Petak, 14.04.2006.

06:20

Hyundai Accent 1.5 CRDi

Izvor: B92

Hyundai Accent 1.5 CRDi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Vladimir

pre 15 godina

Cetiri godine sam vozio astru G i veoma sam zadovoljan autom kao autom,model s 3v, 1.4 16v 90ks, odrzavanje je bilo smesno, al auto je haoticno puno trosio.. nisam imao kvarova na elektronici, posto sam ga prodao, sad razmisljam o kupovini jednog Koreanca, a to ce biti Kia Rio sa 1.5crdi motorom, sad sam bas uporedjivao Rio sa Accentom, isti motor, enterijer, kod Kie servis je na 15.000 dok kod Hyundai-a na 7.500, al samo cu vam reci da je Kia kupila Hyndai i da nije cudo sto su ova dva modela bukvalno skoro ista, vozio sam Ria s pomenutim motorom, standardnim paketom opreme, automatskom klimom, motor je veoma rastezljiv i brz, mozda je menjac malo neprecizan, al auto ide kao zmaj, i sa ukljucenom klimom i bez nje, dok sam na asti pri ukljucenju klime osecao gubitak snage, definitivo, naredne godine, kupujem Kia Rio 1.5 CRdi

Vladimir

pre 15 godina

Sto se tice Seata Cordobe mogu reci da sam se jako razocarao. Kupili smo ga u firmi i totalno razocaranje. Tvrd je da bubrezi otpadaju i na najmanjim rupama, a bogami i preterano je bucan pri vecem broju obrtaja, a pomalo je i tesan unutra pogotovo pozadi. Da je brz i startan jeste.

dragan

pre 15 godina

Ovih dana opet se SEAT CORDOBA prodaje za 12 000 eura sa odlicnom opremom! Da li je onda ACCENT benzinac po slicnoj ceni zaista najbolja kupoivina?!

Dejan

pre 16 godina

Samo jedno pitanje. da li neko zna kada ce se pojavti nova elantra na nasem trzistu. bio sam proletos u Usa vozi se i to u zavidnom broju. na zalost i u Egiptu pre mesec dana Elantra sporadicno ali prisutna na putevima.

Xpert

pre 17 godina

Potpuno se slazem sa Alenom iz Dubrovnika,samo sto vozim Accent 1.3 iz 2005,znaci druga generacija.Auto se pokazao kao fenomenalan!Sve predrasude o Koreancima su pogresne i ono sto je definitivno je to da su apsolutni naslednici japanaca!Tacno je da je Hyundai propisao iz razloga sto se kod nas toci ocajno gorivo pregled na 7500 km.
Vrlo je impresivno sa kojom lakocom se vozi ovaj auto.Nameravam da i dalje vozim ovu marku automobila i naravno nikad nisam zazalio sto sam izabrao bas ovaj model.Mozda ne izgleda kao BMW ili neka druga opaka masinka,ali zato predstavlja vrhunski odnos kvalitet-cena!
P.S.Prica u vezi Hyundai-a u Grckoj je apsolutno tacna!Imao sam prilike letos da vidim na Krfu koliko se zestoko razvijaju i koliko ih Grci cene!
Pitajte me koliko sam Logana video?!
Jednog.
Imao je BG table...

Alen

pre 17 godina

Vlasnik sam Accenta 1,5 4v CRDI-a iz 2003 godine (pretposljednja linija), vozim ga evo već skoro 4 godine i u te 4 godine ja sam ima tek 2 servisa i to je jedini moj trošak koji sam napravio na njemu. Imao sam prije toga Opel Corsu 1,2 16v i njega sam svakih 4-5 mjeseci vodio radi elektronike i ispuha na popravak, i mogu reći da sam prezadovoljan (kucam o drvo). Mlađi sam pa često i volim stisnuti gas i dokazati ovim konzervativcima sa Golfovima, i inim švapskim proizvodima da se mogu i ja gurati ispred njih. Ne hvalim ga jer je to moj "konj" vjerujte mi, ali auto mi je jako zahvalan.
Imam namjeru u budućnosti prodati ga i uzeti apsolutno isti ali novi, kad bude... Ne bojim se pada cijene jer je EU jako blizu a Hyundai se u drugim zemljama jako cijeni, ne kao na ovome konzervativnom Balkanu.
Da napomenem još, auto mi je prešao 70 000 km, 2 obavljena servisa, divljenje prijatelja koji ne mogu vjerovati ni dan danas kakvo je to auto, i osobno zadovoljstvo su razlozi više da vam preporučim takvo auto.
Pozdrav iz Dubrovnika!

Boris

pre 17 godina

Mislim da je svaka, bez obzira na kvalitet ulja, zamena istog u intervalu od preko 10.000 km blago receno rizicna. Kvalitet goriva je nizak a kolicina sumpora u njemu visoka.

Hijavata

pre 17 godina

Test je u celini dosta dobar, ali rasprava oko kupovine Accenta za vise od 15.000 eura je besmislena. Za te pare moze se kupiti osnovni model Mazde3, a o kvalitetu i performansama se nema sta raspravljati.
Sto se tice osnovnog modela Accenta mislim da je to prava kupovina, za tu cenu vredi svakog eura.

vlasnik KIA Cerata

pre 17 godina

Interesanto da je kod H servisni interval na 7.500 km!? Kod Kie je na 15.000 km i ja sam nedavno bio na trecem servisu. Potrosnja Cerata 1.5 CRDi od 5-7 litara. Do sada sem redovnog servisa zamenjena je jedna sijalica . Besplatno. Sve pohvale korenacima.

niki

pre 17 godina

Ovo je moj zavrssni post.

Siguran sam da ce nova Fabia Sedan bice istih dimenzija kao novi Accent Sedan, kao sto je tekovna slicna starom (svom vrsnjaku) Accentu. Trend je da novi modeli rastu. I dalje mislim da je preambiciozno usporedjivati Accent sa Golfom, Focusom, 307..

BMW i Elantra? Uff. Tesko. Luksuz i konfekcija? Ne mogu se uporediti zbog drasticcne razlike u ceni.

Da pojasnim moju logiku. Mislim da osovinski razmak i cena odredjuju klasu automobila. Osovinski razmak novog Accenta je manji nego kod novog Clija. Mozete uporediti velicinu kabine. Mogu rep obesiti i Cliu, pa cemo se naci i u duzini.

Slazem se da je zbog trenda rasta kod svih proizvodjaca sve tezze klasificirati auta, ali opet oni kopiraju jednog drugoga pa se na kraju opet nadju zajedno. Primer su nova Kia Rio sa 5 vrata, Grande Punto, novi Clio i 207 koji su danas veci od Pola, Fabie, Ibize, Fieste i Corse. Ali sutra kad dodju novi modeli ovih manjih, svi ce biti plus minus 5 cm.

Pozdrav svima.

Car Lover

pre 17 godina

Pre svega moram da priznam da je tekst dobar, pre svega objektivan. Nemci su u Auto Bildu priznali da je Hyundai napravio odličan kompakt koji možda neće ugroziti Golf V ali ostale u klasi svakako hoće.
Inače dilema je jača, da li Accent pripada kompakt klasi?
Ma jok sa 4,3 metra i 400 litara gepeka i 110 KS definitivno spada u klasu gradskih automobila sa Fabiom.
Ma dajte ljudi, budimo ozbiljni, jer je Accent ozbiljan auto i osetno bolji od 307-ice.
Pozdrav svima koji čitaju ovu rubriku, a posebno moderatoru koji zaista kači sve živo...

Sloba

pre 17 godina

OK, a zašto ugledni EURONCAP navodi

Small Family Cars:
- Ford Focus
- Honda Civic
- Hyundai Accent
- Kia Cerato
- Opel Astra

Superminis:

- Skoda Fabia
- Hyundai Getz
- Kia Rio
- Fiat Punto

Druge cifre:
Duzina/Sirina/Visina/Osovinski

- Elantra 4505/1775/1480/2650
- Laguna 4590/1770/1467/2680
- BMW 3 4520/1810/1420/2760

Sonata ima motor od 2.4 litra i "pikira" na luksuznu klasu

Nije moguće stavljati automobile u ovu ili onu klasu tek tako.

niki

pre 17 godina

OK, uporedite ovo (u milimetrima):
Duzina/Sirina/Visina/Osovinski

Accent(4V) 4280/1695/1470/2500
Rio(4V) 4240/1695/1470/2500
Aveo(4V) 4310/1710/1505/2480
Getz 3820/1660/1490/2450

Elantra2007(4V) 4505/1775/1480/2650
Cerato(4V) 4480/1735/1470/2610
Focus(4V) 4488/1840/1497/2640

Passat 4765/1820/1472/2709
Mondeo 4731/1812/1429/2754
Sonata 4800/1832/1475/2730

Getz i Rio? Rio i Accent imaju istu sirinu, visinu, osovinski razmak i iste motore. Ne mogu se uporediti tek tako? To je ista platforma.

Elantra i Passat su ista klasa? A u kojoj je klasi Hyundai Sonata?

