Ponedeljak, 03.05.2021.

18:00

Audi, BMW ili Mercedes – ko je bolji? VIDEO

Izvor: B92

Audi, BMW ili Mercedes – ko je bolji? VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

Goksi

pre 1 godinu

Da se ne lazemo vozim razna sluzbena.Audi Bmw Mercedes .Konfekcija ziva kvarovi.Do 100 hiljada da im se bukvalno vrati auto.Za sad najbolja Suber b 4×4.Ja privatno vozim A4 2004 vec 6 god i prezadovoljan.Sad sve je to kako koga zalomi ko sta voli.Po meni do 2008 kola su i valjala.Preko toga konfekcija bunar za majstore.Licno da mogu uzeo bi Micubishi Lanser Evo 9 .Raketa.

Redster ??

pre 2 godine

@Audi nije premijum klasa, tako da se ne mogu uporediti ova vozila. Pa cak i Bmw i Mercedes imaju razlicitu klijentelu
(Ivana, 04. maj 2021 19:24)
Audi je usao u premium klasu pre 25 godina i realno mnogo više jeste od Mercedesa koji lagano iz premiuma klizi u kitceraj.
Na vratima premiuma je Volvo a Mazda ima plan da udje za 10 godina.

Zok1

pre 2 godine

(Neko iz mase, 4. maj 2021 21:54) Ma naravno da je kupovina kola za kompaniju promašaj, kada sam govorio o nabavci mislio sam na leasing. Ograničenja u pogledu vrednosti vozila su identična bez obzira da li kompanija kupuje automobil ili ga uzima na leasing. Ne može leasing za automobil od 100 hiljada dolara da bude poslovni trošak. Vozio sam svojevremeno automobil koji je pripadao kompaniji (kompanija ga uzela na leasing), generalno se ne isplati. Više se isplati da vam kompanija plaća za upotrebu vaših kola u poslovne svrhe (oko 58 centi po milji). Tu onda nemate ograničenja kakav automobil vozite, ali morate da vodite evidenciju.

Vaske

pre 2 godine

Ja vam savetujem da je bmw najbolji,najlepsi i najbrzi.Mečka bas nije nesto samo je dobar stil iznutra a Audi se kvari brzo a i nije nesto.Osim bmw-ea preporucujem i jdm automobile:hondu sivik,nisana gtr-a,nisana skajlajna,miciubivsi evo lancer 2006,nisan 350z,nisan 370z,mazda rx7,subari impreza,miciubisi eklipsa i mnogi drugi braćao ;)

Iggy

pre 2 godine

@Zok1, @Neko iz mase: Ovde u Svedskoj poslovna kola se uglavnom daju onima kojima to stoji u ugovoru tj visokom menadzmentu ili nekim specijalistima. Takva auta su tzv. "korist-auta" (ako bi smo bukvalno preveli sa svedskog) tj auta koja u principu ne trebaju za posao, jel se voze na relaciji posao-kuca i uglavnom za privatne potrebe. Ne vode se putni nalozi i slicno ali se placa se porez, jel se smatra da je to extra dobit. Porez se placa prema tarifi koju drzava odredjuje. Ovim putem drzava moze da utice na izbor kola, jel beneficira ekoloska kola, tj hibride koji se pune i elektricna auta. Ovi korisnici su uglavnom musterije nemacke trojke, sigurno 90% Audija, BMWa i Mercedesa odlazi na njih. Vozila su uglavnom na trogodisnji lizing, te se vracaju i idu u prodaju privatnim licima. Cene budu relativno povoljne i smatra se da je ovo dobra kupovina ali ima tu jedna zamka: Garancije su sramotno kratke, samo dve godine, jel znaju da firme placaju troskove popravki bez pogovora. Glavnicu troskova popravki posle snose privatna lica, al to je cena koja se placa da bi se ispunio san.

Ivan

pre 2 godine

Sve u svemu Audi. Jer ovo su luksuzne limuzine.
BMW izgleda za nijansu sportskije, interfejs na tabli za vozaca MONOTON. Sto se Mecke tice, prednja maska je nista posebno, zadnje strana kao neki sportski auto, dakle od otmenosti i elegancije nista osim malo unutra, gde sve sljasti kao na vasaru.
Znaci ipak Audi, pojava masivna, cvrsta i elegantna, enterijer sveden, precizan, poslovni. Voznja sjajna, sve u svemu uboli su svaku stavku u toj klasi.

Rade, ZG

pre 2 godine

Ja sam iz Zagreba ali vozim Beogradsko Mororno Wozilo, doduše nije sedmica nego serija 6, 630d xDrive, skoro 3 godine i moram reći da mi baš žao kad stignem na cilj.
Prijatelji imaju mečku, ali s tim autom zbog onog velikog ekrana tokom vožnje morate pričati, ništa ne možete napipati, a on ne zna ni ekavicu ni ijekavicu. Morate govoriti zapadnjačke jezike, ostali ništa.
Sve tri marke su vrh, stvar je ukusa kome se što sviđa. Užitak je voziti svakog od njih.

Tipa

pre 2 godine

Igrom slucaja u firmi imam 3 sluzbena auta. Vozio sva 3. Sva 3 su Mercedes. ML, GLC i B klasa. Sva 3 kupljena nova, napucana itd. Ja se obradovao kao malo dete. Konacno da sednem u mecku, iako sam fan BMW. Samo cu reci da sam sva 3 vozio x puta u servis zbog raznih kvarova, evo zadnji put ML-a pre par dana jer se samo ugasio na autoputu. Sva 3 auta nisu presli 140.000km jos. Meni je to dovoljno da znam da se automobili ne prave kao nekad. Potrosaska industrija i sve se pravi da traje u roku, 2-4 god max. Vozio sam i BMW, 2017 4-ku, 3ku...Audija A7 3.0 kvatro 340ks i Audi mi je od nemaca ostavio najbolji utisak ( A7 ). Ali posle svega toga kada sednem u moju Hondu Akord-vidi japanac i nemac...nebo i zemlja

grubijan

pre 2 godine

jer Lexus je ipak nešto drugo...
(miki, 03. maj 2021 19:42)

Lexus je kanta kao I svi ostali automobili iz azije. To samo sirotinja vozi

Neko iz mase

pre 2 godine

@Zok1:

Kupovina kola za poslovne potrebe je promasaj. Prvo, takav auto postaje asset firme, a onda se mora da se vode knjige i sl. Drugo amortizacija na kola je visegodisnja tako da firma mora da zadrzi kola vise godina a to ponekad nije prakticno. Prodaja takvog vozila je takodje komplikovana zato sto kupci bas ne preferiraju takve automobile. Guibitak na vrednosti je takodje veci.

Sta firme rade jeste leasing opcija na kola. Dve godine, tri, cetiri, ne duze od garancije. Poenta je da je trosak za lizing generalno duplo manji od rate za kupovinu. Uklavnom ceo iznos lizinga (limit je baziran na prihodu firme) umanjuje osnovicu za porez. Automobil nije asset vec samo trosak. Nema prodaje, vraca se dileru po isteku ugovora.

Firme retko daju svoja vozila zaposlenima. Ako je ugovoreno da zaposleni ima firmin automobil onda firma renta vozilo. Ne lease, nego rent-a-car. Na duge staze normalno. Tako da automobil pripada samo ren-a-car firmi i nema komplikacija sa porezom i slicno. Moze da se vrati u svakom trenutku.

Ovo je severno americki model.

Straight Outta München

pre 2 godine

Gledam danas na dnevniku snimak kako je guzva na naplatnim rampama kod Cacka...Kakvi krsevi su prodefilovalo za tih 30 sec. Najbolji auto bio Pasat star 7-8 godina

Filip

pre 2 godine

Kakva smejurija od komentara.

Da je sa pomenutom trojkom testiran i leksus, pisali bi kako je ford najbolji. O isuse.
Voze automobile od 2/3 hiljade eura sa 700k nemačkih puteva, a pišu o luksuznim koji je bolju i zbog čega.

Guliver

pre 2 godine

@Spiclov:

Jednom prilikom dok je moj auto bio u servisu razgledao sam polovna kola na lotu. Pridje diler i ja ga upitam za jedan Lexus ES350, cena dobra, zanimala me kilometraza. 6 godina start auto malo manje od 33,000 km. To me bas zagolicalo. Sledece, kako je diler predstavio kola, je da su Toyotini delovi veoma jeftini. Pitam ga kakve to veze ima sa Lexusom. On me onako cudno pogleda, pa rece - ovo je Toyota Camry u luksunznom odelu. Sve na ovim kolima dolazi sa Toyote, osim nekih boljih delova enterijera.

Posle sam malo istrazivao po netu i stvarno, diler nije lagao.

A to sto se auto ponasa malo drugacije na putu, to je do podesavanja vesanja, tvrdjih ili meksih opruga, debljine balans stangle, i sl. Ulozi kintu i zamasti ruke. I bazna Toyota ce da bude ista takva.

Zaludjivanje derivatima je upravo to, zaludjivanje. Dok je ovaca bice i sisanja.

Zok1

pre 2 godine

(Iggy, 4. maj 2021 11:31) Odličan komentar, ali neki ljudi neće razumeti to o kupovini kola za menadžere. U Americi (i Kanadi) postoji limit cene automobila koji se smatra poslovnim troškom, mislim da je oko $50,000. Ne možeš da kupiš automobil od $100,000 i kažeš da je to poslovni trošak. Isto tako, onaj ko vozi poslovni automobil plaća porez na ličnu upotrebu automobila, to se tretira kao da je dobio pare. Neće ti dozvoliti da otpišeš na poslovnu upotrebu više od 40%. Nema veze da li imaš i svoj lični automobil koji voziš. Ne znam kakva je situacija u Evropi, ali ne bih se iznenadio da je slična. Pouzdanost je bitan faktor radi jedne druge stvari, a to je utrošak vremena. Bolji saloni automobila (dealerships, oni i servisiraju automobile) će poslati nekoga da vam doveze automobil koji ćete voziti i odveze vaš na popravku. Opet ćete izgubiti najmanje sat vremena na te gluposti. O odlasku na servis da ne govorim. To izgubljeno vreme vam niko neće platiti.

iq85

pre 2 godine

Iz mnogo razloga Mercedes pa onda svi ostali, a kad smo kod Lexusa, pa nije bolji, samo ga niko nikad nije video ni na slici, al čuli ljudi...

Korona

pre 2 godine

Jos da dodam. Klinac od 19 godina eadi kod mene. Naravno klinacki napaljeno kupi 325 bmw. Nekih 70.000 milja. Kaze bro sta mislis? Kako izgleda? Reko super. A mnogo mi ga zao. Pa gde brate BMW i Mecke i Audi da kupujes polovne. Za 4,5 meseci 2 puta problem imao. Ali auto izgleda kao bombona. AWD. Kao nov. i naravno da se klinci prime na tako nesto.

ime

pre 2 godine

Iskreno prosla s klasa je bila iznad ova dva auta, a ova nova tek nema sta tu da trazi. Kao sto je e klasa za audi a6 i bmw 5 nedostizna. Ranije se ta razlika nije toliko videla, ali nekako poslednjih par godina mercedes je posto jos vise dominantan, najvise sto sw tice enterijera. Bmw i audi u nizim klasama su plastikaneri bukvalno

DM primarijus

pre 2 godine

(Korona, 4. maj 2021 12:22)
Moram da ti priznam izuzetnu maštovitost uz jaku volju da se provede vrijeme pisajući to preko tastature.Pokušaj pisati scenarije za sapunice..Inače što se tiče ovih automobila,stvar je jasna.Napuni račun,obrati se ljudima šta hoćeš i dođi po novo vozilo.Sve ostalo je stvar ukusa o kojima se ne raspravlja.

