Utorak, 23.02.2021.

14:11

Stigao je – novi Mercedes C klase FOTO/VIDEO

Izvor: B92

Stigao je – novi Mercedes C klase FOTO/VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

Programer

pre 3 godine

(Guliver, 24. februar 2021 05:30) # Link komentara

Udji na Mobile.de i pogledaj koliko kosta LEXUS IS ili ES star 3-4 godine! Zacudices se kada vidis da kao polovan zadrzava daleko vise od pocetne cene nego Merceses ili BMW.

A onda pogledas malo koji auto iz premium kategorije ima najmanje kvarova.

I bude ti jasno!

zlatko mlatko

pre 3 godine

Kao neko ko 20 godina kupuje samo nova vozila na svakih 4-5 godina i kome nije problem da kupi auto u klasi Audi A6 / Volvo S60 / Mercedes E klase / BMW serije 5, mislim da sam dovoljno kompetentan da kažem svoje mišljenje na ovu temu sa pozicije baš te ciljne grupe kojoj se ovaj auto obraća.
Dakle, spolja mi je dizajn čista 10. Enterijer je sigurno vrhunskog kvaliteta i ergonomije, tehnologija je definitivno poslednja reč, ali meni lično se ne sviđaju ta dva ekrana koji mi žestoko štrče u čitavom dizajnu kokpita. Vrlo sam informatički pismen, ali mi je iritantno da treba da drndam touch screen za najosnovnije stvari, a glasovne komande prosto ne volim iako govorim engleski tečno. Usput, ovi ekrani od pipkanja prstima stalno izgledaju musavi i neuredni, a to me posebno nervira.
Sve u svemu - ja lično ga ne bih kupio, baš kao što ne bih kupio nijedan novi Mercedes iz istog razloga.

Inntal

pre 3 godine

Ovo ni prosecan Nemac ne moze da kupi
(Igor, 24. februar 2021 09:37)


Mislis?
uzme ga na dvije godine ,placa cca 300-400€ mjesecno ,nakon 2 godine vrati i ide na novo i tako u krug...

EU Citizen

pre 3 godine

Neiznenađujuće ružan, i televizorčina na komandnoj tabli, da nova E-klasa takođe nije preružna, tešio bih se time da pravi Mercedes počinje od nje, ovako ništa... :)) Neke stare generecije C-klase su mogle da prođu, iako su uvek malo imale taj imidž ne-baš-pravog-Mercedesa, ali ova konjska zadnjica i jadne linije su baš eliminatorni...

vjeran33

pre 3 godine

samo par osvrta na c klasu. vozio sam c klasu w204 skoro 5 godina. kupio sam ga rabljenog starog 5 godina i sa 180k km (originalnih), c200 cdi. što se tiče vožnje, fantastičan. odličan motor i mjenjač (ručni)..užitak u vožnji. međutim....puno i previše kvarova za premium brand...svako malo je bilo nešto otišlo...sitnce ali se bilo nakupilo. ukupan dojam je bio razočaravajući. dakle, super vozne karakteristike ali previše (sitnih) kvarova. na kraju..vrhunac svega...mi se zapalio u vožnji. srećom, požar je ugašen pukom slučajnošću jer sam bio u blizini jedne škole pa su brzom intervencijom ugasili vatru. uglavnom...gorak okus u ustima...i nikad više mercedes. sada vozim toyotu avensis 2,0 d. kupljen 12 god. star. dosadan i bezličan auto...ali bez ijednog kvara.
ne tvrdim ni da je mercedes loš ni da je toyota dobra...ali slijedeći auto će biti najvjerojatnije toyota (ili lexus)
moje iskustvo sa mercedesom je nažalost takvo

Kole

pre 3 godine

@BG
I šta kažeš batice, upravljaš glasom, ali ako znaš engleski. Znači moram da naučim engleski da bi koristio tu mogućnost u mom preskupom autu. Zar nije njima lakše da taj sistem prilagode važnijim svetskim jezicima, nego da kupci širom sveta idu u školu za strane jezike. Za Merceđesova vozila znam da su sve skuplja, sve kvarljivija i sa sve manjim motorima. Ako i na ovaj model zalepe AMG značku, a ispod haube 4 cilindra i el. motor iz veš mašine, stvarno ću prestati da obraćam pažnju na ovaj brend.

Boris

pre 3 godine

BMW 3 novi je bogotac za ovo
(Hogar, 24. februar 2021 05:45)
@Hogar
Slazem se ali samo u situacijama kad pomaze da ti zameni muškost, tu Bmw nema premca.

lukasenko

pre 3 godine

za istok je vezan slobodarski duh.prijateljstvo.za zapad je otudjenost kupovina stvari na kredit koji ti nicemu ne sluze kupis auto da bi isao na posao sa njih.

Pravedni

pre 3 godine

Prelep, ako izuzmemo zadnja svetla poput Djulije. Ne idu mi ova zadnja svetla uz Mercedes, ali zato je napred sazreo. Mnogo je karakterniji, a i faltice sa vrata su izbacili. Prelep

XXL

pre 3 godine

Kako stoje stvari u kladionicama i kolike su kvote na klađenje kad počinje povlačenje i poziv vlasnicima da se jave u ovlašćeni servis kako bi se otklonio neki od kvarova?

BG

pre 3 godine

Mercedes ima vrhunsko upravljanje glasom. Prakticno nema potrebe pipnuti ekran nikada ako iole znate engleski jezik. Sjajna stvar. Sve radi umesto vas, osim vožnje, tu vi uživate.

BG

pre 3 godine

Ovo nije napravljeno za balavce i sirotinju na istoku bez prebijene pare. Ovo vozi visa srednja klasa na zapadu, penzioneri iste te klase, pa i poneko u krizi srednjih godina ko se nategne da ga kupi.
Za istocno evropske plate tu je Skoda, Dacija i Kia

aalborg

pre 3 godine

Ova dva tableta su katastrofa. Ali katastrofa. Da čovek mora 15 sekundi da tapka taj tablet, da bi smanjio temperaturu auta za 2C, ne spada više ni u kategoriju "nepotrebno" "komplikovano" već po meni i opasno po vozača. Ko nije vozio auto sa takvom tablom u sredini, nema pojma koje su to muke. Ja koji imam 35 godina, smatram sebe da sam informatički prosečno ili možda i malo nadprosečno obrazovan u funkcionalnom smislu, svaki put, i za najosnovnija podešavanja koja su se pre resavala pritiskom na fizičko dugme, ili okretanjem istog, sada moram izdvojiti najmanje 30 sekundi, a nekada moram i da zaustavim auto, da bih nešto najelementarnjje bezbedno podesio

auto

pre 3 godine

Sve strucnjaci komentarisu, 80% njih nije ni vozilo kola. 2021, tehnika se razvija a vi i dalje patite za mercedes kikiriki star 20 godina.

Guliver

pre 3 godine

@Ludilo i sumanitost:

Premijum brendovi gube na vrednosti mnogo brže od konfekcije.

Rezlog za to možete naći u činjenici da je premijum statusni simbol mnogo više nego prevozno sredstvo. Posle 4 godine sa prvim faceliftom to više nije to jer ima bolji, noviji.
Zato je certified 4 godine star premijum dobar izbor. Upola cene od novog, a mala kilometraza. Za male pare još dve godine garancije.

A pljuvači mogu da pljuju do mile volje i da se trse dacijama I ostalim kanticama.

Veliki brat

pre 3 godine

Uh ekran na centralnoj konzoli...kako ce se to opravljati kad za 18godina budem planiro kupit auto. A i nema prekidaca da cakce kao u kupatilu...
(bezubi bot, 23. februar 2021 16:29)

Za 18 godina će svi biti zabranjeni za svakodnevnu vožnju, a "tablet" će možda još uvek postojati kao rezervni deo, ako ne preko ovlašćenog servisa, onda na otpadima gde će svakako biti primeraka koji su prešli milionče i rastureni u delove ili havarisani.


