Petak, 17.04.2020.

17:00

Ferrari ide 372 km/h VIDEO

Izvor: SN

Ferrari ide 372 km/h VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

sjekloca@sbb.rs

pre 3 godine

@dux
Žao mi je što živimo u vreme tkv.političke i govorne korektnosti, pa ne mogu da ti napišem odgovor koji zaslužuješ, jer ga sigurno ne bi odobrili.
U svakom slučaju mogao bi da staviš 100 eura(ako ih imaš) a ja 1000(pristojna kvota) pa da uporedimo stanje baznih i elementarnih pozicija na tvom i mom automobilu ukoliko su sličnog godišta, gde bi smo utvrdili da su mi gume, kočnice i svi ostali vitalni za sigurnost, sklopovi i delovi 100% bolji i noviji i kvalitetniji nego na tvom.
Koji god da sam automobil vozio, uvek sam imao originalne pločice i diskove za isti, uvek sam imao dva seta guma(letnje i zimske), koje menjam redovno.
Gume kupujem u skladu sa automobilom koji vozim, Uniroyal mi savršeno odgovara, guma dokazano fenomenalna na mokrom putu.
Tvoj mentalni sklop se najbolje ogleda u tome što pominješ političare u komentaru vezanom za neki automobil ili vožnju, trebalo bi prvo malo da se provozaš po tom putu pre nego što počneš da pljuješ po istom.
Shvatam da si ti jedan od onih što voze 120 km/h na autoputu, drže obe ruke na volanu u trenutcima kada ne pričaš mobilnim telefonom i misliš da si siguran vozač, zato što ne kršiš ograničenje, do prve slave kad se napiješ i misliš da si iskusan i siguran zato što voziš 30 na sat, sve do prve krivine.
Platio sam mnogo kazni za brzu vožnju, ali nijednu zbog alkohola, droge ili prolaska kroz crveno svetlo.
Mislim da kad bi ti ponovo polagao vozački ispit, ne bi položio bar 10 puta, osim ako ne bi platio soma do dva.

Matori Kesa

pre 4 godine

Razvukao sam moju Corsu B 95 na putu i sav srecan - obisla me zenska sa pasatom pa stala da kupi usput za supu povrce ! Ja uvatio prednost i navuko na 100 kad gle - evo nje przi bar duplo a praziluk samo ispada na auspuh ! ( Sta sam hteo da kazem, pa Korona je drzite rastojanje ) !!

Dux

pre 4 godine

@Dux onda ne gledas lepo u retrovizor. Ne procenjujes brzinu, nego samo bacis pogled. Cist Darvinizam.

@Coyote Malo su mi smešne ove tvoje izjave na nivou Žikine šarenice. U kom ti filmu živiš? Pa ko priča o procenjivanju brzine?! Druže, ti kada sledeći put baciš pogled pri menjanju trake, pa te neka odvaljena budaleti otpozadi baci kao iz topa u bankinu, i ti preživiš, javi.

šuvaklija

pre 4 godine

prvo sto sam primetio snimio turko btw isto kao i neko nas da je snimao krajnje ne odgovorno
drugo snimljeno za vikend u doba kada ima najmanje guvze na putu kamioni parkirani pored puta zabrana kretanja za teretna vozila u nemackoj
trece lik nema veze sa voznjom sportskog auta takva vozila se saltaju tj samaraju kada su za zeru u crvenom vidi se kada ga samara iz sete u sedmu pa vrati u sestu

klokan

pre 4 godine

"Pozdravlja vas Koenigsegg!"

A kao Ferari ne bi mogao da napravi brzi auto od novog koenigsegg-a Jesko kad bi hteo. Imaju nenormalna sredstva i daleko vise znanja od Koenigsegg-a. Ili pravis auto koji ce moci vise ljudi da kupi i VOZI ili pravis auto koji realno sluzi da stoji u garazi i za trke ubrzanja na pistama. Ferari se odlucio za ovo prvo.

Vladimir

pre 4 godine

Ja sam mojim audi S1 uspeo da dodjem do 272km/h u nemackoj
(Prof. Stanic, 18. april 2020 09:58)

A fabrika uspela samo do 250... Svaka čast.
(mixep, 18. april 2020 13:00)

Što samo znači da na brzini 250kmč cajger laže za 22kmč.

Dux

pre 4 godine

@(Igor, 18. april 2020 14:44) Znam matori, živim u Nemačkoj. I da, apsolutno si upravu. Nemci su veoma dobri vozači. Ali moja poenta nije bila u vezi kvaliteta vozača na nemačkim putevima, brzini kojim se vozilo kreće po autoputu i sl. Moje poenta je samo da pri brzinama od preko 300km na sat, nivo eurofije i straha je neopisiv ( i to govorim iz ličnog iskustva). Ne znaš dal da vrištiš od sreće ili umreš od straha! Totalno prirodno i ljudski kada ukapiraš koliki nivo adrenalina prolazi kroz tebe. Poslednje što treba da radiš, ako i imaš čuke da uradiš tako nešto, je da glumiš idiota, skidaš pogled sa puta, prelaziš iz leve u desnu pa opet u levu traku kao maloumnik, znači voziš krajnje neodgovorono, i uz sve to da ti kamera bude bitnija nego put na kome voziš. Što ćeš ti ubiti sebe, to ide u prilog riziku koje uzimaš, ali ćeš isto ubiti nekog nesrećnika koji veze nije imao sa tobom i tvojom vožnjom, jer te u tom deliću sekunde nije ni video a npr neko je naglo zakočio ispred njegovih kola, pa je on pokušao da izbegne sudar. Jel me shvataš? Nije nemoguća situacija-to je moja poenta. Da se razumemo, nisam predvodnik spore vožnje-nikako! Volim i ja brzo da vozim. Ali ovde je ključ ne brza, nego sigurna vožnja, a lik u videoklipu je ordinarni kreten! Nema šta tu da se polemiše.

