Sreda, 05.08.2020.

17:00

Unapređeni KIA Stonic

Izvor: SN

Unapreðeni KIA Stonic IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

super brka

pre 3 godine

Molderu.


Onda je tvoj život zaista lijep. Baš si dao najbolju definiciju sebe. Vidi se da je zasnovana na tvom životnom iskustvu.

saša

pre 3 godine

Kia ceed i proceed, u periodu od 2006.-2018.(dve generacije), bile su mnogo pristupačnije od ovih današnjih modela. Da li je to zato što su se probijali na naše tržište, ne znam, ali znam da su sada po cenama mnogo odskočili. Svojevremeno su na sajmu automobila bili jeftiniji za 2000-3000 evra, sa istim paketima opreme u odnosu na sve ostale konkurente(osim Dacie jer ne mogu se porediti) npr. Toyota, Mazda, Ford...Mislim da je najveći krivac uvoznik jer kada pogledate cene i pakete u Nemačkoj, Italiji, Slovačkoj, videćete da niste uslovljeni njihovim paketima opreme, već dosta toga možete sami da birate. Tako da verzija od 15000 evra ima bolju opremu nego "naše" od 17-18000evra.

Pharaoh

pre 3 godine

Da li je moguce da smo ovoliko iskompleksiran narod?
Ameri i Kanadjani nemaju problem da voze Kie, ali zato je Balkanca sramota voziti Kiu.
Samo da je nJemacko, pa makar ga akalo 15 ljudi pre mene.
Satirali vas nemci 3 puta u skorijoj istoriji i dalje vas gledaju slicno kao sto vi gledate Korejce (samo mnogo gore), a vi ih i dalje obozavate.
Kazu nemaju Korejci tradiciju, juce Poljaci obave vest o EV, salve pozitivnih komentara (za njih nema veze sto nemaju tradiciju).
Kazu samo da pare ide EU. Istoj toj EU koja vas gleda kao divlje pleme.

Miloš

pre 3 godine

@Molder
Očigledno preko 5,5 miliona kupaca koliko godišnje kupi Hyundai i KIA u svetu je maloumno i ne zna da ceni svoj novac, ali eto srećom ti znaš pa se drži svog polovnjaka koji je, što reče neko ispod, "NON NOV NOV" :)
Nisam rekao da imaš komplekse zato što ne voziš korejska vozila (iz čega se vidi i da ne čitaš šta piše, toliko o inteligenciji) već da imaš komplekse što neki druge voze nova kola (bila ona korejska ili ne - to je stvar svačijeg ličnog izbora). "Najbolji auto" ne postoji, zapravo nema brend i nema ime. "Najbolji auto" je NOV auto. Nažalost, toliko nam dobro ide u državi da nam standard ne dopušta da više od 0,3% stanovništva kupi nov automobil. To je tužno ali istinito. Kada se odbiju pravna lica ovaj procenat je i mnogo manji. Ali to nije razlog da bez ikakvog znanja i iskustva kritikujemo ono što je novo i što je napredno samo zato što je skupo. Pa čak i izraz "skupo" je subjektivna kategorija. Nekome je Stonic za 13.490 evra skup, ali nekima i nije. Takođe i za XCeed ti nije tačan podatak jer mu cena kreće od 16.000 evra ali da si ikada bio u salonu i razgovarao lično sa prodavcima taj podatak bi znao. A o ljudima koji samo vise na sajtovima i bave se kuckanjem komentara i pametovanjem i ubeđivanjem da li neko treba da kupi ovo ili ono - suvišno je trošiti reči...

Boža

pre 3 godine

Neko je pitao za Xceed da li je pristupačniji za ulaz...
Unutrašnjost Xceed-a je u potpunosti ista kao i kod običnog, bez iti jedne razlike. Kupio sam osnovni Ceed kad se pojavio, krajem februara prošle godine i tadašnja osnovna verzija je sadržala puno više nego danas (cena je ostala ista što je u prevodu skuplje) dok recimo xceed ni u najjačem paketu opreme nema sistem održanja vozila u traci.
Što se tiče Ceed-a, 1.4 100ks, kome ne treba jurnjava sasvim pristojan izbor za četvroročlanu porodicu. Potrošnja za nepune 22.000 6.2 kombinovane vožnje. Na magistrali bez velikih uspona bez problema oko 4.5-4.6, uz planinu raste potrošnja ali uklapa se u fabrički deklarisanoj potrošnji do 5.3 u (Beo)gradu pri kreni-stani 8.5-9.0
Autoput pri 120-125 oko 5.9-6.0

moron

pre 3 godine

Najjeftniji XCeed sa lumbalnom podrškom napred, onaj lagerski, 1,0 T-GDI, uz popust od 4.500, košta 21.590.
Ako sam dobro razumeo komentare, to je godina proizvodnje 2019 (a MY 2020)? Za takav MY2021 je popust malo manji (3.500), a i akcijska cena malo viša (24.590).
Korektno.