Brojke su brojke. Getz, Accent i Rio su subkompakti (segment B), Elantra, Cerato i Focus su kompakti (segment C). Passat, Mondeo i Sonata su srednja klasa (segment D).

Inacce, ja mislim da je Accent posten auto, malo je plastika neugledna, ali kvaliteta je OK.

Sloba

pre 17 godina

Hjundai aksent pripada kompakt klasi, ali to je sasvim logično jer je dugačak 4,28 m. Fabia sedan je pored toga sto je uža 5 cm, i kraća 5 cm, a uz to je i lakša u proseku preko 130 kg. Ako Euroncap (www.euroncap.com) svrstava takođe aksent u C segment, odnosno u "golf" klasu, onda ne vidim kako to može da bude dovedeno u pitanje?

Fiat albea ja Fiat uno sa "repom" ili da kažem palio (koji je napravljen na osnovi una a ne punta) i poređenje aksenta sa njim je vrlo smešno. Pored dimenzija i težine vozila, pripadnost klasi se određuje jednim delom i na osnovu motora.

Najslabiji aksent ima 97 KS, a najslabija fabia 54 KS, pored toga vozne karakteristike ovog korejskog automobila su verovatno mnogo bliže golfu V nego pomenutoj Škodi. Teško je zaista poverovati da se za tako malo novca dobija tako veliki automobil, ali Hjundai se prodaje sve bolje, valjda je i to neki znak.

Kia rio delimično deli platformu sa gecom, dakle ne može da se poredi sa aksentom tek tako. Elantra pripada srednjoj klasi, a nova će biti sličnih dimenzija kao VW pasat. Malo više informacija, ali narodu je potrebno malo edukacije. Pozdrav svima, a posebno moderatoru!

Sloba

niki

pre 17 godina

Samo da primetim da Hyundai Accent nije direktan konkurent Tristasedmici ili Golfu. Accent-u su konkurenti Kia Rio, Chevrolet Aveo, Fiat Albea, Seat Cordoba, Skoda Fabia sedan, Dacia Logan. Hyundai Elantra (novi model dolazi 2007.) je direktan konkurent Kije Cerato, Peugeotu 307, VW Golfu, Focusu, Astri, Meganu, Corolli itn. Novi Accent je veci od staroga, ali trend je da malisani rastu - pogledajte novi Clio, Grande Punto, 207, i to ne znacci da ccemo novi Clio usporedjivati sa Tristasedmicom.

XkillerX

pre 18 godina

Razmisli malo i to, aman covece?! Jel bio pre par meseci clanak "Sta prodaje automobile"? Jel pisalo lepo da najvise prodaje fizicki izgled i povoljna cena, a najvise od svega povoljna cena (vidi clanak o daciji logan, koja se toliko dobra prodavala u francuskoj da je reno privremeno obustavio uvoz da ne bi propala promocija novog klija). A ti umesto da se pravis pametan i da me prozivas, ajde molim te navedi bar jedan uporedni test u kome je grande punto bio bolji od novog yarisa. I uopste odakle ti informacija da je on trenutno najprodavniji automobil u evropi?!?

Zoki

pre 18 godina

@XkillerX: Ajd sledeci put razmisli malo pre nego sto odgovoris. Dakle napisao sam u Evropi, jos preciznije zapadnoj Evropi. Kod nas je jasno zasto se kupuju samo dacije i jugici jer ljudi nemaju para za bolje ali cene Yarisa II i Grande Punta su priblizno iste. Dakle?

XkillerX

pre 18 godina

I kod nas su najprodavanija vozila jugici i dacije a opet nemaju nikakve veze sa kvalitetom ili epitetom "najbolji", ni po kojoj osobini.

Zoki

pre 18 godina

@XkillerX: Pa reci nam onda tvoje misljenje zasto je Grande Punto trenutno najprodavaniji auto u Evropi a Yaris II nije u prvih 5?

XkillerX

pre 18 godina

Dragane, a ja mislim da je yaris II daleko bolji od grande punta. Ups, pardon, ne mislim, nego znam, a tako je potvrdio i ITALIJANSKI quattroroute (uporedni test objavljen i u nasem SAT Plus-u). Accent je totalno druga klasa, i cenovno i velicinski.

stvarno fenomenalan auto, sa dve stvari koje su totalno promasene:

- arhaicna komandna tabla kao kod japanaca sa pocetka devedesetih

- KAROSERIJA NIJE LIFTBACK!!!!! (a skoro svi dosadasnji accenti su to bili)

Car Lover

pre 18 godina

Na žalost kupci u Srbiji su vrlo loše informisani. Pad vrednosti automobila kod nas niko ne procenjuje jer mi i nemamo ozbiljno tržište i slobodan uvoz automobila, jer je carina previsoka. U Engleskoj i Nemačkoj razne kuće rade procene i to ugledne auto revije objavljuju. Tako na primer engleski WHAT CAR? (www.whatcar.com) objavljuje zajedno sa cenovnikom automobila i pad vrednosti. Tako na primer ima za Opel Astru podatak da posle 3 godine i 60.000 km Astra zadrzi samo trecinu od svoje vrednosti tj. 37%. Kod Corse je to oko 42%, dok VW Polo i Golf zadrže čak 51% od vrednosti posle 3 godine.

Hyundai je u V.Britaniji negde izmedju Astre i Pola, Accent (stari model) zadrži 40% vrednosti ali Getz solidnih 43%.

Fiat Stilo 1.6 16V posle 3 godine izgubi skoro 3/4 vrednosti, odnosno zadrži samo 27% vrednosti.

Zato ljudi radije kupuju polovne Fiate jer ko će dati više para za polovni Hyundai koji kod nas još uvek nije popularan.

Što se servisa tiče i cena, mislim da se filter vazduha ne menja na 7.500 km, suviše je tada rano za njegovu zamenu, a moj prijatelj tvrdi da ruke u njihovom ovlaščenom servisu koštaju za redovni servis 1.200 dinara. Nadam se da to može da potvrdi još neko ko ima Hyundai.

Fruska

pre 18 godina

Dobar i citljiv tekst kao i svaki tekst od ovog autora. Prikazano je sve od tehnickih detalja pa do zenskih komentara odnosno sve ono sto interesuje prosecnog srpskog kupca. Evidentno je da marka Hyundai svakim danom je sve jaca i da ce i kod nas korejski automobili dobiti svoje zasluzeno mesto koje nije zahvaljujuci tradiciji i evropskog patriotizma vec samo zbog kvaliteta kojeg pruzaju.

Dragan

pre 18 godina

Mislim da je mnogo bolja kupovina Fiat Grande Punto sa JTD motorom, čak mi se čini da je sa sličnom opremom nešto jeftiniji.

M Power

pre 18 godina

Dragan NS je dobro primetio ocigledno neslaganje u cenama servisa i delova. Mozda ne menjaju ulje!
Slazem se i sa primedbom o poredjenju cena polovnjaka 16 godina starih. Uporedite ih posle tri do sest godina pa da vidimo gde je Hjundai.

Goran

pre 18 godina

Pozdrav za sve koji su poslali komentar, a posebno za Dragana NS. Tačno je da ljudi u Srbiji kupuju kola na lizing, međutim od ove godine po informacijama koje ja imam od prijatelja koji prodaju nova kola, ljudi kupuju u preko 80% slučajeva kola za keš! Sada je teže dobiti lizing. Ali dobro pustimo sad to. Rezon prosečnog čoveka je ajde da kupim prevaziđenu Astru II koja ima slabiji motor, manje opreme, slabiji kvalitet, ali ću kroz 5 godina za nju dobiti 600-700 evra više nego za Hyundai, i to možda.
A uz to, Accent je jeftiniji od Astre II CDTI 600-700 evra, a tih 5 godina vozite brži, udobniji i bolji auto. Pa gde je tu logika?
Uzmite u obzir da će cene polovnjaka sve brže padati, pa ljudi mi možda uđemo u EU za 5-6 godina, a tada je tržište slobodno.
U prevodu, Dragane za 5-6 godina ćeš morati i Astru II da daš za male pare, jer Opel u Evropi loše drži cenu, zato se kod nas toliko i uvozi, uz sve to razmisli malo kakav će imidž imati Hyundai kroz tih 5 godina.

Vladimir

pre 18 godina

Samo jos jednu stvar autor teksta nije uradio - crash test. Ovde u U.S.A. sam se nagledao smrskanih Accenata dok ostali ucesnici tih istih nesreca su bili mnogo manje osteceni. Takodje, pogledajte malo preko Inteneta o tim testovima, pa ce te videti o cemu pricam. Stoga, ako imate imalo pameti, sto dalje od tih kola.

Ogi

pre 18 godina

Auto deluje sasvim solidno i po izgledu, kvalitetu, performansama, a i ceni. Getz-a sam probao.Fin autic! edna stvar me je, iskreno, iznenadila. Boraveci u Grckoj podosta, a iz prijateljevih iskustava, pocela je ogromna ekspanzija Hyundai-a u Grckoj. To je neverovatno! Getz i Accent su skoro svaki 3-4 auto. Apsolutno neverovatno. Ova cinjenica me raduje jer su ljudi poceli malo racionalnije da razmisljaju o kupovini kola, ali i odrazava jednu drugu cinjenicu: jedna opsta drustvena KRIZA u kojoj se ceo svet danas nalazi. Jednostavno, danas je sve teze raditi i doci do novca, ziveti, stvarati familiju a i sa svim tim cinjenicama, teze doci do odlicnog auta.