Korona

pre 2 godine

Lika na poslu ima 2019 BMW X5 M. Napucan, mocan, stavio neke mnogo jake felne, cuje se ludilo... doso jedan dan kaze crko mu auto. Kko bre crko ne razumem. Kaze bio na auto putu stasnuo gas i samo crko. Komsinica blizu mene(nafurana srpskonja) vozila X5 onaj šestak. Milion problema. Uzas od auta. Drugar kupio 2010 M5 V10. Posle 2 nedelje na servis. Par hiljada dolara popravke. Ali da izgleda mocno izgleda. Ali BMW je kanta. Nista bolji nije ni Mercedes. Iskreno mislim da tu Audi najbolje stoji. Najmanje se kvari. Zato je Lexus tata. Krenete na put i nema da vas ostavi. A vi se pacenici lozite na Njemacku trojku

Iggy

pre 2 godine

Mnogi ovde pominju Lexus. Da se razumemo, Nemci ugradjuju najnoviju tehnologiju u ovakva vozila, i to prati sve prednosti i nedostatke ovog pristupa: osecaj u koji je fenomenalan ali i decje bolesti koje prate u principu neisprobanu tehnologiju. Njihova ciljna grupa su firme koje uzimaju ovakva vozila za svoj menadzment. Po pravilu oni imaju najkracu garanciju a ti isti menadzeri ne placaju popravke iz svog dzepa nego firme. Onda obicno ide zamena vozila na tri godine, pa se ovakvi dosta dobri polovnjaci prodaju "fizickim licima". Nazalost mnoga ta "fizicka lica" saceka neki veci kvar iza coska. Morate da znate da su u Srbiji, ma kako to zvucalo popravke dosta povoljnije nego na zapadu. U Srbiji odnos cena rezervnih delova i rada je 70:30 a na zapadu upravo obrnuto.
Upravo zato je pouzdanost jedan od vaznijih parametara kupaca na zapadu a tu onda nastupaju Japanci, koji u vozila ne ugradjuju mozda sve najnovije tehnologije, ali ono sto ugrade je isprobano i dosta kvalitetno. Lexus zauzima redovno vrh lista pouzdanosti, a to je parametar koji ja recimo dosta cenim. Vrlo verovatno da Lexus vozila nemaju sta da traze u uporednom testu sa Nemcima, ali ako u totlanoj racunici imamo Lexus koji od troskova ima samo zamenu ulja, paknova i guma, a Nemac otkine sa vecim kvarom jednom u godinu-dve onda je ovo mozda i presudni parametar za obicne ljude koji kupuju automobil. Lexus vozila su udobna, pruzaju opustenu voznju, meni licno pomalo zastarela al svako ima svoj izbor.

dubrovnik

pre 2 godine

bez gledanja i čitanja - Marcedes. i Tito ga je najviše volio.
idemo redom:
1. 1885 - mali 2,7 metara dug i 2 konja jak patentwagen, prva kola
2. 1925 - 680 i 710 SSK, preletio sam 40 godina ali ovo je bio pojam performansi i kvalitete do rata
3. 1930 - 500 i 540 K, sigurno top 5 svih vremena, ljepota na najjače
4. 1955 - 300SLR uhlenhaut coupe a ako nema može i 300SL. dovraga dajte barem 300 SC
5. 1963 - 600 grosser, definicija luksuza za sva vremena, maršalov omiljeni model
6. 1998 - CLK GTR onaj što je letio u LaMansu
7. 2003 - SLR Mclaren, ako imate para požurite još su po 200-300 hiljada
a ja štedim za 124 kupe, po mogućnosti da je 300 i to manualac sa prvom dole lijevo, na minimumu su trenutno koštaju od 5-25, zavisi naravno od stanja.

dd

pre 2 godine

Audi je sa A8 i A7 postao veoma jak i ozbiljan igrac,i pre je bio odlican premium ali je sada za jos veci stepenik vise u odnosu na pre.

moj izbor bi bio A8 od ponudjenih...naravno nikada ga necu voziti.zna se za koga se prave ovakvi automobili.

A8 ima najlepsi enterijer sve je savrseno,a to je kod mene najbitnija stavka.kada sednes u auto i sve bude bas onako kako si zamisljao,to je to.

Boban

pre 2 godine

Imam saradnju sa Nemačkom firmom koja učestvuje u proizvodnji mnogih brendova automobila i japanskih i nemačkih. Po njma je najpouzdaniji audi jer ima najveći stepen detaljne kontrole,npr svaki 10 ti dok mb ili bmw kontrolišu svaki 1000 ti da bi smanjili troškove.
Sve ostalo je stvar ukusa.

n6

pre 2 godine

od ovih tri verovatno bih uzeo BMW-a ali svakako da nema greške ni kod ova dva. u pitanju je samo ko voli više koji brend i ništa vise. sve je ovo premijum i sve je ful fulova tako da...

Pravedni

pre 2 godine

Audi je izbacio najnoviju generaciju i najnapredniji autonomni sistem. Audi vec godinama zahvaljujuci strucnjacima iz Porche dizajn centra ima najbolju zavrsnu obradu , a zahvaljujuci strucnjacima iz Bentlija najbolju kozu i najbolju preciznost u obradi prosivanja koze. E sad, to sto neki umisljaju da je serija 7 mali Rolls Royce, je smesno

Zok1

pre 2 godine

Danas vozi Stilo karavan, mislim da i dalje nije seo u Leksusa, a ni provozao S klasu, ali sam ubedjen da komentariše na ovom portalu.
(Reziel, 3. maj 2021 21:31)
Ne mislim da je bilo ko ko ovde komentariše vozio sva tri automobila. Za takve stvari i postoje testovi. Ja sam imao prilike da se vozim u Maseratiju sa ferarijevim motorom i kabinom koju je dizajnirao Ermenegildo Zegna, ni S klasa ni Audi 8 ne mogu da privire. Govorim o serijskim modelima, jer je i Maserati bio serijski. U BMW 7 nisam ulazio, ali sam vozio i 3 i 5, sanjao sam kao dete da vozim BMW. (Kao i obično, kada se snovi ispune, ne izgleda sve kao u snovima.) Sticajem okolnosti, u garaži zgrade u kojoj živim bar 80% automobila spada u luksuzne brendove, uključujući i nekoliko onih koji se nazivaju "exotic cars". Svakodnevno na parkingu viđam courtesy cars (dobiješ ih kada ostaviš kola na servisu) sa oznakama 3 nemačka brenda. Možda sam 1-2 puta video Lexus courtesy car. U Americi jako malo ljudi kupuje kola za gotovinu (oni pametni!), a ostali ih otplaćuju ceo život, otplatiš jedna i odmah kupiš druga. Kada se cena automobila razvuče na 60-96 rata, onda to nisu neki iznosi koji su nedostupni ljudima sa pristojnim primanjima.

Spiclov

pre 2 godine

Realno su oba derviati Toyote, odnosno Nissana. Dokle god delovi sa modela bazih marki pasuju na luksuzne verzije, to samo derivati i nista vise. Kao i Accura i Genesis, na primer.

Evo stizu minusi od Srbadije koja zna sve o Leksusu i Infinitiju sa kojima imaju iskustva maltene kao sa Jugom.
(Guliver, 03. maj 2021 21:43)

Posedujem Lexus SUV i Toyota SUV. Razlika nebo i zemlja u korist Lexusa. Materijali, zavrsna obrada, osecaj luksuza, udobnost, sve je na strani Lexusa. Reci da se delovi iz Toyote ugradjuju u Lexus je nepoznavanje materije i govori mi da nisi vozio ni jedno ni drugo. Lexus transmisija je bolja i preciznija. Ogibljenja mnogo kvalitetnija pa je voznja sto bi rekli Srbi, ko po sinama. Motor tisi, agilniji, ubrzanje mnogo bolje. Kocnice kvalitetnije, veci kaliperi. Kabina tisa od Toyote. Potrosnja slicna. Lexus utegnutiji, opreme na pretek, sve radi savrseno. Kod Lexusa je osecaj kao nekada kod Mercedesa. Kad sednes da ga vozis, imas osecaj da te nikada ni u kakvoj prilici nece ostaviti na putu. Tenk i ladja u isto vreme.

Кинг Џорџ трећи

pre 2 godine

S klasa.

Ostali su za dlaku ispod zato što je njima reper S klasa.
Nisam probao doduše ali pošto sam vlasnik X5 i MB GLC, iako su različite klase, GLC je bolji meni lično. Mogu da zamislim kako je na tom nivou gde su gore navedeni modeli.

Audi je ozbiljan takođe ali ček da vidimo novi model za koju godinu...

grobar

pre 2 godine

Mecka se razlikuje nekih pola generacije u odnosu na ova dva. Kada je izasao aktuelni A8, a i serija 7 tada je S klasa bila vec 2, 2 i po godina na trzistu, sada je ona izasla kao ganc nova, a ovi su tu vec par godina i ona je kao tehnoloski i po ostaloj sminki iznad, a tada kada je A8 tek izasao kod istog ovog novinara je bio iznad. Ova auta su perverzija, biraju se na osnovu ukusa izmedju sebe i sta god se izabere nece se pogresiti.

batica

pre 2 godine

@Reziel
Pogodio si u centar.Iako se tvoja priča tiče automobila ona opisuje kako se većina ljudi odnosi prema znanju nekog drugog.Previše puta sam doživeo da mi ljudi jednostavno ne veruju kada im pričam nešto iz svoje struke (kojom se bavim preko 25 godina) jer su tako pročitali na netu ili su čuli na slavi od pouzdanog čoveka.Kad smo kod ovih automobila,prednost ipak dajem S klasi iako nisam ljubitelj MB-a.Pošto je nova mislim da nema neke dileme.E da,ona fora sa pomeranjem retrovizora mi je vrhunska.

Coyot

pre 2 godine

Nije realno poredjenje, Bmw je ovde najranije izasao, dok je Meecedes izasao juce. Ko izbaci poslednji taj je najsavremeniji, u ovom slucaju Mercedes. Nmg da verujem da strucnjaci to ne uzmu u obzir.

Bruder

pre 2 godine

Pre bih kupio izvornu marku ,nego neke podbrendove iz iste kuce ,nema logike. Toyota je odlicna ,ali napraviti od istih delova zasebnu marku meni nije logicno ,ali sta je tu je . Na primer Seat je ono neka klasa ,ali da bi usli u neku visu klasu oni izmisle nov naziv i uzmu sve od Seat i prepakuju kao sada je to zasebna marka ,Cupra ...znaci nebuloza ,svi delovi od Seat. Ili Ferrari i Masserati ,znaci isti motori i delovi,samo drugaciji natpis . I za podbrendove placas skuplje delove ,a isti se ugradjuju u nize klase ....porez na snobove ,samo da su drugaciji. Ali kad imas ,onda i mozes sebi da dozvolis da te mlate po dzepu...

