Nedelja, 07.03.2021.

13:24

Mogu da kupe auto i u supermarketu – po vozilo u Lidl

Izvor: Izvor: B92, revijahak.hr

Mogu da kupe auto i u supermarketu – po vozilo u Lidl IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

mm

pre 3 godine

Tako mali Djokica zamislja lizing...
(Straight Outta München)

A sada znamo i odakle je mali Perica - iz Minhena.
(Vlada)

Biće da mali Perica u Minhenu skuplja kolica iza kase u samoposluzi, a kad dođe u svoje selo priča kako je inženjer u Mercedesu. Ili stručnjak za lizing.

Vlada

pre 3 godine

Ljudi, ovo je LIZING, a ne kupovina na kredit. Kod lizinga, placas dogovorenu ratu u periodu od 3-4 godine. Kad se zavrsi taj period mozes da platis ostatak do pune cene automobila i da auto bude u tvom vlasnostvu 100%. Ako ne zelis da platis ostatak, vratis auto nazad i kao da si ga iznajmio na 4 godine
(xyz, 07. mart 2021 18:58)

Tako mali Djokica zamislja lizing...
(Straight Outta München, 8. mart 2021 12:40)

A sada znamo i odakle je mali Perica - iz Minhena.

Straight Outta München

pre 3 godine

Ljudi, ovo je LIZING, a ne kupovina na kredit. Kod lizinga, placas dogovorenu ratu u periodu od 3-4 godine. Kad se zavrsi taj period mozes da platis ostatak do pune cene automobila i da auto bude u tvom vlasnostvu 100%. Ako ne zelis da platis ostatak, vratis auto nazad i kao da si ga iznajmio na 4 godine
(xyz, 07. mart 2021 18:58)

Tako mali Djokica zamislja lizing...

Alpski mornar

pre 3 godine

Kako Dave Ramsey kaže: Lizing je za one koji si žele kupiti nešto što si ne mogu priuštiti.
Što se tiče amortizacije i gubitka na ceni, kako god da se računica okrene, gubitak nikada ne snosi lizing kuća, nego kupac.

dzukac

pre 3 godine

Operativni lizing ima I te kako smisla.. Imas tipa platu 1500 eura.. Dajes 150-200 eura mesecno I uvek vozis nov auto u garanciji..nemas nikakve iznenadne troskove zbog auta
(dzo, 08. mart 2021 09:58)
Samo pod ulovom da se kompetna lizing rata stavlja protiv bruto zarade i sa time smanjuju porezski izdatci. Lizig nije ništa drugo nego iznajmljivanje vozila na duzi period i stranka koja sklopi ugovor nikada nije vlasnik istog

poslovni primalac lizinga

pre 3 godine

"Lizing - korisnici su u početku mogli da budu samo pravna lica, a u poslednjih 10 godina kod nas i fizička lica. "
(Reziel, 7. mart 2021 23:13)

To nije tačno. Od prvog dana, tj. od kada je u Srbiji donet Zakon o finansijskom lizingu ( 2003. ) korisnici lizinga mogu da budu i fizička lica.
Ali, upitaj bilo koju lizing firmu koliko su imali krivičnih dela "utaja" predmeta lizinga tokom 2005. i 2006. godine ("seljak" uzme na lizink traktor, kombajn i sl. i proda na crno, i tako uradi u isto vreme kod 4-5 lizing firmi, on i žena, "zarade" desetine i desetine hiljada evra i dobiju samo uslovne osude). Hiljade i hiljade predmeta lizinga je tako "nestalo", a dobar deo toga je završio preko granice (uredno prešao granicu, sa falš papirima ili sa sličnom mućkom na carini i pogr. policiji).
To su bile prevare i pljačke epskih razmera, koje je neko organizovao (nisu to sa "izvozom" mogli organizovati ti sitni "seljaci"), u kojima su lizing firme debelo "izgorele".

DeJaN

pre 3 godine

Za 5e dnevno... Ne bih razmišljao. Takođe, za tu ratu u LIDLu, opet ne bih razmišljao. Da može kod nas tako sve svoje rage bi menjao odma. Inače sam taksista. Vozila su mi do 10 godina starosti, ali ih menjam na 2 godine. Ovako, nov je nov. Jeftinije održavanje, lepša i udobnija vožnja, manje briga da li će nešto da crkne i na kraju vratiš i uzmeš drugi, opet nov... Samo da dođu u Srbiju ovakve ponude

poslovni primalac lizinga

pre 3 godine

Kod finansijskog ste Vi vlasnik automobila poslije isteka perioda, a u slučaju operativnog Lizing kuća. Prvo je više kao obični kredit, a drugo više kao iznajmljivanje.
(kele®, 8. mart 2021 08:12)

Ne mora da znači da si kod finansijskog lizinga vlasnik nakon po isteku perioda lizinga, a nakon isplate poslednje rate.
Vlasnik postaješ SAMO ako je tako ugovoreno - ako je ugovorena "preostala vrednost" jednaka "nuli", a po zakonu ne mora (može istekom perioda finan. lizinga i da se predmet lizinga vraća vlasniku (lizing firmi)).
Uostalom, pogledaj aktuelnu ponudu za mečku C klase preko Intesa Leasinga za finansijski lizing, učešće je za svaku verziju 20%, "preostala vrednost" je 30 ili 35% (zavisno od motora i paketa), a rata je 260-400 (zavisno od motora i paketa), period lizinga je 60 meseci.
Dakle, svakako platiš odmah 20%, a tokom pet godina 60 rata po 260-400, ali, onih 30% ili 35% ne moraš, za te pare otkupiš ako želiš ( tako i piše tamo: "kupac ima opciju da otkupi vozilo ako želi").
Fin. lizing je skup, ali i isplativ za firme (ako je predmet lizinga sredstvo rada,pa i vozilo). Za gradjane je samo skup, jer je uvek skuplji od kupovine. Ali, za onog ko nema pare da kupi, jeste način da se dodje do vozila.
Na operativni lizing ne treba ni trošiti reči koliko je skup. Ali, opet za firme ima smisao u umanjenju oporezive dobiti u visini rate (kod fin. lizinga u visini stope amortizacije).

Lepi Cane

pre 3 godine

Eto da se ne mucite: ja sam procitao šta o ovoj ponudi pišu autobild i sam Lidl. Cene zaista jesu takve kao u clanku, nema vece prve rate (ili ucešca ako hocete). Period lizinga je 48 meseci sa 10kkm godišnje. Naravno, može i kraci rok i više kilometara, pa se izracuna cena rate. Anyway, kome je dosta ~850km mesecno ima Kia Stonic za 135€.
U CH je Lidl u saradnji sa Carvolution nudio all-in-leasing od 299fr/mes. All-in-leasing znaci registrovan i osiguran auto sa ukljucenim održavanjem, nešto kao rent-a-car na mesecnom nivou. Periodi iznajmljivanja od 6 do 36 meseci.

dzo

pre 3 godine

Operativni lizing ima I te kako smisla.. Imas tipa platu 1500 eura.. Dajes 150-200 eura mesecno I uvek vozis nov auto u garanciji..nemas nikakve iznenadne troskove zbog auta

Inntal

pre 3 godine

Ја се извињавам, можда сам (мало више) глуп, али зар није увек било да ти ауто кућа израчуна колика ти је рата за лизинг тако да кад отплатиш последњу, ауто аутоматски постаје твој? Сад видим није тако него се ауто на крају процењује па се или врати или купи...
(г.Тајчић, 07. mart 2021 19:51)

ovisno kakav je lizing,
finacijski ili operativni

kele®

pre 3 godine

(г.Тајчић, 07. mart 2021 19:51) Postoji operativni i finansijski lizing. Vi pričate o finansijskom lizingu, a Lidl operativnom. Kod finansijskog ste Vi vlasnik automobila poslije isteka perioda, a u slučaju operativnog Lizing kuća. Prvo je više kao obični kredit, a drugo više kao iznajmljivanje.