Dragan Ns

pre 18 godina

Super autić za te pare, ali kakvo ludo poređenje o padu vrednosti kad bude polovnjak. Autor je uporedio prastari kadet u periodu kad cena svakog polovnjaka padne toliko da nema više gde. Ono što je bitno je koliko vredi posle nekih 6-7 godina kada želimo da ga zamenimo za novi model istog proizvođača. Ko će tada da mi kupi accent i to koliko ću morati da mu spustim cenu? E zato se još uvek kupuju preskupi i precenjeni golf i vrhunski odmerena cenom opel astra! Ko ne želi najmoderniji model opet ima astru 2, a ko želi tehnički doteran i vrlo upotrebljiv automobil niže srednje klase bira astru 3. I kada prođe period otplate lizinga što je da se ne lažemo najčešći način kupovine te klase vozila objavi oglas i zna da će u vrlo brzom periodu dobiti cash u lepom i očekivanom iznosu. A posebno zanimljivo u ovom textu kao i u prethodnim gde se htelo nešto pokazati je redovan servis. Pazite na accentu se on radi na 7.500 km i potpuno je nejasno kako on iznosi 6.570 dinara ako samo filter goriva iznosi previsokih 3.000 dinara (od čega li ga prave?), a filteri vazduha i ulja po 1.200 dinara?! Gde je tu jos minimum 4 litre sintetičkog ulja i cene radnog sata? Da napomenem da je samo zavaravanje da se u našim uslovima moze preskočiti zamena nekog od filtera na redovnom servisu osim filtera klime što opet nije preporučljivo! Voleo bih da mi neko to pojasni.

Bojan

pre 18 godina

7.500 km servisni interval je normalan za mnoga vozila (kod nas), meni su to isto rekli kada sam se raspitivao za Megana.
Sto se tice accenta, iskreno, mislio sam da ce napraviti nesto bolje od ovoga. Ne svidja mi se njegova unutrasnjost, a izgled izvana mu je nekako gejast, isto kao i novoj Elantri. Ipak, ne moze se reci da je ovo lose auto.

Rule

pre 18 godina

Dopada mi se Akcent pogotovo sto je iz iste porodice kao i Getz sa kojim imam odlicno iskustvo!! Korejci ce se za koju godinu sigurno pribliziti japanskom kvalitetu. Dilema Logan ili nesto skuplje?.. Ako mozete dodajte jos malo vise para za Hyundai, solidniji je, a kraci servisni intervali na 7.500km ni meni nisu jasni??

Dzoni

pre 18 godina

Mozda se amerikancima svidja ali meni defitivno ne.Ununtrasnjost je skroz ista kao kod Kia RIO i CERATO i deluje nezrelo a i sama pojava automobila je dosadna i mnogo lici na logana koji je mnogo jeftiniji od njega

Misa

pre 18 godina

Ja sam još juče imao prilike da probam aksent 1.5 crdi pa se ovom prilikom zahvaljujujem ljubaznim prodavcima. Nemam para za Golf V 1.9 TDI, iako mislim da je najbolji auto u kompakt klasi pa sam resio da vidim da li ovaj korejac nešto valja.

Moram priznati da sam se iznenadio, naravno pozitivno - motor prosto čupa, i nije uopšte bučan. Ima malo mesta na zadnjoj klupi, to mi se nije dopalo, ali je gepek ok, kao i cena. Blizu je Golfu V, ali nemački auto ima bolji kvalitet.

Još nisam rešio šta da pazarim, da li polovnu peticu ili novi aksent, ma uzas, tek sam sad na mukama...

bolje da nisam probao taj Hjundai, mislio sam da je loš, pa rekoh hajde da se uverim da je bolje kupiti polovnog "švabu" neko neki tamo korejski automobil. Pozdrav autorima rubrike, samo napred!

Slobodan

pre 18 godina

Odličan tekst a još bolji automobil. Imao sam prilike da vozim stari accent 1.5 CRDi, i motor je bio zaista odličan, jedino nisam bio zadovoljan dizajnom. Sada je Hyundai koliko vidim i to rešio. Za 14.000 evra zaista ne može da se kupi ništa bolje, pa Logan bi sa sličnom opremom koštao bar 12.000 evra ako se ne varam. Astra II je ok je auto, ali se slažem sa autorom teksta da je Hyundai bolji, moderniji a pored toga sam se prijatno iznenadio kada sam video koliko košta servis za korejski automobil, mislio sam da je MNOGO skuplji za održavanje. Rubrika Automobili je sve bolja, što se kaže bez starca nema ni udarca.

vlade

pre 18 godina

Ovih dana idem na test vožnju. Očekujem dosta više od predhodnog modela i ako me iznenadi povoljnom cenom onda ga definitivno kupujem.

sumaher

pre 18 godina

Ni ovaj automobil nije vredan bilo kakvih "spektakularnih" komentara...prosecan automobil u moru proseka...meni samo u ovom textu bode oci ovaj poslednji servis...izgleda preskupo! i to na 7.500 km obavezan servis?...ne znam da li je jos neko cuo nesto slicno ali neka mi pomogne...ja mislim da ni LAMBORGINI DIABOLU nije servis u tako kratkom intervalu? :-)

Pozdrav svima

Predrag Milenković

pre 18 godina

Drago mi je da vidim da ste imali hrabrosti da napišete koliko je novi Accent dobar automobil. Smatram da je benzinac od 11.000 evra takođe odlična kupovina, i da biste i njega morali da testirate. Detaljan prikaz automobila, samo tako nastavite, jer se objektivnost uvek ceni.

Lex De.x

pre 18 godina

Veoma dobar automobil.Vrlo uptrebljiv.Dizel motor 1.5 CRdi jeste zanimljiv zbog snage i dobre krive obrtnog momenta ali mislim da je bolja varijanta benzinac od 1400 ccm i 100 ks.Sa takvim motorom cena je sasvim konkurentna i prodaja ce biti dobra.

Alen

pre 17 godina

Vlasnik sam Accenta 1,5 4v CRDI-a iz 2003 godine (pretposljednja linija), vozim ga evo već skoro 4 godine i u te 4 godine ja sam ima tek 2 servisa i to je jedini moj trošak koji sam napravio na njemu. Imao sam prije toga Opel Corsu 1,2 16v i njega sam svakih 4-5 mjeseci vodio radi elektronike i ispuha na popravak, i mogu reći da sam prezadovoljan (kucam o drvo). Mlađi sam pa često i volim stisnuti gas i dokazati ovim konzervativcima sa Golfovima, i inim švapskim proizvodima da se mogu i ja gurati ispred njih. Ne hvalim ga jer je to moj "konj" vjerujte mi, ali auto mi je jako zahvalan.
Imam namjeru u budućnosti prodati ga i uzeti apsolutno isti ali novi, kad bude... Ne bojim se pada cijene jer je EU jako blizu a Hyundai se u drugim zemljama jako cijeni, ne kao na ovome konzervativnom Balkanu.
Da napomenem još, auto mi je prešao 70 000 km, 2 obavljena servisa, divljenje prijatelja koji ne mogu vjerovati ni dan danas kakvo je to auto, i osobno zadovoljstvo su razlozi više da vam preporučim takvo auto.
Pozdrav iz Dubrovnika!

Boris

pre 17 godina

Mislim da je svaka, bez obzira na kvalitet ulja, zamena istog u intervalu od preko 10.000 km blago receno rizicna. Kvalitet goriva je nizak a kolicina sumpora u njemu visoka.

Car Lover

pre 17 godina

Pre svega moram da priznam da je tekst dobar, pre svega objektivan. Nemci su u Auto Bildu priznali da je Hyundai napravio odličan kompakt koji možda neće ugroziti Golf V ali ostale u klasi svakako hoće.
Inače dilema je jača, da li Accent pripada kompakt klasi?
Ma jok sa 4,3 metra i 400 litara gepeka i 110 KS definitivno spada u klasu gradskih automobila sa Fabiom.
Ma dajte ljudi, budimo ozbiljni, jer je Accent ozbiljan auto i osetno bolji od 307-ice.
Pozdrav svima koji čitaju ovu rubriku, a posebno moderatoru koji zaista kači sve živo...

Goran

pre 18 godina

Pozdrav za sve koji su poslali komentar, a posebno za Dragana NS. Tačno je da ljudi u Srbiji kupuju kola na lizing, međutim od ove godine po informacijama koje ja imam od prijatelja koji prodaju nova kola, ljudi kupuju u preko 80% slučajeva kola za keš! Sada je teže dobiti lizing. Ali dobro pustimo sad to. Rezon prosečnog čoveka je ajde da kupim prevaziđenu Astru II koja ima slabiji motor, manje opreme, slabiji kvalitet, ali ću kroz 5 godina za nju dobiti 600-700 evra više nego za Hyundai, i to možda.
A uz to, Accent je jeftiniji od Astre II CDTI 600-700 evra, a tih 5 godina vozite brži, udobniji i bolji auto. Pa gde je tu logika?
Uzmite u obzir da će cene polovnjaka sve brže padati, pa ljudi mi možda uđemo u EU za 5-6 godina, a tada je tržište slobodno.
U prevodu, Dragane za 5-6 godina ćeš morati i Astru II da daš za male pare, jer Opel u Evropi loše drži cenu, zato se kod nas toliko i uvozi, uz sve to razmisli malo kakav će imidž imati Hyundai kroz tih 5 godina.