Cini mi se da si mladji pa se ne secas da je je nekad E klasa kostala "bar" 50000€, a i cim se tek tako razbacujes evrima nisi sa istim mnogo ni raspolagao...
(Pablo, 23. februar 2021 19:57)

Da nam vi budete živi i zdravi, A klasa odavno košta blizu 30k evra, i to je početna cena, postojala je i ona nešto jeftinija varijanta sa Renautl 1.5dCi motorom (vrhunski motor, iako će se mnogi podsmevati, i to nije kompletan motor koji isti takav ide u Clio ili Megane, Mercedes uzima samo ogoljen motor i na njega stavlja svoju elektroniku i sve ostalo).


Jeste, nekad je i Audi A3 na akciji koštao 14.990€, ali to je bio model sa 3 vrata i 1.6 atmosfercom, sada ovi sa 1.0TFSI koštaju 21k evra pa naviše.

Eto, i jedan Polo košta 16-18k evra, a nekad je bio 12k, a kad treba da izađe novi model, stari bude na akciji 9.990€ pa naviše, sad za 10k evra imate Dačiju Logan i Sandero i eventualno Fabiju u osnovnom paketu opreme.

Veliki brat

pre 3 godine

SMECE kao i svaki noviji auto!!!! Jednom prilikom sam raskopao instrument tablu novijeg Mercedesa....pa ljudi moji....to je DNO DNA od kvaliteta instalacija!!! Zice su debljine ljudske vlasi kose...tuga jad i cemer!
(Brabus, 23. februar 2021 15:57)

Šta ima veze, kad je sve digitalno, instrument tabla ima posebno napajanje, a kroz ostale provodnike ide samo signal niskog napona. Znaš li ti koliko košta tona bakra i koliko se uštedi na par miliona vozila?
A i hoćeš da ti ukradu i očerupaju auto zbog bakra :)


Ovi koneski tableti umesto instrumenata su uzasni! Koliko je ustedeo mercedes na ovim tabletima u odnosu na klasicne instrumente? I da li je ta usteda toliko bitna kod vozila koje kosta 50.000 evra?
(W205, 23. februar 2021 16:23)

I ja mislio tako, a onda pogledaš koliko košta pametan sat i sve ti bude jasno, a ovi paneli nisu kao pametan sat, već kotrolišu klimu, audio sistem, itd. Običan prekidač ili točkić je jeftiniji, ali je ovde lakše na nivou softvera programirati dodatne opcije koje moraju da se doplate :)
Praktkično, glavna razlika je u softveru i dijagonali ekrana, ali jedan taj tablet košta poprilično, jer se ne radi o običnom tabletu - npr. neki uređaji ispod tog ekrana podržavaju 4k video na do nekoliko ekrana u vozilu, što zahteva popriličnu procesorsku snagu, a pogledajte koliko košta jedan telefon ili laptop tih performansi.

Soniq

pre 3 godine

Odlican merdza kao po obicaju.Ako budjava skoda oktavija 2.0tdi kosta 31000e onda ova c klasa vredi bar 50 000
(Mikan, 23. februar 2021 18:46)

Kosta 31000 samo ako je nabudzis sa manje-vise svim sto moze da ima, ukljucujuci i 4x4. Ako izbacis par stvari, lagano ide na 26k, i to da te omase svi popusti. Benzinca mozes za jos 1000-2000 manje. Ako bi uzeo slicnu C klasu, nemam sumnje da ce te kostati bar duplo vise, tako da jesi u pravu. Ali sumnjam da se iko odlucuje izmedju C klase i Octavie, budimo realni.

jaretina, ne brinite braćo, svaki EV postaće punoletan, kriterijum za kupovinu biće zadovoljen!

pre 3 godine

kanda ima tableta?
a šta kada se pokvare?
kako ćemo svakih 10 min podešavati klimu kako dođe i prođe neki oblak?

grobar

pre 3 godine

Kod dizajna (bilo spolja ili unutra) volim kada svi elementi cine jednu prelepu celinu, a ne da ekrancina bode oci i sa 50 metara kada se pogleda, mercedes je bio olicenje elegancije i luksuza, a ne kic. Spolja mi se izuzetno dopada kako izgleda, a cinjenica da ce AMG verzija imati 2.0 4orocilindras, to nije ni vredno komentarisanja..

Ludilo i sumanitost

pre 3 godine

Odusevice se oni koji traze " pravo dobro auto".
Oni koji su isli u skolu skontace cim sednu u ovu gomilu najbednije kineske elektronike da je ova kanta bacanje para. I pismenom coveku je jasno zasto polovni mercedes za 4 godine izgubi 60% vrednosti...

achtwn

pre 3 godine

nadam se da jednog dana nece staviti dzojstik umesto volana.
ima da vozimo kao u igrici.
(darkos, 23. februar 2021 16:01)
Pogledaj teslin yolk u refresh mode x and s

Mkd

pre 3 godine

Dobre stvari prvo .Svi modeli imaju 9G automatski menjac, Led projektorska svetla dolaze seriski, enterijer iz S klase je odlicna stvar osnovni modeli imace manje ekrane od 10 inca i na sredishnjem grebenu i na instrument tabli i mislim da ce to izgledati lephe a kostace manje.Motori osnovni ce biti 1.5 benzin sa 170 konja i 2.0 dizel sa 163 ks , mislim da ce svi biti mild hybrid ili blagi hibridi .Ovo je napravljeno po ukusu pre svega kineskih i americkih kupaca auto je lep ali u osnovi to je ista C klasa kao i W 205 i W204 .E sad koshtace sigurno 10 posto od odlazeceg modela negde oko 38000 do 40000 osnovni model . Odlicna prilika ce biti odlazeci model W205 na lageru koji je pretrpio redizajn i koshta kao opremljeni Passat .

Omladinac

pre 3 godine

Ovaj Merc-Benz je otišao u aut. Gomilaju opcije na automobilima od kojih ne verujem ni da 1/4 vozača koristi. Estetski neskladan kako unutra tako i spolja. Nije više elegantan kao pre, a nije ni agresivan što mu ne priliči, a pokušava da bude. Naravno, poštujem taj put koji je firma odabrala, jer je njima bitna prodaja, a ovo se realno prodaje. Ljudi traže to-više svega, veće sve. Ne čine ogromni ekrani i "Hey Mercedes ispričaj mi vic" moderno vozilo. Doduše to je marka koja je u osnovi posvećena osobama koje se voze u njihovim automobilima, a ne vozačima tako da sve te opcije jedino tako imaju smisla.

yosemite sam

pre 3 godine

Spolja fejslift, unutra ekran po visini umesto po sirini, i to je to. Ali dovoljno da se vidi da je nova c klasa ne stara i to je to.

statuskan

pre 3 godine

Ono kada ljudi kritikuju automobil a pritom balave od miline gledajući ga!
Fantastičan automobil ali gledajući recenzije američkih auto portala jako brzo gubi na vrednosti. Vremena su se očigledno promenila i brdo elektronike čini svoje pa su automobili postali kvarljiva roba!

Mikica

pre 3 godine

Bruka, 4-cilindarski benzinac od 1.5 i 2.0 litra i dizel 4-cilindra 2.0 litra.
Najprodavanija C-klasa je bila prva verzija W201 (koja je pravi auto za ovo), svaka sledeća je bila sve manje prodavanija.

irelandcalling

pre 3 godine

Eeeee gde je ovo od lepote...
nekada je bilo Mercedes pa devet praznih mesta, pa ostali automobili...a sad Mercedesa nema ni u prvih deset..bar ne više ni po pouzdanosti ni po dizajnu...šteta

SRBIN

pre 3 godine

Da se ne lazemo dobar
(nindza, 23. februar 2021 18:54)

Upravo si slaga sa tim " DOBAR"..Pa to je kanta..Od Mercedesa samo S klasa, ostalo je smece.

dude

pre 3 godine

ovo bi se auto moglo uzeti u razmatranje za kupovinu za nekih godinu dana za mene pun pogodak.
(danijel, 23. februar 2021 16:09)

ovo auto bi moglo da obraduje poštovani publikum u tvoja komšiluk.