Inntal

pre 3 godine

Neka hvala, ja sam mog ljubimca iskesirao. Nemam nikakav kredit niti cu u zivotu uzeti isti.
(Zer01, 07. mart 2021 19:51)


hahaha ne kuzis ti to...auto je na lizing,koristis ,plaćas i vratis i tako u krug...stalno imas novije auto...
a sa druge strane ovisno kakav kredit
ja sam svoj auto platio 16500€ ,naravno ne nov
i sve sam uzeo na kreditiranje (Njemacka) iako sam imao taj novac,zasto?
zato sto mi nude Auto kreditiranje sa kamatom od 1,3% ,a nakon 3 godine sam vise dao oko 350€ nista....
sto bi ja njima dao svoj novac ako mogu tako,ako nesto zapne mogu im vratiti odmah...

PowerRanger

pre 3 godine

Ja licno ne volim ni lizing ni kredite. Vozim to sto mogu da platim potpuno i izbegavam da vucem dugove godinama. Svako ima svoj nacin da rasporedi novac, ja sam uvek pre za dobro ocuvan auto iz inostranstva star oko 6 godina. Cak iako mora da se zameni neki deo, kamremen itd, opet ce vas izaci 3 puta jeftinije na kraju.

Суперхик

pre 3 godine

Пред рат(деведесетих) у једном периоду смо у нашој локалној бакалници могли да купимо и ТВ Филипс са даљинцем, убрзо после није било ничега, па ни - баклнице !

tko leti vrijedi

pre 3 godine

@gastoz

10000 evra za štetu? Možda ako auto vratiš totalno uništen.

Dva puta sam do sada vratio auto poslije lizinga i ništa nisam morao da doplatim. Za 2 sedmice vraćam treći, s obzirom da su ga klinci prilično izgrebali iznutra i da je supruga napravila ogrebotinu na vratima (do lima) očekujem manje od 1000€ doplate. Za dodatne kilometre 9 centi po km, isto toliko bih platio da sam odmah uzeo više km kada sam potpisao ugovor. Automobili košta više od 50.000€.

Koliko je lizing isplativ... prije 10 godina prijatelj kupio polovan auto za skoro 20.000€, ja uzeo lizing na 3 godine za auto koji je koštao oko 35.000€ i uložio 12.000€ u nekretnine. Poslije 3 godine njegov auto imao totalni štetu na motoru, prodao ga za 3000€. Moji troškovi lizinga za te tri godine su bili oko 10.000€, a dobit iz nekretnine je za 3 godine bila tolika da mogu 20 godina da uzimam kola na lizing.

Držati toliki novac zarobljen u automobilu je jedna od najvećih gluposti koje mogu da se naprave.

Reziel

pre 3 godine

Za ove što ni posle 20 godina od uvodjenja različitih vrsta kreditiranja ne razumeju, da razjasnim par stvari.

Kredit - banka ti pozajmljuje novac, tako što ti ili da gotovinu prema fakturi koju ti izda prodavac automobila (ređe), ili direktno uplati ceo iznos prodavcu. Automobil postaje tvoje vlasništvo, a dužan si novac banci koji otplaćuješ kroz rate, sa ugovorenom kamatom. Kredit može da bude sa i bez učešća, i kada se isplati poslednja rata - to je sve. Kao sredstvo obezbeđenja, banka ima pravo da ako ne plaćaš rate zapleni tvoj auto i proda ga da bi se namirila.

Lizing - korisnici su u početku mogli da budu samo pravna lica, a u poslednjih 10 godina kod nas i fizička lica. Postoje operativni lizing ili Rent i (sve redji za putnička vozila), finansijski lizing.
Postoje razlike ako vozilo uzima firma, oko odbitka od poreza i slično.
Lizing može da bude sa ili bez učešća odnosno depozita. Lizing može da bude sa ili bez ostatka vrednosti. Otplaćuju se rate, i na kraju poslednja rata može biti otkup vozila - korisnik lizinga postaje vlasnik automobila.
U slučaju da ima ostatak vrednosti, korisnik lizinga bira da li će platiti ostatak ili vratiti automobil. Ja sam imao do sada tri automobila na lizing, nikad mi niko nije pregledao vozilo kada sam ga vraćao, a samo sam jednom otkupio.

Za ove što misle da lizing uzimate kada nemate novac. Kao fizičko lice, lizing ili rent se uzima kada imate stabilna primanja i kada želite da eliminišete gubitak vrednosti kod kupovine novog vozila - to je ostatak vrednosti.
Ako ne želite da nastavite da vozite stari automobil, vi ga vratite i uzmete novi ili ne. Ostatak vrednosti je najčešće malo manji od vrednosti vozila u trenutku završavanja lizinga. U principu, isplati vam se da uzmete auto i da ga prodate, ali oni vam najčešće naprave tako dobru ponudu za nov automobil da vam se ne isplati da se cimate. I tako se vrtite u krug. Sve je super, dok se "keš vrti", i tada imate zapravo mesečni trošak korišćenja vozila - ratu. U finansijskom smislu, ko želi da vozi nov automobil, rent sa ostatkom vrednosti je najpametniji izbor. On podrazumeva da imate solidna i stabilna primanja, ali eliminiše gubitak vrednosti i davanje velike količine novca u trenutku.

tomy čubura

pre 3 godine

Ја се извињавам, можда сам (мало више) глуп, али зар није увек било да ти ауто кућа израчуна колика ти је рата за лизинг тако да кад отплатиш последњу, ауто аутоматски постаје твој? Сад видим није тако него се ауто на крају процењује па се или врати или купи...
(г.Тајчић, 07. mart 2021 19:51)
evo malo da vam priblizim....
recimo ta kia kosta oko 15.000 € vi imate para i kupite je za keš . za 4 godine zelite nov auto i prodajete kiu nećete dobiti vise od 7000/8000 ako i toliko .
na ovaj lizing cak i ako date malo ucesce vozite nov auto i za 4 godine to vas kosta 4000/5000 bez da ste kupovali auto .
u prevodu ...manje ćete izgubiti na vrednosti a pri tome necete kupovati auto
ima to jos zackoljica ( km i servisi ) ali duga je prica

Marijana

pre 3 godine

Super iznajmila bih kola 5 eura za dan ili dva koliko mi treba, pa ga vratim, to su pričali pre par godina da će biti hit u svetu. Eto u Francuskoj počinje.

oscar

pre 3 godine

Neka hvala, ja sam mog ljubimca iskesirao. Nemam nikakav kredit niti cu u zivotu uzeti isti.
(Zer01, 07. mart 2021 19:51)

tvoj zivot je jedna velika avantura!

Oliver

pre 3 godine

@ Buca Krtalic,
Morao bih da Vas ispravim. Kako nema ucesca kod lizinga? Uglavnom je 20%, a moze da bude vise a i manje. Upravo u danasnjoj novini sam video ponudu za jedan auto, cena 25990e a ucesce za lizing 3500e. Mesecna rata 298e na 4 god, otkupna vrednost 13600 za 10000km/god. Ako i neko daje bez ucesca, obratiti paznju na kamatu. Ko ne plati na mostu, plati na cupriji.
A sto se tice kredita... Kako mislite ucesce za kredit? Ako uzimate kredit od banke, ucesca nema. A ako kod prodavca automobila kupujete auto na kredit, onda normalno da traze ucesce, kao i za lizing.
Raspitajte se dobro, ogromne su razlike od banke do banke. Ja sam pre nekih mesec i po uzeo kredit za auto. Moja banka je htela da mi uzme 3 puta vise za kamatu od jedne druge banke.
Mfg.

supa

pre 3 godine

Ovo je sigurno operativni lizing, koji kod nas mogu da koriste samo pravna lica, ne i fizička. Ograničenje za ovu mesečnu cenu je 10.000 km godišnje, preko toga idu penali. I naravno po isteku se može ili otkupiti ili vratiti, uz nadoknadu štete koju kompanija proceni. Isto ovako je do skoro kod nas u oglasima bio npr. Golf 7 za 150e mesečno. Da je to tako, svi bismo vozili nov, ali ipak nije tako kako kaže reklama...