Xpert

pre 17 godina

Potpuno se slazem sa Alenom iz Dubrovnika,samo sto vozim Accent 1.3 iz 2005,znaci druga generacija.Auto se pokazao kao fenomenalan!Sve predrasude o Koreancima su pogresne i ono sto je definitivno je to da su apsolutni naslednici japanaca!Tacno je da je Hyundai propisao iz razloga sto se kod nas toci ocajno gorivo pregled na 7500 km.
Vrlo je impresivno sa kojom lakocom se vozi ovaj auto.Nameravam da i dalje vozim ovu marku automobila i naravno nikad nisam zazalio sto sam izabrao bas ovaj model.Mozda ne izgleda kao BMW ili neka druga opaka masinka,ali zato predstavlja vrhunski odnos kvalitet-cena!
P.S.Prica u vezi Hyundai-a u Grckoj je apsolutno tacna!Imao sam prilike letos da vidim na Krfu koliko se zestoko razvijaju i koliko ih Grci cene!
Pitajte me koliko sam Logana video?!
Jednog.
Imao je BG table...

Car Lover

pre 18 godina

Na žalost kupci u Srbiji su vrlo loše informisani. Pad vrednosti automobila kod nas niko ne procenjuje jer mi i nemamo ozbiljno tržište i slobodan uvoz automobila, jer je carina previsoka. U Engleskoj i Nemačkoj razne kuće rade procene i to ugledne auto revije objavljuju. Tako na primer engleski WHAT CAR? (www.whatcar.com) objavljuje zajedno sa cenovnikom automobila i pad vrednosti. Tako na primer ima za Opel Astru podatak da posle 3 godine i 60.000 km Astra zadrzi samo trecinu od svoje vrednosti tj. 37%. Kod Corse je to oko 42%, dok VW Polo i Golf zadrže čak 51% od vrednosti posle 3 godine.

Hyundai je u V.Britaniji negde izmedju Astre i Pola, Accent (stari model) zadrži 40% vrednosti ali Getz solidnih 43%.

Fiat Stilo 1.6 16V posle 3 godine izgubi skoro 3/4 vrednosti, odnosno zadrži samo 27% vrednosti.

Zato ljudi radije kupuju polovne Fiate jer ko će dati više para za polovni Hyundai koji kod nas još uvek nije popularan.

Što se servisa tiče i cena, mislim da se filter vazduha ne menja na 7.500 km, suviše je tada rano za njegovu zamenu, a moj prijatelj tvrdi da ruke u njihovom ovlaščenom servisu koštaju za redovni servis 1.200 dinara. Nadam se da to može da potvrdi još neko ko ima Hyundai.

Vladimir

pre 15 godina

Cetiri godine sam vozio astru G i veoma sam zadovoljan autom kao autom,model s 3v, 1.4 16v 90ks, odrzavanje je bilo smesno, al auto je haoticno puno trosio.. nisam imao kvarova na elektronici, posto sam ga prodao, sad razmisljam o kupovini jednog Koreanca, a to ce biti Kia Rio sa 1.5crdi motorom, sad sam bas uporedjivao Rio sa Accentom, isti motor, enterijer, kod Kie servis je na 15.000 dok kod Hyundai-a na 7.500, al samo cu vam reci da je Kia kupila Hyndai i da nije cudo sto su ova dva modela bukvalno skoro ista, vozio sam Ria s pomenutim motorom, standardnim paketom opreme, automatskom klimom, motor je veoma rastezljiv i brz, mozda je menjac malo neprecizan, al auto ide kao zmaj, i sa ukljucenom klimom i bez nje, dok sam na asti pri ukljucenju klime osecao gubitak snage, definitivo, naredne godine, kupujem Kia Rio 1.5 CRdi

Vladimir

pre 15 godina

Sto se tice Seata Cordobe mogu reci da sam se jako razocarao. Kupili smo ga u firmi i totalno razocaranje. Tvrd je da bubrezi otpadaju i na najmanjim rupama, a bogami i preterano je bucan pri vecem broju obrtaja, a pomalo je i tesan unutra pogotovo pozadi. Da je brz i startan jeste.

Slobodan

pre 18 godina

Odličan tekst a još bolji automobil. Imao sam prilike da vozim stari accent 1.5 CRDi, i motor je bio zaista odličan, jedino nisam bio zadovoljan dizajnom. Sada je Hyundai koliko vidim i to rešio. Za 14.000 evra zaista ne može da se kupi ništa bolje, pa Logan bi sa sličnom opremom koštao bar 12.000 evra ako se ne varam. Astra II je ok je auto, ali se slažem sa autorom teksta da je Hyundai bolji, moderniji a pored toga sam se prijatno iznenadio kada sam video koliko košta servis za korejski automobil, mislio sam da je MNOGO skuplji za održavanje. Rubrika Automobili je sve bolja, što se kaže bez starca nema ni udarca.

Misa

pre 18 godina

Ja sam još juče imao prilike da probam aksent 1.5 crdi pa se ovom prilikom zahvaljujujem ljubaznim prodavcima. Nemam para za Golf V 1.9 TDI, iako mislim da je najbolji auto u kompakt klasi pa sam resio da vidim da li ovaj korejac nešto valja.

Moram priznati da sam se iznenadio, naravno pozitivno - motor prosto čupa, i nije uopšte bučan. Ima malo mesta na zadnjoj klupi, to mi se nije dopalo, ali je gepek ok, kao i cena. Blizu je Golfu V, ali nemački auto ima bolji kvalitet.

Još nisam rešio šta da pazarim, da li polovnu peticu ili novi aksent, ma uzas, tek sam sad na mukama...

bolje da nisam probao taj Hjundai, mislio sam da je loš, pa rekoh hajde da se uverim da je bolje kupiti polovnog "švabu" neko neki tamo korejski automobil. Pozdrav autorima rubrike, samo napred!

Ogi

pre 18 godina

Auto deluje sasvim solidno i po izgledu, kvalitetu, performansama, a i ceni. Getz-a sam probao.Fin autic! edna stvar me je, iskreno, iznenadila. Boraveci u Grckoj podosta, a iz prijateljevih iskustava, pocela je ogromna ekspanzija Hyundai-a u Grckoj. To je neverovatno! Getz i Accent su skoro svaki 3-4 auto. Apsolutno neverovatno. Ova cinjenica me raduje jer su ljudi poceli malo racionalnije da razmisljaju o kupovini kola, ali i odrazava jednu drugu cinjenicu: jedna opsta drustvena KRIZA u kojoj se ceo svet danas nalazi. Jednostavno, danas je sve teze raditi i doci do novca, ziveti, stvarati familiju a i sa svim tim cinjenicama, teze doci do odlicnog auta.

vlasnik KIA Cerata

pre 17 godina

Interesanto da je kod H servisni interval na 7.500 km!? Kod Kie je na 15.000 km i ja sam nedavno bio na trecem servisu. Potrosnja Cerata 1.5 CRDi od 5-7 litara. Do sada sem redovnog servisa zamenjena je jedna sijalica . Besplatno. Sve pohvale korenacima.

Lex De.x

pre 18 godina

Veoma dobar automobil.Vrlo uptrebljiv.Dizel motor 1.5 CRdi jeste zanimljiv zbog snage i dobre krive obrtnog momenta ali mislim da je bolja varijanta benzinac od 1400 ccm i 100 ks.Sa takvim motorom cena je sasvim konkurentna i prodaja ce biti dobra.

Predrag Milenković

pre 18 godina

Drago mi je da vidim da ste imali hrabrosti da napišete koliko je novi Accent dobar automobil. Smatram da je benzinac od 11.000 evra takođe odlična kupovina, i da biste i njega morali da testirate. Detaljan prikaz automobila, samo tako nastavite, jer se objektivnost uvek ceni.

Rule

pre 18 godina

Dopada mi se Akcent pogotovo sto je iz iste porodice kao i Getz sa kojim imam odlicno iskustvo!! Korejci ce se za koju godinu sigurno pribliziti japanskom kvalitetu. Dilema Logan ili nesto skuplje?.. Ako mozete dodajte jos malo vise para za Hyundai, solidniji je, a kraci servisni intervali na 7.500km ni meni nisu jasni??

Bojan

pre 18 godina

7.500 km servisni interval je normalan za mnoga vozila (kod nas), meni su to isto rekli kada sam se raspitivao za Megana.
Sto se tice accenta, iskreno, mislio sam da ce napraviti nesto bolje od ovoga. Ne svidja mi se njegova unutrasnjost, a izgled izvana mu je nekako gejast, isto kao i novoj Elantri. Ipak, ne moze se reci da je ovo lose auto.