Zlatko

pre 3 godine

Ko zeli KIA crossover, neka razmisli o KIA XCEED. On je dovoljno velik, dinamican i dobrog dizajna. Start cena u Srbiji je 16.000eur, sto nije lose. Ovaj mali Stonic je nit tamo nit ovamo, a kosta skoro kao veci i atraktivniji XCEED.
Ko zeli da ne potrosi mnogo para, tu je uvek Dacia Sandero Stepweay za oko 10.000eur...ima i jedna lepa stvar - u septembru izlazi potpuno novi model.
(Kobaja Grande, 05. avgust 2020 19:13)

Da li skoro gledao njihov cenovnik? Postali su i oni bezobrazni. Prvi paket opreme 9400. Uzmi boju, felne i ekran, rezervni točak hiljadu više. Sledeći paket opreme 11.000, boja, felne, točak, naslon za ruku 11.800. Ako zanemarimo boju i felne, razlika je u ekranu, koji možeš da doplatiš za prvi paket, ali ti ne daju da doplatiš naslon za ruke. Ok, ne daš mi da doplatim, teraš me na veći paket. Eee, ali ni tada ne može. Može, ali uz doplatu. Ako imaš dva paketa opreme, pa stavi taj naslon u veći paket. Da ne pričamo da Daster 4x4 možeš kupiti samo u trećem paketu opreme, a to je ranije moglo uz svaki paket opreme. Kupiš 4x4 i platiš 18.000. Zapitaš se da li si normalan? Tako da Dacia više nije "ko ne želi da potroši mnogo para".

eto tako

pre 3 godine

Za xceed, kad rekoh dobra kupovina, misli bas na taj bazni na akciji/lageru. I to ne nešto u odnosu na opremu, nego prostor, izgled (iznad svega), udobnost itd. Voleo bih samo da je bar cm viši. Kia ima tu egzotiku sa cenovnicima, ali realno neka kola im i vrede koliko i koštaju, i dosta su dobar/realna odnos ulozeno/dobijeno. Stonic tu ne ubrajam zbog toga što je ubedljivo najniži b suv i generalno je inferioran u odnosu na konkurente. Meni čak nije ni lep. Ni za žene. Ali ok, očito se prodaje.

Zlatko

pre 3 godine

"Unapređeni Stonic sada vozačima nudi nove 'Smartstream' motore, sa inovacijama koje poboljšavaju efikasnost. 

Unutrašnjost i spoljašnjost Stonica ostaju gotovo nepromenjeni, ali će vlasnici dobiti mnogo više mogućnosti personalizacije vozila nego pre, jer su sada na raspolaganju nove boje karoserije i krova, a dodati su i novi paketi boja i novi dizajn naplataka.

U unutrašnjosti će vozač i saputnici najpre primetiti veći 8,0-inčni ekran na dodir (do sada je bio 7-inčni) sa infotainment i navigacionim sistemom..."

"Novi" motor, boja i ekran, ali i 3000 skuplji. To rade već godinama. Ne samo Kia, nego svi ostali. Izgleda su preuzeli recept od proizvođača mobilnih telefona.

Manguparija

pre 3 godine

@(Molder, 6. avgust 2020 09:55)

Pa vozi, niko ti ne brani. Bolje i nova Dacia nego raspali Mondeo NOV NOV NOV. Ali razumem, nemas ni za novu Daciu.

Cole

pre 3 godine

Gledam sam ja xseed u Bgu. Korektno prostran auto, solidno ubrzava i sa 1.0 motorom. Ali ako uzmete nešto opreme auto ide na 18000, pri čemu su to vozila proizvedena mahom 2019te i nema nikakvog biranja boje, enterijera, dodatne opreme. Ako hoćete da birate, naručite dve kako želite i čekate auto, gubi se "akcijski" deo i cena ide gore 4500e! Kakvo ludilo mozga.

moron

pre 3 godine

Bio sam šokiran cenama novog 2008. Imate npr. na PA oglašene Allure sa nekoliko opcionala, sa 100 ks, 6MT sa 20.490 (ili, sa baš dosta opcionala (ACC,Grip Control,dodatni air bagovi pozadi ...), za 21.390).
Bio sam šokiran sve dok ne videh "Akcijske cene" Stonica za Srbiju (piše: "Rasprodaja. Bliži se kraju. Još samo nekoliko dana").
Elem, na tom velikom "sniženju", Top paket (samo on ima AEBS), sa 100 ks, ali sa 5MT ("pet brzina"), bez boje, 20.690. Koliko vidim, nema ACC (pa ni kao moguću opciju).
Verujem da sada diler Pežoa kaže: "Hvala što KIA postoji sa svojim "akcijskim cenama"".

Molder

pre 3 godine

@Milos
Sto je covek "manje inteligentan" to mu je zivot lepsi,pronadji se u citatu...Stvarno ne znam da li da se smejem ili placem na recenicu da neko ima kompleks sto" ne moze da vozi korejska vozila",to je u stvari kompliment svakako,jer taj covek zna da ceni svoj novac...Nemas pojma sta vozim,a svakako bih bez kompleksa vozio najeftiniju Daciju nego bilo koje korejsko vozilo...

