Četvrtak, 23.02.2012.

13:44

Predstavljen Audi A3

Izvor: B92

Predstavljen Audi A3 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Fedja

pre 11 godina

Novi A3 je baziran na novoj MQT platformi, koja je zajednička za sve automobile ove klase iz VW grupacije. Dakle, novi Golf VII će biti baziran na MQT šasiji, Seat Leon III, Škoda Octavia III itd...
Dizajn možda jeste sličan sa starijim modelima, spolja gledano, farovi i svetla su drugačija, ali ispod haube ima dosta izmena. Prvo, motori su drugačiji, novi TSI za razliku od starog koji je imao konstrukcijski problem sa PCV ventilom, NE TROŠI ULJE. To je rešeno još kod Golfa VI GTI, Audija od 2008. sa EA888 motorima pa na dalje. Diesel motori su takođe novije generacije, to važi za TDI agregate od 1.6 i 2.0 litara.
I radije ne bih poredio dCI agregate sa TDI, nije umesno.

Kornelije

pre 12 godina

u januaru 2012 desilo se ostvarenje sna, kupio sam novi a7 a za novac koji je dat mogao sam da biram mnogo modela iz premijum segmenta. ali izbor je pao na 4 kruga, ko ih jednom proba ne razdvaja se vise od njih! Nikada!

Milanche

pre 12 godina

Procitao sam komentare strucnjaka.... Vi sto hvalite KIA i ostale brendove... Pa vozite ih i cutite. Vi sto kazete da Nemci - Porsche i Audi ne ulaze u razvoj. Gospodo, otidjite i posetite razvojne centre pa onda pricajte nesto. Ja iskreno jedva cekam da se novi A3 pojavi da ga probam.

Six

pre 12 godina

Imao sam A6 prosle generacije u karavan izvedbi. Mislim da se radi o odlicnim automobilima. Udoban, tih, sa neprevazidjenim kvalitetom unutrasnjosti i karoserije. To kupci i cene. Audi jeste skup, ali po mom misljenu vredi svaku paru. Sitne promene dizajna idu ipak i na ruku kupcima. Novi model nije radikalno drugaciji i moderniji od proslog, tako da moj stari (i skupo placeni) model na ulici ne izgleda kao da je iz proslog veka.
Audi zaradjuje cisto ca. 3’000 € po prodatom automobilu (na skupljim modelima vise, na jeftinijim manje). Mislim da to i nije tako mnogo. I zahvaljujuci 1.5 mil prodatih automobila prosle godine, ostvarili su 2011 sjajan rezultat.

KG x-man

pre 12 godina

ma sta bre Audi, Mercedes, wolksvagen, Tata nano je zakon, a jedan stari fica, zastava 650 u garazi da se ima za vikend do trsta ili makarske... eeeeee, bre ljudi moji dok smo imali te iste fice bili smo kud i kamo srecniji i veseliji... ja danas ne vozim nista, nema se od cega, a kome se svidja a3 neka ga kupi, 500l ko ima i dopada mu se neka kupi, i30 kome valja neka vozi... pozdrav svima, a damana srecan 8. mart...

Volvofil

pre 12 godina

Ma kakav bre Audi,vozio sam dosta Nemaca,Japanaca,Francuza i znate šta je najbolje.....? VOLVO,ko je vozio znaće,ko nije savetujem kad ima priliku da proba obavezno. I da,slažem se za dci (Renoove motore),odlični su,trajni su,tiši i stvarno manje troše od tdi motora. Eto toliko od mene.

Rb

pre 12 godina

Ljubitelji Audija ocekuju da dizajn bude odmah prepoznatljiv Audi. Ne zelimo eksperimente, ne zelimo ekscentricnost. Volimo svoj Audi bas kao sto jeste. Nov model nek bude isti samo malo unapredjen, to i dobijamo.

Preddy Baer

pre 12 godina

Postavljalo se pitanje da li su kupci Audija i VW generalno, kao kupci, "ovce" ili nisu.

Ko sto napisa neko ovde, razvoj potpuno novog modela koshta negde oko 600 miliona keka. Od te sume plus troshkovi izrade i reklamiranja i marzhe, dobije se cena auta.

Ako vam neko onda samo promeni svetlosne grupe i ugradi komandnu tablu iz drugog modela, to mozhe najvishe da koshta par miliona ili desetina miliona (od cega ipak najvishe otpada na reklamne svrhe i debele guzice menadzhera). Dakle, razlika izmedju ulozhenog i onoga predstavljenog kao ulozhenog ide i do 550 miliona keka. Onda vam to VW/Audi obracuna u cenu auta, i licno ne znam kako, uspe da vam svaki put proda za vece pare! Ako ovo nije shishanje ovaca, onda ne znam shta je!

plus podatak da dobar deo modela deli jako veliki broj komponenti, tako da su prave dimenzije prevare daleko vece (nekako na nivou srpskih ministarstava!)!

A sada da se vratimo o iskustvima vozhnje.

2010 sam proveo poslom pola godine u Severnoj Irskoj sluzhbeno. Rent-a-car aute sam menjao kao carape. Jednom mi, posle svih renoa i fokusa, zapadne nov novcati Audi A4 Caravan sa 2.0 TDstatijaznam motorom. Ja bio ko uspaljena tinejdzherka, imajuci priliku da najzad isprobam to "cudo od tehnike". I tu se to uspaljenje zavrshilo!

Naime, imao je automatski menjac koji je imao i onaj sportski mod te mogucnost da sam komandujesh prebacivanje brzina.

Prvi utisak je da je vozhnja u "normalnom" modu TOTALNO RAZOCARENJE. Toliko jak turbo diesel motor i dalje nije dovoljno jak za tu mrcinu. Na momente je bilo da sam se cimao unapred pokushavajuci ko derle da ga ubrzam.

Drugi utisak je vozhnja u sportskom modu. Malko popravljeno, ali i dalje daleko iza ocekivanog. Za auto te tezhine ocigledno da treba motor minimum 3.0TDstalivec! I zashto tolika tezhina? milioni nepotrebnih dugmica, opcija, elektricnih kocnica (kanda je teshko rucnu povuci), neupotrebljivih stero uredjaja (nalazhenje i selektovanje radio stanice je mozhda jednostavan task samo za Rain man-a), elektricnih sedishta ......

Treci utisak je upravljanje. Princip je bioo sledeci: okrenem volan levo ili desno, onda neka elektronska komponenta okrene mobilnom Audi korisnicki servis, koji ga onda spoji sa tehnickim odelenjem koji onda radio vezom poshalje signal servo-u volana i onda pocnu da se okrecu tockovi! Dakle, ako bi smo pricali o uzhivanju vozhnje, bolji utisak bi ostavila vozhnja na zadnjem sedishtu, gde covek nema nikakve veze sa upravljanjem vozila.

Cetvrti utisak je spoljashnjost. Uz svo duzhno postovanje, mislim da je Audi imao svoj najlepshi estetski izraz kroz A6 s pocetka 2000ih. Sve ostalo posle je samo useravanje jednog predivnog dizajna. Onda pogledam sa strane i primetim da se A4 i A3 razlikuju jedino po duzhini "zadnjice", sve ostalo isto!