Dragan Ns

pre 18 godina

Super autić za te pare, ali kakvo ludo poređenje o padu vrednosti kad bude polovnjak. Autor je uporedio prastari kadet u periodu kad cena svakog polovnjaka padne toliko da nema više gde. Ono što je bitno je koliko vredi posle nekih 6-7 godina kada želimo da ga zamenimo za novi model istog proizvođača. Ko će tada da mi kupi accent i to koliko ću morati da mu spustim cenu? E zato se još uvek kupuju preskupi i precenjeni golf i vrhunski odmerena cenom opel astra! Ko ne želi najmoderniji model opet ima astru 2, a ko želi tehnički doteran i vrlo upotrebljiv automobil niže srednje klase bira astru 3. I kada prođe period otplate lizinga što je da se ne lažemo najčešći način kupovine te klase vozila objavi oglas i zna da će u vrlo brzom periodu dobiti cash u lepom i očekivanom iznosu. A posebno zanimljivo u ovom textu kao i u prethodnim gde se htelo nešto pokazati je redovan servis. Pazite na accentu se on radi na 7.500 km i potpuno je nejasno kako on iznosi 6.570 dinara ako samo filter goriva iznosi previsokih 3.000 dinara (od čega li ga prave?), a filteri vazduha i ulja po 1.200 dinara?! Gde je tu jos minimum 4 litre sintetičkog ulja i cene radnog sata? Da napomenem da je samo zavaravanje da se u našim uslovima moze preskočiti zamena nekog od filtera na redovnom servisu osim filtera klime što opet nije preporučljivo! Voleo bih da mi neko to pojasni.

Sloba

pre 17 godina

Hjundai aksent pripada kompakt klasi, ali to je sasvim logično jer je dugačak 4,28 m. Fabia sedan je pored toga sto je uža 5 cm, i kraća 5 cm, a uz to je i lakša u proseku preko 130 kg. Ako Euroncap (www.euroncap.com) svrstava takođe aksent u C segment, odnosno u "golf" klasu, onda ne vidim kako to može da bude dovedeno u pitanje?

Fiat albea ja Fiat uno sa "repom" ili da kažem palio (koji je napravljen na osnovi una a ne punta) i poređenje aksenta sa njim je vrlo smešno. Pored dimenzija i težine vozila, pripadnost klasi se određuje jednim delom i na osnovu motora.

Najslabiji aksent ima 97 KS, a najslabija fabia 54 KS, pored toga vozne karakteristike ovog korejskog automobila su verovatno mnogo bliže golfu V nego pomenutoj Škodi. Teško je zaista poverovati da se za tako malo novca dobija tako veliki automobil, ali Hjundai se prodaje sve bolje, valjda je i to neki znak.

Kia rio delimično deli platformu sa gecom, dakle ne može da se poredi sa aksentom tek tako. Elantra pripada srednjoj klasi, a nova će biti sličnih dimenzija kao VW pasat. Malo više informacija, ali narodu je potrebno malo edukacije. Pozdrav svima, a posebno moderatoru!

Sloba

vlade

pre 18 godina

Ovih dana idem na test vožnju. Očekujem dosta više od predhodnog modela i ako me iznenadi povoljnom cenom onda ga definitivno kupujem.

Fruska

pre 18 godina

Dobar i citljiv tekst kao i svaki tekst od ovog autora. Prikazano je sve od tehnickih detalja pa do zenskih komentara odnosno sve ono sto interesuje prosecnog srpskog kupca. Evidentno je da marka Hyundai svakim danom je sve jaca i da ce i kod nas korejski automobili dobiti svoje zasluzeno mesto koje nije zahvaljujuci tradiciji i evropskog patriotizma vec samo zbog kvaliteta kojeg pruzaju.

niki

pre 17 godina

Ovo je moj zavrssni post.

Siguran sam da ce nova Fabia Sedan bice istih dimenzija kao novi Accent Sedan, kao sto je tekovna slicna starom (svom vrsnjaku) Accentu. Trend je da novi modeli rastu. I dalje mislim da je preambiciozno usporedjivati Accent sa Golfom, Focusom, 307..

BMW i Elantra? Uff. Tesko. Luksuz i konfekcija? Ne mogu se uporediti zbog drasticcne razlike u ceni.

Da pojasnim moju logiku. Mislim da osovinski razmak i cena odredjuju klasu automobila. Osovinski razmak novog Accenta je manji nego kod novog Clija. Mozete uporediti velicinu kabine. Mogu rep obesiti i Cliu, pa cemo se naci i u duzini.

Slazem se da je zbog trenda rasta kod svih proizvodjaca sve tezze klasificirati auta, ali opet oni kopiraju jednog drugoga pa se na kraju opet nadju zajedno. Primer su nova Kia Rio sa 5 vrata, Grande Punto, novi Clio i 207 koji su danas veci od Pola, Fabie, Ibize, Fieste i Corse. Ali sutra kad dodju novi modeli ovih manjih, svi ce biti plus minus 5 cm.

Pozdrav svima.

sumaher

pre 18 godina

Ni ovaj automobil nije vredan bilo kakvih "spektakularnih" komentara...prosecan automobil u moru proseka...meni samo u ovom textu bode oci ovaj poslednji servis...izgleda preskupo! i to na 7.500 km obavezan servis?...ne znam da li je jos neko cuo nesto slicno ali neka mi pomogne...ja mislim da ni LAMBORGINI DIABOLU nije servis u tako kratkom intervalu? :-)

Pozdrav svima

Dejan

pre 16 godina

Samo jedno pitanje. da li neko zna kada ce se pojavti nova elantra na nasem trzistu. bio sam proletos u Usa vozi se i to u zavidnom broju. na zalost i u Egiptu pre mesec dana Elantra sporadicno ali prisutna na putevima.

Dzoni

pre 18 godina

Mozda se amerikancima svidja ali meni defitivno ne.Ununtrasnjost je skroz ista kao kod Kia RIO i CERATO i deluje nezrelo a i sama pojava automobila je dosadna i mnogo lici na logana koji je mnogo jeftiniji od njega

XkillerX

pre 18 godina

I kod nas su najprodavanija vozila jugici i dacije a opet nemaju nikakve veze sa kvalitetom ili epitetom "najbolji", ni po kojoj osobini.

XkillerX

pre 18 godina

Razmisli malo i to, aman covece?! Jel bio pre par meseci clanak "Sta prodaje automobile"? Jel pisalo lepo da najvise prodaje fizicki izgled i povoljna cena, a najvise od svega povoljna cena (vidi clanak o daciji logan, koja se toliko dobra prodavala u francuskoj da je reno privremeno obustavio uvoz da ne bi propala promocija novog klija). A ti umesto da se pravis pametan i da me prozivas, ajde molim te navedi bar jedan uporedni test u kome je grande punto bio bolji od novog yarisa. I uopste odakle ti informacija da je on trenutno najprodavniji automobil u evropi?!?

niki

pre 17 godina

OK, uporedite ovo (u milimetrima):
Duzina/Sirina/Visina/Osovinski

Accent(4V) 4280/1695/1470/2500
Rio(4V) 4240/1695/1470/2500
Aveo(4V) 4310/1710/1505/2480
Getz 3820/1660/1490/2450

Elantra2007(4V) 4505/1775/1480/2650
Cerato(4V) 4480/1735/1470/2610
Focus(4V) 4488/1840/1497/2640

Passat 4765/1820/1472/2709
Mondeo 4731/1812/1429/2754
Sonata 4800/1832/1475/2730

Getz i Rio? Rio i Accent imaju istu sirinu, visinu, osovinski razmak i iste motore. Ne mogu se uporediti tek tako? To je ista platforma.

Elantra i Passat su ista klasa? A u kojoj je klasi Hyundai Sonata?

Brojke su brojke. Getz, Accent i Rio su subkompakti (segment B), Elantra, Cerato i Focus su kompakti (segment C). Passat, Mondeo i Sonata su srednja klasa (segment D).

Inacce, ja mislim da je Accent posten auto, malo je plastika neugledna, ali kvaliteta je OK.

Hijavata

pre 17 godina

Test je u celini dosta dobar, ali rasprava oko kupovine Accenta za vise od 15.000 eura je besmislena. Za te pare moze se kupiti osnovni model Mazde3, a o kvalitetu i performansama se nema sta raspravljati.
Sto se tice osnovnog modela Accenta mislim da je to prava kupovina, za tu cenu vredi svakog eura.

Vladimir

pre 18 godina

Samo jos jednu stvar autor teksta nije uradio - crash test. Ovde u U.S.A. sam se nagledao smrskanih Accenata dok ostali ucesnici tih istih nesreca su bili mnogo manje osteceni. Takodje, pogledajte malo preko Inteneta o tim testovima, pa ce te videti o cemu pricam. Stoga, ako imate imalo pameti, sto dalje od tih kola.

M Power

pre 18 godina

Dragan NS je dobro primetio ocigledno neslaganje u cenama servisa i delova. Mozda ne menjaju ulje!
Slazem se i sa primedbom o poredjenju cena polovnjaka 16 godina starih. Uporedite ih posle tri do sest godina pa da vidimo gde je Hjundai.