T

pre 3 godine

@tajčić U Srbiju je lizing skoro isto što i kredit. Jedina razlika u odnosu na kredit je što lizing kuća ostaje vlasnik auta do isplate poslednje rate pa ima garanciju više ako klijent prestaje da plaća rate. Na zapadu je lizing ono što mu ime kaže - iznajmljivanje auta. Odabereš auto, lizing kuća ga kupi, izračuna koliko će da košta za tri godine, izračuna razliku, podeli tu razliku na rate. I ti to plaćaš svakog meseca. Kad prođe lizing, auto je i dalje njihov i verovatno će ti ga ponuditi na prodaju. To se nudi i u Srbiji, ali to uglavnom koriste firme a ne fizička lica.

Ako ćemo najjeftinija kola u Stbiji

pre 3 godine

Ovde može da se kupi Astra sedan za 22.000 dinara mesečno, bez učešća, otkupa i ostalih sitnih slova.

gastoz

pre 3 godine

Ako sam dobro razumeo auto kosta 4 hiljade i nesto eura?
(milosh, 07. mart 2021 17:22)

od 100 pa do 135 eura mjesecno i tako 4 godine...vratis auto i opet ispocetka ako te to bude zanimalo.....
(Inntal, 07. mart 2021 18:16)

Nije baš to tako jednostavno. To ie verovatno neka početna klot cena, bez full osiguranja, taksi, depozita i sl. za najosnovniji model. To je lizing i ne, ne košta samo 4k evra. Dve godine plaćate lizing, autk nije vaš, ne vodi se na vas već na lizing kuću, imate velika ograničenja što se tiče godišnje kilometraže. Ne bi me iznenadilo da je ovde godišnje ograničenje 10k km. Sve preko se plaćaju papreni penali. Kada vraćate auto, sve se jako detaljno pregleda i svako oštećenje, i spolja i unutra, se takodje papreno naplaćuje. Zna da bude nekada i preko desetak hiljada, tako da vam se ne isplati da ga vratite već morate da ga otkupite u celosti. Zna da izadje auto mnogo skuplji nego da ste ga odmah kupili.

г.Тајчић

pre 3 godine

Ја се извињавам, можда сам (мало више) глуп, али зар није увек било да ти ауто кућа израчуна колика ти је рата за лизинг тако да кад отплатиш последњу, ауто аутоматски постаје твој? Сад видим није тако него се ауто на крају процењује па се или врати или купи...

teško za 100 evra

pre 3 godine

Lizing rata od 99 evra ili 109 evra na 48 meseci iznosi ukupno 4.800 ili 5.200 evra. Koliko je onda učešče, kolika je ukupna cena koja se plaća

Alex

pre 3 godine

Најважније није речено - колико је учешће?
(Живчани_неки_лик, 7. mart 2021 17:48)

20%. U tom grmu leži zec.

Buca Krtalic

pre 3 godine

Ljudi, da li uopste razumete sta je lizing? Lizingom vi plaćate iznajmljivanje auta u ugovorenom vremenskom periodu i prema iznosu koji je naveden. Nema učešća kao kod kredita. Kada otplatite zadnju ratu lizinga auto i dalje nije vaš već lizing kuća procenjuje stanje vozila i nakon toga vam saopstavaju da li morate da doplatite za nastale nedostatke na vozilu ako ih ima (ogrebana vrata, ulubljeno krilo, naprsla soferka i sl.) pa kada to platite predajete im kljuceve i tek onda zavrsavate sa autom. Ako kojim slučajem želite da otkupite vozilo oni vam takodje daju ponudu sa njihovom procenom koju odmah plaćate i otkupljujete vozilo. Lizing se u Nemackoj ograničava i na odredjenu godišnju kilometrazu pa sto vise prelazite to je skuplja rata. Uglavnom, ovde lizing uzimaju firme a fizička lica (ljudi) se dosta redje odlučuju za to. Kredit je u tom slučaju bolji jer vam ostaje vozilo. Ali je i rata kredita logično dosta veća nego rata za lizing.

xyz

pre 3 godine

Ljudi, ovo je LIZING, a ne kupovina na kredit. Kod lizinga, placas dogovorenu ratu u periodu od 3-4 godine. Kad se zavrsi taj period mozes da platis ostatak do pune cene automobila i da auto bude u tvom vlasnostvu 100%. Ako ne zelis da platis ostatak, vratis auto nazad i kao da si ga iznajmio na 4 godine

harem

pre 3 godine

Diskontne cene u Lidlu? Nisam primetio! Deru nas isto ko i svi ostali nasi mafijasi.Trebali su da budu jeftiniji 30-40 posto ali to se kod nas me moze primetiti. Sto se prodaje vozila tice,ima logike i podrzavam takvu prodaju! Psiholosko delovanje na ljidski mozak.

Srdjan

pre 3 godine

Ako sam dobro razumeo auto kosta 4 hiljade i nesto eura?
(milosh, 07. mart 2021 17:22) ovo je lizing, sto znaci da poslije isteka ugovora vracas auto nazad!

Inntal

pre 3 godine

Ako sam dobro razumeo auto kosta 4 hiljade i nesto eura?
(milosh, 07. mart 2021 17:22)

od 100 pa do 135 eura mjesecno i tako 4 godine...vratis auto i opet ispocetka ako te to bude zanimalo.....

Vakcinisan

pre 3 godine

Ako sam dobro razumeo auto kosta 4 hiljade i nesto eura?
(milosh, 07. mart 2021 17:22)

Niste dobro razumeli. Radi se o lizingu, plaćate mesečnu ratu od 100 eura 4 godine i nakon isteka te 4 godine možete da vratite auto ili da ga otkupite po ceni koja se ugovara u trenutku zaključenja lizinga.

Mediocritical

pre 3 godine

Šta ti je nemački Lidl, uđeš u auto karavan, provezeš se međ' rafove napuniš gepek...Na kasu-pic.
A mi moramo da zapucamo u Berlin na sajam s' kuferčinu za džipčinu.

xyz

pre 3 godine

Ljudi, ovo je LIZING, a ne kupovina na kredit. Kod lizinga, placas dogovorenu ratu u periodu od 3-4 godine. Kad se zavrsi taj period mozes da platis ostatak do pune cene automobila i da auto bude u tvom vlasnostvu 100%. Ako ne zelis da platis ostatak, vratis auto nazad i kao da si ga iznajmio na 4 godine

gastoz

pre 3 godine

Ako sam dobro razumeo auto kosta 4 hiljade i nesto eura?
(milosh, 07. mart 2021 17:22)

od 100 pa do 135 eura mjesecno i tako 4 godine...vratis auto i opet ispocetka ako te to bude zanimalo.....
(Inntal, 07. mart 2021 18:16)

Nije baš to tako jednostavno. To ie verovatno neka početna klot cena, bez full osiguranja, taksi, depozita i sl. za najosnovniji model. To je lizing i ne, ne košta samo 4k evra. Dve godine plaćate lizing, autk nije vaš, ne vodi se na vas već na lizing kuću, imate velika ograničenja što se tiče godišnje kilometraže. Ne bi me iznenadilo da je ovde godišnje ograničenje 10k km. Sve preko se plaćaju papreni penali. Kada vraćate auto, sve se jako detaljno pregleda i svako oštećenje, i spolja i unutra, se takodje papreno naplaćuje. Zna da bude nekada i preko desetak hiljada, tako da vam se ne isplati da ga vratite već morate da ga otkupite u celosti. Zna da izadje auto mnogo skuplji nego da ste ga odmah kupili.

Buca Krtalic

pre 3 godine

Ljudi, da li uopste razumete sta je lizing? Lizingom vi plaćate iznajmljivanje auta u ugovorenom vremenskom periodu i prema iznosu koji je naveden. Nema učešća kao kod kredita. Kada otplatite zadnju ratu lizinga auto i dalje nije vaš već lizing kuća procenjuje stanje vozila i nakon toga vam saopstavaju da li morate da doplatite za nastale nedostatke na vozilu ako ih ima (ogrebana vrata, ulubljeno krilo, naprsla soferka i sl.) pa kada to platite predajete im kljuceve i tek onda zavrsavate sa autom. Ako kojim slučajem želite da otkupite vozilo oni vam takodje daju ponudu sa njihovom procenom koju odmah plaćate i otkupljujete vozilo. Lizing se u Nemackoj ograničava i na odredjenu godišnju kilometrazu pa sto vise prelazite to je skuplja rata. Uglavnom, ovde lizing uzimaju firme a fizička lica (ljudi) se dosta redje odlučuju za to. Kredit je u tom slučaju bolji jer vam ostaje vozilo. Ali je i rata kredita logično dosta veća nego rata za lizing.