Peti utisak: potroshnja dizela! Ako ikad vishe u zhivotu poverujem onome shto nemci navode u svojim broshurama, presecicu si sam sebi vrat! Dakle za istu relaciju, sa slicnim motorima (poredjenje sa 1.9dCi renoovim motorom) sam potroshio DUPLO vishe goriva!

O ceni ne bih ovaj put ponovo, pogledajte pocetak komentara.

Opshti utisak: veliko razocarenje za mene koji volim vozhnju i dalje, posle predjenih milion km, i "predivan auto" za snobove koji meru uspeha mere kolicinom novca potroshenim u nemackom auto salonu!

Zeitgeist

pre 12 godina

Koliko nepismenih gastarbajtera na rubrici 'Auto', pa to je čudo! :) Iz opanka pravo na Audije i Mercedese i sad još vrište ovde po forumima kad im neko proziva Audi. Ko da ih za srce ujedaš. Ovi forumi su stvoreni za normalne ljude da polemišu uz činjenice, koliko je god moguće. Konkretno, ovde su najviše kritike na spoljašnji izgled nove trojke. Svako iole malo neutralan vidi da je kontura ovog 'novog' A3 ista kao i svaka trojka koja je do sada izašla. Razlike su prednja i zadnja svetla. Verujem da je unapređen što se tiče voznih karakteristika i unutrašnjeg dizajna ali, kako su se i mnogi složili, spoljašni dizajn-monotonija.
Ko vam dade Audije i Mercedese! :)

Lindal

pre 12 godina

Boze kakvi komentari nekih strucnjaka,koji uporedjuju hjundai neke igracke za decu sa audijem.Imao sam i japanca i koreanca ali audi je za njih babaroga,ni u cemu nema slicnosti,to znaju samo oni koji su ga vozili,a sto se potrosnje tice bas me briga ali ne prelazi 9l,A za one druge:kupite juga pa mu se divite haha

Alexizsvedske

pre 12 godina

Jauu, al mi je muka..mislim da cu da povratim..Imao sam A4 -10 preko preduzeca.. Nikad nebi kupio Audi za moje pare..Izvikan do zla boga, a trosi po litru ulja mesecno(2.0 Tfsi).. Vidim nako pita koj auto je bolji..Pa svaki auto iz Japana, i koreje naprimer..Imam staru Zafiru kad treba da bacam dubre..prosla je 300000 bez nekih velikih problema..Jedno jutro nisam mogo nigde sa Audijom zbog elektricne rucne kocnice..Nije ni bilo pola godine star..Crkavaju kompresori za air kondison kao svakom folkswagenu i tako dalje..Govno od auta..Sad smo dobili Hyundai I40 u preduzece..Fantastican auto..Mnogo jeftiniji a i mnogo veci unutra..Nema istu "skupu" unutrasnost ALI nedostaje za tolike pare..

Ja biciklom

pre 12 godina

Mnogi danas imaju ukus kao japanska tinejdzerka, zato sve vise automobila lice na igracke za uzrast do 10 godina. Audi ima fenomenalan dizajn i nema potrebe za drasticnim izmjenama svakih par godina, kao sto cine azijatski i americki proizvodjaci. Nijemci postavljaju standarde a ostali se trude da ih stignu i to je to.

Zox

pre 12 godina

Ne pricam o voznim karakteristikama... Ali su Nemci zadnjih godina, po pitanju dizajna dosadniiiiii... Na fotografijama nema nikave razlike izmedju Audijevih modela (a i VW), jedino mozda uzivo, po velicini...

PS: a na 130km/h (kazu da ce i to da umanje) i cenama goriva - Francuzi i Koreanci su udobniji i lepsi...

Zeitgeist

pre 12 godina

"Vozač Audija", ne shvataj lično to što su svi Audi kao cipele, isti dizajn samo veličina je različita.
Mi ovde pričamo o eksterijeru, t.j. spoljašnom dizajnu Audija i niko nije sporio da je Audi tehnološki odličan i da je voziti se u njemu vrhunsko. Čak i da se nisi vozio u njemu. Mi obični smrtnici koji nusmo imali sreću da se provozamo Audijem, valjda možemo da kažemo svoje mišljenje o spoljašnom izgledu.
Btw, ubuduće kad kupujete Audi, prodavac će vas pitati samo koju veličinu hoćete, ionako su svi isti :)

Zuki

pre 12 godina

Upravo sto rece Zeitgeist. Stavite ga pored V40, ista klasa, isti kvalitet a dizajn nebo i zemlja. Da se radi o jeftinom automobilu iz "ekonomske" klase pa jos nekako. Ali za te pare se trazi nesto vise od napredne tehnologije i vrhunskog kvaliteta. I KIA i Hyundai su im pobegli kad je dizaju pitanju.

Vlasnik Audija

pre 12 godina

E citam nesto ove komentare i sve mislim da oni koji porede Volvo, Hundai i sl. nikad nisu ni seli u Audi a komo vozili.Kad je nesto tako dobr i toliko traje kao A3 ne treba izmisljati toplu vodu sa nekim space izgledom. Auto za taj segment ima idealne proporcije i simetriju. Kad prodje pored vas okrenes se za njim kao za dobrom zenom pa neka neko kaze nesto kao " Nije nista posebno"!

Zeitgeist

pre 12 godina

Otvorim B92, privuče mi pažnju članak o novom Volvo-u V40. Auto je stvarno savršen na slikama. A verujem da je izdrađen vrhunski-Švedski kvalitet. Pogledam sa strane, pažnju mi privuče tekst "Novi Audi A3". Žurno kliknem da otvorim, i ... Šokirao sam se dizajnom (nedizajnom) Audija. Posle Volvoa V40, koji je masterpiece dizajna, očekivao sam nešto slično i od Audija. Razočarao sam se. Kao što neko reče, Yugo filozofija dizajna.

nabukodonosor

pre 12 godina

Sad znam da cu, ako se odlucim za A3, da kupim ovaj koji je sad na akciji - isti, a 30% jeftiniji :)
A sto se tice 911 - pa slicno je bilo i sa Alfom Spider Duetto - 4 generacije, a razliku primecujem tek kad mi kazu. Ali to su klasici i ne treba da se menjaju, a A3 tek treba da postane klasik (mada ne znam na osnovi cega bi, ni po cemu nije prepoznatljiv).

Kol

pre 12 godina

(Era, 23. februar 2012 15:08)

Bo Derek dosadna!? Bo je u svoje vreme bila jedna od najlepsih zena na svetu o glumackim kvalitetima nekom drugo prilikom :) Angelina je sad zaista izgubila dosta na svom izgledu mnogo je bre mrsava ali ko ne bi bio kad ima sestoro dece dovoljno je pogledati Laru Kroft i videti sta je lepota opet o glumackim kvalitetima ne bih polemisao!
A sto se Audija tice slazem se sa vecinom komentara zaista je tesko razlikovati njihove modele ljudi su odavno izgubili svu mastovitost kada je dizajn u pitanju! Kvalitet, tehnologija, sigurnost kapa dole ali dizajn skripi kad vec ne umeju ili nece to da promene neka angazuju nekog italijana ili francuza pa ce dobiti auto koji ce se nekom svideti a nekom ne, ali nikog nece ostaviti ravnodusnim!

da da da

pre 12 godina

Promene su uocljive , samo se na slikama ne primecuju odmah na ulici se primecuju , ovaj izgleda dosta agresivnije od prethodnika , ali svi ste donekli u pravu da nije nesto bogzna sta promenjeno na nemackim automobilima ali ocekuje se eksplozija dizajna 0d 2013 , svi cemo na ulicama da gledamo svemirske letelice