Dragan

pre 18 godina

Mislim da je mnogo bolja kupovina Fiat Grande Punto sa JTD motorom, čak mi se čini da je sa sličnom opremom nešto jeftiniji.

XkillerX

pre 18 godina

Dragane, a ja mislim da je yaris II daleko bolji od grande punta. Ups, pardon, ne mislim, nego znam, a tako je potvrdio i ITALIJANSKI quattroroute (uporedni test objavljen i u nasem SAT Plus-u). Accent je totalno druga klasa, i cenovno i velicinski.

stvarno fenomenalan auto, sa dve stvari koje su totalno promasene:

- arhaicna komandna tabla kao kod japanaca sa pocetka devedesetih

- KAROSERIJA NIJE LIFTBACK!!!!! (a skoro svi dosadasnji accenti su to bili)

Zoki

pre 18 godina

@XkillerX: Pa reci nam onda tvoje misljenje zasto je Grande Punto trenutno najprodavaniji auto u Evropi a Yaris II nije u prvih 5?

Zoki

pre 18 godina

@XkillerX: Ajd sledeci put razmisli malo pre nego sto odgovoris. Dakle napisao sam u Evropi, jos preciznije zapadnoj Evropi. Kod nas je jasno zasto se kupuju samo dacije i jugici jer ljudi nemaju para za bolje ali cene Yarisa II i Grande Punta su priblizno iste. Dakle?

niki

pre 17 godina

Samo da primetim da Hyundai Accent nije direktan konkurent Tristasedmici ili Golfu. Accent-u su konkurenti Kia Rio, Chevrolet Aveo, Fiat Albea, Seat Cordoba, Skoda Fabia sedan, Dacia Logan. Hyundai Elantra (novi model dolazi 2007.) je direktan konkurent Kije Cerato, Peugeotu 307, VW Golfu, Focusu, Astri, Meganu, Corolli itn. Novi Accent je veci od staroga, ali trend je da malisani rastu - pogledajte novi Clio, Grande Punto, 207, i to ne znacci da ccemo novi Clio usporedjivati sa Tristasedmicom.

Sloba

pre 17 godina

OK, a zašto ugledni EURONCAP navodi

Small Family Cars:
- Ford Focus
- Honda Civic
- Hyundai Accent
- Kia Cerato
- Opel Astra

Superminis:

- Skoda Fabia
- Hyundai Getz
- Kia Rio
- Fiat Punto

Druge cifre:
Duzina/Sirina/Visina/Osovinski

- Elantra 4505/1775/1480/2650
- Laguna 4590/1770/1467/2680
- BMW 3 4520/1810/1420/2760

Sonata ima motor od 2.4 litra i "pikira" na luksuznu klasu

Nije moguće stavljati automobile u ovu ili onu klasu tek tako.

dragan

pre 15 godina

Ovih dana opet se SEAT CORDOBA prodaje za 12 000 eura sa odlicnom opremom! Da li je onda ACCENT benzinac po slicnoj ceni zaista najbolja kupoivina?!

Vladimir

pre 18 godina

Samo jos jednu stvar autor teksta nije uradio - crash test. Ovde u U.S.A. sam se nagledao smrskanih Accenata dok ostali ucesnici tih istih nesreca su bili mnogo manje osteceni. Takodje, pogledajte malo preko Inteneta o tim testovima, pa ce te videti o cemu pricam. Stoga, ako imate imalo pameti, sto dalje od tih kola.

sumaher

pre 18 godina

Ni ovaj automobil nije vredan bilo kakvih "spektakularnih" komentara...prosecan automobil u moru proseka...meni samo u ovom textu bode oci ovaj poslednji servis...izgleda preskupo! i to na 7.500 km obavezan servis?...ne znam da li je jos neko cuo nesto slicno ali neka mi pomogne...ja mislim da ni LAMBORGINI DIABOLU nije servis u tako kratkom intervalu? :-)

Pozdrav svima

Dzoni

pre 18 godina

Mozda se amerikancima svidja ali meni defitivno ne.Ununtrasnjost je skroz ista kao kod Kia RIO i CERATO i deluje nezrelo a i sama pojava automobila je dosadna i mnogo lici na logana koji je mnogo jeftiniji od njega

Dragan

pre 18 godina

Mislim da je mnogo bolja kupovina Fiat Grande Punto sa JTD motorom, čak mi se čini da je sa sličnom opremom nešto jeftiniji.

Vladimir

pre 15 godina

Cetiri godine sam vozio astru G i veoma sam zadovoljan autom kao autom,model s 3v, 1.4 16v 90ks, odrzavanje je bilo smesno, al auto je haoticno puno trosio.. nisam imao kvarova na elektronici, posto sam ga prodao, sad razmisljam o kupovini jednog Koreanca, a to ce biti Kia Rio sa 1.5crdi motorom, sad sam bas uporedjivao Rio sa Accentom, isti motor, enterijer, kod Kie servis je na 15.000 dok kod Hyundai-a na 7.500, al samo cu vam reci da je Kia kupila Hyndai i da nije cudo sto su ova dva modela bukvalno skoro ista, vozio sam Ria s pomenutim motorom, standardnim paketom opreme, automatskom klimom, motor je veoma rastezljiv i brz, mozda je menjac malo neprecizan, al auto ide kao zmaj, i sa ukljucenom klimom i bez nje, dok sam na asti pri ukljucenju klime osecao gubitak snage, definitivo, naredne godine, kupujem Kia Rio 1.5 CRdi

Zoki

pre 18 godina

@XkillerX: Ajd sledeci put razmisli malo pre nego sto odgovoris. Dakle napisao sam u Evropi, jos preciznije zapadnoj Evropi. Kod nas je jasno zasto se kupuju samo dacije i jugici jer ljudi nemaju para za bolje ali cene Yarisa II i Grande Punta su priblizno iste. Dakle?

Hijavata

pre 17 godina

Test je u celini dosta dobar, ali rasprava oko kupovine Accenta za vise od 15.000 eura je besmislena. Za te pare moze se kupiti osnovni model Mazde3, a o kvalitetu i performansama se nema sta raspravljati.
Sto se tice osnovnog modela Accenta mislim da je to prava kupovina, za tu cenu vredi svakog eura.

dragan

pre 15 godina

Ovih dana opet se SEAT CORDOBA prodaje za 12 000 eura sa odlicnom opremom! Da li je onda ACCENT benzinac po slicnoj ceni zaista najbolja kupoivina?!

Slobodan

pre 18 godina

Odličan tekst a još bolji automobil. Imao sam prilike da vozim stari accent 1.5 CRDi, i motor je bio zaista odličan, jedino nisam bio zadovoljan dizajnom. Sada je Hyundai koliko vidim i to rešio. Za 14.000 evra zaista ne može da se kupi ništa bolje, pa Logan bi sa sličnom opremom koštao bar 12.000 evra ako se ne varam. Astra II je ok je auto, ali se slažem sa autorom teksta da je Hyundai bolji, moderniji a pored toga sam se prijatno iznenadio kada sam video koliko košta servis za korejski automobil, mislio sam da je MNOGO skuplji za održavanje. Rubrika Automobili je sve bolja, što se kaže bez starca nema ni udarca.

Misa

pre 18 godina

Ja sam još juče imao prilike da probam aksent 1.5 crdi pa se ovom prilikom zahvaljujujem ljubaznim prodavcima. Nemam para za Golf V 1.9 TDI, iako mislim da je najbolji auto u kompakt klasi pa sam resio da vidim da li ovaj korejac nešto valja.

Moram priznati da sam se iznenadio, naravno pozitivno - motor prosto čupa, i nije uopšte bučan. Ima malo mesta na zadnjoj klupi, to mi se nije dopalo, ali je gepek ok, kao i cena. Blizu je Golfu V, ali nemački auto ima bolji kvalitet.

Još nisam rešio šta da pazarim, da li polovnu peticu ili novi aksent, ma uzas, tek sam sad na mukama...

bolje da nisam probao taj Hjundai, mislio sam da je loš, pa rekoh hajde da se uverim da je bolje kupiti polovnog "švabu" neko neki tamo korejski automobil. Pozdrav autorima rubrike, samo napred!

Zoki

pre 18 godina

@XkillerX: Pa reci nam onda tvoje misljenje zasto je Grande Punto trenutno najprodavaniji auto u Evropi a Yaris II nije u prvih 5?

niki

pre 17 godina

Ovo je moj zavrssni post.

Siguran sam da ce nova Fabia Sedan bice istih dimenzija kao novi Accent Sedan, kao sto je tekovna slicna starom (svom vrsnjaku) Accentu. Trend je da novi modeli rastu. I dalje mislim da je preambiciozno usporedjivati Accent sa Golfom, Focusom, 307..

BMW i Elantra? Uff. Tesko. Luksuz i konfekcija? Ne mogu se uporediti zbog drasticcne razlike u ceni.

