži od VW Polo-a.

vlada

pre 11 godina

odlična ponuda.
meni se kod ovog auta ne svidjaju sedišta - nekako su mi uzana i ne uverljiva u krivinama! Kvalitet plastike unutra je odličan uzevši cenu u obzir, ponuda prostora relativno dobra, gepek malo manji ali i auto nije neki megaloman ima jedva nesto više od 4 metra...

4x4

pre 11 godina

Sasvim ok auto, ima mi ga drug, solidno prostran koliko to on moze da bude s obzirom na njegove dimenzije, svidja mi se izlged ali mi se ne svidja kako drzi krivine.. to bi moglo dosta bolje.. ali sve u svemu sasvim pristojan auto i rado bih ga pazario..

Giga

pre 11 godina

Niko nije rekao da je SX4 lose vozilo. Naprotiv. Pouzdan automobil sa prakticno 0 kvarova. Malo je tvrdji, ali nebitno, odlicno lezanje na drumu. Jeftin servis. Proizvodjac daje tacne podatke sto se tice potrosnje.
Komentatori koji u okviru ove cene pominju los 4X4 treba da znaju da je za 9990 pomenuti model bez pogona na 4 tocka, te je komentar na tu temu iluzoran.
Koliko je sve navedeno tacno, isto tako je tacno da je vozilo staro vec 6 godina bez stilskih zahvata na eksterijeru i 2,5 promene u enterijeru.
Ako se kupuje nov model, kupuje se model koji nije na zalasku karijere.
U njegovoj klasi automobili su manji po volumenu ali imaju bar 30 lit veci gepek. Ako cemo da investiramo u Thule onda mozemo da vozimo bilo kojeg patuljka B klase, zar ne?
Sivkasta plastika podseca na moj stari Yugo. Oni koji kazu da je kvalitetnija od fau ve, krajnje maliciozno dezinformisu kupce.
Svi testovi koji pominju pomenute mane i isticu pomenute vrline mogu biti nadjeni na YT.
Prema tome, trolovanje mogu da spomenu samo oni kojima je ovo vrhunac kupovne moci kao sto je nekada isto takvima bio vrh Golf II, ili Punto.
I to je tacno kao i sve gore navedeno u sta se moze uveriti svako odlaskom u autosalon ili izlaskom na internet.

Megapland

pre 11 godina

Dakle, ustanem ja , u pola šes` ... kad ono, puna bašta vode!

Tj.snega. Pišem utisak od pre pola godine, inspirisan tragedijom na Bgd ulicama. Zasto nisam ovo napisao tada? šta reci, lenj sam do bola...

Pozelim da zamenim Astru za neko cudo koje ima 4x4

I odem do Eurosumara, cenim komšije smo na Konjarniku, pa mora da su fini ljudi :)

Povedem devojcicu da mi pravi društvo, sednem u auto i primetim sledece:
Plastika jeste katastrofa, ili da budem precizniji - jeftina i tvrda.
Nema prostora za noge/kolena cak i kad se sediste pomeri do kraja. Za moju visinu (190cm).Sta li ce reci tek oni "elegantno popunjeni", ne znam..
Gepek jeste mali, ali kako kaze neko, draga gospodo,za transport poljoprivrednih proizvoda (a ja dodajem)iz vašeg zavicaja..jednostavno nije.

To su mane.

Pozitivno je sledece:
Motor/obrtni momenat
Prenos - dobar menjac i lanac umesto kaiša
Aktivna i pasivna bezbednost
Muzika/zvucnici i naravno
4x4 pogon

Nudili su mi test drive bez problema koje je neko navodio ali sam iscoolirao..

Sto se tice exterijera-to je stvar licnog ukusa.

Cenim da sledeca generacija ima dobru osnovu i ako isprave ovo, gore navedeno, a zadrze pristojnu cenu imati jednog kupca više a u svakom slucaju test voznja se podrazumava ;)

The Ja

zeljko jovanovic

pre 10 godina

pohvale za Zeljku iz Eurosumara .Moze da daje daje savete prodavcima iz opela,tojote i mazde ,kod kojih sam bio pre kupovine.SX4 1,6 odlican gradski auto (moze i za celu Srbiju) ima sve sto vam treba: velike retrovizore,klimu, navigaciju,veliki tocak 205/60/16 koji nosi i audi a6