Audi broj 1 kod automobila

pre 12 godina

Ljudi boljeg automobila od Audija nema,nek mi neko kaze sta mu fali,licno da imam pare nebi razmisljo dal bi ga kupio

vozio bih audi bez problema :-)

pre 12 godina

mladene, šta to nedostaje dizajnu poršeove 911-ice? da ne valja, niko je ne bi kupovao već 40 godina koje i Vi pominjete. meni je čak bila lepša ona stara, okrugli farovi, karoserija ko da je naš fića izvučen još jedno metar u fotošopu.

a to što radi audi, ni meni nije jasno, mada im je očigledno trend malih promena na vozilu važniji od izrade karoserije od nule ponovo.
meni to ne smeta, pritajeno agresivne crte na limu su mi privlačnije od vozila koja liče na rakete i klinove. ono što cenim kod audija (i nemaca) je neosporan kvalitet, ne bi ih i dalje ljudi toliko kupovali da su loši, zar ne?

d

pre 12 godina

Za mene je bolje da budu svi jednako lepi pa da biram izmedju takvih, nego svi nejednako ruzni kojih ima koliko hoces. A jel neko od vas pljuvatora vozio Audi? Ja licno sam cekao ovaj model pa da se odlucim da li da kupim: A3,A4,A5,Q3,320xd,C200, za VW cross coupe nemam strpljenja da cekam. Verovatno ce to biti neki Audi. Inace vozio sam automobile svih nemackih "premijum proizvodjaca" i objektivno Audi pruza najvise. Mala potrosnja, dobre performanse, bezbednost prednjeg ili 4x4 pogona, koji npr. u BMW-u kosta papreno, NAJBOLJI ENTERIJER!, najmanji gubitak vrednosti. Pozdrav svima.

Radovan

pre 12 godina

Proizvođači sa dalekog istoka promene izgled unutrašnjosti i spoljašnjosti automobila, ako ne baš u svakoj generaciji, onda makar u drugoj.
Razvoj novog automobila košta oko 600 miliona dolara minimum.
Ko je ovde zaista u krizi, idejnoj, estetskoj i finansijskoj?
A da malo razmislimo i o nama kupcima?

Ovih nedelja, ja sam sve evropske proizvođače izbrisao iz mog mozga i delokruga interesovanja (ličnog i profesionalnog), i okrenuo se "studiranju" proizvođača sa dalekog istoka koji ima tri slova u imenu svoje marke.
Ko se bavi dizajnom, u toj marci može naći inspiraciju i nove ideje.

Darko

pre 12 godina

Iz slika vidim da je preuzeo tablu od Q3, sto je po meni i ruznija i ne preglednija varijanta (od npr. Q5). Svejedno, tako bi ga posedovao...

Mladen

pre 12 godina

Padi od istog Nemackog nedostatka nemastovitosti u dizajnu i koriscenja proverenog . Primeri su novi 911 (da , lansiran je noc 10cm duzi ; vec 40 godina svi izgledaju isto ; svi Porschei sem Cayen-a lice na 911) , BMW 5 poslenjih nekoliko generacija , VW Golf i Polo (razlika sirina zadnjih svetala) , Mercedes C , E i S klasa su pod isti kalup u sedan verziji . Nadam se da novog Audija A3 svet prihvatiti , ali i dalje smatram da i suvise lici na A1 .

Era

pre 12 godina

Očekivano, prepoznatljivo i klasično, dosadašnjim ljubiteljima i kupcima Audi-ja ovo će se sigurno dopasti. Spadam one koji smatraju da je Audi kao silikonska devojka, sve pravilno, lepo i na svom mestu, ali dosadno, kao Bo Derek i Angelina Joly.

Duci

pre 12 godina

Ауди постаје као Југо, годинама не мења ништа у дизајну, а стално нови модели, пластична лајсна на бранику је промењена и то је то...

simba

pre 12 godina

uauu!! kakav dizajn!!! kakav skok. pa ovo je vize nego golf 7 u odnosu na golf 6. preteruju sa jednolicnim dizajnom i baukasten. na kraju cemo da imamo identicne automobile napred i pozadi samo ce razlicit trup da im ugradju ili prodaju posebno..

Che

pre 12 godina

A sta je ovde novo? Ne osporavam kvalitet Audija, niti pripadnost premium segmentu, ali mi nije jasno kako to da su im svi modeli identicni??? Modeli A4, A6 i A8 su prakticno identicni (pogotovu A6 i A8) jedino se razlikuju po duzini bar vizualno. Zato je tesko odrediti koji je A6 a koji A8.
A sto se tice novih LED farova, za to im svaka cast, video sam (ne znam da li je bila A8 ili A6) sa LED farovima i izgleda fenomenalno! Za A3, ne znam sta da kazem, mislim da bih se u toj klasi opredelio za neki drugi model.

Duci

pre 12 godina

Ауди постаје као Југо, годинама не мења ништа у дизајну, а стално нови модели, пластична лајсна на бранику је промењена и то је то...

simba

pre 12 godina

uauu!! kakav dizajn!!! kakav skok. pa ovo je vize nego golf 7 u odnosu na golf 6. preteruju sa jednolicnim dizajnom i baukasten. na kraju cemo da imamo identicne automobile napred i pozadi samo ce razlicit trup da im ugradju ili prodaju posebno..

Che

pre 12 godina

A sta je ovde novo? Ne osporavam kvalitet Audija, niti pripadnost premium segmentu, ali mi nije jasno kako to da su im svi modeli identicni??? Modeli A4, A6 i A8 su prakticno identicni (pogotovu A6 i A8) jedino se razlikuju po duzini bar vizualno. Zato je tesko odrediti koji je A6 a koji A8.
A sto se tice novih LED farova, za to im svaka cast, video sam (ne znam da li je bila A8 ili A6) sa LED farovima i izgleda fenomenalno! Za A3, ne znam sta da kazem, mislim da bih se u toj klasi opredelio za neki drugi model.

Preddy Baer

pre 12 godina

Postavljalo se pitanje da li su kupci Audija i VW generalno, kao kupci, "ovce" ili nisu.

Ko sto napisa neko ovde, razvoj potpuno novog modela koshta negde oko 600 miliona keka. Od te sume plus troshkovi izrade i reklamiranja i marzhe, dobije se cena auta.

Ako vam neko onda samo promeni svetlosne grupe i ugradi komandnu tablu iz drugog modela, to mozhe najvishe da koshta par miliona ili desetina miliona (od cega ipak najvishe otpada na reklamne svrhe i debele guzice menadzhera). Dakle, razlika izmedju ulozhenog i onoga predstavljenog kao ulozhenog ide i do 550 miliona keka. Onda vam to VW/Audi obracuna u cenu auta, i licno ne znam kako, uspe da vam svaki put proda za vece pare! Ako ovo nije shishanje ovaca, onda ne znam shta je!

plus podatak da dobar deo modela deli jako veliki broj komponenti, tako da su prave dimenzije prevare daleko vece (nekako na nivou srpskih ministarstava!)!

A sada da se vratimo o iskustvima vozhnje.