Da pojasnim moju logiku. Mislim da osovinski razmak i cena odredjuju klasu automobila. Osovinski razmak novog Accenta je manji nego kod novog Clija. Mozete uporediti velicinu kabine. Mogu rep obesiti i Cliu, pa cemo se naci i u duzini.

Slazem se da je zbog trenda rasta kod svih proizvodjaca sve tezze klasificirati auta, ali opet oni kopiraju jednog drugoga pa se na kraju opet nadju zajedno. Primer su nova Kia Rio sa 5 vrata, Grande Punto, novi Clio i 207 koji su danas veci od Pola, Fabie, Ibize, Fieste i Corse. Ali sutra kad dodju novi modeli ovih manjih, svi ce biti plus minus 5 cm.

Pozdrav svima.

Alen

pre 17 godina

Vlasnik sam Accenta 1,5 4v CRDI-a iz 2003 godine (pretposljednja linija), vozim ga evo već skoro 4 godine i u te 4 godine ja sam ima tek 2 servisa i to je jedini moj trošak koji sam napravio na njemu. Imao sam prije toga Opel Corsu 1,2 16v i njega sam svakih 4-5 mjeseci vodio radi elektronike i ispuha na popravak, i mogu reći da sam prezadovoljan (kucam o drvo). Mlađi sam pa često i volim stisnuti gas i dokazati ovim konzervativcima sa Golfovima, i inim švapskim proizvodima da se mogu i ja gurati ispred njih. Ne hvalim ga jer je to moj "konj" vjerujte mi, ali auto mi je jako zahvalan.
Imam namjeru u budućnosti prodati ga i uzeti apsolutno isti ali novi, kad bude... Ne bojim se pada cijene jer je EU jako blizu a Hyundai se u drugim zemljama jako cijeni, ne kao na ovome konzervativnom Balkanu.
Da napomenem još, auto mi je prešao 70 000 km, 2 obavljena servisa, divljenje prijatelja koji ne mogu vjerovati ni dan danas kakvo je to auto, i osobno zadovoljstvo su razlozi više da vam preporučim takvo auto.
Pozdrav iz Dubrovnika!

niki

pre 17 godina

Samo da primetim da Hyundai Accent nije direktan konkurent Tristasedmici ili Golfu. Accent-u su konkurenti Kia Rio, Chevrolet Aveo, Fiat Albea, Seat Cordoba, Skoda Fabia sedan, Dacia Logan. Hyundai Elantra (novi model dolazi 2007.) je direktan konkurent Kije Cerato, Peugeotu 307, VW Golfu, Focusu, Astri, Meganu, Corolli itn. Novi Accent je veci od staroga, ali trend je da malisani rastu - pogledajte novi Clio, Grande Punto, 207, i to ne znacci da ccemo novi Clio usporedjivati sa Tristasedmicom.

Sloba

pre 17 godina

Hjundai aksent pripada kompakt klasi, ali to je sasvim logično jer je dugačak 4,28 m. Fabia sedan je pored toga sto je uža 5 cm, i kraća 5 cm, a uz to je i lakša u proseku preko 130 kg. Ako Euroncap (www.euroncap.com) svrstava takođe aksent u C segment, odnosno u "golf" klasu, onda ne vidim kako to može da bude dovedeno u pitanje?

Fiat albea ja Fiat uno sa "repom" ili da kažem palio (koji je napravljen na osnovi una a ne punta) i poređenje aksenta sa njim je vrlo smešno. Pored dimenzija i težine vozila, pripadnost klasi se određuje jednim delom i na osnovu motora.

Najslabiji aksent ima 97 KS, a najslabija fabia 54 KS, pored toga vozne karakteristike ovog korejskog automobila su verovatno mnogo bliže golfu V nego pomenutoj Škodi. Teško je zaista poverovati da se za tako malo novca dobija tako veliki automobil, ali Hjundai se prodaje sve bolje, valjda je i to neki znak.

Kia rio delimično deli platformu sa gecom, dakle ne može da se poredi sa aksentom tek tako. Elantra pripada srednjoj klasi, a nova će biti sličnih dimenzija kao VW pasat. Malo više informacija, ali narodu je potrebno malo edukacije. Pozdrav svima, a posebno moderatoru!

Sloba

niki

pre 17 godina

OK, uporedite ovo (u milimetrima):
Duzina/Sirina/Visina/Osovinski

Accent(4V) 4280/1695/1470/2500
Rio(4V) 4240/1695/1470/2500
Aveo(4V) 4310/1710/1505/2480
Getz 3820/1660/1490/2450

Elantra2007(4V) 4505/1775/1480/2650
Cerato(4V) 4480/1735/1470/2610
Focus(4V) 4488/1840/1497/2640

Passat 4765/1820/1472/2709
Mondeo 4731/1812/1429/2754
Sonata 4800/1832/1475/2730

Getz i Rio? Rio i Accent imaju istu sirinu, visinu, osovinski razmak i iste motore. Ne mogu se uporediti tek tako? To je ista platforma.

Elantra i Passat su ista klasa? A u kojoj je klasi Hyundai Sonata?

Brojke su brojke. Getz, Accent i Rio su subkompakti (segment B), Elantra, Cerato i Focus su kompakti (segment C). Passat, Mondeo i Sonata su srednja klasa (segment D).

Inacce, ja mislim da je Accent posten auto, malo je plastika neugledna, ali kvaliteta je OK.

Car Lover

pre 17 godina

Pre svega moram da priznam da je tekst dobar, pre svega objektivan. Nemci su u Auto Bildu priznali da je Hyundai napravio odličan kompakt koji možda neće ugroziti Golf V ali ostale u klasi svakako hoće.
Inače dilema je jača, da li Accent pripada kompakt klasi?
Ma jok sa 4,3 metra i 400 litara gepeka i 110 KS definitivno spada u klasu gradskih automobila sa Fabiom.
Ma dajte ljudi, budimo ozbiljni, jer je Accent ozbiljan auto i osetno bolji od 307-ice.
Pozdrav svima koji čitaju ovu rubriku, a posebno moderatoru koji zaista kači sve živo...

Vladimir

pre 15 godina

Sto se tice Seata Cordobe mogu reci da sam se jako razocarao. Kupili smo ga u firmi i totalno razocaranje. Tvrd je da bubrezi otpadaju i na najmanjim rupama, a bogami i preterano je bucan pri vecem broju obrtaja, a pomalo je i tesan unutra pogotovo pozadi. Da je brz i startan jeste.

Lex De.x

pre 18 godina

Veoma dobar automobil.Vrlo uptrebljiv.Dizel motor 1.5 CRdi jeste zanimljiv zbog snage i dobre krive obrtnog momenta ali mislim da je bolja varijanta benzinac od 1400 ccm i 100 ks.Sa takvim motorom cena je sasvim konkurentna i prodaja ce biti dobra.

Predrag Milenković

pre 18 godina

Drago mi je da vidim da ste imali hrabrosti da napišete koliko je novi Accent dobar automobil. Smatram da je benzinac od 11.000 evra takođe odlična kupovina, i da biste i njega morali da testirate. Detaljan prikaz automobila, samo tako nastavite, jer se objektivnost uvek ceni.

vlade

pre 18 godina

Ovih dana idem na test vožnju. Očekujem dosta više od predhodnog modela i ako me iznenadi povoljnom cenom onda ga definitivno kupujem.

Rule

pre 18 godina

Dopada mi se Akcent pogotovo sto je iz iste porodice kao i Getz sa kojim imam odlicno iskustvo!! Korejci ce se za koju godinu sigurno pribliziti japanskom kvalitetu. Dilema Logan ili nesto skuplje?.. Ako mozete dodajte jos malo vise para za Hyundai, solidniji je, a kraci servisni intervali na 7.500km ni meni nisu jasni??

Bojan

pre 18 godina

7.500 km servisni interval je normalan za mnoga vozila (kod nas), meni su to isto rekli kada sam se raspitivao za Megana.
Sto se tice accenta, iskreno, mislio sam da ce napraviti nesto bolje od ovoga. Ne svidja mi se njegova unutrasnjost, a izgled izvana mu je nekako gejast, isto kao i novoj Elantri. Ipak, ne moze se reci da je ovo lose auto.

Dragan Ns

pre 18 godina

Super autić za te pare, ali kakvo ludo poređenje o padu vrednosti kad bude polovnjak. Autor je uporedio prastari kadet u periodu kad cena svakog polovnjaka padne toliko da nema više gde. Ono što je bitno je koliko vredi posle nekih 6-7 godina kada želimo da ga zamenimo za novi model istog proizvođača. Ko će tada da mi kupi accent i to koliko ću morati da mu spustim cenu? E zato se još uvek kupuju preskupi i precenjeni golf i vrhunski odmerena cenom opel astra! Ko ne želi najmoderniji model opet ima astru 2, a ko želi tehnički doteran i vrlo upotrebljiv automobil niže srednje klase bira astru 3. I kada prođe period otplate lizinga što je da se ne lažemo najčešći način kupovine te klase vozila objavi oglas i zna da će u vrlo brzom periodu dobiti cash u lepom i očekivanom iznosu. A posebno zanimljivo u ovom textu kao i u prethodnim gde se htelo nešto pokazati je redovan servis. Pazite na accentu se on radi na 7.500 km i potpuno je nejasno kako on iznosi 6.570 dinara ako samo filter goriva iznosi previsokih 3.000 dinara (od čega li ga prave?), a filteri vazduha i ulja po 1.200 dinara?! Gde je tu jos minimum 4 litre sintetičkog ulja i cene radnog sata? Da napomenem da je samo zavaravanje da se u našim uslovima moze preskočiti zamena nekog od filtera na redovnom servisu osim filtera klime što opet nije preporučljivo! Voleo bih da mi neko to pojasni.