Inntal

pre 3 godine

Ako sam dobro razumeo auto kosta 4 hiljade i nesto eura?
(milosh, 07. mart 2021 17:22)

od 100 pa do 135 eura mjesecno i tako 4 godine...vratis auto i opet ispocetka ako te to bude zanimalo.....

Vakcinisan

pre 3 godine

Ako sam dobro razumeo auto kosta 4 hiljade i nesto eura?
(milosh, 07. mart 2021 17:22)

Niste dobro razumeli. Radi se o lizingu, plaćate mesečnu ratu od 100 eura 4 godine i nakon isteka te 4 godine možete da vratite auto ili da ga otkupite po ceni koja se ugovara u trenutku zaključenja lizinga.

Srdjan

pre 3 godine

Ako sam dobro razumeo auto kosta 4 hiljade i nesto eura?
(milosh, 07. mart 2021 17:22) ovo je lizing, sto znaci da poslije isteka ugovora vracas auto nazad!

harem

pre 3 godine

Diskontne cene u Lidlu? Nisam primetio! Deru nas isto ko i svi ostali nasi mafijasi.Trebali su da budu jeftiniji 30-40 posto ali to se kod nas me moze primetiti. Sto se prodaje vozila tice,ima logike i podrzavam takvu prodaju! Psiholosko delovanje na ljidski mozak.

Mediocritical

pre 3 godine

Šta ti je nemački Lidl, uđeš u auto karavan, provezeš se međ' rafove napuniš gepek...Na kasu-pic.
A mi moramo da zapucamo u Berlin na sajam s' kuferčinu za džipčinu.

Ako ćemo najjeftinija kola u Stbiji

pre 3 godine

Ovde može da se kupi Astra sedan za 22.000 dinara mesečno, bez učešća, otkupa i ostalih sitnih slova.

Reziel

pre 3 godine

Za ove što ni posle 20 godina od uvodjenja različitih vrsta kreditiranja ne razumeju, da razjasnim par stvari.

Kredit - banka ti pozajmljuje novac, tako što ti ili da gotovinu prema fakturi koju ti izda prodavac automobila (ređe), ili direktno uplati ceo iznos prodavcu. Automobil postaje tvoje vlasništvo, a dužan si novac banci koji otplaćuješ kroz rate, sa ugovorenom kamatom. Kredit može da bude sa i bez učešća, i kada se isplati poslednja rata - to je sve. Kao sredstvo obezbeđenja, banka ima pravo da ako ne plaćaš rate zapleni tvoj auto i proda ga da bi se namirila.

Lizing - korisnici su u početku mogli da budu samo pravna lica, a u poslednjih 10 godina kod nas i fizička lica. Postoje operativni lizing ili Rent i (sve redji za putnička vozila), finansijski lizing.
Postoje razlike ako vozilo uzima firma, oko odbitka od poreza i slično.
Lizing može da bude sa ili bez učešća odnosno depozita. Lizing može da bude sa ili bez ostatka vrednosti. Otplaćuju se rate, i na kraju poslednja rata može biti otkup vozila - korisnik lizinga postaje vlasnik automobila.
U slučaju da ima ostatak vrednosti, korisnik lizinga bira da li će platiti ostatak ili vratiti automobil. Ja sam imao do sada tri automobila na lizing, nikad mi niko nije pregledao vozilo kada sam ga vraćao, a samo sam jednom otkupio.

Za ove što misle da lizing uzimate kada nemate novac. Kao fizičko lice, lizing ili rent se uzima kada imate stabilna primanja i kada želite da eliminišete gubitak vrednosti kod kupovine novog vozila - to je ostatak vrednosti.
Ako ne želite da nastavite da vozite stari automobil, vi ga vratite i uzmete novi ili ne. Ostatak vrednosti je najčešće malo manji od vrednosti vozila u trenutku završavanja lizinga. U principu, isplati vam se da uzmete auto i da ga prodate, ali oni vam najčešće naprave tako dobru ponudu za nov automobil da vam se ne isplati da se cimate. I tako se vrtite u krug. Sve je super, dok se "keš vrti", i tada imate zapravo mesečni trošak korišćenja vozila - ratu. U finansijskom smislu, ko želi da vozi nov automobil, rent sa ostatkom vrednosti je najpametniji izbor. On podrazumeva da imate solidna i stabilna primanja, ali eliminiše gubitak vrednosti i davanje velike količine novca u trenutku.

Суперхик

pre 3 godine

Пред рат(деведесетих) у једном периоду смо у нашој локалној бакалници могли да купимо и ТВ Филипс са даљинцем, убрзо после није било ничега, па ни - баклнице !

teško za 100 evra

pre 3 godine

Lizing rata od 99 evra ili 109 evra na 48 meseci iznosi ukupno 4.800 ili 5.200 evra. Koliko je onda učešče, kolika je ukupna cena koja se plaća

Inntal

pre 3 godine

Neka hvala, ja sam mog ljubimca iskesirao. Nemam nikakav kredit niti cu u zivotu uzeti isti.
(Zer01, 07. mart 2021 19:51)


hahaha ne kuzis ti to...auto je na lizing,koristis ,plaćas i vratis i tako u krug...stalno imas novije auto...
a sa druge strane ovisno kakav kredit
ja sam svoj auto platio 16500€ ,naravno ne nov
i sve sam uzeo na kreditiranje (Njemacka) iako sam imao taj novac,zasto?
zato sto mi nude Auto kreditiranje sa kamatom od 1,3% ,a nakon 3 godine sam vise dao oko 350€ nista....
sto bi ja njima dao svoj novac ako mogu tako,ako nesto zapne mogu im vratiti odmah...

oscar

pre 3 godine

Neka hvala, ja sam mog ljubimca iskesirao. Nemam nikakav kredit niti cu u zivotu uzeti isti.
(Zer01, 07. mart 2021 19:51)

tvoj zivot je jedna velika avantura!

Alex

pre 3 godine

Најважније није речено - колико је учешће?
(Живчани_неки_лик, 7. mart 2021 17:48)

20%. U tom grmu leži zec.

г.Тајчић

pre 3 godine

Ја се извињавам, можда сам (мало више) глуп, али зар није увек било да ти ауто кућа израчуна колика ти је рата за лизинг тако да кад отплатиш последњу, ауто аутоматски постаје твој? Сад видим није тако него се ауто на крају процењује па се или врати или купи...

tko leti vrijedi

pre 3 godine

@gastoz

10000 evra za štetu? Možda ako auto vratiš totalno uništen.

Dva puta sam do sada vratio auto poslije lizinga i ništa nisam morao da doplatim. Za 2 sedmice vraćam treći, s obzirom da su ga klinci prilično izgrebali iznutra i da je supruga napravila ogrebotinu na vratima (do lima) očekujem manje od 1000€ doplate. Za dodatne kilometre 9 centi po km, isto toliko bih platio da sam odmah uzeo više km kada sam potpisao ugovor. Automobili košta više od 50.000€.

Koliko je lizing isplativ... prije 10 godina prijatelj kupio polovan auto za skoro 20.000€, ja uzeo lizing na 3 godine za auto koji je koštao oko 35.000€ i uložio 12.000€ u nekretnine. Poslije 3 godine njegov auto imao totalni štetu na motoru, prodao ga za 3000€. Moji troškovi lizinga za te tri godine su bili oko 10.000€, a dobit iz nekretnine je za 3 godine bila tolika da mogu 20 godina da uzimam kola na lizing.

Držati toliki novac zarobljen u automobilu je jedna od najvećih gluposti koje mogu da se naprave.

