Utorak, 26.10.2021.

10:07

Koji mali automobili su najmanje problematični

Izvor: Izvor: B92, Automobili.ba

Koji mali automobili su najmanje problematièni IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

123 Komentari

Sortiraj po:

DC

pre 2 godine

I ne samo to. Već i uživaju dok se voze ( "Kola su presla 200 hiljada za vremenski period od 12 godina. Oprema je najmanja tada moguca: nema servo, nema abs, nema klimu, nema el. podizace...." ).
Ja im zavidim.
(ostrašćen zbog zavisti, 27. oktobar 2021 15:55)

Evo da ti neko sa malo vise iskustva pojasni na licnom primeru: Moj porodicni auto je A6 3.0TDi Avant Quattro iz 2014. godine sa trenutno 105k km. Taj auto, uz to sto je to sto jeste, je i specificiran sa preko 20,000 evra dodatne opreme. Pored njega u garazi imam i jedan drugi auto - iz 1983. sa originalnih 145k km, a koji je sigurno jos gore opremljen od ovde navedene Dacie. Ne da nema servo i el. podizace nego nema ni centralnu bravu a po hladnijem vremenu mora da se vozi u rukavicama zbog drvenog volana koji nema sanse da se zagreje. Sta mislis za sta mi on sluzi pored Audija? Imam ga iz samo jednog razloga: za uzivanje u voznji. A znas li gde je uzivanje u voznji jos vece: kada sa sinovima ili ortacima odem na lokalnu karting stazu, od toga tesko da moze bolje. Tako da oprema i luksuz sa jedne strane i uzivalje u voznji sa druge - to su cesto dve obrnuto proporcijalne stvari.

Stohadin

pre 2 godine

Shevrolet Spark ili Matiz 2008.
Uzeo nov.
Redovan servis mali 5000 din,menjane pločice i pakne,svećice,zadnji cilindri,gumice na prednjim čeljustima i glavnom kočionom.
Za 100000 km.Čeka me još dogodine kaiševi,vodena i španer,korpa,lamela,druk ležaj i gumice od serva na letvi volana.ovo zadnje oko 20000.

Inter 1908

pre 2 godine

Vozio klio 2005 godiste i prodao 2017 sa 272 hiljade km. Redovan servis mali i veliki i jednom menjani amortizeri i plocice. Nije radio ni jedan grejac kada je na Jahorini posle tri dana stajanja na minus 15 ili 20 upalio iz prve. Motor je bio 1.5 dci

Šupak Meraklija

pre 2 godine

Pre godinu dana imali smo kola
ali su ih svinje pojele do pola
posto volimo suludu brzinu
kupili smo sebi Wartburg limuzinu

Wartburg limuzina ima pet brzina
pravi dosta dima i tocak joj se klima
a gde ima dima i vatra postoji
jao, Bog te jeb'o, pa to motor gori

Jes' da motor gori, ali zato pici
pa se svaki sofer sa Wartburgom dici
sasija mu cvrsta, debela dva prsta
'mortizeri tvrdi, stradala mi krsta

Itd itd itd...

Nikola

pre 2 godine

Ceo zivot vozim automobile iz B segmenta i po mom ali naglasavam po mom iskustvu automobil koji mi se najmanje kvario je Pezo 206 benzinac. Osim potrosnih delova samo elektronika je znala brljaviti ostalo perfektno a udobnost nenadmasna cak i za nove male automobile. Pre njega sam imao Korsu A i Golfa 2 dosta slicni automobili relativno kvalitetni i jednostavni za odrzavanje ali ni malo udobni. Posle Pezoa dosla je Tojota Jaris 2011 godiste bilo je kvarova bukvalno sve osim elektronike. Sada vozim Korsu F i prezadovoljan sam ali ipak prvi sam vlasnik i automobil je nov vise cu moci pricati kasnije.
(Podstrana, 26. oktobar 2021 14:21)

Ne znam koliko voziš taj 206 tvoj, ali ja moj vozim 10 godina (sad mi je pomocni auto, a kad je kupljen imao je 10 godina isto, dakle 20 godina star auto), presao oko 140 hiljada km, oko motora (benzinac 1.4) i menjača nikad nista nisam pipao, posle 10 godina otisla torzija, 2 puta menjana oba homokineticka, dva puta menjane viljuske, nekad stabilizator i to je to. Ako takvih problema oko trapa nisi imao, imas srece. Ostalo je crkavalo sto bi i na svakom drugom autu crklo posle nekog vremena, kvacilo, klima, auspuh itd, potrosna roba. Ne mogu da se pozalim, izvozao sam ga bas, za te pare dobar auto, ovi problemi oko trapa - a lakse mi da se za***avam sa tim nego sa motorom.

prdjenje

pre 2 godine

@(Hm, 27. oktobar 2021 11:39)

U pravu si. KAd sam se vozio u mazdi2 bio sam nevidjeno razocaran. Tesno, tvrdo, bucno. Bukvalno je i20 za klasu bolji auto. Za Daciu ne znam, a ni u nekom novijem yarisu se nisam vozio.

ostrašćen zbog zavisti

pre 2 godine

Dok se rugate ljudima koji voze Dačiju, oni se slatko navozaše.Nekima je bitno da je auto jednostavan i pouzdan, ništa više.
(Imam novac za bolje, ali vozim Dačiju., 27. oktobar 2021 14:13)

I ne samo to. Već i uživaju dok se voze ( "Kola su presla 200 hiljada za vremenski period od 12 godina. Oprema je najmanja tada moguca: nema servo, nema abs, nema klimu, nema el. podizace...." ).
Ja im zavidim.

Imam novac za bolje, ali vozim Dačiju.

pre 2 godine

Dok se rugate ljudima koji voze Dačiju, oni se slatko navozaše.Nekima je bitno da je auto jednostavan i pouzdan, ništa više.

DC

pre 2 godine

Yaris prve generacije u verziji 1.3 se u mojoj familiji pokazao neuništivim. Ali ga ja ne bih vozio pa da mi plate. Problem mi je i da sednem u njega koliko ga ne volim. Tako da, džaba mu ta dugotrajnost.

Učiteljica života

pre 2 godine

Ne zaboravi šta su Englezi radili svojim kolonijama, donosili im napredak u društvu ali i najsvirepije metode ugnjetavanja i pljačkanja! I danas su najpodlija nacija koja sebe smatra "višom rasom"!
(komentator, 27. oktobar 2021 09:11)

Kad si Englezi napustili Indiju, Indijci su se u sledeća četiri dana tako međusobno pobili za vlast, da je bilo više mrtvih nego za svo vreme engleske vladavine.

Фактор мира и стабилности

pre 2 godine

@gagi:

Тај ауто, иако француски, је од стране немачких рецензената проглашен у Европи за један од најпоузданијих, што се према мом искуству показало као тачно. Друго, како то мислиш 20.000 km годишње, да је мало прелазио!? Треће, ауто је стар 11 година, а не 30. Купљен у Швајцарској са 80.000 km и четири године старости. Мењан старо за ново и продат на аукцији Реноа, са гаранцијом. Задњи дискови мењани на 140.000 km, а предњи на 160.000 km. Значи, веома квалитетни делови у првој уградњи. Поред тога Рено даје значајне попусте за оригинал делове старих модела, у овлашћеним сервисима. Тачно је да углавном не возим агресивно, јер онда жена вришти, а пси повраћају. Не пада ми напамет да га продајем! Само делим лична сазнања и искуства са људима који читају ове коментаре. Поента је да се може наћи веома поуздан модел аута за прилично мање новаца него да платиш неког Мерцедеса, Аудија, Фолксвагена, па и Шкоду, Тојоту... само треба гледати да је оригинална километража! Ето, Лауда, тако стоје ствари!

68030

pre 2 godine

Moja iskustva: trenutno sluzbeno vozim Superb, prethodno Octaviu 2 i Peugeot 407. Privatno: 2013 sam isprobao 17 automobila pre kupovine (novu Octaviu, Rapid, Golf, Polo, Yaris, Clio, Stepway, Aveo...). Budzet mi je bio 22.000 eur. Stavio sve na papir, uradio analizu. Kupio sam novog Sandera Elegance 1.2 16V. Auto je do sada presao oko 57.000 km, 90% grad/10% vani. Osim redovnih servisa za ovih 8 godina na njemu je promenjen akumulator, plocice, 2x sijalica za stop svetlo, 4x metlice, pneumatici letnji/zimski. Nemam zamerki na ispravnost, odlicno radi, nema korozije (nije garaziran), nista ne skripi. Shodno potrebama i dalje sam siguran da sam napravio najbolji balans ulozeno/dobijeno. Moja preporuka za ovaj auto i njegovu pouzdanost.

Hm

pre 2 godine

X+Y=Y+X, niko ne čita pažljivo. Zato je većini promaklo to "pristupačni". Samo na Balkanu, a posebno u Srbiji misle da se cene vozila određuje kako se kome ćefne. Baš bih voleo da vidim kako bi se prodavali automobili po klasama kad bi svi imali istu cenu. Baš da vidim da li bi se ovi što ovoliko hvale Dačiju odmah bacili na nju ili bi ipak izabrali Mazdu ili Toyotu. Naravno, to je nemoguće, pa tako nije logično porediti ni, na primer, šunkaricu i Njeguški pršut. A ta Dačija, ili neki korejski pandan, sigurno nisu pršuta. Zato i koštaju koliko koštaju, a ključ je u tome koliko je neko spreman i može da plati za određeni nivo kvaliteta. I ako je odnos dobar, eto dobrog posla i za kupca i za prodavca.

joks

pre 2 godine

Ja imam daciu od 2008, kupio novu preso do sada 220000, osim redovnog swrvisa i zamene spone i lamele inekih sitnica nista nisam radio. Nikad me nije izdala na putu. Odrzavanje nije skupo

Sredoje

pre 2 godine

Najpozdaniji je definitivno Trabant 600. Evo zasto. U odn osu na Juga, na primer, trabant:
- nema dva klipa
- nema dve svecice
- nema bregastu osovinu
- nema ventile
- nema pumpu za ulje
- nema pumpu za vodu
- nema hladnjak
- nema pumpu za gorivo
- nema termostat
I prosto, sto manje delova ima, mora biti pouzdaniji! Samo su ga ovi anketari totalno zaboravili

Milan Pop

pre 2 godine

Brate uzmi Xiaomi, veruj mi nećeš se pokajati, brate, najbolji odnos cena-kvalitet, veruj mi, vrhunska kamera i specifikacije kao na ajfonu, samo jeftinije.

neko bi rekao da je to mazohizam

pre 2 godine

"Kola su presla 200 hiljada za vremenski period od 12 godina. Oprema je najmanja tada moguca: nema servo, nema abs, nema klimu, nema el. podizace...

Ukratko: ne zalim, jer sam za male pare dobio nova kola i izvozao ih posteno bez puno ulaganja i kvarova."


Ovaj je 12 godina baš uživao. Dačija hedonizam.

komentator

pre 2 godine

(Drnch, 26. oktobar 2021 16:18)

Nisu svi Englezi "nobelovci" i nisu definitivno inteligentna nacija! Svet je crno-beo, imaš genijalce i idiote, imaš humaniste i zločince, postoje pošteni i lopovi! Ne zaboravi šta su Englezi radili svojim kolonijama, donosili im napredak u društvu ali i najsvirepije metode ugnjetavanja i pljačkanja! I danas su najpodlija nacija koja sebe smatra "višom rasom"! Inače, sam si priznao da je anketa promašaj, više marketinška i loše osmkšljena! Među malim automobilima u anketi nemaju Yaris i Pežo 208? Samo britanska nadmenost i mržnja prema Japancima i Francuzima je mogla to da uradi a radi se o modelima koji su u vrhu pozdanosti i kvaliteta izrade!

ns ja

pre 2 godine

"Iznenađujuće, jedan od omiljenih automobila u Velikoj Britaniji iz ovog segmenta je završio na dnu liste.
U slučaju Fieste probleme je prijavilo značajan procenat vlasnika..."
sasvim jasno, najzastupljeniji model na putevima im se "najviše kvari" jer ga najviše imaju!
Modeli koje jedva imaju ili uopšte nemaju im se uopšte i ne kvare, pa je tako najnoviji model sandera - najpouzdaniji!? :)))

Dalje iako ovo jeste propaganda, dacija jeste pouzdan jeftin nov automobil -i kao i svaki drugi novi automobil dobro služi svakog vlasnika koji ga redovno održava. NIje baš da je najjeftinija jer kada joj dodate svu opremu koju ima prvi konkurentski model - izađe mu na isto!

Znači dacia samo u slučaju da vam treba najjeftiniji nov auto (bez gomile opreme). Ako idete na jače pakete obavezno uporedite sa drugim ponudama - i kupite ono što vam se svidi - jer svaki nov auto će vas dobro služiti

1112

pre 2 godine

, amortizeri (jednom menjani, možda bi trebalo opet, jbg. srpski putevi).
(Koznazna, 26. oktobar 2021 21:44)


Da,da, auto iz 2004 a ovamo krivi su putevi?
Neverovatno.
17 g star auto sa bar 350.000 pravih a krivi ti putevi?
To je prakticno oldtimer jbt...

gagi4

pre 2 godine

Renault Laguna III 2.0 dci 150 ks. Uradio veliki servis posle skoro 200.000 km i 11 godina. Priznajem, da sam jedne godine vrlo malo vozio zbog loma ruke. Zamenio diskove i obloge, jednu oprugu, stabilizatore i akumulator. Lanac originalan. Jbg, nije Pasat, al godi!
(Фактор мира и стабилности, 26. oktobar 2021 23:06)

Jel ti to oglasavas svoj auto na prodaju, ili sta? Cisto pitam, posto je tema "pouzdanost malih automobila", a vidim, ljudi se hvale svojim kofama starim 30 godina, koje veoma retko voze.

aco mafijaš

pre 2 godine

Ovo su baš sve kante na točkovima gde vlasnik toliko zahtevan da kad mu i brisači nerade na kiši on kaze nema veze bitno da neprokišnjava

Reziel

pre 2 godine

Mali automobili su generalno manje problematični od velikih i teških. Mi već deset godina porodično imamo jedan "veći ili veliki" automobil i jedan manji, za grad. Zapravo je naravno kako se kome zalomi i zatreba, ali kilometraža je tu negde, a mali automobil se po pravilu više voza po gradu. Kako je obično polovan i značajno jeftiniji, iskreno ne štedi se. Ali sa njima nikad neki kardinalni problemi. Vešanje, upravljanje, kočnice, sve se manje troši, sve je jeftinije... Imali smo korsu, fijestu, Klio, svi su kupovani polovni i bez mnogo provere i razmišljanja... Nikad veći problem nije bio.

aalborg

pre 2 godine

Interesantno, i moj i30 Huyndai iz 2012. je imao problema sa upravljačkim mehanizmom, elektronski servo volana. Mislio sam da je to slučajno, ali imaju problem i drugi modeli Huyndai.
(Smislov, 26. oktobar 2021 16:44)

Zemljače, ne voziš ti Huyndai, već Hyundai....

Фактор мира и стабилности

pre 2 godine

@Кnele:

Renault Laguna III 2.0 dci 150 ks. Uradio veliki servis posle skoro 200.000 km i 11 godina. Priznajem, da sam jedne godine vrlo malo vozio zbog loma ruke. Zamenio diskove i obloge, jednu oprugu, stabilizatore i akumulator. Lanac originalan. Jbg, nije Pasat, al godi!

moje mišljenje

pre 2 godine

1. Dacia Sandero (2013-2020.) – indeks pouzdanosti: 100%
To znači da niko od ispitanih vlasnika Sandera nije spomenuo nikakve nedostatke na ovom modelu.