PowerRanger

pre 2 godine

e moji tojotashi, leksusaneri...a nikada niste seli za volan nekog nemackog premijum brenda da vidite sta je pravi kvalitet...nemacka trojka i dodao bih volvo, su vrhunac svetske automobilske industrije. Tojota je cist prosek, a sto se dizajna tice je cak ispod proseka. Vozio sam se u novom leksusu nedavno, neudoban, skucen prostor, a tako dosadno i nemastovito dizajnirana unutrasnjost...audi je 1998 pravio bolji enterijer

GagaBG

pre 2 godine

Maločas gledam jedan od tih novih sa nekakvim izuvijanim led trakama umesto zadnjih svetala i mislim se kakva kičerica, pravljeno za najprimitivnije seljačine, valjda da se dopadnu američkim rednecima koji ionako kupuju samo američka govna.

Reziel

pre 2 godine

Pre korone u srećno vreme, pre četiri pet godina, na svadbi mog rodjaka su se mladenci vozili u tada novoj S klasi. Nagledali smo se tog Mercedesa, pa za stolom čovek od nekih pedesetak leta povede priču o tome kako je "mečka mečka". U tom trenutku moj šurak, iz malog mesta izmedju Beograda i Novog Sada, inače vatreni vozač Fiata Marea, kaže sledeće -

Ma Lexus to jede za ručak.

Danas vozi Stilo karavan, mislim da i dalje nije seo u Leksusa, a ni provozao S klasu, ali sam ubedjen da komentariše na ovom portalu.

Gagi

pre 2 godine

Mercedes, ali ne osećam se dovoljno staro da bih mogao da zamislim sebe u njemu, a ni ova dva. Ipak nešto kraće i okretnije po gradu i krivinama...

3210

pre 2 godine

Prosto da prostije ne može biti svi su dobri ali redosled je jasan.

Mercedes
BMW
Audi

svaki drugi redosled je samo percepcija fanova jednog od tri brenda.

Zok1

pre 2 godine

Ako se u celu priču uključi i pouzdanost, onda je Lexus isped sva tri brenda. Ako pričamo o luksuzu, pa nam Lexus nije dovoljno luksuzan (mada spada u tu kategoriju), onda postoji grupa automobila koja je ispred ove nemačke trojke: Rolls-Royce, Bentley, Aston Martin (imaju SUV sa 4 vrata)... Na kraju krajeva, Maserati koji je opremio Zegna je u odnosu na svaki Mercedes (uključujući i Maybach), kao kada upoređujete odelo italijanskih dizajnera (Zegna, Armani...) i ono koje je pravio Hugo Boss.

Dejan

pre 2 godine

Jedini koji mi se ikada dopadao je Audi TT prve generacije. Tim autom je Audi iskočio iz klase u kojoj je do tada stabilno bio i koji su vozili i oni koji su mogli da kupe Mercedes ili drugi skuplji. TT je bio auto za prestiž i dušu. Dizajn daleko ispred svog vremena, nije slučajno kopiran do danas, pre svih od samog Audija, ali i ostalih. Još je samo Pežo 206CC bio takav dizajnerski iskorak i praktično obeležio sve Pežoove kasnije modele.

Uostalom, to su jedina dva modela koje ljudi i danas voze, ali ne zato što ne mogu da priušte novije i bolje. To su autentična umetnička dela primenjene umetnosti i industrijskog dizajna. U svoje vreme su oba predstavljala veliki dizajnerski rizik, ali se ta hrabrost i Pežou i Audiju neviđeno isplatila. I dan danas su mnogim ljubiteljima automobila baš ti modeli asocijacija tih brendova.

Guliver

pre 2 godine

Lexus, Infiniti.

Realno.
(ime, 3. maj 2021 19:57)

Realno su oba derviati Toyote, odnosno Nissana. Dokle god delovi sa modela bazih marki pasuju na luksuzne verzije, to samo derivati i nista vise. Kao i Accura i Genesis, na primer.

Evo stizu minusi od Srbadije koja zna sve o Leksusu i Infinitiju sa kojima imaju iskustva maltene kao sa Jugom.

Ivan

pre 2 godine

Ko može da priušti bilo koji od ova tri, svaka mu čast. Šta drugo tu ima da se kaže, ni sa jednim se ne može pogrešiti. S klasa, posebno sada kao "najsvežija" vodi kolo, ali dva ostala ne zaostaju tu nešto mnogo. Ako zaista ima ovakve brutalne uštede za novog kao što spominje Matt kod njih i drugde u svetu u akcijama, i ja bih uzeo BMW bez razmišljanja.

pa gle

pre 2 godine

Sve 3 marke su bili nekad automobili, sad su plastična govna kao i većina ostalih automobila. Činjenica je da je kod oba zastupljena drugačija filozofija, ali su izvikani, kvalitet je isti, oba su kvarljiva i neviđeno skupa za ono što pružaju. A to sto pružaju, sigurno nije ništa drastično više od ostalih iz odgovarajućih klasa, a kudikamo skuplje.
To je jedostavno mentalitet u pitanju, mis mi vrh, top, ostali su balega. Sistem poslovanja je isti kao i američka politika, sila Boga ne pita. 75% prihoda Nemačke je od auto industrije i forsiraju godinama nemački kvalitet, koji sada više veze nema sa onim nekad, jednostavno je proizvodnja globalizovana i više ne znaš ni odakle ti je auto, samo gde je sklopljen. Radim u Nemačkoj, u auto branši i znam odakle su komponente (80% Kina, autoekektronika).
Jedino Japance još uvažavam za kvalitet i trajnost, sve ostalo je bižuterija, traje od danas do sutra.
Napredak auto industrije onakvim koracima, kakvi su nekad bili je jednostavno nezamisliv, nema više šta da se izmisli u već postojećem konceptu. Jedino fundamentalna promena, ali ona za sobom vuče i ostalo, a to je već domen politike, ekonomije i nema veze sa automobilizmom, pa zato i ide kako ide.
Stari BMW i Mercedes za svaki respekt, ovo novo... igračke za bogate. Takav im i rok trajanja.
I nije to samo kod njih, nažalost

pazarac

pre 2 godine

Tako kada se na poslu potegne tema nemačke pardon njemačke trojke ja uvek bacim kosku tipa; Bmw voze hrvati znog šahovnice na haubi, Mercedes muslimani zbog zvezde, a Audi srbi zbog četiri C na grilu. Onda zeme polude i kreće žurka.
(KUD Idijot, 3. maj 2021 18:09)

Ti si kralj nikad nisam cuo nekog da se toga setio!

SRBIN

pre 2 godine

Lexus!!!
(Dejan Rakočević, 03. maj 2021 19:06)

Kad se spomene sveto ime LEXUS, ustane se i tri puta prekrsti, ili se pokloni....?????????...

Sun ce

pre 2 godine

Mercedes ima najnoviju tehnologiju, a Audi ne kaska mnogo za njim... BMW i Audi su predstavili pojačane verzije svojih najvećih modela, dok za Mercedes ne znam da li postoji AMG verzija najnovije S klase. Koliko sam primetio BMW je i elektrifikovan i zbog toga ima manji gepek. Tako da ne znam koliko je umesno porediti ovakva tri modela?

KUD Idijot

pre 2 godine

Tako kada se na poslu potegne tema nemačke pardon njemačke trojke ja uvek bacim kosku tipa; Bmw voze hrvati znog šahovnice na haubi, Mercedes muslimani zbog zvezde, a Audi srbi zbog četiri C na grilu. Onda zeme polude i kreće žurka.

armadajj

pre 2 godine

I logično da je BMW najjeftiniji jer nikada nije bio premijum brend. Mečka je jedina koja se izdvaja i uvek se izdvajala. Kad je napravljen Maybach Audi i BmW nisu znali sta je limuzina

KUD Idijot

pre 2 godine

Tako kada se na poslu potegne tema nemačke pardon njemačke trojke ja uvek bacim kosku tipa; Bmw voze hrvati znog šahovnice na haubi, Mercedes muslimani zbog zvezde, a Audi srbi zbog četiri C na grilu. Onda zeme polude i kreće žurka.

pazarac

pre 2 godine

Tako kada se na poslu potegne tema nemačke pardon njemačke trojke ja uvek bacim kosku tipa; Bmw voze hrvati znog šahovnice na haubi, Mercedes muslimani zbog zvezde, a Audi srbi zbog četiri C na grilu. Onda zeme polude i kreće žurka.
(KUD Idijot, 3. maj 2021 18:09)

Ti si kralj nikad nisam cuo nekog da se toga setio!

Reziel

pre 2 godine

Pre korone u srećno vreme, pre četiri pet godina, na svadbi mog rodjaka su se mladenci vozili u tada novoj S klasi. Nagledali smo se tog Mercedesa, pa za stolom čovek od nekih pedesetak leta povede priču o tome kako je "mečka mečka". U tom trenutku moj šurak, iz malog mesta izmedju Beograda i Novog Sada, inače vatreni vozač Fiata Marea, kaže sledeće -

Ma Lexus to jede za ručak.

Danas vozi Stilo karavan, mislim da i dalje nije seo u Leksusa, a ni provozao S klasu, ali sam ubedjen da komentariše na ovom portalu.

pa gle

pre 2 godine

Sve 3 marke su bili nekad automobili, sad su plastična govna kao i većina ostalih automobila. Činjenica je da je kod oba zastupljena drugačija filozofija, ali su izvikani, kvalitet je isti, oba su kvarljiva i neviđeno skupa za ono što pružaju. A to sto pružaju, sigurno nije ništa drastično više od ostalih iz odgovarajućih klasa, a kudikamo skuplje.
To je jedostavno mentalitet u pitanju, mis mi vrh, top, ostali su balega. Sistem poslovanja je isti kao i američka politika, sila Boga ne pita. 75% prihoda Nemačke je od auto industrije i forsiraju godinama nemački kvalitet, koji sada više veze nema sa onim nekad, jednostavno je proizvodnja globalizovana i više ne znaš ni odakle ti je auto, samo gde je sklopljen. Radim u Nemačkoj, u auto branši i znam odakle su komponente (80% Kina, autoekektronika).
Jedino Japance još uvažavam za kvalitet i trajnost, sve ostalo je bižuterija, traje od danas do sutra.
Napredak auto industrije onakvim koracima, kakvi su nekad bili je jednostavno nezamisliv, nema više šta da se izmisli u već postojećem konceptu. Jedino fundamentalna promena, ali ona za sobom vuče i ostalo, a to je već domen politike, ekonomije i nema veze sa automobilizmom, pa zato i ide kako ide.
Stari BMW i Mercedes za svaki respekt, ovo novo... igračke za bogate. Takav im i rok trajanja.
I nije to samo kod njih, nažalost

Coyot

pre 2 godine

Nije realno poredjenje, Bmw je ovde najranije izasao, dok je Meecedes izasao juce. Ko izbaci poslednji taj je najsavremeniji, u ovom slucaju Mercedes. Nmg da verujem da strucnjaci to ne uzmu u obzir.

PowerRanger

pre 2 godine

e moji tojotashi, leksusaneri...a nikada niste seli za volan nekog nemackog premijum brenda da vidite sta je pravi kvalitet...nemacka trojka i dodao bih volvo, su vrhunac svetske automobilske industrije. Tojota je cist prosek, a sto se dizajna tice je cak ispod proseka. Vozio sam se u novom leksusu nedavno, neudoban, skucen prostor, a tako dosadno i nemastovito dizajnirana unutrasnjost...audi je 1998 pravio bolji enterijer

Guliver

pre 2 godine

Lexus, Infiniti.