Inntal

pre 3 godine

Ја се извињавам, можда сам (мало више) глуп, али зар није увек било да ти ауто кућа израчуна колика ти је рата за лизинг тако да кад отплатиш последњу, ауто аутоматски постаје твој? Сад видим није тако него се ауто на крају процењује па се или врати или купи...
(г.Тајчић, 07. mart 2021 19:51)

ovisno kakav je lizing,
finacijski ili operativni

kele®

pre 3 godine

(г.Тајчић, 07. mart 2021 19:51) Postoji operativni i finansijski lizing. Vi pričate o finansijskom lizingu, a Lidl operativnom. Kod finansijskog ste Vi vlasnik automobila poslije isteka perioda, a u slučaju operativnog Lizing kuća. Prvo je više kao obični kredit, a drugo više kao iznajmljivanje.

dzo

pre 3 godine

Operativni lizing ima I te kako smisla.. Imas tipa platu 1500 eura.. Dajes 150-200 eura mesecno I uvek vozis nov auto u garanciji..nemas nikakve iznenadne troskove zbog auta

Marijana

pre 3 godine

Super iznajmila bih kola 5 eura za dan ili dva koliko mi treba, pa ga vratim, to su pričali pre par godina da će biti hit u svetu. Eto u Francuskoj počinje.

mm

pre 3 godine

Tako mali Djokica zamislja lizing...
(Straight Outta München)

A sada znamo i odakle je mali Perica - iz Minhena.
(Vlada)

Biće da mali Perica u Minhenu skuplja kolica iza kase u samoposluzi, a kad dođe u svoje selo priča kako je inženjer u Mercedesu. Ili stručnjak za lizing.

supa

pre 3 godine

Ovo je sigurno operativni lizing, koji kod nas mogu da koriste samo pravna lica, ne i fizička. Ograničenje za ovu mesečnu cenu je 10.000 km godišnje, preko toga idu penali. I naravno po isteku se može ili otkupiti ili vratiti, uz nadoknadu štete koju kompanija proceni. Isto ovako je do skoro kod nas u oglasima bio npr. Golf 7 za 150e mesečno. Da je to tako, svi bismo vozili nov, ali ipak nije tako kako kaže reklama...

Vlada

pre 3 godine

Ljudi, ovo je LIZING, a ne kupovina na kredit. Kod lizinga, placas dogovorenu ratu u periodu od 3-4 godine. Kad se zavrsi taj period mozes da platis ostatak do pune cene automobila i da auto bude u tvom vlasnostvu 100%. Ako ne zelis da platis ostatak, vratis auto nazad i kao da si ga iznajmio na 4 godine
(xyz, 07. mart 2021 18:58)

Tako mali Djokica zamislja lizing...
(Straight Outta München, 8. mart 2021 12:40)

A sada znamo i odakle je mali Perica - iz Minhena.

DeJaN

pre 3 godine

Za 5e dnevno... Ne bih razmišljao. Takođe, za tu ratu u LIDLu, opet ne bih razmišljao. Da može kod nas tako sve svoje rage bi menjao odma. Inače sam taksista. Vozila su mi do 10 godina starosti, ali ih menjam na 2 godine. Ovako, nov je nov. Jeftinije održavanje, lepša i udobnija vožnja, manje briga da li će nešto da crkne i na kraju vratiš i uzmeš drugi, opet nov... Samo da dođu u Srbiju ovakve ponude

Lepi Cane

pre 3 godine

Eto da se ne mucite: ja sam procitao šta o ovoj ponudi pišu autobild i sam Lidl. Cene zaista jesu takve kao u clanku, nema vece prve rate (ili ucešca ako hocete). Period lizinga je 48 meseci sa 10kkm godišnje. Naravno, može i kraci rok i više kilometara, pa se izracuna cena rate. Anyway, kome je dosta ~850km mesecno ima Kia Stonic za 135€.
U CH je Lidl u saradnji sa Carvolution nudio all-in-leasing od 299fr/mes. All-in-leasing znaci registrovan i osiguran auto sa ukljucenim održavanjem, nešto kao rent-a-car na mesecnom nivou. Periodi iznajmljivanja od 6 do 36 meseci.

poslovni primalac lizinga

pre 3 godine

"Lizing - korisnici su u početku mogli da budu samo pravna lica, a u poslednjih 10 godina kod nas i fizička lica. "
(Reziel, 7. mart 2021 23:13)

To nije tačno. Od prvog dana, tj. od kada je u Srbiji donet Zakon o finansijskom lizingu ( 2003. ) korisnici lizinga mogu da budu i fizička lica.
Ali, upitaj bilo koju lizing firmu koliko su imali krivičnih dela "utaja" predmeta lizinga tokom 2005. i 2006. godine ("seljak" uzme na lizink traktor, kombajn i sl. i proda na crno, i tako uradi u isto vreme kod 4-5 lizing firmi, on i žena, "zarade" desetine i desetine hiljada evra i dobiju samo uslovne osude). Hiljade i hiljade predmeta lizinga je tako "nestalo", a dobar deo toga je završio preko granice (uredno prešao granicu, sa falš papirima ili sa sličnom mućkom na carini i pogr. policiji).
To su bile prevare i pljačke epskih razmera, koje je neko organizovao (nisu to sa "izvozom" mogli organizovati ti sitni "seljaci"), u kojima su lizing firme debelo "izgorele".

tomy čubura

pre 3 godine

Ја се извињавам, можда сам (мало више) глуп, али зар није увек било да ти ауто кућа израчуна колика ти је рата за лизинг тако да кад отплатиш последњу, ауто аутоматски постаје твој? Сад видим није тако него се ауто на крају процењује па се или врати или купи...
(г.Тајчић, 07. mart 2021 19:51)
evo malo da vam priblizim....
recimo ta kia kosta oko 15.000 € vi imate para i kupite je za keš . za 4 godine zelite nov auto i prodajete kiu nećete dobiti vise od 7000/8000 ako i toliko .
na ovaj lizing cak i ako date malo ucesce vozite nov auto i za 4 godine to vas kosta 4000/5000 bez da ste kupovali auto .
u prevodu ...manje ćete izgubiti na vrednosti a pri tome necete kupovati auto
ima to jos zackoljica ( km i servisi ) ali duga je prica

T

pre 3 godine

@tajčić U Srbiju je lizing skoro isto što i kredit. Jedina razlika u odnosu na kredit je što lizing kuća ostaje vlasnik auta do isplate poslednje rate pa ima garanciju više ako klijent prestaje da plaća rate. Na zapadu je lizing ono što mu ime kaže - iznajmljivanje auta. Odabereš auto, lizing kuća ga kupi, izračuna koliko će da košta za tri godine, izračuna razliku, podeli tu razliku na rate. I ti to plaćaš svakog meseca. Kad prođe lizing, auto je i dalje njihov i verovatno će ti ga ponuditi na prodaju. To se nudi i u Srbiji, ali to uglavnom koriste firme a ne fizička lica.

poslovni primalac lizinga

pre 3 godine

Kod finansijskog ste Vi vlasnik automobila poslije isteka perioda, a u slučaju operativnog Lizing kuća. Prvo je više kao obični kredit, a drugo više kao iznajmljivanje.
(kele®, 8. mart 2021 08:12)

Ne mora da znači da si kod finansijskog lizinga vlasnik nakon po isteku perioda lizinga, a nakon isplate poslednje rate.
Vlasnik postaješ SAMO ako je tako ugovoreno - ako je ugovorena "preostala vrednost" jednaka "nuli", a po zakonu ne mora (može istekom perioda finan. lizinga i da se predmet lizinga vraća vlasniku (lizing firmi)).
Uostalom, pogledaj aktuelnu ponudu za mečku C klase preko Intesa Leasinga za finansijski lizing, učešće je za svaku verziju 20%, "preostala vrednost" je 30 ili 35% (zavisno od motora i paketa), a rata je 260-400 (zavisno od motora i paketa), period lizinga je 60 meseci.
Dakle, svakako platiš odmah 20%, a tokom pet godina 60 rata po 260-400, ali, onih 30% ili 35% ne moraš, za te pare otkupiš ako želiš ( tako i piše tamo: "kupac ima opciju da otkupi vozilo ako želi").
Fin. lizing je skup, ali i isplativ za firme (ako je predmet lizinga sredstvo rada,pa i vozilo). Za gradjane je samo skup, jer je uvek skuplji od kupovine. Ali, za onog ko nema pare da kupi, jeste način da se dodje do vozila.
Na operativni lizing ne treba ni trošiti reči koliko je skup. Ali, opet za firme ima smisao u umanjenju oporezive dobiti u visini rate (kod fin. lizinga u visini stope amortizacije).