Igor

pre 4 godine

@(Dux, 18. april 2020 00:24)

Nemci u auto skolama imaju deo obuke po autobanu. Jos od najmladjih dana te uce da u retrovizor gledas daleeeeko pozadi i svim nemcima je to usadjeno u stil voznje. Pre par godina sam citao o nekoj statistici na autobanu, procenat nesreca je daleko manji nego ovde kod nas npr. a preko 95% onih koji ne postuju zmigavac nisu nemci.

Dux

pre 4 godine

@sjekloca@sbb.rs
Care, sudeći po tvojim komentarima i "vozačkim" sposobnostima, tipujem da voziš Peglicu, ili kariolu. Kod tvog mehaničkog ili ručnog vozila, verovatno se volan ili ruka tresu već pri ubrzanju od 30km, a gume sumnjam da si menjao od '97 pa do danas. Polemisanje o raznim vrstama guma sa tobom bi bilo i bolno i suvišno, mada ću samo reći da je i Pirotski Tigar pojam kvaliteta gume, čak i za takve poput tebe. Elem, od silnog tvog luperatanja o osećaju volana, brzine i putu (radiš li za SNS?!), izvlačim dva zaključka: prvo da reč "jezdiš" verovatno opisuje tvoje neko mentalno stanje "vantelesnog filinga" zarad šmrkanja nekog gadnog praška za vreme policijskog časa. Drugo, guranje ministarke Mihajlović u karioli kroz autoput, čak i u tvojim "mokrim" snovima te ne stavlja apriori u svojstvo znanstvenika transporta i logistike, jer u Peglici nažalost ne može da stane teret od 200kg. Jedino šta ćeš sanjati je odlazak na VMA, kako bi ti snimili glavu i dali odgovarajuće medikamente za potpuni oporavak do 2022, kada su ustavom predviđeni novi zakoni protiv duševnih bolesnike koji se šetaju koridorima Srbije, čisto reda radi!

mixep

pre 4 godine

Ja sam mojim audi S1 uspeo da dodjem do 272km/h u nemackoj
(Prof. Stanic, 18. april 2020 09:58)

A fabrika uspela samo do 250... Svaka čast.

SpeedHunter

pre 4 godine

Hajde kukatori ohladite - prazan Autobahn jedino ko moze da strada je neka muva, ako ste zastitnici muva, vi lepo izvolite, pisite peticiju. Sigurno da covek ne bi na autobahnu vozio ovako brzo da je normalan dan i da nije prazan. Cak mislim da je ovo idelana prilika za Koenigegg da konacno detronizuje Bugati za sva vremena, samo da se sloze vlasti i okolnosti. Mozda vec sledeceg meseca vidimo tih 530km/h.

Tannhauser

pre 4 godine

Ovo je ubistvo u pokušaju.

Metak od 9mm leti brzinom od 1100km na čas i težak je 10g. Auto na snimku ide trećinom brzine metka a težak je 1600kg.

Kako neki ispodprosečan vozač da proceni u retrovizoru da ovo ide trećinom brzine metka i da ne sme da menja traku? Pa onda naiđe vozač broj 2, pa 3, pa 4? Jedna pogrešna procena i instant palačinka.

I šta kažete, loši/neiskusni/umorni vozači ne treba da voze na autobanu?
Ma da, važi.

Milan2345

pre 4 godine

Vozio porsche boxster 275km/h na autoputu u Austriji.. 3 trake, noc. Stabilan auto, ipak osecaj pri toj brzini nije prijatan, jer da neko sa npr. 130km/h predje u zaobilaznu traku, nema sanse da pravovremeno reagujes.... Mogu da zamislim osecaj na 372km/h

Dux

pre 4 godine

@Dux mogu da se kladim da ti uleces u levu traku bez gledanja u retrovizor. Na autobanu postoje pravila. Nepoštovanje se strogo kažnjava.

@Coyote Ne postoji nijedno pravilo kada pored tebe pri toj brzini proleti crvena mrlja, a ti si u procesu preticanja šlepera, kola, nekog drugog bolida koji se igra kamerom ili telefonom, kapiraš?! Tu te dele delići sekunde od smrti! Kazna u tom trenutku može biti samo Božja.

ARGENTTO

pre 4 godine

Ja sam ovako vozio i snimao ali do 319 km/h i to po našem autoputu
(Filip, 17. april 2020 21:34)

Cime se budala ponosi, pametan se stidi..
Kazu ljudi..

Coyote

pre 4 godine

@Dux mogu da se kladim da ti uleces u levu traku bez gledanja u retrovizor. Na autobanu postoje pravila. Nepoštovanje se strogo kažnjava.

Dux

pre 4 godine

(Coyote, 17. april 2020 22:07) Druže, lik gazi 372km na čas. Pritom gleda na brzinometar, kamerom! U jednom momentu vidiš kako u desnoj liniji drugi vozači se vide kao tačkice. Da je neko "uleteo" ispred njega, u njegovu levu traku, iz npr. desne (sporije) trak, pri toj brzini, šta misliš šta bi se desilo?!

