Nedelja, 04.09.2022.

15:00

Kada se menja filter vazduha?

Izvor: B92

Kada se menja filter vazduha? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

Sasa

pre 1 godinu

Dok sam koristio obicne filtere menjao sam ih na svakoj promeni ulja tj. na 10.000 km. Zadnjih 20 g koristim K&N vazdusne filtere, nikad ni jedan nisam promenio jer prodam vozilo, a perem ih jednom godisnje (50-80.000 km prelazim).

kele®

pre 1 godinu

UFI je prva ugradnja u talijanska vozila. Barem je bio dok sam vozio Lancia Lybru. Filtron isto ok marka. Sad vozim Focus i uzimam originalne filtere preko eBay. 10% skuplji od recimo Filtrona kod nas.

Robi

pre 1 godinu

E,dopuna samog sebe. Ovi sto se pale na neke markirane filtere,a pljuju ove srednje,samo da kazem,od tih markiranih vam stigne Zweitte klasse za Srbiju. Onda vam dodje na isto,samo sto ste dali vise love. Pola Boscha stize iz Kine i Rusije, Castrol je budibogsnama odakle,Elf Rumunija,a Shell Turska...i onda neko kaze koristi premium. Pa da,moz biti,ali u Cirihu.

ime

pre 1 godinu

Filter goriva?
Ako ti je onaj umetak onda radiš ispravno.
Ako je onaj veliki( metalni ispod točka npr) onda preteruješ. Konkretno taj veliki se menja na svakom drugom malom servisu( meni to bude na 25.000 otprilike).
(Max, 05. septembar 2022 10:01)

filter mi je pod haubom pored motora ne ispod tocka

Zoc

pre 1 godinu

Ja menjam na 4500km.Benzinac je u pitanju,a filteri nisu skupi.Odlicno cuvaju protokomere i leptir gasa.Za zadnjih 8god koliko ga imam nikada problem.Samo cesca zamena i to je to.

Djorke

pre 1 godinu

@
Lik stavio na Pandu, K&N filter. Boze ima li te..
(NR, 4. septembar 2022 22:08)

Koliko sam ukapirao, ne misli se na obicnu sa motorom kao Punto 1.2, nego na onu od 100 konja, a ta je dobar gradski zvrk i skroz cool hot-hatch. Ok, nije Golf GTI, ali nije za podsmeh.

Lepo izgleda, ide skroz korektno .. sa KN-om verovatno ima lepsi zvuk i mozda 2 konja vise sta sumnjam da se oseti u voznji, ali sto da ne ako vlasnik voli :-)

Robi

pre 1 godinu

Ja Filtron koristim dobrih par godina i skroz sam zadovoljan. Korektna marka,za intervale 10-15.000km je dosta. Oni su u par evropskih fabrika cak i prva OEM ugradnja. Cena srednja.

Miloš

pre 1 godinu

K&N filteri daju malo više snage jer više propuštaju vazduh od papirnih. To nije dobro za motor, imate testove na internetu vezano za čestice koke propusti jedan a koje drugi filter.

Max

pre 1 godinu

@ime
Filter goriva?
Ako ti je onaj umetak onda radiš ispravno.
Ako je onaj veliki( metalni ispod točka npr) onda preteruješ. Konkretno taj veliki se menja na svakom drugom malom servisu( meni to bude na 25.000 otprilike).

Nuklearni mravojed

pre 1 godinu

ako se auto zadrzava na duze i prelazi vise km k&n panel filter je idealno resenje.
(ledenjak, 5. septembar 2022 07:32)

Nasuprot uvrezenom misljenju, K^N nije "stavi i zaboravi". Mora da se cisti i naulji redovno, znaci vise drndanja nego zamena klasicnog filtera... Neki kazu zvuk, snaga, ovo ono... ako se lozite na 2-3%, odlicno :)

wer

pre 1 godinu

Meni je jedan majstor rekao za sto je važno redovno menjati filter vazduha. Ajde tebe neko da ihvati i drži za nos. Mnogo teže bi disao:)

Djoka

pre 1 godinu

Ne znam. Ono što znam da se filter za kisik menja na 10 iljada km-ova dok ulje bogami sada menjam sam i to na 6-7 iljada km-ova ne čekam više 10 iljada kilometara.

Nuklearni mravojed

pre 1 godinu

Glupo je štedjeti na filteru za zrak. Dobar košta između 10 i 15 eura i možete ga promijeniti sami.
(Ivan ZG, 4. septembar 2022 16:01)

Evo dodji da mi pomognes da ga promenimo, posto mora auto na dizalicu i da se skida suspleh. Na prethodnom je bio sa gornje strane i menjao se cas posla, a ovaj je tako spakovan i sta da mu radis. Tako da ne mozes generalizovati.

Inace kaze knjizica da se menja na 20kkm, a menjam ga jednom godisnje kad i ulje (na 7-9kkm, kako koje godine).

ledenjak

pre 1 godinu

ovi sto pisu da je to najjeftinija stavka koriste najjeftinije filtere. original filteri za vazduh u servisima su 50+€. da li ih treba menjati cesto? apsolutno jer je jedan od najbitnijih filtera za auto i tu nema stedje. ako se auto zadrzava na duze i prelazi vise km k&n panel filter je idealno resenje.

Srboljub

pre 1 godinu

Ja sam menjam filter klime i vazduha na svom automobilu svake godine, jer to u servisu rade jednom u dve godine i nisam presrećan sa tim a trošak je stvarno smešan. Samo nisam siguran koji proizvodjači su prihvatljivi. Bosch, Mann i Mahle znam da su poznati (i vrv dobri), ali šta je sa Meyle, Blue Print, Stark, Ufi, Kamoka, Filtron? Razlika u ceni nije velika ali nekada ne mogu da se nadju ova tri poznata proizvodjača pa se onda pitam šta uzeti.

Zoki

pre 1 godinu

Vazdusni filter je toliko jeftin tako ga treba menjati na svakoj zameni ulja. Vozim Audi 6 i zamena ulja i svih filtera me izadje 15000 dinara. Usteda, ako menjate filter po propisu kako je fabrika propisala, je veoma mala.

genijalac

pre 1 godinu

delovi za mali servis za 2016 x1 18d u bmw delta:

-filter ulja 2.734,06din
-filter klime 9.504,34din
-filter goriva 7.040,20din
-filter vazduha 6.207,71din
-5L ulje bmw LL04 5w30 10.800,00

ukupno: 36.286,31din (rad nije uracunat)

ja evo sedim i razmisljam al tesko da i jedan socan narodni epitet moze opisati ovu bahatost i otimacinu.

Miki

pre 1 godinu

Ja ne menjam niti diram nista osim tecnost za brisace. Ostalo rade u ovlascenom servisu. Filtere menjaju svake godine na redovnom servisu.