Ja mislim da je bilo celishodno da ovi Britanci pre pisanja tekstove ove vrste odu i na srpski dačija forum, možda i na sekciju „Kvarovi i opravke“ (ima po 20 tema o kvarovima po jednoj strani, na 11 strana ) i krenu redom da čitaju novije naslove tema sa kvarovima („Iz čista mira ispalio suvozačev air bag“, „Limarija (korozija ... )“, „Problemi sa električnom instalacijom“, „Problemi u funkcionisanju rashladnog sistema motora“, „Katalizator“, „menjač“, „Servo uređaj“, „Prešao 9000 km i već problem sa kvačilom?“, „Klima uredjaj“, „Motor ventilatora hladnjaka“, „Gašenje svih svetala i motora u vožnji“, „Menjač (ispadanje iz brzine bez kvačila)“, „Zardjale fabricke aluminijumske felne“, „Novi sitni kvarovi nakon 50.000 km“ ... ).
(kupac u najavi, 26. oktobar 2021 11:26)

Pa i uz sve te kvarove kupac dačije može da bude zadovoljan.

puz

pre 2 godine

Ljudi sta se primate, od anketiranih bio jedan vozac Sandera i ocenio ga maksimalno. I pri tom nikad nije seo pozadi jer zadnja klupa kao da je od drveta napravljena. U stvari mozda mu je pomogla da izbaci kamen iz bubrega pa sad srecan i zadovoljan. Doduse Renoov benzinac 1.2 16v u Clio II prezivljava takvu torturu od strane svastike da mu medalju treba dodeliti. Lamelu sprzila prvi put kad je sela u njega pre 5-6 god i dan danas je nije zamenila. Ulje? A sta je to, da li to treba sipati, menjati, zasto, kad? Cujem ja motor promenio zvuk, skoro pa prolupao. Do minimuma sam sipao 2 litra ulja. Mislio sam da je zviznuo bar dihtung glave kad ono - nista, ide i dalje. Nepoderiva masina.

pero

pre 2 godine

Dacija je najpouzdanija zato sto za svako svoje auto koriste stare renaultove djelove koji su zastarijeli ali su zato pouzdani jer su sve greake ispeglali

Ima se, može se

pre 2 godine

BMW X6 2018 sDrive35i. Kvario se ko zna koliko puta u garanciji, ali priznajte da bi se svi sa tim puzdanim krševima menjali u sekundi.

nnidza

pre 2 godine

@STRUČNI KONSULTANT
Bolje kupi Samsung S21 plus, ili novi iPhone, Passat-a, VW neki golf, što veći broj. Zatamni stakla jer ćeš samo noću i da ga voziš do grada, 2-3km, vikendom. Svetli lepo, noću dimi i ne vidi se. A mobilni lepo izgleda na stolu. Mada te niko ne zove. Prestiž, otmenost. Bez para, večito u dugovima. Treba otplatiti i popravljati...Ali ima se tebra.

Koznazna

pre 2 godine

citroen xsara picasso 2005to. 1.6 80kw.. za 3 god presao oko 45000, od kvarova za 3 god ablender i kompresor klime...
sve ostalo potrosno: 4 nove gume, set kvacila-bez plivajuceg, rucica menjaca, ulje filteri..
(ja, 26. oktobar 2021 16:44)

Audi a4 2004 god. 1.9 tdi, kuplo sam ga 2013. Prelazim godišnje između 10 i 15k. Verovao ili ne, sve mi je jedno, ni jedan jedini kvar do sada. Samo redovni godišnji servisi i potrošni materijal, gume, kočnice, amortizeri (jednom menjani, možda bi trebalo opet, jbg. srpski putevi).

srba

pre 2 godine

Ja znam da se na i20 masovno zale. Pa u svim revijama ga pominju kada im treba primer nepouzdanog auta. Sto se Dacije tiče ni to nije tačno. Moj tata je imao problem u prvoj godini, a kolaga takođe. Ne pistoji 100% pouzdan auto.

Marki

pre 2 godine

Koliko dačija ima procentualno u Engleskoj ubodnosu na ostale? Totalna glupost. Nemam nista protiv dačije ili bilo kog auta. Ono što je 100% sigurno da bilo koji model kupljen nov u srbiji nije isti kao takav u eu.

posteno.

pre 2 godine

Honda jazz 2005. Čudo od auta. Verovali ili ne ja nikada nisam promenio ulje. A kada sam napokon rešio da ga promenim bilo je pola litra ulja u autu. A lampica se palila za ulje samo u jačim krivinama. Ma vozen 75000km, mislim toliko sam ja prošao za nekih 4-5 godina. I kažu mali auto. Mali veliki auto ja bi dodao. Sa magičnom sedištima kako ih nazivaju, ima više mesta nazad nego većina karavana.

Domagoj

pre 2 godine

ne čudi za Ford Fiestu, ta marka ne kotira kao pouzdana već dugo vremena ali je popularna. Šteta jer osjećaj vožnje je u vrhu.

Splavar

pre 2 godine

Sto je manji, laksi je za odrzavanje, logicno. Nekad su stari popravljali fice, peglice i yugove na parkingu subotom jutro. Problem je sto su nam apetiti porasli, lako mi menjati kocione obloge i dihtunge, ali ako je kakav problem sa senzorima i elektronikom, mora se u servis. Ko nam je kriv sto biramo luksuznija vozila. Da smo npr. masovno kupovali eskorte, ford bi ih i dalje pravio, al narod se podsmevao “klotarama” i zavrsismo s televizorom na sofersajbni. Bas dobro dodje dok vozis ujutro do firme i uvece nazad

emocije & co.

pre 2 godine

ma, sve su ovo krsevi u odnosu na onu staru skodu feliciju 1.3 mpi,
to je bila prava masina, sve da je i htela nebi znala da se pokvari

3210

pre 2 godine

Ovo sam odavno primetio - nemačka trojka (Mercedes, Audi, BMW) pravi kvalitetne automobile u najvišoj klasi. Kada se siđe u ekonomsku klasu, ili još gore na male gradske automobile, oni su po kvalitetu ispod proseka (ali po ceni nisu).
(Bojan, 26. oktobar 2021 11:35)

Oduvek je tako i bilo.

Od "klase golfa" pa na dalje nemci,
mali gradski francuzi i italijani.

Ccc

pre 2 godine

Zena vec par godina vozi Ford fiestu 2008 1.4 dizel, auto je savrsen, sedi, pali, vozi, radi se samo mali servis, trazi malo jaci gas sto mi se svidja, voli auto da se vozi, mala registracija, mala potrosnja, ma savrsen mali gradski auto, sledeci dobija noviju fiestu, ovu su malo godine pregazile ali nista kod ovog automobila ne bih menjao, vise sam I ja proveo vremena u njemu nego svom automobilu 😀

Ozrenac

pre 2 godine

Opel corsa b 1.0 12V,1998 god. 250.000 hiljada kilometara treći vlasnik,svaki dan se vozi po 25 do 30 km.Mala potrošnja,mala registracija i minimalna cena održavanja.
(Срба, 26. oktobar 2021 17:07)

Imam i ja jednu, doduše 1.7d 2000 god. po satu prešla 450xxx (koliko zabravo ko zna iz uvoza je). troši malo, održavanje smješno. Za nepunih 5 godina kod mene i nekih
80 000 ni jedan jedini kvar.

nextf1

pre 2 godine

Imam Toyotu Yaris 2002 1.0 sa predjenih 327.000 km i radim svake godine redovan mali servis i ne racunajuci potrosan materijal tipa plocice,akumulator itd. ja nista ozbiljno nisam ulozio u taj auto.Po meni je zasigurno jedan od pouzadnijih malih automobila.

peca

pre 2 godine

Naslov lepo kaze, a i tekst, "koji MALI automobil je najpouzdanijim", a vi o vasim Golfovima, Ksara Pikaso, vasi Audij, Pasati, koji vas besprekorno sluze, a vozite ih 5 hiljada godisnje! Znaci, mali automobili, to je tema.

Ehehe

pre 2 godine

Dobro si ti prosao sa golfom 4.
Moj prijatelj isto tako obozava svog golfa 1.9tdi.
Samo je radio kvacilo cim ga je kupio pre 4-5 godina.
Onda je godinu dana kasnije radio generalku na motoru.
I dalje najbolji auto.
Onda godinu dana kasnije radio dizne i turbinu.
I dalje najbolji auto.
Onda su mu ove godine na tehnickom rekli da ga prodaje pod hitno jer je motor gotov i osetili su ga po mirisu jos dok je prilazio.
Njemu nije jasno zasto tako pricaju jer golf 4 1.9tdi je najbolji.
Nemam nista protiv vw ali kakvih fanova oni imaju kao da su sekta.
I nije on jedini, imam jos jednog sa tiguanom. Samo sedista nije promenio od kada ga je kupio. Ni more vise ne moze da priusti jer sve ostavi na popravke, a ne bi ni stigao, ali vw je najbolji.....

ja

pre 2 godine

gazdina zena cepala ali cepala toyotu yaris 4 godine bez promene ulja, ne znam kome je bilo vece iznenadjenje radnika u servisu da nije menjano ulje ili vlasnice da treba da menja ulje.. toliko o tome.
(aca, 26. oktobar 2021 17:31)

Kada se pojavio yaris tamo negde "00 prvi koji je stigao u MAG je ostavljen kao službeni. Na 200.000 su rastavili motor i svaki rotirajući i habajući deo je bio u toleranciji.

La la iz Banata

pre 2 godine

Hahahhaha pa ovo je hit… Ovo dokazuje da su vozaci Dacije psihicki poremeceni. Cuj nakakve nedostatke… Pa noramalan covek ih pronadje na automobilu koji vrede preko 50hiljada evra :)
Definitivno sekta. Mislim ok je kupiti najjeftiniji model, ali da ne nadjes ni jednu zamerku… No comment.
(Straight Outta München, 26. oktobar 2021 12:47)

Ti baš imaš problem sa Dačijom. Je l' te traume vučeš iz detinjstva ili te kasnije društvo zezalo?

aca

pre 2 godine

gazdina zena cepala ali cepala toyotu yaris 4 godine bez promene ulja, ne znam kome je bilo vece iznenadjenje radnika u servisu da nije menjano ulje ili vlasnice da treba da menja ulje.. toliko o tome.

Срба

pre 2 godine

Opel corsa b 1.0 12V,1998 god. 250.000 hiljada kilometara treći vlasnik,svaki dan se vozi po 25 do 30 km.Mala potrošnja,mala registracija i minimalna cena održavanja.

Naravno

pre 2 godine

Što manje opreme, manja je i mogućnost da se nešto pokvari. Dačija je jednostavan auto, ima samo neophodnu opremu, tako da nema šta ni da se pokvari.

ja

pre 2 godine

citroen xsara picasso 2005to. 1.6 80kw.. za 3 god presao oko 45000, od kvarova za 3 god ablender i kompresor klime...
sve ostalo potrosno: 4 nove gume, set kvacila-bez plivajuceg, rucica menjaca, ulje filteri..

STRUČNI KONSULTANT

pre 2 godine

Vozim Daciu i nosim Xiaomi. Kupite ih svi, to je najviše za te pare, nemoj da razmišljate ništa. Što biste plaćali skuplje samo znak apple ili Mercedes, rade bez problema i dacija i Xiaomi. A ostane ti para i za keks i neki sok. Stvarno samo čudni ljudi odbijaju tu neverovatnu priliku da za malo para mogu da se jave na telefon kad zove žena i da stignu do megamarketa da kupe puter.

Drnch

pre 2 godine

Od Engleza i ne možeš da očekuješ ništa pametno! Ovako glupo osmišljena anketa ne služi ničemu, prazan i beskoristan podatak!
(komentator, 26. oktobar 2021 11:34)

Ma da, “glupi” Englezi imaju najvise nobelovaca po glavi stanovnika. Koliko li smo mi pametni i mudri kada dozvoljavamo sebi luksuz da ih nazivamo glupanima? Da se vratim na temu. Ima ovde svega u anketi. Malo marketinga, malo istine, malo friziranja…Vesti su davno prestale da budu vesti.

Smislov

pre 2 godine

Interesantno, i moj i30 Huyndai iz 2012. je imao problema sa upravljačkim mehanizmom, elektronski servo volana. Mislio sam da je to slučajno, ali imaju problem i drugi modeli Huyndai.

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 2 godine

Imam Corsu B - ( 1997 ) osim sto je prordjala sve drugo je O.K. Ja joj dajem najvisu ocenu iz pouzdanosti ! E, sad sto tesko ulazim i jos teze izlazim iz nje to je drugi par opanaka !

Vlajko

pre 2 godine

Izvikane Toyote nema nigde. Ovde bi trebalo da bude i Yaris ali ga toliko fušere poslednjih godina da je opravdano što ga nema na spisku.

Nikad više

pre 2 godine

Kakav tekst! Najpouzdaniji automobili u ovoj klasi, na svetskom nivou, po svim parametrima testiranim od strane ozbiljnih kuća, Nissan Micra i Toyota Yaris, njih nigde u ovom tekstu nema ni za pomen. Dacia Sandero ih je sve pojela! Fascinantan tekst. Neverovatno!

Blake

pre 2 godine

@Toyota Yaris 1.0 1999-2006, deset polja prazno pa ostali.
(gradjanin kejn, 26. oktobar 2021 11:29)

U jeee, vidi se da nisi nista novije posedovao. Relax, zivis u zabludi.

4

pre 2 godine

Hahahhaha pa ovo je hit… Ovo dokazuje da su vozaci Dacije psihicki poremeceni. Cuj nakakve nedostatke… Pa noramalan covek ih pronadje na automobilu koji vrede preko 50hiljada evra :)
Definitivno sekta. Mislim ok je kupiti najjeftiniji model, ali da ne nadjes ni jednu zamerku… No comment.
(Straight Outta München, 26. oktobar 2021 12:47)

Promašio si temu, nije reč o nedostacima nego o pouzdanosti.

cOjle

pre 2 godine

Moje iskustvo. Prošle godine se razmišljao da kupim opel corsu 2008. Košta oko 3500eur. Šta su mi sve nudili, ne vredi ni 2500eur. Pošto nisam hteo da dam sve pare na kola, pa da u slučaju kvara sednem i plačem. Prešaltovao sam se na ford fiestu 1.4tdci 2008 godište. Karoserija pocinkovana, očuvana ko da je juče izašao iz radnje. Platih je 2200eur sa sve čeličnim+alu felnama, tek registrovana. Za tih 1000eur razlike do corse, sam uradio veliki servis, servis klime, kupio nove zimske i letnje gume, nov akumulator, zamenio ulja. Za godinu dana pređoh okruglo 10k kilometara. 2x putovao po Srbiji, na planine, oba puta oko 1000km prešao za par dana. Za sve to vreme imao sam jedan kvar od 2500din. Pre neki dan prođoh tehnički najnormalnije. Svaki dan po Beogradu pređem 30ak kilometara. Sva elektronika radi bez problema (klima, muzika, retrovizori, grejači, centralna brava...). Jedino bih lamelu i ceo taj set trebalo da sredim. Potrošnja mi je 5,5-6l/100km po gradu i 4,5-5l/100km na dužim putovanjima. Iskreno, žao mi je što sam je kupio matoru. Da imam 10000eur. Pre bih kupio novu novcijatu ford fiestu 2008o godište, nego bilo koji polovnjak sa svom novom opremom i tehnologijom star 3-4 godine za te iste pare. Jeste da joj dizajn nije neki hit, ali za te pare, sumnjam da postoji bolji polovnjak tog godišta.

jedno od iskustava

pre 2 godine

Hahahhaha pa ovo je hit… Ovo dokazuje da su vozaci Dacije psihicki poremeceni...Mislim ok je kupiti najjeftiniji model, ali da ne nadjes ni jednu zamerku…
(Straight Outta München, 26. oktobar 2021 12:47)

"Kola su presla 200 hiljada za vremenski period od 12 godina. Oprema je najmanja tada moguca: nema servo, nema abs, nema klimu, nema el. podizace. Motor 1.4 8v MPI.
Problemi:
- Salter za zadnja stop svetla: 2.
- Zadnji kocioni dobos/cilindar zaribao (plus kociona tecnost): 1.
- Termostat: 1.
- Farba (obicna crvena) je dobila ljigav sjaj, kao kod starih zastava, lada i golfova.
- Ljusti se zastitini sloj sa farbe,
- Popucala farba na kanalicima na krovu.
- Rucica kocnice visoko hvata, a jednom su spale sajle u putnickom prostoru.
- Malo zamucenje 'stakla' prednjih farova.
- Otpala guma sa donje strane sofersajbne (ni neprimecuje se da fali).
- Slabije prska sa desne strane iako sam cistio prskalice.
- Povremeno ne radi prva brzina na brisacima,
- Ablender je 5-6 puta iskljucio svetla pri prebacivanju sa dugih na kratka.
Nije hteo da se upali kada je senzor polozaja radilice bio zaprljan.
Najveca mana je nestabilnost kada je jak bocni vetar. Ne znam da li je takvo ponasanje kola opasno i da li je tako na drugim kolima, ali stalno moram da ispravljam volanom putanju u takvim situacijama.
Ukratko: ne zalim, jer sam za male pare dobio nova kola i izvozao ih posteno bez puno ulaganja i kvarova."