Čisto da ti javim da u Nemačkoj postoje i oni koji menjaju linije i bez davanja žmigavca ili gledanja u retrovizor, ali u mnogo manjoj meri nego što je to običaj kod nas u Srbiji.

sjekloca@sbb.rs

pre 4 godine

@Dux
Šta znači to vozio jednom rukom, pa većina normalnih vozača vozi stalno jednom rukom, druga je uglavnom na menjaču.
Pored toga vidi se da nisi nikad vozio iole brže automobil, šta misliš da se volan tek tako pomera, čim se pređe u veće brzine(preko 200 km/h) volan se stvrdne, potrebna je veća sila da ga pomeraš, to je inače čista fizika ali i logika.
Ovaj suto ne bi koštao milion eura da su na njemu Tigar gume, za njega su razvijene posebne gume koje mogu da izdrže tu brzinu, ne puca to tako lako.
Ako razmišljaš da li će da ti pukne guma dok voziš, onda bolje idi peške svuda.
Nedavno vozim po našem novom autoputu Miloš Veliki 200 km/h, moj auto ne može brže, nažalost, nigde nikog, auto-put je tako dobar još uvek da prosto osećam da bi mogao da idem preko 300 kad bih imao s čim.
Mogu samo da zamislim kakav je fenomenalan filing kad jezdiš 370km/h.
Bar ću lepo da sanjam večeras.

Dux

pre 4 godine

Oime oca i sina?!?! Kakav pacijent! Jednom rukom vozi a drugom snima brzinu?! Srećom niko nije uleteo od drugih vozača. Ovakvim bolidima doživotno zabraniti upravljanje bilo kakvog prevoznog sredstava na 2 ili više točkova. Da mu je pri toj brzini pukla guma, Švabe bi morale da organizuju radnu akciju kako bi očistili "fleke" mesecima po autobanu!

Filip

pre 4 godine

Strašno ali i realno je. Ja sam ovako vozio i snimao ali do 319 km/h i to po našem autoputu što mu najmanje dodje kao da ovaj vozi 400 km/h po nemačkom autoputu. :)

Vozač

pre 4 godine

Sećam se snimka Bentajge, gde vozač sa 270 gleda u retrovizor pre preticanja, verovatno ima iskustva sa ovima koji idu 370. Pohvalno je što je zajašio levu traku tek pri 350, ali vožnja jednom rukom pri 103 metra u sekundi je ipak za osudu.

radford

pre 4 godine

Xaxaxaxaxa kakav imbecil,vozi jednom rukom a drugom snima. Da je ovaj snimak kod nas,bilo bi,ovo ima samo kod nas.
(Ivan, 17. april 2020 20:11)

Onaj prasac, baba prasac, pokušao misleći da murija spava u automobilu, ali stativa.

Igor

pre 4 godine

*ebo te, koliko je to stabilan auto kad moze da ga vozi jednom rukom. BTW, postoji jedan klip gde koenigsegg cini mi se agera rs lik gazi od 0-300 pa onda na kocnicu do 0 bez ruku. Auto nije mrdnuo sa pravca. Ova supersportska cudila su neverovatno dobro nastelovana po tom pitanju.

Zamisljam sebe kako vozim regularno 130 neku sklopociju ovde na autoputu i onda ovo cudo kaze zzzzzzzzzummmmmmm sa razlikom u brzini 240km/h, a moj auto se blago zaljulja dve trake udaljen od ferarrija...

Gagi

pre 4 godine

@asomakum doo
ili mi cini ili lik vozi jednom rukom a drugom snima? i to pri brzini od 370km/h...
(asomakum doo, 17. april 2020 17:23)

372km/h učinilo ti se....

ARGENTTO

pre 4 godine

Ja sam ovako vozio i snimao ali do 319 km/h i to po našem autoputu
(Filip, 17. april 2020 21:34)

Cime se budala ponosi, pametan se stidi..
Kazu ljudi..

Igor

pre 4 godine

*ebo te, koliko je to stabilan auto kad moze da ga vozi jednom rukom. BTW, postoji jedan klip gde koenigsegg cini mi se agera rs lik gazi od 0-300 pa onda na kocnicu do 0 bez ruku. Auto nije mrdnuo sa pravca. Ova supersportska cudila su neverovatno dobro nastelovana po tom pitanju.

Zamisljam sebe kako vozim regularno 130 neku sklopociju ovde na autoputu i onda ovo cudo kaze zzzzzzzzzummmmmmm sa razlikom u brzini 240km/h, a moj auto se blago zaljulja dve trake udaljen od ferarrija...

Gagi

pre 4 godine

@asomakum doo
ili mi cini ili lik vozi jednom rukom a drugom snima? i to pri brzini od 370km/h...
(asomakum doo, 17. april 2020 17:23)

372km/h učinilo ti se....

Vozač

pre 4 godine

Sećam se snimka Bentajge, gde vozač sa 270 gleda u retrovizor pre preticanja, verovatno ima iskustva sa ovima koji idu 370. Pohvalno je što je zajašio levu traku tek pri 350, ali vožnja jednom rukom pri 103 metra u sekundi je ipak za osudu.

Dux

pre 4 godine

(Coyote, 17. april 2020 22:07) Druže, lik gazi 372km na čas. Pritom gleda na brzinometar, kamerom! U jednom momentu vidiš kako u desnoj liniji drugi vozači se vide kao tačkice. Da je neko "uleteo" ispred njega, u njegovu levu traku, iz npr. desne (sporije) trak, pri toj brzini, šta misliš šta bi se desilo?!