Realno.
(ime, 3. maj 2021 19:57)

Realno su oba derviati Toyote, odnosno Nissana. Dokle god delovi sa modela bazih marki pasuju na luksuzne verzije, to samo derivati i nista vise. Kao i Accura i Genesis, na primer.

Evo stizu minusi od Srbadije koja zna sve o Leksusu i Infinitiju sa kojima imaju iskustva maltene kao sa Jugom.

Ivan

pre 2 godine

Ko može da priušti bilo koji od ova tri, svaka mu čast. Šta drugo tu ima da se kaže, ni sa jednim se ne može pogrešiti. S klasa, posebno sada kao "najsvežija" vodi kolo, ali dva ostala ne zaostaju tu nešto mnogo. Ako zaista ima ovakve brutalne uštede za novog kao što spominje Matt kod njih i drugde u svetu u akcijama, i ja bih uzeo BMW bez razmišljanja.

3210

pre 2 godine

Prosto da prostije ne može biti svi su dobri ali redosled je jasan.

Mercedes
BMW
Audi

svaki drugi redosled je samo percepcija fanova jednog od tri brenda.

Iggy

pre 2 godine

Mnogi ovde pominju Lexus. Da se razumemo, Nemci ugradjuju najnoviju tehnologiju u ovakva vozila, i to prati sve prednosti i nedostatke ovog pristupa: osecaj u koji je fenomenalan ali i decje bolesti koje prate u principu neisprobanu tehnologiju. Njihova ciljna grupa su firme koje uzimaju ovakva vozila za svoj menadzment. Po pravilu oni imaju najkracu garanciju a ti isti menadzeri ne placaju popravke iz svog dzepa nego firme. Onda obicno ide zamena vozila na tri godine, pa se ovakvi dosta dobri polovnjaci prodaju "fizickim licima". Nazalost mnoga ta "fizicka lica" saceka neki veci kvar iza coska. Morate da znate da su u Srbiji, ma kako to zvucalo popravke dosta povoljnije nego na zapadu. U Srbiji odnos cena rezervnih delova i rada je 70:30 a na zapadu upravo obrnuto.
Upravo zato je pouzdanost jedan od vaznijih parametara kupaca na zapadu a tu onda nastupaju Japanci, koji u vozila ne ugradjuju mozda sve najnovije tehnologije, ali ono sto ugrade je isprobano i dosta kvalitetno. Lexus zauzima redovno vrh lista pouzdanosti, a to je parametar koji ja recimo dosta cenim. Vrlo verovatno da Lexus vozila nemaju sta da traze u uporednom testu sa Nemcima, ali ako u totlanoj racunici imamo Lexus koji od troskova ima samo zamenu ulja, paknova i guma, a Nemac otkine sa vecim kvarom jednom u godinu-dve onda je ovo mozda i presudni parametar za obicne ljude koji kupuju automobil. Lexus vozila su udobna, pruzaju opustenu voznju, meni licno pomalo zastarela al svako ima svoj izbor.

armadajj

pre 2 godine

I logično da je BMW najjeftiniji jer nikada nije bio premijum brend. Mečka je jedina koja se izdvaja i uvek se izdvajala. Kad je napravljen Maybach Audi i BmW nisu znali sta je limuzina

n6

pre 2 godine

od ovih tri verovatno bih uzeo BMW-a ali svakako da nema greške ni kod ova dva. u pitanju je samo ko voli više koji brend i ništa vise. sve je ovo premijum i sve je ful fulova tako da...

Korona

pre 2 godine

Lika na poslu ima 2019 BMW X5 M. Napucan, mocan, stavio neke mnogo jake felne, cuje se ludilo... doso jedan dan kaze crko mu auto. Kko bre crko ne razumem. Kaze bio na auto putu stasnuo gas i samo crko. Komsinica blizu mene(nafurana srpskonja) vozila X5 onaj šestak. Milion problema. Uzas od auta. Drugar kupio 2010 M5 V10. Posle 2 nedelje na servis. Par hiljada dolara popravke. Ali da izgleda mocno izgleda. Ali BMW je kanta. Nista bolji nije ni Mercedes. Iskreno mislim da tu Audi najbolje stoji. Najmanje se kvari. Zato je Lexus tata. Krenete na put i nema da vas ostavi. A vi se pacenici lozite na Njemacku trojku

Spiclov

pre 2 godine

Realno su oba derviati Toyote, odnosno Nissana. Dokle god delovi sa modela bazih marki pasuju na luksuzne verzije, to samo derivati i nista vise. Kao i Accura i Genesis, na primer.

Evo stizu minusi od Srbadije koja zna sve o Leksusu i Infinitiju sa kojima imaju iskustva maltene kao sa Jugom.
(Guliver, 03. maj 2021 21:43)

Posedujem Lexus SUV i Toyota SUV. Razlika nebo i zemlja u korist Lexusa. Materijali, zavrsna obrada, osecaj luksuza, udobnost, sve je na strani Lexusa. Reci da se delovi iz Toyote ugradjuju u Lexus je nepoznavanje materije i govori mi da nisi vozio ni jedno ni drugo. Lexus transmisija je bolja i preciznija. Ogibljenja mnogo kvalitetnija pa je voznja sto bi rekli Srbi, ko po sinama. Motor tisi, agilniji, ubrzanje mnogo bolje. Kocnice kvalitetnije, veci kaliperi. Kabina tisa od Toyote. Potrosnja slicna. Lexus utegnutiji, opreme na pretek, sve radi savrseno. Kod Lexusa je osecaj kao nekada kod Mercedesa. Kad sednes da ga vozis, imas osecaj da te nikada ni u kakvoj prilici nece ostaviti na putu. Tenk i ladja u isto vreme.

Rade, ZG

pre 2 godine

Ja sam iz Zagreba ali vozim Beogradsko Mororno Wozilo, doduše nije sedmica nego serija 6, 630d xDrive, skoro 3 godine i moram reći da mi baš žao kad stignem na cilj.
Prijatelji imaju mečku, ali s tim autom zbog onog velikog ekrana tokom vožnje morate pričati, ništa ne možete napipati, a on ne zna ni ekavicu ni ijekavicu. Morate govoriti zapadnjačke jezike, ostali ništa.
Sve tri marke su vrh, stvar je ukusa kome se što sviđa. Užitak je voziti svakog od njih.

grobar

pre 2 godine

Mecka se razlikuje nekih pola generacije u odnosu na ova dva. Kada je izasao aktuelni A8, a i serija 7 tada je S klasa bila vec 2, 2 i po godina na trzistu, sada je ona izasla kao ganc nova, a ovi su tu vec par godina i ona je kao tehnoloski i po ostaloj sminki iznad, a tada kada je A8 tek izasao kod istog ovog novinara je bio iznad. Ova auta su perverzija, biraju se na osnovu ukusa izmedju sebe i sta god se izabere nece se pogresiti.

Sun ce

pre 2 godine

Mercedes ima najnoviju tehnologiju, a Audi ne kaska mnogo za njim... BMW i Audi su predstavili pojačane verzije svojih najvećih modela, dok za Mercedes ne znam da li postoji AMG verzija najnovije S klase. Koliko sam primetio BMW je i elektrifikovan i zbog toga ima manji gepek. Tako da ne znam koliko je umesno porediti ovakva tri modela?

batica

pre 2 godine

@Reziel
Pogodio si u centar.Iako se tvoja priča tiče automobila ona opisuje kako se većina ljudi odnosi prema znanju nekog drugog.Previše puta sam doživeo da mi ljudi jednostavno ne veruju kada im pričam nešto iz svoje struke (kojom se bavim preko 25 godina) jer su tako pročitali na netu ili su čuli na slavi od pouzdanog čoveka.Kad smo kod ovih automobila,prednost ipak dajem S klasi iako nisam ljubitelj MB-a.Pošto je nova mislim da nema neke dileme.E da,ona fora sa pomeranjem retrovizora mi je vrhunska.

Zok1

pre 2 godine

Danas vozi Stilo karavan, mislim da i dalje nije seo u Leksusa, a ni provozao S klasu, ali sam ubedjen da komentariše na ovom portalu.
(Reziel, 3. maj 2021 21:31)
Ne mislim da je bilo ko ko ovde komentariše vozio sva tri automobila. Za takve stvari i postoje testovi. Ja sam imao prilike da se vozim u Maseratiju sa ferarijevim motorom i kabinom koju je dizajnirao Ermenegildo Zegna, ni S klasa ni Audi 8 ne mogu da privire. Govorim o serijskim modelima, jer je i Maserati bio serijski. U BMW 7 nisam ulazio, ali sam vozio i 3 i 5, sanjao sam kao dete da vozim BMW. (Kao i obično, kada se snovi ispune, ne izgleda sve kao u snovima.) Sticajem okolnosti, u garaži zgrade u kojoj živim bar 80% automobila spada u luksuzne brendove, uključujući i nekoliko onih koji se nazivaju "exotic cars". Svakodnevno na parkingu viđam courtesy cars (dobiješ ih kada ostaviš kola na servisu) sa oznakama 3 nemačka brenda. Možda sam 1-2 puta video Lexus courtesy car. U Americi jako malo ljudi kupuje kola za gotovinu (oni pametni!), a ostali ih otplaćuju ceo život, otplatiš jedna i odmah kupiš druga. Kada se cena automobila razvuče na 60-96 rata, onda to nisu neki iznosi koji su nedostupni ljudima sa pristojnim primanjima.

SRBIN

pre 2 godine

Lexus!!!
(Dejan Rakočević, 03. maj 2021 19:06)

Kad se spomene sveto ime LEXUS, ustane se i tri puta prekrsti, ili se pokloni....?????????...

Zok1

pre 2 godine

Ako se u celu priču uključi i pouzdanost, onda je Lexus isped sva tri brenda. Ako pričamo o luksuzu, pa nam Lexus nije dovoljno luksuzan (mada spada u tu kategoriju), onda postoji grupa automobila koja je ispred ove nemačke trojke: Rolls-Royce, Bentley, Aston Martin (imaju SUV sa 4 vrata)... Na kraju krajeva, Maserati koji je opremio Zegna je u odnosu na svaki Mercedes (uključujući i Maybach), kao kada upoređujete odelo italijanskih dizajnera (Zegna, Armani...) i ono koje je pravio Hugo Boss.

dubrovnik

pre 2 godine

bez gledanja i čitanja - Marcedes. i Tito ga je najviše volio.
idemo redom:
1. 1885 - mali 2,7 metara dug i 2 konja jak patentwagen, prva kola
2. 1925 - 680 i 710 SSK, preletio sam 40 godina ali ovo je bio pojam performansi i kvalitete do rata
3. 1930 - 500 i 540 K, sigurno top 5 svih vremena, ljepota na najjače
4. 1955 - 300SLR uhlenhaut coupe a ako nema može i 300SL. dovraga dajte barem 300 SC
5. 1963 - 600 grosser, definicija luksuza za sva vremena, maršalov omiljeni model
6. 1998 - CLK GTR onaj što je letio u LaMansu
7. 2003 - SLR Mclaren, ako imate para požurite još su po 200-300 hiljada
a ja štedim za 124 kupe, po mogućnosti da je 300 i to manualac sa prvom dole lijevo, na minimumu su trenutno koštaju od 5-25, zavisi naravno od stanja.

