1. Sami vrh u ovom trenutku, ne postoji bolje trenutno.
  Predmet maštanja ili zlobne mržnje, kako god....
  Voleo bih je ispred kuće a još više pogled na face vozača polovnih fosila u retrovizoru.
  (Eh, 25. septembar 2020 01:27)

  Prednosti :

  1. Ide dobro
  2. Jeftinije 'gorivo'
  3. Solidan enterijer

  Mane:

  1. Pojedine destinacije nedostupne zbog nedostatka punjaca
  2. Sporo punjenje na regularnj mreži
  3. Prikolica smanjuje domet 40 do 50 pošto,
  4. Servisna mreža razudjena I skupa
  5. Na delove se čeka dugo, mesecima u nekim slučajevima
  6. Prilično neprecizni završni radovi
  7. Kada je auto pun, porodicni put na primer, domet drastično opada. Planiranje putovanja je komplikovano.
  8. Nije ni blizu 'zelen' koliko se predstavlja

  Sa ekonomske tačke gledišta isplativ ako se vozi mnogo sto u većini slučajeva nije primenjljivo.

  Alternative postoje koje su mnogo pristupacnije. Naravno, ako marka nije bitna.
  (Kursula, 26. septembar 2020 23:18)

  # Link komentara

 2. Razočarenje, čemu unapredjivanje 0-60 kad je to beskorisno osim za Formulu 1 ili nascar. Vozim skoro 15 godina, nikad mi nije palo na pamet da probam 0-60(100km), a kamoli da koristim često. Koja je praktična primena toga?
  I šta će sad oni koji su dali silne pare za Roadster rezervaciju a o tome ni reči?
  (0-60 za 0.1 sekundi, 24. septembar 2020 14:39) Al zato kad Ferari izbaci model koji ubrzava do stotke ispod 3 sekunde, to je vec nesto. Bitno da se pljucne po velikim neprijateljima Tesli, Eplu, Gejtsu, a u zadnje vreme i Bezosu.
  (samo kazem, 26. septembar 2020 21:41)

  # Link komentara

 3. Sramota. Borci za ekologiju prave automobile koji za 2.sekunde stizu do 100. km na sat.k Brukaju se i lazu da brinu o covecanstvu. Proizvodnja baterija i njihovo odlaganje po zavrsetku upotrebe zagadice zemlju mnogo vise nego obicni automobili. U ovom slucaju borba za
  covekovu sredinu u stvari je borba za profit. Gde god da zagebes lova je u pitanju dok se narod (pametni) ne seti.
  (Djokica, 24. septembar 2020 16:17) Sine, mi smo poslednji koji bi nekome trebalo da drzimo bukvicu o zagadjenju, dok nam Morave i ostale reke krase ves masine, gume i skoljke od Jugica, parkovi posle prvomajskih uranaka lice na deponije i ponosno drzimo orlove na njsanu.
  (..., 26. septembar 2020 21:32)

  # Link komentara

 4. Како људски организам поднеси тих 2 секунде до 100...и сличне монструозности...
  (Жуле, 26. septembar 2020 11:39)

  # Link komentara

 5. @Vts, pri brzini od 250km/h vozilo pređe 70 metara u SEKUNDI!
  To znači da ako se ispred tebe na udaljenosti od 300 metara pojavi vozilo nećeš stići da reaguješ za 4 sekunde, a onda svi ginete.
  Nemci nisu zabranili ograničenja brzine na nekim deonicama auto-puta jer moraju da prodaju svoje autmobile, ali to ne znači da je bezbedno.
  Raspitaj se kod pilota helikoptera koji učestvuju u akcijama spasavanja kako izgleda sudar pri brzini od 250km/h. Oni tvrde, ne ja, da sve što ostane od automobila stane u jedan metar otpada, a ljude obično sastružu i to bukvalno.
  (rebro, 25. septembar 2020 23:24)

  # Link komentara

 6. @Stefan
  Druže, molim te mi navedi 3 aspekta po kojima su id3 i id4 bolji od modela 3 i Y?
  Samo tri.
  Da li je možda kapacitet baterije?
  Cena?
  Dostupnost punjača?