Čisto da ti javim da u Nemačkoj postoje i oni koji menjaju linije i bez davanja žmigavca ili gledanja u retrovizor, ali u mnogo manjoj meri nego što je to običaj kod nas u Srbiji.

Dux

pre 4 godine

@(Igor, 18. april 2020 14:44) Znam matori, živim u Nemačkoj. I da, apsolutno si upravu. Nemci su veoma dobri vozači. Ali moja poenta nije bila u vezi kvaliteta vozača na nemačkim putevima, brzini kojim se vozilo kreće po autoputu i sl. Moje poenta je samo da pri brzinama od preko 300km na sat, nivo eurofije i straha je neopisiv ( i to govorim iz ličnog iskustva). Ne znaš dal da vrištiš od sreće ili umreš od straha! Totalno prirodno i ljudski kada ukapiraš koliki nivo adrenalina prolazi kroz tebe. Poslednje što treba da radiš, ako i imaš čuke da uradiš tako nešto, je da glumiš idiota, skidaš pogled sa puta, prelaziš iz leve u desnu pa opet u levu traku kao maloumnik, znači voziš krajnje neodgovorono, i uz sve to da ti kamera bude bitnija nego put na kome voziš. Što ćeš ti ubiti sebe, to ide u prilog riziku koje uzimaš, ali ćeš isto ubiti nekog nesrećnika koji veze nije imao sa tobom i tvojom vožnjom, jer te u tom deliću sekunde nije ni video a npr neko je naglo zakočio ispred njegovih kola, pa je on pokušao da izbegne sudar. Jel me shvataš? Nije nemoguća situacija-to je moja poenta. Da se razumemo, nisam predvodnik spore vožnje-nikako! Volim i ja brzo da vozim. Ali ovde je ključ ne brza, nego sigurna vožnja, a lik u videoklipu je ordinarni kreten! Nema šta tu da se polemiše.

Milan2345

pre 4 godine

Vozio porsche boxster 275km/h na autoputu u Austriji.. 3 trake, noc. Stabilan auto, ipak osecaj pri toj brzini nije prijatan, jer da neko sa npr. 130km/h predje u zaobilaznu traku, nema sanse da pravovremeno reagujes.... Mogu da zamislim osecaj na 372km/h

Dux

pre 4 godine

@Dux mogu da se kladim da ti uleces u levu traku bez gledanja u retrovizor. Na autobanu postoje pravila. Nepoštovanje se strogo kažnjava.

@Coyote Ne postoji nijedno pravilo kada pored tebe pri toj brzini proleti crvena mrlja, a ti si u procesu preticanja šlepera, kola, nekog drugog bolida koji se igra kamerom ili telefonom, kapiraš?! Tu te dele delići sekunde od smrti! Kazna u tom trenutku može biti samo Božja.

radford

pre 4 godine

Xaxaxaxaxa kakav imbecil,vozi jednom rukom a drugom snima. Da je ovaj snimak kod nas,bilo bi,ovo ima samo kod nas.
(Ivan, 17. april 2020 20:11)

Onaj prasac, baba prasac, pokušao misleći da murija spava u automobilu, ali stativa.

mixep

pre 4 godine

Ja sam mojim audi S1 uspeo da dodjem do 272km/h u nemackoj
(Prof. Stanic, 18. april 2020 09:58)

A fabrika uspela samo do 250... Svaka čast.

sjekloca@sbb.rs

pre 4 godine

@Dux
Šta znači to vozio jednom rukom, pa većina normalnih vozača vozi stalno jednom rukom, druga je uglavnom na menjaču.
Pored toga vidi se da nisi nikad vozio iole brže automobil, šta misliš da se volan tek tako pomera, čim se pređe u veće brzine(preko 200 km/h) volan se stvrdne, potrebna je veća sila da ga pomeraš, to je inače čista fizika ali i logika.
Ovaj suto ne bi koštao milion eura da su na njemu Tigar gume, za njega su razvijene posebne gume koje mogu da izdrže tu brzinu, ne puca to tako lako.
Ako razmišljaš da li će da ti pukne guma dok voziš, onda bolje idi peške svuda.
Nedavno vozim po našem novom autoputu Miloš Veliki 200 km/h, moj auto ne može brže, nažalost, nigde nikog, auto-put je tako dobar još uvek da prosto osećam da bi mogao da idem preko 300 kad bih imao s čim.
Mogu samo da zamislim kakav je fenomenalan filing kad jezdiš 370km/h.
Bar ću lepo da sanjam večeras.

Dux

pre 4 godine

@sjekloca@sbb.rs
Care, sudeći po tvojim komentarima i "vozačkim" sposobnostima, tipujem da voziš Peglicu, ili kariolu. Kod tvog mehaničkog ili ručnog vozila, verovatno se volan ili ruka tresu već pri ubrzanju od 30km, a gume sumnjam da si menjao od '97 pa do danas. Polemisanje o raznim vrstama guma sa tobom bi bilo i bolno i suvišno, mada ću samo reći da je i Pirotski Tigar pojam kvaliteta gume, čak i za takve poput tebe. Elem, od silnog tvog luperatanja o osećaju volana, brzine i putu (radiš li za SNS?!), izvlačim dva zaključka: prvo da reč "jezdiš" verovatno opisuje tvoje neko mentalno stanje "vantelesnog filinga" zarad šmrkanja nekog gadnog praška za vreme policijskog časa. Drugo, guranje ministarke Mihajlović u karioli kroz autoput, čak i u tvojim "mokrim" snovima te ne stavlja apriori u svojstvo znanstvenika transporta i logistike, jer u Peglici nažalost ne može da stane teret od 200kg. Jedino šta ćeš sanjati je odlazak na VMA, kako bi ti snimili glavu i dali odgovarajuće medikamente za potpuni oporavak do 2022, kada su ustavom predviđeni novi zakoni protiv duševnih bolesnike koji se šetaju koridorima Srbije, čisto reda radi!