2010 sam proveo poslom pola godine u Severnoj Irskoj sluzhbeno. Rent-a-car aute sam menjao kao carape. Jednom mi, posle svih renoa i fokusa, zapadne nov novcati Audi A4 Caravan sa 2.0 TDstatijaznam motorom. Ja bio ko uspaljena tinejdzherka, imajuci priliku da najzad isprobam to "cudo od tehnike". I tu se to uspaljenje zavrshilo!

Naime, imao je automatski menjac koji je imao i onaj sportski mod te mogucnost da sam komandujesh prebacivanje brzina.

Prvi utisak je da je vozhnja u "normalnom" modu TOTALNO RAZOCARENJE. Toliko jak turbo diesel motor i dalje nije dovoljno jak za tu mrcinu. Na momente je bilo da sam se cimao unapred pokushavajuci ko derle da ga ubrzam.

Drugi utisak je vozhnja u sportskom modu. Malko popravljeno, ali i dalje daleko iza ocekivanog. Za auto te tezhine ocigledno da treba motor minimum 3.0TDstalivec! I zashto tolika tezhina? milioni nepotrebnih dugmica, opcija, elektricnih kocnica (kanda je teshko rucnu povuci), neupotrebljivih stero uredjaja (nalazhenje i selektovanje radio stanice je mozhda jednostavan task samo za Rain man-a), elektricnih sedishta ......

Treci utisak je upravljanje. Princip je bioo sledeci: okrenem volan levo ili desno, onda neka elektronska komponenta okrene mobilnom Audi korisnicki servis, koji ga onda spoji sa tehnickim odelenjem koji onda radio vezom poshalje signal servo-u volana i onda pocnu da se okrecu tockovi! Dakle, ako bi smo pricali o uzhivanju vozhnje, bolji utisak bi ostavila vozhnja na zadnjem sedishtu, gde covek nema nikakve veze sa upravljanjem vozila.

Cetvrti utisak je spoljashnjost. Uz svo duzhno postovanje, mislim da je Audi imao svoj najlepshi estetski izraz kroz A6 s pocetka 2000ih. Sve ostalo posle je samo useravanje jednog predivnog dizajna. Onda pogledam sa strane i primetim da se A4 i A3 razlikuju jedino po duzhini "zadnjice", sve ostalo isto!

Peti utisak: potroshnja dizela! Ako ikad vishe u zhivotu poverujem onome shto nemci navode u svojim broshurama, presecicu si sam sebi vrat! Dakle za istu relaciju, sa slicnim motorima (poredjenje sa 1.9dCi renoovim motorom) sam potroshio DUPLO vishe goriva!

O ceni ne bih ovaj put ponovo, pogledajte pocetak komentara.

Opshti utisak: veliko razocarenje za mene koji volim vozhnju i dalje, posle predjenih milion km, i "predivan auto" za snobove koji meru uspeha mere kolicinom novca potroshenim u nemackom auto salonu!

Zeitgeist

pre 12 godina

"Vozač Audija", ne shvataj lično to što su svi Audi kao cipele, isti dizajn samo veličina je različita.
Mi ovde pričamo o eksterijeru, t.j. spoljašnom dizajnu Audija i niko nije sporio da je Audi tehnološki odličan i da je voziti se u njemu vrhunsko. Čak i da se nisi vozio u njemu. Mi obični smrtnici koji nusmo imali sreću da se provozamo Audijem, valjda možemo da kažemo svoje mišljenje o spoljašnom izgledu.
Btw, ubuduće kad kupujete Audi, prodavac će vas pitati samo koju veličinu hoćete, ionako su svi isti :)

Zeitgeist

pre 12 godina

Koliko nepismenih gastarbajtera na rubrici 'Auto', pa to je čudo! :) Iz opanka pravo na Audije i Mercedese i sad još vrište ovde po forumima kad im neko proziva Audi. Ko da ih za srce ujedaš. Ovi forumi su stvoreni za normalne ljude da polemišu uz činjenice, koliko je god moguće. Konkretno, ovde su najviše kritike na spoljašnji izgled nove trojke. Svako iole malo neutralan vidi da je kontura ovog 'novog' A3 ista kao i svaka trojka koja je do sada izašla. Razlike su prednja i zadnja svetla. Verujem da je unapređen što se tiče voznih karakteristika i unutrašnjeg dizajna ali, kako su se i mnogi složili, spoljašni dizajn-monotonija.
Ko vam dade Audije i Mercedese! :)

Era

pre 12 godina

Očekivano, prepoznatljivo i klasično, dosadašnjim ljubiteljima i kupcima Audi-ja ovo će se sigurno dopasti. Spadam one koji smatraju da je Audi kao silikonska devojka, sve pravilno, lepo i na svom mestu, ali dosadno, kao Bo Derek i Angelina Joly.

Audi broj 1 kod automobila

pre 12 godina

Ljudi boljeg automobila od Audija nema,nek mi neko kaze sta mu fali,licno da imam pare nebi razmisljo dal bi ga kupio

Alexizsvedske

pre 12 godina

Jauu, al mi je muka..mislim da cu da povratim..Imao sam A4 -10 preko preduzeca.. Nikad nebi kupio Audi za moje pare..Izvikan do zla boga, a trosi po litru ulja mesecno(2.0 Tfsi).. Vidim nako pita koj auto je bolji..Pa svaki auto iz Japana, i koreje naprimer..Imam staru Zafiru kad treba da bacam dubre..prosla je 300000 bez nekih velikih problema..Jedno jutro nisam mogo nigde sa Audijom zbog elektricne rucne kocnice..Nije ni bilo pola godine star..Crkavaju kompresori za air kondison kao svakom folkswagenu i tako dalje..Govno od auta..Sad smo dobili Hyundai I40 u preduzece..Fantastican auto..Mnogo jeftiniji a i mnogo veci unutra..Nema istu "skupu" unutrasnost ALI nedostaje za tolike pare..

Rb

pre 12 godina

Ljubitelji Audija ocekuju da dizajn bude odmah prepoznatljiv Audi. Ne zelimo eksperimente, ne zelimo ekscentricnost. Volimo svoj Audi bas kao sto jeste. Nov model nek bude isti samo malo unapredjen, to i dobijamo.

d

pre 12 godina

Za mene je bolje da budu svi jednako lepi pa da biram izmedju takvih, nego svi nejednako ruzni kojih ima koliko hoces. A jel neko od vas pljuvatora vozio Audi? Ja licno sam cekao ovaj model pa da se odlucim da li da kupim: A3,A4,A5,Q3,320xd,C200, za VW cross coupe nemam strpljenja da cekam. Verovatno ce to biti neki Audi. Inace vozio sam automobile svih nemackih "premijum proizvodjaca" i objektivno Audi pruza najvise. Mala potrosnja, dobre performanse, bezbednost prednjeg ili 4x4 pogona, koji npr. u BMW-u kosta papreno, NAJBOLJI ENTERIJER!, najmanji gubitak vrednosti. Pozdrav svima.

Ja biciklom

pre 12 godina

Mnogi danas imaju ukus kao japanska tinejdzerka, zato sve vise automobila lice na igracke za uzrast do 10 godina. Audi ima fenomenalan dizajn i nema potrebe za drasticnim izmjenama svakih par godina, kao sto cine azijatski i americki proizvodjaci. Nijemci postavljaju standarde a ostali se trude da ih stignu i to je to.