Gagi

pre 2 godine

Mercedes, ali ne osećam se dovoljno staro da bih mogao da zamislim sebe u njemu, a ni ova dva. Ipak nešto kraće i okretnije po gradu i krivinama...

dd

pre 2 godine

Audi je sa A8 i A7 postao veoma jak i ozbiljan igrac,i pre je bio odlican premium ali je sada za jos veci stepenik vise u odnosu na pre.

moj izbor bi bio A8 od ponudjenih...naravno nikada ga necu voziti.zna se za koga se prave ovakvi automobili.

A8 ima najlepsi enterijer sve je savrseno,a to je kod mene najbitnija stavka.kada sednes u auto i sve bude bas onako kako si zamisljao,to je to.

Boban

pre 2 godine

Imam saradnju sa Nemačkom firmom koja učestvuje u proizvodnji mnogih brendova automobila i japanskih i nemačkih. Po njma je najpouzdaniji audi jer ima najveći stepen detaljne kontrole,npr svaki 10 ti dok mb ili bmw kontrolišu svaki 1000 ti da bi smanjili troškove.
Sve ostalo je stvar ukusa.

Pravedni

pre 2 godine

Audi je izbacio najnoviju generaciju i najnapredniji autonomni sistem. Audi vec godinama zahvaljujuci strucnjacima iz Porche dizajn centra ima najbolju zavrsnu obradu , a zahvaljujuci strucnjacima iz Bentlija najbolju kozu i najbolju preciznost u obradi prosivanja koze. E sad, to sto neki umisljaju da je serija 7 mali Rolls Royce, je smesno

iq85

pre 2 godine

Iz mnogo razloga Mercedes pa onda svi ostali, a kad smo kod Lexusa, pa nije bolji, samo ga niko nikad nije video ni na slici, al čuli ljudi...

Filip

pre 2 godine

Kakva smejurija od komentara.

Da je sa pomenutom trojkom testiran i leksus, pisali bi kako je ford najbolji. O isuse.
Voze automobile od 2/3 hiljade eura sa 700k nemačkih puteva, a pišu o luksuznim koji je bolju i zbog čega.

GagaBG

pre 2 godine

Maločas gledam jedan od tih novih sa nekakvim izuvijanim led trakama umesto zadnjih svetala i mislim se kakva kičerica, pravljeno za najprimitivnije seljačine, valjda da se dopadnu američkim rednecima koji ionako kupuju samo američka govna.

Dejan

pre 2 godine

Jedini koji mi se ikada dopadao je Audi TT prve generacije. Tim autom je Audi iskočio iz klase u kojoj je do tada stabilno bio i koji su vozili i oni koji su mogli da kupe Mercedes ili drugi skuplji. TT je bio auto za prestiž i dušu. Dizajn daleko ispred svog vremena, nije slučajno kopiran do danas, pre svih od samog Audija, ali i ostalih. Još je samo Pežo 206CC bio takav dizajnerski iskorak i praktično obeležio sve Pežoove kasnije modele.

Uostalom, to su jedina dva modela koje ljudi i danas voze, ali ne zato što ne mogu da priušte novije i bolje. To su autentična umetnička dela primenjene umetnosti i industrijskog dizajna. U svoje vreme su oba predstavljala veliki dizajnerski rizik, ali se ta hrabrost i Pežou i Audiju neviđeno isplatila. I dan danas su mnogim ljubiteljima automobila baš ti modeli asocijacija tih brendova.

Tipa

pre 2 godine

Igrom slucaja u firmi imam 3 sluzbena auta. Vozio sva 3. Sva 3 su Mercedes. ML, GLC i B klasa. Sva 3 kupljena nova, napucana itd. Ja se obradovao kao malo dete. Konacno da sednem u mecku, iako sam fan BMW. Samo cu reci da sam sva 3 vozio x puta u servis zbog raznih kvarova, evo zadnji put ML-a pre par dana jer se samo ugasio na autoputu. Sva 3 auta nisu presli 140.000km jos. Meni je to dovoljno da znam da se automobili ne prave kao nekad. Potrosaska industrija i sve se pravi da traje u roku, 2-4 god max. Vozio sam i BMW, 2017 4-ku, 3ku...Audija A7 3.0 kvatro 340ks i Audi mi je od nemaca ostavio najbolji utisak ( A7 ). Ali posle svega toga kada sednem u moju Hondu Akord-vidi japanac i nemac...nebo i zemlja

DM primarijus

pre 2 godine

(Korona, 4. maj 2021 12:22)
Moram da ti priznam izuzetnu maštovitost uz jaku volju da se provede vrijeme pisajući to preko tastature.Pokušaj pisati scenarije za sapunice..Inače što se tiče ovih automobila,stvar je jasna.Napuni račun,obrati se ljudima šta hoćeš i dođi po novo vozilo.Sve ostalo je stvar ukusa o kojima se ne raspravlja.

Straight Outta München

pre 2 godine

Gledam danas na dnevniku snimak kako je guzva na naplatnim rampama kod Cacka...Kakvi krsevi su prodefilovalo za tih 30 sec. Najbolji auto bio Pasat star 7-8 godina

Кинг Џорџ трећи

pre 2 godine

S klasa.

Ostali su za dlaku ispod zato što je njima reper S klasa.
Nisam probao doduše ali pošto sam vlasnik X5 i MB GLC, iako su različite klase, GLC je bolji meni lično. Mogu da zamislim kako je na tom nivou gde su gore navedeni modeli.

Audi je ozbiljan takođe ali ček da vidimo novi model za koju godinu...

grubijan

pre 2 godine

jer Lexus je ipak nešto drugo...
(miki, 03. maj 2021 19:42)

Lexus je kanta kao I svi ostali automobili iz azije. To samo sirotinja vozi

ime

pre 2 godine

Iskreno prosla s klasa je bila iznad ova dva auta, a ova nova tek nema sta tu da trazi. Kao sto je e klasa za audi a6 i bmw 5 nedostizna. Ranije se ta razlika nije toliko videla, ali nekako poslednjih par godina mercedes je posto jos vise dominantan, najvise sto sw tice enterijera. Bmw i audi u nizim klasama su plastikaneri bukvalno

Zok1

pre 2 godine

(Iggy, 4. maj 2021 11:31) Odličan komentar, ali neki ljudi neće razumeti to o kupovini kola za menadžere. U Americi (i Kanadi) postoji limit cene automobila koji se smatra poslovnim troškom, mislim da je oko $50,000. Ne možeš da kupiš automobil od $100,000 i kažeš da je to poslovni trošak. Isto tako, onaj ko vozi poslovni automobil plaća porez na ličnu upotrebu automobila, to se tretira kao da je dobio pare. Neće ti dozvoliti da otpišeš na poslovnu upotrebu više od 40%. Nema veze da li imaš i svoj lični automobil koji voziš. Ne znam kakva je situacija u Evropi, ali ne bih se iznenadio da je slična. Pouzdanost je bitan faktor radi jedne druge stvari, a to je utrošak vremena. Bolji saloni automobila (dealerships, oni i servisiraju automobile) će poslati nekoga da vam doveze automobil koji ćete voziti i odveze vaš na popravku. Opet ćete izgubiti najmanje sat vremena na te gluposti. O odlasku na servis da ne govorim. To izgubljeno vreme vam niko neće platiti.

Korona

pre 2 godine

Jos da dodam. Klinac od 19 godina eadi kod mene. Naravno klinacki napaljeno kupi 325 bmw. Nekih 70.000 milja. Kaze bro sta mislis? Kako izgleda? Reko super. A mnogo mi ga zao. Pa gde brate BMW i Mecke i Audi da kupujes polovne. Za 4,5 meseci 2 puta problem imao. Ali auto izgleda kao bombona. AWD. Kao nov. i naravno da se klinci prime na tako nesto.

Guliver

pre 2 godine

@Spiclov:

Jednom prilikom dok je moj auto bio u servisu razgledao sam polovna kola na lotu. Pridje diler i ja ga upitam za jedan Lexus ES350, cena dobra, zanimala me kilometraza. 6 godina start auto malo manje od 33,000 km. To me bas zagolicalo. Sledece, kako je diler predstavio kola, je da su Toyotini delovi veoma jeftini. Pitam ga kakve to veze ima sa Lexusom. On me onako cudno pogleda, pa rece - ovo je Toyota Camry u luksunznom odelu. Sve na ovim kolima dolazi sa Toyote, osim nekih boljih delova enterijera.

Posle sam malo istrazivao po netu i stvarno, diler nije lagao.

A to sto se auto ponasa malo drugacije na putu, to je do podesavanja vesanja, tvrdjih ili meksih opruga, debljine balans stangle, i sl. Ulozi kintu i zamasti ruke. I bazna Toyota ce da bude ista takva.

Zaludjivanje derivatima je upravo to, zaludjivanje. Dok je ovaca bice i sisanja.

Neko iz mase

pre 2 godine

@Zok1:

Kupovina kola za poslovne potrebe je promasaj. Prvo, takav auto postaje asset firme, a onda se mora da se vode knjige i sl. Drugo amortizacija na kola je visegodisnja tako da firma mora da zadrzi kola vise godina a to ponekad nije prakticno. Prodaja takvog vozila je takodje komplikovana zato sto kupci bas ne preferiraju takve automobile. Guibitak na vrednosti je takodje veci.

Sta firme rade jeste leasing opcija na kola. Dve godine, tri, cetiri, ne duze od garancije. Poenta je da je trosak za lizing generalno duplo manji od rate za kupovinu. Uklavnom ceo iznos lizinga (limit je baziran na prihodu firme) umanjuje osnovicu za porez. Automobil nije asset vec samo trosak. Nema prodaje, vraca se dileru po isteku ugovora.

Firme retko daju svoja vozila zaposlenima. Ako je ugovoreno da zaposleni ima firmin automobil onda firma renta vozilo. Ne lease, nego rent-a-car. Na duge staze normalno. Tako da automobil pripada samo ren-a-car firmi i nema komplikacija sa porezom i slicno. Moze da se vrati u svakom trenutku.

Ovo je severno americki model.

Bruder

pre 2 godine

Pre bih kupio izvornu marku ,nego neke podbrendove iz iste kuce ,nema logike. Toyota je odlicna ,ali napraviti od istih delova zasebnu marku meni nije logicno ,ali sta je tu je . Na primer Seat je ono neka klasa ,ali da bi usli u neku visu klasu oni izmisle nov naziv i uzmu sve od Seat i prepakuju kao sada je to zasebna marka ,Cupra ...znaci nebuloza ,svi delovi od Seat. Ili Ferrari i Masserati ,znaci isti motori i delovi,samo drugaciji natpis . I za podbrendove placas skuplje delove ,a isti se ugradjuju u nize klase ....porez na snobove ,samo da su drugaciji. Ali kad imas ,onda i mozes sebi da dozvolis da te mlate po dzepu...

Redster ??

pre 2 godine

@Audi nije premijum klasa, tako da se ne mogu uporediti ova vozila. Pa cak i Bmw i Mercedes imaju razlicitu klijentelu
(Ivana, 04. maj 2021 19:24)
Audi je usao u premium klasu pre 25 godina i realno mnogo više jeste od Mercedesa koji lagano iz premiuma klizi u kitceraj.
Na vratima premiuma je Volvo a Mazda ima plan da udje za 10 godina.