Coyote

pre 4 godine

@Dux mogu da se kladim da ti uleces u levu traku bez gledanja u retrovizor. Na autobanu postoje pravila. Nepoštovanje se strogo kažnjava.

Dux

pre 4 godine

Oime oca i sina?!?! Kakav pacijent! Jednom rukom vozi a drugom snima brzinu?! Srećom niko nije uleteo od drugih vozača. Ovakvim bolidima doživotno zabraniti upravljanje bilo kakvog prevoznog sredstava na 2 ili više točkova. Da mu je pri toj brzini pukla guma, Švabe bi morale da organizuju radnu akciju kako bi očistili "fleke" mesecima po autobanu!

Igor

pre 4 godine

@(Dux, 18. april 2020 00:24)

Nemci u auto skolama imaju deo obuke po autobanu. Jos od najmladjih dana te uce da u retrovizor gledas daleeeeko pozadi i svim nemcima je to usadjeno u stil voznje. Pre par godina sam citao o nekoj statistici na autobanu, procenat nesreca je daleko manji nego ovde kod nas npr. a preko 95% onih koji ne postuju zmigavac nisu nemci.

Tannhauser

pre 4 godine

Ovo je ubistvo u pokušaju.

Metak od 9mm leti brzinom od 1100km na čas i težak je 10g. Auto na snimku ide trećinom brzine metka a težak je 1600kg.

Kako neki ispodprosečan vozač da proceni u retrovizoru da ovo ide trećinom brzine metka i da ne sme da menja traku? Pa onda naiđe vozač broj 2, pa 3, pa 4? Jedna pogrešna procena i instant palačinka.

I šta kažete, loši/neiskusni/umorni vozači ne treba da voze na autobanu?
Ma da, važi.

Vladimir

pre 4 godine

Ja sam mojim audi S1 uspeo da dodjem do 272km/h u nemackoj
(Prof. Stanic, 18. april 2020 09:58)

A fabrika uspela samo do 250... Svaka čast.
(mixep, 18. april 2020 13:00)

Što samo znači da na brzini 250kmč cajger laže za 22kmč.

klokan

pre 4 godine

"Pozdravlja vas Koenigsegg!"

A kao Ferari ne bi mogao da napravi brzi auto od novog koenigsegg-a Jesko kad bi hteo. Imaju nenormalna sredstva i daleko vise znanja od Koenigsegg-a. Ili pravis auto koji ce moci vise ljudi da kupi i VOZI ili pravis auto koji realno sluzi da stoji u garazi i za trke ubrzanja na pistama. Ferari se odlucio za ovo prvo.

Filip

pre 4 godine

Strašno ali i realno je. Ja sam ovako vozio i snimao ali do 319 km/h i to po našem autoputu što mu najmanje dodje kao da ovaj vozi 400 km/h po nemačkom autoputu. :)

SpeedHunter

pre 4 godine

Hajde kukatori ohladite - prazan Autobahn jedino ko moze da strada je neka muva, ako ste zastitnici muva, vi lepo izvolite, pisite peticiju. Sigurno da covek ne bi na autobahnu vozio ovako brzo da je normalan dan i da nije prazan. Cak mislim da je ovo idelana prilika za Koenigegg da konacno detronizuje Bugati za sva vremena, samo da se sloze vlasti i okolnosti. Mozda vec sledeceg meseca vidimo tih 530km/h.

Dux

pre 4 godine

@Dux onda ne gledas lepo u retrovizor. Ne procenjujes brzinu, nego samo bacis pogled. Cist Darvinizam.

@Coyote Malo su mi smešne ove tvoje izjave na nivou Žikine šarenice. U kom ti filmu živiš? Pa ko priča o procenjivanju brzine?! Druže, ti kada sledeći put baciš pogled pri menjanju trake, pa te neka odvaljena budaleti otpozadi baci kao iz topa u bankinu, i ti preživiš, javi.

Matori Kesa

pre 4 godine

Razvukao sam moju Corsu B 95 na putu i sav srecan - obisla me zenska sa pasatom pa stala da kupi usput za supu povrce ! Ja uvatio prednost i navuko na 100 kad gle - evo nje przi bar duplo a praziluk samo ispada na auspuh ! ( Sta sam hteo da kazem, pa Korona je drzite rastojanje ) !!