Giga

pre 11 godina

Niko nije rekao da je SX4 lose vozilo. Naprotiv. Pouzdan automobil sa prakticno 0 kvarova. Malo je tvrdji, ali nebitno, odlicno lezanje na drumu. Jeftin servis. Proizvodjac daje tacne podatke sto se tice potrosnje.
Komentatori koji u okviru ove cene pominju los 4X4 treba da znaju da je za 9990 pomenuti model bez pogona na 4 tocka, te je komentar na tu temu iluzoran.
Koliko je sve navedeno tacno, isto tako je tacno da je vozilo staro vec 6 godina bez stilskih zahvata na eksterijeru i 2,5 promene u enterijeru.
Ako se kupuje nov model, kupuje se model koji nije na zalasku karijere.
U njegovoj klasi automobili su manji po volumenu ali imaju bar 30 lit veci gepek. Ako cemo da investiramo u Thule onda mozemo da vozimo bilo kojeg patuljka B klase, zar ne?
Sivkasta plastika podseca na moj stari Yugo. Oni koji kazu da je kvalitetnija od fau ve, krajnje maliciozno dezinformisu kupce.
Svi testovi koji pominju pomenute mane i isticu pomenute vrline mogu biti nadjeni na YT.
Prema tome, trolovanje mogu da spomenu samo oni kojima je ovo vrhunac kupovne moci kao sto je nekada isto takvima bio vrh Golf II, ili Punto.
I to je tacno kao i sve gore navedeno u sta se moze uveriti svako odlaskom u autosalon ili izlaskom na internet.

Dejan L

pre 11 godina

Odličan. Dovoljno je 1 sesti u njega i sve predrasude o istočnjačkim vozilima postaju prošlost! Sandero Stepway košta 9.200€ koji nije ni prići ni polovnom Suzukiju. Japanski precizan i kvalitetan, BEZBEDAN, sve što Sandero nije

Giga

pre 11 godina

SX4 je pouzdano vozilo, i uopste nije veliki potrosac sa 1600ccm 120KS i 8lit u gradu.
Medjutim.
Automobil je uveliko na zalasku karijere a nije doziveo pravi uplift, izuzev par kozmetickih prevara.
Plastika je kriminalna.
Gepek je sramotno mali.
Eurosummar je posebna prica. Vozilo ne mozete da probate izuzev ako salon ne namoli nekog od kupaca da vam da vozilo na probu. Bruka!

Environmental Technologist

pre 11 godina

Nedavno sam kupio ovaj auto, i mislim da je za tu cijenu odlicna kupovina. Dosuse, u Kanadi je sx4 ponuda malo drugacija, model koji ja imam je 2.0/150ks, sa 8 vazdusnih jastuha i CVT menjacem koji ima opciju prelaska na manuelni (manutronic) mod. Proizvoden je u Japanu, i nema bočne zaštitne lajsne na vratima (koje mogu biti vrlo korisne u zastiti auta od ogrebotina i sitnih udaraca).
Najveci minus ovog auta, po mom misljenju, je tvrda interior plastika, ali to obicno ide sa Japancima u ovoj cenovnoj klasi.

Dejan L

pre 11 godina

Projektovan u saradnji sa Fijatom. Fijat Sedici je njegov brat blizanac.
Ovaj SX4 je kraći od Golfa VI samo 10cm. Nema velik prtljažnik, ali je zato inženjerski biser komfora. Ta vrlina mu je od Fijata, majstora malih automobila. Plastika je bolja nego kod VW grupe. A dizajn je klasičan.
SX4 sa 4.10m dužine, samo 4cm je kraći od budućeg 500L, a takođe i 14cm duži od VW Polo-a.

Pittsburgh

pre 11 godina

@Vozim ga vec godinu dana i prezadovoljan sam. ja imam GS model (4x4, ESP) itd. mane su mu: mali gepek, malo veca buka na vecim brzinama. sve ostalo super, naravno, za te pare.
@Miroslav: a koja je onda realna cena za, na primer Mercedes B klase ? da li je realno da nova B klasa, kosta skoro 10.000 eura vise, nego na primer, nov Reno Scenic, u istoj/slicnoj opremi i jacini motora ?
Mislim da "realnu cenu" automobila diktira trziste.