Neko

pre 2 godine

Renault Clio IV generacije… 1.5 dci. Vozio ga kao službenog. Magistralni putevi većinom.
360 hiljada obrnuo za 7 godina. Prvi kvar na 350 i nešto. Al i tad je uspio dovesti do servisa. Puklo neko crijevo pa ostao bez kvacila, ne u potpunosti.
Lud auto definitivno.
Na 360 ga vratio u firmu, sa originalnim ovjesom, kvačilo, turbom. Bez ikakvih zahvata osim redovnog servisa i dva puta set remena. Čak i diskovi trajali do 350k, pločice mjenjao na 80k. Zezali me da ne kocim, posto su me par puta ispratili na GPS-u toku nekih “jačih” vožnji.

Podstrana

pre 2 godine

Ceo zivot vozim automobile iz B segmenta i po mom ali naglasavam po mom iskustvu automobil koji mi se najmanje kvario je Pezo 206 benzinac. Osim potrosnih delova samo elektronika je znala brljaviti ostalo perfektno a udobnost nenadmasna cak i za nove male automobile. Pre njega sam imao Korsu A i Golfa 2 dosta slicni automobili relativno kvalitetni i jednostavni za odrzavanje ali ni malo udobni. Posle Pezoa dosla je Tojota Jaris 2011 godiste bilo je kvarova bukvalno sve osim elektronike. Sada vozim Korsu F i prezadovoljan sam ali ipak prvi sam vlasnik i automobil je nov vise cu moci pricati kasnije.

Kola

pre 2 godine

Ali da u listi nema Toyota Yaris je nehvatljivo…
(Srba, 26. oktobar 2021 11:35) # Link komentara

@
Apsolutno top auto. Klio i Tojota kupljeni iste godine. Na Kliju se sve raspalo a Tojota ko nova. Odmah mi bilo čudno da nema Golfa i Tojote na listi a Daća prva. Vozaju nas sa raznim “statistikama” i anketama.

Da

pre 2 godine

Evo povraticu od Dacije.
Dakle hocete da kazete da imamo apsurd, da je samo jedan Reno na listi i to na 9om mestu, a oni su ugradjuju svoje delove u Daciju, i to ne svoje aktuelne delove, nego iz svojih modela ranijih generacija.
Ako su stariji Renoi bili pouzdani kao Japanci onda izvinite nesto sam propustio. Dacia je 100% pouzadana jer to je taj tip vozaca koji se hvali da je kupio novu Daciju, kao Lamba da ima, pa ne daj boze da kaze da se nesto pokvarilo.

Samo jako

pre 2 godine

Ovo sam odavno primetio - nemačka trojka (Mercedes, Audi, BMW) pravi kvalitetne automobile u najvišoj klasi. Kada se siđe u ekonomsku klasu, ili još gore na male gradske automobile, oni su po kvalitetu ispod proseka (ali po ceni nisu).
(Bojan, 26. oktobar 2021 11:35)

Nemacka trojka nije u vrhu pouzdanosti ni u višim klasama, dakle jednako su "kvalitetni".

A onaj komentator iz Minkena stalno ima problema sa razumevanjem, misli se buraz na nedostatke u smislu problema sa automobilom, a ne na nedostatke mekane plastike.

Karakanga

pre 2 godine

Ortak vozio fiestu 7-8 godina, kupio novu, sve sto je trebao da radi jeste da sipa gorivo i odveze na redovan tehnicki, nikad nikakav ni najmanji problem. Isto vazi i za klia, sestra ga vozi evo vec 4-5 godina ista stvar kao i sa fiestom, nista, sipaj i teraj.

Srećko

pre 2 godine

I veš mašina Beko se ne kvari i ima 5 godina garanciju, ali ja hoću Kandi jer je bolja marka. Po mogućnosti da bude stara bar 10 godina.

Knele

pre 2 godine

Golf 4 je pouzdaniji od svih koje ste naveli.Pocinkovan lim nigde mi nije pojavio rdju.Nista nisam ulaga u njega 10g, osim osnovnog malog servisa.
(Nele, 26. oktobar 2021 10:49)

I kažeš 10 godina nisi uradio veliki servis, nisi ništa radio oko kočnica, nisi menjao ništa od gumenih delova itd.
Nele sinko ili ti taj auto samo stoji negde i skuplja prašinu ili lažeš kao da ti imaš 10 godina.

X+Y=Y+X

pre 2 godine

Pristupačni, dakle ne BMV, Mercedes ili Tojota. uzgred, ti pristupačni čim istekne garancija ne vide ovlašćeni servis tako da je statistika nepouzdana a tek ako pitaš vlasnike...

Dragan Jove Torbica

pre 2 godine

Golf 4 je pouzdaniji od svih koje ste naveli.Pocinkovan lim nigde mi nije pojavio rdju.Nista nisam ulaga u njega 10g, osim osnovnog malog servisa.
(Nele, 26. oktobar 2021 10:49)

Grešiš. Još bolji je Golf 2.

Straight Outta München

pre 2 godine

“To znači da niko od ispitanih vlasnika Sandera nije spomenuo nikakve nedostatke na ovom modelu”.

Hahahhaha pa ovo je hit… Ovo dokazuje da su vozaci Dacije psihicki poremeceni. Cuj nakakve nedostatke… Pa noramalan covek ih pronadje na automobilu koji vrede preko 50hiljada evra :)
Definitivno sekta. Mislim ok je kupiti najjeftiniji model, ali da ne nadjes ni jednu zamerku… No comment.

statuskan

pre 2 godine

Samo Tojota Jaris. Prijatelj koji drži piceriju i radi dostavu sa Jarisom kune se u nju. To ne staje od 08-24h.Auto star preko 15 godina.

Bojan

pre 2 godine

Ovo sam odavno primetio - nemačka trojka (Mercedes, Audi, BMW) pravi kvalitetne automobile u najvišoj klasi. Kada se siđe u ekonomsku klasu, ili još gore na male gradske automobile, oni su po kvalitetu ispod proseka (ali po ceni nisu).

kupac u najavi

pre 2 godine

1. Dacia Sandero (2013-2020.) – indeks pouzdanosti: 100%
To znači da niko od ispitanih vlasnika Sandera nije spomenuo nikakve nedostatke na ovom modelu.

Ja mislim da je bilo celishodno da ovi Britanci pre pisanja tekstove ove vrste odu i na srpski dačija forum, možda i na sekciju „Kvarovi i opravke“ (ima po 20 tema o kvarovima po jednoj strani, na 11 strana ) i krenu redom da čitaju novije naslove tema sa kvarovima („Iz čista mira ispalio suvozačev air bag“, „Limarija (korozija ... )“, „Problemi sa električnom instalacijom“, „Problemi u funkcionisanju rashladnog sistema motora“, „Katalizator“, „menjač“, „Servo uređaj“, „Prešao 9000 km i već problem sa kvačilom?“, „Klima uredjaj“, „Motor ventilatora hladnjaka“, „Gašenje svih svetala i motora u vožnji“, „Menjač (ispadanje iz brzine bez kvačila)“, „Zardjale fabricke aluminijumske felne“, „Novi sitni kvarovi nakon 50.000 km“ ... ).

2014 Ceed

pre 2 godine

Za 80k crkao jedan senzor pritiska guma.Ostalo nista samo filteri i ulje.Jedva izcupam pojas iz onog utora stalno zeza,keder za vrata se vec izcepao i volan poceo da se guli.Cvrčaka nema.To je realno stanje.

posmatrač

pre 2 godine

"Iznenađujuće, jedan od omiljenih automobila u Velikoj Britaniji iz ovog segmenta je završio na dnu liste.
U slučaju Fieste probleme je prijavilo značajan procenat vlasnika..."

A neki ljudi ovde i dalje u navođenju svojih argumenata za i protiv nekih modela, u smislu kvaliteta, kao prvo i glavno navode rezultate prodaje, mada ti rezultati značajno variraju od tržišta do tržišta, i ako ćemo realno, najviše zavise od kupovne moći tog tržišta, a mnogo manje zavise od stvarne pouzdanosti i kvaliteta nekog modela.

komentator

pre 2 godine

Od Engleza i ne možeš da očekuješ ništa pametno! Ovako glupo osmišljena anketa ne služi ničemu, prazan i beskoristan podatak! Dakle, ako ja u anketi ne prijavim kvarove i probleme, onda je moj auto najbolji? Pored toga, u obzir treba uzimati koja marka je najzastupljenija, koliko km se prelazi godišnje, u kojim uslovima se vozi, namena automobila i konačno redovnost održavanja! Ako prelazim 2.000km godišnje, naravno da ću da imam manje problema nego vozač koji pređe 50.000km za isto vreme! Ako menjam ulje i filtere na 30.000km umesto na 15.000km, šansa za potencijalni kvar je mnogo veća! Nije ista stvar da li vozim u gradskim uslovima ili na otvorenom putu! Bitno da je Dačija najpouzdanija i teraj dalje, ostale ne treba kupovati!

Komsa

pre 2 godine

Vw polo 1.9 sdi.20 godina napunio.nije za svakog taj auto i motor,al za mene nesto najbolje od vw sto je napravio.rucni podizaci stakala.klima naknadno uradena.sve radi tip top.uzeo polovnog za male pare.

Nele

pre 2 godine

Golf 4 je pouzdaniji od svih koje ste naveli.Pocinkovan lim nigde mi nije pojavio rdju.Nista nisam ulaga u njega 10g, osim osnovnog malog servisa.

Knele

pre 2 godine

Golf 4 je pouzdaniji od svih koje ste naveli.Pocinkovan lim nigde mi nije pojavio rdju.Nista nisam ulaga u njega 10g, osim osnovnog malog servisa.
(Nele, 26. oktobar 2021 10:49)

I kažeš 10 godina nisi uradio veliki servis, nisi ništa radio oko kočnica, nisi menjao ništa od gumenih delova itd.
Nele sinko ili ti taj auto samo stoji negde i skuplja prašinu ili lažeš kao da ti imaš 10 godina.

Dragan Jove Torbica

pre 2 godine

Golf 4 je pouzdaniji od svih koje ste naveli.Pocinkovan lim nigde mi nije pojavio rdju.Nista nisam ulaga u njega 10g, osim osnovnog malog servisa.
(Nele, 26. oktobar 2021 10:49)

Grešiš. Još bolji je Golf 2.

Bojan

pre 2 godine

Ovo sam odavno primetio - nemačka trojka (Mercedes, Audi, BMW) pravi kvalitetne automobile u najvišoj klasi. Kada se siđe u ekonomsku klasu, ili još gore na male gradske automobile, oni su po kvalitetu ispod proseka (ali po ceni nisu).

statuskan

pre 2 godine

Samo Tojota Jaris. Prijatelj koji drži piceriju i radi dostavu sa Jarisom kune se u nju. To ne staje od 08-24h.Auto star preko 15 godina.

peca

pre 2 godine

Naslov lepo kaze, a i tekst, "koji MALI automobil je najpouzdanijim", a vi o vasim Golfovima, Ksara Pikaso, vasi Audij, Pasati, koji vas besprekorno sluze, a vozite ih 5 hiljada godisnje! Znaci, mali automobili, to je tema.

aca

pre 2 godine

gazdina zena cepala ali cepala toyotu yaris 4 godine bez promene ulja, ne znam kome je bilo vece iznenadjenje radnika u servisu da nije menjano ulje ili vlasnice da treba da menja ulje.. toliko o tome.

4

pre 2 godine

Hahahhaha pa ovo je hit… Ovo dokazuje da su vozaci Dacije psihicki poremeceni. Cuj nakakve nedostatke… Pa noramalan covek ih pronadje na automobilu koji vrede preko 50hiljada evra :)
Definitivno sekta. Mislim ok je kupiti najjeftiniji model, ali da ne nadjes ni jednu zamerku… No comment.
(Straight Outta München, 26. oktobar 2021 12:47)

Promašio si temu, nije reč o nedostacima nego o pouzdanosti.

Ehehe

pre 2 godine

Dobro si ti prosao sa golfom 4.
Moj prijatelj isto tako obozava svog golfa 1.9tdi.
Samo je radio kvacilo cim ga je kupio pre 4-5 godina.
Onda je godinu dana kasnije radio generalku na motoru.
I dalje najbolji auto.
Onda godinu dana kasnije radio dizne i turbinu.
I dalje najbolji auto.
Onda su mu ove godine na tehnickom rekli da ga prodaje pod hitno jer je motor gotov i osetili su ga po mirisu jos dok je prilazio.
Njemu nije jasno zasto tako pricaju jer golf 4 1.9tdi je najbolji.
Nemam nista protiv vw ali kakvih fanova oni imaju kao da su sekta.
I nije on jedini, imam jos jednog sa tiguanom. Samo sedista nije promenio od kada ga je kupio. Ni more vise ne moze da priusti jer sve ostavi na popravke, a ne bi ni stigao, ali vw je najbolji.....

Srećko

pre 2 godine

I veš mašina Beko se ne kvari i ima 5 godina garanciju, ali ja hoću Kandi jer je bolja marka. Po mogućnosti da bude stara bar 10 godina.

Straight Outta München

pre 2 godine

“To znači da niko od ispitanih vlasnika Sandera nije spomenuo nikakve nedostatke na ovom modelu”.

Hahahhaha pa ovo je hit… Ovo dokazuje da su vozaci Dacije psihicki poremeceni. Cuj nakakve nedostatke… Pa noramalan covek ih pronadje na automobilu koji vrede preko 50hiljada evra :)
Definitivno sekta. Mislim ok je kupiti najjeftiniji model, ali da ne nadjes ni jednu zamerku… No comment.

Kola

pre 2 godine

Ali da u listi nema Toyota Yaris je nehvatljivo…
(Srba, 26. oktobar 2021 11:35) # Link komentara

@
Apsolutno top auto. Klio i Tojota kupljeni iste godine. Na Kliju se sve raspalo a Tojota ko nova. Odmah mi bilo čudno da nema Golfa i Tojote na listi a Daća prva. Vozaju nas sa raznim “statistikama” i anketama.

La la iz Banata

pre 2 godine

Hahahhaha pa ovo je hit… Ovo dokazuje da su vozaci Dacije psihicki poremeceni. Cuj nakakve nedostatke… Pa noramalan covek ih pronadje na automobilu koji vrede preko 50hiljada evra :)
Definitivno sekta. Mislim ok je kupiti najjeftiniji model, ali da ne nadjes ni jednu zamerku… No comment.
(Straight Outta München, 26. oktobar 2021 12:47)

Ti baš imaš problem sa Dačijom. Je l' te traume vučeš iz detinjstva ili te kasnije društvo zezalo?