SRBIN

pre 3 godine

nema konkurenciju!!
(magla svuda oko nas, 23. februar 2021 17:40

Slazem se da nema konkurenciju...Mnogo je los i kvarljiv i skup, bez konkurencije...SMECEDES...???

SRBIN

pre 3 godine

Ovo sto se zove Mercedes, to je toliko jadno i bedno sa kvalitetom, a toliko skupo, kao da je pozlacen..Za te pare to je obicno smece koje se mnogo kvari i mnogo kosta..Daleko im lepa kuca od mene...???

Boris

pre 3 godine

Odlican merdza kao po obicaju.Ako budjava skoda oktavija 2.0tdi kosta 31000e onda ova c klasa vredi bar 50 000
(Mikan, 23. februar 2021 18:46)
@Mikan
Ni jedan ni drugi ne vrede ni pola tih novaca...

Pablo

pre 3 godine

Odlican merdza kao po obicaju.Ako budjava skoda oktavija 2.0tdi kosta 31000e onda ova c klasa vredi bar 50 000
(Mikan, 23. februar 2021 18:46)

Poenta je da ovaj Mercedes kosta tih 31000€, a ta Skoda makar 10000€ manje... Cini mi se da si mladji pa se ne secas da je je nekad E klasa kostala "bar" 50000€, a i cim se tek tako razbacujes evrima nisi sa istim mnogo ni raspolagao...

gagi

pre 3 godine

Dosadno, očekivano, predvidivo i Veća vidjeno.
(David, 23. februar 2021 18:40)

Pa ti ga vozi islljucivo u rikverc, da ti bude zabavno! Ja ne znam, sta vi ljudi, ocekujete od jednog automobila?

brooo

pre 3 godine

Ulazi kupac u mercedes salon i kaze dobar dan, hteo bih da kupim novi mercedes, a prodavac mu odgovara: Dobar dan koji ce te mercedes: mali, srednji veliki...

Kari

pre 3 godine

Ciljna grupa: nove generacije zeljne kiča. Mercedes polako odstupa od svog stila. O enterijeru ovog modela da ne pricam...
Al ajd da vidimo sta ce da se desava u skorijoj buducnosti

Miki Barselona

pre 3 godine

Spolja lepo i skladno vozilo. Dizajnerski ocekivano oslonjen na ostatak game, po principu S-E+A=C i to nije toliko strasno. Ali unutra vise nista nema veze sa elegancijom Mercedesa. Steta, mada prodavace se odlicno, jer danasnje musterije ovog brenda vole sto kicastije i svetlucavije.

Tumba

pre 3 godine

Pa sta znam, nije bas da ti pamet stane. Men su bili lepsi modeli sa velikim farovima i njihovom lepom velikom maskom.
Ovo sad identicno kao Audi A4.

Nik

pre 3 godine

Što se tiče eksterijera, definitivno najlepši u svojoj klasi, bez premca. Što se tiče enterijera, verovatno treba čoveku da se malo navikne, ali po meni kompaktniji i lepši od S klase.

W205

pre 3 godine

Ovi koneski tableti umesto instrumenata su uzasni! Koliko je ustedeo mercedes na ovim tabletima u odnosu na klasicne instrumente? I da li je ta usteda toliko bitna kod vozila koje kosta 50.000 evra?
Vecina kupaca Mercedesa C i E klase su ljudi starosne dobi oko 50-70 godina, ukljucujuci i mene. Ako Mercedes zeli da nas zadrzi - morace da ipak malo manje stedi i konstruise instrumente kakvi dolikuju vozilu koje placamo.

bezubi bot

pre 3 godine

Uh ekran na centralnoj konzoli...kako ce se to opravljati kad za 18godina budem planiro kupit auto. A i nema prekidaca da cakce kao u kupatilu...

Ivan

pre 3 godine

Vala nije što sam fan BMW-a ali i serija 3 je definitvno vladar ove klase. Ova generacija Mečke je meni skrenula s puta,isti auto samo jedan M drugi L a treći XXL,mislim naravno na C,E i S klasu,šteta,samo gledaju što više da uštede i što više da zarade,ni M od nekadašnjeg Mercedesa.

Kobaja Grande

pre 3 godine

Vrhunski auto, tehnoloski veoma napredan. Elegantan, dimenzije povecane, pravi Mercedes Made In Germany.
Sjajna stvar je to da ce C klasa u plugin varijanti imati domet na struju od celih 100km i tako znatno nadvisiti konkurenciju. Benzin gotovo da nece ni trebati.

Brabus

pre 3 godine

SMECE kao i svaki noviji auto!!!! Jednom prilikom sam raskopao instrument tablu novijeg Mercedesa....pa ljudi moji....to je DNO DNA od kvaliteta instalacija!!! Zice su debljine ljudske vlasi kose...tuga jad i cemer!

brooo

pre 3 godine

Ulazi kupac u mercedes salon i kaze dobar dan, hteo bih da kupim novi mercedes, a prodavac mu odgovara: Dobar dan koji ce te mercedes: mali, srednji veliki...

W205

pre 3 godine

Ovi koneski tableti umesto instrumenata su uzasni! Koliko je ustedeo mercedes na ovim tabletima u odnosu na klasicne instrumente? I da li je ta usteda toliko bitna kod vozila koje kosta 50.000 evra?
Vecina kupaca Mercedesa C i E klase su ljudi starosne dobi oko 50-70 godina, ukljucujuci i mene. Ako Mercedes zeli da nas zadrzi - morace da ipak malo manje stedi i konstruise instrumente kakvi dolikuju vozilu koje placamo.

Miki Barselona

pre 3 godine

Spolja lepo i skladno vozilo. Dizajnerski ocekivano oslonjen na ostatak game, po principu S-E+A=C i to nije toliko strasno. Ali unutra vise nista nema veze sa elegancijom Mercedesa. Steta, mada prodavace se odlicno, jer danasnje musterije ovog brenda vole sto kicastije i svetlucavije.

Boris

pre 3 godine

Odlican merdza kao po obicaju.Ako budjava skoda oktavija 2.0tdi kosta 31000e onda ova c klasa vredi bar 50 000
(Mikan, 23. februar 2021 18:46)
@Mikan
Ni jedan ni drugi ne vrede ni pola tih novaca...

Ivan

pre 3 godine

Vala nije što sam fan BMW-a ali i serija 3 je definitvno vladar ove klase. Ova generacija Mečke je meni skrenula s puta,isti auto samo jedan M drugi L a treći XXL,mislim naravno na C,E i S klasu,šteta,samo gledaju što više da uštede i što više da zarade,ni M od nekadašnjeg Mercedesa.

bezubi bot

pre 3 godine

Uh ekran na centralnoj konzoli...kako ce se to opravljati kad za 18godina budem planiro kupit auto. A i nema prekidaca da cakce kao u kupatilu...

gagi

pre 3 godine

Dosadno, očekivano, predvidivo i Veća vidjeno.
(David, 23. februar 2021 18:40)

Pa ti ga vozi islljucivo u rikverc, da ti bude zabavno! Ja ne znam, sta vi ljudi, ocekujete od jednog automobila?