  Navedi tri pa da te bar neko uzme za ozbiljno.
  (Alo Bing?, 25. septembar 2020 22:34)

  # Link komentara

 7. Ovu verziju su samo izbacili zbog Porsche-a,da bi imali najbrži električni auto,po meni ako ne izbace neki revolucioni model ove i sledeće godine propašće kao Nokija.
  Vw je izbacio id3 i id4 koji je daleko ispred tesle modela 3,sledeće godina izlazi električna Dacija sa cenom oko 15000e.
   (Stefan, 25. septembar 2020 12:43)

  # Link komentara

 8. @Mikica Stepen korisnog dejstva motora te velicine je oko 99%. Cak i najmanji motori u igrackama imaju bolji stepen iskoriscenja od 90%. Inace, nominalna snaga elektricnog motora se definise kao ona snaga pri kojoj motor dostize svoju radnu temperaturu. Ako motor ne moze da radi trajno u tom rezimu, onda to nije njegova nominalna snaga. Mozda Tesla definise snagu drugacije, ali to bi bilo protivno standardima koji postoje preko 100 godina. Cak ni lokomotive nemaju vodjeno hladjenje elektricnih motora.
  (dipl. inz. elektrotehnike, 25. septembar 2020 11:40)

  # Link komentara

 9. I u SAD će moći da ide 120km/h, u Evropi 130km/h, u Norveškoj 100km/h i u Poljskoj 140km/h.
  Na nekim deonicama u NEmačkoj može i 400km/h, ali će poginuti.
  (rebro, 24. septembar 2020 16:01)

  Nece poginuti. Sto bi poginuli? Nije isto voziti Yuga 140 i neki normalan auto 140. Nemacki putevi su dizajnirani za vece brzine. Cak i ovi nasi mogu da bezbedno da podnesu 150-160 u novijem autu. Naravno 400km/h nije bas normanlo da se vozi ni u Tesli, ali u Nemackoj 200-250 se u ovakvom autu ne oseti (i nije nebezbedno - da ljudi ginu Nemac bi zabranio)
  (Vts, 25. septembar 2020 10:27)

  # Link komentara

 10. Ne znam zašto je pojedincima u Srbiji toliko teško da shvate da se sve baterije koje se proizvode danas recikliraju gotovo 100%. Proces nije skup, baš naprotiv, to je izuzetno unosan biznis. Isto je i sa gotovo svim mogućim sirovinama danas. Gotovo sv što možete zamisliti se reciklira, čak i obično djubre se koristi za proizvodnju metana itd. Evo ovde porodaju djubre Amerima i sve se kamionima prevozi dole. Takodje proces dobijanja litijuma nije ništa štetniji od rudarenja gvoždja i proizvodnja čelika u čeličanama ili od procesa proizvodnje aluminijuma. Bolje naučite da koristite taj internet, već kada ga imate, da nadjete pouzdane informacije, a ne da se ložite na kojekakve teorije zavere koje se šire društvenim mrežama.
  Što se tiče ove Tesle, po meni je samo preterivanje i pokazivanje čiji je duži. Vozim model S p100d i samo par puta sam koristio ludicrous mode kada auto ide sa punim performansama. I zaista je prosto zapanjujuće kako to ide, ali tada i srče bateriju. Doduše, troše i sportski SUS auomobili ko ludi. Vozio sam Audi R8 iz 2009 god sa 5.2l v10 motorom i 525 hp. super brz auto, trošio mi po gradu 22-23l/100km ali i više kada ga ganjaš, i ne može da se meri sa Teslom. E, sada ova nova Tesla ima više od duplo hp od moje. To je samoubistvo u najavi. Čini mi se da je Rimčev C1, onaj sa kojim se Hammond slupao imao oko 1k hp. To su auti koji imaju suluda ubrzanja. Mada, i cena ove Tesle je prilično masna, preko 200k CAD sa porezom. Ne vidim kako će ovo da omasovi EV, posebno posle razočaranja prilikom predstavljanja baterije. 16% povećanje autonomije sa novim ćelijama nije baš revolucionarno kako se najavljivalo. Takodje početna cena od $25k nije a gamechanger, mora to ići ispod $20k. Ima dosta solidnih sus automobila u cenovnom rangu oko $20k, a mnogim radnim ljudima $5k nije za bacanje. Sve u svemu, prilično bleda predstava Tesle, ne znam šta im je to bilo potrebno.
  (Toronto, 24. septembar 2020 22:31)

  Brate, jel ti bolje znaš ili Pera ispred dućana posle 2 piva?
  Naravno da lupeta gluposti jer je i njemu lakše da uzme i da zapali svoje smeće nego da ga reciklira.
  Pa eno ti naša drzava, dozvoli da se zapali deponija u Staroj Pazovi na autoputu. Oblak dima kao da se tornado sprema, u gradu se ne može disati. I ti takvim ljudima očekuješ da objasniš da postoji drugi nacin da se iskoristi otpad.
   (CJC, 25. septembar 2020 06:43)