Lav

pre 1 godinu

Ako idete često iza nekih dizelaša koji čuri ko seoska kuća oko sv. Save onda savetujem da ih menjate na svakom malom servisu. Ja menjam na 10.000 km kad i ulje a kad idem iza ovih što dime obavezno zatvaram i "klapnu" da mi vazduh ne ulazi spolja jer mi napuni kabinu smradom. Filter vazduha se prlja zavisno od uslova gde se vozi. Ako idete često po makadamu i prašini i to iza nekoga onda se filter zaprlja brže. Ovi što voze motore mislim da to mnogo češće menjaju ako voze offroad jer im prednji točak diže prašinu ispred filtera.

Oscarska seljačinčina

pre 1 godinu

odmase vre djas cim neko rekne pra vu istinu. skoda super be je naji bolji cetvero tockas nacelom svetu bajo moj jerje unjozi fauvu ve motor!
(Oscarska seljacina vozi raspalu Skodu super be, 04. septembar 2022 22:16)

Bravo.

faca011

pre 1 godinu

sva auta koja sam vozio,gde god da sam odrzavao (ovlasceni ili ne) mali servis ili 10-15-20k km (u zavisnosti sta kaze proizvodjac) ili godinu dana. na malom servisu se uvek menjali ulje i svi filteri u autu,a to je uglavnom bilo jednom godinje. evo sad zenin auto koji ni ne vozimo nesto (za 4 godine presao 8k km),bez obzira,svake godine ide na servis i sve se menja kao da je presao 10k za godinu dana. a i sto vecina napisa...taj filter za vazduh je neka smesna cena,ne vidim razlog zasto ga ne bih menjao bar jednom godisnje...
od tih filtera,ono sto recimo znam je da Kia kaze da njihov filter za gorivo ide jednom u dva mala servisa (15k km ili godinu dana jedan interval).

pa

pre 1 godinu

Motor je 1.2 16v 6 brzina i motorno ulje Selenia 20K.
Pise da se to ulje menja na 20k kimometara.
Filter za ulje,trazio neki skuplji,filter vazduha i kabine kostali 1800 dinara.U motor staje 2.7 litara ulja.Menjam sve na 5-7 hiljada,jer je veoma jeftino.motor je u savrsenom stanju i odlicno sluzi.

Srđan BL

pre 1 godinu

Vozila su mi osnovna sredstva za rad i nemam razloga za stednju na njima. Ulje svakih 10.000km, filter vazduha i goriva na svakih 20.000. Filter klime najčešće na 10.000, nekada na 20.000 (ljeti)...

Oscarska seljacina vozi raspalu Skodu super be

pre 1 godinu

@ super be

ti bajo moj malo na posmatranje, opasna ti je dijagnoza brate
(Fanđo, 04. septembar 2022 19:54)

odmase vre djas cim neko rekne pra vu istinu. skoda super be je naji bolji cetvero tockas nacelom svetu bajo moj jerje unjozi fauvu ve motor!

chupavi

pre 1 godinu

Filter za vazduh kosta oko 5€ a izgleda kao da je bio na dimnjaku neke zelezare kad ga izvadim posle predjenih jedva 10,000km. Ne kosta skoro nista da se zameni svaki put kada menjam ulje zajedno sa filtrima za ulje i kabinu, dok filter za naftu menjam svake druge godine. Inace godisnje predjem oko 10,000km i jednom menjam ulje...

Goran

pre 1 godinu

Ne znam čemu tolika nauka oko filtera za vazduh. Nije to neka skupa stavka. Radim mali servis na 15k km ili 12 meseci. Svi filteri se menjaju od što boljih proizvođača. Gledam da nalazim Bosch. Po knjižici, servis se radi na 30k km ili 24 meseca. Filter goriva i na više, ne sećam se tačno koliko. Ali auto je star 12 godina i prešao oko 290k pravih km. Pa eto zbog toga se mali servis radi ranije. Što prosto znači da se ovaj auto održava bolje nego po fabričkim preporukama.

Oscarska seljačina

pre 1 godinu

samose kod skode super be nemenja filtar bajo moj jertosu kola propas dobra iu njozi su delovi dzaba jevtini propas bajo moj a registracija jos jevtinija bajo moj jerjeto opravio favu ve bajo moj! samo skoda super be bajo moj!
(Oscarska seljacina vozi raspalu Skodu super be, 04. septembar 2022 16:40)

Bravo!

Fanđo

pre 1 godinu

@ gojko

e moj gojko, zbog takvih kao ti što misle da su uštedeli kada produvaju filter i vrate ga nazad i posle kupe box cigareta, nije ni čudo kada im odu motori. Pročitaj malo na netu šta se dešava u filteru kada ga "očistiš" kompresorom

Петар

pre 1 godinu

Ко воли свој ауто и ужива да га вози мења га на 10.000. Коме је то све једно, као мом сину, мења га кад му мајстор замени.

kimi

pre 1 godinu

ma to je najjeftinija stavka na malom servisu...ulje, filteri i ruke ne prelaze 10 hiljada dinara...naravno-ako se ne radi u ovlascenom servisu...
filteri su po 7-8 evr svaki (polenski, ulja, vazduha i goriva) plus 4+ litre ulja i to je to..na desetak hiljada km (hiljadu gore-dole)
To je najmanje sto mogu da uradim za svoj auto

neko iz mase

pre 1 godinu

@ Fiat Panda 100hp. Čim sam je kupio pre 5 godina stavio KN sportski panel filter vazduha
Mjenja se na milion kilometara :)
(Ernie, 04. septembar 2022 15:31)

Redovno se pere KN clinerom i nakon toga obavezo naulji KN uljem u spreju svakih 10 - 15 hiljada ili jednom godišnje. Ako uzmeš u obzir koliko košta orginal KN filter i hemija za njegovo održavanje, možeš za te pare godinama kupovati klasične filtere jer razliku u performansama nećeš primetiti.

Ibna

pre 1 godinu

Fiat Panda 100hp. Čim sam je kupio pre 5 godina stavio KN sportski panel filter vazduha
Mjenja se na milion kilometara :)
(Ernie, 04. septembar 2022 15:31)

Imao KN filter na mojoj hondi civic, pre 15-ak godina. Moram ti reci da to i nije filter, maltene musicu moze da uvuce u motor. Za nijansu poboljsava performanse motora (mozda nepunih 5 posto), ali filtriranje čestica sa njim je vrlo diskutabilno.