šuvaklija

pre 4 godine

prvo sto sam primetio snimio turko btw isto kao i neko nas da je snimao krajnje ne odgovorno
drugo snimljeno za vikend u doba kada ima najmanje guvze na putu kamioni parkirani pored puta zabrana kretanja za teretna vozila u nemackoj
trece lik nema veze sa voznjom sportskog auta takva vozila se saltaju tj samaraju kada su za zeru u crvenom vidi se kada ga samara iz sete u sedmu pa vrati u sestu

sjekloca@sbb.rs

pre 3 godine

@dux
Žao mi je što živimo u vreme tkv.političke i govorne korektnosti, pa ne mogu da ti napišem odgovor koji zaslužuješ, jer ga sigurno ne bi odobrili.
U svakom slučaju mogao bi da staviš 100 eura(ako ih imaš) a ja 1000(pristojna kvota) pa da uporedimo stanje baznih i elementarnih pozicija na tvom i mom automobilu ukoliko su sličnog godišta, gde bi smo utvrdili da su mi gume, kočnice i svi ostali vitalni za sigurnost, sklopovi i delovi 100% bolji i noviji i kvalitetniji nego na tvom.
Koji god da sam automobil vozio, uvek sam imao originalne pločice i diskove za isti, uvek sam imao dva seta guma(letnje i zimske), koje menjam redovno.
Gume kupujem u skladu sa automobilom koji vozim, Uniroyal mi savršeno odgovara, guma dokazano fenomenalna na mokrom putu.
Tvoj mentalni sklop se najbolje ogleda u tome što pominješ političare u komentaru vezanom za neki automobil ili vožnju, trebalo bi prvo malo da se provozaš po tom putu pre nego što počneš da pljuješ po istom.
Shvatam da si ti jedan od onih što voze 120 km/h na autoputu, drže obe ruke na volanu u trenutcima kada ne pričaš mobilnim telefonom i misliš da si siguran vozač, zato što ne kršiš ograničenje, do prve slave kad se napiješ i misliš da si iskusan i siguran zato što voziš 30 na sat, sve do prve krivine.
Platio sam mnogo kazni za brzu vožnju, ali nijednu zbog alkohola, droge ili prolaska kroz crveno svetlo.
Mislim da kad bi ti ponovo polagao vozački ispit, ne bi položio bar 10 puta, osim ako ne bi platio soma do dva.

Filip

pre 4 godine

Strašno ali i realno je. Ja sam ovako vozio i snimao ali do 319 km/h i to po našem autoputu što mu najmanje dodje kao da ovaj vozi 400 km/h po nemačkom autoputu. :)

sjekloca@sbb.rs

pre 4 godine

@Dux
Šta znači to vozio jednom rukom, pa većina normalnih vozača vozi stalno jednom rukom, druga je uglavnom na menjaču.
Pored toga vidi se da nisi nikad vozio iole brže automobil, šta misliš da se volan tek tako pomera, čim se pređe u veće brzine(preko 200 km/h) volan se stvrdne, potrebna je veća sila da ga pomeraš, to je inače čista fizika ali i logika.
Ovaj suto ne bi koštao milion eura da su na njemu Tigar gume, za njega su razvijene posebne gume koje mogu da izdrže tu brzinu, ne puca to tako lako.
Ako razmišljaš da li će da ti pukne guma dok voziš, onda bolje idi peške svuda.
Nedavno vozim po našem novom autoputu Miloš Veliki 200 km/h, moj auto ne može brže, nažalost, nigde nikog, auto-put je tako dobar još uvek da prosto osećam da bi mogao da idem preko 300 kad bih imao s čim.
Mogu samo da zamislim kakav je fenomenalan filing kad jezdiš 370km/h.
Bar ću lepo da sanjam večeras.

Dux

pre 4 godine

Oime oca i sina?!?! Kakav pacijent! Jednom rukom vozi a drugom snima brzinu?! Srećom niko nije uleteo od drugih vozača. Ovakvim bolidima doživotno zabraniti upravljanje bilo kakvog prevoznog sredstava na 2 ili više točkova. Da mu je pri toj brzini pukla guma, Švabe bi morale da organizuju radnu akciju kako bi očistili "fleke" mesecima po autobanu!

SpeedHunter

pre 4 godine

Hajde kukatori ohladite - prazan Autobahn jedino ko moze da strada je neka muva, ako ste zastitnici muva, vi lepo izvolite, pisite peticiju. Sigurno da covek ne bi na autobahnu vozio ovako brzo da je normalan dan i da nije prazan. Cak mislim da je ovo idelana prilika za Koenigegg da konacno detronizuje Bugati za sva vremena, samo da se sloze vlasti i okolnosti. Mozda vec sledeceg meseca vidimo tih 530km/h.

Tannhauser

pre 4 godine

Ovo je ubistvo u pokušaju.

Metak od 9mm leti brzinom od 1100km na čas i težak je 10g. Auto na snimku ide trećinom brzine metka a težak je 1600kg.

Kako neki ispodprosečan vozač da proceni u retrovizoru da ovo ide trećinom brzine metka i da ne sme da menja traku? Pa onda naiđe vozač broj 2, pa 3, pa 4? Jedna pogrešna procena i instant palačinka.

I šta kažete, loši/neiskusni/umorni vozači ne treba da voze na autobanu?
Ma da, važi.