Miloš

pre 3 godine

@Molder
Molder je standardni "pljuvač" po korejskim automobilima i to iz čiste zavisti zato što ne može da vozi ni jedan noviji automobil.... Hajde zaobiđi nas jednom sa svojim "mudrovanjem" i pusti nas koji zadovoljno vozimo vozimo nove korejce da spokojno koristimo svoja vozila a ti svoje komplekse leči negde na drugom mestu

bezanija

pre 3 godine

(Molder, 05. avgust 2020 18:42)

koji tipican privaljivac.. znaci komsinica uzela nov auto i evo ga vec se grebe za voznju ne bi li posle pljuvao na sva usta taj isti auto.. smekeru otvoru se i kupi bolji naravno nov auto i daj komsinici da provoza i vidi sta je klasa

Eto tako

pre 3 godine

@Kobaja grande, da li si seo u xceed? Ako jesi, kakav je utisak? Gledajući dimenzije, Deluje da je ulazak/izlazak, "commanding" pozicija ista kao i u regularnim kolima? Da je suv/crossover momenat samo vizuelno. To je ono po čemu je i stonic najlošiji u klasi. Prilično nizak za suv/crossover, glavu saginjes kada ulazis izlazis. Inače, xceed jeste trenutno jedna od boljih ponuda na tržištu nevezano za ovo.

Ivan ZG

pre 3 godine

Ovo je našminkani i malo podignuti gradski auto u klasi Fieste i Pola.
Ima lijepe kombinacije boja auta i krova i zato što je ljepuškast omiljen je među ženama, a nije izrazito ženski auto.
U unutrašnjosti je veći od Fieste i praktičniji jer je viši.
Ono što mu je do sada manjkalo su bolji sustavi sigurnosti kao adaptivni tempomat i slično. Puno toga je bilo nadoplata tj. nije bilo serijski u pojedinoj opremi što se nadam da će se sada promijeniti.
Isto tako motoru 1.2 dobro će doći pomoć elektromotora za bolju elastičnost i nižu potrošnju u gradu.

Džej

pre 3 godine

@Molder
Dosta se slažem sa navedenim. Ovo je nešto poput prvog modela Mercedes gla. Druga generacija gla je ispravila propust. Nadam se da će i Kia u drugoj generaciji uraditi isto?

asd

pre 3 godine

Bio na probnoj voznji. Nema besmislenije klase automobila, velicina i funkcionalnost RIA za 30-40% više para.
Smešan motor 1.25 sa 84 konjske snage.
Menjač sa 5 brzina koji teško pogađa rikverc...

Kobaja Grande

pre 3 godine

Ko zeli KIA crossover, neka razmisli o KIA XCEED. On je dovoljno velik, dinamican i dobrog dizajna. Start cena u Srbiji je 16.000eur, sto nije lose. Ovaj mali Stonic je nit tamo nit ovamo, a kosta skoro kao veci i atraktivniji XCEED.
Ko zeli da ne potrosi mnogo para, tu je uvek Dacia Sandero Stepweay za oko 10.000eur...ima i jedna lepa stvar - u septembru izlazi potpuno novi model.

Molder

pre 3 godine

Imao sam prilike da sednem i provozam ovo vozilo(kupila komsinica pre neki dan stigao)...Ja ne znam sta je ovo sto sam vozio,cemu i gde pripada i zasto uopste postoji i jos traze masne pare za njega...Ni udoban,ni prostran,ni praktican,ni mocan,ni jak, ni veliki,ni brz,ni dobar za voznju,ni lep ama ne znam cemu sluzi i sta su hteli sa ovim poluproizvodom...Poklon da je,samo ga treba preneti nekom drugom da pokusa da dokuci sta je i cemu sluzi...Sandero Stepway je 10 puta bolja kupovina od ovoga...

Kobaja Grande

pre 3 godine

Ko zeli KIA crossover, neka razmisli o KIA XCEED. On je dovoljno velik, dinamican i dobrog dizajna. Start cena u Srbiji je 16.000eur, sto nije lose. Ovaj mali Stonic je nit tamo nit ovamo, a kosta skoro kao veci i atraktivniji XCEED.
Ko zeli da ne potrosi mnogo para, tu je uvek Dacia Sandero Stepweay za oko 10.000eur...ima i jedna lepa stvar - u septembru izlazi potpuno novi model.

bezanija

pre 3 godine

(Molder, 05. avgust 2020 18:42)

koji tipican privaljivac.. znaci komsinica uzela nov auto i evo ga vec se grebe za voznju ne bi li posle pljuvao na sva usta taj isti auto.. smekeru otvoru se i kupi bolji naravno nov auto i daj komsinici da provoza i vidi sta je klasa

Miloš

pre 3 godine

@Molder
Molder je standardni "pljuvač" po korejskim automobilima i to iz čiste zavisti zato što ne može da vozi ni jedan noviji automobil.... Hajde zaobiđi nas jednom sa svojim "mudrovanjem" i pusti nas koji zadovoljno vozimo vozimo nove korejce da spokojno koristimo svoja vozila a ti svoje komplekse leči negde na drugom mestu

moron

pre 3 godine

Bio sam šokiran cenama novog 2008. Imate npr. na PA oglašene Allure sa nekoliko opcionala, sa 100 ks, 6MT sa 20.490 (ili, sa baš dosta opcionala (ACC,Grip Control,dodatni air bagovi pozadi ...), za 21.390).
Bio sam šokiran sve dok ne videh "Akcijske cene" Stonica za Srbiju (piše: "Rasprodaja. Bliži se kraju. Još samo nekoliko dana").
Elem, na tom velikom "sniženju", Top paket (samo on ima AEBS), sa 100 ks, ali sa 5MT ("pet brzina"), bez boje, 20.690. Koliko vidim, nema ACC (pa ni kao moguću opciju).
Verujem da sada diler Pežoa kaže: "Hvala što KIA postoji sa svojim "akcijskim cenama"".