Gojko

pre 1 godinu

Na 5000 km ga izduvam kopresorom očistim kućište a menjam na 10 000 km.
Neki zamenski JapanFilter nije original ali je jeftin isplati se menjati ga na 10k bolje nego platiti 4 puta (a nije toliko bolji) više za original i menjati ga na 20-30k

Čeki opinionista del cazzo

pre 1 godinu

Prvo dolazi problem kako geguli da

objasniš da vožnja po velikim

vrućinama spada u "teške uslove

vožnje" , i to više za motor nego za

vozača , a da kao takva skraćuje vek

zamene praktično svega, pa i filtera !

Ko uspe u tome , svaka mu čast !

Oscarska seljacina vozi raspalu Skodu super be

pre 1 godinu

samose kod skode super be nemenja filtar bajo moj jertosu kola propas dobra iu njozi su delovi dzaba jevtini propas bajo moj a registracija jos jevtinija bajo moj jerjeto opravio favu ve bajo moj! samo skoda super be bajo moj!

0O

pre 1 godinu

Fiat Panda 100hp. Čim sam je kupio pre 5 godina stavio KN sportski panel filter vazduha
Mjenja se na milion kilometara :)
(Ernie, 04. septembar 2022 15:31)

Čisti se i ulji se to redovno sa K&N sprejevima?

Ivan ZG

pre 1 godinu

Glupo je štedjeti na filteru za zrak. Dobar košta između 10 i 15 eura i možete ga promijeniti sami. Ako vam je to previše onda bolje da ne vozite auto jer vjerojatno štedite i na puno rizičnijim stvarima.

xyz

pre 1 godinu

Mali servis na 10.000 km i promena svih filtera.Auto čiji korisnik ne može da pretrpi taj trošak na 10.000 km neka se vozi javnim prevozom.

Alamunja

pre 1 godinu

15-20 hiljada je za nase uslove ok.
Filter vazduha nije preterano skup, pa samim time nije preveliki trosak. A ujedno ga svaki vozac moze zameniti sam.
Filter ulja (nakon svake zamene ulja) a filter kabine svake godine ili maximum do 10.000 km.

Komandant Ljubo

pre 1 godinu

Kupio sam novu skodu pre 2 god i malo vise, god.prelazim 22-23k, uglavnom autoput, i svi skodini ovlašćeni servisi traže da se filter vazduha menja na svakom servisu, tj. na 15k km, kao i filter klime. Automobile imam i vozim preko 27 god., znam šta i kako sam menjao, kako se pokazalo, odustao sam od zvaničnih servisa, ovca za šišanje nisam.

triger

pre 1 godinu

Svake godine, posle predjenih 15Kkm ili navrsene godine dana, i na koje me revnosno kompiuter podseca ide zamena ulja, filtera za vazduh, ulje, i gorivo. Bez potrebe za dodatnim komplikovanjem.

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 1 godinu

Diskusija je suvisna - treba da se menja a kada, to zavisi od puteva kojima se vozi ! Kompresor moze da pomogne ali dodje momenat kada se sitne cestice prljavstine ugrade u tkivo filter papira i vise nije moguce da se izduvaju ! Filter je jefti za vecinu vozila pa nije na odmet da se cesce menja kao i polenski filter za kabinu !

Pera

pre 1 godinu

Prosečna cena filtera vazduha osrednjeg proizvođača košta kao 2 litra goriva, kod većine vozila možete da ga zamenite i sami a vi ovde raspravljate da li da ga menjate na 10 ili 100 hiljada km. Menjate kad i ostale filtere, ne može da škodi a naročito za dizel motore.

rani

pre 1 godinu

Vozim taksi u Beogradu. Filter uvek menjam kad i ulje, na 15000 km, i kada ga izvadim iz kucista, on je toliko prljav i pun, da prosto ne mogu da shvatim da neko propise da se menja na 60 hiljada. Jeftina stvar, kosta od 500 din do 2500, glupo je na tome stedeti, narocito ko vozi stalno po gradu kao ja. Ista je prica i sa filterom klime.

duci nis

pre 1 godinu

Ako sve menjate po preporukama majstora, proizvodjaca.. Onda ste u velikom problemu, svi zele da zarade ne vama kao vozacu. Odluka bi trebala da bude sve sto oni predloze, jos 30% preko.. Pa onda menjaj..

Kića

pre 1 godinu

Naši servisi preporučuju zamenu svih filtera osim filtera goriva na god dana ili na 10.000km. Filter goriva preporučuju da se menja na 2 god.. Znao sam i ranije da je to klasična kradja..

w

pre 1 godinu

Ako hocete da vas auto dugo sluzi, svake godine, ili na svakih 15000 km, sta pre dodje se menja filter za vazduh, ulje, filter za ulje, filter za polen, a filter za gorivo svake druge godine. A vi preporucujte sta i kako god hocete ...

rani

pre 1 godinu

Vozim taksi u Beogradu. Filter uvek menjam kad i ulje, na 15000 km, i kada ga izvadim iz kucista, on je toliko prljav i pun, da prosto ne mogu da shvatim da neko propise da se menja na 60 hiljada. Jeftina stvar, kosta od 500 din do 2500, glupo je na tome stedeti, narocito ko vozi stalno po gradu kao ja. Ista je prica i sa filterom klime.

Ivan ZG

pre 1 godinu

Glupo je štedjeti na filteru za zrak. Dobar košta između 10 i 15 eura i možete ga promijeniti sami. Ako vam je to previše onda bolje da ne vozite auto jer vjerojatno štedite i na puno rizičnijim stvarima.

Pera

pre 1 godinu

Prosečna cena filtera vazduha osrednjeg proizvođača košta kao 2 litra goriva, kod većine vozila možete da ga zamenite i sami a vi ovde raspravljate da li da ga menjate na 10 ili 100 hiljada km. Menjate kad i ostale filtere, ne može da škodi a naročito za dizel motore.

xyz

pre 1 godinu

Mali servis na 10.000 km i promena svih filtera.Auto čiji korisnik ne može da pretrpi taj trošak na 10.000 km neka se vozi javnim prevozom.

triger

pre 1 godinu

Svake godine, posle predjenih 15Kkm ili navrsene godine dana, i na koje me revnosno kompiuter podseca ide zamena ulja, filtera za vazduh, ulje, i gorivo. Bez potrebe za dodatnim komplikovanjem.

kimi

pre 1 godinu

ma to je najjeftinija stavka na malom servisu...ulje, filteri i ruke ne prelaze 10 hiljada dinara...naravno-ako se ne radi u ovlascenom servisu...
filteri su po 7-8 evr svaki (polenski, ulja, vazduha i goriva) plus 4+ litre ulja i to je to..na desetak hiljada km (hiljadu gore-dole)
To je najmanje sto mogu da uradim za svoj auto

neko iz mase

pre 1 godinu

@ Fiat Panda 100hp. Čim sam je kupio pre 5 godina stavio KN sportski panel filter vazduha
Mjenja se na milion kilometara :)
(Ernie, 04. septembar 2022 15:31)

Redovno se pere KN clinerom i nakon toga obavezo naulji KN uljem u spreju svakih 10 - 15 hiljada ili jednom godišnje. Ako uzmeš u obzir koliko košta orginal KN filter i hemija za njegovo održavanje, možeš za te pare godinama kupovati klasične filtere jer razliku u performansama nećeš primetiti.