Kari

pre 3 godine

Ciljna grupa: nove generacije zeljne kiča. Mercedes polako odstupa od svog stila. O enterijeru ovog modela da ne pricam...
Al ajd da vidimo sta ce da se desava u skorijoj buducnosti

Mkd

pre 3 godine

Dobre stvari prvo .Svi modeli imaju 9G automatski menjac, Led projektorska svetla dolaze seriski, enterijer iz S klase je odlicna stvar osnovni modeli imace manje ekrane od 10 inca i na sredishnjem grebenu i na instrument tabli i mislim da ce to izgledati lephe a kostace manje.Motori osnovni ce biti 1.5 benzin sa 170 konja i 2.0 dizel sa 163 ks , mislim da ce svi biti mild hybrid ili blagi hibridi .Ovo je napravljeno po ukusu pre svega kineskih i americkih kupaca auto je lep ali u osnovi to je ista C klasa kao i W 205 i W204 .E sad koshtace sigurno 10 posto od odlazeceg modela negde oko 38000 do 40000 osnovni model . Odlicna prilika ce biti odlazeci model W205 na lageru koji je pretrpio redizajn i koshta kao opremljeni Passat .

Pablo

pre 3 godine

Odlican merdza kao po obicaju.Ako budjava skoda oktavija 2.0tdi kosta 31000e onda ova c klasa vredi bar 50 000
(Mikan, 23. februar 2021 18:46)

Poenta je da ovaj Mercedes kosta tih 31000€, a ta Skoda makar 10000€ manje... Cini mi se da si mladji pa se ne secas da je je nekad E klasa kostala "bar" 50000€, a i cim se tek tako razbacujes evrima nisi sa istim mnogo ni raspolagao...

aalborg

pre 3 godine

Ova dva tableta su katastrofa. Ali katastrofa. Da čovek mora 15 sekundi da tapka taj tablet, da bi smanjio temperaturu auta za 2C, ne spada više ni u kategoriju "nepotrebno" "komplikovano" već po meni i opasno po vozača. Ko nije vozio auto sa takvom tablom u sredini, nema pojma koje su to muke. Ja koji imam 35 godina, smatram sebe da sam informatički prosečno ili možda i malo nadprosečno obrazovan u funkcionalnom smislu, svaki put, i za najosnovnija podešavanja koja su se pre resavala pritiskom na fizičko dugme, ili okretanjem istog, sada moram izdvojiti najmanje 30 sekundi, a nekada moram i da zaustavim auto, da bih nešto najelementarnjje bezbedno podesio

dude

pre 3 godine

ovo bi se auto moglo uzeti u razmatranje za kupovinu za nekih godinu dana za mene pun pogodak.
(danijel, 23. februar 2021 16:09)

ovo auto bi moglo da obraduje poštovani publikum u tvoja komšiluk.

irelandcalling

pre 3 godine

Eeeee gde je ovo od lepote...
nekada je bilo Mercedes pa devet praznih mesta, pa ostali automobili...a sad Mercedesa nema ni u prvih deset..bar ne više ni po pouzdanosti ni po dizajnu...šteta

BG

pre 3 godine

Ovo nije napravljeno za balavce i sirotinju na istoku bez prebijene pare. Ovo vozi visa srednja klasa na zapadu, penzioneri iste te klase, pa i poneko u krizi srednjih godina ko se nategne da ga kupi.
Za istocno evropske plate tu je Skoda, Dacija i Kia

Brabus

pre 3 godine

SMECE kao i svaki noviji auto!!!! Jednom prilikom sam raskopao instrument tablu novijeg Mercedesa....pa ljudi moji....to je DNO DNA od kvaliteta instalacija!!! Zice su debljine ljudske vlasi kose...tuga jad i cemer!

grobar

pre 3 godine

Kod dizajna (bilo spolja ili unutra) volim kada svi elementi cine jednu prelepu celinu, a ne da ekrancina bode oci i sa 50 metara kada se pogleda, mercedes je bio olicenje elegancije i luksuza, a ne kic. Spolja mi se izuzetno dopada kako izgleda, a cinjenica da ce AMG verzija imati 2.0 4orocilindras, to nije ni vredno komentarisanja..

statuskan

pre 3 godine

Ono kada ljudi kritikuju automobil a pritom balave od miline gledajući ga!
Fantastičan automobil ali gledajući recenzije američkih auto portala jako brzo gubi na vrednosti. Vremena su se očigledno promenila i brdo elektronike čini svoje pa su automobili postali kvarljiva roba!

Ludilo i sumanitost

pre 3 godine

Odusevice se oni koji traze " pravo dobro auto".
Oni koji su isli u skolu skontace cim sednu u ovu gomilu najbednije kineske elektronike da je ova kanta bacanje para. I pismenom coveku je jasno zasto polovni mercedes za 4 godine izgubi 60% vrednosti...

SRBIN

pre 3 godine

nema konkurenciju!!
(magla svuda oko nas, 23. februar 2021 17:40

Slazem se da nema konkurenciju...Mnogo je los i kvarljiv i skup, bez konkurencije...SMECEDES...???

Tumba

pre 3 godine

Pa sta znam, nije bas da ti pamet stane. Men su bili lepsi modeli sa velikim farovima i njihovom lepom velikom maskom.
Ovo sad identicno kao Audi A4.

Omladinac

pre 3 godine

Ovaj Merc-Benz je otišao u aut. Gomilaju opcije na automobilima od kojih ne verujem ni da 1/4 vozača koristi. Estetski neskladan kako unutra tako i spolja. Nije više elegantan kao pre, a nije ni agresivan što mu ne priliči, a pokušava da bude. Naravno, poštujem taj put koji je firma odabrala, jer je njima bitna prodaja, a ovo se realno prodaje. Ljudi traže to-više svega, veće sve. Ne čine ogromni ekrani i "Hey Mercedes ispričaj mi vic" moderno vozilo. Doduše to je marka koja je u osnovi posvećena osobama koje se voze u njihovim automobilima, a ne vozačima tako da sve te opcije jedino tako imaju smisla.

Kobaja Grande

pre 3 godine

Vrhunski auto, tehnoloski veoma napredan. Elegantan, dimenzije povecane, pravi Mercedes Made In Germany.
Sjajna stvar je to da ce C klasa u plugin varijanti imati domet na struju od celih 100km i tako znatno nadvisiti konkurenciju. Benzin gotovo da nece ni trebati.

SRBIN

pre 3 godine

Ovo sto se zove Mercedes, to je toliko jadno i bedno sa kvalitetom, a toliko skupo, kao da je pozlacen..Za te pare to je obicno smece koje se mnogo kvari i mnogo kosta..Daleko im lepa kuca od mene...???

yosemite sam

pre 3 godine

Spolja fejslift, unutra ekran po visini umesto po sirini, i to je to. Ali dovoljno da se vidi da je nova c klasa ne stara i to je to.

Guliver

pre 3 godine

@Ludilo i sumanitost:

Premijum brendovi gube na vrednosti mnogo brže od konfekcije.

Rezlog za to možete naći u činjenici da je premijum statusni simbol mnogo više nego prevozno sredstvo. Posle 4 godine sa prvim faceliftom to više nije to jer ima bolji, noviji.
Zato je certified 4 godine star premijum dobar izbor. Upola cene od novog, a mala kilometraza. Za male pare još dve godine garancije.

A pljuvači mogu da pljuju do mile volje i da se trse dacijama I ostalim kanticama.