Molder

pre 3 godine

Imao sam prilike da sednem i provozam ovo vozilo(kupila komsinica pre neki dan stigao)...Ja ne znam sta je ovo sto sam vozio,cemu i gde pripada i zasto uopste postoji i jos traze masne pare za njega...Ni udoban,ni prostran,ni praktican,ni mocan,ni jak, ni veliki,ni brz,ni dobar za voznju,ni lep ama ne znam cemu sluzi i sta su hteli sa ovim poluproizvodom...Poklon da je,samo ga treba preneti nekom drugom da pokusa da dokuci sta je i cemu sluzi...Sandero Stepway je 10 puta bolja kupovina od ovoga...

asd

pre 3 godine

Bio na probnoj voznji. Nema besmislenije klase automobila, velicina i funkcionalnost RIA za 30-40% više para.
Smešan motor 1.25 sa 84 konjske snage.
Menjač sa 5 brzina koji teško pogađa rikverc...

Miloš

pre 3 godine

@Molder
Očigledno preko 5,5 miliona kupaca koliko godišnje kupi Hyundai i KIA u svetu je maloumno i ne zna da ceni svoj novac, ali eto srećom ti znaš pa se drži svog polovnjaka koji je, što reče neko ispod, "NON NOV NOV" :)
Nisam rekao da imaš komplekse zato što ne voziš korejska vozila (iz čega se vidi i da ne čitaš šta piše, toliko o inteligenciji) već da imaš komplekse što neki druge voze nova kola (bila ona korejska ili ne - to je stvar svačijeg ličnog izbora). "Najbolji auto" ne postoji, zapravo nema brend i nema ime. "Najbolji auto" je NOV auto. Nažalost, toliko nam dobro ide u državi da nam standard ne dopušta da više od 0,3% stanovništva kupi nov automobil. To je tužno ali istinito. Kada se odbiju pravna lica ovaj procenat je i mnogo manji. Ali to nije razlog da bez ikakvog znanja i iskustva kritikujemo ono što je novo i što je napredno samo zato što je skupo. Pa čak i izraz "skupo" je subjektivna kategorija. Nekome je Stonic za 13.490 evra skup, ali nekima i nije. Takođe i za XCeed ti nije tačan podatak jer mu cena kreće od 16.000 evra ali da si ikada bio u salonu i razgovarao lično sa prodavcima taj podatak bi znao. A o ljudima koji samo vise na sajtovima i bave se kuckanjem komentara i pametovanjem i ubeđivanjem da li neko treba da kupi ovo ili ono - suvišno je trošiti reči...

Ivan ZG

pre 3 godine

Ovo je našminkani i malo podignuti gradski auto u klasi Fieste i Pola.
Ima lijepe kombinacije boja auta i krova i zato što je ljepuškast omiljen je među ženama, a nije izrazito ženski auto.
U unutrašnjosti je veći od Fieste i praktičniji jer je viši.
Ono što mu je do sada manjkalo su bolji sustavi sigurnosti kao adaptivni tempomat i slično. Puno toga je bilo nadoplata tj. nije bilo serijski u pojedinoj opremi što se nadam da će se sada promijeniti.
Isto tako motoru 1.2 dobro će doći pomoć elektromotora za bolju elastičnost i nižu potrošnju u gradu.

Cole

pre 3 godine

Gledam sam ja xseed u Bgu. Korektno prostran auto, solidno ubrzava i sa 1.0 motorom. Ali ako uzmete nešto opreme auto ide na 18000, pri čemu su to vozila proizvedena mahom 2019te i nema nikakvog biranja boje, enterijera, dodatne opreme. Ako hoćete da birate, naručite dve kako želite i čekate auto, gubi se "akcijski" deo i cena ide gore 4500e! Kakvo ludilo mozga.

Manguparija

pre 3 godine

@(Molder, 6. avgust 2020 09:55)

Pa vozi, niko ti ne brani. Bolje i nova Dacia nego raspali Mondeo NOV NOV NOV. Ali razumem, nemas ni za novu Daciu.

Pharaoh

pre 3 godine

Da li je moguce da smo ovoliko iskompleksiran narod?
Ameri i Kanadjani nemaju problem da voze Kie, ali zato je Balkanca sramota voziti Kiu.
Samo da je nJemacko, pa makar ga akalo 15 ljudi pre mene.
Satirali vas nemci 3 puta u skorijoj istoriji i dalje vas gledaju slicno kao sto vi gledate Korejce (samo mnogo gore), a vi ih i dalje obozavate.
Kazu nemaju Korejci tradiciju, juce Poljaci obave vest o EV, salve pozitivnih komentara (za njih nema veze sto nemaju tradiciju).
Kazu samo da pare ide EU. Istoj toj EU koja vas gleda kao divlje pleme.