Ibna

pre 1 godinu

Fiat Panda 100hp. Čim sam je kupio pre 5 godina stavio KN sportski panel filter vazduha
Mjenja se na milion kilometara :)
(Ernie, 04. septembar 2022 15:31)

Imao KN filter na mojoj hondi civic, pre 15-ak godina. Moram ti reci da to i nije filter, maltene musicu moze da uvuce u motor. Za nijansu poboljsava performanse motora (mozda nepunih 5 posto), ali filtriranje čestica sa njim je vrlo diskutabilno.

w

pre 1 godinu

Ako hocete da vas auto dugo sluzi, svake godine, ili na svakih 15000 km, sta pre dodje se menja filter za vazduh, ulje, filter za ulje, filter za polen, a filter za gorivo svake druge godine. A vi preporucujte sta i kako god hocete ...

Komandant Ljubo

pre 1 godinu

Kupio sam novu skodu pre 2 god i malo vise, god.prelazim 22-23k, uglavnom autoput, i svi skodini ovlašćeni servisi traže da se filter vazduha menja na svakom servisu, tj. na 15k km, kao i filter klime. Automobile imam i vozim preko 27 god., znam šta i kako sam menjao, kako se pokazalo, odustao sam od zvaničnih servisa, ovca za šišanje nisam.

Петар

pre 1 godinu

Ко воли свој ауто и ужива да га вози мења га на 10.000. Коме је то све једно, као мом сину, мења га кад му мајстор замени.

Čeki opinionista del cazzo

pre 1 godinu

Prvo dolazi problem kako geguli da

objasniš da vožnja po velikim

vrućinama spada u "teške uslove

vožnje" , i to više za motor nego za

vozača , a da kao takva skraćuje vek

zamene praktično svega, pa i filtera !

Ko uspe u tome , svaka mu čast !

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 1 godinu

Diskusija je suvisna - treba da se menja a kada, to zavisi od puteva kojima se vozi ! Kompresor moze da pomogne ali dodje momenat kada se sitne cestice prljavstine ugrade u tkivo filter papira i vise nije moguce da se izduvaju ! Filter je jefti za vecinu vozila pa nije na odmet da se cesce menja kao i polenski filter za kabinu !

Alamunja

pre 1 godinu

15-20 hiljada je za nase uslove ok.
Filter vazduha nije preterano skup, pa samim time nije preveliki trosak. A ujedno ga svaki vozac moze zameniti sam.
Filter ulja (nakon svake zamene ulja) a filter kabine svake godine ili maximum do 10.000 km.

Oscarska seljacina vozi raspalu Skodu super be

pre 1 godinu

samose kod skode super be nemenja filtar bajo moj jertosu kola propas dobra iu njozi su delovi dzaba jevtini propas bajo moj a registracija jos jevtinija bajo moj jerjeto opravio favu ve bajo moj! samo skoda super be bajo moj!

0O

pre 1 godinu

Fiat Panda 100hp. Čim sam je kupio pre 5 godina stavio KN sportski panel filter vazduha
Mjenja se na milion kilometara :)
(Ernie, 04. septembar 2022 15:31)

Čisti se i ulji se to redovno sa K&N sprejevima?

genijalac

pre 1 godinu

delovi za mali servis za 2016 x1 18d u bmw delta:

-filter ulja 2.734,06din
-filter klime 9.504,34din
-filter goriva 7.040,20din
-filter vazduha 6.207,71din
-5L ulje bmw LL04 5w30 10.800,00

ukupno: 36.286,31din (rad nije uracunat)

ja evo sedim i razmisljam al tesko da i jedan socan narodni epitet moze opisati ovu bahatost i otimacinu.

Fanđo

pre 1 godinu

@ gojko

e moj gojko, zbog takvih kao ti što misle da su uštedeli kada produvaju filter i vrate ga nazad i posle kupe box cigareta, nije ni čudo kada im odu motori. Pročitaj malo na netu šta se dešava u filteru kada ga "očistiš" kompresorom

Oscarska seljacina vozi raspalu Skodu super be

pre 1 godinu

@ super be

ti bajo moj malo na posmatranje, opasna ti je dijagnoza brate
(Fanđo, 04. septembar 2022 19:54)

odmase vre djas cim neko rekne pra vu istinu. skoda super be je naji bolji cetvero tockas nacelom svetu bajo moj jerje unjozi fauvu ve motor!

duci nis

pre 1 godinu

Ako sve menjate po preporukama majstora, proizvodjaca.. Onda ste u velikom problemu, svi zele da zarade ne vama kao vozacu. Odluka bi trebala da bude sve sto oni predloze, jos 30% preko.. Pa onda menjaj..

Goran

pre 1 godinu

Ne znam čemu tolika nauka oko filtera za vazduh. Nije to neka skupa stavka. Radim mali servis na 15k km ili 12 meseci. Svi filteri se menjaju od što boljih proizvođača. Gledam da nalazim Bosch. Po knjižici, servis se radi na 30k km ili 24 meseca. Filter goriva i na više, ne sećam se tačno koliko. Ali auto je star 12 godina i prešao oko 290k pravih km. Pa eto zbog toga se mali servis radi ranije. Što prosto znači da se ovaj auto održava bolje nego po fabričkim preporukama.

Kića

pre 1 godinu

Naši servisi preporučuju zamenu svih filtera osim filtera goriva na god dana ili na 10.000km. Filter goriva preporučuju da se menja na 2 god.. Znao sam i ranije da je to klasična kradja..

Oscarska seljačinčina

pre 1 godinu

odmase vre djas cim neko rekne pra vu istinu. skoda super be je naji bolji cetvero tockas nacelom svetu bajo moj jerje unjozi fauvu ve motor!
(Oscarska seljacina vozi raspalu Skodu super be, 04. septembar 2022 22:16)

Bravo.

pa

pre 1 godinu

Motor je 1.2 16v 6 brzina i motorno ulje Selenia 20K.
Pise da se to ulje menja na 20k kimometara.
Filter za ulje,trazio neki skuplji,filter vazduha i kabine kostali 1800 dinara.U motor staje 2.7 litara ulja.Menjam sve na 5-7 hiljada,jer je veoma jeftino.motor je u savrsenom stanju i odlicno sluzi.