Ivan

pre 2 godine

Sve u svemu Audi. Jer ovo su luksuzne limuzine.
BMW izgleda za nijansu sportskije, interfejs na tabli za vozaca MONOTON. Sto se Mecke tice, prednja maska je nista posebno, zadnje strana kao neki sportski auto, dakle od otmenosti i elegancije nista osim malo unutra, gde sve sljasti kao na vasaru.
Znaci ipak Audi, pojava masivna, cvrsta i elegantna, enterijer sveden, precizan, poslovni. Voznja sjajna, sve u svemu uboli su svaku stavku u toj klasi.

Iggy

pre 2 godine

@Zok1, @Neko iz mase: Ovde u Svedskoj poslovna kola se uglavnom daju onima kojima to stoji u ugovoru tj visokom menadzmentu ili nekim specijalistima. Takva auta su tzv. "korist-auta" (ako bi smo bukvalno preveli sa svedskog) tj auta koja u principu ne trebaju za posao, jel se voze na relaciji posao-kuca i uglavnom za privatne potrebe. Ne vode se putni nalozi i slicno ali se placa se porez, jel se smatra da je to extra dobit. Porez se placa prema tarifi koju drzava odredjuje. Ovim putem drzava moze da utice na izbor kola, jel beneficira ekoloska kola, tj hibride koji se pune i elektricna auta. Ovi korisnici su uglavnom musterije nemacke trojke, sigurno 90% Audija, BMWa i Mercedesa odlazi na njih. Vozila su uglavnom na trogodisnji lizing, te se vracaju i idu u prodaju privatnim licima. Cene budu relativno povoljne i smatra se da je ovo dobra kupovina ali ima tu jedna zamka: Garancije su sramotno kratke, samo dve godine, jel znaju da firme placaju troskove popravki bez pogovora. Glavnicu troskova popravki posle snose privatna lica, al to je cena koja se placa da bi se ispunio san.

Vaske

pre 2 godine

Ja vam savetujem da je bmw najbolji,najlepsi i najbrzi.Mečka bas nije nesto samo je dobar stil iznutra a Audi se kvari brzo a i nije nesto.Osim bmw-ea preporucujem i jdm automobile:hondu sivik,nisana gtr-a,nisana skajlajna,miciubivsi evo lancer 2006,nisan 350z,nisan 370z,mazda rx7,subari impreza,miciubisi eklipsa i mnogi drugi braćao ;)

Zok1

pre 2 godine

(Neko iz mase, 4. maj 2021 21:54) Ma naravno da je kupovina kola za kompaniju promašaj, kada sam govorio o nabavci mislio sam na leasing. Ograničenja u pogledu vrednosti vozila su identična bez obzira da li kompanija kupuje automobil ili ga uzima na leasing. Ne može leasing za automobil od 100 hiljada dolara da bude poslovni trošak. Vozio sam svojevremeno automobil koji je pripadao kompaniji (kompanija ga uzela na leasing), generalno se ne isplati. Više se isplati da vam kompanija plaća za upotrebu vaših kola u poslovne svrhe (oko 58 centi po milji). Tu onda nemate ograničenja kakav automobil vozite, ali morate da vodite evidenciju.

Goksi

pre 1 godinu

Da se ne lazemo vozim razna sluzbena.Audi Bmw Mercedes .Konfekcija ziva kvarovi.Do 100 hiljada da im se bukvalno vrati auto.Za sad najbolja Suber b 4×4.Ja privatno vozim A4 2004 vec 6 god i prezadovoljan.Sad sve je to kako koga zalomi ko sta voli.Po meni do 2008 kola su i valjala.Preko toga konfekcija bunar za majstore.Licno da mogu uzeo bi Micubishi Lanser Evo 9 .Raketa.

armadajj

pre 2 godine

I logično da je BMW najjeftiniji jer nikada nije bio premijum brend. Mečka je jedina koja se izdvaja i uvek se izdvajala. Kad je napravljen Maybach Audi i BmW nisu znali sta je limuzina

pa gle

pre 2 godine

Sve 3 marke su bili nekad automobili, sad su plastična govna kao i većina ostalih automobila. Činjenica je da je kod oba zastupljena drugačija filozofija, ali su izvikani, kvalitet je isti, oba su kvarljiva i neviđeno skupa za ono što pružaju. A to sto pružaju, sigurno nije ništa drastično više od ostalih iz odgovarajućih klasa, a kudikamo skuplje.
To je jedostavno mentalitet u pitanju, mis mi vrh, top, ostali su balega. Sistem poslovanja je isti kao i američka politika, sila Boga ne pita. 75% prihoda Nemačke je od auto industrije i forsiraju godinama nemački kvalitet, koji sada više veze nema sa onim nekad, jednostavno je proizvodnja globalizovana i više ne znaš ni odakle ti je auto, samo gde je sklopljen. Radim u Nemačkoj, u auto branši i znam odakle su komponente (80% Kina, autoekektronika).
Jedino Japance još uvažavam za kvalitet i trajnost, sve ostalo je bižuterija, traje od danas do sutra.
Napredak auto industrije onakvim koracima, kakvi su nekad bili je jednostavno nezamisliv, nema više šta da se izmisli u već postojećem konceptu. Jedino fundamentalna promena, ali ona za sobom vuče i ostalo, a to je već domen politike, ekonomije i nema veze sa automobilizmom, pa zato i ide kako ide.
Stari BMW i Mercedes za svaki respekt, ovo novo... igračke za bogate. Takav im i rok trajanja.
I nije to samo kod njih, nažalost

PowerRanger

pre 2 godine

e moji tojotashi, leksusaneri...a nikada niste seli za volan nekog nemackog premijum brenda da vidite sta je pravi kvalitet...nemacka trojka i dodao bih volvo, su vrhunac svetske automobilske industrije. Tojota je cist prosek, a sto se dizajna tice je cak ispod proseka. Vozio sam se u novom leksusu nedavno, neudoban, skucen prostor, a tako dosadno i nemastovito dizajnirana unutrasnjost...audi je 1998 pravio bolji enterijer

Korona

pre 2 godine

Lika na poslu ima 2019 BMW X5 M. Napucan, mocan, stavio neke mnogo jake felne, cuje se ludilo... doso jedan dan kaze crko mu auto. Kko bre crko ne razumem. Kaze bio na auto putu stasnuo gas i samo crko. Komsinica blizu mene(nafurana srpskonja) vozila X5 onaj šestak. Milion problema. Uzas od auta. Drugar kupio 2010 M5 V10. Posle 2 nedelje na servis. Par hiljada dolara popravke. Ali da izgleda mocno izgleda. Ali BMW je kanta. Nista bolji nije ni Mercedes. Iskreno mislim da tu Audi najbolje stoji. Najmanje se kvari. Zato je Lexus tata. Krenete na put i nema da vas ostavi. A vi se pacenici lozite na Njemacku trojku

SRBIN

pre 2 godine

Lexus!!!
(Dejan Rakočević, 03. maj 2021 19:06)

Kad se spomene sveto ime LEXUS, ustane se i tri puta prekrsti, ili se pokloni....?????????...

3210

pre 2 godine

Prosto da prostije ne može biti svi su dobri ali redosled je jasan.

Mercedes
BMW
Audi

svaki drugi redosled je samo percepcija fanova jednog od tri brenda.

Zok1

pre 2 godine

Ako se u celu priču uključi i pouzdanost, onda je Lexus isped sva tri brenda. Ako pričamo o luksuzu, pa nam Lexus nije dovoljno luksuzan (mada spada u tu kategoriju), onda postoji grupa automobila koja je ispred ove nemačke trojke: Rolls-Royce, Bentley, Aston Martin (imaju SUV sa 4 vrata)... Na kraju krajeva, Maserati koji je opremio Zegna je u odnosu na svaki Mercedes (uključujući i Maybach), kao kada upoređujete odelo italijanskih dizajnera (Zegna, Armani...) i ono koje je pravio Hugo Boss.

Bruder

pre 2 godine

Pre bih kupio izvornu marku ,nego neke podbrendove iz iste kuce ,nema logike. Toyota je odlicna ,ali napraviti od istih delova zasebnu marku meni nije logicno ,ali sta je tu je . Na primer Seat je ono neka klasa ,ali da bi usli u neku visu klasu oni izmisle nov naziv i uzmu sve od Seat i prepakuju kao sada je to zasebna marka ,Cupra ...znaci nebuloza ,svi delovi od Seat. Ili Ferrari i Masserati ,znaci isti motori i delovi,samo drugaciji natpis . I za podbrendove placas skuplje delove ,a isti se ugradjuju u nize klase ....porez na snobove ,samo da su drugaciji. Ali kad imas ,onda i mozes sebi da dozvolis da te mlate po dzepu...

ime

pre 2 godine

Iskreno prosla s klasa je bila iznad ova dva auta, a ova nova tek nema sta tu da trazi. Kao sto je e klasa za audi a6 i bmw 5 nedostizna. Ranije se ta razlika nije toliko videla, ali nekako poslednjih par godina mercedes je posto jos vise dominantan, najvise sto sw tice enterijera. Bmw i audi u nizim klasama su plastikaneri bukvalno

GagaBG

pre 2 godine

Maločas gledam jedan od tih novih sa nekakvim izuvijanim led trakama umesto zadnjih svetala i mislim se kakva kičerica, pravljeno za najprimitivnije seljačine, valjda da se dopadnu američkim rednecima koji ionako kupuju samo američka govna.

Dejan

pre 2 godine

Jedini koji mi se ikada dopadao je Audi TT prve generacije. Tim autom je Audi iskočio iz klase u kojoj je do tada stabilno bio i koji su vozili i oni koji su mogli da kupe Mercedes ili drugi skuplji. TT je bio auto za prestiž i dušu. Dizajn daleko ispred svog vremena, nije slučajno kopiran do danas, pre svih od samog Audija, ali i ostalih. Još je samo Pežo 206CC bio takav dizajnerski iskorak i praktično obeležio sve Pežoove kasnije modele.

Uostalom, to su jedina dva modela koje ljudi i danas voze, ali ne zato što ne mogu da priušte novije i bolje. To su autentična umetnička dela primenjene umetnosti i industrijskog dizajna. U svoje vreme su oba predstavljala veliki dizajnerski rizik, ali se ta hrabrost i Pežou i Audiju neviđeno isplatila. I dan danas su mnogim ljubiteljima automobila baš ti modeli asocijacija tih brendova.

Guliver

pre 2 godine

Lexus, Infiniti.

Realno.
(ime, 3. maj 2021 19:57)

Realno su oba derviati Toyote, odnosno Nissana. Dokle god delovi sa modela bazih marki pasuju na luksuzne verzije, to samo derivati i nista vise. Kao i Accura i Genesis, na primer.

Evo stizu minusi od Srbadije koja zna sve o Leksusu i Infinitiju sa kojima imaju iskustva maltene kao sa Jugom.

Boban

pre 2 godine

Imam saradnju sa Nemačkom firmom koja učestvuje u proizvodnji mnogih brendova automobila i japanskih i nemačkih. Po njma je najpouzdaniji audi jer ima najveći stepen detaljne kontrole,npr svaki 10 ti dok mb ili bmw kontrolišu svaki 1000 ti da bi smanjili troškove.
Sve ostalo je stvar ukusa.