  # Link komentara

 11. U Tesli se vešto koriste podrazumevanom okolnošću da nije potrebno navesti koliko dugo motor može da radi u režimu maksimalne snage. SUS motori (po gotovo oni starije konstrukcije, gde se nije preterivalo sa litarskom snagom) mogu da rade ne ograničeno dugo u režimu maksimalne snage bez štetnih posledica za motor. To nije slučaj i sa Teslinin autima, ne zato što bi se trajanje baterije merilo u jednocifrenim minutima već zbog velikog toplotnog naprezanja (zagrevanja). Čak i pri stepenu korisnog dejstva elektromotora od 90% bilo bi preko 100KW zagrevanja samo na motorima. Za tako nešto bio bi potreban ozbiljan sistem vodenog hlađenja sa velikim hladnjakom kroz koji bi strujao vazduh. Vidimo da su Tesle zatvorene s preda i da od toga nema ništa.
  Dakle Tesla može toliku snagu da isporuči samo na kratko (par sekundi) i onda će da reaguje zaštita koja će da uštopa motor dok se ne ohladi. Ipak i tih par sekundi je dovoljno da se oni pohvale ubrzanjima i maksimalom brzinom.
   (Mikica, 25. septembar 2020 02:42)

  # Link komentara

 12. Sami vrh u ovom trenutku, ne postoji bolje trenutno.
  Predmet maštanja ili zlobne mržnje, kako god....
  Voleo bih je ispred kuće a još više pogled na face vozača polovnih fosila u retrovizoru.
  (Eh, 25. septembar 2020 01:27)

  # Link komentara

 13. Bravo za performanse, ali domet...kako jedna firma menja svet...
  (alex, 24. septembar 2020 14:27)

  Autonomija bi zapravo trebala biti oko 830 km.
   (cholak, 25. septembar 2020 00:15)

  # Link komentara

 14. Budjava ruzna elektro kanturina. Ovako nesto ruzno mogu samo Jabukoidi da koriste...
   (Zurkolomac, 24. septembar 2020 23:01)

  # Link komentara

 15. Proizvodnja baterija i njihovo odlaganje po zavrsetku upotrebe zagadice zemlju mnogo vise nego obicni automobil
  (Djokica, 24. septembar 2020 16:17)

  Ne znam zašto je pojedincima u Srbiji toliko teško da shvate da se sve baterije koje se proizvode danas recikliraju gotovo 100%. Proces nije skup, baš naprotiv, to je izuzetno unosan biznis. Isto je i sa gotovo svim mogućim sirovinama danas. Gotovo sv što možete zamisliti se reciklira, čak i obično djubre se koristi za proizvodnju metana itd. Evo ovde porodaju djubre Amerima i sve se kamionima prevozi dole. Takodje proces dobijanja litijuma nije ništa štetniji od rudarenja gvoždja i proizvodnja čelika u čeličanama ili od procesa proizvodnje aluminijuma. Bolje naučite da koristite taj internet, već kada ga imate, da nadjete pouzdane informacije, a ne da se ložite na kojekakve teorije zavere koje se šire društvenim mrežama.
  Što se tiče ove Tesle, po meni je samo preterivanje i pokazivanje čiji je duži. Vozim model S p100d i samo par puta sam koristio ludicrous mode kada auto ide sa punim performansama. I zaista je prosto zapanjujuće kako to ide, ali tada i srče bateriju. Doduše, troše i sportski SUS auomobili ko ludi. Vozio sam Audi R8 iz 2009 god sa 5.2l v10 motorom i 525 hp. super brz auto, trošio mi po gradu 22-23l/100km ali i više kada ga ganjaš, i ne može da se meri sa Teslom. E, sada ova nova Tesla ima više od duplo hp od moje. To je samoubistvo u najavi. Čini mi se da je Rimčev C1, onaj sa kojim se Hammond slupao imao oko 1k hp. To su auti koji imaju suluda ubrzanja. Mada, i cena ove Tesle je prilično masna, preko 200k CAD sa porezom. Ne vidim kako će ovo da omasovi EV, posebno posle razočaranja prilikom predstavljanja baterije. 16% povećanje autonomije sa novim ćelijama nije baš revolucionarno kako se najavljivalo. Takodje početna cena od $25k nije a gamechanger, mora to ići ispod $20k. Ima dosta solidnih sus automobila u cenovnom rangu oko $20k, a mnogim radnim ljudima $5k nije za bacanje. Sve u svemu, prilično bleda predstava Tesle, ne znam šta im je to bilo potrebno.
   (Toronto, 24. septembar 2020 22:31)

  # Link komentara

 16. Izađe to na lizing negde oko 1400$ (možda i manje).
  Uzimaće ga Ameri samo tako.
  (Eldorado, 24. septembar 2020 22:18)