Lav

pre 1 godinu

Ako idete često iza nekih dizelaša koji čuri ko seoska kuća oko sv. Save onda savetujem da ih menjate na svakom malom servisu. Ja menjam na 10.000 km kad i ulje a kad idem iza ovih što dime obavezno zatvaram i "klapnu" da mi vazduh ne ulazi spolja jer mi napuni kabinu smradom. Filter vazduha se prlja zavisno od uslova gde se vozi. Ako idete često po makadamu i prašini i to iza nekoga onda se filter zaprlja brže. Ovi što voze motore mislim da to mnogo češće menjaju ako voze offroad jer im prednji točak diže prašinu ispred filtera.

Oscarska seljačina

pre 1 godinu

samose kod skode super be nemenja filtar bajo moj jertosu kola propas dobra iu njozi su delovi dzaba jevtini propas bajo moj a registracija jos jevtinija bajo moj jerjeto opravio favu ve bajo moj! samo skoda super be bajo moj!
(Oscarska seljacina vozi raspalu Skodu super be, 04. septembar 2022 16:40)

Bravo!

faca011

pre 1 godinu

sva auta koja sam vozio,gde god da sam odrzavao (ovlasceni ili ne) mali servis ili 10-15-20k km (u zavisnosti sta kaze proizvodjac) ili godinu dana. na malom servisu se uvek menjali ulje i svi filteri u autu,a to je uglavnom bilo jednom godinje. evo sad zenin auto koji ni ne vozimo nesto (za 4 godine presao 8k km),bez obzira,svake godine ide na servis i sve se menja kao da je presao 10k za godinu dana. a i sto vecina napisa...taj filter za vazduh je neka smesna cena,ne vidim razlog zasto ga ne bih menjao bar jednom godisnje...
od tih filtera,ono sto recimo znam je da Kia kaze da njihov filter za gorivo ide jednom u dva mala servisa (15k km ili godinu dana jedan interval).

Nuklearni mravojed

pre 1 godinu

ako se auto zadrzava na duze i prelazi vise km k&n panel filter je idealno resenje.
(ledenjak, 5. septembar 2022 07:32)

Nasuprot uvrezenom misljenju, K^N nije "stavi i zaboravi". Mora da se cisti i naulji redovno, znaci vise drndanja nego zamena klasicnog filtera... Neki kazu zvuk, snaga, ovo ono... ako se lozite na 2-3%, odlicno :)

Gojko

pre 1 godinu

Na 5000 km ga izduvam kopresorom očistim kućište a menjam na 10 000 km.
Neki zamenski JapanFilter nije original ali je jeftin isplati se menjati ga na 10k bolje nego platiti 4 puta (a nije toliko bolji) više za original i menjati ga na 20-30k

Robi

pre 1 godinu

E,dopuna samog sebe. Ovi sto se pale na neke markirane filtere,a pljuju ove srednje,samo da kazem,od tih markiranih vam stigne Zweitte klasse za Srbiju. Onda vam dodje na isto,samo sto ste dali vise love. Pola Boscha stize iz Kine i Rusije, Castrol je budibogsnama odakle,Elf Rumunija,a Shell Turska...i onda neko kaze koristi premium. Pa da,moz biti,ali u Cirihu.

Djorke

pre 1 godinu

@
Lik stavio na Pandu, K&N filter. Boze ima li te..
(NR, 4. septembar 2022 22:08)

Koliko sam ukapirao, ne misli se na obicnu sa motorom kao Punto 1.2, nego na onu od 100 konja, a ta je dobar gradski zvrk i skroz cool hot-hatch. Ok, nije Golf GTI, ali nije za podsmeh.

Lepo izgleda, ide skroz korektno .. sa KN-om verovatno ima lepsi zvuk i mozda 2 konja vise sta sumnjam da se oseti u voznji, ali sto da ne ako vlasnik voli :-)

chupavi

pre 1 godinu

Filter za vazduh kosta oko 5€ a izgleda kao da je bio na dimnjaku neke zelezare kad ga izvadim posle predjenih jedva 10,000km. Ne kosta skoro nista da se zameni svaki put kada menjam ulje zajedno sa filtrima za ulje i kabinu, dok filter za naftu menjam svake druge godine. Inace godisnje predjem oko 10,000km i jednom menjam ulje...

wer

pre 1 godinu

Meni je jedan majstor rekao za sto je važno redovno menjati filter vazduha. Ajde tebe neko da ihvati i drži za nos. Mnogo teže bi disao:)

Srđan BL

pre 1 godinu

Vozila su mi osnovna sredstva za rad i nemam razloga za stednju na njima. Ulje svakih 10.000km, filter vazduha i goriva na svakih 20.000. Filter klime najčešće na 10.000, nekada na 20.000 (ljeti)...

Srboljub

pre 1 godinu

Ja sam menjam filter klime i vazduha na svom automobilu svake godine, jer to u servisu rade jednom u dve godine i nisam presrećan sa tim a trošak je stvarno smešan. Samo nisam siguran koji proizvodjači su prihvatljivi. Bosch, Mann i Mahle znam da su poznati (i vrv dobri), ali šta je sa Meyle, Blue Print, Stark, Ufi, Kamoka, Filtron? Razlika u ceni nije velika ali nekada ne mogu da se nadju ova tri poznata proizvodjača pa se onda pitam šta uzeti.

Nuklearni mravojed

pre 1 godinu

Glupo je štedjeti na filteru za zrak. Dobar košta između 10 i 15 eura i možete ga promijeniti sami.
(Ivan ZG, 4. septembar 2022 16:01)

Evo dodji da mi pomognes da ga promenimo, posto mora auto na dizalicu i da se skida suspleh. Na prethodnom je bio sa gornje strane i menjao se cas posla, a ovaj je tako spakovan i sta da mu radis. Tako da ne mozes generalizovati.

Inace kaze knjizica da se menja na 20kkm, a menjam ga jednom godisnje kad i ulje (na 7-9kkm, kako koje godine).

Miloš

pre 1 godinu

K&N filteri daju malo više snage jer više propuštaju vazduh od papirnih. To nije dobro za motor, imate testove na internetu vezano za čestice koke propusti jedan a koje drugi filter.

Zoki

pre 1 godinu

Vazdusni filter je toliko jeftin tako ga treba menjati na svakoj zameni ulja. Vozim Audi 6 i zamena ulja i svih filtera me izadje 15000 dinara. Usteda, ako menjate filter po propisu kako je fabrika propisala, je veoma mala.

Robi

pre 1 godinu

Ja Filtron koristim dobrih par godina i skroz sam zadovoljan. Korektna marka,za intervale 10-15.000km je dosta. Oni su u par evropskih fabrika cak i prva OEM ugradnja. Cena srednja.