Naravno

pre 2 godine

Što manje opreme, manja je i mogućnost da se nešto pokvari. Dačija je jednostavan auto, ima samo neophodnu opremu, tako da nema šta ni da se pokvari.

jedno od iskustava

pre 2 godine

Hahahhaha pa ovo je hit… Ovo dokazuje da su vozaci Dacije psihicki poremeceni...Mislim ok je kupiti najjeftiniji model, ali da ne nadjes ni jednu zamerku…
(Straight Outta München, 26. oktobar 2021 12:47)

"Kola su presla 200 hiljada za vremenski period od 12 godina. Oprema je najmanja tada moguca: nema servo, nema abs, nema klimu, nema el. podizace. Motor 1.4 8v MPI.
Problemi:
- Salter za zadnja stop svetla: 2.
- Zadnji kocioni dobos/cilindar zaribao (plus kociona tecnost): 1.
- Termostat: 1.
- Farba (obicna crvena) je dobila ljigav sjaj, kao kod starih zastava, lada i golfova.
- Ljusti se zastitini sloj sa farbe,
- Popucala farba na kanalicima na krovu.
- Rucica kocnice visoko hvata, a jednom su spale sajle u putnickom prostoru.
- Malo zamucenje 'stakla' prednjih farova.
- Otpala guma sa donje strane sofersajbne (ni neprimecuje se da fali).
- Slabije prska sa desne strane iako sam cistio prskalice.
- Povremeno ne radi prva brzina na brisacima,
- Ablender je 5-6 puta iskljucio svetla pri prebacivanju sa dugih na kratka.
Nije hteo da se upali kada je senzor polozaja radilice bio zaprljan.
Najveca mana je nestabilnost kada je jak bocni vetar. Ne znam da li je takvo ponasanje kola opasno i da li je tako na drugim kolima, ali stalno moram da ispravljam volanom putanju u takvim situacijama.
Ukratko: ne zalim, jer sam za male pare dobio nova kola i izvozao ih posteno bez puno ulaganja i kvarova."

nextf1

pre 2 godine

Imam Toyotu Yaris 2002 1.0 sa predjenih 327.000 km i radim svake godine redovan mali servis i ne racunajuci potrosan materijal tipa plocice,akumulator itd. ja nista ozbiljno nisam ulozio u taj auto.Po meni je zasigurno jedan od pouzadnijih malih automobila.

ja

pre 2 godine

gazdina zena cepala ali cepala toyotu yaris 4 godine bez promene ulja, ne znam kome je bilo vece iznenadjenje radnika u servisu da nije menjano ulje ili vlasnice da treba da menja ulje.. toliko o tome.
(aca, 26. oktobar 2021 17:31)

Kada se pojavio yaris tamo negde "00 prvi koji je stigao u MAG je ostavljen kao službeni. Na 200.000 su rastavili motor i svaki rotirajući i habajući deo je bio u toleranciji.

posmatrač

pre 2 godine

"Iznenađujuće, jedan od omiljenih automobila u Velikoj Britaniji iz ovog segmenta je završio na dnu liste.
U slučaju Fieste probleme je prijavilo značajan procenat vlasnika..."

A neki ljudi ovde i dalje u navođenju svojih argumenata za i protiv nekih modela, u smislu kvaliteta, kao prvo i glavno navode rezultate prodaje, mada ti rezultati značajno variraju od tržišta do tržišta, i ako ćemo realno, najviše zavise od kupovne moći tog tržišta, a mnogo manje zavise od stvarne pouzdanosti i kvaliteta nekog modela.

Samo jako

pre 2 godine

Ovo sam odavno primetio - nemačka trojka (Mercedes, Audi, BMW) pravi kvalitetne automobile u najvišoj klasi. Kada se siđe u ekonomsku klasu, ili još gore na male gradske automobile, oni su po kvalitetu ispod proseka (ali po ceni nisu).
(Bojan, 26. oktobar 2021 11:35)

Nemacka trojka nije u vrhu pouzdanosti ni u višim klasama, dakle jednako su "kvalitetni".

A onaj komentator iz Minkena stalno ima problema sa razumevanjem, misli se buraz na nedostatke u smislu problema sa automobilom, a ne na nedostatke mekane plastike.

STRUČNI KONSULTANT

pre 2 godine

Vozim Daciu i nosim Xiaomi. Kupite ih svi, to je najviše za te pare, nemoj da razmišljate ništa. Što biste plaćali skuplje samo znak apple ili Mercedes, rade bez problema i dacija i Xiaomi. A ostane ti para i za keks i neki sok. Stvarno samo čudni ljudi odbijaju tu neverovatnu priliku da za malo para mogu da se jave na telefon kad zove žena i da stignu do megamarketa da kupe puter.

gagi4

pre 2 godine

Renault Laguna III 2.0 dci 150 ks. Uradio veliki servis posle skoro 200.000 km i 11 godina. Priznajem, da sam jedne godine vrlo malo vozio zbog loma ruke. Zamenio diskove i obloge, jednu oprugu, stabilizatore i akumulator. Lanac originalan. Jbg, nije Pasat, al godi!
(Фактор мира и стабилности, 26. oktobar 2021 23:06)

Jel ti to oglasavas svoj auto na prodaju, ili sta? Cisto pitam, posto je tema "pouzdanost malih automobila", a vidim, ljudi se hvale svojim kofama starim 30 godina, koje veoma retko voze.

kupac u najavi

pre 2 godine

1. Dacia Sandero (2013-2020.) – indeks pouzdanosti: 100%
To znači da niko od ispitanih vlasnika Sandera nije spomenuo nikakve nedostatke na ovom modelu.

Ja mislim da je bilo celishodno da ovi Britanci pre pisanja tekstove ove vrste odu i na srpski dačija forum, možda i na sekciju „Kvarovi i opravke“ (ima po 20 tema o kvarovima po jednoj strani, na 11 strana ) i krenu redom da čitaju novije naslove tema sa kvarovima („Iz čista mira ispalio suvozačev air bag“, „Limarija (korozija ... )“, „Problemi sa električnom instalacijom“, „Problemi u funkcionisanju rashladnog sistema motora“, „Katalizator“, „menjač“, „Servo uređaj“, „Prešao 9000 km i već problem sa kvačilom?“, „Klima uredjaj“, „Motor ventilatora hladnjaka“, „Gašenje svih svetala i motora u vožnji“, „Menjač (ispadanje iz brzine bez kvačila)“, „Zardjale fabricke aluminijumske felne“, „Novi sitni kvarovi nakon 50.000 km“ ... ).

Da

pre 2 godine

Evo povraticu od Dacije.
Dakle hocete da kazete da imamo apsurd, da je samo jedan Reno na listi i to na 9om mestu, a oni su ugradjuju svoje delove u Daciju, i to ne svoje aktuelne delove, nego iz svojih modela ranijih generacija.
Ako su stariji Renoi bili pouzdani kao Japanci onda izvinite nesto sam propustio. Dacia je 100% pouzadana jer to je taj tip vozaca koji se hvali da je kupio novu Daciju, kao Lamba da ima, pa ne daj boze da kaze da se nesto pokvarilo.

Drnch

pre 2 godine

Od Engleza i ne možeš da očekuješ ništa pametno! Ovako glupo osmišljena anketa ne služi ničemu, prazan i beskoristan podatak!
(komentator, 26. oktobar 2021 11:34)

Ma da, “glupi” Englezi imaju najvise nobelovaca po glavi stanovnika. Koliko li smo mi pametni i mudri kada dozvoljavamo sebi luksuz da ih nazivamo glupanima? Da se vratim na temu. Ima ovde svega u anketi. Malo marketinga, malo istine, malo friziranja…Vesti su davno prestale da budu vesti.

Karakanga

pre 2 godine

Ortak vozio fiestu 7-8 godina, kupio novu, sve sto je trebao da radi jeste da sipa gorivo i odveze na redovan tehnicki, nikad nikakav ni najmanji problem. Isto vazi i za klia, sestra ga vozi evo vec 4-5 godina ista stvar kao i sa fiestom, nista, sipaj i teraj.

nnidza

pre 2 godine

@STRUČNI KONSULTANT
Bolje kupi Samsung S21 plus, ili novi iPhone, Passat-a, VW neki golf, što veći broj. Zatamni stakla jer ćeš samo noću i da ga voziš do grada, 2-3km, vikendom. Svetli lepo, noću dimi i ne vidi se. A mobilni lepo izgleda na stolu. Mada te niko ne zove. Prestiž, otmenost. Bez para, večito u dugovima. Treba otplatiti i popravljati...Ali ima se tebra.

Podstrana

pre 2 godine

Ceo zivot vozim automobile iz B segmenta i po mom ali naglasavam po mom iskustvu automobil koji mi se najmanje kvario je Pezo 206 benzinac. Osim potrosnih delova samo elektronika je znala brljaviti ostalo perfektno a udobnost nenadmasna cak i za nove male automobile. Pre njega sam imao Korsu A i Golfa 2 dosta slicni automobili relativno kvalitetni i jednostavni za odrzavanje ali ni malo udobni. Posle Pezoa dosla je Tojota Jaris 2011 godiste bilo je kvarova bukvalno sve osim elektronike. Sada vozim Korsu F i prezadovoljan sam ali ipak prvi sam vlasnik i automobil je nov vise cu moci pricati kasnije.

Neko

pre 2 godine

Renault Clio IV generacije… 1.5 dci. Vozio ga kao službenog. Magistralni putevi većinom.
360 hiljada obrnuo za 7 godina. Prvi kvar na 350 i nešto. Al i tad je uspio dovesti do servisa. Puklo neko crijevo pa ostao bez kvacila, ne u potpunosti.
Lud auto definitivno.
Na 360 ga vratio u firmu, sa originalnim ovjesom, kvačilo, turbom. Bez ikakvih zahvata osim redovnog servisa i dva puta set remena. Čak i diskovi trajali do 350k, pločice mjenjao na 80k. Zezali me da ne kocim, posto su me par puta ispratili na GPS-u toku nekih “jačih” vožnji.

2014 Ceed

pre 2 godine

Za 80k crkao jedan senzor pritiska guma.Ostalo nista samo filteri i ulje.Jedva izcupam pojas iz onog utora stalno zeza,keder za vrata se vec izcepao i volan poceo da se guli.Cvrčaka nema.To je realno stanje.

komentator

pre 2 godine

Od Engleza i ne možeš da očekuješ ništa pametno! Ovako glupo osmišljena anketa ne služi ničemu, prazan i beskoristan podatak! Dakle, ako ja u anketi ne prijavim kvarove i probleme, onda je moj auto najbolji? Pored toga, u obzir treba uzimati koja marka je najzastupljenija, koliko km se prelazi godišnje, u kojim uslovima se vozi, namena automobila i konačno redovnost održavanja! Ako prelazim 2.000km godišnje, naravno da ću da imam manje problema nego vozač koji pređe 50.000km za isto vreme! Ako menjam ulje i filtere na 30.000km umesto na 15.000km, šansa za potencijalni kvar je mnogo veća! Nije ista stvar da li vozim u gradskim uslovima ili na otvorenom putu! Bitno da je Dačija najpouzdanija i teraj dalje, ostale ne treba kupovati!

puz

pre 2 godine

Ljudi sta se primate, od anketiranih bio jedan vozac Sandera i ocenio ga maksimalno. I pri tom nikad nije seo pozadi jer zadnja klupa kao da je od drveta napravljena. U stvari mozda mu je pomogla da izbaci kamen iz bubrega pa sad srecan i zadovoljan. Doduse Renoov benzinac 1.2 16v u Clio II prezivljava takvu torturu od strane svastike da mu medalju treba dodeliti. Lamelu sprzila prvi put kad je sela u njega pre 5-6 god i dan danas je nije zamenila. Ulje? A sta je to, da li to treba sipati, menjati, zasto, kad? Cujem ja motor promenio zvuk, skoro pa prolupao. Do minimuma sam sipao 2 litra ulja. Mislio sam da je zviznuo bar dihtung glave kad ono - nista, ide i dalje. Nepoderiva masina.

cOjle

pre 2 godine

Moje iskustvo. Prošle godine se razmišljao da kupim opel corsu 2008. Košta oko 3500eur. Šta su mi sve nudili, ne vredi ni 2500eur. Pošto nisam hteo da dam sve pare na kola, pa da u slučaju kvara sednem i plačem. Prešaltovao sam se na ford fiestu 1.4tdci 2008 godište. Karoserija pocinkovana, očuvana ko da je juče izašao iz radnje. Platih je 2200eur sa sve čeličnim+alu felnama, tek registrovana. Za tih 1000eur razlike do corse, sam uradio veliki servis, servis klime, kupio nove zimske i letnje gume, nov akumulator, zamenio ulja. Za godinu dana pređoh okruglo 10k kilometara. 2x putovao po Srbiji, na planine, oba puta oko 1000km prešao za par dana. Za sve to vreme imao sam jedan kvar od 2500din. Pre neki dan prođoh tehnički najnormalnije. Svaki dan po Beogradu pređem 30ak kilometara. Sva elektronika radi bez problema (klima, muzika, retrovizori, grejači, centralna brava...). Jedino bih lamelu i ceo taj set trebalo da sredim. Potrošnja mi je 5,5-6l/100km po gradu i 4,5-5l/100km na dužim putovanjima. Iskreno, žao mi je što sam je kupio matoru. Da imam 10000eur. Pre bih kupio novu novcijatu ford fiestu 2008o godište, nego bilo koji polovnjak sa svom novom opremom i tehnologijom star 3-4 godine za te iste pare. Jeste da joj dizajn nije neki hit, ali za te pare, sumnjam da postoji bolji polovnjak tog godišta.

Nikad više

pre 2 godine

Kakav tekst! Najpouzdaniji automobili u ovoj klasi, na svetskom nivou, po svim parametrima testiranim od strane ozbiljnih kuća, Nissan Micra i Toyota Yaris, njih nigde u ovom tekstu nema ni za pomen. Dacia Sandero ih je sve pojela! Fascinantan tekst. Neverovatno!

pero

pre 2 godine

Dacija je najpouzdanija zato sto za svako svoje auto koriste stare renaultove djelove koji su zastarijeli ali su zato pouzdani jer su sve greake ispeglali

Reziel

pre 2 godine

Mali automobili su generalno manje problematični od velikih i teških. Mi već deset godina porodično imamo jedan "veći ili veliki" automobil i jedan manji, za grad. Zapravo je naravno kako se kome zalomi i zatreba, ali kilometraža je tu negde, a mali automobil se po pravilu više voza po gradu. Kako je obično polovan i značajno jeftiniji, iskreno ne štedi se. Ali sa njima nikad neki kardinalni problemi. Vešanje, upravljanje, kočnice, sve se manje troši, sve je jeftinije... Imali smo korsu, fijestu, Klio, svi su kupovani polovni i bez mnogo provere i razmišljanja... Nikad veći problem nije bio.

srba

pre 2 godine

Ja znam da se na i20 masovno zale. Pa u svim revijama ga pominju kada im treba primer nepouzdanog auta. Sto se Dacije tiče ni to nije tačno. Moj tata je imao problem u prvoj godini, a kolaga takođe. Ne pistoji 100% pouzdan auto.

Smislov

pre 2 godine

Interesantno, i moj i30 Huyndai iz 2012. je imao problema sa upravljačkim mehanizmom, elektronski servo volana. Mislio sam da je to slučajno, ali imaju problem i drugi modeli Huyndai.

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 2 godine

Imam Corsu B - ( 1997 ) osim sto je prordjala sve drugo je O.K. Ja joj dajem najvisu ocenu iz pouzdanosti ! E, sad sto tesko ulazim i jos teze izlazim iz nje to je drugi par opanaka !