PowerRanger

pre 3 godine

Ja licno ne volim ni lizing ni kredite. Vozim to sto mogu da platim potpuno i izbegavam da vucem dugove godinama. Svako ima svoj nacin da rasporedi novac, ja sam uvek pre za dobro ocuvan auto iz inostranstva star oko 6 godina. Cak iako mora da se zameni neki deo, kamremen itd, opet ce vas izaci 3 puta jeftinije na kraju.

Alpski mornar

pre 3 godine

Kako Dave Ramsey kaže: Lizing je za one koji si žele kupiti nešto što si ne mogu priuštiti.
Što se tiče amortizacije i gubitka na ceni, kako god da se računica okrene, gubitak nikada ne snosi lizing kuća, nego kupac.

dzukac

pre 3 godine

Operativni lizing ima I te kako smisla.. Imas tipa platu 1500 eura.. Dajes 150-200 eura mesecno I uvek vozis nov auto u garanciji..nemas nikakve iznenadne troskove zbog auta
(dzo, 08. mart 2021 09:58)
Samo pod ulovom da se kompetna lizing rata stavlja protiv bruto zarade i sa time smanjuju porezski izdatci. Lizig nije ništa drugo nego iznajmljivanje vozila na duzi period i stranka koja sklopi ugovor nikada nije vlasnik istog

Oliver

pre 3 godine

@ Buca Krtalic,
Morao bih da Vas ispravim. Kako nema ucesca kod lizinga? Uglavnom je 20%, a moze da bude vise a i manje. Upravo u danasnjoj novini sam video ponudu za jedan auto, cena 25990e a ucesce za lizing 3500e. Mesecna rata 298e na 4 god, otkupna vrednost 13600 za 10000km/god. Ako i neko daje bez ucesca, obratiti paznju na kamatu. Ko ne plati na mostu, plati na cupriji.
A sto se tice kredita... Kako mislite ucesce za kredit? Ako uzimate kredit od banke, ucesca nema. A ako kod prodavca automobila kupujete auto na kredit, onda normalno da traze ucesce, kao i za lizing.
Raspitajte se dobro, ogromne su razlike od banke do banke. Ja sam pre nekih mesec i po uzeo kredit za auto. Moja banka je htela da mi uzme 3 puta vise za kamatu od jedne druge banke.
Mfg.

Straight Outta München

pre 3 godine

Ljudi, ovo je LIZING, a ne kupovina na kredit. Kod lizinga, placas dogovorenu ratu u periodu od 3-4 godine. Kad se zavrsi taj period mozes da platis ostatak do pune cene automobila i da auto bude u tvom vlasnostvu 100%. Ako ne zelis da platis ostatak, vratis auto nazad i kao da si ga iznajmio na 4 godine
(xyz, 07. mart 2021 18:58)

Tako mali Djokica zamislja lizing...

г.Тајчић

pre 3 godine

Ја се извињавам, можда сам (мало више) глуп, али зар није увек било да ти ауто кућа израчуна колика ти је рата за лизинг тако да кад отплатиш последњу, ауто аутоматски постаје твој? Сад видим није тако него се ауто на крају процењује па се или врати или купи...

Alex

pre 3 godine

Најважније није речено - колико је учешће?
(Живчани_неки_лик, 7. mart 2021 17:48)

20%. U tom grmu leži zec.

harem

pre 3 godine

Diskontne cene u Lidlu? Nisam primetio! Deru nas isto ko i svi ostali nasi mafijasi.Trebali su da budu jeftiniji 30-40 posto ali to se kod nas me moze primetiti. Sto se prodaje vozila tice,ima logike i podrzavam takvu prodaju! Psiholosko delovanje na ljidski mozak.

teško za 100 evra

pre 3 godine

Lizing rata od 99 evra ili 109 evra na 48 meseci iznosi ukupno 4.800 ili 5.200 evra. Koliko je onda učešče, kolika je ukupna cena koja se plaća

Mediocritical

pre 3 godine

Šta ti je nemački Lidl, uđeš u auto karavan, provezeš se međ' rafove napuniš gepek...Na kasu-pic.
A mi moramo da zapucamo u Berlin na sajam s' kuferčinu za džipčinu.

gastoz

pre 3 godine

Ako sam dobro razumeo auto kosta 4 hiljade i nesto eura?
(milosh, 07. mart 2021 17:22)

od 100 pa do 135 eura mjesecno i tako 4 godine...vratis auto i opet ispocetka ako te to bude zanimalo.....
(Inntal, 07. mart 2021 18:16)

Nije baš to tako jednostavno. To ie verovatno neka početna klot cena, bez full osiguranja, taksi, depozita i sl. za najosnovniji model. To je lizing i ne, ne košta samo 4k evra. Dve godine plaćate lizing, autk nije vaš, ne vodi se na vas već na lizing kuću, imate velika ograničenja što se tiče godišnje kilometraže. Ne bi me iznenadilo da je ovde godišnje ograničenje 10k km. Sve preko se plaćaju papreni penali. Kada vraćate auto, sve se jako detaljno pregleda i svako oštećenje, i spolja i unutra, se takodje papreno naplaćuje. Zna da bude nekada i preko desetak hiljada, tako da vam se ne isplati da ga vratite već morate da ga otkupite u celosti. Zna da izadje auto mnogo skuplji nego da ste ga odmah kupili.

Straight Outta München

pre 3 godine

Ljudi, ovo je LIZING, a ne kupovina na kredit. Kod lizinga, placas dogovorenu ratu u periodu od 3-4 godine. Kad se zavrsi taj period mozes da platis ostatak do pune cene automobila i da auto bude u tvom vlasnostvu 100%. Ako ne zelis da platis ostatak, vratis auto nazad i kao da si ga iznajmio na 4 godine
(xyz, 07. mart 2021 18:58)

Tako mali Djokica zamislja lizing...

PowerRanger

pre 3 godine

Ja licno ne volim ni lizing ni kredite. Vozim to sto mogu da platim potpuno i izbegavam da vucem dugove godinama. Svako ima svoj nacin da rasporedi novac, ja sam uvek pre za dobro ocuvan auto iz inostranstva star oko 6 godina. Cak iako mora da se zameni neki deo, kamremen itd, opet ce vas izaci 3 puta jeftinije na kraju.

Buca Krtalic

pre 3 godine

Ljudi, da li uopste razumete sta je lizing? Lizingom vi plaćate iznajmljivanje auta u ugovorenom vremenskom periodu i prema iznosu koji je naveden. Nema učešća kao kod kredita. Kada otplatite zadnju ratu lizinga auto i dalje nije vaš već lizing kuća procenjuje stanje vozila i nakon toga vam saopstavaju da li morate da doplatite za nastale nedostatke na vozilu ako ih ima (ogrebana vrata, ulubljeno krilo, naprsla soferka i sl.) pa kada to platite predajete im kljuceve i tek onda zavrsavate sa autom. Ako kojim slučajem želite da otkupite vozilo oni vam takodje daju ponudu sa njihovom procenom koju odmah plaćate i otkupljujete vozilo. Lizing se u Nemackoj ograničava i na odredjenu godišnju kilometrazu pa sto vise prelazite to je skuplja rata. Uglavnom, ovde lizing uzimaju firme a fizička lica (ljudi) se dosta redje odlučuju za to. Kredit je u tom slučaju bolji jer vam ostaje vozilo. Ali je i rata kredita logično dosta veća nego rata za lizing.

Inntal

pre 3 godine

Ako sam dobro razumeo auto kosta 4 hiljade i nesto eura?
(milosh, 07. mart 2021 17:22)

od 100 pa do 135 eura mjesecno i tako 4 godine...vratis auto i opet ispocetka ako te to bude zanimalo.....

tko leti vrijedi

pre 3 godine

@gastoz

10000 evra za štetu? Možda ako auto vratiš totalno uništen.

Dva puta sam do sada vratio auto poslije lizinga i ništa nisam morao da doplatim. Za 2 sedmice vraćam treći, s obzirom da su ga klinci prilično izgrebali iznutra i da je supruga napravila ogrebotinu na vratima (do lima) očekujem manje od 1000€ doplate. Za dodatne kilometre 9 centi po km, isto toliko bih platio da sam odmah uzeo više km kada sam potpisao ugovor. Automobili košta više od 50.000€.