  # Link komentara

 17. I posle 4km na punjenje baterije.
  Kakva kicemerna "ekologija"
   (Kaboom, 24. septembar 2020 20:46)

  # Link komentara

 18. Ovim nasim kvazi vozacima ne bih dao ni biciklo da voze... A kamoli kola od 1100 konja
  (Giza, 24. septembar 2020 19:33)

  # Link komentara

 19. beš očuvanje zživotne sredine kad el. auto plaćaš 140000 $.
   (robby, 24. septembar 2020 18:41)

  # Link komentara

 20. Tesla je zapoceo pricu ali ce je zavrsiti istok i Evropa. Nema kapaciteta amerika da se ovim losim dizajnom i nekvalitetnom izradom suprostavi ostatku sveta. Tesla je ruzan auto i ko kod ima novaca ne kupuje ga osim norvezana ili neko kao treci auto ako zivi u velikim gradovima gde je zabranjeno voziti se centrom. Dobija konkurenciju i vrlo vrlo brzo ce Teslu zamenitiWV , Hundai i drugi. Osim toga malo malo pa neki eksplodira, izleti autopilot? Polovni od dve godine su vrlo jeftini! Sta to znaci? Znaci da se nece uskoro ni prodavati
  (burekdzija, 24. septembar 2020 17:39)

  # Link komentara

 21. Moze li karoserija ovog automobila to da izdrzi?
  (vratite_bmx, 24. septembar 2020 17:12)

  # Link komentara

 22. [link]
  (My first Tesla Battery Fire, 24. septembar 2020 16:40)

  # Link komentara

 23. @rebro nemoj bas tako, imamo mi 110 u Norveškoj :))))
   (mikola, 24. septembar 2020 16:34)

  # Link komentara

 24. Sramota. Borci za ekologiju prave automobile koji za 2.sekunde stizu do 100. km na sat.k Brukaju se i lazu da brinu o covecanstvu. Proizvodnja baterija i njihovo odlaganje po zavrsetku upotrebe zagadice zemlju mnogo vise nego obicni automobili. U ovom slucaju borba za
  covekovu sredinu u stvari je borba za profit. Gde god da zagebes lova je u pitanju dok se narod (pametni) ne seti.
  (Djokica, 24. septembar 2020 16:17)

  # Link komentara

 25. I u SAD će moći da ide 120km/h, u Evropi 130km/h, u Norveškoj 100km/h i u Poljskoj 140km/h.
  Na nekim deonicama u NEmačkoj može i 400km/h, ali će poginuti.
  (rebro, 24. septembar 2020 16:01)

  # Link komentara

 26. Da je ovo cena u evrima, bilo bi u redu. Ovako, nisam oduševljen.
  (dfd, 24. septembar 2020 16:00)

  # Link komentara

 27. Mala ispravka, Lucid Air je 1/4 milje prešao za 9.9sek a ne 9.3 kao sto ste napisali.
  Hvala
  (Alo Bing?, 24. septembar 2020 15:51)

  # Link komentara

 28. Šije.
  (Brdjanin, 24. septembar 2020 15:18)

  # Link komentara

 29. Au, kako će tek taj da satire pešake, ima da ih skupljaju sa metlicom.
  (Nebojša, 24. septembar 2020 15:09)

  # Link komentara

 30. Kakve brojke?!
  (Džej, 24. septembar 2020 15:04)

  # Link komentara

 31. Sve te brojke nisu bitne jer teslin "sportski" automobil će biti roadster,tako da ako neko hoće auto za svaki dan verovatno će kupiti neki jeftiniji model,a ko hoće da ima auto da juriša uzeće roadstera,razlika u ceni će postojati naravno,ali ni približno velika kao recimo između Rimac C_Two i Roadstera.
  (Legend, 24. septembar 2020 14:45)

  # Link komentara

 32. Razočarenje, čemu unapredjivanje 0-60 kad je to beskorisno osim za Formulu 1 ili nascar. Vozim skoro 15 godina, nikad mi nije palo na pamet da probam 0-60(100km), a kamoli da koristim često. Koja je praktična primena toga?
  I šta će sad oni koji su dali silne pare za Roadster rezervaciju a o tome ni reči?
  (0-60 za 0.1 sekundi, 24. septembar 2020 14:39)

  # Link komentara

 33. vau, ovi su presli igricu
   (nisam ginekolog, 24. septembar 2020 14:32)

  # Link komentara

 34. Bravo za performanse, ali domet...kako jedna firma menja svet...
  (alex, 24. septembar 2020 14:27)

  # Link komentara

 35. Ма иди бегај
  (Мирабо, 24. septembar 2020 14:19)

  # Link komentara