Boža

pre 3 godine

Neko je pitao za Xceed da li je pristupačniji za ulaz...
Unutrašnjost Xceed-a je u potpunosti ista kao i kod običnog, bez iti jedne razlike. Kupio sam osnovni Ceed kad se pojavio, krajem februara prošle godine i tadašnja osnovna verzija je sadržala puno više nego danas (cena je ostala ista što je u prevodu skuplje) dok recimo xceed ni u najjačem paketu opreme nema sistem održanja vozila u traci.
Što se tiče Ceed-a, 1.4 100ks, kome ne treba jurnjava sasvim pristojan izbor za četvroročlanu porodicu. Potrošnja za nepune 22.000 6.2 kombinovane vožnje. Na magistrali bez velikih uspona bez problema oko 4.5-4.6, uz planinu raste potrošnja ali uklapa se u fabrički deklarisanoj potrošnji do 5.3 u (Beo)gradu pri kreni-stani 8.5-9.0
Autoput pri 120-125 oko 5.9-6.0

Džej

pre 3 godine

@Molder
Dosta se slažem sa navedenim. Ovo je nešto poput prvog modela Mercedes gla. Druga generacija gla je ispravila propust. Nadam se da će i Kia u drugoj generaciji uraditi isto?

Eto tako

pre 3 godine

@Kobaja grande, da li si seo u xceed? Ako jesi, kakav je utisak? Gledajući dimenzije, Deluje da je ulazak/izlazak, "commanding" pozicija ista kao i u regularnim kolima? Da je suv/crossover momenat samo vizuelno. To je ono po čemu je i stonic najlošiji u klasi. Prilično nizak za suv/crossover, glavu saginjes kada ulazis izlazis. Inače, xceed jeste trenutno jedna od boljih ponuda na tržištu nevezano za ovo.

Zlatko

pre 3 godine

"Unapređeni Stonic sada vozačima nudi nove 'Smartstream' motore, sa inovacijama koje poboljšavaju efikasnost. 

Unutrašnjost i spoljašnjost Stonica ostaju gotovo nepromenjeni, ali će vlasnici dobiti mnogo više mogućnosti personalizacije vozila nego pre, jer su sada na raspolaganju nove boje karoserije i krova, a dodati su i novi paketi boja i novi dizajn naplataka.

U unutrašnjosti će vozač i saputnici najpre primetiti veći 8,0-inčni ekran na dodir (do sada je bio 7-inčni) sa infotainment i navigacionim sistemom..."

"Novi" motor, boja i ekran, ali i 3000 skuplji. To rade već godinama. Ne samo Kia, nego svi ostali. Izgleda su preuzeli recept od proizvođača mobilnih telefona.

Zlatko

pre 3 godine

Ko zeli KIA crossover, neka razmisli o KIA XCEED. On je dovoljno velik, dinamican i dobrog dizajna. Start cena u Srbiji je 16.000eur, sto nije lose. Ovaj mali Stonic je nit tamo nit ovamo, a kosta skoro kao veci i atraktivniji XCEED.
Ko zeli da ne potrosi mnogo para, tu je uvek Dacia Sandero Stepweay za oko 10.000eur...ima i jedna lepa stvar - u septembru izlazi potpuno novi model.
(Kobaja Grande, 05. avgust 2020 19:13)

Da li skoro gledao njihov cenovnik? Postali su i oni bezobrazni. Prvi paket opreme 9400. Uzmi boju, felne i ekran, rezervni točak hiljadu više. Sledeći paket opreme 11.000, boja, felne, točak, naslon za ruku 11.800. Ako zanemarimo boju i felne, razlika je u ekranu, koji možeš da doplatiš za prvi paket, ali ti ne daju da doplatiš naslon za ruke. Ok, ne daš mi da doplatim, teraš me na veći paket. Eee, ali ni tada ne može. Može, ali uz doplatu. Ako imaš dva paketa opreme, pa stavi taj naslon u veći paket. Da ne pričamo da Daster 4x4 možeš kupiti samo u trećem paketu opreme, a to je ranije moglo uz svaki paket opreme. Kupiš 4x4 i platiš 18.000. Zapitaš se da li si normalan? Tako da Dacia više nije "ko ne želi da potroši mnogo para".

eto tako

pre 3 godine

Za xceed, kad rekoh dobra kupovina, misli bas na taj bazni na akciji/lageru. I to ne nešto u odnosu na opremu, nego prostor, izgled (iznad svega), udobnost itd. Voleo bih samo da je bar cm viši. Kia ima tu egzotiku sa cenovnicima, ali realno neka kola im i vrede koliko i koštaju, i dosta su dobar/realna odnos ulozeno/dobijeno. Stonic tu ne ubrajam zbog toga što je ubedljivo najniži b suv i generalno je inferioran u odnosu na konkurente. Meni čak nije ni lep. Ni za žene. Ali ok, očito se prodaje.