Miki

pre 1 godinu

Ja ne menjam niti diram nista osim tecnost za brisace. Ostalo rade u ovlascenom servisu. Filtere menjaju svake godine na redovnom servisu.

Djoka

pre 1 godinu

Ne znam. Ono što znam da se filter za kisik menja na 10 iljada km-ova dok ulje bogami sada menjam sam i to na 6-7 iljada km-ova ne čekam više 10 iljada kilometara.

Zoc

pre 1 godinu

Ja menjam na 4500km.Benzinac je u pitanju,a filteri nisu skupi.Odlicno cuvaju protokomere i leptir gasa.Za zadnjih 8god koliko ga imam nikada problem.Samo cesca zamena i to je to.

ime

pre 1 godinu

Filter goriva?
Ako ti je onaj umetak onda radiš ispravno.
Ako je onaj veliki( metalni ispod točka npr) onda preteruješ. Konkretno taj veliki se menja na svakom drugom malom servisu( meni to bude na 25.000 otprilike).
(Max, 05. septembar 2022 10:01)

filter mi je pod haubom pored motora ne ispod tocka

Max

pre 1 godinu

@ime
Filter goriva?
Ako ti je onaj umetak onda radiš ispravno.
Ako je onaj veliki( metalni ispod točka npr) onda preteruješ. Konkretno taj veliki se menja na svakom drugom malom servisu( meni to bude na 25.000 otprilike).

kele®

pre 1 godinu

UFI je prva ugradnja u talijanska vozila. Barem je bio dok sam vozio Lancia Lybru. Filtron isto ok marka. Sad vozim Focus i uzimam originalne filtere preko eBay. 10% skuplji od recimo Filtrona kod nas.

Sasa

pre 1 godinu

Dok sam koristio obicne filtere menjao sam ih na svakoj promeni ulja tj. na 10.000 km. Zadnjih 20 g koristim K&N vazdusne filtere, nikad ni jedan nisam promenio jer prodam vozilo, a perem ih jednom godisnje (50-80.000 km prelazim).

ledenjak

pre 1 godinu

ovi sto pisu da je to najjeftinija stavka koriste najjeftinije filtere. original filteri za vazduh u servisima su 50+€. da li ih treba menjati cesto? apsolutno jer je jedan od najbitnijih filtera za auto i tu nema stedje. ako se auto zadrzava na duze i prelazi vise km k&n panel filter je idealno resenje.

Oscarska seljacina vozi raspalu Skodu super be

pre 1 godinu

samose kod skode super be nemenja filtar bajo moj jertosu kola propas dobra iu njozi su delovi dzaba jevtini propas bajo moj a registracija jos jevtinija bajo moj jerjeto opravio favu ve bajo moj! samo skoda super be bajo moj!

duci nis

pre 1 godinu

Ako sve menjate po preporukama majstora, proizvodjaca.. Onda ste u velikom problemu, svi zele da zarade ne vama kao vozacu. Odluka bi trebala da bude sve sto oni predloze, jos 30% preko.. Pa onda menjaj..

Gojko

pre 1 godinu

Na 5000 km ga izduvam kopresorom očistim kućište a menjam na 10 000 km.
Neki zamenski JapanFilter nije original ali je jeftin isplati se menjati ga na 10k bolje nego platiti 4 puta (a nije toliko bolji) više za original i menjati ga na 20-30k

Komandant Ljubo

pre 1 godinu

Kupio sam novu skodu pre 2 god i malo vise, god.prelazim 22-23k, uglavnom autoput, i svi skodini ovlašćeni servisi traže da se filter vazduha menja na svakom servisu, tj. na 15k km, kao i filter klime. Automobile imam i vozim preko 27 god., znam šta i kako sam menjao, kako se pokazalo, odustao sam od zvaničnih servisa, ovca za šišanje nisam.

ledenjak

pre 1 godinu

ovi sto pisu da je to najjeftinija stavka koriste najjeftinije filtere. original filteri za vazduh u servisima su 50+€. da li ih treba menjati cesto? apsolutno jer je jedan od najbitnijih filtera za auto i tu nema stedje. ako se auto zadrzava na duze i prelazi vise km k&n panel filter je idealno resenje.

Sasa

pre 1 godinu

Dok sam koristio obicne filtere menjao sam ih na svakoj promeni ulja tj. na 10.000 km. Zadnjih 20 g koristim K&N vazdusne filtere, nikad ni jedan nisam promenio jer prodam vozilo, a perem ih jednom godisnje (50-80.000 km prelazim).

Kića

pre 1 godinu

Naši servisi preporučuju zamenu svih filtera osim filtera goriva na god dana ili na 10.000km. Filter goriva preporučuju da se menja na 2 god.. Znao sam i ranije da je to klasična kradja..

Čeki opinionista del cazzo

pre 1 godinu

Prvo dolazi problem kako geguli da

objasniš da vožnja po velikim

vrućinama spada u "teške uslove

vožnje" , i to više za motor nego za

vozača , a da kao takva skraćuje vek

zamene praktično svega, pa i filtera !

Ko uspe u tome , svaka mu čast !

Oscarska seljacina vozi raspalu Skodu super be

pre 1 godinu

@ super be

ti bajo moj malo na posmatranje, opasna ti je dijagnoza brate
(Fanđo, 04. septembar 2022 19:54)

odmase vre djas cim neko rekne pra vu istinu. skoda super be je naji bolji cetvero tockas nacelom svetu bajo moj jerje unjozi fauvu ve motor!

Lav

pre 1 godinu

Ako idete često iza nekih dizelaša koji čuri ko seoska kuća oko sv. Save onda savetujem da ih menjate na svakom malom servisu. Ja menjam na 10.000 km kad i ulje a kad idem iza ovih što dime obavezno zatvaram i "klapnu" da mi vazduh ne ulazi spolja jer mi napuni kabinu smradom. Filter vazduha se prlja zavisno od uslova gde se vozi. Ako idete često po makadamu i prašini i to iza nekoga onda se filter zaprlja brže. Ovi što voze motore mislim da to mnogo češće menjaju ako voze offroad jer im prednji točak diže prašinu ispred filtera.

Oscarska seljačinčina

pre 1 godinu

odmase vre djas cim neko rekne pra vu istinu. skoda super be je naji bolji cetvero tockas nacelom svetu bajo moj jerje unjozi fauvu ve motor!
(Oscarska seljacina vozi raspalu Skodu super be, 04. septembar 2022 22:16)

Bravo.

Ivan ZG

pre 1 godinu

Glupo je štedjeti na filteru za zrak. Dobar košta između 10 i 15 eura i možete ga promijeniti sami. Ako vam je to previše onda bolje da ne vozite auto jer vjerojatno štedite i na puno rizičnijim stvarima.