BG

pre 3 godine

Mercedes ima vrhunsko upravljanje glasom. Prakticno nema potrebe pipnuti ekran nikada ako iole znate engleski jezik. Sjajna stvar. Sve radi umesto vas, osim vožnje, tu vi uživate.

auto

pre 3 godine

Sve strucnjaci komentarisu, 80% njih nije ni vozilo kola. 2021, tehnika se razvija a vi i dalje patite za mercedes kikiriki star 20 godina.

achtwn

pre 3 godine

nadam se da jednog dana nece staviti dzojstik umesto volana.
ima da vozimo kao u igrici.
(darkos, 23. februar 2021 16:01)
Pogledaj teslin yolk u refresh mode x and s

Soniq

pre 3 godine

Odlican merdza kao po obicaju.Ako budjava skoda oktavija 2.0tdi kosta 31000e onda ova c klasa vredi bar 50 000
(Mikan, 23. februar 2021 18:46)

Kosta 31000 samo ako je nabudzis sa manje-vise svim sto moze da ima, ukljucujuci i 4x4. Ako izbacis par stvari, lagano ide na 26k, i to da te omase svi popusti. Benzinca mozes za jos 1000-2000 manje. Ako bi uzeo slicnu C klasu, nemam sumnje da ce te kostati bar duplo vise, tako da jesi u pravu. Ali sumnjam da se iko odlucuje izmedju C klase i Octavie, budimo realni.

SRBIN

pre 3 godine

Da se ne lazemo dobar
(nindza, 23. februar 2021 18:54)

Upravo si slaga sa tim " DOBAR"..Pa to je kanta..Od Mercedesa samo S klasa, ostalo je smece.

jaretina, ne brinite braćo, svaki EV postaće punoletan, kriterijum za kupovinu biće zadovoljen!

pre 3 godine

kanda ima tableta?
a šta kada se pokvare?
kako ćemo svakih 10 min podešavati klimu kako dođe i prođe neki oblak?

Nik

pre 3 godine

Što se tiče eksterijera, definitivno najlepši u svojoj klasi, bez premca. Što se tiče enterijera, verovatno treba čoveku da se malo navikne, ali po meni kompaktniji i lepši od S klase.

Mikica

pre 3 godine

Bruka, 4-cilindarski benzinac od 1.5 i 2.0 litra i dizel 4-cilindra 2.0 litra.
Najprodavanija C-klasa je bila prva verzija W201 (koja je pravi auto za ovo), svaka sledeća je bila sve manje prodavanija.

vjeran33

pre 3 godine

samo par osvrta na c klasu. vozio sam c klasu w204 skoro 5 godina. kupio sam ga rabljenog starog 5 godina i sa 180k km (originalnih), c200 cdi. što se tiče vožnje, fantastičan. odličan motor i mjenjač (ručni)..užitak u vožnji. međutim....puno i previše kvarova za premium brand...svako malo je bilo nešto otišlo...sitnce ali se bilo nakupilo. ukupan dojam je bio razočaravajući. dakle, super vozne karakteristike ali previše (sitnih) kvarova. na kraju..vrhunac svega...mi se zapalio u vožnji. srećom, požar je ugašen pukom slučajnošću jer sam bio u blizini jedne škole pa su brzom intervencijom ugasili vatru. uglavnom...gorak okus u ustima...i nikad više mercedes. sada vozim toyotu avensis 2,0 d. kupljen 12 god. star. dosadan i bezličan auto...ali bez ijednog kvara.
ne tvrdim ni da je mercedes loš ni da je toyota dobra...ali slijedeći auto će biti najvjerojatnije toyota (ili lexus)
moje iskustvo sa mercedesom je nažalost takvo

zlatko mlatko

pre 3 godine

Kao neko ko 20 godina kupuje samo nova vozila na svakih 4-5 godina i kome nije problem da kupi auto u klasi Audi A6 / Volvo S60 / Mercedes E klase / BMW serije 5, mislim da sam dovoljno kompetentan da kažem svoje mišljenje na ovu temu sa pozicije baš te ciljne grupe kojoj se ovaj auto obraća.
Dakle, spolja mi je dizajn čista 10. Enterijer je sigurno vrhunskog kvaliteta i ergonomije, tehnologija je definitivno poslednja reč, ali meni lično se ne sviđaju ta dva ekrana koji mi žestoko štrče u čitavom dizajnu kokpita. Vrlo sam informatički pismen, ali mi je iritantno da treba da drndam touch screen za najosnovnije stvari, a glasovne komande prosto ne volim iako govorim engleski tečno. Usput, ovi ekrani od pipkanja prstima stalno izgledaju musavi i neuredni, a to me posebno nervira.
Sve u svemu - ja lično ga ne bih kupio, baš kao što ne bih kupio nijedan novi Mercedes iz istog razloga.

Kole

pre 3 godine

@BG
I šta kažeš batice, upravljaš glasom, ali ako znaš engleski. Znači moram da naučim engleski da bi koristio tu mogućnost u mom preskupom autu. Zar nije njima lakše da taj sistem prilagode važnijim svetskim jezicima, nego da kupci širom sveta idu u školu za strane jezike. Za Merceđesova vozila znam da su sve skuplja, sve kvarljivija i sa sve manjim motorima. Ako i na ovaj model zalepe AMG značku, a ispod haube 4 cilindra i el. motor iz veš mašine, stvarno ću prestati da obraćam pažnju na ovaj brend.

Veliki brat

pre 3 godine

Uh ekran na centralnoj konzoli...kako ce se to opravljati kad za 18godina budem planiro kupit auto. A i nema prekidaca da cakce kao u kupatilu...
(bezubi bot, 23. februar 2021 16:29)

Za 18 godina će svi biti zabranjeni za svakodnevnu vožnju, a "tablet" će možda još uvek postojati kao rezervni deo, ako ne preko ovlašćenog servisa, onda na otpadima gde će svakako biti primeraka koji su prešli milionče i rastureni u delove ili havarisani.


Cini mi se da si mladji pa se ne secas da je je nekad E klasa kostala "bar" 50000€, a i cim se tek tako razbacujes evrima nisi sa istim mnogo ni raspolagao...
(Pablo, 23. februar 2021 19:57)

Da nam vi budete živi i zdravi, A klasa odavno košta blizu 30k evra, i to je početna cena, postojala je i ona nešto jeftinija varijanta sa Renautl 1.5dCi motorom (vrhunski motor, iako će se mnogi podsmevati, i to nije kompletan motor koji isti takav ide u Clio ili Megane, Mercedes uzima samo ogoljen motor i na njega stavlja svoju elektroniku i sve ostalo).


Jeste, nekad je i Audi A3 na akciji koštao 14.990€, ali to je bio model sa 3 vrata i 1.6 atmosfercom, sada ovi sa 1.0TFSI koštaju 21k evra pa naviše.

Eto, i jedan Polo košta 16-18k evra, a nekad je bio 12k, a kad treba da izađe novi model, stari bude na akciji 9.990€ pa naviše, sad za 10k evra imate Dačiju Logan i Sandero i eventualno Fabiju u osnovnom paketu opreme.

EU Citizen

pre 3 godine

Neiznenađujuće ružan, i televizorčina na komandnoj tabli, da nova E-klasa takođe nije preružna, tešio bih se time da pravi Mercedes počinje od nje, ovako ništa... :)) Neke stare generecije C-klase su mogle da prođu, iako su uvek malo imale taj imidž ne-baš-pravog-Mercedesa, ali ova konjska zadnjica i jadne linije su baš eliminatorni...

Boris

pre 3 godine

BMW 3 novi je bogotac za ovo
(Hogar, 24. februar 2021 05:45)
@Hogar
Slazem se ali samo u situacijama kad pomaze da ti zameni muškost, tu Bmw nema premca.

Inntal

pre 3 godine

Ovo ni prosecan Nemac ne moze da kupi
(Igor, 24. februar 2021 09:37)


Mislis?
uzme ga na dvije godine ,placa cca 300-400€ mjesecno ,nakon 2 godine vrati i ide na novo i tako u krug...