Lindal

pre 12 godina

Boze kakvi komentari nekih strucnjaka,koji uporedjuju hjundai neke igracke za decu sa audijem.Imao sam i japanca i koreanca ali audi je za njih babaroga,ni u cemu nema slicnosti,to znaju samo oni koji su ga vozili,a sto se potrosnje tice bas me briga ali ne prelazi 9l,A za one druge:kupite juga pa mu se divite haha

Zeitgeist

pre 12 godina

Otvorim B92, privuče mi pažnju članak o novom Volvo-u V40. Auto je stvarno savršen na slikama. A verujem da je izdrađen vrhunski-Švedski kvalitet. Pogledam sa strane, pažnju mi privuče tekst "Novi Audi A3". Žurno kliknem da otvorim, i ... Šokirao sam se dizajnom (nedizajnom) Audija. Posle Volvoa V40, koji je masterpiece dizajna, očekivao sam nešto slično i od Audija. Razočarao sam se. Kao što neko reče, Yugo filozofija dizajna.

KG x-man

pre 12 godina

ma sta bre Audi, Mercedes, wolksvagen, Tata nano je zakon, a jedan stari fica, zastava 650 u garazi da se ima za vikend do trsta ili makarske... eeeeee, bre ljudi moji dok smo imali te iste fice bili smo kud i kamo srecniji i veseliji... ja danas ne vozim nista, nema se od cega, a kome se svidja a3 neka ga kupi, 500l ko ima i dopada mu se neka kupi, i30 kome valja neka vozi... pozdrav svima, a damana srecan 8. mart...

Mladen

pre 12 godina

Padi od istog Nemackog nedostatka nemastovitosti u dizajnu i koriscenja proverenog . Primeri su novi 911 (da , lansiran je noc 10cm duzi ; vec 40 godina svi izgledaju isto ; svi Porschei sem Cayen-a lice na 911) , BMW 5 poslenjih nekoliko generacija , VW Golf i Polo (razlika sirina zadnjih svetala) , Mercedes C , E i S klasa su pod isti kalup u sedan verziji . Nadam se da novog Audija A3 svet prihvatiti , ali i dalje smatram da i suvise lici na A1 .

Volvofil

pre 12 godina

Ma kakav bre Audi,vozio sam dosta Nemaca,Japanaca,Francuza i znate šta je najbolje.....? VOLVO,ko je vozio znaće,ko nije savetujem kad ima priliku da proba obavezno. I da,slažem se za dci (Renoove motore),odlični su,trajni su,tiši i stvarno manje troše od tdi motora. Eto toliko od mene.

Vlasnik Audija

pre 12 godina

E citam nesto ove komentare i sve mislim da oni koji porede Volvo, Hundai i sl. nikad nisu ni seli u Audi a komo vozili.Kad je nesto tako dobr i toliko traje kao A3 ne treba izmisljati toplu vodu sa nekim space izgledom. Auto za taj segment ima idealne proporcije i simetriju. Kad prodje pored vas okrenes se za njim kao za dobrom zenom pa neka neko kaze nesto kao " Nije nista posebno"!

Zox

pre 12 godina

Ne pricam o voznim karakteristikama... Ali su Nemci zadnjih godina, po pitanju dizajna dosadniiiiii... Na fotografijama nema nikave razlike izmedju Audijevih modela (a i VW), jedino mozda uzivo, po velicini...

PS: a na 130km/h (kazu da ce i to da umanje) i cenama goriva - Francuzi i Koreanci su udobniji i lepsi...

vozio bih audi bez problema :-)

pre 12 godina

mladene, šta to nedostaje dizajnu poršeove 911-ice? da ne valja, niko je ne bi kupovao već 40 godina koje i Vi pominjete. meni je čak bila lepša ona stara, okrugli farovi, karoserija ko da je naš fića izvučen još jedno metar u fotošopu.

a to što radi audi, ni meni nije jasno, mada im je očigledno trend malih promena na vozilu važniji od izrade karoserije od nule ponovo.
meni to ne smeta, pritajeno agresivne crte na limu su mi privlačnije od vozila koja liče na rakete i klinove. ono što cenim kod audija (i nemaca) je neosporan kvalitet, ne bi ih i dalje ljudi toliko kupovali da su loši, zar ne?

Kol

pre 12 godina

(Era, 23. februar 2012 15:08)

Bo Derek dosadna!? Bo je u svoje vreme bila jedna od najlepsih zena na svetu o glumackim kvalitetima nekom drugo prilikom :) Angelina je sad zaista izgubila dosta na svom izgledu mnogo je bre mrsava ali ko ne bi bio kad ima sestoro dece dovoljno je pogledati Laru Kroft i videti sta je lepota opet o glumackim kvalitetima ne bih polemisao!
A sto se Audija tice slazem se sa vecinom komentara zaista je tesko razlikovati njihove modele ljudi su odavno izgubili svu mastovitost kada je dizajn u pitanju! Kvalitet, tehnologija, sigurnost kapa dole ali dizajn skripi kad vec ne umeju ili nece to da promene neka angazuju nekog italijana ili francuza pa ce dobiti auto koji ce se nekom svideti a nekom ne, ali nikog nece ostaviti ravnodusnim!

Zuki

pre 12 godina

Upravo sto rece Zeitgeist. Stavite ga pored V40, ista klasa, isti kvalitet a dizajn nebo i zemlja. Da se radi o jeftinom automobilu iz "ekonomske" klase pa jos nekako. Ali za te pare se trazi nesto vise od napredne tehnologije i vrhunskog kvaliteta. I KIA i Hyundai su im pobegli kad je dizaju pitanju.

Radovan

pre 12 godina

Proizvođači sa dalekog istoka promene izgled unutrašnjosti i spoljašnjosti automobila, ako ne baš u svakoj generaciji, onda makar u drugoj.
Razvoj novog automobila košta oko 600 miliona dolara minimum.
Ko je ovde zaista u krizi, idejnoj, estetskoj i finansijskoj?
A da malo razmislimo i o nama kupcima?

Ovih nedelja, ja sam sve evropske proizvođače izbrisao iz mog mozga i delokruga interesovanja (ličnog i profesionalnog), i okrenuo se "studiranju" proizvođača sa dalekog istoka koji ima tri slova u imenu svoje marke.
Ko se bavi dizajnom, u toj marci može naći inspiraciju i nove ideje.

da da da

pre 12 godina

Promene su uocljive , samo se na slikama ne primecuju odmah na ulici se primecuju , ovaj izgleda dosta agresivnije od prethodnika , ali svi ste donekli u pravu da nije nesto bogzna sta promenjeno na nemackim automobilima ali ocekuje se eksplozija dizajna 0d 2013 , svi cemo na ulicama da gledamo svemirske letelice

nabukodonosor

pre 12 godina

Sad znam da cu, ako se odlucim za A3, da kupim ovaj koji je sad na akciji - isti, a 30% jeftiniji :)
A sto se tice 911 - pa slicno je bilo i sa Alfom Spider Duetto - 4 generacije, a razliku primecujem tek kad mi kazu. Ali to su klasici i ne treba da se menjaju, a A3 tek treba da postane klasik (mada ne znam na osnovi cega bi, ni po cemu nije prepoznatljiv).

Darko

pre 12 godina

Iz slika vidim da je preuzeo tablu od Q3, sto je po meni i ruznija i ne preglednija varijanta (od npr. Q5). Svejedno, tako bi ga posedovao...