Koliko je lizing isplativ... prije 10 godina prijatelj kupio polovan auto za skoro 20.000€, ja uzeo lizing na 3 godine za auto koji je koštao oko 35.000€ i uložio 12.000€ u nekretnine. Poslije 3 godine njegov auto imao totalni štetu na motoru, prodao ga za 3000€. Moji troškovi lizinga za te tri godine su bili oko 10.000€, a dobit iz nekretnine je za 3 godine bila tolika da mogu 20 godina da uzimam kola na lizing.

Držati toliki novac zarobljen u automobilu je jedna od najvećih gluposti koje mogu da se naprave.

Alpski mornar

pre 3 godine

Kako Dave Ramsey kaže: Lizing je za one koji si žele kupiti nešto što si ne mogu priuštiti.
Što se tiče amortizacije i gubitka na ceni, kako god da se računica okrene, gubitak nikada ne snosi lizing kuća, nego kupac.

Srdjan

pre 3 godine

Ako sam dobro razumeo auto kosta 4 hiljade i nesto eura?
(milosh, 07. mart 2021 17:22) ovo je lizing, sto znaci da poslije isteka ugovora vracas auto nazad!

xyz

pre 3 godine

Ljudi, ovo je LIZING, a ne kupovina na kredit. Kod lizinga, placas dogovorenu ratu u periodu od 3-4 godine. Kad se zavrsi taj period mozes da platis ostatak do pune cene automobila i da auto bude u tvom vlasnostvu 100%. Ako ne zelis da platis ostatak, vratis auto nazad i kao da si ga iznajmio na 4 godine

Ako ćemo najjeftinija kola u Stbiji

pre 3 godine

Ovde može da se kupi Astra sedan za 22.000 dinara mesečno, bez učešća, otkupa i ostalih sitnih slova.

tomy čubura

pre 3 godine

Ја се извињавам, можда сам (мало више) глуп, али зар није увек било да ти ауто кућа израчуна колика ти је рата за лизинг тако да кад отплатиш последњу, ауто аутоматски постаје твој? Сад видим није тако него се ауто на крају процењује па се или врати или купи...
(г.Тајчић, 07. mart 2021 19:51)
evo malo da vam priblizim....
recimo ta kia kosta oko 15.000 € vi imate para i kupite je za keš . za 4 godine zelite nov auto i prodajete kiu nećete dobiti vise od 7000/8000 ako i toliko .
na ovaj lizing cak i ako date malo ucesce vozite nov auto i za 4 godine to vas kosta 4000/5000 bez da ste kupovali auto .
u prevodu ...manje ćete izgubiti na vrednosti a pri tome necete kupovati auto
ima to jos zackoljica ( km i servisi ) ali duga je prica

Marijana

pre 3 godine

Super iznajmila bih kola 5 eura za dan ili dva koliko mi treba, pa ga vratim, to su pričali pre par godina da će biti hit u svetu. Eto u Francuskoj počinje.

Inntal

pre 3 godine

Neka hvala, ja sam mog ljubimca iskesirao. Nemam nikakav kredit niti cu u zivotu uzeti isti.
(Zer01, 07. mart 2021 19:51)


hahaha ne kuzis ti to...auto je na lizing,koristis ,plaćas i vratis i tako u krug...stalno imas novije auto...
a sa druge strane ovisno kakav kredit
ja sam svoj auto platio 16500€ ,naravno ne nov
i sve sam uzeo na kreditiranje (Njemacka) iako sam imao taj novac,zasto?
zato sto mi nude Auto kreditiranje sa kamatom od 1,3% ,a nakon 3 godine sam vise dao oko 350€ nista....
sto bi ja njima dao svoj novac ako mogu tako,ako nesto zapne mogu im vratiti odmah...

poslovni primalac lizinga

pre 3 godine

"Lizing - korisnici su u početku mogli da budu samo pravna lica, a u poslednjih 10 godina kod nas i fizička lica. "
(Reziel, 7. mart 2021 23:13)

To nije tačno. Od prvog dana, tj. od kada je u Srbiji donet Zakon o finansijskom lizingu ( 2003. ) korisnici lizinga mogu da budu i fizička lica.
Ali, upitaj bilo koju lizing firmu koliko su imali krivičnih dela "utaja" predmeta lizinga tokom 2005. i 2006. godine ("seljak" uzme na lizink traktor, kombajn i sl. i proda na crno, i tako uradi u isto vreme kod 4-5 lizing firmi, on i žena, "zarade" desetine i desetine hiljada evra i dobiju samo uslovne osude). Hiljade i hiljade predmeta lizinga je tako "nestalo", a dobar deo toga je završio preko granice (uredno prešao granicu, sa falš papirima ili sa sličnom mućkom na carini i pogr. policiji).
To su bile prevare i pljačke epskih razmera, koje je neko organizovao (nisu to sa "izvozom" mogli organizovati ti sitni "seljaci"), u kojima su lizing firme debelo "izgorele".

Oliver

pre 3 godine

@ Buca Krtalic,
Morao bih da Vas ispravim. Kako nema ucesca kod lizinga? Uglavnom je 20%, a moze da bude vise a i manje. Upravo u danasnjoj novini sam video ponudu za jedan auto, cena 25990e a ucesce za lizing 3500e. Mesecna rata 298e na 4 god, otkupna vrednost 13600 za 10000km/god. Ako i neko daje bez ucesca, obratiti paznju na kamatu. Ko ne plati na mostu, plati na cupriji.
A sto se tice kredita... Kako mislite ucesce za kredit? Ako uzimate kredit od banke, ucesca nema. A ako kod prodavca automobila kupujete auto na kredit, onda normalno da traze ucesce, kao i za lizing.
Raspitajte se dobro, ogromne su razlike od banke do banke. Ja sam pre nekih mesec i po uzeo kredit za auto. Moja banka je htela da mi uzme 3 puta vise za kamatu od jedne druge banke.
Mfg.

oscar

pre 3 godine

Neka hvala, ja sam mog ljubimca iskesirao. Nemam nikakav kredit niti cu u zivotu uzeti isti.
(Zer01, 07. mart 2021 19:51)

tvoj zivot je jedna velika avantura!

supa

pre 3 godine

Ovo je sigurno operativni lizing, koji kod nas mogu da koriste samo pravna lica, ne i fizička. Ograničenje za ovu mesečnu cenu je 10.000 km godišnje, preko toga idu penali. I naravno po isteku se može ili otkupiti ili vratiti, uz nadoknadu štete koju kompanija proceni. Isto ovako je do skoro kod nas u oglasima bio npr. Golf 7 za 150e mesečno. Da je to tako, svi bismo vozili nov, ali ipak nije tako kako kaže reklama...

dzo

pre 3 godine

Operativni lizing ima I te kako smisla.. Imas tipa platu 1500 eura.. Dajes 150-200 eura mesecno I uvek vozis nov auto u garanciji..nemas nikakve iznenadne troskove zbog auta

Vakcinisan

pre 3 godine

Ako sam dobro razumeo auto kosta 4 hiljade i nesto eura?
(milosh, 07. mart 2021 17:22)

Niste dobro razumeli. Radi se o lizingu, plaćate mesečnu ratu od 100 eura 4 godine i nakon isteka te 4 godine možete da vratite auto ili da ga otkupite po ceni koja se ugovara u trenutku zaključenja lizinga.

dzukac

pre 3 godine

Operativni lizing ima I te kako smisla.. Imas tipa platu 1500 eura.. Dajes 150-200 eura mesecno I uvek vozis nov auto u garanciji..nemas nikakve iznenadne troskove zbog auta
(dzo, 08. mart 2021 09:58)
Samo pod ulovom da se kompetna lizing rata stavlja protiv bruto zarade i sa time smanjuju porezski izdatci. Lizig nije ništa drugo nego iznajmljivanje vozila na duzi period i stranka koja sklopi ugovor nikada nije vlasnik istog

Суперхик

pre 3 godine

Пред рат(деведесетих) у једном периоду смо у нашој локалној бакалници могли да купимо и ТВ Филипс са даљинцем, убрзо после није било ничега, па ни - баклнице !