Pravedni

pre 3 godine

Prelep, ako izuzmemo zadnja svetla poput Djulije. Ne idu mi ova zadnja svetla uz Mercedes, ali zato je napred sazreo. Mnogo je karakterniji, a i faltice sa vrata su izbacili. Prelep

XXL

pre 3 godine

Kako stoje stvari u kladionicama i kolike su kvote na klađenje kad počinje povlačenje i poziv vlasnicima da se jave u ovlašćeni servis kako bi se otklonio neki od kvarova?

Veliki brat

pre 3 godine

SMECE kao i svaki noviji auto!!!! Jednom prilikom sam raskopao instrument tablu novijeg Mercedesa....pa ljudi moji....to je DNO DNA od kvaliteta instalacija!!! Zice su debljine ljudske vlasi kose...tuga jad i cemer!
(Brabus, 23. februar 2021 15:57)

Šta ima veze, kad je sve digitalno, instrument tabla ima posebno napajanje, a kroz ostale provodnike ide samo signal niskog napona. Znaš li ti koliko košta tona bakra i koliko se uštedi na par miliona vozila?
A i hoćeš da ti ukradu i očerupaju auto zbog bakra :)


Ovi koneski tableti umesto instrumenata su uzasni! Koliko je ustedeo mercedes na ovim tabletima u odnosu na klasicne instrumente? I da li je ta usteda toliko bitna kod vozila koje kosta 50.000 evra?
(W205, 23. februar 2021 16:23)

I ja mislio tako, a onda pogledaš koliko košta pametan sat i sve ti bude jasno, a ovi paneli nisu kao pametan sat, već kotrolišu klimu, audio sistem, itd. Običan prekidač ili točkić je jeftiniji, ali je ovde lakše na nivou softvera programirati dodatne opcije koje moraju da se doplate :)
Praktkično, glavna razlika je u softveru i dijagonali ekrana, ali jedan taj tablet košta poprilično, jer se ne radi o običnom tabletu - npr. neki uređaji ispod tog ekrana podržavaju 4k video na do nekoliko ekrana u vozilu, što zahteva popriličnu procesorsku snagu, a pogledajte koliko košta jedan telefon ili laptop tih performansi.

lukasenko

pre 3 godine

za istok je vezan slobodarski duh.prijateljstvo.za zapad je otudjenost kupovina stvari na kredit koji ti nicemu ne sluze kupis auto da bi isao na posao sa njih.

Programer

pre 3 godine

(Guliver, 24. februar 2021 05:30) # Link komentara

Udji na Mobile.de i pogledaj koliko kosta LEXUS IS ili ES star 3-4 godine! Zacudices se kada vidis da kao polovan zadrzava daleko vise od pocetne cene nego Merceses ili BMW.

A onda pogledas malo koji auto iz premium kategorije ima najmanje kvarova.

I bude ti jasno!

Brabus

pre 3 godine

SMECE kao i svaki noviji auto!!!! Jednom prilikom sam raskopao instrument tablu novijeg Mercedesa....pa ljudi moji....to je DNO DNA od kvaliteta instalacija!!! Zice su debljine ljudske vlasi kose...tuga jad i cemer!

Ivan

pre 3 godine

Vala nije što sam fan BMW-a ali i serija 3 je definitvno vladar ove klase. Ova generacija Mečke je meni skrenula s puta,isti auto samo jedan M drugi L a treći XXL,mislim naravno na C,E i S klasu,šteta,samo gledaju što više da uštede i što više da zarade,ni M od nekadašnjeg Mercedesa.

Ludilo i sumanitost

pre 3 godine

Odusevice se oni koji traze " pravo dobro auto".
Oni koji su isli u skolu skontace cim sednu u ovu gomilu najbednije kineske elektronike da je ova kanta bacanje para. I pismenom coveku je jasno zasto polovni mercedes za 4 godine izgubi 60% vrednosti...

SRBIN

pre 3 godine

Da se ne lazemo dobar
(nindza, 23. februar 2021 18:54)

Upravo si slaga sa tim " DOBAR"..Pa to je kanta..Od Mercedesa samo S klasa, ostalo je smece.

Nik

pre 3 godine

Što se tiče eksterijera, definitivno najlepši u svojoj klasi, bez premca. Što se tiče enterijera, verovatno treba čoveku da se malo navikne, ali po meni kompaktniji i lepši od S klase.

jaretina, ne brinite braćo, svaki EV postaće punoletan, kriterijum za kupovinu biće zadovoljen!

pre 3 godine

kanda ima tableta?
a šta kada se pokvare?
kako ćemo svakih 10 min podešavati klimu kako dođe i prođe neki oblak?

Tumba

pre 3 godine

Pa sta znam, nije bas da ti pamet stane. Men su bili lepsi modeli sa velikim farovima i njihovom lepom velikom maskom.
Ovo sad identicno kao Audi A4.

SRBIN

pre 3 godine

Ovo sto se zove Mercedes, to je toliko jadno i bedno sa kvalitetom, a toliko skupo, kao da je pozlacen..Za te pare to je obicno smece koje se mnogo kvari i mnogo kosta..Daleko im lepa kuca od mene...???

Kobaja Grande

pre 3 godine

Vrhunski auto, tehnoloski veoma napredan. Elegantan, dimenzije povecane, pravi Mercedes Made In Germany.
Sjajna stvar je to da ce C klasa u plugin varijanti imati domet na struju od celih 100km i tako znatno nadvisiti konkurenciju. Benzin gotovo da nece ni trebati.

gagi

pre 3 godine

Dosadno, očekivano, predvidivo i Veća vidjeno.
(David, 23. februar 2021 18:40)

Pa ti ga vozi islljucivo u rikverc, da ti bude zabavno! Ja ne znam, sta vi ljudi, ocekujete od jednog automobila?

W205

pre 3 godine

Ovi koneski tableti umesto instrumenata su uzasni! Koliko je ustedeo mercedes na ovim tabletima u odnosu na klasicne instrumente? I da li je ta usteda toliko bitna kod vozila koje kosta 50.000 evra?
Vecina kupaca Mercedesa C i E klase su ljudi starosne dobi oko 50-70 godina, ukljucujuci i mene. Ako Mercedes zeli da nas zadrzi - morace da ipak malo manje stedi i konstruise instrumente kakvi dolikuju vozilu koje placamo.

SRBIN

pre 3 godine

nema konkurenciju!!
(magla svuda oko nas, 23. februar 2021 17:40

Slazem se da nema konkurenciju...Mnogo je los i kvarljiv i skup, bez konkurencije...SMECEDES...???

Kari

pre 3 godine

Ciljna grupa: nove generacije zeljne kiča. Mercedes polako odstupa od svog stila. O enterijeru ovog modela da ne pricam...
Al ajd da vidimo sta ce da se desava u skorijoj buducnosti

Miki Barselona

pre 3 godine

Spolja lepo i skladno vozilo. Dizajnerski ocekivano oslonjen na ostatak game, po principu S-E+A=C i to nije toliko strasno. Ali unutra vise nista nema veze sa elegancijom Mercedesa. Steta, mada prodavace se odlicno, jer danasnje musterije ovog brenda vole sto kicastije i svetlucavije.

statuskan

pre 3 godine

Ono kada ljudi kritikuju automobil a pritom balave od miline gledajući ga!
Fantastičan automobil ali gledajući recenzije američkih auto portala jako brzo gubi na vrednosti. Vremena su se očigledno promenila i brdo elektronike čini svoje pa su automobili postali kvarljiva roba!

aalborg

pre 3 godine

Ova dva tableta su katastrofa. Ali katastrofa. Da čovek mora 15 sekundi da tapka taj tablet, da bi smanjio temperaturu auta za 2C, ne spada više ni u kategoriju "nepotrebno" "komplikovano" već po meni i opasno po vozača. Ko nije vozio auto sa takvom tablom u sredini, nema pojma koje su to muke. Ja koji imam 35 godina, smatram sebe da sam informatički prosečno ili možda i malo nadprosečno obrazovan u funkcionalnom smislu, svaki put, i za najosnovnija podešavanja koja su se pre resavala pritiskom na fizičko dugme, ili okretanjem istog, sada moram izdvojiti najmanje 30 sekundi, a nekada moram i da zaustavim auto, da bih nešto najelementarnjje bezbedno podesio

brooo

pre 3 godine

Ulazi kupac u mercedes salon i kaze dobar dan, hteo bih da kupim novi mercedes, a prodavac mu odgovara: Dobar dan koji ce te mercedes: mali, srednji veliki...