Zoc

pre 1 godinu

Ja menjam na 4500km.Benzinac je u pitanju,a filteri nisu skupi.Odlicno cuvaju protokomere i leptir gasa.Za zadnjih 8god koliko ga imam nikada problem.Samo cesca zamena i to je to.

Srđan BL

pre 1 godinu

Vozila su mi osnovna sredstva za rad i nemam razloga za stednju na njima. Ulje svakih 10.000km, filter vazduha i goriva na svakih 20.000. Filter klime najčešće na 10.000, nekada na 20.000 (ljeti)...

xyz

pre 1 godinu

Mali servis na 10.000 km i promena svih filtera.Auto čiji korisnik ne može da pretrpi taj trošak na 10.000 km neka se vozi javnim prevozom.

faca011

pre 1 godinu

sva auta koja sam vozio,gde god da sam odrzavao (ovlasceni ili ne) mali servis ili 10-15-20k km (u zavisnosti sta kaze proizvodjac) ili godinu dana. na malom servisu se uvek menjali ulje i svi filteri u autu,a to je uglavnom bilo jednom godinje. evo sad zenin auto koji ni ne vozimo nesto (za 4 godine presao 8k km),bez obzira,svake godine ide na servis i sve se menja kao da je presao 10k za godinu dana. a i sto vecina napisa...taj filter za vazduh je neka smesna cena,ne vidim razlog zasto ga ne bih menjao bar jednom godisnje...
od tih filtera,ono sto recimo znam je da Kia kaze da njihov filter za gorivo ide jednom u dva mala servisa (15k km ili godinu dana jedan interval).

pa

pre 1 godinu

Motor je 1.2 16v 6 brzina i motorno ulje Selenia 20K.
Pise da se to ulje menja na 20k kimometara.
Filter za ulje,trazio neki skuplji,filter vazduha i kabine kostali 1800 dinara.U motor staje 2.7 litara ulja.Menjam sve na 5-7 hiljada,jer je veoma jeftino.motor je u savrsenom stanju i odlicno sluzi.

Djoka

pre 1 godinu

Ne znam. Ono što znam da se filter za kisik menja na 10 iljada km-ova dok ulje bogami sada menjam sam i to na 6-7 iljada km-ova ne čekam više 10 iljada kilometara.

kele®

pre 1 godinu

UFI je prva ugradnja u talijanska vozila. Barem je bio dok sam vozio Lancia Lybru. Filtron isto ok marka. Sad vozim Focus i uzimam originalne filtere preko eBay. 10% skuplji od recimo Filtrona kod nas.

rani

pre 1 godinu

Vozim taksi u Beogradu. Filter uvek menjam kad i ulje, na 15000 km, i kada ga izvadim iz kucista, on je toliko prljav i pun, da prosto ne mogu da shvatim da neko propise da se menja na 60 hiljada. Jeftina stvar, kosta od 500 din do 2500, glupo je na tome stedeti, narocito ko vozi stalno po gradu kao ja. Ista je prica i sa filterom klime.

w

pre 1 godinu

Ako hocete da vas auto dugo sluzi, svake godine, ili na svakih 15000 km, sta pre dodje se menja filter za vazduh, ulje, filter za ulje, filter za polen, a filter za gorivo svake druge godine. A vi preporucujte sta i kako god hocete ...

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 1 godinu

Diskusija je suvisna - treba da se menja a kada, to zavisi od puteva kojima se vozi ! Kompresor moze da pomogne ali dodje momenat kada se sitne cestice prljavstine ugrade u tkivo filter papira i vise nije moguce da se izduvaju ! Filter je jefti za vecinu vozila pa nije na odmet da se cesce menja kao i polenski filter za kabinu !

Oscarska seljačina

pre 1 godinu

samose kod skode super be nemenja filtar bajo moj jertosu kola propas dobra iu njozi su delovi dzaba jevtini propas bajo moj a registracija jos jevtinija bajo moj jerjeto opravio favu ve bajo moj! samo skoda super be bajo moj!
(Oscarska seljacina vozi raspalu Skodu super be, 04. septembar 2022 16:40)

Bravo!

chupavi

pre 1 godinu

Filter za vazduh kosta oko 5€ a izgleda kao da je bio na dimnjaku neke zelezare kad ga izvadim posle predjenih jedva 10,000km. Ne kosta skoro nista da se zameni svaki put kada menjam ulje zajedno sa filtrima za ulje i kabinu, dok filter za naftu menjam svake druge godine. Inace godisnje predjem oko 10,000km i jednom menjam ulje...

Goran

pre 1 godinu

Ne znam čemu tolika nauka oko filtera za vazduh. Nije to neka skupa stavka. Radim mali servis na 15k km ili 12 meseci. Svi filteri se menjaju od što boljih proizvođača. Gledam da nalazim Bosch. Po knjižici, servis se radi na 30k km ili 24 meseca. Filter goriva i na više, ne sećam se tačno koliko. Ali auto je star 12 godina i prešao oko 290k pravih km. Pa eto zbog toga se mali servis radi ranije. Što prosto znači da se ovaj auto održava bolje nego po fabričkim preporukama.

ime

pre 1 godinu

Filter goriva?
Ako ti je onaj umetak onda radiš ispravno.
Ako je onaj veliki( metalni ispod točka npr) onda preteruješ. Konkretno taj veliki se menja na svakom drugom malom servisu( meni to bude na 25.000 otprilike).
(Max, 05. septembar 2022 10:01)

filter mi je pod haubom pored motora ne ispod tocka

Alamunja

pre 1 godinu

15-20 hiljada je za nase uslove ok.
Filter vazduha nije preterano skup, pa samim time nije preveliki trosak. A ujedno ga svaki vozac moze zameniti sam.
Filter ulja (nakon svake zamene ulja) a filter kabine svake godine ili maximum do 10.000 km.

Pera

pre 1 godinu

Prosečna cena filtera vazduha osrednjeg proizvođača košta kao 2 litra goriva, kod većine vozila možete da ga zamenite i sami a vi ovde raspravljate da li da ga menjate na 10 ili 100 hiljada km. Menjate kad i ostale filtere, ne može da škodi a naročito za dizel motore.

triger

pre 1 godinu

Svake godine, posle predjenih 15Kkm ili navrsene godine dana, i na koje me revnosno kompiuter podseca ide zamena ulja, filtera za vazduh, ulje, i gorivo. Bez potrebe za dodatnim komplikovanjem.