Milanche

pre 12 godina

Procitao sam komentare strucnjaka.... Vi sto hvalite KIA i ostale brendove... Pa vozite ih i cutite. Vi sto kazete da Nemci - Porsche i Audi ne ulaze u razvoj. Gospodo, otidjite i posetite razvojne centre pa onda pricajte nesto. Ja iskreno jedva cekam da se novi A3 pojavi da ga probam.

Kornelije

pre 12 godina

u januaru 2012 desilo se ostvarenje sna, kupio sam novi a7 a za novac koji je dat mogao sam da biram mnogo modela iz premijum segmenta. ali izbor je pao na 4 kruga, ko ih jednom proba ne razdvaja se vise od njih! Nikada!

Six

pre 12 godina

Imao sam A6 prosle generacije u karavan izvedbi. Mislim da se radi o odlicnim automobilima. Udoban, tih, sa neprevazidjenim kvalitetom unutrasnjosti i karoserije. To kupci i cene. Audi jeste skup, ali po mom misljenu vredi svaku paru. Sitne promene dizajna idu ipak i na ruku kupcima. Novi model nije radikalno drugaciji i moderniji od proslog, tako da moj stari (i skupo placeni) model na ulici ne izgleda kao da je iz proslog veka.
Audi zaradjuje cisto ca. 3’000 € po prodatom automobilu (na skupljim modelima vise, na jeftinijim manje). Mislim da to i nije tako mnogo. I zahvaljujuci 1.5 mil prodatih automobila prosle godine, ostvarili su 2011 sjajan rezultat.

Fedja

pre 11 godina

Novi A3 je baziran na novoj MQT platformi, koja je zajednička za sve automobile ove klase iz VW grupacije. Dakle, novi Golf VII će biti baziran na MQT šasiji, Seat Leon III, Škoda Octavia III itd...
Dizajn možda jeste sličan sa starijim modelima, spolja gledano, farovi i svetla su drugačija, ali ispod haube ima dosta izmena. Prvo, motori su drugačiji, novi TSI za razliku od starog koji je imao konstrukcijski problem sa PCV ventilom, NE TROŠI ULJE. To je rešeno još kod Golfa VI GTI, Audija od 2008. sa EA888 motorima pa na dalje. Diesel motori su takođe novije generacije, to važi za TDI agregate od 1.6 i 2.0 litara.
I radije ne bih poredio dCI agregate sa TDI, nije umesno.

Preddy Baer

pre 12 godina

Postavljalo se pitanje da li su kupci Audija i VW generalno, kao kupci, "ovce" ili nisu.

Ko sto napisa neko ovde, razvoj potpuno novog modela koshta negde oko 600 miliona keka. Od te sume plus troshkovi izrade i reklamiranja i marzhe, dobije se cena auta.

Ako vam neko onda samo promeni svetlosne grupe i ugradi komandnu tablu iz drugog modela, to mozhe najvishe da koshta par miliona ili desetina miliona (od cega ipak najvishe otpada na reklamne svrhe i debele guzice menadzhera). Dakle, razlika izmedju ulozhenog i onoga predstavljenog kao ulozhenog ide i do 550 miliona keka. Onda vam to VW/Audi obracuna u cenu auta, i licno ne znam kako, uspe da vam svaki put proda za vece pare! Ako ovo nije shishanje ovaca, onda ne znam shta je!

plus podatak da dobar deo modela deli jako veliki broj komponenti, tako da su prave dimenzije prevare daleko vece (nekako na nivou srpskih ministarstava!)!

A sada da se vratimo o iskustvima vozhnje.

2010 sam proveo poslom pola godine u Severnoj Irskoj sluzhbeno. Rent-a-car aute sam menjao kao carape. Jednom mi, posle svih renoa i fokusa, zapadne nov novcati Audi A4 Caravan sa 2.0 TDstatijaznam motorom. Ja bio ko uspaljena tinejdzherka, imajuci priliku da najzad isprobam to "cudo od tehnike". I tu se to uspaljenje zavrshilo!

Naime, imao je automatski menjac koji je imao i onaj sportski mod te mogucnost da sam komandujesh prebacivanje brzina.

Prvi utisak je da je vozhnja u "normalnom" modu TOTALNO RAZOCARENJE. Toliko jak turbo diesel motor i dalje nije dovoljno jak za tu mrcinu. Na momente je bilo da sam se cimao unapred pokushavajuci ko derle da ga ubrzam.

Drugi utisak je vozhnja u sportskom modu. Malko popravljeno, ali i dalje daleko iza ocekivanog. Za auto te tezhine ocigledno da treba motor minimum 3.0TDstalivec! I zashto tolika tezhina? milioni nepotrebnih dugmica, opcija, elektricnih kocnica (kanda je teshko rucnu povuci), neupotrebljivih stero uredjaja (nalazhenje i selektovanje radio stanice je mozhda jednostavan task samo za Rain man-a), elektricnih sedishta ......

Treci utisak je upravljanje. Princip je bioo sledeci: okrenem volan levo ili desno, onda neka elektronska komponenta okrene mobilnom Audi korisnicki servis, koji ga onda spoji sa tehnickim odelenjem koji onda radio vezom poshalje signal servo-u volana i onda pocnu da se okrecu tockovi! Dakle, ako bi smo pricali o uzhivanju vozhnje, bolji utisak bi ostavila vozhnja na zadnjem sedishtu, gde covek nema nikakve veze sa upravljanjem vozila.

Cetvrti utisak je spoljashnjost. Uz svo duzhno postovanje, mislim da je Audi imao svoj najlepshi estetski izraz kroz A6 s pocetka 2000ih. Sve ostalo posle je samo useravanje jednog predivnog dizajna. Onda pogledam sa strane i primetim da se A4 i A3 razlikuju jedino po duzhini "zadnjice", sve ostalo isto!

Peti utisak: potroshnja dizela! Ako ikad vishe u zhivotu poverujem onome shto nemci navode u svojim broshurama, presecicu si sam sebi vrat! Dakle za istu relaciju, sa slicnim motorima (poredjenje sa 1.9dCi renoovim motorom) sam potroshio DUPLO vishe goriva!

O ceni ne bih ovaj put ponovo, pogledajte pocetak komentara.

Opshti utisak: veliko razocarenje za mene koji volim vozhnju i dalje, posle predjenih milion km, i "predivan auto" za snobove koji meru uspeha mere kolicinom novca potroshenim u nemackom auto salonu!