Guliver

pre 2 godine

@Spiclov:

Jednom prilikom dok je moj auto bio u servisu razgledao sam polovna kola na lotu. Pridje diler i ja ga upitam za jedan Lexus ES350, cena dobra, zanimala me kilometraza. 6 godina start auto malo manje od 33,000 km. To me bas zagolicalo. Sledece, kako je diler predstavio kola, je da su Toyotini delovi veoma jeftini. Pitam ga kakve to veze ima sa Lexusom. On me onako cudno pogleda, pa rece - ovo je Toyota Camry u luksunznom odelu. Sve na ovim kolima dolazi sa Toyote, osim nekih boljih delova enterijera.

Posle sam malo istrazivao po netu i stvarno, diler nije lagao.

A to sto se auto ponasa malo drugacije na putu, to je do podesavanja vesanja, tvrdjih ili meksih opruga, debljine balans stangle, i sl. Ulozi kintu i zamasti ruke. I bazna Toyota ce da bude ista takva.

Zaludjivanje derivatima je upravo to, zaludjivanje. Dok je ovaca bice i sisanja.

Vaske

pre 2 godine

Ja vam savetujem da je bmw najbolji,najlepsi i najbrzi.Mečka bas nije nesto samo je dobar stil iznutra a Audi se kvari brzo a i nije nesto.Osim bmw-ea preporucujem i jdm automobile:hondu sivik,nisana gtr-a,nisana skajlajna,miciubivsi evo lancer 2006,nisan 350z,nisan 370z,mazda rx7,subari impreza,miciubisi eklipsa i mnogi drugi braćao ;)

Pravedni

pre 2 godine

Audi je izbacio najnoviju generaciju i najnapredniji autonomni sistem. Audi vec godinama zahvaljujuci strucnjacima iz Porche dizajn centra ima najbolju zavrsnu obradu , a zahvaljujuci strucnjacima iz Bentlija najbolju kozu i najbolju preciznost u obradi prosivanja koze. E sad, to sto neki umisljaju da je serija 7 mali Rolls Royce, je smesno

Korona

pre 2 godine

Jos da dodam. Klinac od 19 godina eadi kod mene. Naravno klinacki napaljeno kupi 325 bmw. Nekih 70.000 milja. Kaze bro sta mislis? Kako izgleda? Reko super. A mnogo mi ga zao. Pa gde brate BMW i Mecke i Audi da kupujes polovne. Za 4,5 meseci 2 puta problem imao. Ali auto izgleda kao bombona. AWD. Kao nov. i naravno da se klinci prime na tako nesto.

grubijan

pre 2 godine

jer Lexus je ipak nešto drugo...
(miki, 03. maj 2021 19:42)

Lexus je kanta kao I svi ostali automobili iz azije. To samo sirotinja vozi

Ivan

pre 2 godine

Sve u svemu Audi. Jer ovo su luksuzne limuzine.
BMW izgleda za nijansu sportskije, interfejs na tabli za vozaca MONOTON. Sto se Mecke tice, prednja maska je nista posebno, zadnje strana kao neki sportski auto, dakle od otmenosti i elegancije nista osim malo unutra, gde sve sljasti kao na vasaru.
Znaci ipak Audi, pojava masivna, cvrsta i elegantna, enterijer sveden, precizan, poslovni. Voznja sjajna, sve u svemu uboli su svaku stavku u toj klasi.

iq85

pre 2 godine

Iz mnogo razloga Mercedes pa onda svi ostali, a kad smo kod Lexusa, pa nije bolji, samo ga niko nikad nije video ni na slici, al čuli ljudi...

KUD Idijot

pre 2 godine

Tako kada se na poslu potegne tema nemačke pardon njemačke trojke ja uvek bacim kosku tipa; Bmw voze hrvati znog šahovnice na haubi, Mercedes muslimani zbog zvezde, a Audi srbi zbog četiri C na grilu. Onda zeme polude i kreće žurka.

Tipa

pre 2 godine

Igrom slucaja u firmi imam 3 sluzbena auta. Vozio sva 3. Sva 3 su Mercedes. ML, GLC i B klasa. Sva 3 kupljena nova, napucana itd. Ja se obradovao kao malo dete. Konacno da sednem u mecku, iako sam fan BMW. Samo cu reci da sam sva 3 vozio x puta u servis zbog raznih kvarova, evo zadnji put ML-a pre par dana jer se samo ugasio na autoputu. Sva 3 auta nisu presli 140.000km jos. Meni je to dovoljno da znam da se automobili ne prave kao nekad. Potrosaska industrija i sve se pravi da traje u roku, 2-4 god max. Vozio sam i BMW, 2017 4-ku, 3ku...Audija A7 3.0 kvatro 340ks i Audi mi je od nemaca ostavio najbolji utisak ( A7 ). Ali posle svega toga kada sednem u moju Hondu Akord-vidi japanac i nemac...nebo i zemlja

dubrovnik

pre 2 godine

bez gledanja i čitanja - Marcedes. i Tito ga je najviše volio.
idemo redom:
1. 1885 - mali 2,7 metara dug i 2 konja jak patentwagen, prva kola
2. 1925 - 680 i 710 SSK, preletio sam 40 godina ali ovo je bio pojam performansi i kvalitete do rata
3. 1930 - 500 i 540 K, sigurno top 5 svih vremena, ljepota na najjače
4. 1955 - 300SLR uhlenhaut coupe a ako nema može i 300SL. dovraga dajte barem 300 SC
5. 1963 - 600 grosser, definicija luksuza za sva vremena, maršalov omiljeni model
6. 1998 - CLK GTR onaj što je letio u LaMansu
7. 2003 - SLR Mclaren, ako imate para požurite još su po 200-300 hiljada
a ja štedim za 124 kupe, po mogućnosti da je 300 i to manualac sa prvom dole lijevo, na minimumu su trenutno koštaju od 5-25, zavisi naravno od stanja.

Reziel

pre 2 godine

Pre korone u srećno vreme, pre četiri pet godina, na svadbi mog rodjaka su se mladenci vozili u tada novoj S klasi. Nagledali smo se tog Mercedesa, pa za stolom čovek od nekih pedesetak leta povede priču o tome kako je "mečka mečka". U tom trenutku moj šurak, iz malog mesta izmedju Beograda i Novog Sada, inače vatreni vozač Fiata Marea, kaže sledeće -

Ma Lexus to jede za ručak.

Danas vozi Stilo karavan, mislim da i dalje nije seo u Leksusa, a ni provozao S klasu, ali sam ubedjen da komentariše na ovom portalu.

Gagi

pre 2 godine

Mercedes, ali ne osećam se dovoljno staro da bih mogao da zamislim sebe u njemu, a ni ova dva. Ipak nešto kraće i okretnije po gradu i krivinama...

Coyot

pre 2 godine

Nije realno poredjenje, Bmw je ovde najranije izasao, dok je Meecedes izasao juce. Ko izbaci poslednji taj je najsavremeniji, u ovom slucaju Mercedes. Nmg da verujem da strucnjaci to ne uzmu u obzir.

dd

pre 2 godine

Audi je sa A8 i A7 postao veoma jak i ozbiljan igrac,i pre je bio odlican premium ali je sada za jos veci stepenik vise u odnosu na pre.

moj izbor bi bio A8 od ponudjenih...naravno nikada ga necu voziti.zna se za koga se prave ovakvi automobili.

A8 ima najlepsi enterijer sve je savrseno,a to je kod mene najbitnija stavka.kada sednes u auto i sve bude bas onako kako si zamisljao,to je to.

Redster ??

pre 2 godine

@Audi nije premijum klasa, tako da se ne mogu uporediti ova vozila. Pa cak i Bmw i Mercedes imaju razlicitu klijentelu
(Ivana, 04. maj 2021 19:24)
Audi je usao u premium klasu pre 25 godina i realno mnogo više jeste od Mercedesa koji lagano iz premiuma klizi u kitceraj.
Na vratima premiuma je Volvo a Mazda ima plan da udje za 10 godina.

Sun ce

pre 2 godine

Mercedes ima najnoviju tehnologiju, a Audi ne kaska mnogo za njim... BMW i Audi su predstavili pojačane verzije svojih najvećih modela, dok za Mercedes ne znam da li postoji AMG verzija najnovije S klase. Koliko sam primetio BMW je i elektrifikovan i zbog toga ima manji gepek. Tako da ne znam koliko je umesno porediti ovakva tri modela?

pazarac

pre 2 godine

Tako kada se na poslu potegne tema nemačke pardon njemačke trojke ja uvek bacim kosku tipa; Bmw voze hrvati znog šahovnice na haubi, Mercedes muslimani zbog zvezde, a Audi srbi zbog četiri C na grilu. Onda zeme polude i kreće žurka.
(KUD Idijot, 3. maj 2021 18:09)

Ti si kralj nikad nisam cuo nekog da se toga setio!

Iggy

pre 2 godine

Mnogi ovde pominju Lexus. Da se razumemo, Nemci ugradjuju najnoviju tehnologiju u ovakva vozila, i to prati sve prednosti i nedostatke ovog pristupa: osecaj u koji je fenomenalan ali i decje bolesti koje prate u principu neisprobanu tehnologiju. Njihova ciljna grupa su firme koje uzimaju ovakva vozila za svoj menadzment. Po pravilu oni imaju najkracu garanciju a ti isti menadzeri ne placaju popravke iz svog dzepa nego firme. Onda obicno ide zamena vozila na tri godine, pa se ovakvi dosta dobri polovnjaci prodaju "fizickim licima". Nazalost mnoga ta "fizicka lica" saceka neki veci kvar iza coska. Morate da znate da su u Srbiji, ma kako to zvucalo popravke dosta povoljnije nego na zapadu. U Srbiji odnos cena rezervnih delova i rada je 70:30 a na zapadu upravo obrnuto.
Upravo zato je pouzdanost jedan od vaznijih parametara kupaca na zapadu a tu onda nastupaju Japanci, koji u vozila ne ugradjuju mozda sve najnovije tehnologije, ali ono sto ugrade je isprobano i dosta kvalitetno. Lexus zauzima redovno vrh lista pouzdanosti, a to je parametar koji ja recimo dosta cenim. Vrlo verovatno da Lexus vozila nemaju sta da traze u uporednom testu sa Nemcima, ali ako u totlanoj racunici imamo Lexus koji od troskova ima samo zamenu ulja, paknova i guma, a Nemac otkine sa vecim kvarom jednom u godinu-dve onda je ovo mozda i presudni parametar za obicne ljude koji kupuju automobil. Lexus vozila su udobna, pruzaju opustenu voznju, meni licno pomalo zastarela al svako ima svoj izbor.

n6

pre 2 godine

od ovih tri verovatno bih uzeo BMW-a ali svakako da nema greške ni kod ova dva. u pitanju je samo ko voli više koji brend i ništa vise. sve je ovo premijum i sve je ful fulova tako da...

Spiclov

pre 2 godine

Realno su oba derviati Toyote, odnosno Nissana. Dokle god delovi sa modela bazih marki pasuju na luksuzne verzije, to samo derivati i nista vise. Kao i Accura i Genesis, na primer.