Molder

pre 3 godine

@Milos
Sto je covek "manje inteligentan" to mu je zivot lepsi,pronadji se u citatu...Stvarno ne znam da li da se smejem ili placem na recenicu da neko ima kompleks sto" ne moze da vozi korejska vozila",to je u stvari kompliment svakako,jer taj covek zna da ceni svoj novac...Nemas pojma sta vozim,a svakako bih bez kompleksa vozio najeftiniju Daciju nego bilo koje korejsko vozilo...

moron

pre 3 godine

Najjeftniji XCeed sa lumbalnom podrškom napred, onaj lagerski, 1,0 T-GDI, uz popust od 4.500, košta 21.590.
Ako sam dobro razumeo komentare, to je godina proizvodnje 2019 (a MY 2020)? Za takav MY2021 je popust malo manji (3.500), a i akcijska cena malo viša (24.590).
Korektno.

saša

pre 3 godine

Kia ceed i proceed, u periodu od 2006.-2018.(dve generacije), bile su mnogo pristupačnije od ovih današnjih modela. Da li je to zato što su se probijali na naše tržište, ne znam, ali znam da su sada po cenama mnogo odskočili. Svojevremeno su na sajmu automobila bili jeftiniji za 2000-3000 evra, sa istim paketima opreme u odnosu na sve ostale konkurente(osim Dacie jer ne mogu se porediti) npr. Toyota, Mazda, Ford...Mislim da je najveći krivac uvoznik jer kada pogledate cene i pakete u Nemačkoj, Italiji, Slovačkoj, videćete da niste uslovljeni njihovim paketima opreme, već dosta toga možete sami da birate. Tako da verzija od 15000 evra ima bolju opremu nego "naše" od 17-18000evra.

super brka

pre 3 godine

Molderu.


Onda je tvoj život zaista lijep. Baš si dao najbolju definiciju sebe. Vidi se da je zasnovana na tvom životnom iskustvu.

Molder

pre 3 godine

Imao sam prilike da sednem i provozam ovo vozilo(kupila komsinica pre neki dan stigao)...Ja ne znam sta je ovo sto sam vozio,cemu i gde pripada i zasto uopste postoji i jos traze masne pare za njega...Ni udoban,ni prostran,ni praktican,ni mocan,ni jak, ni veliki,ni brz,ni dobar za voznju,ni lep ama ne znam cemu sluzi i sta su hteli sa ovim poluproizvodom...Poklon da je,samo ga treba preneti nekom drugom da pokusa da dokuci sta je i cemu sluzi...Sandero Stepway je 10 puta bolja kupovina od ovoga...

Molder

pre 3 godine

@Milos
Sto je covek "manje inteligentan" to mu je zivot lepsi,pronadji se u citatu...Stvarno ne znam da li da se smejem ili placem na recenicu da neko ima kompleks sto" ne moze da vozi korejska vozila",to je u stvari kompliment svakako,jer taj covek zna da ceni svoj novac...Nemas pojma sta vozim,a svakako bih bez kompleksa vozio najeftiniju Daciju nego bilo koje korejsko vozilo...

asd

pre 3 godine

Bio na probnoj voznji. Nema besmislenije klase automobila, velicina i funkcionalnost RIA za 30-40% više para.
Smešan motor 1.25 sa 84 konjske snage.
Menjač sa 5 brzina koji teško pogađa rikverc...

bezanija

pre 3 godine

(Molder, 05. avgust 2020 18:42)

koji tipican privaljivac.. znaci komsinica uzela nov auto i evo ga vec se grebe za voznju ne bi li posle pljuvao na sva usta taj isti auto.. smekeru otvoru se i kupi bolji naravno nov auto i daj komsinici da provoza i vidi sta je klasa

moron

pre 3 godine

Bio sam šokiran cenama novog 2008. Imate npr. na PA oglašene Allure sa nekoliko opcionala, sa 100 ks, 6MT sa 20.490 (ili, sa baš dosta opcionala (ACC,Grip Control,dodatni air bagovi pozadi ...), za 21.390).
Bio sam šokiran sve dok ne videh "Akcijske cene" Stonica za Srbiju (piše: "Rasprodaja. Bliži se kraju. Još samo nekoliko dana").
Elem, na tom velikom "sniženju", Top paket (samo on ima AEBS), sa 100 ks, ali sa 5MT ("pet brzina"), bez boje, 20.690. Koliko vidim, nema ACC (pa ni kao moguću opciju).
Verujem da sada diler Pežoa kaže: "Hvala što KIA postoji sa svojim "akcijskim cenama"".

Kobaja Grande

pre 3 godine

Ko zeli KIA crossover, neka razmisli o KIA XCEED. On je dovoljno velik, dinamican i dobrog dizajna. Start cena u Srbiji je 16.000eur, sto nije lose. Ovaj mali Stonic je nit tamo nit ovamo, a kosta skoro kao veci i atraktivniji XCEED.
Ko zeli da ne potrosi mnogo para, tu je uvek Dacia Sandero Stepweay za oko 10.000eur...ima i jedna lepa stvar - u septembru izlazi potpuno novi model.