Inntal

pre 3 godine

Ја се извињавам, можда сам (мало више) глуп, али зар није увек било да ти ауто кућа израчуна колика ти је рата за лизинг тако да кад отплатиш последњу, ауто аутоматски постаје твој? Сад видим није тако него се ауто на крају процењује па се или врати или купи...
(г.Тајчић, 07. mart 2021 19:51)

ovisno kakav je lizing,
finacijski ili operativni

poslovni primalac lizinga

pre 3 godine

Kod finansijskog ste Vi vlasnik automobila poslije isteka perioda, a u slučaju operativnog Lizing kuća. Prvo je više kao obični kredit, a drugo više kao iznajmljivanje.
(kele®, 8. mart 2021 08:12)

Ne mora da znači da si kod finansijskog lizinga vlasnik nakon po isteku perioda lizinga, a nakon isplate poslednje rate.
Vlasnik postaješ SAMO ako je tako ugovoreno - ako je ugovorena "preostala vrednost" jednaka "nuli", a po zakonu ne mora (može istekom perioda finan. lizinga i da se predmet lizinga vraća vlasniku (lizing firmi)).
Uostalom, pogledaj aktuelnu ponudu za mečku C klase preko Intesa Leasinga za finansijski lizing, učešće je za svaku verziju 20%, "preostala vrednost" je 30 ili 35% (zavisno od motora i paketa), a rata je 260-400 (zavisno od motora i paketa), period lizinga je 60 meseci.
Dakle, svakako platiš odmah 20%, a tokom pet godina 60 rata po 260-400, ali, onih 30% ili 35% ne moraš, za te pare otkupiš ako želiš ( tako i piše tamo: "kupac ima opciju da otkupi vozilo ako želi").
Fin. lizing je skup, ali i isplativ za firme (ako je predmet lizinga sredstvo rada,pa i vozilo). Za gradjane je samo skup, jer je uvek skuplji od kupovine. Ali, za onog ko nema pare da kupi, jeste način da se dodje do vozila.
Na operativni lizing ne treba ni trošiti reči koliko je skup. Ali, opet za firme ima smisao u umanjenju oporezive dobiti u visini rate (kod fin. lizinga u visini stope amortizacije).

mm

pre 3 godine

Tako mali Djokica zamislja lizing...
(Straight Outta München)

A sada znamo i odakle je mali Perica - iz Minhena.
(Vlada)

Biće da mali Perica u Minhenu skuplja kolica iza kase u samoposluzi, a kad dođe u svoje selo priča kako je inženjer u Mercedesu. Ili stručnjak za lizing.

T

pre 3 godine

@tajčić U Srbiju je lizing skoro isto što i kredit. Jedina razlika u odnosu na kredit je što lizing kuća ostaje vlasnik auta do isplate poslednje rate pa ima garanciju više ako klijent prestaje da plaća rate. Na zapadu je lizing ono što mu ime kaže - iznajmljivanje auta. Odabereš auto, lizing kuća ga kupi, izračuna koliko će da košta za tri godine, izračuna razliku, podeli tu razliku na rate. I ti to plaćaš svakog meseca. Kad prođe lizing, auto je i dalje njihov i verovatno će ti ga ponuditi na prodaju. To se nudi i u Srbiji, ali to uglavnom koriste firme a ne fizička lica.

Reziel

pre 3 godine

Za ove što ni posle 20 godina od uvodjenja različitih vrsta kreditiranja ne razumeju, da razjasnim par stvari.

Kredit - banka ti pozajmljuje novac, tako što ti ili da gotovinu prema fakturi koju ti izda prodavac automobila (ređe), ili direktno uplati ceo iznos prodavcu. Automobil postaje tvoje vlasništvo, a dužan si novac banci koji otplaćuješ kroz rate, sa ugovorenom kamatom. Kredit može da bude sa i bez učešća, i kada se isplati poslednja rata - to je sve. Kao sredstvo obezbeđenja, banka ima pravo da ako ne plaćaš rate zapleni tvoj auto i proda ga da bi se namirila.

Lizing - korisnici su u početku mogli da budu samo pravna lica, a u poslednjih 10 godina kod nas i fizička lica. Postoje operativni lizing ili Rent i (sve redji za putnička vozila), finansijski lizing.
Postoje razlike ako vozilo uzima firma, oko odbitka od poreza i slično.
Lizing može da bude sa ili bez učešća odnosno depozita. Lizing može da bude sa ili bez ostatka vrednosti. Otplaćuju se rate, i na kraju poslednja rata može biti otkup vozila - korisnik lizinga postaje vlasnik automobila.
U slučaju da ima ostatak vrednosti, korisnik lizinga bira da li će platiti ostatak ili vratiti automobil. Ja sam imao do sada tri automobila na lizing, nikad mi niko nije pregledao vozilo kada sam ga vraćao, a samo sam jednom otkupio.

Za ove što misle da lizing uzimate kada nemate novac. Kao fizičko lice, lizing ili rent se uzima kada imate stabilna primanja i kada želite da eliminišete gubitak vrednosti kod kupovine novog vozila - to je ostatak vrednosti.
Ako ne želite da nastavite da vozite stari automobil, vi ga vratite i uzmete novi ili ne. Ostatak vrednosti je najčešće malo manji od vrednosti vozila u trenutku završavanja lizinga. U principu, isplati vam se da uzmete auto i da ga prodate, ali oni vam najčešće naprave tako dobru ponudu za nov automobil da vam se ne isplati da se cimate. I tako se vrtite u krug. Sve je super, dok se "keš vrti", i tada imate zapravo mesečni trošak korišćenja vozila - ratu. U finansijskom smislu, ko želi da vozi nov automobil, rent sa ostatkom vrednosti je najpametniji izbor. On podrazumeva da imate solidna i stabilna primanja, ali eliminiše gubitak vrednosti i davanje velike količine novca u trenutku.

kele®

pre 3 godine

(г.Тајчић, 07. mart 2021 19:51) Postoji operativni i finansijski lizing. Vi pričate o finansijskom lizingu, a Lidl operativnom. Kod finansijskog ste Vi vlasnik automobila poslije isteka perioda, a u slučaju operativnog Lizing kuća. Prvo je više kao obični kredit, a drugo više kao iznajmljivanje.

DeJaN

pre 3 godine

Za 5e dnevno... Ne bih razmišljao. Takođe, za tu ratu u LIDLu, opet ne bih razmišljao. Da može kod nas tako sve svoje rage bi menjao odma. Inače sam taksista. Vozila su mi do 10 godina starosti, ali ih menjam na 2 godine. Ovako, nov je nov. Jeftinije održavanje, lepša i udobnija vožnja, manje briga da li će nešto da crkne i na kraju vratiš i uzmeš drugi, opet nov... Samo da dođu u Srbiju ovakve ponude

Lepi Cane

pre 3 godine

Eto da se ne mucite: ja sam procitao šta o ovoj ponudi pišu autobild i sam Lidl. Cene zaista jesu takve kao u clanku, nema vece prve rate (ili ucešca ako hocete). Period lizinga je 48 meseci sa 10kkm godišnje. Naravno, može i kraci rok i više kilometara, pa se izracuna cena rate. Anyway, kome je dosta ~850km mesecno ima Kia Stonic za 135€.
U CH je Lidl u saradnji sa Carvolution nudio all-in-leasing od 299fr/mes. All-in-leasing znaci registrovan i osiguran auto sa ukljucenim održavanjem, nešto kao rent-a-car na mesecnom nivou. Periodi iznajmljivanja od 6 do 36 meseci.

Vlada

pre 3 godine

Ljudi, ovo je LIZING, a ne kupovina na kredit. Kod lizinga, placas dogovorenu ratu u periodu od 3-4 godine. Kad se zavrsi taj period mozes da platis ostatak do pune cene automobila i da auto bude u tvom vlasnostvu 100%. Ako ne zelis da platis ostatak, vratis auto nazad i kao da si ga iznajmio na 4 godine
(xyz, 07. mart 2021 18:58)

Tako mali Djokica zamislja lizing...
(Straight Outta München, 8. mart 2021 12:40)

A sada znamo i odakle je mali Perica - iz Minhena.