Mikica

pre 3 godine

Bruka, 4-cilindarski benzinac od 1.5 i 2.0 litra i dizel 4-cilindra 2.0 litra.
Najprodavanija C-klasa je bila prva verzija W201 (koja je pravi auto za ovo), svaka sledeća je bila sve manje prodavanija.

lukasenko

pre 3 godine

za istok je vezan slobodarski duh.prijateljstvo.za zapad je otudjenost kupovina stvari na kredit koji ti nicemu ne sluze kupis auto da bi isao na posao sa njih.

XXL

pre 3 godine

Kako stoje stvari u kladionicama i kolike su kvote na klađenje kad počinje povlačenje i poziv vlasnicima da se jave u ovlašćeni servis kako bi se otklonio neki od kvarova?

grobar

pre 3 godine

Kod dizajna (bilo spolja ili unutra) volim kada svi elementi cine jednu prelepu celinu, a ne da ekrancina bode oci i sa 50 metara kada se pogleda, mercedes je bio olicenje elegancije i luksuza, a ne kic. Spolja mi se izuzetno dopada kako izgleda, a cinjenica da ce AMG verzija imati 2.0 4orocilindras, to nije ni vredno komentarisanja..

irelandcalling

pre 3 godine

Eeeee gde je ovo od lepote...
nekada je bilo Mercedes pa devet praznih mesta, pa ostali automobili...a sad Mercedesa nema ni u prvih deset..bar ne više ni po pouzdanosti ni po dizajnu...šteta

Boris

pre 3 godine

Odlican merdza kao po obicaju.Ako budjava skoda oktavija 2.0tdi kosta 31000e onda ova c klasa vredi bar 50 000
(Mikan, 23. februar 2021 18:46)
@Mikan
Ni jedan ni drugi ne vrede ni pola tih novaca...

yosemite sam

pre 3 godine

Spolja fejslift, unutra ekran po visini umesto po sirini, i to je to. Ali dovoljno da se vidi da je nova c klasa ne stara i to je to.

Omladinac

pre 3 godine

Ovaj Merc-Benz je otišao u aut. Gomilaju opcije na automobilima od kojih ne verujem ni da 1/4 vozača koristi. Estetski neskladan kako unutra tako i spolja. Nije više elegantan kao pre, a nije ni agresivan što mu ne priliči, a pokušava da bude. Naravno, poštujem taj put koji je firma odabrala, jer je njima bitna prodaja, a ovo se realno prodaje. Ljudi traže to-više svega, veće sve. Ne čine ogromni ekrani i "Hey Mercedes ispričaj mi vic" moderno vozilo. Doduše to je marka koja je u osnovi posvećena osobama koje se voze u njihovim automobilima, a ne vozačima tako da sve te opcije jedino tako imaju smisla.

EU Citizen

pre 3 godine

Neiznenađujuće ružan, i televizorčina na komandnoj tabli, da nova E-klasa takođe nije preružna, tešio bih se time da pravi Mercedes počinje od nje, ovako ništa... :)) Neke stare generecije C-klase su mogle da prođu, iako su uvek malo imale taj imidž ne-baš-pravog-Mercedesa, ali ova konjska zadnjica i jadne linije su baš eliminatorni...

Mkd

pre 3 godine

Dobre stvari prvo .Svi modeli imaju 9G automatski menjac, Led projektorska svetla dolaze seriski, enterijer iz S klase je odlicna stvar osnovni modeli imace manje ekrane od 10 inca i na sredishnjem grebenu i na instrument tabli i mislim da ce to izgledati lephe a kostace manje.Motori osnovni ce biti 1.5 benzin sa 170 konja i 2.0 dizel sa 163 ks , mislim da ce svi biti mild hybrid ili blagi hibridi .Ovo je napravljeno po ukusu pre svega kineskih i americkih kupaca auto je lep ali u osnovi to je ista C klasa kao i W 205 i W204 .E sad koshtace sigurno 10 posto od odlazeceg modela negde oko 38000 do 40000 osnovni model . Odlicna prilika ce biti odlazeci model W205 na lageru koji je pretrpio redizajn i koshta kao opremljeni Passat .

auto

pre 3 godine

Sve strucnjaci komentarisu, 80% njih nije ni vozilo kola. 2021, tehnika se razvija a vi i dalje patite za mercedes kikiriki star 20 godina.

achtwn

pre 3 godine

nadam se da jednog dana nece staviti dzojstik umesto volana.
ima da vozimo kao u igrici.
(darkos, 23. februar 2021 16:01)
Pogledaj teslin yolk u refresh mode x and s

Pravedni

pre 3 godine

Prelep, ako izuzmemo zadnja svetla poput Djulije. Ne idu mi ova zadnja svetla uz Mercedes, ali zato je napred sazreo. Mnogo je karakterniji, a i faltice sa vrata su izbacili. Prelep

Boris

pre 3 godine

BMW 3 novi je bogotac za ovo
(Hogar, 24. februar 2021 05:45)
@Hogar
Slazem se ali samo u situacijama kad pomaze da ti zameni muškost, tu Bmw nema premca.

Pablo

pre 3 godine

Odlican merdza kao po obicaju.Ako budjava skoda oktavija 2.0tdi kosta 31000e onda ova c klasa vredi bar 50 000
(Mikan, 23. februar 2021 18:46)

Poenta je da ovaj Mercedes kosta tih 31000€, a ta Skoda makar 10000€ manje... Cini mi se da si mladji pa se ne secas da je je nekad E klasa kostala "bar" 50000€, a i cim se tek tako razbacujes evrima nisi sa istim mnogo ni raspolagao...

Veliki brat

pre 3 godine

SMECE kao i svaki noviji auto!!!! Jednom prilikom sam raskopao instrument tablu novijeg Mercedesa....pa ljudi moji....to je DNO DNA od kvaliteta instalacija!!! Zice su debljine ljudske vlasi kose...tuga jad i cemer!
(Brabus, 23. februar 2021 15:57)

Šta ima veze, kad je sve digitalno, instrument tabla ima posebno napajanje, a kroz ostale provodnike ide samo signal niskog napona. Znaš li ti koliko košta tona bakra i koliko se uštedi na par miliona vozila?
A i hoćeš da ti ukradu i očerupaju auto zbog bakra :)


Ovi koneski tableti umesto instrumenata su uzasni! Koliko je ustedeo mercedes na ovim tabletima u odnosu na klasicne instrumente? I da li je ta usteda toliko bitna kod vozila koje kosta 50.000 evra?
(W205, 23. februar 2021 16:23)

I ja mislio tako, a onda pogledaš koliko košta pametan sat i sve ti bude jasno, a ovi paneli nisu kao pametan sat, već kotrolišu klimu, audio sistem, itd. Običan prekidač ili točkić je jeftiniji, ali je ovde lakše na nivou softvera programirati dodatne opcije koje moraju da se doplate :)
Praktkično, glavna razlika je u softveru i dijagonali ekrana, ali jedan taj tablet košta poprilično, jer se ne radi o običnom tabletu - npr. neki uređaji ispod tog ekrana podržavaju 4k video na do nekoliko ekrana u vozilu, što zahteva popriličnu procesorsku snagu, a pogledajte koliko košta jedan telefon ili laptop tih performansi.