Ogi

pre 18 godina

Auto deluje sasvim solidno i po izgledu, kvalitetu, performansama, a i ceni. Getz-a sam probao.Fin autic! edna stvar me je, iskreno, iznenadila. Boraveci u Grckoj podosta, a iz prijateljevih iskustava, pocela je ogromna ekspanzija Hyundai-a u Grckoj. To je neverovatno! Getz i Accent su skoro svaki 3-4 auto. Apsolutno neverovatno. Ova cinjenica me raduje jer su ljudi poceli malo racionalnije da razmisljaju o kupovini kola, ali i odrazava jednu drugu cinjenicu: jedna opsta drustvena KRIZA u kojoj se ceo svet danas nalazi. Jednostavno, danas je sve teze raditi i doci do novca, ziveti, stvarati familiju a i sa svim tim cinjenicama, teze doci do odlicnog auta.

Goran

pre 18 godina

Pozdrav za sve koji su poslali komentar, a posebno za Dragana NS. Tačno je da ljudi u Srbiji kupuju kola na lizing, međutim od ove godine po informacijama koje ja imam od prijatelja koji prodaju nova kola, ljudi kupuju u preko 80% slučajeva kola za keš! Sada je teže dobiti lizing. Ali dobro pustimo sad to. Rezon prosečnog čoveka je ajde da kupim prevaziđenu Astru II koja ima slabiji motor, manje opreme, slabiji kvalitet, ali ću kroz 5 godina za nju dobiti 600-700 evra više nego za Hyundai, i to možda.
A uz to, Accent je jeftiniji od Astre II CDTI 600-700 evra, a tih 5 godina vozite brži, udobniji i bolji auto. Pa gde je tu logika?
Uzmite u obzir da će cene polovnjaka sve brže padati, pa ljudi mi možda uđemo u EU za 5-6 godina, a tada je tržište slobodno.
U prevodu, Dragane za 5-6 godina ćeš morati i Astru II da daš za male pare, jer Opel u Evropi loše drži cenu, zato se kod nas toliko i uvozi, uz sve to razmisli malo kakav će imidž imati Hyundai kroz tih 5 godina.

M Power

pre 18 godina

Dragan NS je dobro primetio ocigledno neslaganje u cenama servisa i delova. Mozda ne menjaju ulje!
Slazem se i sa primedbom o poredjenju cena polovnjaka 16 godina starih. Uporedite ih posle tri do sest godina pa da vidimo gde je Hjundai.

Fruska

pre 18 godina

Dobar i citljiv tekst kao i svaki tekst od ovog autora. Prikazano je sve od tehnickih detalja pa do zenskih komentara odnosno sve ono sto interesuje prosecnog srpskog kupca. Evidentno je da marka Hyundai svakim danom je sve jaca i da ce i kod nas korejski automobili dobiti svoje zasluzeno mesto koje nije zahvaljujuci tradiciji i evropskog patriotizma vec samo zbog kvaliteta kojeg pruzaju.

Car Lover

pre 18 godina

Na žalost kupci u Srbiji su vrlo loše informisani. Pad vrednosti automobila kod nas niko ne procenjuje jer mi i nemamo ozbiljno tržište i slobodan uvoz automobila, jer je carina previsoka. U Engleskoj i Nemačkoj razne kuće rade procene i to ugledne auto revije objavljuju. Tako na primer engleski WHAT CAR? (www.whatcar.com) objavljuje zajedno sa cenovnikom automobila i pad vrednosti. Tako na primer ima za Opel Astru podatak da posle 3 godine i 60.000 km Astra zadrzi samo trecinu od svoje vrednosti tj. 37%. Kod Corse je to oko 42%, dok VW Polo i Golf zadrže čak 51% od vrednosti posle 3 godine.

Hyundai je u V.Britaniji negde izmedju Astre i Pola, Accent (stari model) zadrži 40% vrednosti ali Getz solidnih 43%.

Fiat Stilo 1.6 16V posle 3 godine izgubi skoro 3/4 vrednosti, odnosno zadrži samo 27% vrednosti.

Zato ljudi radije kupuju polovne Fiate jer ko će dati više para za polovni Hyundai koji kod nas još uvek nije popularan.

Što se servisa tiče i cena, mislim da se filter vazduha ne menja na 7.500 km, suviše je tada rano za njegovu zamenu, a moj prijatelj tvrdi da ruke u njihovom ovlaščenom servisu koštaju za redovni servis 1.200 dinara. Nadam se da to može da potvrdi još neko ko ima Hyundai.

XkillerX

pre 18 godina

Dragane, a ja mislim da je yaris II daleko bolji od grande punta. Ups, pardon, ne mislim, nego znam, a tako je potvrdio i ITALIJANSKI quattroroute (uporedni test objavljen i u nasem SAT Plus-u). Accent je totalno druga klasa, i cenovno i velicinski.

stvarno fenomenalan auto, sa dve stvari koje su totalno promasene:

- arhaicna komandna tabla kao kod japanaca sa pocetka devedesetih

- KAROSERIJA NIJE LIFTBACK!!!!! (a skoro svi dosadasnji accenti su to bili)

XkillerX

pre 18 godina

I kod nas su najprodavanija vozila jugici i dacije a opet nemaju nikakve veze sa kvalitetom ili epitetom "najbolji", ni po kojoj osobini.

XkillerX

pre 18 godina

Razmisli malo i to, aman covece?! Jel bio pre par meseci clanak "Sta prodaje automobile"? Jel pisalo lepo da najvise prodaje fizicki izgled i povoljna cena, a najvise od svega povoljna cena (vidi clanak o daciji logan, koja se toliko dobra prodavala u francuskoj da je reno privremeno obustavio uvoz da ne bi propala promocija novog klija). A ti umesto da se pravis pametan i da me prozivas, ajde molim te navedi bar jedan uporedni test u kome je grande punto bio bolji od novog yarisa. I uopste odakle ti informacija da je on trenutno najprodavniji automobil u evropi?!?

Sloba

pre 17 godina

OK, a zašto ugledni EURONCAP navodi

Small Family Cars:
- Ford Focus
- Honda Civic
- Hyundai Accent
- Kia Cerato
- Opel Astra

Superminis:

- Skoda Fabia
- Hyundai Getz
- Kia Rio
- Fiat Punto

Druge cifre:
Duzina/Sirina/Visina/Osovinski

- Elantra 4505/1775/1480/2650
- Laguna 4590/1770/1467/2680
- BMW 3 4520/1810/1420/2760

Sonata ima motor od 2.4 litra i "pikira" na luksuznu klasu

Nije moguće stavljati automobile u ovu ili onu klasu tek tako.

vlasnik KIA Cerata

pre 17 godina

Interesanto da je kod H servisni interval na 7.500 km!? Kod Kie je na 15.000 km i ja sam nedavno bio na trecem servisu. Potrosnja Cerata 1.5 CRDi od 5-7 litara. Do sada sem redovnog servisa zamenjena je jedna sijalica . Besplatno. Sve pohvale korenacima.

Boris

pre 17 godina

Mislim da je svaka, bez obzira na kvalitet ulja, zamena istog u intervalu od preko 10.000 km blago receno rizicna. Kvalitet goriva je nizak a kolicina sumpora u njemu visoka.

Xpert

pre 17 godina

Potpuno se slazem sa Alenom iz Dubrovnika,samo sto vozim Accent 1.3 iz 2005,znaci druga generacija.Auto se pokazao kao fenomenalan!Sve predrasude o Koreancima su pogresne i ono sto je definitivno je to da su apsolutni naslednici japanaca!Tacno je da je Hyundai propisao iz razloga sto se kod nas toci ocajno gorivo pregled na 7500 km.
Vrlo je impresivno sa kojom lakocom se vozi ovaj auto.Nameravam da i dalje vozim ovu marku automobila i naravno nikad nisam zazalio sto sam izabrao bas ovaj model.Mozda ne izgleda kao BMW ili neka druga opaka masinka,ali zato predstavlja vrhunski odnos kvalitet-cena!
P.S.Prica u vezi Hyundai-a u Grckoj je apsolutno tacna!Imao sam prilike letos da vidim na Krfu koliko se zestoko razvijaju i koliko ih Grci cene!
Pitajte me koliko sam Logana video?!
Jednog.
Imao je BG table...

Dejan

pre 16 godina

Samo jedno pitanje. da li neko zna kada ce se pojavti nova elantra na nasem trzistu. bio sam proletos u Usa vozi se i to u zavidnom broju. na zalost i u Egiptu pre mesec dana Elantra sporadicno ali prisutna na putevima.