Dux

pre 4 godine

@sjekloca@sbb.rs
Care, sudeći po tvojim komentarima i "vozačkim" sposobnostima, tipujem da voziš Peglicu, ili kariolu. Kod tvog mehaničkog ili ručnog vozila, verovatno se volan ili ruka tresu već pri ubrzanju od 30km, a gume sumnjam da si menjao od '97 pa do danas. Polemisanje o raznim vrstama guma sa tobom bi bilo i bolno i suvišno, mada ću samo reći da je i Pirotski Tigar pojam kvaliteta gume, čak i za takve poput tebe. Elem, od silnog tvog luperatanja o osećaju volana, brzine i putu (radiš li za SNS?!), izvlačim dva zaključka: prvo da reč "jezdiš" verovatno opisuje tvoje neko mentalno stanje "vantelesnog filinga" zarad šmrkanja nekog gadnog praška za vreme policijskog časa. Drugo, guranje ministarke Mihajlović u karioli kroz autoput, čak i u tvojim "mokrim" snovima te ne stavlja apriori u svojstvo znanstvenika transporta i logistike, jer u Peglici nažalost ne može da stane teret od 200kg. Jedino šta ćeš sanjati je odlazak na VMA, kako bi ti snimili glavu i dali odgovarajuće medikamente za potpuni oporavak do 2022, kada su ustavom predviđeni novi zakoni protiv duševnih bolesnike koji se šetaju koridorima Srbije, čisto reda radi!

Coyote

pre 4 godine

@Dux mogu da se kladim da ti uleces u levu traku bez gledanja u retrovizor. Na autobanu postoje pravila. Nepoštovanje se strogo kažnjava.

ARGENTTO

pre 4 godine

Ja sam ovako vozio i snimao ali do 319 km/h i to po našem autoputu
(Filip, 17. april 2020 21:34)

Cime se budala ponosi, pametan se stidi..
Kazu ljudi..

šuvaklija

pre 4 godine

prvo sto sam primetio snimio turko btw isto kao i neko nas da je snimao krajnje ne odgovorno
drugo snimljeno za vikend u doba kada ima najmanje guvze na putu kamioni parkirani pored puta zabrana kretanja za teretna vozila u nemackoj
trece lik nema veze sa voznjom sportskog auta takva vozila se saltaju tj samaraju kada su za zeru u crvenom vidi se kada ga samara iz sete u sedmu pa vrati u sestu

Dux

pre 4 godine

@Dux mogu da se kladim da ti uleces u levu traku bez gledanja u retrovizor. Na autobanu postoje pravila. Nepoštovanje se strogo kažnjava.

@Coyote Ne postoji nijedno pravilo kada pored tebe pri toj brzini proleti crvena mrlja, a ti si u procesu preticanja šlepera, kola, nekog drugog bolida koji se igra kamerom ili telefonom, kapiraš?! Tu te dele delići sekunde od smrti! Kazna u tom trenutku može biti samo Božja.

Milan2345

pre 4 godine

Vozio porsche boxster 275km/h na autoputu u Austriji.. 3 trake, noc. Stabilan auto, ipak osecaj pri toj brzini nije prijatan, jer da neko sa npr. 130km/h predje u zaobilaznu traku, nema sanse da pravovremeno reagujes.... Mogu da zamislim osecaj na 372km/h

mixep

pre 4 godine

Ja sam mojim audi S1 uspeo da dodjem do 272km/h u nemackoj
(Prof. Stanic, 18. april 2020 09:58)

A fabrika uspela samo do 250... Svaka čast.

Dux

pre 4 godine

(Coyote, 17. april 2020 22:07) Druže, lik gazi 372km na čas. Pritom gleda na brzinometar, kamerom! U jednom momentu vidiš kako u desnoj liniji drugi vozači se vide kao tačkice. Da je neko "uleteo" ispred njega, u njegovu levu traku, iz npr. desne (sporije) trak, pri toj brzini, šta misliš šta bi se desilo?!

Čisto da ti javim da u Nemačkoj postoje i oni koji menjaju linije i bez davanja žmigavca ili gledanja u retrovizor, ali u mnogo manjoj meri nego što je to običaj kod nas u Srbiji.

Vozač

pre 4 godine

Sećam se snimka Bentajge, gde vozač sa 270 gleda u retrovizor pre preticanja, verovatno ima iskustva sa ovima koji idu 370. Pohvalno je što je zajašio levu traku tek pri 350, ali vožnja jednom rukom pri 103 metra u sekundi je ipak za osudu.

Dux

pre 4 godine

@(Igor, 18. april 2020 14:44) Znam matori, živim u Nemačkoj. I da, apsolutno si upravu. Nemci su veoma dobri vozači. Ali moja poenta nije bila u vezi kvaliteta vozača na nemačkim putevima, brzini kojim se vozilo kreće po autoputu i sl. Moje poenta je samo da pri brzinama od preko 300km na sat, nivo eurofije i straha je neopisiv ( i to govorim iz ličnog iskustva). Ne znaš dal da vrištiš od sreće ili umreš od straha! Totalno prirodno i ljudski kada ukapiraš koliki nivo adrenalina prolazi kroz tebe. Poslednje što treba da radiš, ako i imaš čuke da uradiš tako nešto, je da glumiš idiota, skidaš pogled sa puta, prelaziš iz leve u desnu pa opet u levu traku kao maloumnik, znači voziš krajnje neodgovorono, i uz sve to da ti kamera bude bitnija nego put na kome voziš. Što ćeš ti ubiti sebe, to ide u prilog riziku koje uzimaš, ali ćeš isto ubiti nekog nesrećnika koji veze nije imao sa tobom i tvojom vožnjom, jer te u tom deliću sekunde nije ni video a npr neko je naglo zakočio ispred njegovih kola, pa je on pokušao da izbegne sudar. Jel me shvataš? Nije nemoguća situacija-to je moja poenta. Da se razumemo, nisam predvodnik spore vožnje-nikako! Volim i ja brzo da vozim. Ali ovde je ključ ne brza, nego sigurna vožnja, a lik u videoklipu je ordinarni kreten! Nema šta tu da se polemiše.