Miloš

pre 3 godine

@Molder
Molder je standardni "pljuvač" po korejskim automobilima i to iz čiste zavisti zato što ne može da vozi ni jedan noviji automobil.... Hajde zaobiđi nas jednom sa svojim "mudrovanjem" i pusti nas koji zadovoljno vozimo vozimo nove korejce da spokojno koristimo svoja vozila a ti svoje komplekse leči negde na drugom mestu

moron

pre 3 godine

Najjeftniji XCeed sa lumbalnom podrškom napred, onaj lagerski, 1,0 T-GDI, uz popust od 4.500, košta 21.590.
Ako sam dobro razumeo komentare, to je godina proizvodnje 2019 (a MY 2020)? Za takav MY2021 je popust malo manji (3.500), a i akcijska cena malo viša (24.590).
Korektno.

Manguparija

pre 3 godine

@(Molder, 6. avgust 2020 09:55)

Pa vozi, niko ti ne brani. Bolje i nova Dacia nego raspali Mondeo NOV NOV NOV. Ali razumem, nemas ni za novu Daciu.

Džej

pre 3 godine

@Molder
Dosta se slažem sa navedenim. Ovo je nešto poput prvog modela Mercedes gla. Druga generacija gla je ispravila propust. Nadam se da će i Kia u drugoj generaciji uraditi isto?

Ivan ZG

pre 3 godine

Ovo je našminkani i malo podignuti gradski auto u klasi Fieste i Pola.
Ima lijepe kombinacije boja auta i krova i zato što je ljepuškast omiljen je među ženama, a nije izrazito ženski auto.
U unutrašnjosti je veći od Fieste i praktičniji jer je viši.
Ono što mu je do sada manjkalo su bolji sustavi sigurnosti kao adaptivni tempomat i slično. Puno toga je bilo nadoplata tj. nije bilo serijski u pojedinoj opremi što se nadam da će se sada promijeniti.
Isto tako motoru 1.2 dobro će doći pomoć elektromotora za bolju elastičnost i nižu potrošnju u gradu.

eto tako

pre 3 godine

Za xceed, kad rekoh dobra kupovina, misli bas na taj bazni na akciji/lageru. I to ne nešto u odnosu na opremu, nego prostor, izgled (iznad svega), udobnost itd. Voleo bih samo da je bar cm viši. Kia ima tu egzotiku sa cenovnicima, ali realno neka kola im i vrede koliko i koštaju, i dosta su dobar/realna odnos ulozeno/dobijeno. Stonic tu ne ubrajam zbog toga što je ubedljivo najniži b suv i generalno je inferioran u odnosu na konkurente. Meni čak nije ni lep. Ni za žene. Ali ok, očito se prodaje.

Pharaoh

pre 3 godine

Da li je moguce da smo ovoliko iskompleksiran narod?
Ameri i Kanadjani nemaju problem da voze Kie, ali zato je Balkanca sramota voziti Kiu.
Samo da je nJemacko, pa makar ga akalo 15 ljudi pre mene.
Satirali vas nemci 3 puta u skorijoj istoriji i dalje vas gledaju slicno kao sto vi gledate Korejce (samo mnogo gore), a vi ih i dalje obozavate.
Kazu nemaju Korejci tradiciju, juce Poljaci obave vest o EV, salve pozitivnih komentara (za njih nema veze sto nemaju tradiciju).
Kazu samo da pare ide EU. Istoj toj EU koja vas gleda kao divlje pleme.

Eto tako

pre 3 godine

@Kobaja grande, da li si seo u xceed? Ako jesi, kakav je utisak? Gledajući dimenzije, Deluje da je ulazak/izlazak, "commanding" pozicija ista kao i u regularnim kolima? Da je suv/crossover momenat samo vizuelno. To je ono po čemu je i stonic najlošiji u klasi. Prilično nizak za suv/crossover, glavu saginjes kada ulazis izlazis. Inače, xceed jeste trenutno jedna od boljih ponuda na tržištu nevezano za ovo.

Zlatko

pre 3 godine

Ko zeli KIA crossover, neka razmisli o KIA XCEED. On je dovoljno velik, dinamican i dobrog dizajna. Start cena u Srbiji je 16.000eur, sto nije lose. Ovaj mali Stonic je nit tamo nit ovamo, a kosta skoro kao veci i atraktivniji XCEED.
Ko zeli da ne potrosi mnogo para, tu je uvek Dacia Sandero Stepweay za oko 10.000eur...ima i jedna lepa stvar - u septembru izlazi potpuno novi model.
(Kobaja Grande, 05. avgust 2020 19:13)

Da li skoro gledao njihov cenovnik? Postali su i oni bezobrazni. Prvi paket opreme 9400. Uzmi boju, felne i ekran, rezervni točak hiljadu više. Sledeći paket opreme 11.000, boja, felne, točak, naslon za ruku 11.800. Ako zanemarimo boju i felne, razlika je u ekranu, koji možeš da doplatiš za prvi paket, ali ti ne daju da doplatiš naslon za ruke. Ok, ne daš mi da doplatim, teraš me na veći paket. Eee, ali ni tada ne može. Može, ali uz doplatu. Ako imaš dva paketa opreme, pa stavi taj naslon u veći paket. Da ne pričamo da Daster 4x4 možeš kupiti samo u trećem paketu opreme, a to je ranije moglo uz svaki paket opreme. Kupiš 4x4 i platiš 18.000. Zapitaš se da li si normalan? Tako da Dacia više nije "ko ne želi da potroši mnogo para".

super brka

pre 3 godine

Molderu.