X+Y=Y+X

pre 2 godine

Pristupačni, dakle ne BMV, Mercedes ili Tojota. uzgred, ti pristupačni čim istekne garancija ne vide ovlašćeni servis tako da je statistika nepouzdana a tek ako pitaš vlasnike...

Splavar

pre 2 godine

Sto je manji, laksi je za odrzavanje, logicno. Nekad su stari popravljali fice, peglice i yugove na parkingu subotom jutro. Problem je sto su nam apetiti porasli, lako mi menjati kocione obloge i dihtunge, ali ako je kakav problem sa senzorima i elektronikom, mora se u servis. Ko nam je kriv sto biramo luksuznija vozila. Da smo npr. masovno kupovali eskorte, ford bi ih i dalje pravio, al narod se podsmevao “klotarama” i zavrsismo s televizorom na sofersajbni. Bas dobro dodje dok vozis ujutro do firme i uvece nazad

aalborg

pre 2 godine

Interesantno, i moj i30 Huyndai iz 2012. je imao problema sa upravljačkim mehanizmom, elektronski servo volana. Mislio sam da je to slučajno, ali imaju problem i drugi modeli Huyndai.
(Smislov, 26. oktobar 2021 16:44)

Zemljače, ne voziš ti Huyndai, već Hyundai....

moje mišljenje

pre 2 godine

1. Dacia Sandero (2013-2020.) – indeks pouzdanosti: 100%
To znači da niko od ispitanih vlasnika Sandera nije spomenuo nikakve nedostatke na ovom modelu.

Ja mislim da je bilo celishodno da ovi Britanci pre pisanja tekstove ove vrste odu i na srpski dačija forum, možda i na sekciju „Kvarovi i opravke“ (ima po 20 tema o kvarovima po jednoj strani, na 11 strana ) i krenu redom da čitaju novije naslove tema sa kvarovima („Iz čista mira ispalio suvozačev air bag“, „Limarija (korozija ... )“, „Problemi sa električnom instalacijom“, „Problemi u funkcionisanju rashladnog sistema motora“, „Katalizator“, „menjač“, „Servo uređaj“, „Prešao 9000 km i već problem sa kvačilom?“, „Klima uredjaj“, „Motor ventilatora hladnjaka“, „Gašenje svih svetala i motora u vožnji“, „Menjač (ispadanje iz brzine bez kvačila)“, „Zardjale fabricke aluminijumske felne“, „Novi sitni kvarovi nakon 50.000 km“ ... ).
(kupac u najavi, 26. oktobar 2021 11:26)

Pa i uz sve te kvarove kupac dačije može da bude zadovoljan.

Срба

pre 2 godine

Opel corsa b 1.0 12V,1998 god. 250.000 hiljada kilometara treći vlasnik,svaki dan se vozi po 25 do 30 km.Mala potrošnja,mala registracija i minimalna cena održavanja.

Komsa

pre 2 godine

Vw polo 1.9 sdi.20 godina napunio.nije za svakog taj auto i motor,al za mene nesto najbolje od vw sto je napravio.rucni podizaci stakala.klima naknadno uradena.sve radi tip top.uzeo polovnog za male pare.

3210

pre 2 godine

Ovo sam odavno primetio - nemačka trojka (Mercedes, Audi, BMW) pravi kvalitetne automobile u najvišoj klasi. Kada se siđe u ekonomsku klasu, ili još gore na male gradske automobile, oni su po kvalitetu ispod proseka (ali po ceni nisu).
(Bojan, 26. oktobar 2021 11:35)

Oduvek je tako i bilo.

Od "klase golfa" pa na dalje nemci,
mali gradski francuzi i italijani.

posteno.

pre 2 godine

Honda jazz 2005. Čudo od auta. Verovali ili ne ja nikada nisam promenio ulje. A kada sam napokon rešio da ga promenim bilo je pola litra ulja u autu. A lampica se palila za ulje samo u jačim krivinama. Ma vozen 75000km, mislim toliko sam ja prošao za nekih 4-5 godina. I kažu mali auto. Mali veliki auto ja bi dodao. Sa magičnom sedištima kako ih nazivaju, ima više mesta nazad nego većina karavana.

Sredoje

pre 2 godine

Najpozdaniji je definitivno Trabant 600. Evo zasto. U odn osu na Juga, na primer, trabant:
- nema dva klipa
- nema dve svecice
- nema bregastu osovinu
- nema ventile
- nema pumpu za ulje
- nema pumpu za vodu
- nema hladnjak
- nema pumpu za gorivo
- nema termostat
I prosto, sto manje delova ima, mora biti pouzdaniji! Samo su ga ovi anketari totalno zaboravili

Vlajko

pre 2 godine

Izvikane Toyote nema nigde. Ovde bi trebalo da bude i Yaris ali ga toliko fušere poslednjih godina da je opravdano što ga nema na spisku.

Ccc

pre 2 godine

Zena vec par godina vozi Ford fiestu 2008 1.4 dizel, auto je savrsen, sedi, pali, vozi, radi se samo mali servis, trazi malo jaci gas sto mi se svidja, voli auto da se vozi, mala registracija, mala potrosnja, ma savrsen mali gradski auto, sledeci dobija noviju fiestu, ovu su malo godine pregazile ali nista kod ovog automobila ne bih menjao, vise sam I ja proveo vremena u njemu nego svom automobilu 😀

Domagoj

pre 2 godine

ne čudi za Ford Fiestu, ta marka ne kotira kao pouzdana već dugo vremena ali je popularna. Šteta jer osjećaj vožnje je u vrhu.

Ima se, može se

pre 2 godine

BMW X6 2018 sDrive35i. Kvario se ko zna koliko puta u garanciji, ali priznajte da bi se svi sa tim puzdanim krševima menjali u sekundi.

Marki

pre 2 godine

Koliko dačija ima procentualno u Engleskoj ubodnosu na ostale? Totalna glupost. Nemam nista protiv dačije ili bilo kog auta. Ono što je 100% sigurno da bilo koji model kupljen nov u srbiji nije isti kao takav u eu.

Ozrenac

pre 2 godine

Opel corsa b 1.0 12V,1998 god. 250.000 hiljada kilometara treći vlasnik,svaki dan se vozi po 25 do 30 km.Mala potrošnja,mala registracija i minimalna cena održavanja.
(Срба, 26. oktobar 2021 17:07)

Imam i ja jednu, doduše 1.7d 2000 god. po satu prešla 450xxx (koliko zabravo ko zna iz uvoza je). troši malo, održavanje smješno. Za nepunih 5 godina kod mene i nekih
80 000 ni jedan jedini kvar.

emocije & co.

pre 2 godine

ma, sve su ovo krsevi u odnosu na onu staru skodu feliciju 1.3 mpi,
to je bila prava masina, sve da je i htela nebi znala da se pokvari

Blake

pre 2 godine

@Toyota Yaris 1.0 1999-2006, deset polja prazno pa ostali.
(gradjanin kejn, 26. oktobar 2021 11:29)

U jeee, vidi se da nisi nista novije posedovao. Relax, zivis u zabludi.

Nele

pre 2 godine

Golf 4 je pouzdaniji od svih koje ste naveli.Pocinkovan lim nigde mi nije pojavio rdju.Nista nisam ulaga u njega 10g, osim osnovnog malog servisa.

ja

pre 2 godine

citroen xsara picasso 2005to. 1.6 80kw.. za 3 god presao oko 45000, od kvarova za 3 god ablender i kompresor klime...
sve ostalo potrosno: 4 nove gume, set kvacila-bez plivajuceg, rucica menjaca, ulje filteri..

Učiteljica života

pre 2 godine

Ne zaboravi šta su Englezi radili svojim kolonijama, donosili im napredak u društvu ali i najsvirepije metode ugnjetavanja i pljačkanja! I danas su najpodlija nacija koja sebe smatra "višom rasom"!
(komentator, 27. oktobar 2021 09:11)

Kad si Englezi napustili Indiju, Indijci su se u sledeća četiri dana tako međusobno pobili za vlast, da je bilo više mrtvih nego za svo vreme engleske vladavine.

DC

pre 2 godine

I ne samo to. Već i uživaju dok se voze ( "Kola su presla 200 hiljada za vremenski period od 12 godina. Oprema je najmanja tada moguca: nema servo, nema abs, nema klimu, nema el. podizace...." ).
Ja im zavidim.
(ostrašćen zbog zavisti, 27. oktobar 2021 15:55)

Evo da ti neko sa malo vise iskustva pojasni na licnom primeru: Moj porodicni auto je A6 3.0TDi Avant Quattro iz 2014. godine sa trenutno 105k km. Taj auto, uz to sto je to sto jeste, je i specificiran sa preko 20,000 evra dodatne opreme. Pored njega u garazi imam i jedan drugi auto - iz 1983. sa originalnih 145k km, a koji je sigurno jos gore opremljen od ovde navedene Dacie. Ne da nema servo i el. podizace nego nema ni centralnu bravu a po hladnijem vremenu mora da se vozi u rukavicama zbog drvenog volana koji nema sanse da se zagreje. Sta mislis za sta mi on sluzi pored Audija? Imam ga iz samo jednog razloga: za uzivanje u voznji. A znas li gde je uzivanje u voznji jos vece: kada sa sinovima ili ortacima odem na lokalnu karting stazu, od toga tesko da moze bolje. Tako da oprema i luksuz sa jedne strane i uzivalje u voznji sa druge - to su cesto dve obrnuto proporcijalne stvari.

Koznazna

pre 2 godine

citroen xsara picasso 2005to. 1.6 80kw.. za 3 god presao oko 45000, od kvarova za 3 god ablender i kompresor klime...
sve ostalo potrosno: 4 nove gume, set kvacila-bez plivajuceg, rucica menjaca, ulje filteri..
(ja, 26. oktobar 2021 16:44)

Audi a4 2004 god. 1.9 tdi, kuplo sam ga 2013. Prelazim godišnje između 10 i 15k. Verovao ili ne, sve mi je jedno, ni jedan jedini kvar do sada. Samo redovni godišnji servisi i potrošni materijal, gume, kočnice, amortizeri (jednom menjani, možda bi trebalo opet, jbg. srpski putevi).

Фактор мира и стабилности

pre 2 godine

@Кnele:

Renault Laguna III 2.0 dci 150 ks. Uradio veliki servis posle skoro 200.000 km i 11 godina. Priznajem, da sam jedne godine vrlo malo vozio zbog loma ruke. Zamenio diskove i obloge, jednu oprugu, stabilizatore i akumulator. Lanac originalan. Jbg, nije Pasat, al godi!

aco mafijaš

pre 2 godine

Ovo su baš sve kante na točkovima gde vlasnik toliko zahtevan da kad mu i brisači nerade na kiši on kaze nema veze bitno da neprokišnjava

ns ja

pre 2 godine

"Iznenađujuće, jedan od omiljenih automobila u Velikoj Britaniji iz ovog segmenta je završio na dnu liste.
U slučaju Fieste probleme je prijavilo značajan procenat vlasnika..."
sasvim jasno, najzastupljeniji model na putevima im se "najviše kvari" jer ga najviše imaju!
Modeli koje jedva imaju ili uopšte nemaju im se uopšte i ne kvare, pa je tako najnoviji model sandera - najpouzdaniji!? :)))

Dalje iako ovo jeste propaganda, dacija jeste pouzdan jeftin nov automobil -i kao i svaki drugi novi automobil dobro služi svakog vlasnika koji ga redovno održava. NIje baš da je najjeftinija jer kada joj dodate svu opremu koju ima prvi konkurentski model - izađe mu na isto!

Znači dacia samo u slučaju da vam treba najjeftiniji nov auto (bez gomile opreme). Ako idete na jače pakete obavezno uporedite sa drugim ponudama - i kupite ono što vam se svidi - jer svaki nov auto će vas dobro služiti

Šupak Meraklija

pre 2 godine

Pre godinu dana imali smo kola
ali su ih svinje pojele do pola
posto volimo suludu brzinu
kupili smo sebi Wartburg limuzinu

Wartburg limuzina ima pet brzina
pravi dosta dima i tocak joj se klima
a gde ima dima i vatra postoji
jao, Bog te jeb'o, pa to motor gori

Jes' da motor gori, ali zato pici
pa se svaki sofer sa Wartburgom dici
sasija mu cvrsta, debela dva prsta
'mortizeri tvrdi, stradala mi krsta

Itd itd itd...

Hm

pre 2 godine

X+Y=Y+X, niko ne čita pažljivo. Zato je većini promaklo to "pristupačni". Samo na Balkanu, a posebno u Srbiji misle da se cene vozila određuje kako se kome ćefne. Baš bih voleo da vidim kako bi se prodavali automobili po klasama kad bi svi imali istu cenu. Baš da vidim da li bi se ovi što ovoliko hvale Dačiju odmah bacili na nju ili bi ipak izabrali Mazdu ili Toyotu. Naravno, to je nemoguće, pa tako nije logično porediti ni, na primer, šunkaricu i Njeguški pršut. A ta Dačija, ili neki korejski pandan, sigurno nisu pršuta. Zato i koštaju koliko koštaju, a ključ je u tome koliko je neko spreman i može da plati za određeni nivo kvaliteta. I ako je odnos dobar, eto dobrog posla i za kupca i za prodavca.

neko bi rekao da je to mazohizam

pre 2 godine

"Kola su presla 200 hiljada za vremenski period od 12 godina. Oprema je najmanja tada moguca: nema servo, nema abs, nema klimu, nema el. podizace...

Ukratko: ne zalim, jer sam za male pare dobio nova kola i izvozao ih posteno bez puno ulaganja i kvarova."


Ovaj je 12 godina baš uživao. Dačija hedonizam.

ostrašćen zbog zavisti

pre 2 godine

Dok se rugate ljudima koji voze Dačiju, oni se slatko navozaše.Nekima je bitno da je auto jednostavan i pouzdan, ništa više.
(Imam novac za bolje, ali vozim Dačiju., 27. oktobar 2021 14:13)

I ne samo to. Već i uživaju dok se voze ( "Kola su presla 200 hiljada za vremenski period od 12 godina. Oprema je najmanja tada moguca: nema servo, nema abs, nema klimu, nema el. podizace...." ).
Ja im zavidim.

Фактор мира и стабилности

pre 2 godine

@gagi:

Тај ауто, иако француски, је од стране немачких рецензената проглашен у Европи за један од најпоузданијих, што се према мом искуству показало као тачно. Друго, како то мислиш 20.000 km годишње, да је мало прелазио!? Треће, ауто је стар 11 година, а не 30. Купљен у Швајцарској са 80.000 km и четири године старости. Мењан старо за ново и продат на аукцији Реноа, са гаранцијом. Задњи дискови мењани на 140.000 km, а предњи на 160.000 km. Значи, веома квалитетни делови у првој уградњи. Поред тога Рено даје значајне попусте за оригинал делове старих модела, у овлашћеним сервисима. Тачно је да углавном не возим агресивно, јер онда жена вришти, а пси повраћају. Не пада ми напамет да га продајем! Само делим лична сазнања и искуства са људима који читају ове коментаре. Поента је да се може наћи веома поуздан модел аута за прилично мање новаца него да платиш неког Мерцедеса, Аудија, Фолксвагена, па и Шкоду, Тојоту... само треба гледати да је оригинална километража! Ето, Лауда, тако стоје ствари!

Imam novac za bolje, ali vozim Dačiju.

pre 2 godine

Dok se rugate ljudima koji voze Dačiju, oni se slatko navozaše.Nekima je bitno da je auto jednostavan i pouzdan, ništa više.