Audi broj 1 kod automobila

pre 12 godina

Ljudi boljeg automobila od Audija nema,nek mi neko kaze sta mu fali,licno da imam pare nebi razmisljo dal bi ga kupio

Alexizsvedske

pre 12 godina

Jauu, al mi je muka..mislim da cu da povratim..Imao sam A4 -10 preko preduzeca.. Nikad nebi kupio Audi za moje pare..Izvikan do zla boga, a trosi po litru ulja mesecno(2.0 Tfsi).. Vidim nako pita koj auto je bolji..Pa svaki auto iz Japana, i koreje naprimer..Imam staru Zafiru kad treba da bacam dubre..prosla je 300000 bez nekih velikih problema..Jedno jutro nisam mogo nigde sa Audijom zbog elektricne rucne kocnice..Nije ni bilo pola godine star..Crkavaju kompresori za air kondison kao svakom folkswagenu i tako dalje..Govno od auta..Sad smo dobili Hyundai I40 u preduzece..Fantastican auto..Mnogo jeftiniji a i mnogo veci unutra..Nema istu "skupu" unutrasnost ALI nedostaje za tolike pare..

d

pre 12 godina

Za mene je bolje da budu svi jednako lepi pa da biram izmedju takvih, nego svi nejednako ruzni kojih ima koliko hoces. A jel neko od vas pljuvatora vozio Audi? Ja licno sam cekao ovaj model pa da se odlucim da li da kupim: A3,A4,A5,Q3,320xd,C200, za VW cross coupe nemam strpljenja da cekam. Verovatno ce to biti neki Audi. Inace vozio sam automobile svih nemackih "premijum proizvodjaca" i objektivno Audi pruza najvise. Mala potrosnja, dobre performanse, bezbednost prednjeg ili 4x4 pogona, koji npr. u BMW-u kosta papreno, NAJBOLJI ENTERIJER!, najmanji gubitak vrednosti. Pozdrav svima.

Lindal

pre 12 godina

Boze kakvi komentari nekih strucnjaka,koji uporedjuju hjundai neke igracke za decu sa audijem.Imao sam i japanca i koreanca ali audi je za njih babaroga,ni u cemu nema slicnosti,to znaju samo oni koji su ga vozili,a sto se potrosnje tice bas me briga ali ne prelazi 9l,A za one druge:kupite juga pa mu se divite haha

Duci

pre 12 godina

Ауди постаје као Југо, годинама не мења ништа у дизајну, а стално нови модели, пластична лајсна на бранику је промењена и то је то...

Volvofil

pre 12 godina

Ma kakav bre Audi,vozio sam dosta Nemaca,Japanaca,Francuza i znate šta je najbolje.....? VOLVO,ko je vozio znaće,ko nije savetujem kad ima priliku da proba obavezno. I da,slažem se za dci (Renoove motore),odlični su,trajni su,tiši i stvarno manje troše od tdi motora. Eto toliko od mene.

Vlasnik Audija

pre 12 godina

E citam nesto ove komentare i sve mislim da oni koji porede Volvo, Hundai i sl. nikad nisu ni seli u Audi a komo vozili.Kad je nesto tako dobr i toliko traje kao A3 ne treba izmisljati toplu vodu sa nekim space izgledom. Auto za taj segment ima idealne proporcije i simetriju. Kad prodje pored vas okrenes se za njim kao za dobrom zenom pa neka neko kaze nesto kao " Nije nista posebno"!

Ja biciklom

pre 12 godina

Mnogi danas imaju ukus kao japanska tinejdzerka, zato sve vise automobila lice na igracke za uzrast do 10 godina. Audi ima fenomenalan dizajn i nema potrebe za drasticnim izmjenama svakih par godina, kao sto cine azijatski i americki proizvodjaci. Nijemci postavljaju standarde a ostali se trude da ih stignu i to je to.

Zeitgeist

pre 12 godina

Koliko nepismenih gastarbajtera na rubrici 'Auto', pa to je čudo! :) Iz opanka pravo na Audije i Mercedese i sad još vrište ovde po forumima kad im neko proziva Audi. Ko da ih za srce ujedaš. Ovi forumi su stvoreni za normalne ljude da polemišu uz činjenice, koliko je god moguće. Konkretno, ovde su najviše kritike na spoljašnji izgled nove trojke. Svako iole malo neutralan vidi da je kontura ovog 'novog' A3 ista kao i svaka trojka koja je do sada izašla. Razlike su prednja i zadnja svetla. Verujem da je unapređen što se tiče voznih karakteristika i unutrašnjeg dizajna ali, kako su se i mnogi složili, spoljašni dizajn-monotonija.
Ko vam dade Audije i Mercedese! :)

Mladen

pre 12 godina

Padi od istog Nemackog nedostatka nemastovitosti u dizajnu i koriscenja proverenog . Primeri su novi 911 (da , lansiran je noc 10cm duzi ; vec 40 godina svi izgledaju isto ; svi Porschei sem Cayen-a lice na 911) , BMW 5 poslenjih nekoliko generacija , VW Golf i Polo (razlika sirina zadnjih svetala) , Mercedes C , E i S klasa su pod isti kalup u sedan verziji . Nadam se da novog Audija A3 svet prihvatiti , ali i dalje smatram da i suvise lici na A1 .

Era

pre 12 godina

Očekivano, prepoznatljivo i klasično, dosadašnjim ljubiteljima i kupcima Audi-ja ovo će se sigurno dopasti. Spadam one koji smatraju da je Audi kao silikonska devojka, sve pravilno, lepo i na svom mestu, ali dosadno, kao Bo Derek i Angelina Joly.

Rb

pre 12 godina

Ljubitelji Audija ocekuju da dizajn bude odmah prepoznatljiv Audi. Ne zelimo eksperimente, ne zelimo ekscentricnost. Volimo svoj Audi bas kao sto jeste. Nov model nek bude isti samo malo unapredjen, to i dobijamo.

Zuki

pre 12 godina

Upravo sto rece Zeitgeist. Stavite ga pored V40, ista klasa, isti kvalitet a dizajn nebo i zemlja. Da se radi o jeftinom automobilu iz "ekonomske" klase pa jos nekako. Ali za te pare se trazi nesto vise od napredne tehnologije i vrhunskog kvaliteta. I KIA i Hyundai su im pobegli kad je dizaju pitanju.

Zeitgeist

pre 12 godina

Otvorim B92, privuče mi pažnju članak o novom Volvo-u V40. Auto je stvarno savršen na slikama. A verujem da je izdrađen vrhunski-Švedski kvalitet. Pogledam sa strane, pažnju mi privuče tekst "Novi Audi A3". Žurno kliknem da otvorim, i ... Šokirao sam se dizajnom (nedizajnom) Audija. Posle Volvoa V40, koji je masterpiece dizajna, očekivao sam nešto slično i od Audija. Razočarao sam se. Kao što neko reče, Yugo filozofija dizajna.

Kornelije

pre 12 godina

u januaru 2012 desilo se ostvarenje sna, kupio sam novi a7 a za novac koji je dat mogao sam da biram mnogo modela iz premijum segmenta. ali izbor je pao na 4 kruga, ko ih jednom proba ne razdvaja se vise od njih! Nikada!

simba

pre 12 godina

uauu!! kakav dizajn!!! kakav skok. pa ovo je vize nego golf 7 u odnosu na golf 6. preteruju sa jednolicnim dizajnom i baukasten. na kraju cemo da imamo identicne automobile napred i pozadi samo ce razlicit trup da im ugradju ili prodaju posebno..

Radovan

pre 12 godina

Proizvođači sa dalekog istoka promene izgled unutrašnjosti i spoljašnjosti automobila, ako ne baš u svakoj generaciji, onda makar u drugoj.
Razvoj novog automobila košta oko 600 miliona dolara minimum.
Ko je ovde zaista u krizi, idejnoj, estetskoj i finansijskoj?
A da malo razmislimo i o nama kupcima?

Ovih nedelja, ja sam sve evropske proizvođače izbrisao iz mog mozga i delokruga interesovanja (ličnog i profesionalnog), i okrenuo se "studiranju" proizvođača sa dalekog istoka koji ima tri slova u imenu svoje marke.
Ko se bavi dizajnom, u toj marci može naći inspiraciju i nove ideje.