Pittsburgh

pre 11 godina

O "kriimalno losoj plastici" pricaju oni koji nisu usli u SX4. plastika je istog kvaliteta ili i bolja nego u VW ! potrosnja u gradu, max 8 litara sa klimom, na otvorenom (do 120 km/h, bez klime) 5 litara . Sedista su udobna, upravljivost odlicna. a reci da Suzuki ima los 4x4 pogon je glupost svetska. kao kad bi rekli da su francuska kola neudobna. autu je mana mali gepek, ali zato moze da uparkira tamo gde neki Cherokee, ili BMW X5 ne mogu. uostalom, SX4 je 'cross-over' tip vozila,tj gradski-terenac. Kome treba da se penje po planinama, nek kupi ladu nivu, ili nek odvojih 50.000 za Range Rovera.

Miroslav

pre 11 godina

Ovo je prava cena ovog automobila koji je 2008. koštao 15 000 eur. Cene automobila su decenijama naduvavane preko svake mere: 1978. je prosečan Nemac trebao da radi samo tri meseca da bi zaradio za Golfa I. Pre početka krize prosečnom Nemcu za kupovinu Golfa VI je trebalo 8 do 10 meseci. Kriza je svela cenu automobila na njihovu pravu vrednost.

E72

pre 11 godina

Na sajmu sam malo razgledao ovaj auto i zasvidjao mi se,posebno polozaj za volanom.Lepo izgleda kada ga vidimo na ulici.Tako da bih ja pazario ovaj model za te pare,samo kada bih imao :(. SX4 i Astra III Classic verovatno 2 najbolje kupovine do 10000eur

Bane

pre 11 godina

(Giga, 30. jun 2012 17:04)

Automobil je na zalasku i novi model ide sledeće godine. Lično mislim da je 2006. kad je napravljen bio daleko ispred ostalih. 2-3 godine niko nije pravio crossover a onda su svi ostali počeli. Ali niko nije vozio reli šampionat sa tim crossoverima kao Suzuki i zbog toga mislim da je ovo odličan auto. Inače motor su menjali 2 puta i prenos jednom, poslednji put u januaru 2010. da se usklade sa euro 5 normama. Kod nas se ne može nabaviti 6-stepeni cvt jer te modele Eurosumar ne prodaje (mislim da u evropi taj menjač ide u paru samo sa dizel 2,0 motorom)
Ne znam kakav problem imaš sa plastikom, ja imam auto 4 godine, stalno stoji parkiran na suncu bez ikakve zaštite i plastika niti zuji niti krcka. Jeste malo tvrđa na nekim mestima ali uglavnom je dobra posebno na centralnoj konzoli i mostu.
Gepek je premali ako se auto koristi za transport poljoprivrednih proizvoda. Takođe je premali za odlazak četvoročlane porodice na godišnji odmor. U tom slučaju montiraj Thule na krovne šine i to je to. Za ostale namene je gepek dovoljan iako je verovatno među manjima u klasi.
Eurosumar neću da komentarišem, moj kontakt sa njima se svodio na obavezni servis u garantnom roku. Kasnije sam prešao kod svog starog majstora koji mi je servisirao Swifta.

TechnicsV

pre 11 godina

Automobil za svaku preporuku,posedujem godinu dana SX4 sa 4X4 pogonom i GS opremom. Sipate gorivo, menjate ulje i filter i to je sve. Pogledajte njegove testove u Engleskoj i u svetu. Auto koji ima najbolji koeficijent isplativosti što u našim ograničenim finansijskim uslovima mnogo znači. Ima i taj pečat vizuelnosti, primetljiv je a ne napadan. Poseban su slučaj naši auto časopisi koji pišu samo o "određenim" automobilima određenih marki. Pošto Škoda proda preko dvestotine automobila mesečno a Toyota četrdesetak i kusur a Suzuki dvadesetak i nešto malo više, izvedeni zaključak je da Škoda predstavlja PREMIUM Brend u Srbiji i u odnosu na ova dva predstavlja mnogo bolju kupovinu. Ali američka ambasada u Sarajevu se opredelila za SX4 ne za YETI. Šta je sa Novim Zelandom, Kanadom, Amerikom..., kompletne policije pojedinih zemalja koriste SX4. Ovo nije favorizovanje SX4 već predstavlja poziv na razmišljanje o mogućnosti izbora i jednoj dalekoistočnoj porodičnoj firmi koja je osnovana davne 1908. godine.

Genije

pre 11 godina

I do sada je bio povoljan, a ovo je neverovatno. Da su napravili Sx4+2 (veći gepek), proizvodnja ne bi mogla da zadovolji potražnju!

Megapland

pre 11 godina

Dakle, ustanem ja , u pola šes` ... kad ono, puna bašta vode!

Tj.snega. Pišem utisak od pre pola godine, inspirisan tragedijom na Bgd ulicama. Zasto nisam ovo napisao tada? šta reci, lenj sam do bola...