Inter 1908

pre 2 godine

Vozio klio 2005 godiste i prodao 2017 sa 272 hiljade km. Redovan servis mali i veliki i jednom menjani amortizeri i plocice. Nije radio ni jedan grejac kada je na Jahorini posle tri dana stajanja na minus 15 ili 20 upalio iz prve. Motor je bio 1.5 dci

1112

pre 2 godine

, amortizeri (jednom menjani, možda bi trebalo opet, jbg. srpski putevi).
(Koznazna, 26. oktobar 2021 21:44)


Da,da, auto iz 2004 a ovamo krivi su putevi?
Neverovatno.
17 g star auto sa bar 350.000 pravih a krivi ti putevi?
To je prakticno oldtimer jbt...

joks

pre 2 godine

Ja imam daciu od 2008, kupio novu preso do sada 220000, osim redovnog swrvisa i zamene spone i lamele inekih sitnica nista nisam radio. Nikad me nije izdala na putu. Odrzavanje nije skupo

Nikola

pre 2 godine

Ceo zivot vozim automobile iz B segmenta i po mom ali naglasavam po mom iskustvu automobil koji mi se najmanje kvario je Pezo 206 benzinac. Osim potrosnih delova samo elektronika je znala brljaviti ostalo perfektno a udobnost nenadmasna cak i za nove male automobile. Pre njega sam imao Korsu A i Golfa 2 dosta slicni automobili relativno kvalitetni i jednostavni za odrzavanje ali ni malo udobni. Posle Pezoa dosla je Tojota Jaris 2011 godiste bilo je kvarova bukvalno sve osim elektronike. Sada vozim Korsu F i prezadovoljan sam ali ipak prvi sam vlasnik i automobil je nov vise cu moci pricati kasnije.
(Podstrana, 26. oktobar 2021 14:21)

Ne znam koliko voziš taj 206 tvoj, ali ja moj vozim 10 godina (sad mi je pomocni auto, a kad je kupljen imao je 10 godina isto, dakle 20 godina star auto), presao oko 140 hiljada km, oko motora (benzinac 1.4) i menjača nikad nista nisam pipao, posle 10 godina otisla torzija, 2 puta menjana oba homokineticka, dva puta menjane viljuske, nekad stabilizator i to je to. Ako takvih problema oko trapa nisi imao, imas srece. Ostalo je crkavalo sto bi i na svakom drugom autu crklo posle nekog vremena, kvacilo, klima, auspuh itd, potrosna roba. Ne mogu da se pozalim, izvozao sam ga bas, za te pare dobar auto, ovi problemi oko trapa - a lakse mi da se za***avam sa tim nego sa motorom.

prdjenje

pre 2 godine

@(Hm, 27. oktobar 2021 11:39)

U pravu si. KAd sam se vozio u mazdi2 bio sam nevidjeno razocaran. Tesno, tvrdo, bucno. Bukvalno je i20 za klasu bolji auto. Za Daciu ne znam, a ni u nekom novijem yarisu se nisam vozio.

68030

pre 2 godine

Moja iskustva: trenutno sluzbeno vozim Superb, prethodno Octaviu 2 i Peugeot 407. Privatno: 2013 sam isprobao 17 automobila pre kupovine (novu Octaviu, Rapid, Golf, Polo, Yaris, Clio, Stepway, Aveo...). Budzet mi je bio 22.000 eur. Stavio sve na papir, uradio analizu. Kupio sam novog Sandera Elegance 1.2 16V. Auto je do sada presao oko 57.000 km, 90% grad/10% vani. Osim redovnih servisa za ovih 8 godina na njemu je promenjen akumulator, plocice, 2x sijalica za stop svetlo, 4x metlice, pneumatici letnji/zimski. Nemam zamerki na ispravnost, odlicno radi, nema korozije (nije garaziran), nista ne skripi. Shodno potrebama i dalje sam siguran da sam napravio najbolji balans ulozeno/dobijeno. Moja preporuka za ovaj auto i njegovu pouzdanost.

DC

pre 2 godine

Yaris prve generacije u verziji 1.3 se u mojoj familiji pokazao neuništivim. Ali ga ja ne bih vozio pa da mi plate. Problem mi je i da sednem u njega koliko ga ne volim. Tako da, džaba mu ta dugotrajnost.

komentator

pre 2 godine

(Drnch, 26. oktobar 2021 16:18)

Nisu svi Englezi "nobelovci" i nisu definitivno inteligentna nacija! Svet je crno-beo, imaš genijalce i idiote, imaš humaniste i zločince, postoje pošteni i lopovi! Ne zaboravi šta su Englezi radili svojim kolonijama, donosili im napredak u društvu ali i najsvirepije metode ugnjetavanja i pljačkanja! I danas su najpodlija nacija koja sebe smatra "višom rasom"! Inače, sam si priznao da je anketa promašaj, više marketinška i loše osmkšljena! Među malim automobilima u anketi nemaju Yaris i Pežo 208? Samo britanska nadmenost i mržnja prema Japancima i Francuzima je mogla to da uradi a radi se o modelima koji su u vrhu pozdanosti i kvaliteta izrade!

Milan Pop

pre 2 godine

Brate uzmi Xiaomi, veruj mi nećeš se pokajati, brate, najbolji odnos cena-kvalitet, veruj mi, vrhunska kamera i specifikacije kao na ajfonu, samo jeftinije.

Stohadin

pre 2 godine

Shevrolet Spark ili Matiz 2008.
Uzeo nov.
Redovan servis mali 5000 din,menjane pločice i pakne,svećice,zadnji cilindri,gumice na prednjim čeljustima i glavnom kočionom.
Za 100000 km.Čeka me još dogodine kaiševi,vodena i španer,korpa,lamela,druk ležaj i gumice od serva na letvi volana.ovo zadnje oko 20000.

Nele

pre 2 godine

Golf 4 je pouzdaniji od svih koje ste naveli.Pocinkovan lim nigde mi nije pojavio rdju.Nista nisam ulaga u njega 10g, osim osnovnog malog servisa.

Straight Outta München

pre 2 godine

“To znači da niko od ispitanih vlasnika Sandera nije spomenuo nikakve nedostatke na ovom modelu”.

Hahahhaha pa ovo je hit… Ovo dokazuje da su vozaci Dacije psihicki poremeceni. Cuj nakakve nedostatke… Pa noramalan covek ih pronadje na automobilu koji vrede preko 50hiljada evra :)
Definitivno sekta. Mislim ok je kupiti najjeftiniji model, ali da ne nadjes ni jednu zamerku… No comment.

Komsa

pre 2 godine

Vw polo 1.9 sdi.20 godina napunio.nije za svakog taj auto i motor,al za mene nesto najbolje od vw sto je napravio.rucni podizaci stakala.klima naknadno uradena.sve radi tip top.uzeo polovnog za male pare.

Ima se, može se

pre 2 godine

BMW X6 2018 sDrive35i. Kvario se ko zna koliko puta u garanciji, ali priznajte da bi se svi sa tim puzdanim krševima menjali u sekundi.

posteno.

pre 2 godine

Honda jazz 2005. Čudo od auta. Verovali ili ne ja nikada nisam promenio ulje. A kada sam napokon rešio da ga promenim bilo je pola litra ulja u autu. A lampica se palila za ulje samo u jačim krivinama. Ma vozen 75000km, mislim toliko sam ja prošao za nekih 4-5 godina. I kažu mali auto. Mali veliki auto ja bi dodao. Sa magičnom sedištima kako ih nazivaju, ima više mesta nazad nego većina karavana.

Фактор мира и стабилности

pre 2 godine

@Кnele:

Renault Laguna III 2.0 dci 150 ks. Uradio veliki servis posle skoro 200.000 km i 11 godina. Priznajem, da sam jedne godine vrlo malo vozio zbog loma ruke. Zamenio diskove i obloge, jednu oprugu, stabilizatore i akumulator. Lanac originalan. Jbg, nije Pasat, al godi!

STRUČNI KONSULTANT

pre 2 godine

Vozim Daciu i nosim Xiaomi. Kupite ih svi, to je najviše za te pare, nemoj da razmišljate ništa. Što biste plaćali skuplje samo znak apple ili Mercedes, rade bez problema i dacija i Xiaomi. A ostane ti para i za keks i neki sok. Stvarno samo čudni ljudi odbijaju tu neverovatnu priliku da za malo para mogu da se jave na telefon kad zove žena i da stignu do megamarketa da kupe puter.

aalborg

pre 2 godine

Interesantno, i moj i30 Huyndai iz 2012. je imao problema sa upravljačkim mehanizmom, elektronski servo volana. Mislio sam da je to slučajno, ali imaju problem i drugi modeli Huyndai.
(Smislov, 26. oktobar 2021 16:44)

Zemljače, ne voziš ti Huyndai, već Hyundai....

komentator

pre 2 godine

Od Engleza i ne možeš da očekuješ ništa pametno! Ovako glupo osmišljena anketa ne služi ničemu, prazan i beskoristan podatak! Dakle, ako ja u anketi ne prijavim kvarove i probleme, onda je moj auto najbolji? Pored toga, u obzir treba uzimati koja marka je najzastupljenija, koliko km se prelazi godišnje, u kojim uslovima se vozi, namena automobila i konačno redovnost održavanja! Ako prelazim 2.000km godišnje, naravno da ću da imam manje problema nego vozač koji pređe 50.000km za isto vreme! Ako menjam ulje i filtere na 30.000km umesto na 15.000km, šansa za potencijalni kvar je mnogo veća! Nije ista stvar da li vozim u gradskim uslovima ili na otvorenom putu! Bitno da je Dačija najpouzdanija i teraj dalje, ostale ne treba kupovati!

kupac u najavi

pre 2 godine

1. Dacia Sandero (2013-2020.) – indeks pouzdanosti: 100%
To znači da niko od ispitanih vlasnika Sandera nije spomenuo nikakve nedostatke na ovom modelu.

Ja mislim da je bilo celishodno da ovi Britanci pre pisanja tekstove ove vrste odu i na srpski dačija forum, možda i na sekciju „Kvarovi i opravke“ (ima po 20 tema o kvarovima po jednoj strani, na 11 strana ) i krenu redom da čitaju novije naslove tema sa kvarovima („Iz čista mira ispalio suvozačev air bag“, „Limarija (korozija ... )“, „Problemi sa električnom instalacijom“, „Problemi u funkcionisanju rashladnog sistema motora“, „Katalizator“, „menjač“, „Servo uređaj“, „Prešao 9000 km i već problem sa kvačilom?“, „Klima uredjaj“, „Motor ventilatora hladnjaka“, „Gašenje svih svetala i motora u vožnji“, „Menjač (ispadanje iz brzine bez kvačila)“, „Zardjale fabricke aluminijumske felne“, „Novi sitni kvarovi nakon 50.000 km“ ... ).

Vlajko

pre 2 godine

Izvikane Toyote nema nigde. Ovde bi trebalo da bude i Yaris ali ga toliko fušere poslednjih godina da je opravdano što ga nema na spisku.

ja

pre 2 godine

citroen xsara picasso 2005to. 1.6 80kw.. za 3 god presao oko 45000, od kvarova za 3 god ablender i kompresor klime...
sve ostalo potrosno: 4 nove gume, set kvacila-bez plivajuceg, rucica menjaca, ulje filteri..

Kola

pre 2 godine

Ali da u listi nema Toyota Yaris je nehvatljivo…
(Srba, 26. oktobar 2021 11:35) # Link komentara

@
Apsolutno top auto. Klio i Tojota kupljeni iste godine. Na Kliju se sve raspalo a Tojota ko nova. Odmah mi bilo čudno da nema Golfa i Tojote na listi a Daća prva. Vozaju nas sa raznim “statistikama” i anketama.

La la iz Banata

pre 2 godine

Hahahhaha pa ovo je hit… Ovo dokazuje da su vozaci Dacije psihicki poremeceni. Cuj nakakve nedostatke… Pa noramalan covek ih pronadje na automobilu koji vrede preko 50hiljada evra :)
Definitivno sekta. Mislim ok je kupiti najjeftiniji model, ali da ne nadjes ni jednu zamerku… No comment.
(Straight Outta München, 26. oktobar 2021 12:47)

Ti baš imaš problem sa Dačijom. Je l' te traume vučeš iz detinjstva ili te kasnije društvo zezalo?

aco mafijaš

pre 2 godine

Ovo su baš sve kante na točkovima gde vlasnik toliko zahtevan da kad mu i brisači nerade na kiši on kaze nema veze bitno da neprokišnjava

4

pre 2 godine

Hahahhaha pa ovo je hit… Ovo dokazuje da su vozaci Dacije psihicki poremeceni. Cuj nakakve nedostatke… Pa noramalan covek ih pronadje na automobilu koji vrede preko 50hiljada evra :)
Definitivno sekta. Mislim ok je kupiti najjeftiniji model, ali da ne nadjes ni jednu zamerku… No comment.
(Straight Outta München, 26. oktobar 2021 12:47)

Promašio si temu, nije reč o nedostacima nego o pouzdanosti.

Da

pre 2 godine

Evo povraticu od Dacije.
Dakle hocete da kazete da imamo apsurd, da je samo jedan Reno na listi i to na 9om mestu, a oni su ugradjuju svoje delove u Daciju, i to ne svoje aktuelne delove, nego iz svojih modela ranijih generacija.
Ako su stariji Renoi bili pouzdani kao Japanci onda izvinite nesto sam propustio. Dacia je 100% pouzadana jer to je taj tip vozaca koji se hvali da je kupio novu Daciju, kao Lamba da ima, pa ne daj boze da kaze da se nesto pokvarilo.

Marki

pre 2 godine

Koliko dačija ima procentualno u Engleskoj ubodnosu na ostale? Totalna glupost. Nemam nista protiv dačije ili bilo kog auta. Ono što je 100% sigurno da bilo koji model kupljen nov u srbiji nije isti kao takav u eu.

Koznazna

pre 2 godine

citroen xsara picasso 2005to. 1.6 80kw.. za 3 god presao oko 45000, od kvarova za 3 god ablender i kompresor klime...
sve ostalo potrosno: 4 nove gume, set kvacila-bez plivajuceg, rucica menjaca, ulje filteri..
(ja, 26. oktobar 2021 16:44)

Audi a4 2004 god. 1.9 tdi, kuplo sam ga 2013. Prelazim godišnje između 10 i 15k. Verovao ili ne, sve mi je jedno, ni jedan jedini kvar do sada. Samo redovni godišnji servisi i potrošni materijal, gume, kočnice, amortizeri (jednom menjani, možda bi trebalo opet, jbg. srpski putevi).

Blake

pre 2 godine

@Toyota Yaris 1.0 1999-2006, deset polja prazno pa ostali.
(gradjanin kejn, 26. oktobar 2021 11:29)

U jeee, vidi se da nisi nista novije posedovao. Relax, zivis u zabludi.

moje mišljenje

pre 2 godine

1. Dacia Sandero (2013-2020.) – indeks pouzdanosti: 100%
To znači da niko od ispitanih vlasnika Sandera nije spomenuo nikakve nedostatke na ovom modelu.

Ja mislim da je bilo celishodno da ovi Britanci pre pisanja tekstove ove vrste odu i na srpski dačija forum, možda i na sekciju „Kvarovi i opravke“ (ima po 20 tema o kvarovima po jednoj strani, na 11 strana ) i krenu redom da čitaju novije naslove tema sa kvarovima („Iz čista mira ispalio suvozačev air bag“, „Limarija (korozija ... )“, „Problemi sa električnom instalacijom“, „Problemi u funkcionisanju rashladnog sistema motora“, „Katalizator“, „menjač“, „Servo uređaj“, „Prešao 9000 km i već problem sa kvačilom?“, „Klima uredjaj“, „Motor ventilatora hladnjaka“, „Gašenje svih svetala i motora u vožnji“, „Menjač (ispadanje iz brzine bez kvačila)“, „Zardjale fabricke aluminijumske felne“, „Novi sitni kvarovi nakon 50.000 km“ ... ).
(kupac u najavi, 26. oktobar 2021 11:26)

Pa i uz sve te kvarove kupac dačije može da bude zadovoljan.