Six

pre 12 godina

Imao sam A6 prosle generacije u karavan izvedbi. Mislim da se radi o odlicnim automobilima. Udoban, tih, sa neprevazidjenim kvalitetom unutrasnjosti i karoserije. To kupci i cene. Audi jeste skup, ali po mom misljenu vredi svaku paru. Sitne promene dizajna idu ipak i na ruku kupcima. Novi model nije radikalno drugaciji i moderniji od proslog, tako da moj stari (i skupo placeni) model na ulici ne izgleda kao da je iz proslog veka.
Audi zaradjuje cisto ca. 3’000 € po prodatom automobilu (na skupljim modelima vise, na jeftinijim manje). Mislim da to i nije tako mnogo. I zahvaljujuci 1.5 mil prodatih automobila prosle godine, ostvarili su 2011 sjajan rezultat.

Che

pre 12 godina

A sta je ovde novo? Ne osporavam kvalitet Audija, niti pripadnost premium segmentu, ali mi nije jasno kako to da su im svi modeli identicni??? Modeli A4, A6 i A8 su prakticno identicni (pogotovu A6 i A8) jedino se razlikuju po duzini bar vizualno. Zato je tesko odrediti koji je A6 a koji A8.
A sto se tice novih LED farova, za to im svaka cast, video sam (ne znam da li je bila A8 ili A6) sa LED farovima i izgleda fenomenalno! Za A3, ne znam sta da kazem, mislim da bih se u toj klasi opredelio za neki drugi model.

Darko

pre 12 godina

Iz slika vidim da je preuzeo tablu od Q3, sto je po meni i ruznija i ne preglednija varijanta (od npr. Q5). Svejedno, tako bi ga posedovao...

Zox

pre 12 godina

Ne pricam o voznim karakteristikama... Ali su Nemci zadnjih godina, po pitanju dizajna dosadniiiiii... Na fotografijama nema nikave razlike izmedju Audijevih modela (a i VW), jedino mozda uzivo, po velicini...

PS: a na 130km/h (kazu da ce i to da umanje) i cenama goriva - Francuzi i Koreanci su udobniji i lepsi...

Zeitgeist

pre 12 godina

"Vozač Audija", ne shvataj lično to što su svi Audi kao cipele, isti dizajn samo veličina je različita.
Mi ovde pričamo o eksterijeru, t.j. spoljašnom dizajnu Audija i niko nije sporio da je Audi tehnološki odličan i da je voziti se u njemu vrhunsko. Čak i da se nisi vozio u njemu. Mi obični smrtnici koji nusmo imali sreću da se provozamo Audijem, valjda možemo da kažemo svoje mišljenje o spoljašnom izgledu.
Btw, ubuduće kad kupujete Audi, prodavac će vas pitati samo koju veličinu hoćete, ionako su svi isti :)

Milanche

pre 12 godina

Procitao sam komentare strucnjaka.... Vi sto hvalite KIA i ostale brendove... Pa vozite ih i cutite. Vi sto kazete da Nemci - Porsche i Audi ne ulaze u razvoj. Gospodo, otidjite i posetite razvojne centre pa onda pricajte nesto. Ja iskreno jedva cekam da se novi A3 pojavi da ga probam.

vozio bih audi bez problema :-)

pre 12 godina

mladene, šta to nedostaje dizajnu poršeove 911-ice? da ne valja, niko je ne bi kupovao već 40 godina koje i Vi pominjete. meni je čak bila lepša ona stara, okrugli farovi, karoserija ko da je naš fića izvučen još jedno metar u fotošopu.

a to što radi audi, ni meni nije jasno, mada im je očigledno trend malih promena na vozilu važniji od izrade karoserije od nule ponovo.
meni to ne smeta, pritajeno agresivne crte na limu su mi privlačnije od vozila koja liče na rakete i klinove. ono što cenim kod audija (i nemaca) je neosporan kvalitet, ne bi ih i dalje ljudi toliko kupovali da su loši, zar ne?

da da da

pre 12 godina

Promene su uocljive , samo se na slikama ne primecuju odmah na ulici se primecuju , ovaj izgleda dosta agresivnije od prethodnika , ali svi ste donekli u pravu da nije nesto bogzna sta promenjeno na nemackim automobilima ali ocekuje se eksplozija dizajna 0d 2013 , svi cemo na ulicama da gledamo svemirske letelice

KG x-man

pre 12 godina

ma sta bre Audi, Mercedes, wolksvagen, Tata nano je zakon, a jedan stari fica, zastava 650 u garazi da se ima za vikend do trsta ili makarske... eeeeee, bre ljudi moji dok smo imali te iste fice bili smo kud i kamo srecniji i veseliji... ja danas ne vozim nista, nema se od cega, a kome se svidja a3 neka ga kupi, 500l ko ima i dopada mu se neka kupi, i30 kome valja neka vozi... pozdrav svima, a damana srecan 8. mart...

nabukodonosor

pre 12 godina

Sad znam da cu, ako se odlucim za A3, da kupim ovaj koji je sad na akciji - isti, a 30% jeftiniji :)
A sto se tice 911 - pa slicno je bilo i sa Alfom Spider Duetto - 4 generacije, a razliku primecujem tek kad mi kazu. Ali to su klasici i ne treba da se menjaju, a A3 tek treba da postane klasik (mada ne znam na osnovi cega bi, ni po cemu nije prepoznatljiv).

Kol

pre 12 godina

(Era, 23. februar 2012 15:08)

Bo Derek dosadna!? Bo je u svoje vreme bila jedna od najlepsih zena na svetu o glumackim kvalitetima nekom drugo prilikom :) Angelina je sad zaista izgubila dosta na svom izgledu mnogo je bre mrsava ali ko ne bi bio kad ima sestoro dece dovoljno je pogledati Laru Kroft i videti sta je lepota opet o glumackim kvalitetima ne bih polemisao!
A sto se Audija tice slazem se sa vecinom komentara zaista je tesko razlikovati njihove modele ljudi su odavno izgubili svu mastovitost kada je dizajn u pitanju! Kvalitet, tehnologija, sigurnost kapa dole ali dizajn skripi kad vec ne umeju ili nece to da promene neka angazuju nekog italijana ili francuza pa ce dobiti auto koji ce se nekom svideti a nekom ne, ali nikog nece ostaviti ravnodusnim!

Fedja

pre 11 godina

Novi A3 je baziran na novoj MQT platformi, koja je zajednička za sve automobile ove klase iz VW grupacije. Dakle, novi Golf VII će biti baziran na MQT šasiji, Seat Leon III, Škoda Octavia III itd...
Dizajn možda jeste sličan sa starijim modelima, spolja gledano, farovi i svetla su drugačija, ali ispod haube ima dosta izmena. Prvo, motori su drugačiji, novi TSI za razliku od starog koji je imao konstrukcijski problem sa PCV ventilom, NE TROŠI ULJE. To je rešeno još kod Golfa VI GTI, Audija od 2008. sa EA888 motorima pa na dalje. Diesel motori su takođe novije generacije, to važi za TDI agregate od 1.6 i 2.0 litara.
I radije ne bih poredio dCI agregate sa TDI, nije umesno.