Vladimir

pre 4 godine

Ja sam mojim audi S1 uspeo da dodjem do 272km/h u nemackoj
(Prof. Stanic, 18. april 2020 09:58)

A fabrika uspela samo do 250... Svaka čast.
(mixep, 18. april 2020 13:00)

Što samo znači da na brzini 250kmč cajger laže za 22kmč.

Igor

pre 4 godine

*ebo te, koliko je to stabilan auto kad moze da ga vozi jednom rukom. BTW, postoji jedan klip gde koenigsegg cini mi se agera rs lik gazi od 0-300 pa onda na kocnicu do 0 bez ruku. Auto nije mrdnuo sa pravca. Ova supersportska cudila su neverovatno dobro nastelovana po tom pitanju.

Zamisljam sebe kako vozim regularno 130 neku sklopociju ovde na autoputu i onda ovo cudo kaze zzzzzzzzzummmmmmm sa razlikom u brzini 240km/h, a moj auto se blago zaljulja dve trake udaljen od ferarrija...

Gagi

pre 4 godine

@asomakum doo
ili mi cini ili lik vozi jednom rukom a drugom snima? i to pri brzini od 370km/h...
(asomakum doo, 17. april 2020 17:23)

372km/h učinilo ti se....

radford

pre 4 godine

Xaxaxaxaxa kakav imbecil,vozi jednom rukom a drugom snima. Da je ovaj snimak kod nas,bilo bi,ovo ima samo kod nas.
(Ivan, 17. april 2020 20:11)

Onaj prasac, baba prasac, pokušao misleći da murija spava u automobilu, ali stativa.

Igor

pre 4 godine

@(Dux, 18. april 2020 00:24)

Nemci u auto skolama imaju deo obuke po autobanu. Jos od najmladjih dana te uce da u retrovizor gledas daleeeeko pozadi i svim nemcima je to usadjeno u stil voznje. Pre par godina sam citao o nekoj statistici na autobanu, procenat nesreca je daleko manji nego ovde kod nas npr. a preko 95% onih koji ne postuju zmigavac nisu nemci.

klokan

pre 4 godine

"Pozdravlja vas Koenigsegg!"

A kao Ferari ne bi mogao da napravi brzi auto od novog koenigsegg-a Jesko kad bi hteo. Imaju nenormalna sredstva i daleko vise znanja od Koenigsegg-a. Ili pravis auto koji ce moci vise ljudi da kupi i VOZI ili pravis auto koji realno sluzi da stoji u garazi i za trke ubrzanja na pistama. Ferari se odlucio za ovo prvo.

Dux

pre 4 godine

@Dux onda ne gledas lepo u retrovizor. Ne procenjujes brzinu, nego samo bacis pogled. Cist Darvinizam.

@Coyote Malo su mi smešne ove tvoje izjave na nivou Žikine šarenice. U kom ti filmu živiš? Pa ko priča o procenjivanju brzine?! Druže, ti kada sledeći put baciš pogled pri menjanju trake, pa te neka odvaljena budaleti otpozadi baci kao iz topa u bankinu, i ti preživiš, javi.

Matori Kesa

pre 4 godine

Razvukao sam moju Corsu B 95 na putu i sav srecan - obisla me zenska sa pasatom pa stala da kupi usput za supu povrce ! Ja uvatio prednost i navuko na 100 kad gle - evo nje przi bar duplo a praziluk samo ispada na auspuh ! ( Sta sam hteo da kazem, pa Korona je drzite rastojanje ) !!

sjekloca@sbb.rs

pre 3 godine

@dux
Žao mi je što živimo u vreme tkv.političke i govorne korektnosti, pa ne mogu da ti napišem odgovor koji zaslužuješ, jer ga sigurno ne bi odobrili.
U svakom slučaju mogao bi da staviš 100 eura(ako ih imaš) a ja 1000(pristojna kvota) pa da uporedimo stanje baznih i elementarnih pozicija na tvom i mom automobilu ukoliko su sličnog godišta, gde bi smo utvrdili da su mi gume, kočnice i svi ostali vitalni za sigurnost, sklopovi i delovi 100% bolji i noviji i kvalitetniji nego na tvom.
Koji god da sam automobil vozio, uvek sam imao originalne pločice i diskove za isti, uvek sam imao dva seta guma(letnje i zimske), koje menjam redovno.
Gume kupujem u skladu sa automobilom koji vozim, Uniroyal mi savršeno odgovara, guma dokazano fenomenalna na mokrom putu.
Tvoj mentalni sklop se najbolje ogleda u tome što pominješ političare u komentaru vezanom za neki automobil ili vožnju, trebalo bi prvo malo da se provozaš po tom putu pre nego što počneš da pljuješ po istom.
Shvatam da si ti jedan od onih što voze 120 km/h na autoputu, drže obe ruke na volanu u trenutcima kada ne pričaš mobilnim telefonom i misliš da si siguran vozač, zato što ne kršiš ograničenje, do prve slave kad se napiješ i misliš da si iskusan i siguran zato što voziš 30 na sat, sve do prve krivine.
Platio sam mnogo kazni za brzu vožnju, ali nijednu zbog alkohola, droge ili prolaska kroz crveno svetlo.
Mislim da kad bi ti ponovo polagao vozački ispit, ne bi položio bar 10 puta, osim ako ne bi platio soma do dva.