Podstrana

pre 2 godine

Ceo zivot vozim automobile iz B segmenta i po mom ali naglasavam po mom iskustvu automobil koji mi se najmanje kvario je Pezo 206 benzinac. Osim potrosnih delova samo elektronika je znala brljaviti ostalo perfektno a udobnost nenadmasna cak i za nove male automobile. Pre njega sam imao Korsu A i Golfa 2 dosta slicni automobili relativno kvalitetni i jednostavni za odrzavanje ali ni malo udobni. Posle Pezoa dosla je Tojota Jaris 2011 godiste bilo je kvarova bukvalno sve osim elektronike. Sada vozim Korsu F i prezadovoljan sam ali ipak prvi sam vlasnik i automobil je nov vise cu moci pricati kasnije.

Ehehe

pre 2 godine

Dobro si ti prosao sa golfom 4.
Moj prijatelj isto tako obozava svog golfa 1.9tdi.
Samo je radio kvacilo cim ga je kupio pre 4-5 godina.
Onda je godinu dana kasnije radio generalku na motoru.
I dalje najbolji auto.
Onda godinu dana kasnije radio dizne i turbinu.
I dalje najbolji auto.
Onda su mu ove godine na tehnickom rekli da ga prodaje pod hitno jer je motor gotov i osetili su ga po mirisu jos dok je prilazio.
Njemu nije jasno zasto tako pricaju jer golf 4 1.9tdi je najbolji.
Nemam nista protiv vw ali kakvih fanova oni imaju kao da su sekta.
I nije on jedini, imam jos jednog sa tiguanom. Samo sedista nije promenio od kada ga je kupio. Ni more vise ne moze da priusti jer sve ostavi na popravke, a ne bi ni stigao, ali vw je najbolji.....

statuskan

pre 2 godine

Samo Tojota Jaris. Prijatelj koji drži piceriju i radi dostavu sa Jarisom kune se u nju. To ne staje od 08-24h.Auto star preko 15 godina.

Srećko

pre 2 godine

I veš mašina Beko se ne kvari i ima 5 godina garanciju, ali ja hoću Kandi jer je bolja marka. Po mogućnosti da bude stara bar 10 godina.

nnidza

pre 2 godine

@STRUČNI KONSULTANT
Bolje kupi Samsung S21 plus, ili novi iPhone, Passat-a, VW neki golf, što veći broj. Zatamni stakla jer ćeš samo noću i da ga voziš do grada, 2-3km, vikendom. Svetli lepo, noću dimi i ne vidi se. A mobilni lepo izgleda na stolu. Mada te niko ne zove. Prestiž, otmenost. Bez para, večito u dugovima. Treba otplatiti i popravljati...Ali ima se tebra.

Knele

pre 2 godine

Golf 4 je pouzdaniji od svih koje ste naveli.Pocinkovan lim nigde mi nije pojavio rdju.Nista nisam ulaga u njega 10g, osim osnovnog malog servisa.
(Nele, 26. oktobar 2021 10:49)

I kažeš 10 godina nisi uradio veliki servis, nisi ništa radio oko kočnica, nisi menjao ništa od gumenih delova itd.
Nele sinko ili ti taj auto samo stoji negde i skuplja prašinu ili lažeš kao da ti imaš 10 godina.

X+Y=Y+X

pre 2 godine

Pristupačni, dakle ne BMV, Mercedes ili Tojota. uzgred, ti pristupačni čim istekne garancija ne vide ovlašćeni servis tako da je statistika nepouzdana a tek ako pitaš vlasnike...

Samo jako

pre 2 godine

Ovo sam odavno primetio - nemačka trojka (Mercedes, Audi, BMW) pravi kvalitetne automobile u najvišoj klasi. Kada se siđe u ekonomsku klasu, ili još gore na male gradske automobile, oni su po kvalitetu ispod proseka (ali po ceni nisu).
(Bojan, 26. oktobar 2021 11:35)

Nemacka trojka nije u vrhu pouzdanosti ni u višim klasama, dakle jednako su "kvalitetni".

A onaj komentator iz Minkena stalno ima problema sa razumevanjem, misli se buraz na nedostatke u smislu problema sa automobilom, a ne na nedostatke mekane plastike.

Drnch

pre 2 godine

Od Engleza i ne možeš da očekuješ ništa pametno! Ovako glupo osmišljena anketa ne služi ničemu, prazan i beskoristan podatak!
(komentator, 26. oktobar 2021 11:34)

Ma da, “glupi” Englezi imaju najvise nobelovaca po glavi stanovnika. Koliko li smo mi pametni i mudri kada dozvoljavamo sebi luksuz da ih nazivamo glupanima? Da se vratim na temu. Ima ovde svega u anketi. Malo marketinga, malo istine, malo friziranja…Vesti su davno prestale da budu vesti.

Dragan Jove Torbica

pre 2 godine

Golf 4 je pouzdaniji od svih koje ste naveli.Pocinkovan lim nigde mi nije pojavio rdju.Nista nisam ulaga u njega 10g, osim osnovnog malog servisa.
(Nele, 26. oktobar 2021 10:49)

Grešiš. Još bolji je Golf 2.

Срба

pre 2 godine

Opel corsa b 1.0 12V,1998 god. 250.000 hiljada kilometara treći vlasnik,svaki dan se vozi po 25 do 30 km.Mala potrošnja,mala registracija i minimalna cena održavanja.

pero

pre 2 godine

Dacija je najpouzdanija zato sto za svako svoje auto koriste stare renaultove djelove koji su zastarijeli ali su zato pouzdani jer su sve greake ispeglali

Nikad više

pre 2 godine

Kakav tekst! Najpouzdaniji automobili u ovoj klasi, na svetskom nivou, po svim parametrima testiranim od strane ozbiljnih kuća, Nissan Micra i Toyota Yaris, njih nigde u ovom tekstu nema ni za pomen. Dacia Sandero ih je sve pojela! Fascinantan tekst. Neverovatno!

srba

pre 2 godine

Ja znam da se na i20 masovno zale. Pa u svim revijama ga pominju kada im treba primer nepouzdanog auta. Sto se Dacije tiče ni to nije tačno. Moj tata je imao problem u prvoj godini, a kolaga takođe. Ne pistoji 100% pouzdan auto.

Ccc

pre 2 godine

Zena vec par godina vozi Ford fiestu 2008 1.4 dizel, auto je savrsen, sedi, pali, vozi, radi se samo mali servis, trazi malo jaci gas sto mi se svidja, voli auto da se vozi, mala registracija, mala potrosnja, ma savrsen mali gradski auto, sledeci dobija noviju fiestu, ovu su malo godine pregazile ali nista kod ovog automobila ne bih menjao, vise sam I ja proveo vremena u njemu nego svom automobilu 😀

emocije & co.

pre 2 godine

ma, sve su ovo krsevi u odnosu na onu staru skodu feliciju 1.3 mpi,
to je bila prava masina, sve da je i htela nebi znala da se pokvari

Bojan

pre 2 godine

Ovo sam odavno primetio - nemačka trojka (Mercedes, Audi, BMW) pravi kvalitetne automobile u najvišoj klasi. Kada se siđe u ekonomsku klasu, ili još gore na male gradske automobile, oni su po kvalitetu ispod proseka (ali po ceni nisu).

jedno od iskustava

pre 2 godine

Hahahhaha pa ovo je hit… Ovo dokazuje da su vozaci Dacije psihicki poremeceni...Mislim ok je kupiti najjeftiniji model, ali da ne nadjes ni jednu zamerku…
(Straight Outta München, 26. oktobar 2021 12:47)

"Kola su presla 200 hiljada za vremenski period od 12 godina. Oprema je najmanja tada moguca: nema servo, nema abs, nema klimu, nema el. podizace. Motor 1.4 8v MPI.
Problemi:
- Salter za zadnja stop svetla: 2.
- Zadnji kocioni dobos/cilindar zaribao (plus kociona tecnost): 1.
- Termostat: 1.
- Farba (obicna crvena) je dobila ljigav sjaj, kao kod starih zastava, lada i golfova.
- Ljusti se zastitini sloj sa farbe,
- Popucala farba na kanalicima na krovu.
- Rucica kocnice visoko hvata, a jednom su spale sajle u putnickom prostoru.
- Malo zamucenje 'stakla' prednjih farova.
- Otpala guma sa donje strane sofersajbne (ni neprimecuje se da fali).
- Slabije prska sa desne strane iako sam cistio prskalice.
- Povremeno ne radi prva brzina na brisacima,
- Ablender je 5-6 puta iskljucio svetla pri prebacivanju sa dugih na kratka.
Nije hteo da se upali kada je senzor polozaja radilice bio zaprljan.
Najveca mana je nestabilnost kada je jak bocni vetar. Ne znam da li je takvo ponasanje kola opasno i da li je tako na drugim kolima, ali stalno moram da ispravljam volanom putanju u takvim situacijama.
Ukratko: ne zalim, jer sam za male pare dobio nova kola i izvozao ih posteno bez puno ulaganja i kvarova."

cOjle

pre 2 godine

Moje iskustvo. Prošle godine se razmišljao da kupim opel corsu 2008. Košta oko 3500eur. Šta su mi sve nudili, ne vredi ni 2500eur. Pošto nisam hteo da dam sve pare na kola, pa da u slučaju kvara sednem i plačem. Prešaltovao sam se na ford fiestu 1.4tdci 2008 godište. Karoserija pocinkovana, očuvana ko da je juče izašao iz radnje. Platih je 2200eur sa sve čeličnim+alu felnama, tek registrovana. Za tih 1000eur razlike do corse, sam uradio veliki servis, servis klime, kupio nove zimske i letnje gume, nov akumulator, zamenio ulja. Za godinu dana pređoh okruglo 10k kilometara. 2x putovao po Srbiji, na planine, oba puta oko 1000km prešao za par dana. Za sve to vreme imao sam jedan kvar od 2500din. Pre neki dan prođoh tehnički najnormalnije. Svaki dan po Beogradu pređem 30ak kilometara. Sva elektronika radi bez problema (klima, muzika, retrovizori, grejači, centralna brava...). Jedino bih lamelu i ceo taj set trebalo da sredim. Potrošnja mi je 5,5-6l/100km po gradu i 4,5-5l/100km na dužim putovanjima. Iskreno, žao mi je što sam je kupio matoru. Da imam 10000eur. Pre bih kupio novu novcijatu ford fiestu 2008o godište, nego bilo koji polovnjak sa svom novom opremom i tehnologijom star 3-4 godine za te iste pare. Jeste da joj dizajn nije neki hit, ali za te pare, sumnjam da postoji bolji polovnjak tog godišta.

Imam novac za bolje, ali vozim Dačiju.

pre 2 godine

Dok se rugate ljudima koji voze Dačiju, oni se slatko navozaše.Nekima je bitno da je auto jednostavan i pouzdan, ništa više.

2014 Ceed

pre 2 godine

Za 80k crkao jedan senzor pritiska guma.Ostalo nista samo filteri i ulje.Jedva izcupam pojas iz onog utora stalno zeza,keder za vrata se vec izcepao i volan poceo da se guli.Cvrčaka nema.To je realno stanje.

komentator

pre 2 godine

(Drnch, 26. oktobar 2021 16:18)

Nisu svi Englezi "nobelovci" i nisu definitivno inteligentna nacija! Svet je crno-beo, imaš genijalce i idiote, imaš humaniste i zločince, postoje pošteni i lopovi! Ne zaboravi šta su Englezi radili svojim kolonijama, donosili im napredak u društvu ali i najsvirepije metode ugnjetavanja i pljačkanja! I danas su najpodlija nacija koja sebe smatra "višom rasom"! Inače, sam si priznao da je anketa promašaj, više marketinška i loše osmkšljena! Među malim automobilima u anketi nemaju Yaris i Pežo 208? Samo britanska nadmenost i mržnja prema Japancima i Francuzima je mogla to da uradi a radi se o modelima koji su u vrhu pozdanosti i kvaliteta izrade!

Učiteljica života

pre 2 godine

Ne zaboravi šta su Englezi radili svojim kolonijama, donosili im napredak u društvu ali i najsvirepije metode ugnjetavanja i pljačkanja! I danas su najpodlija nacija koja sebe smatra "višom rasom"!
(komentator, 27. oktobar 2021 09:11)

Kad si Englezi napustili Indiju, Indijci su se u sledeća četiri dana tako međusobno pobili za vlast, da je bilo više mrtvih nego za svo vreme engleske vladavine.

DC

pre 2 godine

Yaris prve generacije u verziji 1.3 se u mojoj familiji pokazao neuništivim. Ali ga ja ne bih vozio pa da mi plate. Problem mi je i da sednem u njega koliko ga ne volim. Tako da, džaba mu ta dugotrajnost.

aca

pre 2 godine

gazdina zena cepala ali cepala toyotu yaris 4 godine bez promene ulja, ne znam kome je bilo vece iznenadjenje radnika u servisu da nije menjano ulje ili vlasnice da treba da menja ulje.. toliko o tome.

Domagoj

pre 2 godine

ne čudi za Ford Fiestu, ta marka ne kotira kao pouzdana već dugo vremena ali je popularna. Šteta jer osjećaj vožnje je u vrhu.

puz

pre 2 godine

Ljudi sta se primate, od anketiranih bio jedan vozac Sandera i ocenio ga maksimalno. I pri tom nikad nije seo pozadi jer zadnja klupa kao da je od drveta napravljena. U stvari mozda mu je pomogla da izbaci kamen iz bubrega pa sad srecan i zadovoljan. Doduse Renoov benzinac 1.2 16v u Clio II prezivljava takvu torturu od strane svastike da mu medalju treba dodeliti. Lamelu sprzila prvi put kad je sela u njega pre 5-6 god i dan danas je nije zamenila. Ulje? A sta je to, da li to treba sipati, menjati, zasto, kad? Cujem ja motor promenio zvuk, skoro pa prolupao. Do minimuma sam sipao 2 litra ulja. Mislio sam da je zviznuo bar dihtung glave kad ono - nista, ide i dalje. Nepoderiva masina.

gagi4

pre 2 godine

Renault Laguna III 2.0 dci 150 ks. Uradio veliki servis posle skoro 200.000 km i 11 godina. Priznajem, da sam jedne godine vrlo malo vozio zbog loma ruke. Zamenio diskove i obloge, jednu oprugu, stabilizatore i akumulator. Lanac originalan. Jbg, nije Pasat, al godi!
(Фактор мира и стабилности, 26. oktobar 2021 23:06)

Jel ti to oglasavas svoj auto na prodaju, ili sta? Cisto pitam, posto je tema "pouzdanost malih automobila", a vidim, ljudi se hvale svojim kofama starim 30 godina, koje veoma retko voze.

Karakanga

pre 2 godine

Ortak vozio fiestu 7-8 godina, kupio novu, sve sto je trebao da radi jeste da sipa gorivo i odveze na redovan tehnicki, nikad nikakav ni najmanji problem. Isto vazi i za klia, sestra ga vozi evo vec 4-5 godina ista stvar kao i sa fiestom, nista, sipaj i teraj.

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 2 godine

Imam Corsu B - ( 1997 ) osim sto je prordjala sve drugo je O.K. Ja joj dajem najvisu ocenu iz pouzdanosti ! E, sad sto tesko ulazim i jos teze izlazim iz nje to je drugi par opanaka !

Naravno

pre 2 godine

Što manje opreme, manja je i mogućnost da se nešto pokvari. Dačija je jednostavan auto, ima samo neophodnu opremu, tako da nema šta ni da se pokvari.

ja

pre 2 godine

gazdina zena cepala ali cepala toyotu yaris 4 godine bez promene ulja, ne znam kome je bilo vece iznenadjenje radnika u servisu da nije menjano ulje ili vlasnice da treba da menja ulje.. toliko o tome.
(aca, 26. oktobar 2021 17:31)

Kada se pojavio yaris tamo negde "00 prvi koji je stigao u MAG je ostavljen kao službeni. Na 200.000 su rastavili motor i svaki rotirajući i habajući deo je bio u toleranciji.