BG

pre 3 godine

Ovo nije napravljeno za balavce i sirotinju na istoku bez prebijene pare. Ovo vozi visa srednja klasa na zapadu, penzioneri iste te klase, pa i poneko u krizi srednjih godina ko se nategne da ga kupi.
Za istocno evropske plate tu je Skoda, Dacija i Kia

Kole

pre 3 godine

@BG
I šta kažeš batice, upravljaš glasom, ali ako znaš engleski. Znači moram da naučim engleski da bi koristio tu mogućnost u mom preskupom autu. Zar nije njima lakše da taj sistem prilagode važnijim svetskim jezicima, nego da kupci širom sveta idu u školu za strane jezike. Za Merceđesova vozila znam da su sve skuplja, sve kvarljivija i sa sve manjim motorima. Ako i na ovaj model zalepe AMG značku, a ispod haube 4 cilindra i el. motor iz veš mašine, stvarno ću prestati da obraćam pažnju na ovaj brend.

bezubi bot

pre 3 godine

Uh ekran na centralnoj konzoli...kako ce se to opravljati kad za 18godina budem planiro kupit auto. A i nema prekidaca da cakce kao u kupatilu...

BG

pre 3 godine

Mercedes ima vrhunsko upravljanje glasom. Prakticno nema potrebe pipnuti ekran nikada ako iole znate engleski jezik. Sjajna stvar. Sve radi umesto vas, osim vožnje, tu vi uživate.

zlatko mlatko

pre 3 godine

Kao neko ko 20 godina kupuje samo nova vozila na svakih 4-5 godina i kome nije problem da kupi auto u klasi Audi A6 / Volvo S60 / Mercedes E klase / BMW serije 5, mislim da sam dovoljno kompetentan da kažem svoje mišljenje na ovu temu sa pozicije baš te ciljne grupe kojoj se ovaj auto obraća.
Dakle, spolja mi je dizajn čista 10. Enterijer je sigurno vrhunskog kvaliteta i ergonomije, tehnologija je definitivno poslednja reč, ali meni lično se ne sviđaju ta dva ekrana koji mi žestoko štrče u čitavom dizajnu kokpita. Vrlo sam informatički pismen, ali mi je iritantno da treba da drndam touch screen za najosnovnije stvari, a glasovne komande prosto ne volim iako govorim engleski tečno. Usput, ovi ekrani od pipkanja prstima stalno izgledaju musavi i neuredni, a to me posebno nervira.
Sve u svemu - ja lično ga ne bih kupio, baš kao što ne bih kupio nijedan novi Mercedes iz istog razloga.

dude

pre 3 godine

ovo bi se auto moglo uzeti u razmatranje za kupovinu za nekih godinu dana za mene pun pogodak.
(danijel, 23. februar 2021 16:09)

ovo auto bi moglo da obraduje poštovani publikum u tvoja komšiluk.

Guliver

pre 3 godine

@Ludilo i sumanitost:

Premijum brendovi gube na vrednosti mnogo brže od konfekcije.

Rezlog za to možete naći u činjenici da je premijum statusni simbol mnogo više nego prevozno sredstvo. Posle 4 godine sa prvim faceliftom to više nije to jer ima bolji, noviji.
Zato je certified 4 godine star premijum dobar izbor. Upola cene od novog, a mala kilometraza. Za male pare još dve godine garancije.

A pljuvači mogu da pljuju do mile volje i da se trse dacijama I ostalim kanticama.

vjeran33

pre 3 godine

samo par osvrta na c klasu. vozio sam c klasu w204 skoro 5 godina. kupio sam ga rabljenog starog 5 godina i sa 180k km (originalnih), c200 cdi. što se tiče vožnje, fantastičan. odličan motor i mjenjač (ručni)..užitak u vožnji. međutim....puno i previše kvarova za premium brand...svako malo je bilo nešto otišlo...sitnce ali se bilo nakupilo. ukupan dojam je bio razočaravajući. dakle, super vozne karakteristike ali previše (sitnih) kvarova. na kraju..vrhunac svega...mi se zapalio u vožnji. srećom, požar je ugašen pukom slučajnošću jer sam bio u blizini jedne škole pa su brzom intervencijom ugasili vatru. uglavnom...gorak okus u ustima...i nikad više mercedes. sada vozim toyotu avensis 2,0 d. kupljen 12 god. star. dosadan i bezličan auto...ali bez ijednog kvara.
ne tvrdim ni da je mercedes loš ni da je toyota dobra...ali slijedeći auto će biti najvjerojatnije toyota (ili lexus)
moje iskustvo sa mercedesom je nažalost takvo

Soniq

pre 3 godine

Odlican merdza kao po obicaju.Ako budjava skoda oktavija 2.0tdi kosta 31000e onda ova c klasa vredi bar 50 000
(Mikan, 23. februar 2021 18:46)

Kosta 31000 samo ako je nabudzis sa manje-vise svim sto moze da ima, ukljucujuci i 4x4. Ako izbacis par stvari, lagano ide na 26k, i to da te omase svi popusti. Benzinca mozes za jos 1000-2000 manje. Ako bi uzeo slicnu C klasu, nemam sumnje da ce te kostati bar duplo vise, tako da jesi u pravu. Ali sumnjam da se iko odlucuje izmedju C klase i Octavie, budimo realni.

Inntal

pre 3 godine

Ovo ni prosecan Nemac ne moze da kupi
(Igor, 24. februar 2021 09:37)


Mislis?
uzme ga na dvije godine ,placa cca 300-400€ mjesecno ,nakon 2 godine vrati i ide na novo i tako u krug...

Veliki brat

pre 3 godine

Uh ekran na centralnoj konzoli...kako ce se to opravljati kad za 18godina budem planiro kupit auto. A i nema prekidaca da cakce kao u kupatilu...
(bezubi bot, 23. februar 2021 16:29)

Za 18 godina će svi biti zabranjeni za svakodnevnu vožnju, a "tablet" će možda još uvek postojati kao rezervni deo, ako ne preko ovlašćenog servisa, onda na otpadima gde će svakako biti primeraka koji su prešli milionče i rastureni u delove ili havarisani.


Cini mi se da si mladji pa se ne secas da je je nekad E klasa kostala "bar" 50000€, a i cim se tek tako razbacujes evrima nisi sa istim mnogo ni raspolagao...
(Pablo, 23. februar 2021 19:57)

Da nam vi budete živi i zdravi, A klasa odavno košta blizu 30k evra, i to je početna cena, postojala je i ona nešto jeftinija varijanta sa Renautl 1.5dCi motorom (vrhunski motor, iako će se mnogi podsmevati, i to nije kompletan motor koji isti takav ide u Clio ili Megane, Mercedes uzima samo ogoljen motor i na njega stavlja svoju elektroniku i sve ostalo).


Jeste, nekad je i Audi A3 na akciji koštao 14.990€, ali to je bio model sa 3 vrata i 1.6 atmosfercom, sada ovi sa 1.0TFSI koštaju 21k evra pa naviše.

Eto, i jedan Polo košta 16-18k evra, a nekad je bio 12k, a kad treba da izađe novi model, stari bude na akciji 9.990€ pa naviše, sad za 10k evra imate Dačiju Logan i Sandero i eventualno Fabiju u osnovnom paketu opreme.

Programer

pre 3 godine

(Guliver, 24. februar 2021 05:30) # Link komentara

Udji na Mobile.de i pogledaj koliko kosta LEXUS IS ili ES star 3-4 godine! Zacudices se kada vidis da kao polovan zadrzava daleko vise od pocetne cene nego Merceses ili BMW.

A onda pogledas malo koji auto iz premium kategorije ima najmanje kvarova.

I bude ti jasno!