Onda je tvoj život zaista lijep. Baš si dao najbolju definiciju sebe. Vidi se da je zasnovana na tvom životnom iskustvu.

Zlatko

pre 3 godine

"Unapređeni Stonic sada vozačima nudi nove 'Smartstream' motore, sa inovacijama koje poboljšavaju efikasnost. 

Unutrašnjost i spoljašnjost Stonica ostaju gotovo nepromenjeni, ali će vlasnici dobiti mnogo više mogućnosti personalizacije vozila nego pre, jer su sada na raspolaganju nove boje karoserije i krova, a dodati su i novi paketi boja i novi dizajn naplataka.

U unutrašnjosti će vozač i saputnici najpre primetiti veći 8,0-inčni ekran na dodir (do sada je bio 7-inčni) sa infotainment i navigacionim sistemom..."

"Novi" motor, boja i ekran, ali i 3000 skuplji. To rade već godinama. Ne samo Kia, nego svi ostali. Izgleda su preuzeli recept od proizvođača mobilnih telefona.

Boža

pre 3 godine

Neko je pitao za Xceed da li je pristupačniji za ulaz...
Unutrašnjost Xceed-a je u potpunosti ista kao i kod običnog, bez iti jedne razlike. Kupio sam osnovni Ceed kad se pojavio, krajem februara prošle godine i tadašnja osnovna verzija je sadržala puno više nego danas (cena je ostala ista što je u prevodu skuplje) dok recimo xceed ni u najjačem paketu opreme nema sistem održanja vozila u traci.
Što se tiče Ceed-a, 1.4 100ks, kome ne treba jurnjava sasvim pristojan izbor za četvroročlanu porodicu. Potrošnja za nepune 22.000 6.2 kombinovane vožnje. Na magistrali bez velikih uspona bez problema oko 4.5-4.6, uz planinu raste potrošnja ali uklapa se u fabrički deklarisanoj potrošnji do 5.3 u (Beo)gradu pri kreni-stani 8.5-9.0
Autoput pri 120-125 oko 5.9-6.0

Miloš

pre 3 godine

@Molder
Očigledno preko 5,5 miliona kupaca koliko godišnje kupi Hyundai i KIA u svetu je maloumno i ne zna da ceni svoj novac, ali eto srećom ti znaš pa se drži svog polovnjaka koji je, što reče neko ispod, "NON NOV NOV" :)
Nisam rekao da imaš komplekse zato što ne voziš korejska vozila (iz čega se vidi i da ne čitaš šta piše, toliko o inteligenciji) već da imaš komplekse što neki druge voze nova kola (bila ona korejska ili ne - to je stvar svačijeg ličnog izbora). "Najbolji auto" ne postoji, zapravo nema brend i nema ime. "Najbolji auto" je NOV auto. Nažalost, toliko nam dobro ide u državi da nam standard ne dopušta da više od 0,3% stanovništva kupi nov automobil. To je tužno ali istinito. Kada se odbiju pravna lica ovaj procenat je i mnogo manji. Ali to nije razlog da bez ikakvog znanja i iskustva kritikujemo ono što je novo i što je napredno samo zato što je skupo. Pa čak i izraz "skupo" je subjektivna kategorija. Nekome je Stonic za 13.490 evra skup, ali nekima i nije. Takođe i za XCeed ti nije tačan podatak jer mu cena kreće od 16.000 evra ali da si ikada bio u salonu i razgovarao lično sa prodavcima taj podatak bi znao. A o ljudima koji samo vise na sajtovima i bave se kuckanjem komentara i pametovanjem i ubeđivanjem da li neko treba da kupi ovo ili ono - suvišno je trošiti reči...

saša

pre 3 godine

Kia ceed i proceed, u periodu od 2006.-2018.(dve generacije), bile su mnogo pristupačnije od ovih današnjih modela. Da li je to zato što su se probijali na naše tržište, ne znam, ali znam da su sada po cenama mnogo odskočili. Svojevremeno su na sajmu automobila bili jeftiniji za 2000-3000 evra, sa istim paketima opreme u odnosu na sve ostale konkurente(osim Dacie jer ne mogu se porediti) npr. Toyota, Mazda, Ford...Mislim da je najveći krivac uvoznik jer kada pogledate cene i pakete u Nemačkoj, Italiji, Slovačkoj, videćete da niste uslovljeni njihovim paketima opreme, već dosta toga možete sami da birate. Tako da verzija od 15000 evra ima bolju opremu nego "naše" od 17-18000evra.

Cole

pre 3 godine

Gledam sam ja xseed u Bgu. Korektno prostran auto, solidno ubrzava i sa 1.0 motorom. Ali ako uzmete nešto opreme auto ide na 18000, pri čemu su to vozila proizvedena mahom 2019te i nema nikakvog biranja boje, enterijera, dodatne opreme. Ako hoćete da birate, naručite dve kako želite i čekate auto, gubi se "akcijski" deo i cena ide gore 4500e! Kakvo ludilo mozga.