Splavar

pre 2 godine

Sto je manji, laksi je za odrzavanje, logicno. Nekad su stari popravljali fice, peglice i yugove na parkingu subotom jutro. Problem je sto su nam apetiti porasli, lako mi menjati kocione obloge i dihtunge, ali ako je kakav problem sa senzorima i elektronikom, mora se u servis. Ko nam je kriv sto biramo luksuznija vozila. Da smo npr. masovno kupovali eskorte, ford bi ih i dalje pravio, al narod se podsmevao “klotarama” i zavrsismo s televizorom na sofersajbni. Bas dobro dodje dok vozis ujutro do firme i uvece nazad

3210

pre 2 godine

Ovo sam odavno primetio - nemačka trojka (Mercedes, Audi, BMW) pravi kvalitetne automobile u najvišoj klasi. Kada se siđe u ekonomsku klasu, ili još gore na male gradske automobile, oni su po kvalitetu ispod proseka (ali po ceni nisu).
(Bojan, 26. oktobar 2021 11:35)

Oduvek je tako i bilo.

Od "klase golfa" pa na dalje nemci,
mali gradski francuzi i italijani.

Milan Pop

pre 2 godine

Brate uzmi Xiaomi, veruj mi nećeš se pokajati, brate, najbolji odnos cena-kvalitet, veruj mi, vrhunska kamera i specifikacije kao na ajfonu, samo jeftinije.

68030

pre 2 godine

Moja iskustva: trenutno sluzbeno vozim Superb, prethodno Octaviu 2 i Peugeot 407. Privatno: 2013 sam isprobao 17 automobila pre kupovine (novu Octaviu, Rapid, Golf, Polo, Yaris, Clio, Stepway, Aveo...). Budzet mi je bio 22.000 eur. Stavio sve na papir, uradio analizu. Kupio sam novog Sandera Elegance 1.2 16V. Auto je do sada presao oko 57.000 km, 90% grad/10% vani. Osim redovnih servisa za ovih 8 godina na njemu je promenjen akumulator, plocice, 2x sijalica za stop svetlo, 4x metlice, pneumatici letnji/zimski. Nemam zamerki na ispravnost, odlicno radi, nema korozije (nije garaziran), nista ne skripi. Shodno potrebama i dalje sam siguran da sam napravio najbolji balans ulozeno/dobijeno. Moja preporuka za ovaj auto i njegovu pouzdanost.

ostrašćen zbog zavisti

pre 2 godine

Dok se rugate ljudima koji voze Dačiju, oni se slatko navozaše.Nekima je bitno da je auto jednostavan i pouzdan, ništa više.
(Imam novac za bolje, ali vozim Dačiju., 27. oktobar 2021 14:13)

I ne samo to. Već i uživaju dok se voze ( "Kola su presla 200 hiljada za vremenski period od 12 godina. Oprema je najmanja tada moguca: nema servo, nema abs, nema klimu, nema el. podizace...." ).
Ja im zavidim.

Neko

pre 2 godine

Renault Clio IV generacije… 1.5 dci. Vozio ga kao službenog. Magistralni putevi većinom.
360 hiljada obrnuo za 7 godina. Prvi kvar na 350 i nešto. Al i tad je uspio dovesti do servisa. Puklo neko crijevo pa ostao bez kvacila, ne u potpunosti.
Lud auto definitivno.
Na 360 ga vratio u firmu, sa originalnim ovjesom, kvačilo, turbom. Bez ikakvih zahvata osim redovnog servisa i dva puta set remena. Čak i diskovi trajali do 350k, pločice mjenjao na 80k. Zezali me da ne kocim, posto su me par puta ispratili na GPS-u toku nekih “jačih” vožnji.

Ozrenac

pre 2 godine

Opel corsa b 1.0 12V,1998 god. 250.000 hiljada kilometara treći vlasnik,svaki dan se vozi po 25 do 30 km.Mala potrošnja,mala registracija i minimalna cena održavanja.
(Срба, 26. oktobar 2021 17:07)

Imam i ja jednu, doduše 1.7d 2000 god. po satu prešla 450xxx (koliko zabravo ko zna iz uvoza je). troši malo, održavanje smješno. Za nepunih 5 godina kod mene i nekih
80 000 ni jedan jedini kvar.

neko bi rekao da je to mazohizam

pre 2 godine

"Kola su presla 200 hiljada za vremenski period od 12 godina. Oprema je najmanja tada moguca: nema servo, nema abs, nema klimu, nema el. podizace...

Ukratko: ne zalim, jer sam za male pare dobio nova kola i izvozao ih posteno bez puno ulaganja i kvarova."


Ovaj je 12 godina baš uživao. Dačija hedonizam.

Фактор мира и стабилности

pre 2 godine

@gagi:

Тај ауто, иако француски, је од стране немачких рецензената проглашен у Европи за један од најпоузданијих, што се према мом искуству показало као тачно. Друго, како то мислиш 20.000 km годишње, да је мало прелазио!? Треће, ауто је стар 11 година, а не 30. Купљен у Швајцарској са 80.000 km и четири године старости. Мењан старо за ново и продат на аукцији Реноа, са гаранцијом. Задњи дискови мењани на 140.000 km, а предњи на 160.000 km. Значи, веома квалитетни делови у првој уградњи. Поред тога Рено даје значајне попусте за оригинал делове старих модела, у овлашћеним сервисима. Тачно је да углавном не возим агресивно, јер онда жена вришти, а пси повраћају. Не пада ми напамет да га продајем! Само делим лична сазнања и искуства са људима који читају ове коментаре. Поента је да се може наћи веома поуздан модел аута за прилично мање новаца него да платиш неког Мерцедеса, Аудија, Фолксвагена, па и Шкоду, Тојоту... само треба гледати да је оригинална километража! Ето, Лауда, тако стоје ствари!

posmatrač

pre 2 godine

"Iznenađujuće, jedan od omiljenih automobila u Velikoj Britaniji iz ovog segmenta je završio na dnu liste.
U slučaju Fieste probleme je prijavilo značajan procenat vlasnika..."

A neki ljudi ovde i dalje u navođenju svojih argumenata za i protiv nekih modela, u smislu kvaliteta, kao prvo i glavno navode rezultate prodaje, mada ti rezultati značajno variraju od tržišta do tržišta, i ako ćemo realno, najviše zavise od kupovne moći tog tržišta, a mnogo manje zavise od stvarne pouzdanosti i kvaliteta nekog modela.

Smislov

pre 2 godine

Interesantno, i moj i30 Huyndai iz 2012. je imao problema sa upravljačkim mehanizmom, elektronski servo volana. Mislio sam da je to slučajno, ali imaju problem i drugi modeli Huyndai.

nextf1

pre 2 godine

Imam Toyotu Yaris 2002 1.0 sa predjenih 327.000 km i radim svake godine redovan mali servis i ne racunajuci potrosan materijal tipa plocice,akumulator itd. ja nista ozbiljno nisam ulozio u taj auto.Po meni je zasigurno jedan od pouzadnijih malih automobila.

Reziel

pre 2 godine

Mali automobili su generalno manje problematični od velikih i teških. Mi već deset godina porodično imamo jedan "veći ili veliki" automobil i jedan manji, za grad. Zapravo je naravno kako se kome zalomi i zatreba, ali kilometraža je tu negde, a mali automobil se po pravilu više voza po gradu. Kako je obično polovan i značajno jeftiniji, iskreno ne štedi se. Ali sa njima nikad neki kardinalni problemi. Vešanje, upravljanje, kočnice, sve se manje troši, sve je jeftinije... Imali smo korsu, fijestu, Klio, svi su kupovani polovni i bez mnogo provere i razmišljanja... Nikad veći problem nije bio.

Hm

pre 2 godine

X+Y=Y+X, niko ne čita pažljivo. Zato je većini promaklo to "pristupačni". Samo na Balkanu, a posebno u Srbiji misle da se cene vozila određuje kako se kome ćefne. Baš bih voleo da vidim kako bi se prodavali automobili po klasama kad bi svi imali istu cenu. Baš da vidim da li bi se ovi što ovoliko hvale Dačiju odmah bacili na nju ili bi ipak izabrali Mazdu ili Toyotu. Naravno, to je nemoguće, pa tako nije logično porediti ni, na primer, šunkaricu i Njeguški pršut. A ta Dačija, ili neki korejski pandan, sigurno nisu pršuta. Zato i koštaju koliko koštaju, a ključ je u tome koliko je neko spreman i može da plati za određeni nivo kvaliteta. I ako je odnos dobar, eto dobrog posla i za kupca i za prodavca.

Šupak Meraklija

pre 2 godine

Pre godinu dana imali smo kola
ali su ih svinje pojele do pola
posto volimo suludu brzinu
kupili smo sebi Wartburg limuzinu

Wartburg limuzina ima pet brzina
pravi dosta dima i tocak joj se klima
a gde ima dima i vatra postoji
jao, Bog te jeb'o, pa to motor gori

Jes' da motor gori, ali zato pici
pa se svaki sofer sa Wartburgom dici
sasija mu cvrsta, debela dva prsta
'mortizeri tvrdi, stradala mi krsta

Itd itd itd...

Inter 1908

pre 2 godine

Vozio klio 2005 godiste i prodao 2017 sa 272 hiljade km. Redovan servis mali i veliki i jednom menjani amortizeri i plocice. Nije radio ni jedan grejac kada je na Jahorini posle tri dana stajanja na minus 15 ili 20 upalio iz prve. Motor je bio 1.5 dci

Stohadin

pre 2 godine

Shevrolet Spark ili Matiz 2008.
Uzeo nov.
Redovan servis mali 5000 din,menjane pločice i pakne,svećice,zadnji cilindri,gumice na prednjim čeljustima i glavnom kočionom.
Za 100000 km.Čeka me još dogodine kaiševi,vodena i španer,korpa,lamela,druk ležaj i gumice od serva na letvi volana.ovo zadnje oko 20000.

DC

pre 2 godine

I ne samo to. Već i uživaju dok se voze ( "Kola su presla 200 hiljada za vremenski period od 12 godina. Oprema je najmanja tada moguca: nema servo, nema abs, nema klimu, nema el. podizace...." ).
Ja im zavidim.
(ostrašćen zbog zavisti, 27. oktobar 2021 15:55)

Evo da ti neko sa malo vise iskustva pojasni na licnom primeru: Moj porodicni auto je A6 3.0TDi Avant Quattro iz 2014. godine sa trenutno 105k km. Taj auto, uz to sto je to sto jeste, je i specificiran sa preko 20,000 evra dodatne opreme. Pored njega u garazi imam i jedan drugi auto - iz 1983. sa originalnih 145k km, a koji je sigurno jos gore opremljen od ovde navedene Dacie. Ne da nema servo i el. podizace nego nema ni centralnu bravu a po hladnijem vremenu mora da se vozi u rukavicama zbog drvenog volana koji nema sanse da se zagreje. Sta mislis za sta mi on sluzi pored Audija? Imam ga iz samo jednog razloga: za uzivanje u voznji. A znas li gde je uzivanje u voznji jos vece: kada sa sinovima ili ortacima odem na lokalnu karting stazu, od toga tesko da moze bolje. Tako da oprema i luksuz sa jedne strane i uzivalje u voznji sa druge - to su cesto dve obrnuto proporcijalne stvari.

peca

pre 2 godine

Naslov lepo kaze, a i tekst, "koji MALI automobil je najpouzdanijim", a vi o vasim Golfovima, Ksara Pikaso, vasi Audij, Pasati, koji vas besprekorno sluze, a vozite ih 5 hiljada godisnje! Znaci, mali automobili, to je tema.

ns ja

pre 2 godine

"Iznenađujuće, jedan od omiljenih automobila u Velikoj Britaniji iz ovog segmenta je završio na dnu liste.
U slučaju Fieste probleme je prijavilo značajan procenat vlasnika..."
sasvim jasno, najzastupljeniji model na putevima im se "najviše kvari" jer ga najviše imaju!
Modeli koje jedva imaju ili uopšte nemaju im se uopšte i ne kvare, pa je tako najnoviji model sandera - najpouzdaniji!? :)))

Dalje iako ovo jeste propaganda, dacija jeste pouzdan jeftin nov automobil -i kao i svaki drugi novi automobil dobro služi svakog vlasnika koji ga redovno održava. NIje baš da je najjeftinija jer kada joj dodate svu opremu koju ima prvi konkurentski model - izađe mu na isto!

Znači dacia samo u slučaju da vam treba najjeftiniji nov auto (bez gomile opreme). Ako idete na jače pakete obavezno uporedite sa drugim ponudama - i kupite ono što vam se svidi - jer svaki nov auto će vas dobro služiti

joks

pre 2 godine

Ja imam daciu od 2008, kupio novu preso do sada 220000, osim redovnog swrvisa i zamene spone i lamele inekih sitnica nista nisam radio. Nikad me nije izdala na putu. Odrzavanje nije skupo

Sredoje

pre 2 godine

Najpozdaniji je definitivno Trabant 600. Evo zasto. U odn osu na Juga, na primer, trabant:
- nema dva klipa
- nema dve svecice
- nema bregastu osovinu
- nema ventile
- nema pumpu za ulje
- nema pumpu za vodu
- nema hladnjak
- nema pumpu za gorivo
- nema termostat
I prosto, sto manje delova ima, mora biti pouzdaniji! Samo su ga ovi anketari totalno zaboravili

Nikola

pre 2 godine

Ceo zivot vozim automobile iz B segmenta i po mom ali naglasavam po mom iskustvu automobil koji mi se najmanje kvario je Pezo 206 benzinac. Osim potrosnih delova samo elektronika je znala brljaviti ostalo perfektno a udobnost nenadmasna cak i za nove male automobile. Pre njega sam imao Korsu A i Golfa 2 dosta slicni automobili relativno kvalitetni i jednostavni za odrzavanje ali ni malo udobni. Posle Pezoa dosla je Tojota Jaris 2011 godiste bilo je kvarova bukvalno sve osim elektronike. Sada vozim Korsu F i prezadovoljan sam ali ipak prvi sam vlasnik i automobil je nov vise cu moci pricati kasnije.
(Podstrana, 26. oktobar 2021 14:21)

Ne znam koliko voziš taj 206 tvoj, ali ja moj vozim 10 godina (sad mi je pomocni auto, a kad je kupljen imao je 10 godina isto, dakle 20 godina star auto), presao oko 140 hiljada km, oko motora (benzinac 1.4) i menjača nikad nista nisam pipao, posle 10 godina otisla torzija, 2 puta menjana oba homokineticka, dva puta menjane viljuske, nekad stabilizator i to je to. Ako takvih problema oko trapa nisi imao, imas srece. Ostalo je crkavalo sto bi i na svakom drugom autu crklo posle nekog vremena, kvacilo, klima, auspuh itd, potrosna roba. Ne mogu da se pozalim, izvozao sam ga bas, za te pare dobar auto, ovi problemi oko trapa - a lakse mi da se za***avam sa tim nego sa motorom.

prdjenje

pre 2 godine

@(Hm, 27. oktobar 2021 11:39)

U pravu si. KAd sam se vozio u mazdi2 bio sam nevidjeno razocaran. Tesno, tvrdo, bucno. Bukvalno je i20 za klasu bolji auto. Za Daciu ne znam, a ni u nekom novijem yarisu se nisam vozio.

1112

pre 2 godine

, amortizeri (jednom menjani, možda bi trebalo opet, jbg. srpski putevi).
(Koznazna, 26. oktobar 2021 21:44)


Da,da, auto iz 2004 a ovamo krivi su putevi?
Neverovatno.
17 g star auto sa bar 350.000 pravih a krivi ti putevi?
To je prakticno oldtimer jbt...