Evo stizu minusi od Srbadije koja zna sve o Leksusu i Infinitiju sa kojima imaju iskustva maltene kao sa Jugom.
(Guliver, 03. maj 2021 21:43)

Posedujem Lexus SUV i Toyota SUV. Razlika nebo i zemlja u korist Lexusa. Materijali, zavrsna obrada, osecaj luksuza, udobnost, sve je na strani Lexusa. Reci da se delovi iz Toyote ugradjuju u Lexus je nepoznavanje materije i govori mi da nisi vozio ni jedno ni drugo. Lexus transmisija je bolja i preciznija. Ogibljenja mnogo kvalitetnija pa je voznja sto bi rekli Srbi, ko po sinama. Motor tisi, agilniji, ubrzanje mnogo bolje. Kocnice kvalitetnije, veci kaliperi. Kabina tisa od Toyote. Potrosnja slicna. Lexus utegnutiji, opreme na pretek, sve radi savrseno. Kod Lexusa je osecaj kao nekada kod Mercedesa. Kad sednes da ga vozis, imas osecaj da te nikada ni u kakvoj prilici nece ostaviti na putu. Tenk i ladja u isto vreme.

batica

pre 2 godine

@Reziel
Pogodio si u centar.Iako se tvoja priča tiče automobila ona opisuje kako se većina ljudi odnosi prema znanju nekog drugog.Previše puta sam doživeo da mi ljudi jednostavno ne veruju kada im pričam nešto iz svoje struke (kojom se bavim preko 25 godina) jer su tako pročitali na netu ili su čuli na slavi od pouzdanog čoveka.Kad smo kod ovih automobila,prednost ipak dajem S klasi iako nisam ljubitelj MB-a.Pošto je nova mislim da nema neke dileme.E da,ona fora sa pomeranjem retrovizora mi je vrhunska.

DM primarijus

pre 2 godine

(Korona, 4. maj 2021 12:22)
Moram da ti priznam izuzetnu maštovitost uz jaku volju da se provede vrijeme pisajući to preko tastature.Pokušaj pisati scenarije za sapunice..Inače što se tiče ovih automobila,stvar je jasna.Napuni račun,obrati se ljudima šta hoćeš i dođi po novo vozilo.Sve ostalo je stvar ukusa o kojima se ne raspravlja.

Ivan

pre 2 godine

Ko može da priušti bilo koji od ova tri, svaka mu čast. Šta drugo tu ima da se kaže, ni sa jednim se ne može pogrešiti. S klasa, posebno sada kao "najsvežija" vodi kolo, ali dva ostala ne zaostaju tu nešto mnogo. Ako zaista ima ovakve brutalne uštede za novog kao što spominje Matt kod njih i drugde u svetu u akcijama, i ja bih uzeo BMW bez razmišljanja.

Filip

pre 2 godine

Kakva smejurija od komentara.

Da je sa pomenutom trojkom testiran i leksus, pisali bi kako je ford najbolji. O isuse.
Voze automobile od 2/3 hiljade eura sa 700k nemačkih puteva, a pišu o luksuznim koji je bolju i zbog čega.

Straight Outta München

pre 2 godine

Gledam danas na dnevniku snimak kako je guzva na naplatnim rampama kod Cacka...Kakvi krsevi su prodefilovalo za tih 30 sec. Najbolji auto bio Pasat star 7-8 godina

Zok1

pre 2 godine

Danas vozi Stilo karavan, mislim da i dalje nije seo u Leksusa, a ni provozao S klasu, ali sam ubedjen da komentariše na ovom portalu.
(Reziel, 3. maj 2021 21:31)
Ne mislim da je bilo ko ko ovde komentariše vozio sva tri automobila. Za takve stvari i postoje testovi. Ja sam imao prilike da se vozim u Maseratiju sa ferarijevim motorom i kabinom koju je dizajnirao Ermenegildo Zegna, ni S klasa ni Audi 8 ne mogu da privire. Govorim o serijskim modelima, jer je i Maserati bio serijski. U BMW 7 nisam ulazio, ali sam vozio i 3 i 5, sanjao sam kao dete da vozim BMW. (Kao i obično, kada se snovi ispune, ne izgleda sve kao u snovima.) Sticajem okolnosti, u garaži zgrade u kojoj živim bar 80% automobila spada u luksuzne brendove, uključujući i nekoliko onih koji se nazivaju "exotic cars". Svakodnevno na parkingu viđam courtesy cars (dobiješ ih kada ostaviš kola na servisu) sa oznakama 3 nemačka brenda. Možda sam 1-2 puta video Lexus courtesy car. U Americi jako malo ljudi kupuje kola za gotovinu (oni pametni!), a ostali ih otplaćuju ceo život, otplatiš jedna i odmah kupiš druga. Kada se cena automobila razvuče na 60-96 rata, onda to nisu neki iznosi koji su nedostupni ljudima sa pristojnim primanjima.

Кинг Џорџ трећи

pre 2 godine

S klasa.

Ostali su za dlaku ispod zato što je njima reper S klasa.
Nisam probao doduše ali pošto sam vlasnik X5 i MB GLC, iako su različite klase, GLC je bolji meni lično. Mogu da zamislim kako je na tom nivou gde su gore navedeni modeli.

Audi je ozbiljan takođe ali ček da vidimo novi model za koju godinu...

grobar

pre 2 godine

Mecka se razlikuje nekih pola generacije u odnosu na ova dva. Kada je izasao aktuelni A8, a i serija 7 tada je S klasa bila vec 2, 2 i po godina na trzistu, sada je ona izasla kao ganc nova, a ovi su tu vec par godina i ona je kao tehnoloski i po ostaloj sminki iznad, a tada kada je A8 tek izasao kod istog ovog novinara je bio iznad. Ova auta su perverzija, biraju se na osnovu ukusa izmedju sebe i sta god se izabere nece se pogresiti.

Neko iz mase

pre 2 godine

@Zok1:

Kupovina kola za poslovne potrebe je promasaj. Prvo, takav auto postaje asset firme, a onda se mora da se vode knjige i sl. Drugo amortizacija na kola je visegodisnja tako da firma mora da zadrzi kola vise godina a to ponekad nije prakticno. Prodaja takvog vozila je takodje komplikovana zato sto kupci bas ne preferiraju takve automobile. Guibitak na vrednosti je takodje veci.

Sta firme rade jeste leasing opcija na kola. Dve godine, tri, cetiri, ne duze od garancije. Poenta je da je trosak za lizing generalno duplo manji od rate za kupovinu. Uklavnom ceo iznos lizinga (limit je baziran na prihodu firme) umanjuje osnovicu za porez. Automobil nije asset vec samo trosak. Nema prodaje, vraca se dileru po isteku ugovora.

Firme retko daju svoja vozila zaposlenima. Ako je ugovoreno da zaposleni ima firmin automobil onda firma renta vozilo. Ne lease, nego rent-a-car. Na duge staze normalno. Tako da automobil pripada samo ren-a-car firmi i nema komplikacija sa porezom i slicno. Moze da se vrati u svakom trenutku.

Ovo je severno americki model.

Rade, ZG

pre 2 godine

Ja sam iz Zagreba ali vozim Beogradsko Mororno Wozilo, doduše nije sedmica nego serija 6, 630d xDrive, skoro 3 godine i moram reći da mi baš žao kad stignem na cilj.
Prijatelji imaju mečku, ali s tim autom zbog onog velikog ekrana tokom vožnje morate pričati, ništa ne možete napipati, a on ne zna ni ekavicu ni ijekavicu. Morate govoriti zapadnjačke jezike, ostali ništa.
Sve tri marke su vrh, stvar je ukusa kome se što sviđa. Užitak je voziti svakog od njih.

Iggy

pre 2 godine

@Zok1, @Neko iz mase: Ovde u Svedskoj poslovna kola se uglavnom daju onima kojima to stoji u ugovoru tj visokom menadzmentu ili nekim specijalistima. Takva auta su tzv. "korist-auta" (ako bi smo bukvalno preveli sa svedskog) tj auta koja u principu ne trebaju za posao, jel se voze na relaciji posao-kuca i uglavnom za privatne potrebe. Ne vode se putni nalozi i slicno ali se placa se porez, jel se smatra da je to extra dobit. Porez se placa prema tarifi koju drzava odredjuje. Ovim putem drzava moze da utice na izbor kola, jel beneficira ekoloska kola, tj hibride koji se pune i elektricna auta. Ovi korisnici su uglavnom musterije nemacke trojke, sigurno 90% Audija, BMWa i Mercedesa odlazi na njih. Vozila su uglavnom na trogodisnji lizing, te se vracaju i idu u prodaju privatnim licima. Cene budu relativno povoljne i smatra se da je ovo dobra kupovina ali ima tu jedna zamka: Garancije su sramotno kratke, samo dve godine, jel znaju da firme placaju troskove popravki bez pogovora. Glavnicu troskova popravki posle snose privatna lica, al to je cena koja se placa da bi se ispunio san.

Zok1

pre 2 godine

(Neko iz mase, 4. maj 2021 21:54) Ma naravno da je kupovina kola za kompaniju promašaj, kada sam govorio o nabavci mislio sam na leasing. Ograničenja u pogledu vrednosti vozila su identična bez obzira da li kompanija kupuje automobil ili ga uzima na leasing. Ne može leasing za automobil od 100 hiljada dolara da bude poslovni trošak. Vozio sam svojevremeno automobil koji je pripadao kompaniji (kompanija ga uzela na leasing), generalno se ne isplati. Više se isplati da vam kompanija plaća za upotrebu vaših kola u poslovne svrhe (oko 58 centi po milji). Tu onda nemate ograničenja kakav automobil vozite, ali morate da vodite evidenciju.

Goksi

pre 1 godinu

Da se ne lazemo vozim razna sluzbena.Audi Bmw Mercedes .Konfekcija ziva kvarovi.Do 100 hiljada da im se bukvalno vrati auto.Za sad najbolja Suber b 4×4.Ja privatno vozim A4 2004 vec 6 god i prezadovoljan.Sad sve je to kako koga zalomi ko sta voli.Po meni do 2008 kola su i valjala.Preko toga konfekcija bunar za majstore.Licno da mogu uzeo bi Micubishi Lanser Evo 9 .Raketa.

Zok1

pre 2 godine

(Iggy, 4. maj 2021 11:31) Odličan komentar, ali neki ljudi neće razumeti to o kupovini kola za menadžere. U Americi (i Kanadi) postoji limit cene automobila koji se smatra poslovnim troškom, mislim da je oko $50,000. Ne možeš da kupiš automobil od $100,000 i kažeš da je to poslovni trošak. Isto tako, onaj ko vozi poslovni automobil plaća porez na ličnu upotrebu automobila, to se tretira kao da je dobio pare. Neće ti dozvoliti da otpišeš na poslovnu upotrebu više od 40%. Nema veze da li imaš i svoj lični automobil koji voziš. Ne znam kakva je situacija u Evropi, ali ne bih se iznenadio da je slična. Pouzdanost je bitan faktor radi jedne druge stvari, a to je utrošak vremena. Bolji saloni automobila (dealerships, oni i servisiraju automobile) će poslati nekoga da vam doveze automobil koji ćete voziti i odveze vaš na popravku. Opet ćete izgubiti najmanje sat vremena na te gluposti. O odlasku na servis da ne govorim. To izgubljeno vreme vam niko neće platiti.