Pozelim da zamenim Astru za neko cudo koje ima 4x4

I odem do Eurosumara, cenim komšije smo na Konjarniku, pa mora da su fini ljudi :)

Povedem devojcicu da mi pravi društvo, sednem u auto i primetim sledece:
Plastika jeste katastrofa, ili da budem precizniji - jeftina i tvrda.
Nema prostora za noge/kolena cak i kad se sediste pomeri do kraja. Za moju visinu (190cm).Sta li ce reci tek oni "elegantno popunjeni", ne znam..
Gepek jeste mali, ali kako kaze neko, draga gospodo,za transport poljoprivrednih proizvoda (a ja dodajem)iz vašeg zavicaja..jednostavno nije.

To su mane.

Pozitivno je sledece:
Motor/obrtni momenat
Prenos - dobar menjac i lanac umesto kaiša
Aktivna i pasivna bezbednost
Muzika/zvucnici i naravno
4x4 pogon

Nudili su mi test drive bez problema koje je neko navodio ali sam iscoolirao..

Sto se tice exterijera-to je stvar licnog ukusa.

Cenim da sledeca generacija ima dobru osnovu i ako isprave ovo, gore navedeno, a zadrze pristojnu cenu imati jednog kupca više a u svakom slucaju test voznja se podrazumava ;)

The Ja

vlada

pre 11 godina

odlična ponuda.
meni se kod ovog auta ne svidjaju sedišta - nekako su mi uzana i ne uverljiva u krivinama! Kvalitet plastike unutra je odličan uzevši cenu u obzir, ponuda prostora relativno dobra, gepek malo manji ali i auto nije neki megaloman ima jedva nesto više od 4 metra...

Milan

pre 11 godina

Plastika u kolima kriminalno jeftina, troši nenormalno, nema pravI 4wd, neupravljiv i uzasno malo mesta ima u njemu. Zaobići.
(Jap, 30. jun 2012 00:41)

Evo trola, verovatno plaćenog.

Imam ovaj auto i mogu reći da je:

Plastika na nivou (ajde da ne širim priču) japanskih auta iz ove klase, mene jedino malo nervira plastika na vratima, dok je konzola i ostalo sasvim ok. Vozim i Ford Focus i mislim da je izuzev plastike na vratima bolje urađena u SX4 nego u Focusu.

Troši u gradu 8-9l, na autoputu oko 6,5-7l pri brzinama 130-140km/h. Varijacije su zbog godišnjeg doba i načina vožnje.

Za ove pare ne dobijate 4wd (tj iAWD) pa je komentar besmislen. iAWD je inače veoma dobar u odnosu na slične konkurentske pogone, a jeftiniji je za održavanje. U svakom slučaju potpuno primeren jednom ovakvom automobilu. U Vitari i Jimny-ju je drugačiji tip pogona ali to su SUV i pravi mali terenac - dakle druge kategorije automobila.

Automobil je izuzetno upravljiv i to mu je zaista izrazito dobra karakteristika. Po ovome znam da je gornji komentar pisao trol.

Automobil je izuzetno prostran u kabini po širini i po visini. Jedina mana u vezi prostranosti je prtljažnik.

Još nešto - serviseri kažu da je u ovoj generaciji (od 2006 do danas) ovo najpouzdaniji Suzuki automobil. U prethodnoj generaciji to je bio Swift.

Mislim da vredi svaku paru kao univerzalno vozilo posebno u verziji sa pogonom na 4 točka.

Ja

pre 11 godina

Ovo je pravi auto za parove i porodice sa manjom decom. Za te pare, uvek ću uzeti Suzukija pre Dačije, pa makar na more nosio krovni kofer!

4x4

pre 11 godina

Sasvim ok auto, ima mi ga drug, solidno prostran koliko to on moze da bude s obzirom na njegove dimenzije, svidja mi se izlged ali mi se ne svidja kako drzi krivine.. to bi moglo dosta bolje.. ali sve u svemu sasvim pristojan auto i rado bih ga pazario..

zeljko jovanovic

pre 10 godina

pohvale za Zeljku iz Eurosumara .Moze da daje daje savete prodavcima iz opela,tojote i mazde ,kod kojih sam bio pre kupovine.SX4 1,6 odlican gradski auto (moze i za celu Srbiju) ima sve sto vam treba: velike retrovizore,klimu, navigaciju,veliki tocak 205/60/16 koji nosi i audi a6