0O

pre 1 godinu

Fiat Panda 100hp. Čim sam je kupio pre 5 godina stavio KN sportski panel filter vazduha
Mjenja se na milion kilometara :)
(Ernie, 04. septembar 2022 15:31)

Čisti se i ulji se to redovno sa K&N sprejevima?

neko iz mase

pre 1 godinu

@ Fiat Panda 100hp. Čim sam je kupio pre 5 godina stavio KN sportski panel filter vazduha
Mjenja se na milion kilometara :)
(Ernie, 04. septembar 2022 15:31)

Redovno se pere KN clinerom i nakon toga obavezo naulji KN uljem u spreju svakih 10 - 15 hiljada ili jednom godišnje. Ako uzmeš u obzir koliko košta orginal KN filter i hemija za njegovo održavanje, možeš za te pare godinama kupovati klasične filtere jer razliku u performansama nećeš primetiti.

Петар

pre 1 godinu

Ко воли свој ауто и ужива да га вози мења га на 10.000. Коме је то све једно, као мом сину, мења га кад му мајстор замени.

Miki

pre 1 godinu

Ja ne menjam niti diram nista osim tecnost za brisace. Ostalo rade u ovlascenom servisu. Filtere menjaju svake godine na redovnom servisu.

genijalac

pre 1 godinu

delovi za mali servis za 2016 x1 18d u bmw delta:

-filter ulja 2.734,06din
-filter klime 9.504,34din
-filter goriva 7.040,20din
-filter vazduha 6.207,71din
-5L ulje bmw LL04 5w30 10.800,00

ukupno: 36.286,31din (rad nije uracunat)

ja evo sedim i razmisljam al tesko da i jedan socan narodni epitet moze opisati ovu bahatost i otimacinu.

Nuklearni mravojed

pre 1 godinu

Glupo je štedjeti na filteru za zrak. Dobar košta između 10 i 15 eura i možete ga promijeniti sami.
(Ivan ZG, 4. septembar 2022 16:01)

Evo dodji da mi pomognes da ga promenimo, posto mora auto na dizalicu i da se skida suspleh. Na prethodnom je bio sa gornje strane i menjao se cas posla, a ovaj je tako spakovan i sta da mu radis. Tako da ne mozes generalizovati.

Inace kaze knjizica da se menja na 20kkm, a menjam ga jednom godisnje kad i ulje (na 7-9kkm, kako koje godine).

wer

pre 1 godinu

Meni je jedan majstor rekao za sto je važno redovno menjati filter vazduha. Ajde tebe neko da ihvati i drži za nos. Mnogo teže bi disao:)

Robi

pre 1 godinu

Ja Filtron koristim dobrih par godina i skroz sam zadovoljan. Korektna marka,za intervale 10-15.000km je dosta. Oni su u par evropskih fabrika cak i prva OEM ugradnja. Cena srednja.

Ibna

pre 1 godinu

Fiat Panda 100hp. Čim sam je kupio pre 5 godina stavio KN sportski panel filter vazduha
Mjenja se na milion kilometara :)
(Ernie, 04. septembar 2022 15:31)

Imao KN filter na mojoj hondi civic, pre 15-ak godina. Moram ti reci da to i nije filter, maltene musicu moze da uvuce u motor. Za nijansu poboljsava performanse motora (mozda nepunih 5 posto), ali filtriranje čestica sa njim je vrlo diskutabilno.

Fanđo

pre 1 godinu

@ gojko

e moj gojko, zbog takvih kao ti što misle da su uštedeli kada produvaju filter i vrate ga nazad i posle kupe box cigareta, nije ni čudo kada im odu motori. Pročitaj malo na netu šta se dešava u filteru kada ga "očistiš" kompresorom

Zoki

pre 1 godinu

Vazdusni filter je toliko jeftin tako ga treba menjati na svakoj zameni ulja. Vozim Audi 6 i zamena ulja i svih filtera me izadje 15000 dinara. Usteda, ako menjate filter po propisu kako je fabrika propisala, je veoma mala.

kimi

pre 1 godinu

ma to je najjeftinija stavka na malom servisu...ulje, filteri i ruke ne prelaze 10 hiljada dinara...naravno-ako se ne radi u ovlascenom servisu...
filteri su po 7-8 evr svaki (polenski, ulja, vazduha i goriva) plus 4+ litre ulja i to je to..na desetak hiljada km (hiljadu gore-dole)
To je najmanje sto mogu da uradim za svoj auto

Max

pre 1 godinu

@ime
Filter goriva?
Ako ti je onaj umetak onda radiš ispravno.
Ako je onaj veliki( metalni ispod točka npr) onda preteruješ. Konkretno taj veliki se menja na svakom drugom malom servisu( meni to bude na 25.000 otprilike).

Nuklearni mravojed

pre 1 godinu

ako se auto zadrzava na duze i prelazi vise km k&n panel filter je idealno resenje.
(ledenjak, 5. septembar 2022 07:32)

Nasuprot uvrezenom misljenju, K^N nije "stavi i zaboravi". Mora da se cisti i naulji redovno, znaci vise drndanja nego zamena klasicnog filtera... Neki kazu zvuk, snaga, ovo ono... ako se lozite na 2-3%, odlicno :)

Miloš

pre 1 godinu

K&N filteri daju malo više snage jer više propuštaju vazduh od papirnih. To nije dobro za motor, imate testove na internetu vezano za čestice koke propusti jedan a koje drugi filter.

Djorke

pre 1 godinu

@
Lik stavio na Pandu, K&N filter. Boze ima li te..
(NR, 4. septembar 2022 22:08)

Koliko sam ukapirao, ne misli se na obicnu sa motorom kao Punto 1.2, nego na onu od 100 konja, a ta je dobar gradski zvrk i skroz cool hot-hatch. Ok, nije Golf GTI, ali nije za podsmeh.

Lepo izgleda, ide skroz korektno .. sa KN-om verovatno ima lepsi zvuk i mozda 2 konja vise sta sumnjam da se oseti u voznji, ali sto da ne ako vlasnik voli :-)

Robi

pre 1 godinu

E,dopuna samog sebe. Ovi sto se pale na neke markirane filtere,a pljuju ove srednje,samo da kazem,od tih markiranih vam stigne Zweitte klasse za Srbiju. Onda vam dodje na isto,samo sto ste dali vise love. Pola Boscha stize iz Kine i Rusije, Castrol je budibogsnama odakle,Elf Rumunija,a Shell Turska...i onda neko kaze koristi premium. Pa da,moz biti,ali u Cirihu.

Srboljub

pre 1 godinu

Ja sam menjam filter klime i vazduha na svom automobilu svake godine, jer to u servisu rade jednom u dve godine i nisam presrećan sa tim a trošak je stvarno smešan. Samo nisam siguran koji proizvodjači su prihvatljivi. Bosch, Mann i Mahle znam da su poznati (i vrv dobri), ali šta je sa Meyle, Blue Print, Stark, Ufi, Kamoka, Filtron? Razlika u ceni nije velika ali nekada ne mogu da se nadju ova tri poznata proizvodjača pa se onda pitam šta uzeti.